Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ» COSA NOSTRA ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



Mafia
Μετά τις αποκαλύψεις των ιστοσελίδων theblacksea.eu και mediapart.fr με απλό και σύντομο τρόπο θα σας αναδείξουμε όλα όσα η απλή δημοσιογραφική προσέγγιση δεν μπορεί να αποκαλύψει για την «οικογενειακή» Cosa Nostra της Τουρκίας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ;

Το δημοσιογραφικό ερευνητικό δίκτυο European Investigative Collaborations’ (EICαποκαλύπτει σταδιακά περισσότερα από 150.000 έγγραφα – αρχεία, τα οποία δείχνουν με ποιο τρόπο διεθνείς εταιρείες εκμεταλλεύονται την νομοθεσία της Μάλτας με σκοπό την φοροδιαφυγή, της φοροαποφυγή αλλά και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Το ονομαζόμενα Malta Files.
Με απλά λόγια το σκάνδαλο εστιάζεται στην «δυνατότητα» μιας μητρικής ευρωπαϊκής εταιρείας στη Μάλτα, η οποία φορολογείται αρχικά για τις δραστηριότητες της με το 35%, εάν οι μέτοχοι της εταιρείας δεν είναι εγκατεστημένοι στη Μάλτα και το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της επιχείρησης δεν πραγματοποιείται εκεί, το εγχώριο εισόδημα της Μάλτας μπορεί να επιστρέψει στην επιχείρηση έως και 6/7 αυτού του ποσού. Δηλαδή η πραγματική φορολογία να φτάνει μόλις στο 5%!
infographic-calik-holding-EN
Στο παραπάνω διάγραμμα που αφορά τις «επιχειρηματικές» δραστηριότητες του γαμπρού του προέδρου Erdoğan, Berat Albayrak για τις οποίες έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, μπορείτε να διακρίνεται με ευκολία τα παραπάνω, δηλαδή την χρηματοδότηση από τα Η.Α.Ε, τις εταιρείες στην Μάλτα, την φορολόγηση, την επιστροφή και το «ξέπλυμα» μέσω της Σουηδίας, αφού ο φόρος είχε αποδοθεί στην Μάλτα!

Φυσικά οι τουρκικές επιχειρήσεις δεν είναι οι μοναδικές που επωφελούνται από την «ευνοϊκή» οικονομική μεταχείριση της Μάλτας κι αυτό θα πρέπει να το ερευνήσουν όσοι υπόσχονται την πάταξη της φοροδιαφυγής και του «βρώμικου» χρήματος, πλην όμως ας παραμείνουμε στην Τουρκία, η οποία για κάποιο λόγο είναι την παρούσα χρονική περίοδο στο στόχαστρο της δημοσιότητας.
Τα αρχεία της Μάλτας λοιπόν αποκαλύπτουν ότι η οικογενειακή επιχείρηση του πρωθυπουργού Binali Yıldırım περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ.
infographic-yildirim-EN
Η περιουσία του Yıldırıμεταξύ των άλλων περιλαμβάνει 11 πλοία με σημαία εξωτερικού σε ένα δίκτυο μυστικών εταιρειών στη Μάλτα και τις Κάτω Χώρες, αλλά και ακίνητα στην Ολλανδία, τα οποία κόστισαν πάνω από 2,16 εκατομμύρια ευρώ και πληρώθηκαν όλα με μετρητά.
Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι, ο Yıldırım είναι βασικό μέλος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Erdoğan από το 2001 και για σχεδόν 12 χρόνια στη θέση του Υπουργού Μεταφορών!
Επίσης να επισημάνουμε ότι όλες οι παράνομες δραστηριότητες αρχίζουν να «ανθίζουν» παραγωγικά το 2012, χρονιά στην οποία ξεκίνησε η εκμετάλλευση του ιρανικού πετρελαίου, παρακάμπτοντας τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί στην χώρα αρχικά από τις ΗΠΑ και στην συνέχεια από την Ε.Ε, εξαιτίας των προσπαθειών για ανάπτυξη πυρηνικού προγράμματος.
Ο Binali Yıldırım φαίνεται ή παρουσιάζεται ότι είναι ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στην Τουρκία και αυτό έχει την σημασία του, ειδικά όταν τα προβλήματα υγείας του προέδρου Erdoğan με τον καιρό θα υποχρεώσουν σε μια διάδοχη κατάσταση.
Η υπόθεση Zarrab, την οποία ακόμη τα ελληνικά ΜΜΕ αποφεύγουν να αναλύσουν έχει άμεση σχέση με τις αποκαλύψεις, οι οποίες φαίνεται ότι γίνονται στο σωστό χρόνο. Το πετρέλαιο για να διακινηθεί απαιτούσε πλοία και ένα καλοστημένο δίκτυο «ξεπλύματος» του χρήματος. Ο κώδικας σιωπής επιβλήθηκε δείχνοντας την απόλυτη δύναμη του ο «capo-famiglia», ενώ όλα το δίκτυο, τα πρόσωπα sottocapo (υπό του αφεντικού) και οι consiglieri (σύμβουλοι) φρόντισε να είναι αποκλειστικά της οικογενείας του.
Χωρίς να επιθυμούμε να κάνουμε οποιαδήποτε σύγκριση να υπενθυμίσουμε απλά ότι ο διαβόητος Alphonse Gabriel «Al» Capone καταδικάστηκε στις ΗΠΑ τελικά για φοροδιαφυγή και όχι για τα εγκλήματα που διέπραξε. Κι αυτό διότι είναι σε εξέλιξη η υπόθεση Reza Zarrab.
Ήρθε η ώρα να πετάξουμε έξω την Τουρκία.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα