Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Αλλάζει ο άνθρωπος και τι υλικά χρειάζεται η αλλαγή;


Αλλάζει ο άνθρωπος και τι υλικά χρειάζεται η αλλαγή;
Ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Καραγιάννης, ο οποίος παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο “Αλλάζει ο άνθρωπος;” στο κοινό του Ηρακλείου, μίλησε στην “Π” για εκείνους που θέλουν αλλά και εκείνους που αρνούνται να αλλάξουν. Για αυτούς που αναλαμβάνουν την προσωπική ευθύνη και για εκείνους, που ρίχνουν πάντα το φταίξιμο στους άλλους.
Ο ίδιος αναφέρει στο βιβλίο του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Αρμός”:
“Οι άνθρωποι αν αφεθούν στο μοιραίο, δεν αλλάζουν επειδή ο καιρός περνάει. Απλώς η φθορά τους αλλοιώνει και γερνούν και πεθαίνουν μέσα στην παραίτηση.
Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αν αφεθούν στο μοιραίο, επειδή έζησαν κάποια συνταρακτικά γεγονότα. Θα τα ξεχάσουν την επόμενη στιγμή, δίχως να αφήσουν να τους αγγίξουν. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αν αφεθούν στο μοιραίο, επειδή ερωτεύτηκαν. Θα ξενερώσουν μετά από την πρώτη απογοήτευση.
Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αν αφεθούν στο μοιραίο, επειδή άλλαξε η οικονομική τους περιουσία. Θα γίνουν απλώς χειρότεροι. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν αν αφεθούν στο μοιραίο, επειδή το βιογραφικό τους θα γεμίζει με πολλούς ακαδημαϊκούς τίτλους. Η ζωή τους θα είναι άδεια”.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα