Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Toν αποκαλούσαν τρελό: Μετά από 22 χρόνια όμως όλοι τον ευχαριστούσαν- Δείτε γιατί… (φωτό)



Πόσοι θα έκαναν κάτι παρόμοιο;
Το όνομα του ήταν Dashrath Manjhi και του πήρε 22 χρόνια. Στην αρχή οι άνθρωποι γελούσαν μαζί του. Χρόνια μετά του έφερναν τρόφιμα και εργαλεία για να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε. Όταν τελείωσε, όλοι τον επαίνεσαν.
Ο Ινδός Manjhi προσπάθησε και εν τέλει δημιούργησε μια ταχύτερη διαδρομή μέσα από τα βουνά για το πλησιέστερο νοσοκομείο. Η απόφαση πάρθηκε όταν η σύζυγός του τραυματίστηκε και επειδή δεν μπορούσε να την πάει σε ένα νοσοκομείο αρκετά γρήγορα, πέθανε. Ο Manjhi λοιπόν δεν ήθελε κανείς άλλος στο χωριό του να περάσει ό, τι ο ίδιος και η σύζυγός του.
 
Όταν του είπαν πως ένας άνθρωπος δεν θα μπορούσε να χαράξει ένα δρόμο μέσα από τα βουνά αυτό ατσάλωσε την αποφασιστικότητά του.

Είναι απόλυτα αναγκαίο να αγαπάει κανείς τον εαυτό του, με υγιή αγάπη, για να μπορεί να τον υπομένει και να μην περιπλανιέται. (ΝΙΤΣΕ)



5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ:
1. Ζήσε για σένα, όχι για τον κόσμο. Τα άτομα που δεν ξέρουν να αγαπούν τον εαυτό τους αναζητούν μονίμως την επιβεβαίωση στους άλλους και υποφέρουν στην ιδέα της απόρριψης . Για να σπάσουμε την εθιστική αυτή δυναμική, πρέπει να αποδεχτούμε ότι δε γίνεται να τους ικανοποιήσουμε όλους.
2. Απόφευγε τις συγκρίσεις. Είναι μια σημαντική πηγή δυστυχίας. Πολλοί άνθρωποι έχουν ιδιότητες και προτερήματα που λείπουν από εσένα, όμως κι εσύ έχεις αρετές που λείπουν από τους άλλους. Πάψε να κοιτάζεις πλάι, δεξιά κι αριστερά, και χάραξε ίσια μπροστά τη μοίρα σου.
3. Μην αναζητάς την τελειότητα. Μην την αναζητάς ούτε στους άλλους ούτε στον εαυτό σου, γιατί η τελειότητα δεν υπάρχει. Αυτό που όντως υπάρχει είναι ένα απέραντο περιθώριο για βελτίωση.

Ο ΜΕΣΣΙΑΣ θα είναι... ΕΛΛΗΝΑΣ

Έκπτωτος Άγγελος
... Η "πορεία" από την Κόλαση προς τη θέωση.


Φτάσαμε στην τρίτη χιλιετία και ο άνθρωπος, ενώ έχει ανακαλύψει σχεδόν τα πάντα, αγνοεί αυτά, τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζει εξ' αρχής και τα οποία αφορούν τον εαυτό του. Πάνω στον υπερχιλιετή αγώνα του για την κατάκτηση της απόλυτης γνώσης, έχασε τον "προσανατολισμό" του. Παρασυρμένος από τη "μέθη" τής ανακάλυψης, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τις σταθερές πάνω στις οποίες στήριξε την προσπάθειά του. Ξεκινώντας φτωχός — και με την σχεδόν τυφλή πίστη ότι καθοδηγείται από τον Θεό —  σε μια μεγάλη, δύσκολη και απολύτως προδιαγεγραμμένη "πορεία" σωτηρίας, φτάνει στο τέλος της πάμπλουτος και σχεδόν άθεος. Ξεκίνησε από μια βεβαιότητα, για να καλύψει την άγνοιά του και μετά από τιτάνιο αγώνα συγκέντρωσης γνώσης — αντί να ισχυροποιηθεί —  έχασε κι αυτήν την ίδια τη θεμελιώδη βεβαιότητα, που ήταν το ασφαλές καταφύγιό του.


Έχοντας εθιστεί στη δημιουργία νέας γνώσης, ξέχασε τη Δωρεά τού Θεού, αντιμετωπίζοντάς την σαν μια κοινή γνώση, η οποία μπορεί ν' ανατραπεί. Γνωρίζοντας ότι η κάθε νέα γνώση προέρχεται από την αμφισβήτηση της προηγούμενης, έφτασε στο σημείο ν' αμφισβητήσει κι αυτά τα οποία δεν έπρεπε ...Ξέχασε την ίδια την "κινητήρια" Γνώση, η οποία τον έσπρωξε στην αναζήτηση αυτής. Ανακαλύπτοντας διαρκώς νέα γνώση και ερμηνεύοντας οτιδήποτε μέχρι κάποια στιγμή τού φαινόταν μυστήριο, αμφισβήτησε τα πραγματικά Μυστήρια.
Σήμερα, και σχεδόν έχοντας χάσει την πίστη του στον Θεό, είναι παντελώς αποπροσανατολισμένος ...Ένας μπερδεμένος άνθρωπος σε όλα τα επίπεδα ...όχι μόνον με τον Θεό, αλλά ακόμα και με τους συνανθρώπους του ...Άθεος, άφιλος, αλλά με ένα γυαλιστερό iphone στο χέρι. Δεν έχει ούτε έναν άνθρωπο να βγει να πιει μαζί του έναν καφέ, αλλά τους "φίλους" τούς μετρά σε εκατοντάδες στο Facebook. Μπορεί ο ίδιος να μην ξέρει ν' αλλάξει μια λάμπα σε φωτιστικό, αλλά θεωρεί δεδομένο ότι ο άνθρωπος μπορεί να παράγει αυτοκίνητα, τηλέφωνα, ψυγεία ...Τα θεωρεί περίπου φυσικά προϊόντα, σαν αυτά να παράγονται πάνω σε "δένδρα".


Μέσα σ' αυτήν τη δίνη τής υπερπαραγωγής γνώσης και της υπερπληροφόρησης δείχνει σήμερα πιο αδύναμος και πιο μπερδεμένος από ποτέ. Τώρα, που απέκτησε όλα εκείνα τα υλικά αγαθά που νόμιζε ότι θα τον κάνουν ευτυχή, έπεσε σε κατάθλιψη. Γιατί η κατάθλιψη ήταν αναπόφευκτη; ...Γιατί ο άνθρωπος τον τελευταίο αιώνα μπήκε σε μια υλιστική και χωρίς ηθικούς φραγμούς "κούρσα", συνδέοντας την ευτυχία του με τον υλισμό. Όμως, αυτή η "διαδρομή" δεν είναι ατέρμονη ...Κάπου τελειώνει. Τώρα,  λοιπόν, που θεωρεί ότι τα έχει αποκτήσει ΟΛΑ, συνειδητοποιεί ότι κάπου στην πορεία έχασε τον εαυτό του. Νιώθει ότι έχασε το πιο σημαντικό ...Έχασε αυτό, το οποίο είχε από την εποχή της Δημιουργίας — και άρα πολύ πριν αποκτήσει το παραμικρό υλικό αγαθό —  και τον έκανε ευτυχή.


Ο άνθρωπος ως είδος, ο οποίος με τους πολέμους του εκμηδένισε την αξία τής ανθρώπινης ύπαρξης, προκειμένου ν' αποκτήσει τη σημερινή τεχνογνωσία, τώρα, που τα απέκτησε όλα, κατάλαβε ότι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος ως άτομο, ο οποίος εκμηδένισε την αξία τής προσωπικής του ζωής, για να κυνηγά πλούτο και καριέρα, τώρα, που απέκτησε ό,τι ονειρευόταν, κατάλαβε πόσο μικρό είναι το δώρο της ζωής, όταν δεν υπάρχει καλή διαχείρισή του.


Συνειδητοποίησε με τον πιο οδυνηρό τρόπο το πόσο μικρό είναι αυτό το δώρο, για να μπορέσει ο άνθρωπος να καταναλώσει αυτά τα εντελώς περιττά "βουνά" τού πλούτου που συγκέντρωσε, εξανεμίζοντας τη ζωή του. Το τραγικό είναι πως στη θλιβερή αυτή κατάσταση έχουν περιέλθει κυρίως οι "πετυχημένοι" αυτού του κόσμου ...Οι έχοντες και οι κατέχοντες. Μικροί καθημερινοί τραγικοί ήρωες σαν τον Steve Jobs, ο οποίος αφού απέκτησε ένα τεράστιο "βουνό" πλούτου, διαπίστωσε ότι έχει ένα πολύ μικρό "κουταλάκι" ζωής για να το καταναλώσει. ΕΝΑΣ από τους πιο πλούσιους ανθρώπους τής παγκόσμιας ιστορίας, έζησε τις τελευταίες ημέρες του, ζηλεύοντας τη ζωή που είχαν μπροστά τους ΟΛΟΙ οι φτωχοί του κόσμου.


Ο σύγχρονος άνθρωπος βυθίστηκε σε μια βαριά κατάθλιψη, εφόσον έχασε το κύριο "άλλοθι-δικαιολογία" για τα όσα θυσίαζε για την εξασφάλιση των υλικών αγαθών που ένιωθε ότι του έλλειπαν και δικαιολογούσαν τα πάντα ...Έχει περιπέσει σε μια κατάσταση τρομερής θλίψης, η οποία, όπως είχε προφητευτεί εδώ και αιώνες, θα κυριαρχούσε στις ύστατες ημέρες. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο άνθρωπος αναζητά τον Θεό ...Ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος μέχρι και πριν λίγα χρόνια έβλεπε ακόμα και την αθεΐα ως το υπέρτατο Δικαίωμά του στην προσπάθεια χειραφέτησης και τελικά ανεξαρτητοποίησής του από το πατρονάρισμα της θρησκείας. Αυτός ο ίδιος άνθρωπος σήμερα νιώθει την ανάγκη ν' ανακαλύψει εκ νέου έναν Πατέρα, που θα τον προστατεύσει από το "κενό" ...Νιώθει την ανάγκη να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του, την πορεία του, αλλά και τη σχέση του με τον Θεό.

Τόσες πολλές δυνάμεις κι άλλες τόσες έχεις άνθρωπε και φέρεσαι σαν να είσαι έρμαιο της μοίρας σου!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μην ξεχνάς ποτέ και μην υποτιμάς όλες τις δυνάμεις με τις οποίες είσαι από την φύση σου εξοπλισμένος!!!

Το να θεραπεύσεις μόνος σου ακόμα και έναν απλό πονοκέφαλο... είναι πονοκέφαλος για το σύστημα!
Το να πάρεις την δύναμη σου και να αφυπνίσεις τις εσωτερικές σου δυνάμεις και ικανότητες είναι εφιάλτης για το σύστημα.
Το να γίνεις κυρίαρχος της ζωής σου και να μην επηρεάζεσαι από τους άλλους και τις εξωτερικές συνθήκες, είναι καταστροφή για το σύστημα!
Ναι λοιπόν! Έτσι πέφτει το σύστημα όχι με φωνές και σκοτωμούς!
Όχι με θεωρίες από τον καναπέ, ούτε με φιλοσοφίες μπροστά στην τηλεόραση. Και όταν βιώσεις έστω και μια φορά την δύναμη σου, αυτή την δύναμη που χρόνια τώρα προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν έχεις... τότε ο δρόμος δεν έχει γυρισμό... το βέλος δείχνει μόνο μπροστά... κι αν κάποιες στιγμές πισογυρνάς... αν λυγίζεις και για λίγο τα παρατάς... μην φοβάσαι... η δύναμη σου είναι πάντα εκεί... κι αν αναστήθηκε μια φορά... μπορεί ξανά... κάνε ότι κάνεις... αλλά να επιστρέφεις κάποια στιγμή στο κέντρο σου... να θυμάσαι πάντα ότι μόνον εσύ μπορείς... μόνον εσύ μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο... αποκλειστικά και μόνο μέσα από την δική σου αλλαγή!

Μέχρι ποιές εσχατιές πρέπει να φτάσει ο άνθρωπος πριν αντιδράσει;

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.


Ο Οδυσσέας θεωρούσε πως το πιο ευχάριστο που υπάρχει είναι να ξεφαντώνουν οι άνθρωποι παρέα, καθισμένοι δίπλα-δίπλα με κρέας, ψωμί και κρασί στα τραπέζια τους. Ένιωθε ότι τίποτα δεν είναι πιο γλυκό από τους γονείς και την πατρίδα, το σπιτικό. Καλύτερα έλεγε πως είναι να ζεις στο σπιτικό σου παρά σε βίλα, πλούσιος, αλλά μακριά σε ξένη χώρα. Η άλλη αγάπη του ήρωα ήτανε η "περιπέτεια". Αν και νοσταλγούσε το σπίτι του, ταυτόχρονα έψαχνε την ηδονή της επίτευξης και ορμούσε στις προκλήσεις με την πονηριά του και την δεξιοτεχνία του, ακόμα και αντίθετα με το θέλημα των θεών, ακόμα και με τίμημα ανθρώπινες ζωές. 

Σπίτι, ξεφάντωμα και περιπέτεια στον κόσμο. Ότι ζητάμε και σήμερα. Ο κόσμος άλλαξε τόσο πολύ και όμως έχουμε τόσες κοινές αγάπες με το πρότυπο αυτό του αρχαίου ήρωα... ίσως είμαστε μεγάλοι ταξιδιώτες μέσα μας αλλά μαζί με την "μεγάλη ασφάλεια" που μας δόθηκε με την εξέλιξη της ανθρωπότητας να χάσαμε κάποια στοιχεία μας που μας κάνουν "εξερευνητές του κόσμου". 

"ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ"

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Στους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους το Άργος αναδείχτηκε σε κέντρο με τεράστια συμβολή στην τέχνη. Αργείοι ήταν οι μεγάλοι γλύπτες Αγελάδας και Πολύκλειτος,καθώς επίσης και ο μουσικός Σακάδας.
Στους Αργείους,όμως,καλλιτέχνες ανήκει και μια γυναίκα με εξαιρετική προσωπικότητα και σημαντική προσφορά στην πόλη της, η αρχαία λυρική ποιήτρια Τελέσιλλα.
Γόνος επιφανούς οικογένειας του Άργους,σύγχρονη του Πίνδαρου,ήταν λεπτοκαμωμένη και φιλάσθενη,γι'αυτό συμβουλεύτηκε το μαντείο των Δελφών,το οποίο υπέδειξε να ασχοληθεί με την ποίηση και τη μουσική. Έτσι,η Τελέσιλλα αφοσιώθηκε με πάθος στην Τέχνη μετά το χρησμό που πήρε από το θεό και μ’ αυτή τη δραστηριότητά της κατάφερε όχι μόνο να αποκαταστήσει την υγειά της, αλλά και να τη θαυμάσουν όλοι για την "ποιητική" της. 

Φαίνεται ότι ο ενθουσιασμός που προκαλούσε με τα ποιήματά της ήταν εκείνος με τον οποίο κατάφερε,τις γυναίκες, τα παιδιά και τους γέρους να υπερασπισθούν οπλισμένοι τα τείχη της πατρίδας τους που κινδύνευε.
Αναφέρεται πως αντιστάθηκε κατά του Σπαρτιάτη Κλεομένη το 494 π.Χ. Μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι Αργείοι στο ιερό άλσος της Σηπείας, όπου ο Κλεομένης με δόλο έκαψε τους Αργείους μαχητές, την άμυνα της πόλης οργάνωσε η κοντόσωμη και μαχητική Τελέσιλλα. Όπλισε γυναίκες, γέρους και παιδιά με όπλα και κάθε λογής αντικείμενα και τους παρέταξε στις επάλξεις.Εκείνη τραγουδούσε δεήσεις στους θεούς και τόνωνε το ηθικό των Αργείων!
Ο Κλεομένης, θεωρώντας ότι θα γινόταν μισητός, αν θα κυρίευε την πόλη πολεμώντας κατά γυναικών, απομάκρυνε το στρατό του.Έτσι,το Άργος,σώθηκε! 

Δίαιτα και γυμναστική: Γιατί δεν χάνετε όσα κιλά υπολογίζατε

δίαιτα
Τρέφεστε σωστά, ασκείστε τακτικά, αλλά και πάλι δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε κάποια κιλά που σας “ταλαιπωρούν”; Αν είμαστε 100% ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, τότε πιθανότατα θα παραδεχτούμε ότι αυτή η προσπάθεια που κάνουμε, για να χάσουμε κιλά, ίσως να μην είναι και τόσο... απόλυτη.
Δείτε, για παράδειγμα, τρεις λόγους για τους οποίους η δίαιτα και η προσπάθεια να χάσετε κιλά, δεν αποδίδει όπως θα περιμένατε:
  1. Τρώτε μετρημένα, αλλά τις λάθος τροφές: Η διατροφή είναι τουλάχιστον το 80% της “μάχης”. Αν και τα ακριβή τρόφιμα που θα πρέπει να τρώει κανείς εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του σώματος που έχει, τον μεταβολισμό του και άλλους παράγοντες, ένας καλός κανόνας είναι να επιλέγετε φυσικά προϊόντα, ολικής άλεσης.
  2. Τρώτε τις σωστές τροφές, αλλά το παρακάνετε: Το αντίθετο με το προαναφερθέν, δηλαδή. Μπορεί να επιλέγετε τις σωστές τροφές, αλλά επαναπαυμένοι σε αυτό να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες. Οι λίγες θερμίδες που έχουν κάνουν την ίδια ζημιά, όταν συσσωρεύονται και μοιραία σας προσθέτουν κιλά.

Aυνανισμός: Mε τι συχνότητα αυτοϊκανοποιούνται άνδρες και γυναίκες (λίγη ειλικρίνεια δεν βλάπτει…)

170511aunanismos
Μπορεί να αποτελεί ακόμη και σήμερα θέμα "ταμπού" αλλά τόνοι μελανιού έχουν χυθεί στην προσπάθεια των επιστημόνων να αναλύσουν τη διαδικασία του αυνανισμού τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα.
Και μπορεί παλαιότερα ο αυνανισμός να θεωρείτο "αμαρτία" ή να κυκλοφορούσε η  απίστευτη φήμη ότι προκαλεί ακόμη και... τύφλωση, εντούτοις, σήμερα οι ειδικοί τον θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.
Πάντως οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ξεκαθαρίζουν πως ο αυνανισμός (ή αυτοϊκανοποίηση) είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά, χωρίς ηλικιακά όρια. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά στους άνδρες είναι πιο συχνή στις νεότερες ηλικίες, ενώ οι γυναίκες αυνανίζονται συχνότερα μετά την τρίτη δεκαετία της ηλικίας τους.
Ενδεικτική εξάλλου είναι έρευνα του πανεπιστημίου του Chicago, η οποία έδειξε ότι το 85% των ανδρών που ήταν σε μόνιμη σχέση δήλωσε πως αυτοϊκανοποιούνταν με το ποσοστό στις γυναίκες να ανέρχεται στο 45%.

Αποτοξίνωση: Ποιο ελληνικό μυρωδικό μειώνει τα βαρέα μέταλλα μέσω διατροφής

αποτοξίνωση
Υπάρχουν πολλά βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος, το κάδμιο και το αλουμίνιο, στα οποία πολλοί άνθρωποι εκτίθενται καθημερινά χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.
Γι' αυτό είναι καλό να μπορεί κανείς να κάνει κάθε τόσο μια αποτοξίνωση του οργανισμού του από αυτά τα βαρέα μέταλλα, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διατροφής. Πώς γίνεται αυτό; Με έναν συνδυασμό φυτικών ουσιών που περιέχονται στον κόλιανδρο και στην φυτική ουσία Chlorella.
Αυτές οι δύο ουσίες περιέχουν ενώσεις που προσκολλώνται/συνδέονται επάνω στα μόρια των μετάλλων και καθώς ο οργανισμός αποβάλλει αυτές τις ενώσεις, μαζί τους αποβάλλει και τα βαρέα μέταλλα.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα σε πλήρες αδιέξοδο.

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα σε πλήρες αδιέξοδο.Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σύντομα θα σωριαστεί με κρότο, παρασύροντας μαζί με το υπόλοιπο διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό σύστημα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό μαζί τους στον πάτο.
Όπως όλα δείχνουν το 2018 θα είναι χρονιά εκλογών. Και αυτό γιατί λήγει το υφιστάμενο δανειοδοτικό πρόγραμμα και η αδυναμία προσφυγής της κυβέρνησης στην ελεύθερη αγορά για να δανειοδοτηθεί, θα την οδηγήσει στις εκλογές για να μην υπογράψει η ίδια τη νέα δανειακή σύμβαση που θα συνοδεύεται από το 4ο μνημόνιο με νέα μέτρα και επιπλέον δεσμεύσεις για τη χώρα.
Πολύ πιθανόν όμως να έχουμε και το 2017 εκλογές γιατί το αφήγημα της διαγραφής του χρέους θα γίνει όνειρο καλοκαιρινής νυκτός για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής, το ελληνικό χρέος για να γίνει βιώσιμο θα πρέπει να μειωθεί κατά 150 δισεκατομμύρια ευρώ. Το χρέος που θα μείνει δεν θα μπορεί να εξοφληθεί αλλά θα καλύπτεται από νέα δάνεια τα οποία θα εξοφλούν τα παλιά, μένοντας έτσι σταθερό και με τον τρόπο αυτό η μόνη ετήσια επιβάρυνση για την χώρα θα είναι η πληρωμή των τόκων. Ένα ποσό περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί από επίσημα ευρωπαϊκά χείλη κάτι για διαγραφή του ελληνικού χρέους παρά μόνο για μείωση επιτοκίων, μετατροπή κυμαινόμενων επιτοκίων σε σταθερά και για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Οπότε να δεχθούν οι δανειστές να διαγράψουν τόσο μεγάλο χρέος είναι πολύ αμφίβολο.
Το παραμύθι της ανάπτυξης που όλο έρχεται αλλά και όλο μετατίθεται στο μέλλον, έχει αρχίσει να ξεθωριάζει μέσα από το οικονομικό στράγγισμα και των τελευταίων οικονομικών αποθεμάτων. Για να μην τρέφει αυταπάτες ο ελληνικός λαός στο τρίτο μνημόνιο αναφέρεται κατά λέξη: «για την επιτυχία θα απαιτηθεί η συνεχής εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών επί πολλά έτη». Ακόμα και να επιτευχθεί κάποια οικονομική ανάπτυξη θα είναι αναιμική και δεν θα μπορέσει να συμβάλει ουσιαστικά στην ανόρθωση της χώρας.

Τα 6 μεγαλύτερα λάθη σου στο κρεβάτι και πώς να τα διορθώσεις

sex_def.jpg

Λάθος 1ο: Τόσα ξέρεις, τόσα κάνεις.

Μπορεί να πιστεύεις πως ξέρεις τα πάντα για το σεξ, αλλά είσαι απολύτως σίγουρη; Πολλές γυναίκες δεν έχουν ιδέα ούτε για το πώς λειτουργεί το δικό τους σώμα αλλά ούτε γνωρίζουν για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του αγαπημένου τους. Το σεξ είναι όπως και η χρήση του υπολογιστή.
Όλοι μπορούμε να καθίσουμε μπροστά στο πληκτρολόγιο κα να γράψουμε πέντε αράδες. Όμως, εκείνες που έχουν το πτυχίο πληροφορικής θα γράψουν καλύτερα και πιο γρήγορα. Ασχολήσου με το να μάθεις τα βασικά, ξεκινώντας από τη βιολογία και την ανατομία της σεξουαλικότητας και των δύο. Έπειτα κάνε τη θεωρία πράξη και γίνε η ειδικός σε όλα τα σημεία που θα ξεκλειδώσουν το κορμί του (και το δικό σου).

Λάθος 2ο: Περιμένεις να μυρίσει τα νύχια του.
Αν πιστεύεις και το δηλώνεις κιόλας πως επειδή σε αγαπάει (ή αν σε αγαπάει), θα μαντέψει όσα σου αρέσουν στο σεξ, έχεις πέσει σε πλάνη αγαπητή. Ο αγαπημένος σου, όσο καλά και να σε ξέρει, δεν μπορεί να μαντέψει τι είναι αυτό που θες κάθε βράδυ στο κρεβάτι. Όπως και εκείνος σου λέει ανοιχτά πως σήμερα θέλει λίγο στοματικό, αύριο κάτι άλλο, έστι κι εσύ πρέπει να ξεπεράσεις τις ντροπές σου και να ζητάς αυτό που θέλεις. Έπειτα, αν όσα κάνει δεν σε ικανοποιούν απόλυτα, συζήτησε το μαζί του, οδήγησέ τον σωστά και μην περιμένεις να τα κάνει όλα μόνος του.

Το κόλπο για να μη ζεσταίνεται η μπύρα

DGFTRTRWTB_EWVDF.jpg
Η παγωμένη μπύρα είναι μεγάλη απόλαυση, ειδικά όταν ο καιρός ζεσταίνει. Εκτός από τον καιρό όμως, ζεσταίνεται και… η ίδια η μπύρα, και μάλιστα πολύ γρήγορα.
Ένα πλαστικό ποτήρι και λίγο νερό δίνουν τη λύση σε όσους θέλουν… παράταση στη δροσιά της μπύρας τους.
Το τρικ είναι απλό:

Α-τυπος και υπογραμμός : Το «α» το στερητικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια, προ κρίσης θα ήταν α-διανόητες και είναι αυτές που μας έχουν καταστήσει α-κοινώνητους, α-δύναμους, α-νήμπορους να αντιδράσουμε σε όσα μας συμβαίνουν.

Στερητικό πρόθημα, είναι αυτό που δηλώνει άρνηση ή στέρηση, εκείνου το οποίο δηλώνει η λέξη από την οποία παράγεται.

Αδύναμος, ακαλλιέργητος, άκαρπος, ακυβέρνητος, άμαχος, αμετανόητος, άμοιρος, ανάξιος, αναρμόδιος, ανεξέλεγκτος, ανέξοδος, ανήθικος, απίστευτος, απλήρωτος, ασεβής, ασταθής, άτιμος… και πάει λέγοντας.


Γέμισε η καθημερινότητά μας, γέμισε η ζωή μας με στερητικά «α». Από τις 10 λέξεις που χρησιμοποιούμε σε μια πρόταση, οι εννιά εμπεριέχουν αρνητισμό. Δεν το συνειδητοποιούμε, αλλά το στερητικό «α» μας έχει κυριεύσει, μας οδηγεί, μας κατευθύνει.


Το «-α» μπορεί να σημαίνει και άνευ ή χωρίς… Αυτό το «-α» που δηλώνει τη στέρηση, αντανακλά και στον ευρύτερο ψυχισμό του σημερινού ανθρώπου.


Επαφές α-πρόσωπες, σχέσεις α-διάφορες, αγώνας ά-νισος, προσπάθειες ά-καρπες, προβλήματα ά-λυτα, πολιτική α-νερμάτιστη, λάθη α-μέτρητα, επιλογές α-βέβαιες, ανάγκες α-τέλειωτες, επιχειρήματα α-βάσιμα, πορεία στο ά-γνωστο, μέλλον α-βέβαιο…


Παντού παραμονεύει ένα «α» στερητικό, που μας στερεί όνειρα, χαμόγελα, που μας καθιστά α-παθείς σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.


Οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην ζωή μας τα τελευταία χρόνια, προ κρίσης θα ήταν α-διανόητες και είναι αυτές που μας έχουν καταστήσει α-κοινώνητους, α-δύναμους, α-νήμπορους να αντιδράσουμε σε όσα μας συμβαίνουν.


Εχουμε καταστεί ά-φωνοι και ά-βουλοι, ελπίζοντας σε ένα θαύμα το οποίο δεν έρχεται.

Το δόγμα του σοκ, η βία (πολιτική, ψυχολογική, κοινωνική) ως όπλο για να σε εξαναγκάσουν να δεχτείς αλλαγές, χωρίς αντίδραση


της Βικτωρίας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας

Το δόγμα του σοκ συνδέει τα βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ με το σοκ που δέχεται μια κοινωνία από τα σκληρά οικονομικά μέτρα, όπως απέδειξε η Καναδή ερευνήτρια του φαινομένου αυτού, Ναόμι Κλάιν, στο βιβλίο της «The Shock Doctrine» (2007), στο οποίο κάνει εκτεταμένη αναφορά στα πειράματα με ηλεκτροσόκ και ψυχοτρόπες ουσίες που έγιναν στη δεκαετία 1950 στο Πανεπιστήμιο Μακγκίλ του Καναδά υπό την εποπτεία του καθηγητή ψυχιατρικής Γουέιν Κάμερον και τη χρηματοδότηση της CIA.

Ο ψυχίατρος προσπαθούσε με ηλεκτροσόκ να αποκόψει έναν άνθρωπο από την πραγματικότητα και μέσα από το σοκ να τον επαναφέρει σε μια κατάσταση «λευκού χαρτιού», όπου ο καθένας θα μπορούσε να «γράψει» τον ιδανικό άνθρωπο. 
Πρόκειται για τη χρήση του σοκ που προκαλείται στους πολίτες σε περιόδους φυσικών ή τεχνητών κρίσεων, ως ένα είδος «όπλου» στα χέρια των πολιτικών και οικονομολόγων, προκειμένου να εξαναγκάσουν τις κοινωνίες να δεχτούν αλλαγές, που πριν από την περίοδο των κρίσεων θα φάνταζαν αδιανόητες… Οι τεχνικές που ακολουθούνται απέναντι στις κοινωνίες είναι πανομοιότυπες με αυτές που χρησιμοποιούνται και κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων κρατουμένων από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Στην πολιτική στρατηγική η εφαρμογή του δόγματος του σοκ είναι μια μορφή στρατηγικού ψυχολογικού πολέμου, όπου αν σκοπός είναι να γίνουν ταχύτατες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ακολουθηθούν τέσσερα στάδια

Φράουλες: μια από τις καλύτερες ανοιξιάτικες πηγές βιταμίνης C



Το χαρακτηριστικό άρωμα και η γλυκιά τους γεύση τις καθιστούν ένα από τα αγαπημένα φρούτα της άνοιξης.
Ο λόγος φυσικά για τις φράουλες, που παράλληλα, προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας σημαντικά τη θρεπτική αξία του διαιτολογίου μας.

Ειδικότερα, οι φράουλες διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αποτελούν πολύ καλή επιλογή για να καλύψουμε τις ημερήσιες ανάγκες μας αυτή την εποχή. Η βιταμίνη C ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και ασκεί ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας τα κύτταρα του οργανισμού από την επιβλαβή δράση των ελευθέρων ριζών. Ενδεικτικά, 1 φλιτζάνι φράουλες, δηλαδή περίπου 8 μέτριες φράουλες, είναι αρκετή ποσότητα, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα σε βιταμίνη C.

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ

0111
Δημοσιογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής σημαντικών τηλεοπτικών εκπομπών αλλά και πολύ επιτυχημένος συγγραφέας. 

Του άρεσε να γράφει. Γεννήθηκε για να γράφει ο άνθρωπος. Δεν είναι τυχαίο που σε ηλικία 8 ετών έβγαλε εφημερίδα με τίτλο ΄Ολα για όλους σε 25 αντίτυπα. Αυτό τα λέει όλα.Του άρεσε να γράφει.  

Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου το 1934, μεγάλωσε στα Εξάρχεια και στην Κυψέλη. Έβγαλε το Βαρβάκειο ως ο χειρότερος μαθητής της τελευταίας πεντηκονταετίας στα θετικά μαθήματα. Έγινε πλασιέ υφασμάτων και υπάλληλος λογιστηρίου. 

Στράφηκε στην δημοσιογραφία, κρατώντας όλα τα κείμενα και διηγήματα που έγραψε σε ηλικία 17 με 26 ετών στο συρτάρι, μέχρι το 1998, ενώ συνέχισε τις σπουδές του στην  Πάντειο Ανωτάτη Σχολή και στη Σχολή Δημοσιογραφίας Όλσον. Μιλούσε αγγλικά και γαλλικά και ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών. 

Ο λόγος για τον Φρέντυ Γερμανό. 

Το Instagram διαλύει την ψυχολογία των νέων – Τι έδειξε έρευνα για τα social media και την ψυχική υγεία

Instagram
Το Instagram παίρνει τη χειρότερη βαθμολογία ανάμεσα στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το YouTube την καλύτερη, όσον αφορά την επίπτωση που έχουν στην ψυχική υγεία των νέων. Το Facebook βρίσκεται κάπου στη μέση.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έκθεσης της Βασιλικής Εταιρείας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, που βασίσθηκε σε μία δειγματοληπτική έρευνα μεταξύ 1.479 νέων ηλικίας 14 έως 24 ετών, σύμφωνα με το BBC.
Η έρευνα ζήτησε από τους νέους να αξιολογήσουν τις συχνότερα χρησιμοποιούμενες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για το ποιες έχουν τις πιο αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική κατάστασή τους, προκαλώντας περισσότερο άγχος, κατάθλιψη, μοναξιά, εκφοβισμό, προβλήματα σωματικής εικόνας κ.α.

Χρειάζεται νὰ πράξουμε τὸ …ἀδύνατον γιὰ νὰ κτίσουμε Ἐλευθερία!!!

Χρειάζεται νὰ πράξουμε τὸ ...ἀδύνατον γιὰ νὰ κτίσουμε Ἐλευθερία!!!Θυμήθηκα τὸ …«ἀκραῖον» παράδειγμα τοῦ Γεωργίου Καστριώτου, ποὺ ἐν μέσῳ ἀπολύτου ὀθωμανοκρατίας, σὲ μίαν περίοδο ποὺ κάθε τὶ βυζαντινὸ ὑποτάσσετο στὸ σπαθὶ τοῦ ἰσλάμ, ἕνας, μόνος, μὲ πολλὲς μάχες, θυσίες, ἀγῶνες ἐπέτυχε, καθ’ ὅλην τὴν διάρκεια τῆς ζωῆς του, ὄχι μόνον νὰ διατηρῇ τὴν Ἐλευθερία του, ἀλλὰ νὰ ἐπιτύχῃ ἐπὶ πλέον τὴν ἀπελευθέρωσιν πολλῶν ἀκόμη γύρω του. Τὴν στιγμὴ δῆλα δὴ ποὺ τὸ «διαμάντι» τῆς Ῥωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας γονάτιζε, ὁ Καστριώτης καὶ οἱ Ἠπειρῶτες σύντροφοί του, πατοῦσαν γερὰ στὰ θεμέλια τῆς δομήσεως ἑνὸς ἐλευθέρου κράτους, ἀπολύτως ἐλεγχομένου ἀπὸ τοὺς ἰδίους, ποὺ ἔως τὸ πέρας τῆς ὀθωμανικῆς ἐπικρατείας στὴν Χερσόνησο τοῦ Αἵμου, ἐκτὸς ἀπὸ κατάλοιπα ἐπαναστατικότητος, ἔφησε ἐπίσης σὰν κληροδότημα στοὺς ἐκεῖ λαοὺς τὴν γνώσιν τοῦ τὶ σημαίνει νὰ εἶσαι ἐλεύθερος, τῶν τιμημάτων ποὺ πρέπει κάθε στιγμὴ νὰ πληρώνῃς και τῶν διαρκῶν ἀγώνων ποὺ παύουν μόνον μὲ τὸ πέρας τοῦ βίου.
Εἶναι δὲ ἀξιοσημείωτον πὼς ἀκόμη καὶ ἐπὶ Ἀλῆ πασσᾶ, μίαν περίοδον ἀπολύτου τρομοκρατίας καὶ τέλματος, γιὰ τοὺς πληθυσμούς, κυρίως, τῆς Ἠπείρου, ἀπῃτήθησαν κάθε λογῆς δόλοι καὶ ἀτιμίες, γιὰ νὰ καμφθοῦν καὶ νὰ ὑποταγοῦν πλήρως οἱ ἐκεῖ τοπικοὶ ἄρχοντες, σαφῶς ἀπόγονοι τῶν προγενεστέρων συμμάχων καὶ συμπολεμιστῶν τοῦ Καστριώτου.
Μὲ λίγα λόγια, ὁ Γεώργιος Καστριώτης ἐπέτυχε τὸ …ἀδύνατον καὶ οἱ ἀπόγονοί του ἐπέτυχαν μόνον νὰ τὸν …ἐνθυμοῦνται, μιμούμενοι, σὲ κάποιον βαθμό, τμῆμα τῶν τακτικῶν του καὶ τῶν ἀγώνων του, ἀλλὰ ἔχοντας σαφὴ ἐπίγνωσιν τῶν τιμημάτων ποὺ ὄφειλαν νὰ καταβάλουν, ἐὰν κι ἐφ’ ὅσον κάποτε θὰ ἀπεφάσιζαν νὰ ἀνακτήσουν τὴν ἐλευθερία τους.

Μεγαλώνοντας γινόμαστε πιο επιλεκτικοί κι ανεχόμαστε λιγότερα

Με τα χρόνια άλλαξες, είναι η αλήθεια. Όχι εξωτερικά, για άλλη αλλαγή μιλάω, εσωτερική κι επώδυνη.


Ναι, σε ωρίμασε ο πόνος, η προδοσία, τα λάθη, οι αναχωρήσεις χωρίς επιστροφή, τα όμορφα λόγια που δε βρέθηκε μία πράξη να τα συνοδέψει. Έβαλες πολλές φορές νερό στο κρασί σου μέχρι που δεν πινόταν πια κι έτσι έσπασες το ποτήρι. Ωρίμασες γιατί δεν είχες άλλη επιλογή, μπήκες –ή σε ρίξανε– στα βαθιά και κολύμπησες.
Λες πιο συχνά «Όχι» και πολύ πιο σπάνια «Ναι». Οι καταφάσεις σου είναι μετρημένες και πρώτα σκέφτεσαι να μη χαλάσεις χατίρι στον εαυτό σου και μετά στους άλλους. Σε άφησες κάτω στην τραμπάλα πολλές φορές, καιρός να σηκωθείς.
Με τα χρόνια και τις ήττες σου – από ανθρώπους που δεν ήξεραν τι ήθελαν και το έψαχναν στη ζωή σου– αποφάσισες πως οι παρουσίες δε σου είναι τόσο απαραίτητες τελικά -ιδιαίτερα αυτές οι περιστασιακές. Κλείνεις την πόρτα σου ευκολότερα και την ανοίγεις πλέον με μεγάλη προσοχή και καχυποψία.
Αντίστοιχα έπαψες πια να κρύβεσαι πίσω από πόρτες μισόκλειστες και συναισθηματικές χαραμάδες. Όταν κάτι τελειώνει, φεύγεις μακριά. Η εμπειρία σου σού απέδειξε πως σπάνια –ως ποτέ– αποδίδουν οι δεύτερες ευκαιρίες και πως οι μισοτελειωμένες ιστορίες, σε τελειώνουν όσο περιμένεις να τις ξαναρχίσεις.
Συνειδητοποίησες πια πως δε θες στη ζωή σου όποιον δε σε χρειάζεται στη δική του και πως τα αισθήματα έχουν νόημα μονάχα όταν είναι αμοιβαία. Έχασες πολύ χρόνο περιμένοντας, προσπαθώντας να καταλάβεις τι θέλουν, ακόμα κι αν θέλουν. Έγινες αποκούμπι για ανθρώπους που σε άδειασαν στην πρώτη δυσκολία.

Η ευλογημένη ρουτίνα.



Πόσες φορές οι άνθρωποι δεν έχουν την αίσθηση ότι η καθημερινότητά τους είναι μία ρουτίνα, δηλαδή μία βαρετή κατάσταση? Νομίζω πολλές φορές έχουν αυτήν την αίσθηση.
Κι όμως η ρουτίνα τι είναι ? 

Μία σταθερότητα. Μία κατάσταση της καθημερινότητας η οποία επαναλαμβάνεται. Τι επαναλαμβάνεται ? Αυτό που επαναλαμβάνεται είναι κάποια από τα δρώμενα της μέρας είναι ίδια. Ίδια δεν είναι ποτέ, αλλά μοιάζουν με την χθεσινή μέρα. Και αυτό τι μας δείχνει ? Μας δείχνει πως η μέρα αυτού του ανθρώπου έχει μέσα της τέμπο ασφάλειας, ηρεμίας, σταθερότητας. 
Γιατί αν έχω σταθερή δουλειά και σταθερές κινήσεις που κάνω μέσα στην μέρα μου, θα πει ότι έχω ευημερία. Απλώς δεν το βλέπω. Απλώς νιώθω βαρεμάρα.
Κι όμως η ρουτίνα- βαρεμάρα μας δίνει από μόνη της σταθερές κινήσεις στη μέρα μας. Όπως ως ένα σημείο το σπίτι μας είναι μία μορφή ρουτίνας, δηλαδή το σαλόνι μας, η κουζίνα μας κλπ, είναι κάθε μέρα στο ίδιο σημείο. Αυτό όμως εμείς δεν το λέμε ρουτίνα, ούτε και το νιώθουμε έτσι. Αυτό το νιώθουμε ασφάλεια, σιγουριά.

«Υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή από το να αυξάνεις την ταχύτητα της» - Mahatma Gandhi

Φωτογραφία της Kate Minogianni.
Πάντα έτρωγα γρήγορα. Το αποδίδω στην παιδική μου ηλικία. Υπήρχαν φορές που δεν είχαμε αρκετό φαγητό, και το παιδί που έτρωγε πιο γρήγορα ήταν αυτό που έπαιρνε το φαγητό. Είχα τρία αδέλφια, και αν και ήμουν η μεγαλύτερη, ήμουν η πιο μικροκαμωμένη, και η ώρα των γευμάτων πάντα έμοιαζε με την επιβίωση του πιο ικανού. Αν και είμαστε πλέον μεγάλοι και έχουμε πολύ φαγητό, τα αδέλφια μου και εγώ έχουμε την παλιά τάση να τρώμε γρήγορα. Για μένα, το να μάθω να τρώω αργά συνεχίζει να απαιτεί πραγματική πειθαρχία. Αλλά αξίζει την ανταμοιβή, επειδή όταν τα καταφέρνω, η ζωή μοιάζει περισσότερο φωτεινή και η φωνή του Πνεύματος είναι πιο καθαρή.
Πολλά χρόνια πριν είχα μια εμπειρία στην Γαλλία, η οποία λειτούργησε σαν ένα υπέροχο κουμπί επανεκκίνησης για μένα. Είχα προσαρμοστεί στην Αμερικάνικη παράδοση να τρώω στο πόδι μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόραση. Αυτό δεν φαινόνταν ασυνήθιστο, γιατί όλοι όσους γνώριζα (με εξαίρεση την Meadow -την κόρη μου) έκαναν το ίδιο πράγμα.
Οι πρώτες λίγες ημέρες φαγητού στα εστιατόρια στην Γαλλία ήταν αγωνιώδεις για μένα. Κάθε πιάτο έπαιρνε πολύ χρόνο.
«Πότε θα έλθει το φαγητό;» ρωτούσα. Η Meadow έλεγε, «Μαμά, ηρέμησε σε παρακαλώ. Απόλαυσε την εμπειρία». Αλλά συνέχιζα να λέω, «Γιατί αργεί τόσο πολύ;» Και μετά, αφού είχαμε φάει, γκρίνιαζα, «Πού είναι ο λογαριασμός;» Η Meadow είχε περάσει αρκετό καιρό στην Γαλλία για να καταλαβαίνει το νωθρό ρυθμό του Γαλλικού φαγητού, αλλά για μένα ήταν αληθινά δύσκολο.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΤΑΞΗ



Όλες οι εμπειρίες της ζωής μας – οι αγώνες, οι πτώσεις, οι νίκες, τα μαθήματα, τα ταλέντα που αναδεικνύουμε, όλα αυτά – είναι ενορχηστρωμένα από την Πηγή μας. Να λάβετε υπ’ όψη αυτό το γεγονός. Ό,τι αποφασίσαμε με τον Δημιουργό μας, πριν από την εκδήλωση μας σε μορφή, εμφανίζεται τώρα. Πρέπει να προσπαθούμε να θυμόμαστε πάντα συνειδητά ότι ο Θεός δεν μας έχει ξεχάσει – ακόμα κι αν το εγώ μας έχει αποκόψει τον Θεό – επειδή δεν μπορεί να μας ξεχάσει.
Σκεφτείτε όλους τους ανθρώπους που μοιράζονται την σκηνή μαζί σας καθώς κινείστε μέσα από τη ζωή. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι ο κάθε ένας που χρειάζεστε είναι εδώ και ότι είναι τέλειος από κάθε άποψη για οτιδήποτε ανάγκες έχετε τη συγκεκριμένη στιγμή; Σε αυτό το νοήμον σύστημα του οποίου είστε μέρος, το κάθε τι έρχεται από τον τομέα της πρόθεσης, όπου η άπειρη, αόρατη δύναμη της ζωής ρέει μέσα από τους πάντες και τα πάντα. Αυτό περιλαμβάνει εσάς, και όλους τους άλλους επίσης. Εμπιστευτείτε την αόρατη αυτή δύναμη της ζωής και το νου που δημιουργεί τα πάντα και φέρνει τα πάντα στην ύπαρξη.
Προτείνω να κάνετε μια γρήγορη επισκόπηση, και να σημειώσετε όλους τους ανθρώπους που έχουν εμφανιστεί ως χαρακτήρες σε αυτό το θεατρικό έργο που αποκαλείται η ζωή σας. Τα πάντα ήταν τέλεια. Ο/Η πρώην σύζυγος σας εμφανίστηκε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή – όταν χρειάζονταν για να δημιουργηθούν εκείνα τα παιδιά που τόσο πολύ αγαπάτε. Ο πατέρας που σας εγκατέλειψε έτσι ώστε να μπορέσετε να μάθετε να στηρίζεστε στον εαυτό σας έφυγε την σωστή στιγμή. Ο εραστής που σας εγκατέλειψε ήταν μέρος αυτής της τελειότητας. Ο εραστής που έμεινε μαζί σας έπαιρνε επίσης οδηγίες από την Πηγή. Οι καλές στιγμές, οι αγώνες, τα δάκρυα, η κακοποίηση – όλα αυτά περιελάμβαναν ανθρώπους που έμπαιναν στην ζωή σας και μετά έφευγαν.

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν την πρώτη απόδειξη ύπαρξης παράλληλου σύμπαντος - βίντεο




Πολλά έχουν ακουστεί στην επιστημονική κοινότητα και πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με την ύπαρξη ή μη παράλληλου σύμπαντος αλλά οι περισσότεροι δυσκολεύονται να κατανοήσουν την δυσνόητη για το ευρύ κοινό έννοια.

Σήμερα, πλέον, κάποιοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν την πρώτη απόδειξη της υπάρξής του.

Πριν παρακολουθήσετε το βίντεο το οποίο επιχειρεί να
τεκμηριώσει τον ισχυρισμό αυτό καλό είναι να ειπωθούν μερικά λόγια για το τι είναι το περιβόητο Multiverse (Πολυσύμπαν)
Σύμφωνα με κάποια λεγόμενα «ανθρωπικά» αξιώματα η Ζωή, ο Θεός, είναι άπειρα συνεπώς δεν μπορούν να περιορίζονται υπό καμία έννοια σε καμία διάσταση.

Η Φύση δεν μπορεί να αφήνει κενά, τα γεμίζει, το να υπάρχει ένα Σύμπαν που επεκτέινεται μετά τo Big Bang δεν αρκεί γιατί όσο μεγάλο και αν είναι δεν παύει να είναι ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ, μετά από αυτό τι; Τέλος;Και τι σημαίνει αυτό το... τέλος; Είναι παράλογο όπως και αν το αντιληφθεί κανείς.
Συνεπώς πρέπει να υπάρχει απειρία στον Χώρο, απειρία στον Χρόνο, αλλά και στις διαστάσεις.

Όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στο νευρικό σύστημα των ανθρώπων....


Ο κομμουνισμός πέθανε...αριστερή μνημονιακή τρελα, ναι όχι κτλ.. και όπως αλλιώς ονομάζεται όλο μας τελείωσε και αυτό.....το ίδιο και ο καπιταλισμός... σύντομα και η δημοκρατία..όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στο νευρικό σύστημα των ανθρώπων....

Οι δονήσεις είναι ένα πεδίο μάχης κανονικό. Ένας αθέατος πόλεμος που ο απλός κόσμος δεν γνωρίζει, πλην όμως πολλοί το καταλαβαίνουν στο νευρικό τους σύστημα....
Δεν θέλω να σκέφτομαι ποιος θα κερδίσει τη μάχη. 

Γενικά δεν θέλω να σκέφτομαι και να αποφασίζω για την έκβαση του πολέμου. Δεν είναι δική μου δουλειά, Άλλος αποφασίζει.....και απλά αφήνομαι σε κατι πιο μεγάλο από εμένα...και βοηθάω με τις δονήσεις μου για μια καλύτερη έκβαση..

Παράξενο πλάσμα 500 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκε στο Μαρόκο (φωτό, βίντεο)


Ανακαλύφθηκε στην οροσειρά του Αντι-Ατλαντος στο Μαρόκο και στη θέα του οι λάτρεις της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» θα αναφωνούσαν ότι βρέθηκε ένα αβγό δράκων… 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα παράξενο θαλάσσιο πλάσμα, ένα πρωτόγονο είδος εχινόδερμου που ζούσε πριν από...
500 εκατομμύρια έτη.

Καλλιτεχνική απεικόνιση του παράξενου θαλάσσιου πλάσματος που ζούσε πριν από 500 εκατομμύρια έτη. Credit: Andrew Smith


Η συμμετρία

Τα πρώτα απολιθώματα του παράξενου πλάσματος εντοπίστηκαν από ερευνητική ομάδα στην οροσειρά του Μαρόκου το 2012. Μετά από έναν χρόνο προσπαθειών ανακαλύφθηκε το σύνολο των απολιθωμάτων και ολοκληρώθηκε η μελέτη τους. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ένα από τα πρώτα είδη εχινόδερμων με πέντε σημεία συμμετρίας. Τα σύγχρονα εχινόδερμα έχουν πέντε σημεία συμμετρίας – οι αστερίες για παράδειγμα έχουν πέντε βραχίονες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα