Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η ζωή μας είναι προγραμματισμένη από τα έξι μας χρόνια. Ο,τι ζούμε μετά, ορίζεται από το τότε

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ζωή μας είναι προγραμματισμένη από τα έξι μας χρόνια. Ο,τι ζούμε μετά, ορίζεται από το τότε
Από elniplex

Ο Eric Berne (1910-1970) ήταν Καναδός ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής. Έγινε γνωστός παγκοσμίως για το βιβλίο του "Παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι: Το βασικό εγχειρίδιο της Συναλλακτικής Ανάλυσης" (1964) το οποίο από το 2015 κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμίο σε μετάφραση Λίζας Εκκεκάκη. Σε αυτό ανέλυε την θεωρία του (Συναλλακτική Ανάλυση- Τransactional analysis), θεωρία που τον καθιέρωσε ως θεμελιωτή της μεθόδου, η οποία έχει αρκετούς φίλους στη βορειοαμερικανική ψυχιατρική κοινότητα των Η.Π.Α. και του Καναδά.
Ένα χρόνο νωρίτερα (1963) είχε εκδόσει ένα άλλο εξόχως σημαντικό βιβλίο, το "Sex in Human Loving"(εκδ. Simon & Schuster). Ανάμεσα σε μια ιδιαίτερη προσέγγιση του σεξ, του έρωτα, της αγάπης και των σχέσεων που χτίζουν οι άνθρωποι μεταξύ τους, ο Μπερν, στο κεφάλαιο ΄"Sexual Games" έκανε λόγο για Γονικό Προγραμματισμό (Parental Programming). Εκεί διαβάζουμε τα εξής:
"Από την αρχή ο άνθρωπος κάνει ό,τι του λένε. Τα περισσότερα ζώα όχι. Αυτή είναι η διάφορα, και ως συνήθως, είναι το αντίθετο από αυτό που συνήθως λένε οι άνθρωποι. Οι σέξι άνθρωποι αποκαλούνται (από μερικούς) ζώα, τη στιγμή που οι άνθρωποι είναι από τη φύση πιο σέξι από τα ζώα, και ένα μη σέξι ζώο δεν θα μπορούσε ποτέ να αποκληθεί άνθρωπος. Οι μοχθηροί άνθρωποι αποκαλούνται επίσης ζώα, αν και τα ζώα δεν είναι μοχθηρά τις περισσότερες φορές, απλά πεινασμένα. Και ο άνθρωπος αποκαλείται ελεύθερος, όταν στην πραγματικότητα είναι το πιο συμβιβασμένο από όλα τα ζώα.
Μερικά ζώα μπορούν να εκπαιδευτούν να εκτελούν ακροβατικά εδώ κι εκεί, αλλά δεν μπορούν να εξημερωθούν. Άλλα ζώα μπορούν να εξημερωθούν, και ακόμη να εκπαιδευτούν να εκτελούν ακροβατικά. Αλλά ο άνθρωπος μπορεί να εξημερωθεί από την αρχή, και ξοδεύει όλη του τη ζωή να εκτελεί ακροβατικά για τους κυρίους του: πρώτα για τη μαμά και τον μπαμπά, μετά για τον δάσκαλο, και μετά από αυτά για οποιονδήποτε καταφέρει να τον αρπάξει και να του διδάξει πολεμικά και επαναστατικά αθλήματα ή ειρηνιστικές ακροβασίες. Επανάσταση, χα!  Δίνε του, Αλέκο. Πίστευε, δούλευε, και υπάκουε. Δεν πιστεύω στον Μιχάλη κι έτσι υπακούω στον Βασίλη... Ο άνθρωπος είναι προγραμματισμένος να υπακούει, να υπακούει τον υπάκουο, να υπακούει τον ευγενικό, να υπακούει τον αγενή ανυπάκουο. Σχηματίστε γραμμή στα δεξιά, στα αριστερά, μη διασκορπίζεστε. Διασκορπιστείτε, μη σχηματίζετε γραμμή. Σε ποια γραμμή να αγωνιστώ; Μην αγωνίζεσαι. Συντονίσου, φύγε. Είναι διαταγή! Μην ακούς αυτά τα γουρούνια. Άκου τα δικά μας γουρούνια. Γίνε αναρχικός. Γίνε ανεξάρτητος, χέστα κι άστα. Γίνε πρωτότυπος, όχι, όχι με αυτόν τον τρόπο, με εκείνον τον τρόπο. Είναι απαραίτητο να διασκεδάζεις και να είσαι αυθόρμητος…
"
Αυτό ήταν μόνο μια "εισαγωγή" στον καταιγισμό που θα ακολουθούσε. Ο Μπερν είναι σαφής γι' αυτό που συμβαίνει στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Ουσιαστικά όλα κρίνονται στα πρώτα 5-6 χρόνια. Από εκεί και πέρα, είμαστε προγραμματισμένοι να σηκώνουμε κάρτες. Θα τον αφήσουμε να τα πει καλύτερα:

Θα σταματήσεις να μιλάς αρνητικά στον εαυτό σου... με αυτές τις δύο ασκήσεις!



Σκέψου όσες φιλοφρονήσεις έχεις κάνει στον εαυτό σου έως σήμερα.
 
Έπειτα, σκέψου πόσες φορές έχεις πει κάτι αρνητικό στον εαυτό σου, για σένα.
 
Ποιό από τα δύο είναι περισσότερα;
 
Αν ανήκεις στην πλειονότητα των ανθρώπων, μάλλον η απάντησή σου είναι ότι υπερτερεί το δεύτερο.
 
Το να μιλάμε αρνητικά στον εαυτό μας γίνεται χωρίς έλεγχο. Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε χρησιμοποιώντας το ίδιο μοτίβο σκέψης, το οποίο συνήθως είναι καταπιεστικό. Και όσο περισσότερο σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο, τόσο μεγαλώνει και η δύναμή του πάνω μας. Μοιάζει να ακολουθούμε ξανά και ξανά τον ίδιο δρόμο, ενώ ξέρουμε ότι είναι ο πιο δύσκολος και ο πιο μακρινός.
 
Αλλά αυτή η διαδρομή αλλάζει, αρκεί εμείς να δημιουργήσουμε ένα άλλο μονοπάτι, το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα ομορφότερο τόπο.

Στην περίπτωση του εσωτερικού διαλόγου, όταν μιλάμε, δηλαδή, στον εαυτό μας, αντικαθιστούμε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές, μεγιστοποιώντας τη δύναμή τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που επιδίδονται σε αυτήν την προσπάθεια, της αλλαγής μοτίβου σκέψης, έχουν πιο υγιή νού και πιο ευτυχισμένη ζωή, μακροπρόθεσμα.
 
Είναι σημαντικό να σου πω, ότι το να αντικαταστήσεις την αρνητική σκέψη με θετική, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απενεργοποιείς δια παντός την αρνητική σκέψη – αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να συμβεί, μιας και οι αρνητικές σκέψεις ενεργοποιούνται σχεδόν αυτόματα. Επιπλέον, αυτή η δράση, δεν σχετίζεται με το να αντικαταστήσουμε “δήθεν” τις αρνητικές σκέψεις με θετικές. Στόχος είναι να αντικαταστίσουμε αποτελεσματικά τις αρνητικές σκέψεις, ώστε, στο τέλος της ημέρας, να βασίζονται μόνο σε ρεαλιστικά γεγονότα και να είναι απαλλαγμένες από κάθε είδους “δράμα” και “υπερβολή”, για να είμαστε ικανοί να επικεντρωθούμε στα θετικά βήματα που μπορούμε να κάνουμε τη στιγμή που συμβαίνει κάτι.
 
Ακούγεται ακατόρθωτο; Κι όμως δεν είναι.

Σεξ: 5 πράγματα που δεν θα σας πει ο γιατρός

doctor-patient



















Η ετήσια επίσκεψή σας στον γυναικολόγο ήρθε και έφυγε και παρά το γεγονός ότι σάς ρώτησε αν έχετε οποιεσδήποτε άλλες ανησυχίες ή ερωτήσεις, εσείς δεν μπορούσατε να ρωτήσετε το παραμικρό.
Ηταν επειδή όντως δεν είχατε κάποιες σεξουαλικές ανησυχίες, ή μήπως επειδή αισθάνεστε αμηχανία ή νοιώθετε άβολα να ρωτήσετε κάποια πράγματα;
Πολλές γυναίκες έχουν διάφορα θέματα που «σαμποτάρουν» την σεξουαλική τους ζωή, αλλά παρόλα αυτά δεν ανακινούν το ζήτημα.
Θα έπρεπε όμως να το κάνουν, γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα για το σεξ που ο γιατρός σας δεν πρόκειται να αναφέρει αν εσείς δεν τα ρωτήσετε.
Γνωρίζετε για παράδειγμα ότι…
1. Ο διαβήτης μπορεί να αποτελεί το εμπόδιο που σας στερεί τη δυνατότητα να φτάσετε σε οργασμό. Ο γιατρός σας, σάς ρωτάει για παράδειγμα αν έχετε μειωμένη αίσθηση στα πόδια σας, αλλά δεν θα σας αναφέρει ότι και η κλειτορίδα σας μπορεί επίσης να είναι λίγο μουδιασμένη από αγγειακές ή νευρολογικές αλλαγές που συχνά συμβαίνουν με τον διαβήτη.
2. Ο δονητής δεν δημιουργεί πρόβλημα στο βηματοδότη. Δεν υπάρχει περίπτωση να μοιραστείτε με τον καρδιολόγο την ανησυχία σας για το ότι η χρησιμοποίηση ενός δονητή μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία στον βηματοδότη σας κι εκείνος φυσικά δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μπορεί να έχετε τέτοιου είδους ανησυχία. Μπορείτε, όμως, να μείνετε ήσυχη, οι δονήσεις του αιδοίου ή του κόλπου δεν επηρεάζουν τον βηματοδότη.

Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα!

Ένας άντρας που περπατούσε μέσα στη νύχτα, γλίστρησε και έπεσε από ένα μονοπάτι που από κάτω του υπήρχε μία απύθμενη άβυσσος. Όντας στο χείλος του γκρεμού, αρπάχτηκε από ένα κλαδί που κρεμόταν στην άκρη. Φώναξε και του απάντησε η ίδια του η κραυγή που αντήχησε. Κανένας δεν υπήρχε να τον ακούσει…
Πέρασε μια μαρτυρική νύχτα. Τα χέρια του κρύωναν, η λαβή του όλο και χαλάρωνε… Αλλά κατόρθωσε να κρατηθεί…
Και όταν ο ήλιος ανέτειλε, κοίταξε κάτω… και γέλασε!
Δεν υπήρχε καμία άβυσσος. Μόλις δεκαπέντε εκατοστά κάτω απ’ τα πόδια του υπήρχε ένας βράχος που προεξείχε!
Απ’ τη δική μου εμπειρία, λοιπόν, μπορώ να σου πω:

Οι σκέψεις σε κάνουν να νιώθεις όπως νιώθεις, όχι τα γεγονότα


Όποτε κάνεις μια σκέψη και την πιστεύεις, νιώθεις τη συναισθηματική αντίδραση σ' αυτή τη σκέψη. Οι σκέψεις σου είναι αυτές που δημιουργούν τα συναισθήματά σου. Η κατανόηση της σπουδαιότητας αυτού του γεγονότος είναι το πρώτο βήμα για την απόδραση από τη δυστυχία και την κατάθλιψη.
Οι αρνητικές και απαισιόδοξες σκέψεις, άσχετα από το συγκεκριμένο περιεχόμενό τους, είναι η γενεσιουργός αιτία όλων των αρνητικών συναισθημάτων και της ηττοπάθειάς σου. Στην πραγματικότητα είναι αδύνατον, από νευρολογική άποψη, να νιώσεις οτιδήποτε χωρίς προηγουμένως να έχεις κάνει κάποια σκέψη, χωρίς να έχεις κάποιο σημείο αναφοράς.
Προσπάθησε να νιώσεις ενοχές χωρίς πρώτα να έχεις κάνει κάποιες ένοχες σκέψεις. Προσπάθησε να νιώσεις θυμό χωρίς να σκεφτείς κάτι που σε θυμώνει - δεν μπορείς. Για να βιώσεις ένα γεγονός πρέπει να το επεξεργαστείς στο μυαλό σου και ταυτόχρονα να το ερμηνεύσεις δίνοντάς του σημασία και σπουδαιότητα. Η συνειδητοποίηση αυτή έχει τεράστιες επιπτώσεις. Δηλώνει ότι αν νιώθεις δυστυχισμένος, δεν είναι η ζωή σου ή οι περιστάσεις, τα γονίδιά σου ή η αληθινή σου φύση που δημιουργεί τη δυστυχία σου - το μόνο που φταίει είναι η σκέψη σου.

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες τροφές για αντιγήρανση

anti-aging

Η μεγαλύτερη επιθυμία κάθε ανθρώπου είναι να παραμείνει όμορφος και νέος όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται. Και δοκιμάζει διάφορες μεθόδους στην προσπάθειά του να τα καταφέρει.

Αυτές οι προσπάθειες, όμως, δεν είναι πάντα επιτυχείς. Πώς, άλλωστε, να τα βάλει κανείς με το χρόνο;
Είναι απαραίτητο, ωστόσο, να θυμάστε ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της μακροζωίας. Το σημαντικότερο απ’ αυτά είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και η τακτική σωματική άσκηση.
Αν θέλετε να μείνετε νέοι και να αποφύγετε πολλές ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, καταναλώστε τις 10 παρακάτω τροφές σε καθημερινή βάση:
cooked-fish

1. Ψάρια

Οι έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που τρώνε πολλά ψάρια, αποφεύγουν την καρδιακή νόσο. Για παράδειγμα οι αυτόχθονες Ινουίτ της Αλάσκας έχουν ελάχιστο έως μηδενικό ποσοστό καρδιακών παθήσεων, προφανώς επειδή καταναλώνουν τακτικά μεγάλες ποσότητες ψαριών. Είναι γνωστό ότι τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που σταθεροποιούν τους ρυθμούς της καρδιάς και προστατεύουν από τη συσσώρευση της χοληστερόλης στις αρτηρίες.

olive-oil1

2. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη και είναι ένα από τα τρόφιμα που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων. Μελέτες επιστημόνων έχουν δείξει πως η κατανάλωση του ελαιόλαδου μειώνει τα ποσοστά των καρδιακών παθήσεων και η προσθήκη του στο φαγητό με τα αντιοξειδωτικά και τις πολυφαινόλες που περιέχει προστατεύει από διαφορετικές ασθένειες που έρχονται με την ηλικία.

ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!!! ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΙΜΩΜΕΝΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΙΝΟΥΙΤ!!!

Σήμερα θα σας πω για θέματα τα οποία στην πορεία των ερευνών μου ερεύνησα μην πιστεύοντας εκείνη την εποχή ότι υπήρχαν, αλλά με εντυπωσίασε το γεγονός ότι τα ήξεραν διάφοροι πολιτισμοί όπου πριν χιλιάδες χρόνια αποκλείεται να είχαν έλθει σε επαφή για να μπορέσουν να τα μοιραστούν!!!! Η παγκόσμια αρχαιολογική υπηρεσία τα τελευταία χρόνια λέει ότι κάποιοι πολιτισμοί είχαν έλθει σε επαφή με κάποιους άλλους, όπως οι αρχαίοι Έλληνες με πολλούς ευρωπαϊκούς λαούς ακόμα και ότι οι Έλληνες φτάσανε στην Αμερική αλλά και μέχρι στην Κίνα, ότι οι Αιγύπτιοι πήγανε στην νότιο Αμερική και στην Αυστραλία ή ακόμα και ότι η Μάγιας φτάσανε με κάποιο τρόπο στην Αίγυπτο, οι Ρωμαίοι στην Αμερική και οι Βίκινγκς ακόμα!!!! Εδώ υπάρχει ένα όμως, παρόλο ότι μπορεί να είχε γίνει αυτό στις παράξενες ιστορίες αυτών των λαών δεν έχουν κάτι το κοινό αλλά ούτε και στις θεότητες που πιστεύανε.
Έτσι λοιπόν, εκείνη την εποχή πριν 37 χρόνια που ξεκίνησα εντεταμένες έρευνες για κάποια θέματα τα οποία για το 90% ήταν απίστευτες βρήκα στοιχεία που ανατρέπουν ότι όχι μόνο υπήρξαν αλλά υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να υπάρχουν μέχρι και σήμερα!!!! Εδώ θέλω να πω ότι η ελληνική μυθολογία πλέον για πολλούς αρχαιολόγους όπως και για μένα δεν είναι πλέον μυθολογία αλλά αρχαιοτάτη ιστορία ειδικά μετά την εύρεση της Τροίας από τον Έρικ Σλίμαν όπου για μένα ήταν ένας τυχοδιώκτης αρχαιοκάπηλος και τίποτα άλλο παραπάνω!!!! Πίστεψε όμως στα λόγια του Όμηρου και μέσο των αφηγήσεων του βρήκε την Τροία και μετέπειτα τον τάφο του Αγαμέμνονα!!!! Επίσης και η Ινδική μυθολογία έχει δώσει αληθή στοιχεία αλλά και πολλές άλλες μυθολογίες κάποιων αρχαίων λαών δημιουργώντας μεγάλη έκπληξη στους νέο αρχαιολόγους σήμερα όπου κάποιοι από αυτούς να λένε ότι η ιστορία τις γης θα πρέπει να ξανά γραφτεί!!!! Γιατί όμως αυτό!;! Εδώ θα σας πω εγώ όπου δεν είμαι αρχαιολόγος αλλά κόντεψα να γίνω μετά από τόσες έρευνες….!!!! Ας ξεκινήσω το λοιπόν για να καταλάβετε!!!!
Ένας πολύ αινιγματικός λαός που υπάρχει σήμερα είναι ο Ινδιάνικος λαός τις φυλής των Ινούιτ οι οποίοι ξεκινάνε από την Αλάσκα στον Βόρειο πόλο μέχρι και στην Σιβηρία!!!! Έτσι ο ποιο πολύ κόσμος δεν ξέρει ότι οι Εσκιμώοι ανήκουν στην φυλή των Ινούιτ!!!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ειδικά οι Εσκιμώοι έχουν μια ιδιαίτερη μυθολογία όπου εκπλήσσει πολλούς όσοι την έχουν αναλύσει!!!! Όταν οι αρχαιολόγοι άρχισαν να ασχολούνται με τους Εσκιμώους πριν 120 περίπου χρόνια και ….έμειναν έκπληκτοι με αυτά τα οποία τους λέγανε, διότι οι Εσκιμώοι (  οι μόνοι από την κεντρική φυλή των Ινούιτ  όλες οι άλλες φυλές είχαν γραπτό λόγο ) δεν έχουν γραπτή ιστορία αλλά προφορική και μπορώ να πω την καλύτερη προφορική ιστορία διότι δεν αναμίχθηκαν με άλλες φυλές!!!! Έτσι λοιπόν όταν βρέθηκα στην Αλάσκα και όχι  στο Βόρειο πόλο αν και θα ήθελα να πάω….!!!! Εκτός από διάφορα στοιχεία που μάζεψα για το θέμα της Μέσης Γης και έχω κάνει ιδιαίτερο άρθρο για αυτό όπου μπορεί κάποιος να το διαβάσει ΕΔΩ!!!!! Έμαθα και κάποια άλλα πράγματα τα οποία με άφησαν άναυδο και δεν τα είχα πει τόσο καιρό διότι ήταν τόσο απίστευτα που σίγουρα θα με περνούσαν για παραμισοπαρασάνταλο!!!! Όμως αποφάσισα να τα πω διότι βλέπω ότι σιγά σιγά στο παγκόσμιο παρασκήνιο αρχίζουν και βγαίνουν δειλά δειλά έτσι λοιπόν θα πω και εγώ αυτά που έμαθα και τα οποία κατέγραψα!!!! Όπως έχω ξαναπεί και έχω αναφέρει ότι η τριλογία του Τόλκιν για τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών δεν είναι τίποτα άλλο από μια ιστορία διαστρεβλωμένη!!!! Περιέχει την μυθολογία των Εσκιμόων, την ιστορία του Γύγη με το μαγικό δαχτυλίδι και  την ιστορία και την μυθολογία των Βίκινγκς!!!! Μάλιστα είχαμε δώσει και στοιχεία για αυτό!!!! Για το δαχτυλίδι του Γύγη όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει ΕΔΩ!!!! Για τους Βίκινγκς φαίνονται δεν χρειάζεται να κάνουμε κανένα άρθρο…..αλλά για το θέμα των Εσκιμόων μπορεί να διαβάσει κάποιος ΕΔΩ από τα λίγα που είχα δώσει τότε όπου ο Τόλκιν είχε βρει τα αρχαία χειρόγραφα κάπου στην Ιρλανδία…..!!!!
Ας δουμε λοιπόν τι λέει η μυθολογία των Εσκιμόων…..!!!!
<< Εμείς οι Ινούιτ βγήκαμε πριν χιλιάδες χρόνια από μέσα βαθιά από την γη!!!! Εκεί μέσα βαθιά στην γη υπάρχει μια δεύτερη γη όπου είναι σαν και αυτή εδώ πάνω που ζούμε εμείς τώρα!!!! Όχι όμως με πάγους αλλά με μεγάλα δάση και ήλιο πολύ!!!! Έχει πολλά ζώα μεγάλα και μικρά!!!! Κάποια είναι τόσο μεγάλα που είναι σαν παγόβουνα στο μέγεθος!!!!! Έχει πολλά όντα τα οποία κάποια είναι καλά και κάποια είναι κακά!!!! Αλλά οι χειρότεροι όλων είναι αυτοί που έχουν πρόσωπο όπως τα θαλάσσια φίδια και δέρμα φιδιού !!!!  Υπάρχουν πολλές πόλεις αλλά και χωριά!!!! Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι άνθρωποι αλλά μοιάζουν με αυτούς όπου έχουν απίστευτες μαγικές δυνάμεις!!!! Αλλά υπάρχουν και δυο είδη γιγάντων, το ένα είναι γεμάτο καλοσύνη σαν παιδιά και το άλλο είναι άγριοι και βίαιοι ως και κανίβαλοι!!!!! Λόγο αυτών εμείς οι Ινούιτ φύγαμε μέσα από την βαθιά γη και πρώτο ζήσαμε στους πάγους τις επιφάνειας….>>.
Σας την είπα πολύ περιληπτικά, αυτή είναι η κεντρική μυθολογία των Εσκιμόων Ινούιτ διότι υπάρχουν και άλλα πολλά τα οποία αν αρχίσουμε να τα γράφουμε αναλυτικά δημιουργούμε ολόκληρο έπος!!!!

ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!!! << ΠΥΛΕΣ >>!!!!


Προτού δούμε τι είδη πυλών υπάρχουν ας δούμε τι είναι η πύλη:
Ειδικά κατασκευασμένη πόρτα σε κτίριο, πύργο ή σε άλλο, δημόσιο συνήθως, κλειστό χώρο (η πύλη της πανεπιστημιούπολης / του υπουργείου / του πάρκου / του ναού).Ειδικά κατασκευασμένη είσοδος σε οχυρωμένο και ιδίως περιτειχισμένο χώρο (είναι φρουρός στη πύλη του στρατοπέδου).
Χαρακτηρισμός μιας περιοχής που διευκολύνει την πρόσβαση σε μια άλλη (η χώρα μας είναι η πύλη της ΕΕ στη Μέση Ανατολή).
Εδώ είμαστε στο τρίτο λοιπόν!!!!
Τι είναι όμως μια << Πύλη >> η οποία μπορεί να σε βγάζει αλλού!;! Η να φέρνει κάτι από κάπου αλλού!!!! Τι είναι η πύλη που σε πάει που φέρνει κάτι ή κάποιον από μια άλλη διάσταση!;!
Ας κάνω μια εξήγηση που δεν την έχει κάνει κανείς μέχρι τώρα ούτε καν οι αρχαίοι μας πρόγονοι αλλά ούτε και φυσικοί!!!!

ΠΥΛΗ ΑΛΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ = Π = << Ο συμβολισμός προέρχεται από το αρχικό γράμμα «π» (πι) της λέξης «περιφέρεια», και έχει καθιερωθεί διεθνώς, ενώ στο λατινικό αλφάβητο συμβολίζεται ως Pi, όταν δεν είναι διαθέσιμοι τυπογραφικά ελληνικοί χαρακτήρες. Το π είναι γνωστό επίσης ως σταθερά του Αρχιμήδη (δεν πρέπει να συγχέεται με τον αριθμό του Αρχιμήδη) ή αριθμός του Λούντολφ. Στην Ευκλείδεια επιπεδομετρία, το π μπορεί να οριστεί είτε ως ο λόγος της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του, είτε ως ο λόγος του εμβαδού ενός κύκλου προς το εμβαδόν του τετραγώνου που έχει πλευρά ίση με την ακτίνα του κύκλου. Τα εγχειρίδια ανώτερων μαθηματικών ορίζουν το π αναλυτικά χρησιμοποιώντας τριγωνομετρικές συναρτήσεις, για παράδειγμα ως το μικρότερο θετικό x για το οποίο ισχύει ημ(x) = 0, ή ως δύο φορές το μικρότερο θετικό x για το οποίο ισχύει συν(x) = 0. Όλοι αυτοί οι ορισμοί είναι ισοδύναμοι. Ο Αρχιμήδης καθόρισε την πρώτη επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδο με την οποία υπολογίζεται ο αριθμός.
Τα πρώτα 50 δεκαδικά ψηφία του π είναι:
3,14159 26535 89793 23846 26433 83279 50288 41971 69399 37510
Μολονότι η ακρίβεια αυτή είναι παραπάνω από επαρκής για πρακτικούς σκοπούς στη μηχανολογία και την επιστήμη, η ακριβής τιμή του π περιλαμβάνει άπειρα δεκαδικά ψηφία (που επιπλέον δεν επαναλαμβάνονται ποτέ με την ίδια σειρά). Κατά τους λίγους τελευταίους αιώνες, έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για τον υπολογισμό όλο και περισσότερων ψηφίων του π και την διερεύνηση των ιδιοτήτων του αριθμού αυτού. Παρά τον όγκο της αναλυτικής εργασίας, σε συνδυασμό με τη χρήση υπερυπολογιστών σε υπολογισμούς που έχουν προσδιορίσει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο ψηφία του π, δεν βρέθηκε ποτέ κάποια αναγνωρίσιμη διάταξη στα ψηφία του. Ψηφία του π είναι διαθέσιμα από μια πληθώρα πηγών στο Διαδίκτυο, και ένας κοινός προσωπικός υπολογιστής μπορεί να υπολογίσει δισεκατομμύρια ψηφία του π μέσω διαθέσιμου λογισμικού.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ’’ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ’’



ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ''ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ'' ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ 1819 ΜΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΑΣKΑΛΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΡΕΣΤΕΝΙΤΗΣ AΛΛΑΖΕ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.(Λυσίας, Θαλλής, Χείλων )
Το ιστορικό ''ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ'' ιδρύθηκε από τον δάσκαλο του γένους και πολιτικό Λυκούργο Κρεστενίτη. Το 1819 ύστερα από επέμβαση του Πατριαρχείου το Σχολείο Πύργου έκλεισε επειδή ο Κρεστενίτης κατηγορήθηκε ότι άλλαζε τα βαφτιστικά ονόματα των μαθητών του και τους έδινε Αρχαία Ελληνικά ονόματα. Όταν πήγαινε στο σχολείο κάποιος νέος μαθητής ο Κρεστενίτης, παρουσία των συμμαθητών του έλεγε: Ιδού τώρα δεν είναι το όνομα σου Παύλος, Πέτρος ή Ιωάννης, αλλά Θαλής, Λυσίας, Θεμιστοκλής κλπ. 
Και ο ίδιος άλλαξε το βαφτιστικό του όνομα Αντώνιος και πήρε το όνομα του Σπαρτιάτη Βασιλιά ΛΕΩΝΙΔΑ τον οποίο και θαύμαζε. 
Επειδή το Εβραιοχριστιανικό κατεστημένο του Πύργου προγραμμάτιζε να τον δολοφονήσει, ο μεγάλος αυτός αγωνιστής για να γλυτώσει την ζωή του, εγκατέλειψε τον Πύργο και επέστρεψε μετά την κήρυξη της επανάστασης. Το κλείσιμο του σχολείου Πύργου ήταν αποκλειστικό έργο της εκκλησίας. Τότε στον Πύργο δεν κατοικούσαν Τούρκοι εκτός από τον Ζαπίτη και μερικές υποτακτικές του οικογένειες. Οι Τούρκοι δεν επενέβαιναν στις εσωτερικές υποθέσεις των Ελλήνων, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η είσπραξη των φόρων και το μπαξίσι.
Ο Ν.Σπηλιάδης περιγράφοντας ιστορικά γεγονότα που συνέβηκαν πριν από την εθνεγερσία του 1821, αναφέρει:

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ


Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου.
Με τον άρθρο αυτό θέλω να επισημάνω το πρόβλημα, και όχι να γίνω μάντης τέτοιων δυσμενών εξελίξεων. Όπως έχει η κατάσταση σήμερα οι πραγματικοί κάτοικοι δηλαδή εμείς οι Έλληνες εγκαταλείπουμε ένας ένας τα χωριά μας για λόγους οικονομικούς αλλά και για καλύτερους όρους διαβίωσης. 

Στην Αρκαδία στην Ήπειρο τα περισσότερα χωριά εκτός από το καλοκαίρι έχουν μόνιμους κατοίκους 5 έως 7 γέρους, ή είναι εντελώς ακατοίκητα. 

Στην Κορινθία τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά, αλλά και εδώ υπάρχει αυτή η τάση αλλά με πιο αργούς ρυθμούς. 

Αν τα χωριά μας ερημώσουν, το επόμενο στάδιο θα είναι παραδοθούν στους λαθρομετανάστες. Μη μας φαίνετε παράξενο αυτό έχει γίνει στο απώτερο παρελθόν αρκετές φορές. 

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι γνήσιος απόγονος των Αρχαίων Ελλήνων. 

Σε αυτόν τον τόπο έχουν περάσει Τούρκοι, Βούλγαροι, Σλάβοι Σέρβοι, Γαλάτες, Γότθοι, Οστρογότθοι. κ.α. 

Σημασία έχει να έχουμε Ελληνική συνείδηση, και να αναγνωρίζουμε ως προγόνους μας αυτούς τους θαυμάσιους ανθρώπους που μας κρατάνε πολύ ψηλά στην εκτίμηση όλων των λαών. Για αυτούς τους προγόνους που λέει ο γερμανός φιλόσοφος Νίτσε «δεν αποκάμνω να αναπολώ αυτούς τους έλληνες στοχαστές, που κάθε ένας τους είχε μια ασύλληπτη ιδιαιτερότητα». 

Οι Εξωγήινοι Κάνουν «Επαφή» μέσω του Voyager 2; Μας στέλνει περίεργα μηνύματα 9.000.000.000 μίλια μακρυά από τη Γη (Βίντεο)

Εξωγήινοι
Οι «εξωγήινοι» έχουν υπό ομηρία το διαστημικό όχημα της NASA και έστειλαν ένα περίεργο μήνυμα πίσω στη Γη, υποστηρίζουν οι ειδικοί.
Το διαστημόπλοιο «Voyager 2», άφησε τη Γη το 1977 και είναι το μόνο διαστημικό σκάφος που έχει περάσει τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, έστειλε παράξενα μηνύματα σε μια άγνωστη γλώσσα 33 χρόνια μετά.
Οι θεωρητικοί συνωμοσίας έχουν κάνει πολλά σχόλια, δήλωσαν ότι έχουν γίνει από έναν επιστήμονα της NASA, σε μια σειρά από βίντεο που κάνουν το γύρο, σε απευθείας σύνδεση.
Το Voyager 2 ήταν περίπου 15 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακρυά από τη Γη, όταν το μήνυμα στάλθηκε πίσω.
Σύμφωνα με την Φυσική Αστρονομία, της NASA,ο εμπειρογνώμονας Kevin Baines, δήλωσε: «Σε μια απόσταση περίπου 15 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, το Voyager 2 ξαφνικά άρχισε να στέλνει τα δεδομένα σε μια γλώσσα την οποία δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε.

Γκρέιπφρουτ: Με ποια φάρμακα αλληλεπιδρά – Προσοχή! [vid]

γκρέιπφρουτ

Μπορεί το γκρέιπφρουτ να είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, ωστόσο πολλοί ασθενείς οφείλουν να προσέχουν πολύ την κατανάλωσή του, επειδή έχει αποδειχτεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αλληλεπιδράσεων με κάποια φάρμακα.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι στις αντενδείξεις που αναγράφονται σε ορισμένα φάρμακα, υπάρχει ειδική αναφορά στο γκρέιπφρουτ. Επειδή, όμως, πολλοί ασθενείς (κακώς) δεν διαβάζουν προσεκτικά αυτές τις οδηγίες, είναι σώφρον να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα.
Ο χυμός του επηρεάζει τον τρόπο που ορισμένα φάρμακα αλλάζουν μέσα στο σώμα. Τα φάρμακα και οι τοξίνες μεταβολίζονται από τον οργανισμό προκειμένου να μπορούν να εξαλειφθούν από το σώμα.
Ο χυμός του γκρέιπφρουτ μειώνει την δραστηριότητα του ενζύμων κυτοχρώματος P450 3A4 (CYP3A4), που είναι υπεύθυνα για τον μεταβολισμό πολλών φαρμάκων και τοξινών. Περιέχει χημικές ενώσεις, γνωστές ως φουρανοκουμαρίνες, που μπλοκάρουν τα ένζυμα CYP3A4. Όταν πίνετε αυτόν τον χυμό, η ικανότητα των ενζύμων αυτών να διασπάσουν το φάρμακο μειώνεται. Έτσι, τα επίπεδα του φαρμάκου στο αίμα μπορεί να αυξηθούν πολύ, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για παρενέργειες.
Ορισμένα παραδείγματα κοινών φαρμάκων που έχουν αρνητική αλληλεπίδραση με το γκρέιπφρουτ περιλαμβάνουν την φελοδιπίνη (Plendil) και την ατορβαστατίνη (Lipitor).
Αν σας αρέσει ως φρούτο, ή ως χυμός, τότε ρωτήστε επί τούτου τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για τυχόν παρενέργειες με τα φάρμακα που ενδεχομένως παίρνετε.

Η Έξοδος του Μεσολογγίου και το ευρώ

Η 

Έξοδος του Μεσολογγίου έρχεται όλο και πιο συχνά στο μυαλό μου, όσο η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη και οδηγείται στην ολική καταστροφή.
Οι κάτοικοι του Μεσολογγίου δεν ήθελαν φυσικά να φύγουν από το Μεσολόγγι.
Αναγκάστηκαν να το κάνουν.
Άντεξαν στην πολιορκία των Τούρκων για ένα χρόνο αλλά, όταν οι Τούρκοι κατάφεραν να αποκλείσουν τον ανεφοδιασμό της πόλης, άρχισε να τους θερίζει η πείνα.
Ποιες άλλες επιλογές θα μπορούσαν να κάνουν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου;
Κατ’ αρχάς, θα μπορούσαν να έχουν φύγει πριν αποκλειστεί το Μεσολόγγι από στεριά και θάλασσα.
Εκ των υστέρων είναι εύκολο να το πεις αυτό αλλά οι κάτοικοι του Μεσολογγίου, προφανώς, πίστευαν πως θα καταφέρουν να συνεχίσουν να ανεφοδιάζονται από τον ελληνικό στόλο, οπότε θα μπορούσαν να αποκρούουν τους Οθωμανούς για πάντα.
Όταν φτάνει η στιγμή που οι κάτοικοι καταλαβαίνουν πως θα πεθάνουν από την πείνα, δεν έχουν άλλη επιλογή από την ηρωική έξοδο.
Ή μήπως έχουν και άλλη επιλογή;
Έχουν μια ακόμα επιλογή:
Να φάνε ο ένας τον άλλον.
Αν οι κάτοικοι του Μεσολογγίου έτρωγαν τους συμπολίτες τους, θα μπορούσαν να μείνουν στο Μεσολόγγι για λίγο ακόμα.
Αλλά αυτό δεν θα άλλαζε το τέλος τους.
Οι κάτοικοι του Μεσολογγίου επέλεξαν ενωμένοι την έξοδο, το σχεδιό τους μάλλον προδόθηκε και ακολούθησε η σφαγή, με αποτέλεσμα μόνο 1.500 να καταφέρουν να διασωθούν.
Η Έξοδος του Μεσολογγίου είναι εξόχως διδακτική αλλά η Ιστορία, δυστυχώς, δεν μας μαθαίνει τίποτα.

Δὲν εἶναι ἀδιέξοδος ἀλλὰ τερματισμός…

Δὲν εἶναι ἀδιέξοδος ἀλλὰ τερματισμός...Ἀπόφασις ἀπαιτεῖται γιὰ νὰ τὸ κατανοήσουμε.
Φθάνουμε στὸ τέλος τοῦ ψέμματος, γιὰ νὰ κάνουμε χῶρο καὶ νὰ ἀφήσουμε ὅλα τὰ περιθώρια, ποὺ ἀπαιτῶνται, γιὰ νὰ λάμψῃ καὶ νὰ βασιλεύσῃ ἡ ἀλήθεια…
Δὲν εἶναι γιὰ νὰ πονᾶμε…
Εἶναι νὰ τολμήσουμε…
Ὅλοι μας εἴμαστε ἀναγκαῖοι γιὰ νὰ κτίσουμε ἕναν κόσμο ὅπως τὸν θέλουμε καὶ τὸν χρειαζόμεθα.
Δὲν φθάσαμε στὸν θάνατο.
Φθάσαμε στὴν ἀρχὴ τῆς νέας μας ζωῆς.
Ἡ ζωὴ ὅμωςς ἀπαιτεῖ τὸ αἷμα μας γιὰ νὰ γεννηθῇ.
Καὶ θὰ τὸ διαθέσουμε…
Δὲν ἔχουμε ἄλλην ἐπιλογή.

Με την έγκριση οκτώ Ελλήνων ευρωβουλευτών η «φέτα made in Canada»



Ελεύθερα θα τη διακινούν στον Καναδά οι ντόπιες εταιρείες που λειτουργούσαν πριν από το 2013
Με τη θετική ψήφο οκτώ Ελλήνων ευρωβουλευτών, καναδικές εταιρείες μπορούν να παράγουν και να κυκλοφορούν στην αγορά της χώρας τους καναδική φέτα.
Όπως παραδέχθηκε μιλώντας στην Deutsche Welle ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. στο Ευρωκοινοβούλιο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος παρακολουθεί τα αγροτικά θέματα, η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε. – Καναδά (CETA) έγινε αποδεκτό με τη συμφωνία ότι όσες εταιρίες δραστηριοποιούνταν έως το 2013 θα μπορούν να λειτουργούν ακόμη για εσωτερική κατανάλωση στον Καναδά.
Σημειώνεται ότι η συμφωνία διεθνούς εμπορίου και οικονομικής συνεργασίας Ε.Ε. – Καναδά, CETA, έλαβε με περισσότερες από 400 ψήφους την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εύθραυστες Ισορροπίες

Εύθραυστες Ισορροπίες
Όπως παρατηρείται στην σύγχρονη εποχή μας και λόγω της πολυπλοκότητας των ρόλων που μας έχουν ανατεθεί από τις διάφορες κοινωνικές ομάδες που είμαστε ενταγμένοι, παρατηρείται το φαινόμενο της δύσκαμπτης προσαρμογής σε ότι έχει να κάνει με την διατήρηση της ισορροπίας στην ζωή μας εν γένει, τις περισσότερες φορές δείχνει εύθραυστη οριακά, αντιπαρέρχεται το εφικτό μέσω αντιφατικών κοινωνικών επιταγών ή και έντονων συναισθημάτων που βιώνουμε και που έρχονται σε πλήρη ρήξη με αυτό που πρεσβεύουμε ο καθένας μας.
Πολύ συχνά και προκειμένου να βρούμε τις ισορροπίες μας μέσω ρεαλιστικών προτύπων καταλήγουμε σε λανθάνουσες επιλογές οι οποίες τείνουν να είναι οδυνηρές, όταν δεν είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ορθά αυτό που ταιριάζει στον καθένα μας, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και τον τρόπο ζωής μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να καθίσταται όποιο δυνατό αποτέλεσμα είναι η πλήρης εναρμόνιση στις κοινωνικές ομάδες που ανήκουμε με γνώμονα πάντοτε να συμβαδίζουμε στο σωστό δρόμο, τον δρόμο της επιλογής μας.

Τι είναι η ισορροπία;

Σε μια εποχή όπου οι περισσότεροι από εμάς έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που προκύπτουν μέσα από την οικογένεια, την εργασία, το σχολείο καθώς και σε άλλους χώρους, χωρίς να έχουν λάβει τα κατάλληλα εκείνα μέτρα μιας ισορροπημένης ζωής, θέτουν τον εαυτό τους, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια διαχείρισης του χρόνου τους και επομένως, οι στόχοι τους να θεωρούνται ανέφικτοι και μη υλοποιήσιμοι ακριβώς γιατί δεν σχεδιάστηκαν από την αρχή με σύνεση, σωστό προγραμματισμό και με την δέουσα προσοχή.
Στις περισσότερες περιπτώσεις όπου μπορεί να αισθάνεστε ικανοποιημένοι στο τέλος μιας ημέρας είναι όταν έχετε εκείνο το αίσθημα ότι προλάβατε εγκαίρως να διεκπεραιώσετε αυτά που έπρεπε σ’ αυτόν τον λίγο χρόνο που σας είχε ανατεθεί, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική εσωτερική σας ανάγκη για ισορροπία καθώς και με τους πραγματικούς σας στόχους, το γεγονός ότι αφιερώσατε περισσότερο χρόνο στην κάλυψη των αναγκών των άλλων και όχι της δικής σας ανάγκης αυτό μπορεί να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα κατάθλιψης ή και αποτυχίας και να αισθανθείτε ότι οι κόποι σας δεν ανταμείφθηκαν όπως θα έπρεπε λόγω ανεπαρκούς αξιολόγησης από τους άλλους.

Σε κάποιες κατηγορίες ανθρώπων, παρατηρούμε ότι η αναδιοργάνωση νέων πιθανών στόχων ή η αναγέννηση εκ των έσω στον τρόπο σκέψης αποτελεί ενίοτε μείζον πρόβλημα, γιατί σε πολλές περιπτώσεις η διαχείριση του ελεύθερου χρόνου καθίσταται ως μια περίοδος στασιμότητας ή και απάθειας, κατά την οποία πολλοί άνθρωποι λόγω έντονου ψυχολογικού στρες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές προκλήσεις, ακόμη και αν αυτό έχει να κάνει και με δημιουργική απασχόληση.

Ο Φριτς


Αποτέλεσμα εικόνας για το ευρώ είναι ένα έμμεσο γερμανικό μάρκο για να γίνει ζάπλουτη μόνο η Γερμανία

Φίλε Πιτσιρίκο,

διαβάζοντας το τρομακτικά σωστό άρθρο του Ηλία “Ήταν κάποτε μια χώρα” μου ήρθε στο μυαλό μια κουβέντα που είχα πριν τις δεύτερες εκλογές που νίκησε ο Τσίπρας, τον Σεπτέμβριο του 2015, με έναν από τους ιδιοκτήτες της εταιρίας που δουλεύω.

Δουλεύω στο Βερολίνο και ο επενδυτής είναι Γερμανός.
Φ: Νίκος, πάλι εκλογές έχετε στην Ελλάδα ε;
Ν: Ναι Φριτς (όνομα προϊόν φαντασίας).
Φ: Και πώς τα βλέπεις; Θα βγει ο Τσίπρας;
Ν: Μάλλον Φριτς.
Φ: (μπλα, μπλα και αναλύσεις με ολίγη συμπόνια)
Φ: Γενικά, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Ελλάδα Νίκο. Πραγματικά, το θέμα το έχουν χειριστεί τραγικά η Ευρώπη και το ΔΝΤ. Και οι Έλληνες είναι φοβερό πως αντέχουν μια τέτοια διαδικασία.
Ν: (από μέσα μου:) Τι μου λες τώρα ρε Φριτς.. Άντε να φεύγεις, να κάνουμε και καμιά δουλειά.
Φ: Βέβαια, η Γερμανία πρέπει να ευγνωμονεί την Ελλάδα κάθε μέρα.
Ν: Τι εννοείς Φριτς;

Γνώμες

opinion
Αν αυτός που είσαι δεν αρέσει σε κάποιον του οποίου η γνώμη είναι σημαντική για εσένα, πριν αλλάξεις εσύ, βεβαιώσου πως αυτός ο κάποιος έχει καλό γούστο.
Ο αγώνας που κάνεις για να γίνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι να γίνεις, σου στερεί την ενέργεια που χρειάζεσαι για να γίνεις αυτό που στα Αλήθεια είσαι.
Με το να είσαι ο εαυτός σου είναι βέβαιο πως δεν θα αρέσεις σε όλους…
θα αρέσεις όμως σίγουρα σε εκείνους τους ανθρώπους που πρέπει.
Και πάνω απ’ όλα, είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα αρέσεις στον Εαυτό σου…
Εάν σπαταλάς χρόνο να ασχολείσαι με αυτούς που ασχολούνται με εσένα, δεν θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς εσύ ο ίδιος με τον εαυτό σου.
Το να διαφέρεις από τους πολλούς είναι από μόνο του αφορμή για φθονερά σχόλια από ανθρώπους που είναι όλοι ίδιοι.
Μην σε ενοχλεί η άσχημη γνώμη που μπορεί να έχουν κάποιοι για εσένα… οι άνθρωποι πάντα εκφέρουν γνώμες, ιδιαίτερα για αυτούς που θαυμάζουν ή φθονούν.
Να σε ενοχλεί αν αυτή τους η γνώμη είναι σωστή…
Αυτοί που μιλάνε σε εσένα σχολιάζοντας αρνητικά τους άλλους, είναι μαθηματικά βέβαιο πως μιλούν στους άλλους σχολιάζοντας αρνητικά εσένα.
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βελτιώνουν συνεχώς την Ζωή τους.
Οι αποτυχημένοι προσπαθούν να χαλάσουν τις ζωές των άλλων…

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.
[Πίνακας του Francis Sydney Muschamp, "η Πηνελόπη στον αργαλειό"]
Ας σκεφτούμε μαζί σήμερα Μυθολόγοι! Ας σκεφτούμε ποιος είναι ο πιο καλός τρόπος να νιώθουμε.

Η Πηνελόπη, η γυναίκα του Οδυσσέα, εκτός από το πένθος για τον χαμένο άντρα της, έμαθε πως οι μνηστήρες ετοιμάζονταν να στήσουν ενέδρα και να σκοτώσουν τον γιο της, τον Τηλέμαχο. Να πώς επηρέασε αυτό την καρδιά και το σώμα της:

"...και της λύθηκαν τα μέλη και η ψυχή της.
Για ώρα έμεινε άλαλη, της δάκρυσαν τα μάτια,
και πιάστηκε ολότελα η γάργαρη φωνή της.
Έζωσε εκείνην ο καημός που την ψυχή μαραίνει,
δεν κάθισε σ' ένα σκαμνί κι ας ήταν τόσα μέσα,
μα στο κατώφλι ακούμπησε της στέριας κάμαράς της
θρηνώντας πια σπαραχτικά. Σιγόκλαιγαν κι οι σκλάβες
όλες, νιες και γερόντισσες, που βρέθηκαν στο σπίτι."

Το κλάμα ή η οργή είναι το κύριο αρνητικό συναίσθημά σας; Συνήθως ένα από τα δυο, η θλίψη ή ο θυμός, είναι κυρίαρχο μέσα μας όταν υποφέρουμε. Οι άνθρωποι που νιώθουν θυμό μπορούν και διακρίνουν πού φταίνε οι άλλοι ή οι εξωτερικές συνθήκες, μα δυσκολεύονται να νιώσουν θλίψη οπότε είναι πιθανό να μην κοιτάνε προς τα μέσα τους για να βρίσκουν την άλλη άκρη του νήματος. Οι άνθρωποι στους οποίους κυριαρχεί η θλίψη, κοιτάνε μέσα τους μα φοβούνται να δούνε την ευθύνη των άλλων.

Το ιδανικό είναι η ισορροπημένη αντιμετώπιση των καταστάσεων, να κοιτάμε και προς τα μέσα και προς τα έξω. Στην επιφανειακή όμως κουλτούρα μας είτε δεν μας το μαθαίνουν είτε μας το μαθαίνουν με ελλειπή ή άρρωστο τρόπο, αφήνοντάς μας ακόμα πιο μπερδεμένους, βουλιαγμένους στην αβεβαιότητα και τη σύγχυση. Ο φαύλος κύκλος της άγνοιας του σωστού μας ταλαιπωρεί και μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε λανθασμένο και καταστροφικό για εμάς προορισμό.

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΛΥΜΠΙΕΙΑ

Φωτογραφία του χρήστη The Mythologists.

Βάσω Δενδροπούλου

Στις 19 του Μουνιχιώνα γιορτάζονταν τα Ολυμπιεία, προς τιμή του Ολύμπιου Δία και πιθανότητα είχαν καθιερωθεί από τον Πεισίστρατο, στο δεύτερο ήμισυ του 6ου π.χ αιώνα όταν θεμελίωσε και τον κολοσσιαίο ναό κοντά στον Ιλισσό. Ο ναός αυτός ήταν σχεδιασμένος σε ιωνικό ρυθμό και είχε ίδιο μέγεθος με τους μεγάλους ναούς της Εφέσου, της Σάμου και της Μιλήτου που είχαν κτισθεί την ίδια περίοδο. Το έργο διακόπηκε μετά την πτώση της τυραννίας και το οικοδόμημα συμπλήρωσε ο αυτοκράτορας Ανδριανός. Η γιορτή όμως, συνέχισε να τελείται τηνίδια ημέρα, που πιθανότητα ήταν και η επέτειος της θεμελίωσης. Φαίνεται πως ήταν κυρίως μια γιορτή του Ιππικού της Αθήνας. Ο Πλούταρχος περιγράφει με πάθος και ειρωνεία τη σκηνή της εκτέλεσης του Φωκίωνα (ενός πολιτικού) του 4ου αι. Το δημόσιο αίσθημα είχε προσβληθεί από το ότι η εκτέλεση έγινε σε ημέρα γιορτής αφιερωμένης στο Δία. Ο Πλούταρχος, περιγράφει πως οι Ιππείς που συμμετείχαν στην πομπή, κάλπασαν μπροστά στη φυλακή που θα γινόταν η εκτέλεση. «Μερικοί από αυτούς έβγαλαν τα στεφάνια που φορούσαν για τη γιορτή, ενώ άλλοι, με δάκρυα στα μάτια, κοίταζαν την πόρτα του δεσμωτηρίου».

Κατά την ελληνιστική περίοδο, ίσως και νωρίτερα, η γιορτή περιελάμβανε και ιππικές ασκήσεις στον Ιππόδρομο. Η πιο σημαντική ήταν ένας αγώνας γνωστός με το όνομα Αμφιππασία, που σημαίνει «ίππευση προς αντίθετες κατευθύνσεις». Σύμφωνα με μια αφήγηση του Ξενοφώντα, δεν ήταν ένας απλός αγώνας ταχύτητας, αλλά μια σειρά ελιγμών που έμοιαζαν με στρατιωτική επίδειξη και σκοπό είχαν την εξάσκηση στην ιππική τέχνη έτσι ώστε να έχει και πρακτική χρησιμότητα στην μάχη. Η σημασία της εκδήλωσης υπογραμμιζόταν από την παρουσία της Βουλής της πόλης, που καθόταν σε εξέδρα. Οι μεγάλες αυτές ασκήσεις συνοδεύονται από μια θυσία πολύ μεγάλης κλίμακας. 

ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.


Μην προσδοκάτε την τελειότητα της μόνιμης ευτυχίας εδώ. Δεν θα τη βρείτε. Αυτός ο κόσμος θα είναι πάντα γεμάτος προβλήματα. Γιατί να ενδιαφέρεστε γι’ αυτό το σχολείο της πειθαρχίας? Τελειώστε οριστικά τα μαθήματά σας, ώστε να μη στέλνεστε εδώ ξανά και ξανά χωρίς τη θέλησή σας. Κατακτήστε τα όλα. Να ζείτε για τον Θεό, να εργάζεστε γι’ Αυτόν, να σκέφτεστε και να πράττετε γι’ Αυτόν. Το σώμα, ο νους, η ψυχή, η θέληση, οι αισθήσεις – όλα πρέπει να είναι με τον Θεό. Τότε θα είστε ελεύθεροι κι έτοιμοι για το ταξίδι στο Σπίτι. Και δεν θα χρειαστεί να ξανάρθετε πίσω στα προβλήματα και τις δυσκολίες και τους πολέμους αυτού του κόσμου.

Όταν η εκπαίδευσή σας τελειώσει και όταν έρθει το τέλος και οι άνθρωποι θα κλαίνε με τον θάνατό σας, εσείς θα μπορείτε να χαρείτε και να πείτε: «Αγαπημένε μου, ο Δάσκαλος Θάνατος μου ανοίγει την πύλη για την ελευθερία. Η εκπαίδευσή μου είναι επαρκής τώρα. Θα γίνω ένας στυλοβάτης του ναού Σου και δεν θα ξαναβγώ, εκτός αν Εσύ θέλεις να το κάνω. Αν το επιθυμείς, θα έρθω πάλι και πάλι για να βοηθήσω τους άλλους να ελευθερωθούν».

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΟΓΚΑ – Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΓΙΟΓΚΑ – ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2 ΑΠΟ 3

Φωτογραφία του χρήστη Φίλοι του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Το υλικό σώμα δημιουργείται και συντηρείται άμεσα από τις δυνάμεις του αστρικού σώματος. Το αστρικό σώμα και οι αστρικές δυνάμεις είναι κυρίως ρεύμα ζωής ή πράνα. Το ρεύμα ζωής είναι ένα μείγμα συνειδητότητας και ηλεκτρονίων, στο οποίο έχω δώσει το όνομα «ζωητρόνια». Η διαφορά μεταξύ των ζωητρονίων και των ηλεκτρονίων είναι ότι τα ζωητρόνια διαθέτουν νοημοσύνη, ενώ τα ηλεκτρόνια είναι μηχανικά. Ο ηλεκτρισμός που λάμπει μέσα σ’ ένα γλόμπο δεν δημιουργεί τον γλόμπο. Υπάρχει μόνο μια μηχανική σχέση ανάμεσα στον γλόμπο και στον ηλεκτρισμό μέσα σ’ αυτόν.

Αλλά το ρεύμα ζωής που είναι παρόν στο ενωμένο κύτταρο του σπερματοζωαρίου και του ωαρίου, αναπτύσσει αυτό το αρχικό κύτταρο και το κάνει έμβρυο και τελικά ένα πλήρως ανεπτυγμένο ανθρώπινο ον. Η δημιουργική ενέργεια της ζωής του αστρικού σώματος κατεβαίνει μέσα στο υλικό σώμα μέσω επτά λεπτοφυών κέντρων στη σπονδυλική στήλη και στον εγκέφαλο και παραμένει συγκεντρωμένη μέσα σ’ αυτά κέντρα και μέσω αυτών εκφράζεται εξωτερικά. Μέσα σε λίγες μόνο μέρες μετά τη σύλληψη, μπορεί να γίνει διακριτό στο έμβρυο ένα «αυλάκι νεύρου». Απ’ αυτήν την αρχική φάση ανάπτυξης σχηματίζεται η σπονδυλική στήλη, ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα και απ’ αυτά τα μέρη διαμορφώνεται ο υπόλοιπος ανθρώπινος οργανισμός – όλα αυτά οφείλονται στη λειτουργία του αστρικού σώματος.

Όπως το υλικό σώμα διαθέτει έναν εγκέφαλο, εγκεφαλονωτιαίο μυελό με ζευγάρια νεύρων που σχηματίζουν πλέγματα στην περιοχή του αυχένα, της ράχης, την οσφυϊκή περιοχή, την περιοχή του ιερού οστού και του κόκκυγα, και ένα περιφερειακό νευρικό σύστημα με πολλές διακλαδώσεις, έτσι και το αστρικό σώμα διαθέτει έναν αστρικό εγκέφαλο χιλίων ακτίνων (τον χιλιοπέταλο λωτό), μια αστρική σπονδυλική στήλη με λεπτοφυή κέντρα φωτός και ενέργειας και ένα αστρικό νευρικό σύστημα, του οποίου οι μυριάδες φωτεινοί δίαυλοι ονομάζονται νάντι. Η φυσιολογία του αστρικού σώματος δίνει ζωή στη φυσιολογία του υλικού σώματος. Το αστρικό σώμα είναι η πηγή των δυνάμεων και των οργάνων των πέντε αισθήσεων της αντίληψης και των πέντε της δράσης. Το αστρικό νευρικό σύστημα διοχετεύει τη ζωή ή πράνα στις πέντε διαφοροποιημένες μορφές της που στο υλικό σώμα εκδηλώνονται ως κρυσταλλοποίηση, κυκλοφορία του αίματος, αφομοίωση, μεταβολισμός και απέκκριση. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα