Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Μπέτυ Αμπατιέλου: Η γυναίκα που "χαστούκισε" τη Βασίλισσα Φρειδερίκη

Μπέτυ Αμπατιέλου: Η γυναίκα που "χαστούκισε" τη Βασίλισσα Φρειδερίκη

Η Βασίλισσα της Ελλάδας Φρειδερίκη, επισκέπτεται το Λονδίνο. Αντιμετωπίζει Κύπριους και Έλληνες διαδηλωτές. Αντιμετωπίζει και την Μπέτυ Αμπατιέλου... 


Τον Απρίλιο του 1963 η βασίλισσα Φρειδερίκη επισκέπτεται το Λονδίνο, χωρίς τον βασιλιά Παύλο αλλά με τον διάδοχο Κωνσταντίνο και διάφορες πριγκίπισσες, για να παρευρεθεί στους γάμους της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας του Κεντ, εξαδέλφης της Ελισάβετ της Αγγλίας.


Η Βασίλισσα της Ελλάδος Φρειδερίκη.

Το Σάββατο 20 Απριλίου, τη μέρα της άφιξής της, καθώς η Φρειδερίκη βγαίνει από το ξενοδοχείο Κλάριτζες, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Μπέτυ Αμπατιέλου, που συνοδεύεται από ομάδα Κυπρίων διαδηλωτών και θέλει να συναντήσει την Φρειδερίκη για να της παραδώσει επιστολή στην οποία ζητάει την αποφυλάκιση του συζύγου της. Λέγεται ότι όταν η Φρειδερίκη αρνήθηκε να της μιλήσει, η Αμπατιέλου τη χαστούκισε, αν και αυτό το αρνήθηκε μερικές μέρες αργότερα σε συνέντευξή της στη βρετανική τηλεόραση.

Πώς η έκλειψη της σελήνης έσωσε τη ζωή του Χριστόφορου Κολόμβου;

Σε 10": Πώς η έκλειψη της σελήνης έσωσε τη ζωή του Χριστόφορου Κολόμβου;

Στις 25 Ιουνίου 1503, βρισκόταν στην ακτή του νησιού που θα ονομαζόταν αργότερα Τζαμάικα. Οι ιθαγενείς του νησιού, οι ινδιάνοι Άραγουακ, αρχικά φρόντισαν τους ναυαγούς προσφέροντάς τους τρόφιμα. Έξι μήνες μετά την άφιξη στο νησί, το μισό από το πλήρωμα του Κολόμβου εξεγέρθηκε και δολοφόνησε μερικούς ιθαγενείς, οι οποίοι είχαν πια σταματήσει να παρέχουν τροφή. Αντιμέτωπος με το λιμό, ο Κολόμβος σκέφτηκε ένα πανέξυπνο σχέδιο: Συμβουλεύτηκε ένα βιβλίο του γερμανού μαθηματικού και αστρονόμου Γιοχάνες Μύλερ φον Κένιγκσμπεργκ. Ο Κολόμβος είδε στο βιβλίο ότι μια ολική έκλειψη Σελήνης θα συνέβαινε στις 29 Φεβρουαρίου 1504.
Τρεις μέρες πριν από την έκλειψη, ο εξερευνητής ζήτησε ακρόαση από τον αρχηγό των Άραγουακ και τον προειδοποίησε ότι ο χριστιανικός Θεός του ήταν πολύ εξοργισμένος με τη στάση των ιθαγενών και πως σε τρεις μέρες θα έκανε το φεγγάρι να εξαφανιστεί από τον ουρανό.

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ

Φωτογραφία του χρήστη Τζελαλεντιν ΡΟΥΜΙ.


Να, τώρα που είμαι ένας άγνωστος στον εαυτό μου,
στ όνομα του Θεού, τι θ απογίνω;
Δε λατρεύω το Σταυρό ούτε την ημισέληνο,
δεν είμαι χριστιανός ούτε Εβραίος
ούτε η ανατολή ούτε η δύση είναι το σπίτι μου,
δεν έχω συγγένεια ούτε με τον άγγελο
ούτε με το διάβολο
δεν είμαι φτιαγμένος από φωτιά ούτε από νερό
ούτε απο χώμα ούτε από ατμό,

Η ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ



Φωτογραφία του χρήστη Τζελαλεντιν ΡΟΥΜΙ.
Όλες οι ανθρώπινες δυνατότητες είναι ατέλειωτες,
δεν υπολογίζονται τη μέρα της Ανάστασης.
Ακόμη, το φως και τα πνεύματα των πατέρων μας
δεν είναι τελείως φθαρτά σαν το χορτάρι.
Αυτοί που φύγαν απ' αυτόν τον κόσμο,

δεν είν' ανύπαρκτοι:
Έχουν διαποτιστεί από τις ιδιότητες του Θεού'
όλα τα χαρακτηριστικά τους έχουν ενσωματωθεί
στα χαρακτηριστικά του Θεού,
όπως τ' αστέρια εξαφανίζονται
στην παρουσία του ήλιου.
Εάν ζητάς επιβεβαίωση απ' τις Γραφές,
απάγγειλε το κείμενο:

Τα πιο γνωστά μυθικά τέρατα της θάλασσας και του νερού!



Τα θαλάσσια τέρατα είναι μυθικά ή θρυλικά πλάσματα, τα οποία είχαν τεράστιο μέγεθος. Συχνά είχαν τη μορφή δράκου, φιδιού ή ένοπλου θηρίου και απειλούσαν ή καταβρόχθιζαν ολόκληρα πλοία. Κάποια από αυτά τα «τέρατα» αποδείχτηκε στην πορεία  ότι ήταν αποδεκτά όντα, όπως φάλαινα ή κάποιο είδος γιγάντιου καλαμαριού. Πολλά από αυτά τα τέρατα, έκαναν την εμφάνισή τους σε κινηματογραφικές ταινίες ή έδωσαν την ιδέα για την δημιουργία νέων, φανταστικών τεράτων. Κάποια από αυτά είναι:
  1. Το Τέρας του Λοχ-Νες ή αλλιώς Νέσι. Σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη του Λοχ Νες της Βόρειας Σκωτίας. Οι αναφορές για την ύπαρξη του τέρατος ξεκίνησαν τον 6ο αιώνα και μέχρι σήμερα αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το θαλάσσιο τέρας. Σύμφωνα με μαρτυρίες και αναφορές, το τέρας φέρεται να μοιάζει με ερπετό, το οποίο έχει μακρύ λαιμό, το οποίο καταλήγει σε μικρό κεφάλι. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήσησόναρ απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.
  2. Σύμφωνα με θρύλους, το μυθικό θαλάσσιο τέρας γιγαντιαίων διαστάσεων, Κράκεν, βρισκόταν στα ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας και της Γροιλανδίας. Είναι πιθανό, ο μύθος να βασίζεται στη θέαση του πραγματικού καλαμαριού-γίγαντα, το οποίο εκτιμάται ότι είχε μήκος 13 με 15 μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των πλοκαμιών του. Αν και αυτά τα πλάσματα ζουν σε μεγάλα βάθη, έχουν παρατηρηθεί στην επιφάνεια του νερού και σύμφωνα με αναφορές, έχουν επιτεθεί σε πλοία.
  3. Η Σκύλλα και η Χάρυβδη είναι δύο από τα πιο γνωστά τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, τα όποια σύμφωνα με τον Όμηρο βρίσκονταν το ένα απέναντι από το άλλο σε ένα στενό πέρασμα, με την ονομασία Πλαγκτές Πέτρες. Κανένα πλοίο δεν μπορούσε να διασχίσει αλώβητο το πέρασμα αυτό. Τα μυθικά τέρατα εμπλέκονται στους μύθους του Οδυσσέα και  των Αργοναυτών, οι οποία μάλιστα κατόρθωσαν να περάσουν από τα τέρατα με μικρές απώλειες, γιατί η Ήρα είχε παρακαλέσει τον Ποσειδώνα (πατέρα και των δύο) να τις κοιμίσει. Σύμφωνα με τις περιγραφές, η Σκύλλα είχε έξι κεφάλια που έμοιαζαν με σκύλου και άρπαζε αντίστοιχους ναυτικούς από τα διερχόμενα πλοία. Η Χάρυβδη ρουφούσε το νερό της θάλασσας, καταπίνοντας μαζί διερχόμενα πλοία και ναυτικούς.

Eίναι το περιστασιακό σεξ κατάλληλο για εσάς;

casual-sex

Για πολλούς ανθρώπους το «περιστασιακό σεξ» μπορεί να μοιάζει με αντίφαση: Πώς μπορεί να μείνει κανείς χαλαρός και cool σε ό,τι αφορά μια κατάσταση που προϋποθέτει τόσο μεγάλη οικειότητα;

Ακόμα κι έτσι, όμως, πρόκειται για ένα γεγονός που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Αν παρουσιαστεί αυτή η ευκαιρία πώς πρέπει να τη διαχειριστεί κανείς; Πρέπει να το κάνει ή όχι; Μπορεί να το κάνει και να το ξεπεράσει ανώδυνα όταν τελειώσει ή υπάρχει ο φόβος να του αφήσει πληγές;
Θα ήταν ανόητο να σκεφτεί κανείς πως το περιστασιακό σεξ δεν έχει την παραμικρή επίπτωση στη ζωή του. Θα την επηρεάσει με κάποιο τρόπο.
Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αν αποφασίσετε να προχωρήσετε. Αν σκέφτεστε να εξερευνήσετε αυτή την… διαδικασία, σκεφτείτε προηγουμένως τα παρακάτω:
1. Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε για τους σωστούς λόγους
Το πρώτο βήμα, φυσικά, είναι να διαπιστώσετε αν μπορείτε να χειριστείτε συναισθηματικά αυτό το σεξουαλικό σενάριο. Ένας εύκολος τρόπος να γίνει αυτό είναι να φανταστείτε την επόμενη ημέρα. Για παράδειγμα, εάν κοιμάστε με κάποιον και στη συνέχεια, το τηλέφωνο δεν ξαναχτυπήσει, πώς θα αισθανθείτε; Θα σας συντρίψει αυτό ψυχολογικά; Οι άνθρωποι μερικές φορές πιστεύουν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα αν συμβεί κάτι τέτοιο αλλά τελικά έχουν. Αν η μόνη προοπτική που υπάρχει είναι να γίνει μεταξύ σας περιστασιακό σεξ, αυτό ακριβώς θα γίνει. Αν λοιπόν είστε παρορμητικοί, κάνετε κάτι και μετά το μετανιώνετε, τότε σκεφτείτε το δύο φορές, προκειμένου να προχωρήσετε σε περιστασιακό σεξ. Αν επίσης έχετε την τάση να «κολλάτε» με το άτομο που κάνετε μαζί του σεξ ή αν αισθάνεστε μετά ενοχές, τότε κατά πάσα πιθανότητα το περιστασιακό σεξ δεν είναι για εσάς.
Το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει, επίσης, να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία της λήψης των αποφάσεών σας, καθώς πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι οι άνθρωποι που έχουν βιώσει πρόσφατα έναν χωρισμό και δεν είναι έτοιμοι για νέα δέσμευση είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για περιστασιακό σεξ. Μερικές φορές είναι δυνατό να θέλετε να είστε μόνοι ψυχικά αλλά με κάποιον σωματικά.
2. Διαλέξτε τον κατάλληλο παρτενέρ
Αφού έχετε «ζυγίσει» τα δικά σας συναισθήματα και έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε, το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και για τους υποψήφιους παρτενέρ σας. Τι κάνει κάποιον υποψήφιο παρτενέρ; Να είναι ένας φίλος ή απλά ένας γνωστός που σας αρέσει και του αρέσετε και μεθύσατε μαζί σε ένα πάρτι ή βρεθήκατε σε σεξουαλική διάθεση; Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι πως όποια σχέση κι αν έχετε μαζί του όταν λέτε απλά ένα «γεια» δεν θα είναι το ίδιο 12 ώρες αργότερα ή ακόμα και δύο εβδομάδες αργότερα, αν αρχίσετε να κοιμάστε μαζί, οπότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι η όποια σχέση μαζί του θα αλλάξει.

10 θρυλικά πλάσματα της Κέλτικης Μυθολογίας


1. Kelpie (Κέλπι)


Το Kelpie, προέρχεται απ’την Σκωτσέζικη μυθολογία και θεωρείται ότι είχε τη μορφή ενός θαλάσσιου αλόγου, το οποίο στοίχειωνε τις λίμνες της Σκωτίας. Υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις στο μύθο, άλλοτε έπαιρνε μορφή όμορφης γυναίκας και παρέσυρε τους άντρες, πνίγοντας τους, ενώ άλλοτε παρέσυρε μικρά παιδιά στο πάτο της λίμνης καταβροχθίζοντας τα ολόκληρα, εκτός απ’το συκώτι και την καρδιά τους. Τις περισσότερες φορές τα Kelpies δημιουργούσαν ψευδαισθήσεις για να καταφέρουν να παραμείνουν κρυμμένα, αφήνοντας μόνο τα μάτια τους πάνω από την επιφάνεια του νερού για να κατασκοπεύουν τα θηράματα τους.
Bonus info: Στο βιβλίο “Φανταστικά ζώα και που βρίσκονται” της J.K. Rowling, τα Kelpies παρουσιάζονται ως αλλόμορφοι που προτιμούν να μεταμορφώνονται σε άλογα, καθώς αναφέρεται και ότι η γνωστή Νέσι είναι ένα γιγάντιο Kelpie, το οποίο παίρνει συνήθως τη μορφή ενός θαλάσσιου ερπετού.  

2. Bean Nighe (Μπιν Νάι)
Η Bean Nighe ή αλλιώς η Πλύστρα όπως συνηθίζουν να τη φωνάζουν, είναι ένα είδος νεράιδας και προέρχεται από τη Σκωτσέζικη μυθολογία. Θεωρείται οιωνός θανάτου αν κάποιος τη δει, γιατί η ίδια είναι επισκέπτης από τον Άλλο Κόσμο (τον κόσμο που ζουν τα ξωτικά, οι νεράιδες, τα πνεύματα κ.α.), και έχει την ικανότητα να προβλέψει το θάνατο των θνητών. Περιπλανιέται πάντα κοντά σε ερημικές πηγέςκαι πλένει τα ρούχα αυτών που προορίζονται να πεθάνουν. Αν κάποιος τη συναντήσει μπορεί να τη ρωτήσει ευγενικά και να του απαντήσει 3 ερωτήσεις, με την προϋπόθεση όμως να απαντήσει και αυτός σε 3 ερωτήσεις της. Εξωτερικά κάποιοι λένε ότι μοιάζει με πανέμορφη γυναίκα, ενώ άλλοι την φαντάζονται ως κακάσχημη γριά με ένα δόντι, ένα ρουθούνι και κολλημένα μεμβρανώδη πόδια. 

Η αποδοχή του εαυτού-Το τρίπτυχο της αυτογνωσίας, Χόρχε Μπουκάι



Σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου, έπεσε στα χέρια μου ένα από τα μαγικά βιβλία του Χόρχε Μπουκάι. Από όλες τις λυτρωτικές ιστορίες του, συγκράτησα ένα απόσπασμα που εμπεριέχει αληθινή ουσία. Το απόσπασμα αυτό, με παρακινούσε να αποδεχτώ τα πράγματα όπως είναι, καθώς μόνο έτσι θα μπορούσα να φτάσω στην προσωπική γαλήνη και ύστερα στην ευτυχία.
Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, το “δέξου τα πράγματα όπως είναι“, αποτελεί συμβουλή σoφίας. Λες στον εαυτό σου “τα πράγματα είναι έτσι όπως τα βλέπω, δεν είναι όπως θα ήθελα, δεν είναι όπως τα περίμενα, πρέπει να τα δεχτώ όπως είναι”. Όταν γίνει αυτή η αποδοχή, θα καταλάβω πως ανησυχώ μάταια για πράγματα που δεν έχω τη δύναμη να αλλάξω. Θα αντιληφθώ αν μου αρέσει να είμαι μέρος αυτών των πραγμάτων και αν όχι, θα πάρω την απόφαση να απομακρυνθώ.
Έπειτα, σειρά έχει η εστίαση στον περίγυρό μας, σε όσους μας πλαισιώνουν. Ο φίλος μου είναι αυτός που είναι. Δεν είναι αυτό που θα ήθελα να είναι. Δεν μπορώ να τον κάνω να είναι αυτό που θέλω. Είναι ό,τι βλέπω. Είτε τον δέχομαι για αυτό που είναι, είτε δεν “είναι για εμένα”. Οι αποφάσεις ξεπετιούνται πιο εύκολα, ξεκινάμε να λέμε αλήθεια στον εαυτό μας.
Για το τέλος, μας περιμένει μια πιο εσωτερική εργασία. Να δεχτούμε τον εαυτό μας όπως είναι:

Και να φανταστείς ότι έδινες σημασία σ’ αυτά… Τώρα μεγάλωσες!



Έρχεται η εποχή που δεν μπορείς πια, όσο κι αν προσπαθείς, να δίνεις τόση σημασία σε πράγματα που σε απασχολούσαν παλιότερα. Σταματάς ν’ ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι, ν’ ακολουθείς τους κανόνες που σου επιβάλλουν άλλοι και καταλαβαίνεις απόλυτα ποιους θέλεις στον περίγυρό σου, αλλά και ποιοι θέλεις να εξαφανιστούν μια για πάντα απ’ τη ζωή σου. Δεν είναι ότι έχεις γίνει αναίσθητη, αλλά έχεις περάσει τόσο μεγάλο διάστημα με το να δίνεις σημασία, οπότε στέρεψες!

Και να φανταστείς ότι έδινες σημασία σ’ αυτά… Τώρα μεγάλωσες! Ποια είναι, όμως, «αυτά»;
  • Η γνώμη των άλλων. Δεν περιμένεις με αγωνία να μάθεις τι γνώμη σχημάτισε ο τάδε για σένα, ούτε χαλάς τη ζαχαρένια σου εάν κάποιος σε γεμίσει «κοσμητικά» επίθετα. Μα καλά τι είχες πάθει παλιότερα;
  • Fashion rules. Όχι σε μπικίνι και μίνι μετά τα 30. Πρέπει ν’ ακολουθείς το dress code της παρέας. Jesus! Γιατί έδινες τόση σημασία παλιότερα σε τέτοιους «κανόνες»;
  • Ο πρώην σου. Χωρίσατε για κάποιο λόγο. Και αυτός ο λόγος έχει σημασία και συνέβαλε στο ότι δεν είστε μαζί. Άρα γιατί να δώσεις αξία;
  • Ευγένεια στο κρεβάτι. Γιατί να είσαι ευγενική και να μην πάρεις αυτό που θέλεις; Το σεξ δεν σημαίνει ευχαρίστηση και για τους δύο;
  • Να κρατάς το στόμα σου κλειστό. Ναι, παλιά φοβόσουν να μιλήσεις, δεν ήθελες να λες αυτό που σ’ ενοχλεί. Όχι φίλη μου! Τα προβλήματά σου πρέπει να τα εκφράζεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα