Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Αλήθεια! Τρώμε σωστά;



Πολλοί από εμάς αναρωτιόμαστε αν τελικά τρεφόμαστε σωστά και δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που μας δημιουργούνται απορίες πάνω σε θέματα σχετικά με τη διατροφή. Καταγράψαμε μερικές συνήθεις απορίες και παραθέτουμε τις σωστές απαντήσεις.
Τα «Ναι»

1. Όταν νιώθω κούραση ή «γουργούρισμα» χωρίς να πεινάω, πίνω νερό. Είναι αλήθεια ότι το άφθονο νερό κάνει καλό στον οργανισμό μου;
Αλήθεια: Πίνοντας πάνω από 6 ποτήρια νερό την ημέρα (φυσικά ανάμεσα στα κυρίως γεύματα και όχι κατά τη διάρκειά τους) βοηθάω τον οργανισμό μου να αποτοξινωθεί. Με λίγα λόγια ενυδατώνω συνεχώς τον οργανισμό μου και τον 
εφοδιάζω με απαραίτητους ηλεκτρολύτες.
2. Τα light τρόφιμα αδυνατίζουν
Αλήθεια: Για να παρατηρήσεις...κάθοδο στη ζυγαριά, φρόντισε να τα καταναλώνεις στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής και να αντικαθιστάς με αυτά τα αντίστοιχα πλήρη, σε ίσες ποσότητες. Θυμήσου ότι πέρα από τα light αναψυκτικά και ορισμένα κρύα ροφήματα τσαγιού που αποδίδουν πρακτικά μηδενικές θερμίδες, πολλά άλλα light τρόφιμα και ποτά περιέχουν θερμίδες, που μπορούμε να διαβάσουμε στις ετικέτες τους.
3. Η καλή υγεία αντικατοπτρίζεται στα μαλλιά μου, που είναι λαμπερά και πυκνά.
Αλήθεια: Όταν ο οργανισμός μας είναι υγιής και με ισορροπία βιταμινών, μεταλλικών αλάτων και ιχνοστοιχείων, το πρόσωπό μας λάμπει και τα μαλλιά μας 
αντικατοπτρίζουν τη σωματική μας δύναμη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όταν τα μαλλιά αραιώνουν και σπάζουν, η καταλληλότερη συνταγή είναι να πάρουμε συμπλήρωμα σιδήρου και όχι να αλλάξουμε σαμπουάν.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

 ~ Atman Nityananda


Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Ας δούμε τώρα πιο αναλυτικά πως λειτουργεί ο εγωικός μηχανισμός της επιθυμίας και της απόλαυσης. Η γνώση αυτή θα μας κάνει πιο ικανούς να αντιμετωπίσουμε το εγώ και τις επιθυμίες και να τα εξαλείψουμε από το ψυχισμό μας. Απαιτείται βέβαια συνεχής επαγρύπνηση και αυτοπαρατήρηση καθώς και σταθερή αποφασιστικότητα και θέληση να απαλλαγούμε από αυτές της χαμηλής δόνησης ενέργειες που εν αγνοία μας ή όχι θρέψαμε και αναπτύξαμε στον ψυχισμό μας. 
Το εγώ και οι επιθυμίες αναπτύσονται με την ταύτιση, τη φαντασία, την προβολή και τη σύνδεση των εμπειριών μεταξύ τους.


Αν είμασταν συνεχώς σε επαγρύπνηση και απορροφημένοι στην εσωτερική μας Αλήθεια, ο εγωικός μηχανισμός της επιθυμίας και της απόλαυσης δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Σε αυτή την κατάσταση αυτεπίγνωσης της εσωτερικής μας Αλήθειας θα βιώναμε συνεχώς την πληρότητα, την ειρήνη και την ευδαιμονία της αληθινής μας ύπαρξης που η φύση της είναι αιώνια Ύπαρξη, Συνειδητότητα, Ευδαιμονία.
Σήμερα όμως καθώς ο εγωικός μηχανισμός έχει δυναμώσει υπερβολικά στον ψυχισμό μας μια τέτοια συνεχής απορρόφηση στο κέντρο της συνειδητότητας μας είναι αδύνατη.


Το εγώ από τη φύση του οδηγεί την επίγνωση μας προς τα έξω και προς τα κάτω ώστε να μπορέσει να γευτεί τα αντικείμενα των αισθήσεων. Το εγώ έχει ταμασική και ρατζασική φύση. Η ταμασική δόνηση κοιμίζει και θολώνει την διάνοια ενώ η ρατζασική την στρέφει προς τα αντικείμενα. Έτσι  αντί η διάνοια να είναι ήρεμη, διαυγής, αντιληπτική και να προσηλώνεται στο εσωτερικό μας φως, ακολουθεί τις επιταγές της επιθυμίας και στρέφεται προς τα αντικείμενα των αισθήσεων, με αποτέλεσμα αντί να βιώνουμε την ευδαιμονία της Ύπαρξης, να βιώνουμε την ψευδαίσθηση των απολαύσεων μαζί με πολύ πόνο και δυστυχία.
Μέσα από πνευματική άσκηση όμως είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από το εγώ και τις επιθυμίες και να επανακτήσουμε την ελευθερία, την ειρήνη και την ευδαιμονία που είναι η πραγματική μας φύση.
Για να εξηγήσω τον μηχανισμό της επιθυμίας θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα τη λαιμαργία,  γιατί είναι αυτό που όλοι έχουμε και από τα πιο δύσκολα να εξαλείψουμε, καθώς σχετίζεται με την επιβίωση μας. Αν θέλαμε για παράδειγμα να κόψουμε το τσιγάρο αλλά και να απαλλαγούμε από το αντίστοιχο εγώ και το ενεργειακό πεδίο που έχουμε δημιουργήσει σχετικά με αυτό θα ήταν πιο εύκολο (το πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες) γιατί δεν είναι απαραίτητο να ξαναπιούμε τσιγάρο για να ζήσουμε. Όμως καθώς είμαστε υποχρεωμένοι να τρώμε καθημερινά η λαιμαργία έχει την δυνατότητα να τρέφεται και να διατηρείται στον ψυχισμό μας μέσα από την εμπειρία του καθημερινού φαγητού.

Οι ανησυχίες στην επικούρεια φιλοσοφία

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σχεδόν πάντα θλιμμένοι, απογοητευμένοι, φοβισμένοι…Βαθιά ασυνείδητα διακατέχονται από την πεποίθηση ότι τίποτα δεν έχει νόημα στην ζωή τους, παρατηρώντας πως εξελίσσεται το δράμα της.
men
Αναζητούν διεξόδους και όταν τούτοι δεν καταφέρνουν να τους δείξουν την έξοδο από την δυσαρέσκεια, σε βάθος χρόνου απογοητεύονται ολοένα και περισσότερο, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι δεν φταίνε οι διέξοδοι, αλλά οι προσδοκίες τους.
Υπάρχει πάντα κάτι που θα του επιτρέψουν να τους κλέψει την χαρά και την αγάπη της κάθε στιγμής, πάντα κάτι που θα του επιτρέψουν να τους ανατρέψει προθέσεις και όνειρα…
Γκρινιάζουν για όσα δεν καταφέρνουν, για όσα δεν μπορούν να λάβουν, για όσα είναι οι άλλοι…
Γυρνάνε γύρω γύρω από μια ματαιότητα και έτσι δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα, μα ούτε βαθιά Ζωντανοί είναι…
Ψάχνουν να βρουν ένα σκοπό, μα αυτός δεν βρίσκεται σχεδόν ποτέ… Και αν βρεθεί δεν καταφέρουν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους για την Ζωή σε βάθος χρόνου.
Προσπαθούν να γεμίσουν την ζωή τους με παρέες και συναναστροφές, με επιβεβαιώσεις και αποδοχές, μα ούτε αυτές οι «επιτυχίες» τους δημιουργούν μέσα τους την αίσθηση του Αιώνιου. Τρομάζουν εύκολα… και επικρίνουν ακόμα ευκολότερα. Απομονώνονται μετά…

ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ - Το δαιμόνιο του Σωκράτη


 

 

Το δαιμόνιον στην αρχαία Ελλάδα σήμαινε ο Ανώτερος Αγαθός θεϊκός εαυτός (Νους) η ο κατώτερος θνητός εαυτός (πνεύμα).


Ερμής Τρισμέγιστος χιλιάδες χρόνια πριν μας είπε:

Υπάρχει ο Νους και το πνεύμα

Αρχή δε όλων είναι ή διανοητική ουσία, που είναι η μόνη σε επαφή με τον Λόγο.
Ο Λόγος της είναι σαν σύμβουλος.


Ψυχή λοιπόν είναι ουσία αυτοτελής, είναι η νόηση, ο διανοητικός Λόγος της ουσίας, είναι η γνώση των λογισμών που κάνουμε, διαμέσου της ουσίας της ψυχής του Λόγου, και παρέχουν στο άλογο μέρος της ψυχής την ηχώ ως φωνή σε εμάς.


ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ
Το δαιμόνιο του Σωκράτη


«… αντιλαμβάνομαι μέσα μου κάτι σαν σημείον θείον και υπερφυσικόν… Τούτο δε, το οποίον ήρχισεν από την παιδικήν μου ηλικίαν, είναι έν είδος φωνής, η οποία ομιλεί και πάντοτε μεν 
με αποτρέπει, από τούτο το οποίον μέλλω να πράξω, ουδέποτε δε με προτρέπει …»

Πλάτωνος Απολογία του Σωκράτους 31cd

Το «δαιμόνιο» του Σωκράτη είναι το θέμα που θα μας απασχολήσει σε αυτό το άρθρο. Ένα αίνιγμα της αρχαιότητας, που υφαίνεται μαζί με την φιλοσοφία στη ζωή αυτού του παράξενου ανθρώπου, ο οποίος άσκησε τεράστια επίδραση στη φιλοσοφική σκέψη.

Η ζωή του Σωκράτη είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας όσο και ο τραγικός θάνατός του. Δεν απομακρύνθηκε ποτέ από την Αθήνα. Δεν θέλησε να απομακρυνθεί ούτε από τη φιλοσοφία και να αρνηθεί τα όσα δίδαξε. Έτσι ήπιε ήρεμα το κώνειο συζητώντας τις τελευταίες ώρες της ζωής του μαζί με τους μαθητές του για τη φύση και τον προορισμό της ανθρώπινης ψυχής στην πορεία της μετά το θάνατο. Με το θάνατό του επιβεβαίωσε τη φιλοσοφία του και φόρεσε το στεφάνι του μάρτυρα της «ελεύθερης σκέψης» (1).

Πώς να διαλογίζεσαι στην βόλτα με τον αγαπημένο σου σκύλο

The great forest
᾽Εχετε ακούσει για τον περιπατητικό διαλογισμό; Έχετε σκύλο και τον βγάζετε βόλτα; Δεν έχετε κατοικίδιο αλλά σας αρέσει να κάνετε μια βόλτα στην φύση; Θα έχετε παρατηρήσει ότι στη βόλτα ηρεμείτε, φεύγουν οι εντάσεις και άρα μια απλή βόλτα μπορεί να μειώσει το άγχος και να σας μετακινήσει ψυχολογικά. 
Γιατί άραγε; Επειδή σας φέρνει στο παρόν. Πόσο μάλλον αν συνδυαστεί με διαλογισμό.Έρευνες δείχνουν ότι συνολικά 15 λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα για αρκετές εβδομάδες παράγουν ανιχνεύσιμες, θετικές αλλαγές στον εγκέφαλο, καθώς και αντίστοιχη μειώση του άγχους, βελτίωση σε θέματα υγείας και μια ενισχυμένη αίσθηση ευημερίας.
Καθώς, λοιπόν περπατάτε, μπορείτε άνετα να εστιαστείτε στις λεπτές διαφοροποιήσεις της αναπνοής σας ή του περιβάλλοντος χώρου. Για να το κάνετε αυτό προφανώς είστε συνειδητοί κι όχι αφηρημένοι. Έχετε “ξυπνήσει” από τον ύπνο της καθημερινότητας και αναπτύσσετε την συγκεντρωμένη προσοχή σας, ελέγχοντας την κατεύθυνση του νου σας. Μέγα κέρδος!
Άρα, βήμα πρώτο:

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ: Η ΚΑΘΡΕΠΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ (Μέρος Β)



Πριν πεθάνει, θυμάμαι ότι είχα ρωτήσει τον παππού μου σχετικά με την Ύφεση και την εμπειρία του. Και θυμάμαι την λύπη που γέμισε το πρόσωπο του καθώς ξέσπασε σε κλάματα και μου είπε την ιστορία. Ήταν ακόμη τόσο φρέσκια μέσα στο μυαλό του, τόσο παρούσα μέσα στην καρδιά του, και τόσο πολύ μέρος της ζωής του, ακόμη και μετά από περισσότερα από 60 χρόνια.
Στο μυαλό μου, η σύνδεση ήταν φανερή. Ο παππούς μου δεν περιέγραφε μια περαστική αίσθηση ανεπάρκειας για την ζωή του σε μια προηγούμενη περίοδο. Περιέγραφε μια τεράστια αίσθηση μιας χρόνιας και ανεπίλυτης ενοχής που ένιωθε στο παρόν. Την έτρεφε όλα αυτά τα χρόνια, και αυτή είχε τελικά σωματοποιηθεί ως η σωματική του εμπειρία. Η σύνδεση ήταν φανερή γιατί η πεποίθηση είναι ένας κώδικας, και τα συναισθήματα της πεποίθησης αποτελούν τις διαταγές της.
Η χρόνια αίσθηση της ανημπόριας που ο παππούς μου είχε εργαστεί τόσο σκληρά να καταπιέσει – η υποσυνείδητη πεποίθηση ότι ήταν ανήμπορος – έγινε η κυριολεκτική έκφραση του σώματος του. Μέσω της σχέσης του νου και του σώματος του, ο σωματικός εαυτός του αναγνώρισε τις πεποιθήσεις του σαν μια ασυνείδητη εντολή και επιδέξια παρήγαγε την χημεία που τους ταίριαζε. Κυριολεκτικά, το σώμα του έγινε η ανημπόρια της πεποίθησης του. Δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ για να ανακαλύψω γιατί η κατάσταση φάνηκε ότι εμφανίστηκε τόσο ξαφνικά και σε τόσο πολύ προχωρημένο στάδιο στην ζωή του.
Όχι πολύ πριν την εμφάνιση της, η σύζυγος του παππού μου, η γιαγιά μου, είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο για καρκίνο που γρήγορα της αφαίρεσε την ζωή. Κατά την διάρκεια της αρρώστιας της, χρειάστηκε να νοσηλευτεί και ο ίδιος ο παππούς μου, ο οποίος για μια ακόμη φορά ένιωσε ότι ήταν ανήμπορος να κάνει οτιδήποτε για την γυναίκα που είχε αγαπήσει για πάνω από 50 χρόνια.

ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ: Η ΚΑΘΡΕΠΤΙΣΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ (Μέρος Α)



Ο παππούς μου ήταν άνθρωπος της συνήθειας. Όταν έβρισκε κάτι που λειτουργούσε γι’ αυτόν, έμενε σε αυτό. Αυτό μπορεί να εξηγεί πώς αυτός και η γιαγιά μου έμειναν παντρεμένοι για περισσότερο από 50 χρόνια. Μετά τον θάνατο της, εκείνος ζούσε με τον αδελφό του, η σχέση μου μαζί του άλλαξε. Αναπτύξαμε μια καλή φιλία και ένα βαθύτερο επίπεδο σύμπνοιας που διήρκεσε για το υπόλοιπο της ζωής του.
Το αγαπημένο μέρος του παππού για φαγητό ήταν το τοπικό φραντσάϊζ της αλυσίδας fast-food Wendy’s. Όταν τον επισκεπτόμουν στις διακοπές που επέστρεφα από την δουλειά μου έξω από την πολιτεία, όπως και σε εξαιρετικές περιστάσεις, πάντοτε φρόντιζα να έχω μια ολόκληρη μέρα για να πάρω τον Παππού όπου ήθελε να πάει. Ήταν η ημέρα που περνούσαμε μαζί, και τον ρωτούσα ξανά και ξανά, «Παππού, που θα ήθελες να περάσεις την ημέρα;» Πάντοτε συνόδευα την ερώτηση με μια λίστα από καλά εστιατόρια και καφετέριες, και όλα τους ήταν κοντά στο σπίτι του στην πόλη. Ενώ άκουγε προσεκτικά, και στην πραγματικότητα επεξεργάζονταν κάθε επιλογή μέσα στο μυαλό του, η απάντηση του ήταν πάντα η ίδια, και εγώ ήξερα ποια θα ήταν: «Στα Wendy’s».
Η εκδρομή στα Wendy’s ήταν υπόθεση ολόκληρης της ημέρας. Γενικά φτάναμε αργά το πρωί, ακριβώς πριν αρχίσει η φούρια των εργαζομένων για την ώρα του γεύματος που για μια ώρα θα έπρεπε να πηγαινοέρχονται. Καθόμαστε και τους παρακολουθούσαμε να έρχονται και να φεύγουν μέχρι που είμαστε οι μόνοι που είχαμε μείνει. Μετά θα άκουγα τις ιστορίες του για το πώς ήταν η χώρα μας κατά την Μεγάλη Ύφεση, ή θα μιλούσαμε για τα προβλήματα της ημέρας και τι αυτά σήμαιναν για το μέλλον του κόσμου. Καθώς έπεφτε η νύχτα και το πλήθος που είχε μαζευτεί για δείπνο έκανε το εστιατόριο πολύ θορυβώδες για να μπορούμε να μιλάμε, αποτελείωνε το τσήζμπεργκερ και το μπωλ με το τσίλι που έτρωγε επί ώρες, και τον γύριζα σπίτι.
Μια μέρα όταν ο Παππούς καθόταν απέναντι μου στο αγαπημένο μας τραπέζι, ξαφνικά έγυρε προς το μέρος μου και σωριάστηκε πάνω στο τραπέζι. Ήταν τελείως ξύπνιος και είχε τις αισθήσεις του. Τα μάτια του ήταν καθαρά, μπορούσε να μιλήσει τέλεια, και κατά τα άλλα, όλα τα άλλα έμοιαζαν να είναι εν τάξει. Απλά, δεν μπορούσε να καθίσει όρθιος στην καρέκλα του. Ήταν εκείνη την ημέρα στα Wendy’s που ανακαλύψαμε ότι ο Παππούς είχε αναπτύξει μιαν ασθένεια στα 80 του η οποία συχνά παρουσιάζεται στις γυναίκες στα 30 τους.

Τι πρέπει να κάνετε αν μπει κάτι στο μάτι σας. Τραυματισμός και πρώτες βοήθειες.



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Σχεδόν οι μισοί τραυματισμοί στα μάτια συμβαίνουν στο σπίτι και όχι στην εργασία. 

Τι είναι το ξένο σώμα;
Ο ιατρικός όρος για το «κάτι» που μπήκε στο μάτι σας είναι ξένο σώμα. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από κόκκος σκόνης και άμμου, φυτικό υλικό, ακίδα ξύλου, ρινίσματα μετάλλου, γυαλί έως και μικρά έντομα. Τα ξένα σώματα μπορεί να μετακινηθούν, να κολλήσουν στην επιφάνεια του ματιού ή να μπουν κάτω από το βλέφαρο.
Μπορεί να συμβεί σε όλους αλλά πολύ περισσότερο σε όσους εργάζονται σε περιβάλλον όπου πραγματοποιείται κοπή ή τρόχισμα, όπως είναι τα εργοτάξια. 
Ποια είναι τα συμπτώματα 
Στις περισσότερες περιπτώσεις που αισθανθείτε ξένο σώμα θα θέλετε να ανοιγοκλείσετε και να τρίψετε το μάτι σας. Προσπαθήστε να μην τρίψετε το μάτι σας. Συνήθως το ξένο σώμα θα παρασυρθεί από τα δάκρυα στη γωνία του ματιού και δεν θα αποτελεί πλέον πρόβλημα. 
Θα έχετε συμπτώματα αν το ξένο σώμα παραμένει εντός του ματιού ή προκαλεί εκδορές στην επιφάνεια του κερατοειδούς χιτώνα (το διαφανές τμήμα του ματιού).

Στα συμπτώματα περιλαμβάνεται ο πόνος όταν ανοιγοκλείνετε ή μετακινείτε την κόρη του ματιού όταν το βλέφαρο είναι κλειστό και η αίσθηση ότι υπάρχει κάτι μέσα στο μάτι σας. Το μάτι μπορεί να κοκκινίσει και να αρχίσουν να τρέχουν δάκρυα. Εάν το ξένο σώμα είναι αρκετά μεγάλο ή βρίσκεται εντός του οπτικού σας πεδίου, τότε μπορεί να έχετε θολή όραση ή να παρουσιάσετε ευαισθησία στο φως. 

Δημιουργούν πρόβλημα τα ξένα σώματα; 
Οποιοδήποτε ξένο σώμα ή αίσθηση ξένου σώματος ενδέχεται να υποδεικνύει εκδορά του κερατοειδούς χιτώνα, η οποία μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και ουλές εάν δεν αντιμετωπιστεί. Αν επισκεφθείτε ιατρό είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σας συνταγογραφήσει ή θα σας χορηγήσει κολλύριο ή αλοιφή με αντιβιοτικά για χρήση μετά την απομάκρυνση του ξένου σώματος ή τη διάγνωση εκδορών του κερατοειδούς. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι τραυματισμοί θεραπεύονται με αυτή την αγωγή χωρίς προβλήματα. 
Αν το ξένο σώμα είναι μεταλλικό, τα αλμυρά δάκρυα θα προκαλέσουν την οξείδωσή του και μπορούν να δημιουργήσει γύρω του ένα δαχτυλίδι σκουριάς και μία σημαντική αδιάφανη ουλή. Η στεφάνη της οξείδωσης μπορεί να παραμείνει ακόμη και μετά την απομάκρυνση του ξένου σώματος. 

Νιώθετε διαρκώς κούραση, πόνο στους μυς, πονοκέφαλο, αδυναμία συγκέντρωσης; Mπορεί να έχετε Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης



της Βικτωρίας Πολύζουσυμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια
Η κόπωση είναι ένα κοινό σε όλους μας αίσθημα, ένα αίσθημα αδυναμίας, εξασθένισης και απουσίας ενεργητικότητας. Σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά, σαν οι δυνάμεις να μην φτάνουν για να ανταπεξέλθουμε στο έργο της ημέρας που έχουμε μπροστά μας. Η κόπωση αποτελεί συχνό παράπονο των ασθενών που επισκέπτονται ιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας. Πολλές φορές οι πάσχοντες αποδίδουν αυτήν τη γενική αδυναμία και την κούραση, σε ψυχολογικούς λόγους. 
Από την Βικτωριανή εποχή περιγράφεται ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από ανεξήγητο χρόνιο αίσθημα κόπωσης, τόσο έντονης που καταντά κάθε δραστηριότητα τιτάνιο έργο. Η κόπωση αυτή επιδεινώνεται με την σωματική άσκηση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που συνοδεύεται από εκνευρισμό, κακή συγκέντρωση και μυικούς πόνους. Τότε, η νοσολογική αυτή οντότητα ονομάζονταν νευρασθένεια. Η σύγχρονη ονομασία της είναι "σύνδρομο χρόνιας κόπωσης" Chronic fatigue syndrome (CFS).


Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια διαταραχή αγνώστου αιτιολογίας που χαρακτηρίζεται από εξουθενωτική κόπωση συνοδευόμενη από σωματικά, συστηματικά και νευροψυχολογικά συμπτώματα. Το σύνδρομο δεν είναι νέο και πιθανά τα άτομα που στο παρελθόν διαγνώστηκαν ως πάσχοντα από μελαγχολία, νευρασθένεια, σύνδρομο προσπάθειας, χρόνια βρουκέλλωση, επιδημική νευρομυασθένια, μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα, υπογλυκαιμία, χρόνια καντιντίαση, χρόνια μονοπυρήνωση, χρόνια λοίμωξη από το ιό Epstein-Barr και σύνδρομο μεταϊογενούς κόπωσης έπασχαν από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι δύο φορές πιο συχνό στις γυναίκες από ότι στους άνδρες, ενώ και η ηλικία των ασθενών γενικά κυμαίνεται από 25-45 ετών, παρόλο που έχουν περιγραφεί περιπτώσεις παιδιών και υπερηλίκων.
Που οφείλεται;

Η σκοτεινή νύχτα της ψυχής



Τα κείμενα των Εσσαίων λένε: ‘’Οτιδήποτε συμβαίνει στην Ζωή σου αυτήν την στιγμή, όταν αντιμετωπίσεις μία κρίση στην Ζωή σου, κάτι που οι Αρχαίοι είπαν ‘’σκοτεινή νύχτα της ψυχής’’, μέσα σ΄ αυτήν την ’σκοτεινή νύχτα της ψυχής σου’’ θ’ αντιμετωπίσεις αυτό που εσύ θεωρείς την μεγαλύτερη πρόκληση της Ζωής σου. 

Τα κείμενα λένε πως είναι αδύνατον για σένα να δημιουργήσεις για τον εαυτό σου, να έλξεις στην ζωή σου τις περιστάσεις και καταστάσεις που θα σου παράσχουν την ’σκοτεινή νύχτα της ψυχής’’ έως ότου έχεις συγκεντρώσει όλα τα εργαλεία που θα σε μεταφέρουν αρμονικά σε αυτήν την εμπειρία. 


Είναι αδύνατον… δεν μπορείς να δημιουργήσεις αυτές τις εμπειρίες… διότι είναι η συλλογή των εργαλείων… καθώς προχωράς μέσα στις σχέσεις, μέσα στις εμπειρίες αναπτύσσεις το οπλοστάσιο και τα εργαλεία μέσα σου. 

Ευγνωμοσύνη



Να θυμάστε πάντα ότι οι επιθυμίες σας πρώτα εκ-πληρώνονται στη συνειδητότητά σας, και κατόπιν εκδηλώνονται στον υλικό κόσμο - έτσι, το μυστικό είναι να είστε ευγνώμονες όσο τα καλά που αναμένετε είναι ακόμα αόρατα. 

Δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρις ότου λάβει χώρα η υλική εκδήλωση 
για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας. 


Αν το κάνετε, θα καθυστερήσετε τη διαδικασία ή μπορεί ακόμα και να τη ματαιώστε ολοκληρωτικά.

Η ευγνωμοσύνη απελευθερώνει ένα δυναμικό ρεύμα πνευματικής ενέργειας, το οποίο ασκεί μια εξαιρετικά ισχυρή επίδραση στον κόσμο σας. 

Το σεξ είναι για να δίνει τη λάμψη της συνείδησης



Έγινε ησυχία για αρκετή ώρα. Τα μάτια του δον Χουάν είχαν μια έντονη λάμψη. Έμοιαζαν να με κοιτάζουν από μεγάλο βάθος. Είχα την αίσθηση ότι το κάθε ένα από τα μάτια του ήταν ένα ανεξάρτητο λαμπερό σημείο. Για μια στιγμή φάνηκε σαν να πάλευε ενάντια σε μια αόρατη δύναμη, μια εσωτερική φλόγα που σκόπευε να τον κατακάψει. Η στιγμή πέρασε και συνέχισε να μιλά.

«Ο βαθμός της συνείδησης κάθε συγκεκριμένου λογικού όντος», συνέχισε, «εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο είναι σε θέση να επιτρέπει στην πίεση των εξωτερικών απορροιών να τον επηρεάζει».


Μετά από μια μεγάλη διακοπή, ο δον Χουάν συνέχισε να εξηγεί. Είπε ότι οι μάντεις «είδαν» ότι από τη στιγμή της σύλληψης, η συνείδηση εμπλουτίζεται από τη διαδικασία του να είσαι ζωντανός. Είπε ότι «είδαν», για παράδειγμα, ότι η συνείδηση ενός συγκεκριμένου εντόμου και αυτή ενός συγκεκριμένου ανθρώπου αναπτύσσεται από τη στιγμή της σύλληψης, με εκπληκτικά διαφορετικούς τρόπους, αλλά με την ίδια συνέπεια.


«Η συνείδηση αναπτύσσεται από τη στιγμή της γέννησης ή από τη στιγμή της σύλληψης;» ρώτησα.

ΒΑΛΣΑΜΩΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ


Ο μπαμπάς Κορακάκης είχε συμφωνήσει με τον δήμαρχο Δράμας, εδώ και ενάμιση μήνα, να γκρεμιστεί η παράγκα που χρησιμοποιούσε η ολυμπιονίκης της σκοποβολής για προπόνηση. Αυτά τα ισχυρίστηκε ο ίδιος ο δήμαρχος. Και όλως τυχαίως η κατεδάφιση συντελέστη όταν η νεαρή Αννα πήρε το πρώτο από τα δυο μετάλλιά της.
Τέτοια γκέλα δεν έχει κάνει ούτε ο Βούλγαρος σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού, ονόματι Ιβανώφ που μέχρι τώρα δεν πετυχαίνει την μπάλα ούτε σταματημένη. Ποιος είναι ο σύμβουλός σου κύριε Δήμαρχε της Δράμας να τον βαλσαμώσουμε για να μην χαθεί η ράτσα;
Μιλάμε περί πολιτικής τέχνης. Δώσε βάση. Είσαι σε αδιέξοδο κύριε αρχοντο - μπάμια μου γιατί οι βρεγμένες πατσαβούρες έρχονται από παντού, τι κάνεις; Καταρχάς σκέφτεσαι. Το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να κρυφτείς. Δεν μιλάς ούτε στο παιδί σου. Ο μόνος τρόπος για να την γλιτώσεις είναι να βάλεις τον μπαμπά Κορακάκη να πει αυτά που ισχυρίστηκες εσύ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

ΜΗN ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΜΑΣ


Όσο υπάρχουν άνθρωποι, στην ατζέντα είναι γραμμένη και η αυτοκτονία, μάλιστα και από ανθρώπους που δεν πεινάνε, που δεν στερούνται επιτυχίας και φήμης. Η δυστυχία, και μαζί η απόφαση να δώσουν τέλος, κτυπάει και “ευτυχισμένα” άτομα, κάποια που απέκτησαν ζωή ξεχωριστή και ζηλευτή.
Σα σήμερα 11 Αυγούστου, το 2014, στα 63 του αυτοκτόνησε, πέθανε από ασφυξία ο διάσημος χολυγουντιανός ηθοποιός Robin Williams, που τον έχουμε δει σε δεκάδες ταινίες. Εκτός ορίων αλκοολικός, υποτίθεται τα κατάφερε με την αποτοξίνωση. Τον άρπαξε μετά η κατάθλιψη, με τα φάρμακα κοιμόταν 18 ώρες την ημέρα. Το τελικό κτύπημα ήρθε όταν τον βρήκε η νόσος πάρκινσον.

Η απελπισμένη αγωνία θανάτου του Χαζαρικού θηρίου

B.Fulford
8 Αυγούστου, 2016
Μέρος του άρθρου:
…..Όταν ο κορυφαίος στρατηγός των ΗΠΑ Joseph Dunford πήγε στην Τουρκία στις 31 Ιουλίου, οι Τούρκοι του είπαν με σαφήνεια, ότι άνθρωποι που λειτουργούν στο εσωτερικό των ΗΠΑ είναι πίσω από το μεγαλύτερο μέρος της τρομοκρατίας στον κόσμο. Οι Τούρκοι είπαν ότι θα ανανεώσουν την συνεργασία τους με τον στρατό των ΗΠΑ, όταν κάτι θα γίνει γι αυτό. {σ.μ. οι Τούρκοι δεν ξέρουν από τρομοκρατία……. :-) }
Ο Dunford ανταποκρίθηκε με δημόσια έκκληση προς τον αμερικανικό στρατό την πρώτη Αυγούστου, να είναι απολιτικός και μη κομματικός, να τιμά τον όρκο του και να υπερασπίζεται το σύνταγμα.
Πηγές του Πενταγώνου λένε ότι αυτό είναι κωδικός για το στρατό ώστε να κινηθεί για την απομάκρυνση Χίλαρι Κλίντον. Ο πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού Martin Dempsey έκανε μια παρόμοια έκκληση που δημοσιεύθηκε στην Washington Post στις 30 Ιουλίου.
Επιπλέον, οι πηγές λένε πως ο Ομπάμα κλήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας στις 4 Αυγούστου, όπου του ειπώθηκε οτι ο στρατός των ΗΠΑ θα είναι αντίθετος όχι μόνο στο ISIS, αλλά και σε όλα τα "σκηνοθετημένα περιστατικά’’, τις όποιες προσπάθειες να δολοφονηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ, τις απάτες στις ψηφοφορίες, τους φυλετικούς πολέμους, τις εξεγέρσεις για τα τρόφιμα καθώς και οποιεσδήποτε άλλες προσπάθειες για να ματαιωθούν οι προεδρικές εκλογές ή να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα