Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ο βασιλιάς είναι η γη και η γη ο βασιλιάς


«Αυτή είναι οικονομία!» είπε ο Dreamer, εισβάλλοντας στις σκέψεις μου που ήταν σκαμμένες από αναμνήσεις, προτού με κάνουν να μελαγχολήσω. Για μερικά δευτερόλεπτα, στο φόντο μιας άχρονης εποποιίας, έμεινε να αιωρείται στον αέρα μονάχα το όραμα ενός στρατού από άντρες και γυναίκες που νίκησαν, χωρίς στεφάνια και κλαδιά φοίνικα. 

Ύστερα εξαφανίστηκε κι εκείνη η τελευταία εικόνα, τη διέλυσε η αύρα των καινούργιων λέξεων. «Χωρίς άτομα, χωρίς τη δράση της θέλησής τους, δεν υπάρχει όφελος ούτε πρόοδος, δεν υπάρχουν μπίζνες ούτε πλούτος. Αυτοί είναι το αλάτι της γης. Οι μεγάλες πολιτικές αυτοκρατορίες και οι χρηματοοικονομικές περιουσίες χάνονται και εκμηδενίζονται όταν αυτοί δεν υπάρχουν».

Το σεξ δεν είναι δικό σου δημιούργημα. Είναι δώρο του Θεού.Είναι διασκέδαση!



Το σεξ δεν είναι δικό σου δημιούργημα.
Είναι δώρο του Θεού.Είναι διασκέδαση!
Είναι δώρο του Θεού για να το απολαμβάνεις και να το χαίρεσαι.
Είναι συμμετοχή στο μεγάλο πανηγύρι που είναι η Ύπαρξη.
Ποιος σου είπε πως το σεξ είναι βρώμικο;
Όλη η ζωή υπάρχει μέσα από το σεξ.
Όλη η ζωή αναπτύσσεται μέσα από αυτό.

Ακόμη Ένα Συμβάν Της Επιδημίας Των Ζόμπι Που Σαρώνει Την Αμερική: Άνδρας Συντρίβει Το Αυτοκίνητό Του, Υπό Την Επήρεια Αλάτων Μπάνιου, Μετατρέπεται Σε «Ζόμπι» Και Προσπαθεί Να Φάει Τους Πεζούς [VIDEO]

article-2354744-1AA44F3D000005DC-940_634x402
Ένα συγκλονιστικό βίντεο  ενός εφήβου προφανώς επηρεασμένου από  τα άλατα  μπάνιου , ο οποίος παρουσιάζει κάποιο είδος επιληψίας ή ψυχωτικού επεισοδίου που τον έκανε να συντρίψει, αφού πέρασε μέσα από έναν φράκτη, ένα SUV πέφτοντας πάνω σε ένα φορτηγό.

Πώς να πλένετε και να προετοιμάζετε ΣΩΣΤΑ τα φρούτα και τα λαχανικά

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αποθήκευση, το πλύσιμο και την προετοιμασία των φρούτων και των λαχανικών, προκειμένου να προλάβετε μια πιθανή τροφική δηλητηρίαση.

Είναι σημαντικό να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα φάτε, για να εξασφαλιστεί ότι είναι καθαρά και ασφαλή για κατανάλωση. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επίγνωση της σημασίας που έχει υγιεινή για τα κρέατα, αλλά πολλοί θεωρούν ότι ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από τα λαχανικά είναι χαμηλός.
Είναι μύθος ότι λίγο χώμα που μπορεί να βρεθεί στα λαχανικά, δε μπορεί να μας κάνει κακό, λένε οι ειδικοί. Στοιχεία του εδάφους, μπορεί να περιέχουν μερικές φορές επιβλαβή βακτήρια και παρόλο που οι παραγωγοί τροφίμων φροντίζουν για τον καθαρισμό των λαχανικών, ο κίνδυνος δεν μπορεί ποτέ να εξαλειφθεί εντελώς.

Στα πρόθυρα του χάους η Αίγυπτος

Ενώ ορκίστηκε μεταβατικός πρόεδρος ο Αντλί Μανσούρ



Συμπλοκές με τραυματίες σε πολλές πόλεις - Συνελήφθη ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ διατάχθηκε έρευνα σε βάρος του Μόρσι - Πιθανός πρωθυπουργός ο Ελ Μπαραντέι - Προβληματισμένη από τις δραματικές εξελίξεις η Διεθνής κοινότητα

Την ώρα που νέος πρόεδρος της Αιγύπτου ορκίστηκε ο πρόεδρος του αιγυπτιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου Άντλι Μανσούρ, η Αίγυπτος βρίσκεται στα πρόθυρα του χάους και η Διεθνής κοινότητα παρακολουθεί προβληματισμένη τις ραγδαίες εξελίξεις. 

Ανέλαβε την Ευθύνη της Ζωής σου

 Οι πολιτισμοί μέχρι σήμερα δημιουργήθηκαν και διευθύνθηκαν
από μια μικρή πνευματική αριστοκρατία.

Ποτέ από τις μάζες
Οι βεβαιότητες μας κυκλώνουν σαν σμάρι από μέλισσες, καμία αμφιβολία καμιά δεύτερη σκέψη, όλα όσα γνωρίζουμε -μυστικά κι απόκρυφα- και είναι τα δεσμά μας, οι εξαρτήσεις μας τα γνωρίζουμε πέραν κάθε αμφιβολίας, ακόμη κι αν φαινομενικά διαφωνούμε. Μπλέκουμε σε κουβέντες και μπλα μπλα ατελείωτο, δυσνόητο και ετερόκλιτο, για να προσδιορίσουμε την ανοησία και την άγνοια μας, σχετικά με την βεβαιότητα μας. Αγοώντας σκόπιμα και με εμπάθεια το πολύ απλό, την  Α Π Λ Ο Τ Η Τ Α.
Ο άνθρωπος είναι ένα ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΕΔΙΟ κάθε τι που ενδυναμώνει αυτό το Ενεγρειακό πεδίο είναι καλό κάθε τι που αποδυναμώνει το Ενεργειακό πεδίο του είναι κακό. …κι όλα αυτά χωρίς λέξεις, μόνον ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Το να σκοτώσεις κάποιον π.χ. είναι κακό όχι γιατί κάποιοι το είπαν αλλά γιατί αφαιρεί ΕΝΕΡΓΕΙΑ και δεν προσθέτει. Το να προσφέρεις χωρίς επιθυμία ανταπόδοσης π.χ. είναι καλό, όχι γιατί κάποιος το όρισε ως καλό, αλλά γιατί προσθέτει ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

Ο Μεγάλος Αδελφός μίκρυνε… Και δεν μας προλαβαίνει πια.




Και ξαφνικά, οι φίλοι μας οι Αμερικανοί ζωντάνεψαν όλα τα κλισέ. Και Αμερικανάκια και αφελείς – αλλά και δαιμόνιοι «κατάσκοποι των λαών». Τόσο καιρό εμείς βρίζαμε τους Γερμανούς και αυτούς τους είχαμε ξεχάσει.  

 Παρακολουθούσαν, λοιπόν, οι Αμερικανοί, τη μισή υφήλιο. Μόνο στη Γερμανία κατέγραφαν πεντακόσια εκατομμύρια τηλεφωνήματα τον μήνα.   

Και τι τα έκαναν; Τίποτα!   

Καταπολέμηση της Βρογχίτιδας και της συμφόρησης του αναπνευστικού με βότανα

Καταπολέμηση της Βρογχίτιδας και της συμφόρησης του αναπνευστικού με βότανα.

Αυτός είναι ένας συνδυασμός για βρογχίτιδα .. για χρόνιες βρογχίτιδες για βαθιές χρόνιες φλεγμονές του στήθους… και συμφόρηση του αναπνευστικού.

Aγριοκερασιά , φλοιός (Prunus serotina)
Aποχρεμπτικό, αντιβηχικό, στυπτικό ηρεμιστικό, πικρό χωνευτικό.. Χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια
Για τους ερεθιστικούς βήχες, βρογχίτιδα και ασθμα….

Σταφίδες εναντίον τερηδόνας

σταφιδες 8/11

Οι σταφίδες περιέχουν ουσίες που καταπολεμούν βακτήρια που προκαλούν τερηδόνα και ουλίτιδα.
Καταστέλλουν την ανάπτυξη τους...εμποδίζουν την προσκόλληση τους και τη δημιουργία της οδοντικής πλάκας.
Φυτοχημικές ουσίες των σταφίδων καταστέλλουν την ανάπτυξη του βακτηριδίου Streptococcus mutans που προκαλεί τερηδόνα και του βακτηριδίου Porphyromonas gingivalis που προκαλεί ουλίτιδα.
Τα νέα αυτά δεδομένα έρχονται σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη ότι οι σταφίδες είναι κακές για την υγιεινή του στόματος και ότι είναι αιτία τερηδόνας. Πράγματι οι σταφίδες είναι γλυκές και έχουν την τάση να κολλούν στα δόντια.
Όμως οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις του Σικάγο, τονίζουν ότι τα πειράματα τους δείχνουν το αντίθετο.

Η Διπολική Ιπτάμενη Μηχανή Του Μονάρχεζ (1900)

images (2)

Το απόγευμα, μόλις γύρισε από την κηδεία της μητέρας του, ο Χρήστος ξεκίνησε να ψάχνει αγοραστές για το φούρνο και για το σπίτι. Καθώς έγραφε το κείμενο της αγγελίας θυμήθηκε ένα παλιό ανέκδοτο. Εκείνο με τον Εβραίο που παίρνει τηλέφωνο στην εφημερίδα για να δημοσιεύσει την αναγγελία του θανάτου της συζύγου του. Η υπάλληλος τον ενημερώνει ότι με το μικρότερο ποσό έχει δικαίωμα να δημοσιεύσει μια αγγελία τεσσάρων λέξεων. Οπότε ο Εβραίος της λέει να γράψει: «Ρουθ πέθανε. Πωλείται αυτοκίνητο».
Καθώς το σκεφτόταν άρχισε να γελάει. Ήρεμα και διακριτικά στην αρχή σαν να βρισκόταν σε μια διάλεξη ή σε συναυλία μουσικής δωματίου. Μετά τράβηξε το χέρι από το στόμα, αφήνοντας να φανεί η άψογη οδοντοστοιχία του. Ήταν πενήντα χρονών και δεν είχε κάνει ούτε ένα σφράγισμα, δεν του έλειπε κανένα δόντι –κι αυτό οφειλόταν στην εμμονή της μητέρας του για τη στοματική υγιεινή. Το γέλιο του υψώθηκε σε ένα κρεσέντο που ακόμα και ο Μπετόβεν θα ζήλευε. Έγινε επικό, εκκωφαντικό, τρομαχτικό. Ξαφνικά σταμάτησε να γελάει, ξάπλωσε στο κρεβάτι της μητέρας του και έμεινε να κοιτάει τις σκιές στους τοίχους.

Αγάπη. Παγίδα ή δώρο της ανθρωπότητας


Αρκετές φορές από τότε που ξεκινήσαμε την επικοινωνία σε αυτό το χώρο, έχω αναφερθεί στην έννοια της αγάπης… Και κάθε φορά που το κάνω, ανακινώ μια ιδιαίτερη δυναμική μέσα σας η οποία έχει πολλαπλές προεκτάσεις… Κι αυτό διότι από μικροί μάθαμε να χρησιμοποιούμε μια λέξη σαν αυτή, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς τη σημασία της και τη δυναμική της τόσο σε μας τους ίδιους, όσο και στους άλλους γύρω μας ή και στο ίδιο το σύμπαν… Ακόμη και τώρα που ξεκίνησα να γράψω αυτό το άρθρο, νοιώθω αρκετή δυσκολία πώς να τα εκφράσω όλα αυτά, σε λέξεις και νοήματα ικανά να δημιουργήσουν μια πλήρη αντίληψη για αυτή την έννοια… Διότι πράγματι είναι απορίας άξιο, πως συνέβη και ο άνθρωπος για μια έννοια σαν αυτή, χρησιμοποιεί μια μονάχα λέξη…

Γαλαξιακή Ομοσπονδία της Εωσφορικής Θρησκείας



Οι περισσότεροι από τους αναγνώστες εδώ του blog αλλά και τους φίλους και επισκέπτες των σελίδων στο fb, θα γνωρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια, τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, υπάρχει μια γενικότερη κίνηση κάποιων ομάδων οι οποίοι αυτοαποκαλούνται μέλη της «Γαλαξιακής Ομοσπονδίας»… Μάλιστα αρκετά από αυτά έχουν δημιουργήσει υποομάδες ατόμων που «θέλουν» να προέρχονται από την Ανδρομέδα, το Σείριο, τις πλειάδες, τη Λύρα καθώς και άλλους αστερισμούς του Γαλαξία μας… Μέσα σε αυτούς τους πληθυσμούς εξωγήινων –κατά τα λεγόμενά τους-, υπάρχουν φυσικά και οντότητες ερπετοειδών ή και άλλων τερατόμορφων οι οποίοι, άλλοι προκαλούν φόβο και άλλοι ανάγκη για έξωθεν σωτηρία της ανθρωπότητας…

CLINATEC, ΜΙΑ "ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ"


Ήθελα να σας βάλω και μουσική υπόκρουση το θέμα των x files αλλά λέω πολύ πομπώδες!


Ένα κομμάτι ελεύθερης μετάφρασης από μια ανάρτηση που βρήκα εδώ


CLINATEC, ΑΥΤΗ Η «ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ»

Ένα ερευνητικό κέντρο νέας γενιάς, ετοιμάζεται για τις πρώτες εμπειρίες, στην εμφύτευση νανοτεχνολογίας στον εγκέφαλο, νευρο-διέργερση, «αναγεννητική ιατρική», μέχρι και τεχνολογίες που μπορούν να αλλάξουν τη συμπεριφορά  :  αυτές θα είναι οι έρευνες που θα γίνονται στην Clinatec, στη Γκρενόμπλ , πάνω σε εθελοντές ασθενείς. Μια σχετική αδιαφάνεια καλύπτει αυτό το έργο  αποτέλεσμα μιας συμμαχίας μεταξύ της πυρηνικής βιομηχανίας, των, « start-up » της νανοτεχνολογίας και νευροχειρουργών.  Σε ποιο πλαίσιο θα κινούνται αυτές οι έρευνες? Ποιος έλεγχος θα ασκηθεί πάνω στις εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές τους?

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ



Νευροβιολογία που ονειρεύεται τα χρήσιμα εμφυτεύματα, κατά τα «χρήσιμα αντικείμενα» στο μυθιστόρημα του Κινγκ, το θυμάστε? Από την άλλη η βίβλος της ψυχιατρικής ανανεώνεται για να καλωσορίσει κι αυτή τη νέα αντίληψη των πραγμάτων.  Χάνεις ένα αγαπημένο πρόσωπο και πενθείς πάνω από δυο βδομάδες... χμ, μάλλον υπάρχει πρόβλημα. 

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο στόχαστρο. 

Τον σκανάρουμε, πετάμε τα άχρηστα συναισθήματα και μετά καπάκι του φοράμε μερικά καλώδια που θα διεγείρουν τα «χρήσιμα». Εκείνοι που θα επιμένουν να κλαίνε (έστω και ανευ λόγου έτσι γιατί τους κάνει κέφι) εκείνοι που θα αγαπούν με το δικό τους τρόπο, που θα θυμώνουν, που θα θέλουν να νοιώθουν έντονα συναισθήματα, θα μπαίνουν στη σφαίρα των προβληματικών. 

Ζην ηδέως.Ο κήπος του Επίκουρου



«Η σοφία δεν έχει έρθει ένα βήμα παραπέρα από τον Επίκουρο, αλλά έχει περάσει συχνά πολλές χιλιάδες βήματα προς τα πίσω." 

Friedrich Nietzsche


Ο Επίκουρος δημιούργησε ένα μικρό κήπο λίγο πιο έξω από την Αθήνα, ο κήπος ήταν γνωστός σαν τον κήπο του Επίκουρου .Σαν φιλόσοφος δεν είχε καμιά Ακαδημία όπως ο Αριστοτέλης ή μια σχολή σαν τον Πλάτωνα. Είχε έναν απλό κήπο όπου ζούσε με μερικούς φίλους, οι οποίοι απλά εργάζονταν στον κήπο παράγοντας τα απαραίτητα για να ζήσουν. Το σύνθημα τους ήταν φάτε , πιείτε και να είστε χαρούμενοι. Αυτή ίσως να μπορεί να θεωρηθεί η πρώτη οικοκοινότητα.

Οι βασικές αρχές της φυσικής θεωρίας του Επίκουρου μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

Πρόστιμο γιατί μάζευε χόρτα..


Ο John Taris, ένας 75χρονος συνταξιούχος ελληνοαμερικάνος που ζει στο Σικάγο δούλεψε σαν ράφτης όλη του την ζωή και τα 1500 $ που παίρνει κάθε μήνα ως σύνταξη φτάνουν μόνο για να πληρωθούν οι διάφοροι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας και φόροι και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της διατροφής εκείνου και της συζύγου του, έτσι   συνήθιζε να μαζεύει χόρτα ώστε να συμπληρώσει το τραπέζι της οικογένειας του.

2013 - Το Έτος Της Διαμαρτυρίας (Βίντεο)

Οι 7 εκπληκτικές ιδιότητες των ροδάκινων για το σώμα, το μυαλό και το δέρμα

Οι 7 εκπληκτικές ιδιότητες των ροδάκινων για το σώμα, το μυαλό και το δέρμα
Δεν είναι μόνο δροσερά και απολαυστικά. Τα ροδάκινα είναι φρούτα γευστικά, διαιτητικά και πολύ…
θρεπτικά.
Περιέχουν υψηλή συγκέντρωση βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών συστατικών και βοηθούν στην καλύτερη υγεία του μυαλού, του σώματος και του δέρματος. Τα ροδάκινα λοιπόν όπως δημοσίευσε το fay'sbook:

Συζητώντας με θεολόγους




Στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο 17:20 αναφέρει ο Ιησούς ξεκάθαρα..''τίποτα δεν θα είναι αδύνατο για εσάς''

Πάνω σε αυτό και εβρισκόμενος με μια παρέα φίλων εκ των οποίων οι δύο ήταν θεολόγοι ξεκινήσαμε μια συζήτηση,οι διάλογοι ομολογουμένως ήταν απολαυστικοί...

Κάποιοι φίλοι πιστοί μου είπαν ότι ένας θεολόγος θα μπορούσε να με κατευθύνει πλήρως και να μου εξηγήσει τι εννοεί μιας και αυτοί αδυνατούν...Αλλά όπως προείπα στην παρέα υπήρχαν και θεολόγοι..

Η ερώτηση μου ήταν απλή,αφού λέει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για εμάς,ζήτησα κι εγώ να προσευχηθούμε για να εμφανιστούν μπροστά μου μερικές χιλιάδες ευρώ,μην θεωρηθώ και άπληστος...

Παιδικές απορίες - φιλοσοφικές απορίες



Λένε οι φιλόσοφοι πως, αν θέλεις να ασχοληθείς με τη φιλοσοφία, πρέπει να πετάξεις από πάνω σου όλη την έτοιμη γνώση που  υποχρεώθηκες να αποχτήσεις και να ξαναγίνεις παιδί με παιδικές απορίες για τον  κόσμο, για τους ανθρώπους, για τη φύση, για το Θεό.

Δίκιο έχουν.

Ο κόσμος για ένα παιδί δεν είναι δεδομένος, όπως ακριβώς δεν είναι δεδομένος  και για το φιλόσοφο. Για τον μη φιλόσοφο αντίθετα που μεγαλώνοντας χτίστηκε με τη λογική και την έτοιμη γνώση  όλα είναι έτσι, επειδή έτσι είναι. Ο μη φιλόσοφος δεν έχει απορίες. Του τις έχουν λύσει οι μεγαλύτεροι, όσο εκείνος ήταν μικρός, που τον έμαθαν ότι αυτό είναι το σωστό, εκείνο το λάθος, αυτό το φυσιολογικό, εκείνο το ανώμαλο, αυτό το ηθικό, εκείνο το ανήθικο, αυτό έχει αξία, εκείνο δεν έχει, οι σκύλοι αγαπούν τα κόκαλα και οι γάτες τα ψαροκόκαλα, αγαπούμε τα αρνάκια και μετά τα τρώμε, το φίδι είναι κακό, το καναρίνι είναι καλό και τα μυρμήγκια αμελητέα.

Post mortem photography

Μην το διαβάσετε, όσοι δεν αντέχετε στη θέα του θανάτου. Περιέχει φωτογραφίες.




Πριν την εφεύρεση της φωτογραφίας οι άσημοι άνθρωποι γεννιούνταν και πέθαιναν, χωρίς να μείνει πίσω κάτι που να θυμίζει τη μορφή τους. Μόνο οι πλούσιοι είχαν την πολυτέλεια να παραγγέλνουν σε ζωγράφους το πορτραίτο τους και κατά κάποιο τρόπο να μένουν σε μια αμφίβολη αιωνιότητα. Μάζες ανθρώπων ήρθαν κι έφυγαν λοιπόν από αυτό τον κόσμο, χωρίς να αφήσουν τίποτα πίσω τους, κανένα ίχνος της ύπαρξής τους.

Όλα άλλαξαν τον 19ο αιώνα με την εφεύρεση της δαγκεροτυπίας. Τώρα οι άνθρωποι της μεσαίας τουλάχιστον τάξης μπορούσαν να αποτυπώσουν στο χαρτί τη μορφή τους και να την κληροδοτήσουν στους απογόνους τους. Τότε ακριβώς είναι που άνθισε, στη βικτωριανή Αγγλία κυρίως,  η μακάβρια μόδα της μεταθανάτιας φωτογραφίας.

O Νόμος των Αντιθέτων



Αν ενας άνθρωπος, μιμηθεί συνειδητά την φύση των πραγμάτων, θα χαρακτηριστεί απο τους περισσοτέρους ως..."τρελός", ως αντιφατικός, ως ανισόρροπος, η ως "ασταθής". Κι όμως. Όλα αυτά, είναι η ίδια η φύση. Κι εμείς, είμαστε μικρογραφία Της...
Δεν διαφέρει το νερό απο την φωτιά , η φωτιά απο την Γη, η η Γη απο τον αέρα. Είναι Ένα και ταυτόχρονα 4 διαφορετικά στοιχεία. Αλλά λειτουργούν σαν 1 . Ο Πλανήτης, παρά την ποικιλομορφία του και την τεράστια πολυπλοκότητα του, λειτουργεί σαν συνειδητός οργανισμός , που εχει πλάσει "χαρακτήρα" . Αυτοεξελίσσεται, αυτοαναιρείται, αυτοκαταστρέφεται, ωριμάζει και διαρκώς προσαρμόζεται. Ακριβώς οπως ο άνθρωπος. Ο Πλανήτης, είναι φαινομενικά ίδιος, αλλά ποτέ δεν είναι ίδιος. Ακριβώς όπως ο άνθρωπος Τα πάντα Ρέι

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ


Καλούμαστε να ''Μεταμορφωθούμε'' !!

Να παλέψουμε για τα αυτονόητα.
Για το φαγητό και την υγεία μας, για το γέλιο και την παιδεία μας.
Καλούμαστε να σηκωθούμε σε δύο πόδια και μια ψυχή.
Μέσα σε ένα σκοτεινό, υγρό δωμάτιο, ανάμεσα σε μια πολυθρόνα και μια τηλεόραση.....κι εμείς αντί για άθλιες κοιλιόδουλες κάμπιες, χρωματιστές πεταλούδες...!!!
Καλούμαστε να λαδώσουμε τα γρανάζια του μυαλού.
Να σηκώσουμε μανίκια και να χτίσουμε κόσμους.
Να σκάψουμε δρόμους και διεξόδους.

Θέτοντας όρια και κανόνες στα παιδιά, συμβάλλετε στη ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη.

family-rules

Γονείς, εκπαιδευτικοί και ειδικοί ψυχικής υγείας συνεχώς τονίζουν την ανάγκη για την επιβολή ορίων στα παιδιά. Λένε ότι τα παιδιά μεγαλώνοντας πρέπει να υπακούνε σε συγκεκριμένους κανόνες για να εξελίσσονται σε υγιείς προσωπικότητες. Τι είναι όμως τελικά τα όρια; Πώς συνδέονται με την πειθαρχία και πώς βοηθάνε το παιδί να ωριμάσει ψυχοσυναισθηματικά; Η θέσπιση ορίων είναι μια διαδικασία που διαρκεί σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και δεν αφορά μόνο τα παιδιά. Ωστόσο, τα παιδιά, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, έχουν ανάγκη από αυτά.
Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο φόβος της απόρριψης στη ζωή μας, εμπόδιο ή εργαλείο;

Οι άνθρωποι λειτουργούμε ως small - group animals, ζούμε δηλαδή από το ξεκίνημα έως και το τέλος της ζωή μας σε ομάδες (οικογένεια, φίλοι, ζευγάρια, συνεργάτες). Ήδη από βρέφη, χρειαζόμαστε να ενταχθούμε σε μία ομάδα για 12 τουλάχιστον χρόνια, ώστε να επιβιώσουμε φυσικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Στον πολιτισμό μας αυτό το έργο αναλαμβάνει η πυρηνική οικογένεια με τη βοήθεια των προγόνων, των φίλων και των συγγενών.
Ζούμε σε ομάδες, και μάλιστα μικρές έχοντας αποτυπώσει αυτή την ανάγκη από την βρεφική ηλικία, σε όλη μας τη ζωή, και τελικά σε όλη την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Η φυσική και συναισθηματική μας επιβίωσή συνδέεται με τη συμμετοχή και την αποδοχή μας στην κάθε ομάδα.
rejectionΟ φόβος, πιο συγκεκριμένα ο φόβος της απόρριψης από την ομάδα, δεν είναι ένας ψυχολογικός μηχανισμός αλλά μια γενετική, ανθρωπολογική αποτύπωση των τελευταίων 3-4 εκατομμυρίων ετών. Ο Φόβος της Απόρριψης, της αποπομπής από την ομάδα είναι ένας μηχανισμός που κρατά το άτομο ενεργό, συμμετέχων νου στην ομάδα. Για να προσφέρει στην ομάδα και να απολαύσει ταυτόχρονα τις συνθήκες επιβίωσης και ανάπτυξης. Ακόμη και στην πορεία της κοινωνικής ζωής ως ενήλικας, το να βρεθώ εκτός της ομάδας, να βιώσω την απόρριψη, τον φόβο ότι δεν γίνομαι αποδεκτός, ισοδυναμεί με θάνατο, φυσικό και συναισθηματικό. Κι αυτός ο μηχανισμός είναι παγκόσμιος και διαπολιτισμικός.

Γυναίκες, φύλο και σεξουαλικότητα: αλλαγές των αντιλήψεων στην ιστορία.

sexuality
Στην ελληνική κοινωνία, όπως και στο σύνολο του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού, τα δύο φύλα οργανώνουν τη ζωή και την επικοινωνία τους στη βάση της δυαδικής τους αντίθεσης: άνδρας Vs. γυναίκα. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σχέσεων, ο καταμερισμός των καθηκόντων, η θέση της γυναίκας στο οικειακό ιδεώδες, τη δημόσια σφαίρα και ο ρόλος της στην οικογένεια και την εργασία, είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις αντιλήψεις για το σώμα, το φύλο και τη σεξουαλικότητα. Πιστεύαμε πάντοτε στην ύπαρξη δύο διαφορετικών φύλων; Πότε το γυναικείο φύλο άρχισε να αποκτά ξεχωριστή οντότητα και αυτόνομη ύπαρξη απέναντι στην κοινωνική κυριαρχία του αρσενικού;

Αυτοκτονίες στην Ελλάδα, είναι η αυτοκτονία μεταδοτική;

Έρευνες δείχνουν ότι οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, στην περίοδο κρίσης και ανισορροπίας που βιώνουμε. Φαίνεται ότι ή αύξηση της ανεργίας, η μείωση ή απώλεια εισοδήματος συσχετίζονται με αύξηση των συμπτωμάτων κατάθλιψης, άγχους και των αυτοκτονιών. Παράλληλα έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία ψυχιατρικών κλινικών και η χορήγηση φαρμακευτικών αγωγών από τους ψυχιάτρους. Στατιστικά, οι δείκτες συσχετίζονται όμως αυτό που πρέπει επιτέλους να ειπωθεί δημόσια είναι ότι η αυτοκτονίας δεν συσχετίζεται άμεσα και αποκλειστικά με την απώλεια εισοδήματος και την κρίση.
sucideΜε απλά λόγια, δε σημαίνει ότι ο κάθε άνθρωπος που χάνει τη δουλειά του ή πτωχεύει θα αυτοκτονήσει όπως και να έχει. Η αυτοκτονία είναι ένα πολύ-παραγοντικό φαινόμενο στο οποίο συνυπάρχουν μεταβλητές που αφορούν (α) την προσωπικότητα του ατόμου (β) την ήδη διαμορφωμένη ψυχική του υγεία (γ) το κοινωνικό πλαίσιο και η παρούσα στρεσογόνος κατάσταση (δ) το υποστηρικτικό δίκτυο (ε) τον πυροδότη που ενεργοποιεί το συνδυασμό όλων αυτών για την κατάληξη. Για να συμβεί μια συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται ως παθολογική, πρέπει να συναντηθούν πολλοί παράγοντες, είναι πολύπλοκο αλλά όχι και τόσο σπάνιο όπως όλοι γνωρίζουμε. Επομένως, είναι διαφορετικό να διατυπώσει κανείς ότι η κρίση και η απώλεια εισοδήματος συμβάλλουν στην αύξηση των αυτοκτονιών και άλλο ότι απώλεια εισοδήματος σημαίνει αυτόματα αυτοκτονία. Η διάκριση αυτή είναι σημαντική διότι διαμορφώνει ένα προφίλ «έλληνα αυτοκτονικού» στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το οποίο είναι αφενός αντιεπιστημονικό αφετέρου εξαιρετικά επικίνδυνο και εξηγώ αμέσως.

Πανίσχυρο τονωτικό που απορροφά τις φλεγμονές και αλκαλοποιεί το αίμα

Συνταγή: Πανίσχυρο τονωτικό που απορροφά τις φλεγμονές και αλκαλοποιεί το αίμα

Είναι ένα ισχυρό θεραπευτικό τονωτικό ποτό που βοηθάει στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα και αλκαλοποιεί το αίμα.
Παρασκευάζετε περίπου ένα λίτρο

Euro 2004: Εννιά χρόνια μετά το θαύμα!

Euro 2004: Εννιά χρόνια μετά το θαύμα!

Συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από τη βραδιά της 4ης Ιουλίου 2004, όταν η Ελλάδα ανέβηκε στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Ήταν ακριβώς πριν από μια εννιαετία, λοιπόν, όταν το ημερολόγιο έγραφε 4 Ιουλίου του 2004 και η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου των Ανδρών πετύχαινε το... ακατόρθωτο! Δηλαδή να στεφθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ντα Λουζ της Λισαβόνα ολοκληρώνοντας έτσι μια ονειρική πορεία και αναγκάζοντας την ποδοσφαιρική Ευρώπη να υποκλιθεί στην ανωτερότητά της

Γεωμηχανική: Τα chemtrails μπορούν να προκαλέσουν ακραία καιρικά φαινόμενα



Στο παρακάτω Video o Dane Wigington δίνει μια παρουσίαση στη Βόρεια Καλιφόρνια για τις βλαβερές συνέπειες της γεωμηχανικής, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει πιο κρίσιμο θέμα σήμερα.

Τα πολύ βασικά που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής πάνω στη γη καταστρέφονται απερίσκεπτα από αυτά τα προγράμματα. Αυτό δεν είναι ένα θέμα που θα αρχίσει να μας επηρεάζει σε αρκετά χρόνια από τώρα, αλλά έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του , προκαλώντας μαζικούς θανάτους  ζώων και των φυτών σε όλο τον κόσμο, καθώς και την εμφάνιση νέων ανθρώπινων ασθενειών.

Αίγυπτος: Εξ... Ουρανού και Πλούτωνα το πραξικόπημα

Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Αίγυπτος: Εξ... Ουρανού και Πλούτωνα το πραξικόπημα    
Νέα εποχή με το στρατό να «περιφρουρεί τη δημοκρατία»
 Να λοιπόν που βγήκαν τα τανκς στην Αίγυπτο και έχει ενδιαφέρον να δούμε τα ζωδιακά παιχνίδια εξουσίας. Ένας Σκορπιός ανέτρεψε έναν Λέοντα, ορίζοντας έναν Αιγόκερω ως διάδοχο του... Δηλαδή, ο ισλαμιστής Πρόεδρος Μόρσι καθαιρέθηκε, το Σύνταγμα ανεστάλη μέχρι νεοτέρας, ο στρατηγός Σίσι όρισε ως μεταβατικό ηγέτη της χώρας έναν Αιγόκερω, τον Πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου Αντλί Μανσούρ και όλα αυτά με την Ουάσιγκτον να νίπτει τας χείρας της και την Μόσχα να τηρεί άμεσα «περίεργη» σιγή ιχθύος...

Παγκόσμια Αφύπνιση ~ Παγκόσμια Πορεία για την Αξιοπρέπεια

the world is waking!


Τουρκία, Ελλάδα, Βραζιλία, Βουλγαρία,Αίγυπτος .... για μια ακόμη φορά η φωτιά της παγκόσμιας επανάστασης σαρώνει το σύνολο του πλανήτη. Παίρνουμε δρόμους, πλατείες, πάρκα κατά εκατομμύρια και επαναστατούμε ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα, τα βασανιστήρια, την καταστροφή του περιβάλλοντος, την διαφθορά, την λεηλασία των κοινών από το 1%.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα