Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Το Πεντάγωνο κατασκευάζει ένα στρατό “αυτοσυνείδητων” ρομπότ δολοφόνων που θα τροφοδοτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Φανταστείτε ένα από αυτά τα οπλίσμένα ρομπότ-σκυλιά να σας κυνηγάει μέσα στη ζούγκλα, επειδή το όνομα σας εμφανίστηκε σε μία λίστα θανάτου του Πενταγώνου ,αφού κοινοποιήσατε εξοργισμένες δημοσιεύσεις στα κοινωνικά μέσα δικτυωσης.


Επίσημα αμυντικά έγγραφα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνουν ότι αυτόνομα οπλικά συστήματα θα σκοτώνουν στόχους, συμπεριλαμβανομένων και αμάχων πολιτών, βάσει tweets, ιστολογίων και Instagram.

Του Nafeez Ahmed

12/05/2016

Ο Δρ Nafeez Ahmed είναι δημοσιογράφος ερευνητής, συγγραφέας μπεστ σέλλερ και ειδικός επί της διεθνούς ασφάλειας. Έγραφε στο παρελθόν για την Guardian, και είναι ο συγγραφέας της στήλης «System Shift» για το Motherboard του VICE και αρθρογραφεί εβδομαδιαία για το Middle East Eye.

Κέρδισε βραβείο ερευνητικής δημοσιογραφίας (Project Censored Award for Outstanding Investigative Journalism ) το 2015 για τη δουλειά του στην Guardian, και επιλέχθηκε δύο φορές, το 2014 και το 2015 ,στη λιστα των 1.000 κορυφαίων Λονδρέζων παγκοσμίως της Evening Standard.

Ο Nafeez έχει επίσης συγγράψει και έχει κάνει ρεπορτάζ μεταξύ άλλων για τον Independent, το Sydney Morning Herald, The Age, The Scotsman, Foreign Policy, The Atlantic, Quartz, Prospect, New Statesman, Le Monde diplomatique, New Internationalist, The Ecologist, Alternet, Counterpunch, Truthout.

Είναι Επισκέπτης Ερευνητικός Συνεργάτης στη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Anglia Ruskin, όπου ερευνά τη σχέση μεταξύ παγκόσμιων συστημικών κρίσεων και αστικών αναταραχών για τα Springer Energy Briefs.

Ο Nafeez είναι ο συγγραφέας ,του A User Guide to the Crisis of Civilization: And How to Save It (2010), και του μυθιστορήματος θρίλερ επιστημονικής φαντασίας ZERO POINT . Συνέβαλε επίσημα με τη δουλειά του σχετικά με τα βασικά αίτια και τις μυστικές επιχειρήσεις που συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, στην Επιτροπή 9/11 και την Ακροαματική Διαδικασία για το τρομοκρατικό χτύπημα της 7/7 στο Λονδίνο.

Αυτή η αποκλειστικότητα δημοσιεύτηκε στο INSURGE INTELLIGENCE , ένα ερευνητικό πρόγραμμα δημοσιογραφικής χρηματοδότησης για τα παγκόσμια κοινά.

Ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping διέταξε το στρατό να προετοιμαστεί για πόλεμο…Κινεζικά στρατεύματα έτοιμα να εξασφαλίσουν ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ(Βίντεο)



Ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping διέταξε το στρατό να προετοιμαστεί για πόλεμο κι αυτό ενώ έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά με δυτικούς σε Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ και διατηρεί μια συνεχή κόντρα μ΄Αμερικάνους για το ποιός ευθύνεται για την εξάπλωση του covid19, ενώ παράλληλα έμπασε 10.000 στρατιώτες στην Ινδία στέλνοντας ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αποφασιστικότητας κι ετοιμότητας…..Το θέμα των Ουιγούρων είναι ένα ακόμη αγκάθι στις σχέσεις Δύσης-Τουρκίας με Κίνα αφού οι 2 πρώτες προωθούν την ριζοσπαστικοποίηση τους με τελευταίο π.χ την ενεργό ανάμειξη εξτρεμιστών Ουιγούρων με το Κόμμα του Τουρκεστάν στη Συρία….Η Αγγλία έκλεισε την Πρεσβεία της στη Β Κορέα και οι διπλωμάτες εκκενώθηκαν εκτός της χώρας αποστολής τους…Ενδεικτικό της έντασης…
Ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να ενισχύσουν «ολοσχερώς» την εκπαίδευση του στρατού και να προετοιμαστούν για πόλεμο καθώς ανεβαίνουν οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και πολλών άλλων χωρών.Εκφραζόμενος στο περιθώριο της ετήσιας σύσκεψης του Εθνικού Λαϊκού Συμβουλίου την Τετάρτη ο Xi Jinping, που ομοίως είναι ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και Πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής χαιρέτισε τη συμβολή του στρατού Κίνας στη μάχη κατά επιδημίας coronavirus και κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να εντατικοποιήσουν την εκπαίδευση των στρατιωτών .
« Είναι απαραίτητο να εκμεταλλευθεί τα μέσα εκπαίδευσης και να προετοιμαστεί για πόλεμο »,ανακοίνωσε το επίσημο κρατικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο τον Πρόεδρο Jinping. « Είναι απαραίτητο να εντατικοποιήσουμε τις προετοιμασίες ένοπλης μάχης, να οδηγήσουμε μ’ ευελιξία την στρατιωτική εκπαίδευση μάχης και να βελτιώσουμε την ικανότητα των στρατιωτών μας να επιτελέσουν αποστολές », πρόσθεσε.

Τι εστίν ο άνθρωπος;


Νικόδημος

1. Τελικά αυτό είναι το ερώτημα: Τι είμαι;…

Και ο 8ος Ψαλμός στην Παλαιά Διαθήκη ρωτά: Τι είναι ο άνθρωπος ώστε [εσύ Κύριε] να τον έχεις στον νου σου; Η ο υιός του ανθρώπου ώστε να τον επισκέπτεσαι;

Πώς έχει στον νου του τον άνθρωπο ο Κύριος; Πώς τον επισκέπτεται, Και ποια η διαφορά μεταξύ ανθρώπου και γιου του ανθρώπου;

Τον έκανε (συνεχίζει ο Ψαλμός) κατά τι “βραχύτερο” από τους αγγέλους μα τον στεφάνωσε με δόξα και τιμή, τον έστησε πάνω από τα έργα Του κι έβαλε τα πάντα κάτω από τα πόδια του…

Σύμφωνα με τον Ψαλμό, λοιπόν, μπορεί ο άνθρωπος να είναι πλασμένος κατά τι “βραχύτερος” (= μικρότερος) από τους αγγέλους, μα συγχρόνως είναι το ανώτερο ον των έργων του Κυρίου και όλα τα δημιουργήματα είναι κάτω από τα πόδια του.

Τι είναι ο Κύριος; Τι είναι άγγελοι;

Τι σημαίνει αυτή η θέση του ανθρώπου;

Το Χρέος Μας



Είναι ομολογουμένως δύσκολο να αντιληφθούμε τον τρόπο που δημιουργούμε και συνεχίζουμε τον αυτοπεριορισμό μας.

Η πραγματική έννοια του "κατανοώ" βρίσκεται στην βιωματική/πρακτική/συνεχή παρατήρηση του εαυτού μας, σε πραγματικό χρόνο, αντικειμενικά. Η "αντικειμενικότητα" αφορά την ειλικρινή φανέρωση της σκέψης μας, που συμβαίνει σε πολλά επίπεδα, στον Εαυτό μας.

Τότε αρχίζουμε να εντοπίζουμε και σιγά σιγά να αντιλαμβανόμαστε, το παράδοξο των αντιθέσεων, την αυτοματοποιημένη συνεχιζόμενη εσωτερική σκέψη, τον φτιαχτό, εικονικό κόσμο που δημιουργούμε, κάθε στιγμή, μέσα μας.

Θέλουμε μια άλλη πραγματικότητα... αλλά και δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτα απ' όσα ορίζουμε σημαντικά και αναγκαία, εμείς! 

Θέλουμε έναν άλλο κόσμο... αλλά είμαστε απόλυτα προσκολλημένοι σε αυτόν που γνωρίζουμε! 

Θέλουμε κάτι άλλο από αυτό που έχουμε... αλλά και δεν θέλουμε να παραιτηθούμε από τον τρόπο που δημιουργήσαμε αυτό που ήδη έχουμε! 

Προσπαθούμε να αποκτήσουμε/να σταματήσουμε/ν’ αλλάξουμε/ να βελτιωθούμε/να κατακτήσουμε/να διατηρήσουμε... κρυφά όμως, θέλουμε να αλλάξουν οι άλλοι, η ζωή, και μάλιστα μαγικά και αυτόματα, για να απαλλαγούμε, να λυτρωθούμε!

Ιπτάμενοι δίσκοι και εξωγήινα όντα στην Αργεντινή, το 1968…

Ιπτάμενοι δίσκοι και εξωγήινα όντα στην Αργεντινή, το 1968...

το Μιραμάρ, 450 χιλιόμετρα μακριά από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ένας νεαρός, ο οποίος κινούνταν το βράδυ της 22ας Ιουνίου του 1968 με το ποδήλατό του, δήλωσε ότι βρέθηκε αιφνιδίως ενώπιον ενός μυστηριώδους ιπτάμενου αντικειμένου μεγάλου μεγέθους, του οποίου το άνω τμήμα περιστρεφόταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
Το παράδοξο ιπτάμενο αντικείμενο αιωρούνταν σε ύψος μόλις 50 εκατοστών από το έδαφος και κατηύθυνε δέσμη ερυθρού φωτός προς τη Γη, σαν η φωτεινή αυτή ακτίνα να του χρησίμευε ως στήριγμα.
Το μυστηριώδες αντικείμενο εξέπεμπε διαλειπτικό βόμβο και φωτεινά σήματα από τα πλάγια σημεία του σκάφους. Όταν ο νεαρός πλησίασε, οι βόμβοι αυξήθηκαν και η παράξενη πτητική μηχανή εξαφανίστηκε στον ουρανό με ασύλληπτη ταχύτητα.
Η Αστυνομία, που είχε εν τω μεταξύ ειδοποιηθεί, μετέβη επί τόπου και διαπίστωσε ότι στο χώμα υπήρχαν ίχνη καύσης. Ο Επιθεωρητής της πόλης Μιραμάρ ανέφερε ότι ο αυτόπτης μάρτυρας δεν ήταν ούτε μεθυσμένος ούτε υπό την επήρεια κάποιας παραισθησιογόνου ουσίας, αλλά, αντιθέτως, θεωρούνταν σοβαρός και αξιόπιστος.

Η επίμονη πρόκλησή μας





Όταν ξεχνάμε πράγματα σημαντικά μέσα στην καθημερινότητά μας, συνήθως σημαίνει πως δεν τα έχουμε μάθει όπως νομίζαμε. Αλλά με τόση υπερφόρτωση άσχετων και ασύνδετων πληροφοριών, ποια είναι τα ουσιαστικά και ποια όχι;


Αυτό βέβαια, το να ξεχνάμε, να κάνουμε λάθη, σύμφωνα με την σχολική και κοινωνική κατήχηση μας απαιτεί «εαυτοκριτική», εαυτοαπόρριψη, εαυτοδιόρθωση (σωστά γραμμένα). Αλλά αυτή η εαυτοδιόρθωση δεν υπάρχει πραγματικά, ούτε σαν λέξη ούτε σαν πραγματικότητα, αν και παραμένει η μεγαλύτερη ίσως αυταπάτη και βία, στους εικονικούς κόσμους.

Δεν είναι όμως και τόσο εύκολο να ξεχωρίσεις την ήρα από το στάρι, την αλήθεια από το ψέμα, την πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση. Αν ήταν, ίσως και να μην χρειαζόταν καν να υπάρχει αυτός ο κόσμος…

Συνήθως άλλα ξεκινάω να γράφω, άλλα φαίνονται να εννοώ και αλλού φαίνεται να καταλήγω. Πλέον είμαι ήρεμη πως όλες αυτές οι αντιλήψεις και τα υποθετικά παράγωγά τους, είναι εντελώς φυσιολογικές στους κόσμους της γραμμικής, επιφανειακής πραγματικότητας που ζούμε. Έχω συμφιλιωθεί με αυτό, το δέχομαι και ρισκάρω την έκφρασή μου... 

Η ΑΡΠΑΓΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΧΑΖΑΡΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ COVID-19 ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ, Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ


BENJAMIN FULFORD 25/5/2020

Η αρπαγή της ισχύος, την οποία σκόπευε η χαζαρική μαφία μέσω της πανδημίας του COVID-19, απέτυχε παταγωδώς και τώρα ξεκινούν τα αντίποινα, λένε οι πηγές από το Πεντάγωνο και την Ασιατική Μυστική Κοινωνία. Οι πηγές της Κοινωνίας των Λευκών Δράκων λένε πως τα Λευκά Καπέλα ξεκίνησαν άμεση επίθεση σκοτώνοντας τον στρατιωτικό ηγέτη των Ιησουιτών και Μαύρο Πάπα Adolfo Nicolas. Ο θάνατος του Nicolas άνοιξε το δρόμο της απελευθέρωσης για την Ιαπωνία. Ακολουθεί η απελευθέρωση της Γερμανίας. Μόνο τότε θα καταστεί δυνατόν να απελευθερωθούν οι ΗΠΑ, και συνεπώς ο πλανήτης Γη.
Ας ξεκινήσουμε με τον θάνατο του Μαύρου Πάπα στις 20 Μαΐου. Ο Nicolas, αν και υποτίθεται πως ήταν καλός άνθρωπος, ήταν η κεφαλή της οργάνωσης που σχεδίασε και έφερε εις πέρας τη μαζική δολοφονική επίθεση στη Fukushima της Ιαπωνίας το 2011. Αν και ο προκάτοχός του Peter Hans Kolvenbach ήταν υπεύθυνος αυτής της επιχείρησης, ο Nicolas ούτε ομολόγησε, ούτε έδειξε μεταμέλεια, ούτε επανόρθωσε γι΄αυτό το έγκλημα πολέμου.
Ο θάνατός του άνοιξε το δρόμο για αλλαγή καθεστώτος στην Ιαπωνία, επειδή ήταν ο ανώτατος διοικητής του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (Center for Strategic and International Studies -CSIS), το οποίο ουσιαστικά διοικεί τη χώρα. Την επομένη του θανάτου του Nicolas, ο Hiromu Kurokawa, προϊστάμενος εισαγγελίας στο Τόκιο, εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω «σκανδάλου τυχερών παιχνιδιών».

Μόνη






Το βρίσκω όλο και πιο δύσκολο να συμμετέχω σε κοινότυπες συζητήσεις.

Οι επιφανειακοί συναισθηματισμοί με αφήνουν αδιάφορη.

Οι κολλητοί είναι μόνο οι υποστηρικτές που η κατήχηση στο σχολείο μας έμαθε πως είναι οι «φίλοι». Δεν είναι! Είναι μόνο οι βολευτές της θέασης που εμμονικά διατηρούμε όταν φοβόμαστε οποιαδήποτε άλλη.

Οι ουσιαστικές κουβέντες είναι δύσκολες, απειλούν τα δεδομένα μας όποια κι αν είναι. Δεν τις τολμούν οι περισσότεροι. Ποτέ δεν μαθαίνουμε να τις διεξάγουμε με τον εαυτό μας.

Όλο και περισσότερο αποχωρώ από τα κοινώς αποδεκτά…

«Δεν κάνεις φίλους έτσι!»

«Δεν έχεις συμμάχους!»

«Δεν είσαι ασφαλής!»

Μακρινές φωνές μιας άλλης εποχής που δεν με ταράζουν πια.

Αλαζονεία;

Αυτό είναι το αντίπερα παραμύθι που μας πουλάνε οι αυθεντίες για να παραμένουμε στο μαντρί. Πρέπει να αμφισβητήσεις όλες τις έννοιες. Όλες!

«Μα, θα μείνω μόνη!» μου λες. «Θα μείνω μόνος» ψελλίζεις.

Γιατί οι άλλοι δεν εκτιμούν αυτά που τους δίνουμε;



Της Σταυρούλας Γεωργακοπούλου, Ψυχολόγου, Ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία, Υπεύθυνη Διεύθυνσης Psychopedia.gr
Αρκετά συχνά συναντάμε ανθρώπους που απογοητεύονται από τους γύρω γνωστούς-οικείους και φίλους. Αν είμαστε και εμείς μέσα σε αυτούς πιθανότατα να έχουμε σκεφτεί κάποιες φορές πόσο αχάριστοι μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι. Μας ενοχλεί που εμείς έχουμε κάνει τόσα πολλά για αυτούς και αυτοί δεν το εκτιμούν και ζητούν όλο και περισσότερα. Ακόμα και αν τελικά απομακρυνθούμε από μια τέτοιου είδους σχέση αργά ή γρήγορα θα βρούμε τον εαυτό μας σε μια άλλη παρόμοια κατάσταση. Να αναζητάμε συνεχώς να είμαστε αρεστοί με το να γινόμαστε υπερ-δοτικοί.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε διαφωνήσει με όσους προσπαθούν να μας σταματήσουν από το να δίνουμε. Δεν είναι άλλωστε κακό να δίνουμε. Εκεί που αρχίζει να δημιουργείται περισσότερο αρνητικό συναίσθημα από ότι θετικό είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν έχουμε κάνει καλή αξιολόγηση της δοτικότητας μας. Συναισθήματα όπως η απογοήτευση, η ενοχή και ο θυμός δείχνουν ότι χρειάζεται να εξετάσουμε καλύτερα την κατάσταση. 
Ας δούμε πιο αναλυτικά τα συναισθήματα αυτά:

Μήπως η ζωή σου γεμάτη παρελθόν;


Διαγωγή κοσμιοτάτη και με τις καλύτερες συστάσεις, αλλά...
Πάντα ένα γ@μημένο αλλά να κυριαρχεί στις σκέψεις σου, στις λέξεις σου, στις στιγμές σου…
Πάντα να ζεις με αξιοπρέπεια και πάντα να ξηλώνεις τις φωνές μέσα σου που ουρλιάζουν σιωπηλά...

Στο κάθε θέλω τους, να αντιγυρίζεις πάντα ένα μεγάλο πρέπει για να φτάσεις
Σχεδόν να Ζεις…
Σχεδόν να αναπνέεις..
Ένα "σχεδόν" καταστροφικό.
Ένα σχεδόν που σου ξετίναξε τη ζωή και εξαιτίας του έγινες
Σχεδόν καλός,
Σχεδόν πετυχημένος.
Ένα σχεδόν που σε έκανε, Σχεδόν ζωντανό…


Υπόδουλος του φόβου, έμαθες να κρύβεις καλά "το πολύ" μέσα σου, τόσο ώσπου το πάγωσες κι αυτό. Γιατί, πως να ζεις μισή ζωή αν έχεις μια φωτιά μέσα σου που φωνάζει: ΠΟΛΥ!

Μαθαίνεις σιγά, σιγά να αγαπάς λίγο και να εμπιστεύεσαι λιγότερο… Και πώς να εμπιστευτείς τον άλλον όταν ο ίδιος σου ο εαυτός κατακρεουργεί τα θέλω σου, τα μπορώ σου, τις στιγμές σου…

Μαθαίνεις να παγώνεις ακόμα και το δάκρυ σου και να κάνεις όνειρα μικρά μέσα στα σκοτάδια. Άγρια όνειρα, γεμάτα μοναξιά…

Και η ζωή σου γεμάτη παρελθόν.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ.

Amazon.com: Obey Refrigerator Magnet. They Live (Red / Black ...

Όσα έγιναν, μοιάζουν σαν την πρώτη καλή εξέταση στο Πανεπιστήμιο του πολιτισμού του τίποτα. Αυτός ο ιος χτύπησε τους ηλικιωμένους στο σώμα, αλλά είχε και ένα άλλο σκοπό, να ελέγξει πόσο "ήσυχα" αποδέχονται οι νέοι άνθρωποι τις δυστοπικές πραγματικότητες που τους ετοιμάζουν.

Μπορεί οι ηλικιωμένοι να κλείστηκαν, μοιραία, στις κάμερες της εντατικής . Όμως οι νέοι κλείστηκαν σιωπηλά, ήσυχα, αδιαμαρτύρητα, στα κελιά τους. Η κοινωνία έχει τόσο πολύ πωρωθεί, που επιβραβεύει την υπάκουη νεολαία. Αποδέχεται το γεγονός πως νέος πλέον δεν σημαίνει αντιρρησίας, επαναστάτης, κάποιος που θέλει "να πάει κόντρα".

Σε όλες τις προηγούμενες γενιές, γενικότερα στην ιστορία του ανθρώπου, το νεανικό σώμα συνοδευόταν από ένα νεανικό πνεύμα. Η ανθρώπινη φύση. Μαζί με την ικανότητα να ζεις κάθε λεπτό δυνατά με ένταση, πάθος, ορμές που βαράνε κόκκινο, ο νέος άνθρωπος πάντα ήταν στο σπίτι, στο σχολείο, στις παρέες, στη δουλειά, στον έρωτα, εκείνος που έψαχνε, αμφισβητούσε, που ήθελε ακόμα και σε στενάχωρα και καταπιεστικά περιβάλλοντα, να κάνει τη δική του επανάσταση.

Ένα σκασιαρχείο από το σχολείο, ένας τσακωμός με τους γονείς γιατί δεν τον καταλαβαίνουν, μια συμμετοχή σε κάτι που τον έκανε να νοιώθει πως δεν ανήκει στο γερασμένο πληθυσμό, μια αυτοπεποίθηση πως εκείνος καταλαβαίνει περισσότερα από το πατέρα ή το παππού. Δεν τον φόβιζε, ούτε τον λύγιζε το γεγονός πως οι προηγούμενοι τα έκαναν "σκατά". Τους την έλεγε στη μούρη και μέσα του ένοιωθε πως εκείνος θα κάνει καλύτερα.

Την «Μεγάλη» πανδημία δεν την ζήσαμε ακόμα – Όταν θα έρθει δεν θα λυπηθεί κανέναν

Προειδοποίηση σοκ: Την «Μεγάλη» πανδημία δεν την ζήσαμε ακόμα ...

Μπορεί όλα αυτά που ζήσαμε τους τελευταίους μήνες με τον κορονοϊό να μας φαίνονται εξωπραγματικά, όμως, σύμφωνα με κορυφαίο Αμερικανό επιδημιολόγο δεν είναι η «Μεγάλη».
Έτσι, την έχουν βαφτίσει οι επιστήμονες και όταν θα χτυπήσει την ανθρωπότητα θα το κάνει με μεγάλη σφοδρότητα. Και για τον λόγο αυτό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι μπορεί να έλθει και πιο γρήγορα του αναμενομένου και δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους. Γι’ αυτό όλοι οφείλουν να πάρουν το μάθημά τους από την Covid-19, ιδίως τα κράτη που απέτυχαν στην αντιμετώπισή της, όπως οι ΗΠΑ.
Στο περιοδικό διεθνούς κύρους ''foreign Affairs'' φιλοξενείται άρθρο του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου Μάικλ Όστερχολμ, καθηγητή και διευθυντή του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, καθώς και του συγγραφέα Μαρκ Όλσέικερ.
Οι Όστερχολμ και Ολσέικερ, το 2017, είχαν συγγράψει το μπεστ-σέλερ «Ο φονικότερος εχθρός: Ο πόλεμός μας ενάντια στα φονικά μικρόβια».
Όπως επισημαίνουν στο άρθρο τους στο Foreign Affairs, «ο χρόνος εξαντλείται για την προετοιμασία ενόψει της επόμενης πανδημίας. Πρέπει να δράσουμε τώρα με αποφασιστικότητα και στόχο» και αυτό αφορά τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τους επιστήμονες δημόσιας υγείας.

κάκωση σπονδυλικής στήλης


Κακώσεις Σπονδυλικής Στήλης | Δ. Δόβρης

Η κάκωση στη σπονδυλική στήλη είναι πάντα σε ένα σημείο ;

Όχι. Σε ένα ποσοστό 20% των ασθενών με σοβαρή κάκωση στη σπονδυλική στήλη πχ κάταγμα, υπάρχει και δεύτερη κάκωση σε άλλο σημείο. Επίσης, δεν είναι καθόλου σπάνιο να συνυπάρχει κάκωση και στο κεφάλι και στη σπονδυλική στήλη.



 Πως αντιμετωπίζεται η κάκωση στη σπονδυλική στήλη ;

Σε γενικές γραμμές ένας ασθενής με κάκωση στη σπονδυλική στήλη, αντιμετωπίζεται με :

• ακινητοποίηση : για να σταθεροποιηθεί η σπονδυλική στήλη και να μην επιδεινωθεί η κάκωση. Αυτό γίνεται με κολλάρο (στις κακώσεις αυχένα) ή και με ειδικό άκαμπτο φορείο (σε πολυτραυματίες)

• μεταφορά στο Νοσοκομείο (με προσοχή στην ακινητοποίηση)

• εντοπισμός : που πονάει ο ασθενής ; σε ένα ή περισσότερα σημεία ; ψηλάφηση της σπονδυλικής στήλης

ανεύρυσμα εγκεφάλου

Τι είναι το ανεύρυσμα εγκεφάλου ;

Το ανεύρυσμα είναι μία παθολογική διόγκωση σ’ ένα σημείο του τοιχώματος ενός αγγείου στον εγκέφαλο. Το τοίχωμα στο σημείο αυτό «χαλαρώνει» και επιτρέπει να σχηματιστεί αυτή η διόγκωση, που μοιάζει με μιά ρόγα από σταφύλι.
Η ρήξη ενός ανευρύσματος προκαλεί έξοδο αίματος στη βάση του εγκεφάλου. Αυτό αποτελεί έναν επικίνδυνο τύπο εγκεφαλικής αιμορραγίας που ονομάζεται υπαραχνοειδής αιμορραγία. Η βάση του εγκεφάλου, ανατομικά εντοπίζεται κάτω από το επίπεδο των ματιών.

Το ανεύρυσμα εγκεφάλου
Εικόνα 1 : το ανεύρυσμα είναι μία διόγκωση ενός αγγείου του εγκεφάλου. Συνήθως εντοπίζεται σε σημεία όπου τα αγγεία διακλαδίζονται.

 Πως ανακαλύπτεται ένα ανεύρυσμα εγκεφάλου ;

Υπάρχουν 2 πιθανότητες :

εγκεφαλική αιμορραγία


Εγκεφαλική αιμορραγία: Αιτίες & συμπτώματα - Onmed.gr


 Τι ονομάζεται εγκεφαλική αιμορραγία ;

Εγκεφαλική αιμορραγία είναι μία μορφή αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου στην οποία υπάρχει ρήξη ενός αγγείου και έξοδος αίματος μέσα στον εγκέφαλο ή και γύρω από αυτόν.

*
στην παρούσα ενότητα, με τον όρο εγκεφαλική αιμορραγία εννοείται η αυτόματη εγκεφαλική αιμορραγία, σε αντιδιαστολή με την τραυματική εγκεφαλική αιμορραγία, που προκύπτει από μία κρανιοεγκεφαλική κάκωση.



 Τι διαφορά έχει η αιμορραγία από το αιμάτωμα ;

Αιμορραγία σημαίνει ρήξη ενός αγγείου και έξοδος αίματος. Η εγκεφαλική αιμορραγία είναι ένα γεγονός που διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Αιμάτωμα είναι το αίμα που μαζεύεται σε ένα σημείο του σώματος. Δηλαδή, το αιμάτωμα είναι το αποτέλεσμα μίας αιμορραγίας.

*
στην πράξη πολλές φορές οι όροι "εγκεφαλική αιμορραγία" και "εγκεφαλικό αιμάτωμα" χρησιμοποιούνται ο ένας αντί του άλλου.



 Πόσο συχνή είναι η εγκεφαλική αιμορραγία ;


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Kάκωση κεφαλής (χτύπημα στο κεφάλι)

Πως προκύπτει συνήθως μία κάκωση κεφαλής ;

Ένα χτύπημα στο κεφάλι (κάκωση κεφαλής) μπορεί να προκύψει από :

• ένα τροχαίο ατύχημα
• πτώση από ύψος
• ξυλοδαρμό
• πτώση ενός αντικειμένου στο κεφάλι.

Εικόνα 1 : η πτώση στο έδαφος, είναι συχνή αιτία χτυπημάτων στο κεφάλι, ειδικά σε ηλικιωμένους ασθενείς.



 Ποιά ονομάζουμε απλή κάκωση κεφαλής ;

Επιληπτική κρίση - επιληψία

Επιληψία: Αίτια, συμπτώματα, παράγοντες κινδύνου και αντιμετώπιση

Η επιληπτική κρίση είναι ένα επεισόδιο απορρύθμισης του εγκεφάλου, που εκδηλώνεται με διάφορες μορφές όπως σπασμούς στα χέρια ή και τα πόδια, απώλεια συνείδησης (λποθυμία), απώλεια ούρων, μουδιάσματα, οπτικές (πχ λάμψεις) ή ακουστικές διαταραχές κ.ο.κ. Της επιληπτικής κρίσης ορισμένες φορές προηγούνται διάφορα συμπτώματα όπως μια ενόχληση στο στομάχι, αίσθημα φόβου, ναυτία κλπ τα οποία αποτελούν την επιληπτική αύρα.

Μια επιληπτική κρίση μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια που φαίνονται σε μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου όπως ένας όγκος εγκεφάλου, εγκεφαλική αιμορραγία, ένα χτύπημα στο κεφάλι, αλλά και σε άλλες διαταραχές όπως η υπονατριαιμία, η κατάχρηση (ή και η στέρηση) οινοπνεύματος, ορισμένα φάρμακα κ.ο.κ. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου ο έλεγχος δεν δείχνει κάτι παθολογικό.


Η επιληψία είναι μια σχετικά συχνή νόσος, στην οποία έχουμε χρόνια επαναλαμβανόμενα επεισόδια επιληπτικών κρίσεων. Η αντιμετώπιση είναι με φαρμακευτική αγωγή την οποία χορηγεί ο Νευρολόγος, ενώ στις σπάνιες περιπτώσεις φαρμακο-ανθεκτικής επιληψίας, τη λύση δίνει μια νευροχειρουργική επέμβαση.


Τι είναι η επιληπτική κρίση ;

Η επιληπτική κρίση είναι ένα επεισόδιο ανώμαλης ηλεκτρικής δραστηριότητας σε κάποιο σημείο του εγκεφάλου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει απώλεια των αισθήσεων ή σπασμούς, αλλά και μια σειρά από άλλα νευρολογικά συμπτώματα.

 Τι είναι η επιληψία ;

Η απώλεια συνείδησης (λιποθυμία)




Η λιποθυμία μπορεί να έχει μια απλή και αθώα εξήγηση (πχ εξάντληση, συγκίνηση, αφυδάτωση κ.ο.κ.) Σε κάθε όμως περίπτωση απώλειας της συνείδησης, πρέπει να αποκλείσουμε τα καρδιολογικά (αρρυθμίες, βαλβιδοπάθειες) και νευρολογικά αίτια (επιληπτική κρίση ). Η περιγραφή του επεισοδίου (από τον πάσχοντα ή και από μάρτυρες αν υπάρχουν), η κλινική εικόνα, αλλά και εξετάσεις όπως αιματολογικός έλεγχος, ηλεκτροκαρδιογράφημα και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα μπορεί να βοηθήσουν. Η διερεύνηση ξεκινάει πάντα από Παθολόγο ή Καρδιολόγο, ενώ αν χρειαστεί θα ζητηθεί και η γνώμη ενός Νευρολόγου.

Σε τι μπορεί να οφείλεται η απώλεια της συνείδησης ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα