Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Η ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ - Arthur Schopenhauer


Πολλές φορές θα πρέπει να σας έχει συμβεί τούτο. Να κυττάτε προς το μέλλον και να προσπαθείτε να φανταστείτε τις μελλοντικές γενιές. Εκατομμύρια ανθρώπων θα είναι τόσο διαφορετικοί στα ήθη τους, στο ντύσιμό τους, στον τρόπο ζωής τους. Από εδώ βγαίνει μια πολύ φυσική ερώτηση: Όλα αυτά τα άτομα που βρίσκονται τώρα; από που θα βγουν; Που είναι η πλούσια εκείνη λαγόνα του μηδενός που εγκυμονεί τον κόσμο και που αυτή τώρα τη στιγμή κρύβει τις μελλοντικές γενιές;

Ο Μανδραγόρας – Jorge Luis Borges

Φυτό μανδραγόραςΌπως το Μπόρομετζ, έτσι και το φυτό, που είναι γνωστό σαν Μανδραγόρας, προσεγγίζει το ζωικό βασίλειο, αφού βγάζει μια κραυγή, όταν το ξεριζώνουν. Η κραυγή αυτή μπορεί να τρελάνει όσους την ακούσουν. Στο Σαίξπηρ διαβάζουμε (Ρωμαίος και Ιουλιέτα IV, 3)*:

Οι στριγγλιές σαν το ξερίζωμα
του μανδραγόρα, που όσοι ακούν τρελαίνονται...

Το φυτό αυτό ο Πυθαγόρας το ονόμαζε ανθρωπομορφικό, ο Ρωμαίος γεωπόνος Λούκιος Κολουμέλλα το ονόμαζε ημιανθρώπινο κι ο Αλμπέρτος Μάγκνους έγραψε ότι ο Μανδραγόρας μοιάζει με τον άνθρωπο ακόμη και στη διάκριση των φύλων. Ο Πλίνιος είχε πει πιο πριν ότι ο άσπρος Μανδραγόρας είναι το αρσενικό κι ο μαύρος το θηλυκό. Επίσης, ότι εκείνοι που τον ξεριζώνουν, πρώτα χαράζουν τρεις κύκλους στο έδαφος μ' ένα σπαθί κοιτάζοντας προς τη δύση. Η μυρωδιά των φύλλων του είναι τόσο δυνατή, που μπορεί να στερήσει στους ανθρώπους τη μιλιά τους. Το να τον ξεριζώσει κανείς σήμαινε ότι ριψοκινδυνεύει τρομερές συμφορές. Ο Φλάβιος Ιώσηπος στο τελευταίο βιβλίο της Ιστορίας των Εβραϊκών Πολέμων, μας συμβουλεύει να χρησιμοποιούμε ένα γυμνασμένο σκυλί. Το σκυλί πεθαίνει μόλις ξεριζωθεί το φυτό, αλλά τα φύλλα του είναι χρήσιμα σαν ναρκωτικό ή καθαρτικό και κάνουν για τους σκοπούς της μαγείας.

ΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ



α'- Αναλύοντας μια αρχαία επιστημονική πρόκληση...


Σύμφωνα με τα σωζόμενα πρωτότυπα των κειμένων της Παλαιάς Διαθήκης, των οποίων η – επιστημονικά ελεγμένη – αρχαιότητα ανάγεται στον 1ο αι. μ.Χ., 3 Μάγοι (1) “από ανατολών” (Ματθ. Β', 1) παρουσιάστηκαν στον Ηρώδη (Ματθ. Β', 1-3) ηγεμόνα της Ιουδαίας, προκειμένου να έχουν απάντηση στο θεμελιώδες θεολογικό ερώτημα: “που γεννάται ο Χριστός” (Ματθ. Β', 4).

Ο λόγος της απορίας τους ήταν απλός: έχοντας εντοπίσει, με συγκεκριμένες επιστημονικές – μαθηματικές (δηλ. αστρονομικές) μεθόδους τον Χρόνο και τον Χώρο γεννήσεως του Θείου Βρέφους, έρχονταν να Το προσκυνήσουν, αφού πρώτα βρίσκανε το ακριβές σημείο, που Το φιλοξενούσε.

Η μέθοδος ήταν γνωστή: εντοπισμός από τα αστεροσκοπεία (16) της περιοχής τους (Σιππάρ), των πλανητικών διελεύσεων (transits), που ερμηνεύονται σαν γέννηση “βασιλέως βασιλέων” (νεγκούς νεγκίστι) ή Υιού του Θεού.

Ο Χρόνος ήταν γνωστός: η περίοδος της βασιλείας του Ηρώδη (Ματθ. Β', 1) της Ιουδαίας (Λουκ. Α',5, στις μέρες της απογραφής, που διέταξε ο Καίσαρ Αύγουστος (Λουκ. Β', 1) και συγκεκριμένα την 6η Δεκεμβρίου του 5 π.Χ. (2).

Ο Χώρος ήταν γνωστός: η περιοχή της Ιουδαίας, που αντιστοιχεί στο ζώδιο των Ιχθύων, δηλ. το ουράνιο τμήμα, στο οποίο γινόταν η τριπλή διάβαση.

Ο καρκίνος του πνεύμονα συχνά δεν παρουσιάζει συμπτώματα παρά μόνο αφού φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές


Επιμέλεια Κωνσταντίνος Λούβρος, Μ.D.

Ο όρος «καρκίνος του πνεύμονα» ή «βρογχογενής καρκίνος» αναφέρεται στη νοσηρή διαδικασία ανάπτυξης και σχηματισμού κακοήθους όγκου στην περιοχή των πνευμόνων, και αποτελεί την τρίτη – μετά τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη - συχνότερη μορφή καρκίνου σε παγκόσμιο επίπεδο, πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων στον ανδρικό πληθυσμό, με ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, αποτελεί μακράν την πλέον θανατηφόρα μορφή καρκίνου, με ποσοστά θνησιμότητας που αγγίζουν σχεδόν το 30%.
Ο καρκίνος του πνεύμονα, στις διάφορες μορφές της νόσου, προκαλείται από άναρχο και αφύσικο πολλαπλασιασμό παθογόνων κυττάρων στους ιστούς του πνεύμονα που, συνακόλουθα, προκαλούν το σχηματισμό κακοήθους όγκου. Ο καρκίνος του πνεύμονα, όπως και κάθε κακοήθης νεοπλασία, αποτελεί ουσιαστικά κυτταρική νόσο. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν τη δυνατότητα διήθησης - δηλαδή διείσδυσης σε γειτονικούς ιστούς - και συνεπώς είναι σε θέση να επεκταθούν και να προκαλέσουν σοβαρές βλαπτικές συνέπειες στη γενικότερη λειτουργία του οργανισμού.

Ποια 5 αντικείμενα πρέπει να απολυμάνεις τώρα


βούρτσαΞέρεις ποια είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου;...







Τα 5 αντικείμενα που πρέπει να απολυμαίνεις μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον!

Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την ελληνική τηλεόραση το 1966!



Τον Μάρτιο του 1966 το περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου κυκλοφορούσε με ένα ρεπορτάζ, που έκανε αίσθηση. Αφορούσε την πρώτη ελληνική τηλεόραση, που έμπαινε έστω και καθυστερημένα στη ζωή των πολιτών.
Το τεύχος με τις «δώδεκα πρακτικές συμβουλές για τους υποψήφιους θεατές τους είδους» έγινε ανάρπαστο. Τα χρόνια πέρασαν, πολλά άλλαξαν και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

1. Σήμερα οι συσκευές είναι πολύ πιο ελαφρές και είναι εύκολο να τις μετακινήσεις. Αυτό όμως που παραμένει διαχρονικό είναι το… σφυρί. Σου επιτρέπει να κάνεις κομμάτια την τηλεόραση και να δώσεις τέλος στην ανία σου. Εφόσον βεβαίως την έχεις ξεχρεώσει…

Εξωτερικά μοιάζει με εγκαταλελειμένο εργοστάσιο τσιμέντου...Αλλά εσωτερικά είναι μαγεία!!!

Όχι, αυτό δεν είναι απλά ένα παλιό εργοστάσιο, που καταρρέει σε κομμάτια. Ήταν πράγματι ένα  εργοστάσιο τσιμέντου, σίγουρα, αλλά τώρα  είναι το απίστευτο σπίτι του αρχιτέκτονα Ricardo Bofill . Ανακάλυψε το εργοστάσιο τσιμέντου το 1973  εγκαταλελειμένο εντελώς (και εν μέρει σε ερείπια). Ο Ricardo όμως είδε τις πραγματικές δυνατότητές του. Το αγόρασε και άρχισε την ανακαίνιση. Το μετέτρεψε σε κάτι που μόλις και μετά βίας μοιάζει με το ερειπωμένο εργοστάσιο που ήταν πριν.

Στην αρχή, λυπήθηκα για τους ανθρώπους που ζουν σε αυτό το μικροσκοπικό σπίτι. Κατόπιν κοίταξα από πιο κοντά ... Τώρα τους ζηλεύω.



Με τα χρόνια, τα μεγέθη των σπιτιών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διπλασιαστεί. Ωστόσο, ζευγάρια σαν τον Christopher Smith και την Merete Mueller έχουν συνειδητοποιήσει ότι το μέγεθος δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα σχετικά με το χώρο που ζει κάποιος.  Αυτοί, και άλλοι στην κίνηση "το μικρό σπίτι", γνωρίζουν ότι η αποτελεσματικότητα και η ευταξία  μπορεί να είναι πιο σημαντικά. Μαζί, αποφάσισαν να κάνουν κάτι εκπληκτικό - ακόμα κι αν είναι πολύ μικρό. Έχτισαν ένα σπίτι μαζί.

Μελομακάρονο ή κουραμπιές; Ποιο παχαίνει περισσότερο;

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες θα στολίσουν το εορταστικό μας τραπέζι. Κάθε χρόνο αυτήν την εποχή οι διατροφολόγοι καλούμαστε να απαντήσουμε στο εξής ερώτημά σας: Μπορώ να φάω μελομακάρονα και κουραμπιέδες ενώ προσπαθώ να χάσω βάρος; Και αν ναι, τότε ποιο από τα δυο αυτά Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα είναι πιο υγιεινό;



Όσον αφορά το πρώτο ερώτημα, να τονίσουμε ότι τα γλυκά δεν απαγορεύονται από κανένα πρόγραμμα διατροφής και δεν υπάρχει λόγος να τα αποφεύγετε! Αρκεί, φυσικά, να καταναλώνονται με σύνεση και μέτρο και, ιδανικά, υπό τις συστάσεις του διατροφολόγου. Πάντα υπάρχει χώρος για μια γλυκιά «αμαρτία»!
Ποιο, όμως, να προτιμήσετε;

Αποκάλυψη Τώρα!


Περπατώ στο δρόμο, κοιτώ γύρω μου και δεν καταλαβαίνω πως βρεθήκαμε όλοι μας σε αυτήν την κατάντια, όταν το ανθρώπινο πνεύμα είναι τόσο υπέροχο και θεϊκό και έχει καταφέρει τόσους πολλούς πνευματικούς θριάμβους. Πώς την πατήσαμε έτσι, χωρίς να το καταλάβουμε; Πώς βρεθήκαμε αδιαμαρτύρητα σε αυτήν την καθημερινή μιζέρια, σε αυτήν την απογοητευτική και αποθαρρυντική και απαράδεκτη καθημερινή πραγματικότητα;
Πώς, αντί να υλοποιηθούν τα ευγενή όνειρα και οράματα της ανθρωπότητας, και να ζούμε μέσα σε αυτό που τώρα ονομάζουμε Ουτοπία (ο ου-τόπος, ο μη-τόπος, ο τόπος που δεν υπάρχει), βρεθήκαμε φυλακισμένοι στη Μαύρη Σιδερένια Φυλακή (όπως γνωστικά αποκαλεί τον κόσμο ο Philip K. Dick), σε αυτήν την ασχήμια, στο καθημερινό αδιέξοδο, στην ομηρία, στην υλοποιημένη και παγιωμένη προσβολή εναντίον του ανθρώπινου πνεύματος, αποκαρδιωμένοι και αυτοματικοί, παραδομένοι και απελπισμένοι;
Γιατί δεν κάνουμε μια γενναία προσωπική επανάσταση ενάντια σε αυτό το σιχαμένο πράγμα που έχει κατασκευαστεί τεχνητά γύρω μας και μέσα μας, και που μας δεσμεύει με τόσο άπειρους τρόπους στις μεγαλύτερες ανοησίες και βιασμούς της ψυχής μας;

Καφές ή άσκηση το πρωί;

Εκατομμύρια ανθρώπων κάθε πρωί (ή τουλάχιστον μια φορά την ημέρα) στέκονται στην ουρά έξω από καταστήματα που φτιάχνουν καφέ, για να αγοράσουν αυτό το σκουρόχρωμο υγρό, που θα τους δώσει ενέργεια και θα κατατροπώσει το αίσθημα κούρασης που νοιώθουν. Όμως, υπάρχει εναλλακτική λύση;

Ο συγγραφέας Gregory Ferenstein πιστεύει πως, έχει την απάντηση και πως 30 δευτερόλεπτα πολύ έντονης άσκησης κάθε φορά που νοιώθει κανείς υπνηλία, μπορούν να αντικαταστήσουν ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ!

Ο Ferenstein ανακάλυψε ότι, η άσκηση προσφέρει τη διπλάσια ενεργειακή ώθηση που αναζητά ο άνθρωπος καθημερινά, από εκείνη του καφέ, ενώ παράλληλα με αυτό τον τρόπο εξοικονομούνται και χρήματα, ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο αν υπολογίσει κανείς πόσα ξοδεύει μηνιαίως σε αυτή του τη συνήθεια.

Προσοχή στο sex τις ημέρες των Χριστουγέννων!


Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τα παραπάνω κιλά των γιορτών ή διαφωνούν με την οικογένειά τους για το πώς θα διοργανώσουν και αυτή τη χρονιά τις εορταστικές τους εκδηλώσεις. Όμως, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα που «κρύβονται» στις ημέρες των γιορτών και έχουν σχέση με την ερωτική ζωή!

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες διακινδυνεύουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού το 51% ξεχνάει να πάρει το αντισυλληπτικό χάπι, με αποτέλεσμα να ακολουθεί μια απρογραμμάτιστη κύηση σαν μποναμάς για τις γιορτές!

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, ο κύριος υπαίτιος αυτής της κατάστασης είναι τα μεθυσμένα πάρτι, η αναστάτωση των ημερών και οι επισκέψεις στην οικογένεια. 

3. Είναι σα να έχεις ένα μάτι, που βλέπει όλες τις μορφές αλλά δεν βλέπει τον εαυτό του. Έτσι είναι ο νους σου.


Η ιστορία του ΖΕΝ 
 (Γ' μέρος) 

 Zazen 

 Ο ρόλος των κοάν μέσα στο Ζεν.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να ανακαλύψεις, ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Η σχολή του Lin-chi είναι γνωστή για τον ιδιαίτερο τρόπο που παρακινεί το άτομο για να φωτιστεί.

Τα κοάν (kung-an) είναι ένα είδος παράδοξων γρίφων: «Ζεν είναι ο ήχος που κάνει το ένα χέρι όταν χειροκροτεί». 

Ο καθένας γνωρίζει ότι ένα χέρι από μόνο του δεν μπορεί να χειροκροτήσει, έτσι πώς μπορεί να υπάρχει ο ήχος του ενός χεριού που χειροκροτεί, χωρίς να υπάρχει το δεύτερο χέρι που συμπληρώνει το χειροκρότημα; 
Ο μαθητής διαλογίζεται στο κοάν, μέχρι ο δάσκαλος να αποφασίσει ότι ο μαθητής έχει αποκτήσει μια διαισθητική κατανόηση της βαθύτερης σημασίας του κοάν. 

2. Η διαδρομή από την κατάσταση της άγνοιας στην κατάσταση της επίγνωσης...




Η ιστορία του ΖΕΝ 
 (Β' μέρος)

Οι δυο βασικές σχολές του Ζεν Bodhidharma.

Δεν μπορείς να τον περιγράψεις, δεν μπορείς να τον απεικονίσεις.

Δεν μπορείς να τον θαυμάσεις, δεν μπορείς να τον αισθανθείς.

Είναι ο αληθινός σου Εαυτός, δεν έχει που να κρυφτεί. 

Όταν οι λέξεις καταστρέφονται, δεν θα καταστραφεί. 

1. Η αφύπνιση είναι στην ουσία της μια ανείπωτη εμπειρία. Τι είναι το Ζεν κι από που προήλθε;

Η ιστορία του ΖΕΝ 
 (Α' μέρος)

 Τι είναι το Ζεν κι από που προήλθε; 

«Είναι διαλογισμός» 
«Είναι ο ήχος που κάνει ένα χέρι, όταν χειροκροτεί!» 

Αυτές είναι κάποιες απαντήσεις που πιθανώς θα μπορούσε να πάρει κανείς, εάν τυχαία ρωτούσε κάποιον, τι είναι το Ζεν. 
Τι σημαίνουν όμως αυτές οι ιδέες μέσα στην παράδοση του Ζεν; 
Και ποιος είναι ο σκοπός του διαλογισμού ή του κοάν μέσα στην παράδοση του Ζεν;
Για να γίνει κατανοητό το Ζεν, είναι απαραίτητο να γνωρίσουμε την καταγωγή και την εξέλιξή του ως μια εξαιρετικά μοναδική βουδιστική πρακτική. 

Ο Ρυόκαν, δάσκαλος του Ζεν ζούσε πολύ απλά σε μία μικρή καλύβα στους πρόποδες ενός βουνού. Ένα απόγευμα επισκέφτηκε την καλύβα ένας κλέφτης, αλλά είδε πως δεν υπήρχε τίποτε για να κλέψει. Γυρνώντας ο Ρυόκαν βρήκε τον κλέφτη και του είπε: «Ίσως έχεις έρθει από μακριά για να με επισκεφτείς και δεν πρέπει να γυρίσεις πίσω με άδεια χέρια. Σε παρακαλώ πάρε τα ρούχα μου ως δώρο». Ο κλέφτης μπερδεύτηκε. Πήρε όμως τα ρούχα και έφυγε. Ο Ρυόκαν στεκόταν γυμνός και κοίταζε το φεγγάρι. «Αχ καημένε φίλε» συλλογίστηκε, «μακάρι να μπορούσα να σου χαρίσω αυτό το πανέμορφο φεγγάρι...» 

Γιατί τα μωρά στη Φινλανδία κοιμούνται σε χαρτονένια κουτιά;

Γιατί τα μωρά στη Φινλανδία κοιμούνται σε χαρτονένια κουτιά;

75 χρόνια τώρα, οι μέλλουσες μαμάδες στη Φινλανδία παίρνουν από το κράτος ένα κουτί. Είναι ένα αρχικό σετ από ρούχα, σεντόνια και παιχνίδια που μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως κρεβάτι. Και ορισμένοι λένε πως έχει βοηθήσει τη Φινλανδία να επιτύχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας στον κόσμο.
Το κουτί αυτό αποτελεί παράδοση από τη δεκαετία του 1930 και έχει σχεδιαστεί για να δώσει σε όλα τα παιδιά στη Φινλανδία, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους, μία ίση ευκαιρία στο ξεκίνημα της ζωής τους.
Το πακέτο μητρότητας – το οποίο παρέχεται δωρεάν από την κυβέρνηση – είναι διαθέσιμο σε όλες τις μέλλουσες μητέρες.
Περιέχει φορμάκια, έναν υπνόσακο, τα απαραίτητα για έξω, βρεφικά προϊόντα μπάνιου, καθώς και πάνες, σεντόνια και ένα μικρό στρώμα.
Με το στρώμα στον πάτο του κουτιού, το κουτί μεταμορφώνεται στο πρώτο κρεβάτι του μωρού. Πολλά παιδιά, ανεξαρτήτως κοινωνικού υπόβαθρου, παίρνουν τον πρώτο τους υπνάκο ασφαλή, μέσα στους τέσσερις χαρτονένιους τοίχους αυτού του κουτιού.

Στην Ελλάδα έρχεται η τέλεια καταιγίδα

Το άρθρο έχει σημασία να διαβαστεί γιατί προέρχεται από έναν Έλληνα ο οποίος ζει στην Αμερική . Και έχει σημασία να διαβάσουμε τι είδε στην πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα που αγαπά. 

Είναι ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον Εθνικό Κήρυκα και το νόημά του αποτυπώνεται ίσως σε μία φράση του: “Στην Ελλάδα έρχεται η τέλεια καταιγίδα”!

Διαβάστε το:

Του A.H. Διαματάρη

Φίλη και φίλε ομογενή και ανά την υφήλιο αναγνώστη,

Σας προειδοποιώ ότι το σχόλιο αυτό μπορεί να σας στενοχωρήσει.

40 χρονια πριν Νο 1 οι Slade (Βίντεο)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d7/MXE.jpg
40 χρόνια πριν σαν σήμερα, Νο 1 στην Αγγλία οι Slade με το Merry Xmas Everybody, έχει ψηφισθεί σαν ένα από τα καλύτερα σύγχρονα τραγούδια των Χριστουγέννων, το 2007 μάλιστα σαν το καλύτερο.

Το 'ξερες; Για ποιο λόγο οι Ρώσοι είναι σκυθρωποί και ΔΕΝ χαμογελάνε συχνά;;; (ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ)

Το 'ξερες; Για ποιο λόγο οι Ρώσοι είναι σκυθρωποί και ΔΕΝ χαμογελάνε συχνά;;; (ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ)

Οι Ρώσοι θεωρούνται ψυχροί, σκυθρωποί, αγέλαστοι. Εντούτοις, η έλλειψη χαμόγελου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ψυχρότητα.

Αποχαρακτηρίζοντας τα «μυστικά» της ρωσικής επικοινωνίας, το Russia Beyond the Headlines παρουσιάζει δέκα από τις πιο χαρακτηριστικές εθνικές ιδιαιτερότητες του ρωσικού χαμόγελου.
Το ρωσικό χαμόγελο αποτελεί μια μεγάλη εθνική πρωτοτυπία. Έχει κάτι το ξεχωριστό, το ιδιαίτερο. Στην πραγματικότητα, εκφράζει εντελώς διαφορετικά, αν όχι αντίθετα, συναισθήματα και λειτουργίες απ' ό,τι μας δείχνει ένα χαμόγελο σε άλλες χώρες.
Στη Ρωσία υπάρχει το φαινόμενο της «αγέλαστης επικοινωνίας», που εκφράζει μια από τις πιο ζωντανές εθνικές ιδιαιτερότητες της ρωσικής μη-λεκτικής συμπεριφοράς και της ρωσικής επικοινωνίας ευρύτερα.

Τα παπούτσια του μέλλοντος θα εφαρμόζουν σαν… δέρμα!!!

ΤΙ ΛΕΣ  ΤΩΡΑ;;; Τα παπούτσια του μέλλοντος θα εφαρμόζουν σαν… δέρμα;;; (PHOTOS)

Η σχεδιάστρια και ερευνήτρια Shamees Aden που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο σχεδίασε και δημιούργησε τα παπούτσια του μέλλοντος από βιολογικά κύτταρα τα οποία θα εφαρμόζουν απόλυτα στο πόδι αποτελώντας τρόπον τινά ένα δεύτερο δέρμα! 
Το Protocell, όπως ονομάζεται το ζευγάρι, θα έχει τη δυνατότητα να αυτοεπισκευάζεται τη νύχτα εάν και εφόσον τοποθετηθεί μέσα σε ένα ειδικό υγρό: «Το ζευγάρι των παπουτσιών θα λειτουργεί σαν ένα φυτό. Μέσα σε ένα ειδικό υγρό πρωτοκυττάρου θα επιδιορθώνει τις φθορές του από τυχόν καταπόνηση από τον χρήστη», αναφέρει η δημιουργός.

Σίδερα, τσιμέντο & φουγάρα



Αφού χαιρετίσω αγωνιστικά τη χθεσινή αντιμνημονιακή τοποθέτηση του ΣΕΒ, θα ήθελα να μπω λίγο παραπάνω στην ουσία αυτής της μεγάλης συζήτησης μεταξύ των κοινωνικών τάξεων για το μέλλον της χώρας.
Δήλωσε ο κ. Δασκαλόπουλος ότι «η οικονομία του παρασιτισμού και της αρπαχτής πρέπει να αντικατασταθεί…». Γενναία τοποθέτηση, αν σκεφτεί κανείς πόσο αφόρητα κρατικοδίαιτος είναι ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα, κάτι που αντιλαμβάνεται πολύ καλά ο πρόεδρος του ΣΕΒ όταν καλεί, λίγο πιο κάτω, τον κλάδο του «να ενώσουμε τη γνώση με το ρίσκο και το κέρδος με την καινοτομία, στην ίδια εξωστρεφή δυναμική».

Αλλά έκανα μια μικρή λαθροχειρία, την οποία ο παρατηρητικός αναγνώστης μπορεί και να έχει ήδη αντιληφθεί. Επιστρέφω λοιπόν στην αρχική διατύπωση του κ. Δασκαλόπουλου, χωρίς αυτή τη φορά να την ακρωτηριάσω κατά το δοκούν: «Η οικονομία του παρασιτισμού και της αρπαχτής πρέπει να αντικατασταθεί από σίδερα, τσιμέντο και φουγάρα, ώστε να δημιουργήσει δουλειές, παραγωγή και προκοπή».

«Σίδερα, τσιμέντο και φουγάρα» είναι λοιπόν, για μία ακόμα φορά, το σημερινό όραμα των Ελλήνων βιομηχάνων. Ό,τι δηλαδή θα κερδίσουμε σε αναπτυξιακό σφρίγος και εξωστρέφεια, να το θυσιάσουμε και πάλι σε περιβαλλοντική υποβάθμιση και πολεοδομική επιβάρυνση.

Το παρεξηγημένο θαύμα του DNA και ο θάνατος ενός δόγματος


Για δεκαετίες, μια γραμμική γονιδιοκεντρική νοοτροπία είχε δημιουργήσει μια πρόχειρη υπεραισιοδοξία η οποία έφτασε στο αποκορύφωμα της με την «χαρτογράφηση» του ανθρωπίνου γονιδιώματος και το πρώτο στάδιο ολοκλήρωσης του Human Genome Project το 2000, επίτευγμα που τότε είχε χαρακτηριστεί από κάποιους ως πολύ σημαντικότερο της κατάκτησης του φεγγαριού.

Από τότε πολλά αλλάξαν: η γενομική δεν έφερε τα θαύματα που υποσχέθηκε ενώ νέες έρευνες γκρέμιζαν σταδιακά το άγαλμα του… πρόωρα διακηρυγμένου γονιδιακού ντετερμινισμού.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η ανακάλυψη του DNA, των δομικών στοιχείων του γενετικού υλικού δηλαδή όπου περιέχεται η γενετική πληροφορία και της δομής του το 1953 από τους Watson, Crick και Wilkins ήταν από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην ιστορία της επιστήμης.

Δυστυχώς, η λειτουργία του DNA παρερμηνεύτηκε.

Ο κρατισμός τρώει την Ελλάδα

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου*
Με 3,3 δημοσιοσυντήρητους, 1,3 εκατομμύρια ανέργους, 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχους και κάπου 3,1 εκατομμύρια μη ενεργό πληθυσμό, το ουσιαστικό ερώτημα που τίθεται για τη χώρα είναι... ποιος θα παράγει πλούτο.
Παπανδρόπουλος: Ο κρατισμός που τρώει την Ελλάδα
Ο δημόσιος τομέας δεν πρόκειται ποτέ να μειωθεί στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτόν είναι οι καλύτεροι πελάτες του πολιτικού συστήματος και το τελευταίο δεν πρόκειται ποτέ να τους εγκαταλείψει - εκτός κι αν αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν είναι ορατό.

Κατά συνέπεια, από τους 700.000 και πλέον δημοσίους υπαλλήλους ελάχιστοι θα αποχωρήσουν. Θα μειωθούν, βέβαια, κάπως οι αμοιβές τους, ίσως να περιορισθούν και τα «τυχερά» τους, όμως κανείς από αυτούς δεν θα βρεθεί στην ανεργία.

Αν δε στον παραπάνω αριθμό προσθέσουμε και τους απασχολούμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τότε μπορούμε να πούμε ότι κάπου 1 εκατομμύριο νοικοκυριά στη χώρα συντηρούνται από το πτωχευμένο κράτος, το οποίο, με τη σειρά του, επιβιώνει ελέω Ευρωπαϊκής Ενώσεως και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 Όλα αυτά σημαίνουν ότι 3,3 εκατομμύρια Έλληνες είναι δημοσιοσυντήρητοι - αριθμός ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά χρονικά.

Με 3,3 δημοσιοσυντήρητους, 1,3 εκατομμύρια ανέργους, 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχους και κάπου 3,1 εκατομμύρια μη ενεργό πληθυσμό, το ουσιαστικό ερώτημα που τίθεται για τη χώρα είναι ποιος θα παράγει πλούτο και για πόσο καιρό. 

Διότι, από ψυχρής μαθηματικής απόψεως, οι περίπου 700.000 Έλληνες που δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα καλούνται να σηκώσουν ένα απίστευτο βάρος. Είναι αυτοί που θα πρέπει να δημιουργούν φορολογητέα ύλη, να ανοίξουν ξένες αγορές, να στηρίζουν την παραγωγή σε ολόκληρο το φάσμα της και να τροφοδοτούν τα περίφημα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αγρότης έχτισε σπίτι δαπανώντας μόνο 125 ευρώ (Βίντεο)

Αγρότης έχτισε σπίτι δαπανώντας μόνο 125 ευρώ

Ένας αγρότης, κατασκεύασε ένα ολόκληρο σπίτι δαπανώντας μόνο κάτι παραπάνω από 100 λίρες, χρησιμοποιώντας μια αρχαία τεχνική από υλικά τα οποία βρήκε στα σκουπίδια και στη φύση. Ο Michael Buck, 59 ετών, χρησιμοποίησε μόνο φυσικά ή άχρηστα υλικά για να χτίσει το «καλαμποκόσπιτο», στο πίσω μέρος του κήπου του.
Ο πρώην καθηγητής καλλιτεχνικών, νυν μικροκαλλιεργητής στο Όξφορντ, ενοικιάζει αυτό που κατασκεύασε σε έναν εργαζόμενο από ένα γειτονικό βουστάσιο, ο οποίος ανταλάσσει τη στέγασή του με γάλα. 
Αυτού του τύπου τα σπίτια, χτίζονται σύμφωνα με μία μέθοδο, η οποία χρονολογείται από τα προϊστορικά χρόνια και χρειάζεται χώμα, πυλό και άχυρο.

Καταθέσεις για τον πόνο του άλλου

Χρημα

Του Κώστα Βαξεβάνη
Αυτό που απέδειξε η κατάθεση του πόθεν έσχες των βουλευτών, είναι πως είμαστε μια χώρα με πλούσιους βουλευτές και φτωχούς κατοίκους. Αυτό με τη σειρά του, σημαίνει δύο πράγματα. Ή πως η ελληνική κοινωνία αντιπροσωπεύεται αναντίστοιχα στο Κοινοβούλιο με αποτέλεσμα να υπερισχύουν οι πλούσιοι, ή πως οι βουλευτές, αφού γίνουν βουλευτές, γίνονται και πλούσιοι.
Τι από τα δύο ισχύει; Μπορούμε μόνο να υποψιαστούμε, γιατί για να μάθουμε χρειάζεται εκτός από να έχουμε τα στοιχεία που αποδεικνύουν το “έσχες” των βουλευτών, την περιουσιακή τους κατάσταση δηλαδή, να γίνει και έρευνα για το “πόθεν”, δηλαδή από πού προέρχεται ο πλουτισμός. Τέτοιο έλεγχο το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν κάνει ή δεν τολμά να κάνει. Σε δύο περιπτώσεις που αναγκάστηκε να τον κάνει, αυτές του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου, τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Δεν θέλω τα δώρα σου, ευχαριστώ!



- Τι όμορφη μέρα! σκέφτηκε ο ασκητής Φασκωλόμυς καθώς καθόταν στη σκιά μιας φτελιάς. Ο ήλιος λάμπει, τα πουλιά κελαηδούν και μ’ αρέσει να κοιτάζω τα κλαδιά των δέντρων να χορεύουν στο ζεστό αεράκι. 
- Τι άσχημη μέρα! γκρίνιαξε ο αρκούδος Τρομάρας, καθώς ποδοπατούσε τα λουλούδια. Ο ήλιος με πειράζει στα μάτια, τα πουλιά τσιρίζουν και κράζουν, τα δέντρα μπαίνουν μπροστά στο δρόμο μου και ο αέρας αναμαλλιάζει τη γούνα μου!
Ο αρκούδος Τρομάρας εξακολούθησε να περπατάει κλωτσώντας και ποδοπατώντας ό,τι εύρσκε μπροστά του, μέχρι που έφτασε στο μέρος όπου καθόταν ήσυχα ο ασκητής Φασκωλόμυς.
- Τι κάνεις εδώ καθισμένος πάνω στο δρόμο μου; ρώτησε ο Τρομάρας.
Ο Φασκωλόμυς συνέχισε να κάθεται και να χαμογελά ατάραχος. Άκουσε προσεκτικά τον Τρομάρα αλλά δεν είπε τίποτα.
- Φύγε από το δρόμο μου! τον διέταξε ο αρκούδος Τρομάρας σμίγοντας τα φρύδια του. Αλλιώς θα σου δώσω μια στο κεφάλι!
Ο ασκητής Φασκωλόμυς απλά χαμογελούσε.

Ανακυκλώστε τα παλιά σας πουλόβερ


Έχετε βαρεθεί τα παλιά σας πουλόβερ και τα έχετε καταχωνιασμένα στην ντουλάπα σας?
Ήρθε ο καιρός να τα βρείτε να τα αερίσετε και να φτιάξετε όμορφα αξεσουάρ.
Ας ξεκινήσουμε…

Χειραγώγηση των μαζών και παιδεία



Η πλειονότητα των μελών των σύγχρονων καταναλωτικών κοινωνιών, από τη στιγμή που εκχώρησε σε τρίτους το δικαίωμά της να μετέχει της αρχής, επόμενο ήταν να μεταβληθεί σε μάζα.
Σ' ένα, δηλαδή, ανομοιογενές ως προς τη σύνθεσή του ανθρωποσύνολο, το οποίο διακατέχεται από ακατανίκητη ορμή προς οτιδήποτε ερεθίζει τα πλέον πρωτόγονα εκ των ενστίκτων του και ικανοποιεί τις ταπεινότερες των επιθυμιών του.
Έλκεται από την ευτέλεια, καθηλώνεται από τη χυδαιότητα, τέρπεται από τις ύβρεις, παθιάζεται με τις εξελισσόμενες επί της οθόνης λεπτομέρειες της ερωτικής συμπεριφοράς άσημων και διάσημων, καταναλώνει ό,τι γαργαλιστικό βίαιο και ποταπό συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα του καλλιτέχνη, στο γραφείο του πολιτικού, στην οικογένεια του γείτονα, στον κόσμο με διάθεση, που λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί παθολογική. Κι όλα αυτά δια της κλειδαρότρυπας, την οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση υποκαθιστά η Τηλεόραση.
Η περιθωριοποιημένη, και κατ' ουσίαν αμαθής αυτή μάζα, έχει την ψευδαίσθηση ότι δια της προβαλλόμενης ενώπιόν της αθλιότητας ψυχαγωγείται και ταυτοχρόνως ξορκίζει το κακό, που την απειλεί σε κάθε της βήμα.

"Ω ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΘΕΑΤΑΙ ΔΕΥΡΩ ΤΟΝ ΝΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ"...ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ. Ω ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΔΕΣΜΩΤΕΣ ΜΟΥ ...ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΜΑΣ;



ΟΙ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΩΝ ...ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΠΕΙΣ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ  ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ...
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΛΗΘΟΦΑΝΗ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΕΙΛΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ...ΜΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΔΩΔΕΚΑΕΤΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ  ΜΑΘΗΣΗ... ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...
ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΣΟΥΜΕ...
ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ....

Η σκιά που μοίραζε ζωή...


Κάπου μακριά,σ’έναν λόφο σκοτεινό κι εξορισμένο,με πορφυρές θάλασσες για ουρανό και μολυβένια σύννεφα,υπήρχε ένα ξερό και τρομαχτικό δάσος γεμάτο σκελετωμένα δέντρα και λυσσασμένα κοράκια.Έλεγαν πως,πίσω απ’τους γιγαντιαίους κορμούς που σάλευαν κάθε βράδυ απ’τον μανιασμένο αέρα,παραμόνευαν σκιές και αλλόκοσμα όντα..Πως τα μεσάνυχτα πλάσματα της νύχτας ανέβαιναν στη γη απ’τα έγκατα του χάους,εξαπολύοντας συριστικούς ήχους που πρόδιδαν πείνα.Πεινούσαν πολύ.Κι οι ανθρώπινες ψυχές ήταν το αγαπημένο τους γεύμα..

   Κανείς δεν τολμούσε να πατήσει το πόδι του στο ‘δάσος της νυχτιάς’ ακόμα κι αν ήταν μέρα.Ήταν το μόνο μέρος στο οποίο οι θεραπευτικές αχτίδες του ήλιου δεν φώτιζαν ποτέ και δεν ασκούσαν καμία ευεργετική επίδραση πάνω στη φύση.Εκεί,βασίλευε μονάχα η σκοτεινιά..

Αίμα είχε σκεπάσει το θολωτό ουρανό και το έρεβος κυλούσε σαν μελανό ποτάμι μέσα στις φλέβες τις γης.Είχε φυλακίσει το δάσος στον κατάμαυρο ιστό του με τη δεξιοτεχνία και την απόκοσμη γοητεία της αράχνης.Όσοι τολμηροί βάλθηκαν να ικανοποιήσουν το περίσσιο θάρρος τους και να προκαλέσουν τη μοίρα τους διασχίζοντας το ίδιο το τίποτα,λένε πως,δίμετρα σκιερά όντα με γαμψά νύχτια και μάτια σαν φωτιά κατασπάραξαν το κορμί και ρούφηξαν την δύστυχη ψυχή τους απαλλάσοντας τους απ’το μαρτύριο της ζωής..

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Οι σημερινοί ΕΛ-ΛΗΝΕΣ γόνοι εξωγήινης προέλευσης των προπατόρων ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τα σκάφη έχουν φτάσει σε μια τεχνολογία ικανοποιητική και μιλάμε για τα γήϊνα σκάφη με πρωτεργάτη τον Αδόλφο Χίτλερ που είχε φτάσει σ’ ένα καλό σημείο….αλλά δεν του βγήκε…αλλά σήμερον η Αμερική και η Ρωσία κλπ έχουν να επιδείξουν κάποια σκάφη και μία κάπως ανεπτυγμένη τεχνολογία.
Βλέπουμε τα εξωγήινα σκάφη να πληθαίνουν με τον καιρό και τα διακρίνουμε συνήθως όταν το κριτήριο  της ενέργεια που καταναλώνουν είναι άγνωστο φυσικά από εμάς και σίγουρα έχουν καταφέρει να ελέγχουν τις διάφορες μορφές ενέργειας τους σε πλανητικό επίπεδο…γι’ αυτό και κάνουν (μικρά) ταξίδια….και έχουν μικρά σκάφη…άλλοτε υλοποιούνται και άλλοτε όχι….έχουν ή φαίνονται να είναι γρήγορα σ’ εμάς…..απλά είναι σε άλλη ταχύτητα κανονική…ενώ εμείς τα βλέπουμε έτσι να πετάνε γρήγορα, ενώ πάνε στην ταχύτητα τους…και μπορούν να ελέγχουν τον καιρό και τα διάφορα φαινόμενα όπως τα ηφαίστεια κλπ ….οπότε αν κάποιοι πήραν…..εξωγήινη τεχνολογία και βοήθεια…σήμερον έχουν και το πάνω χέρι ως προς τα σημεία της γήινης κατάστασης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα