Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Υπόσχομαι αιώνια να μην σε αγαπάω,

 


Υπόσχομαι αιώνια να μην σε αγαπάω,

ούτε πιστός ως το θάνατο να σου είμαι,
ούτε χέρι-χέρι να πηγαίνουμε,
ούτε με ρόδα να σε ραίνω,
ούτε πάντα με πάθος να σε φιλώ.
Ορκίζομαι ότι θα υπάρχουν λύπες,
προβλήματα θα υπάρχουν και διενέξεις∙
και άλλες γυναίκες θα κοιτάξω,
και άλλους άντρες θα κοιτάξεις,
ορκίζομαι πως για ¢μένα τα πάντα δεν είσαι
ούτε ο ουρανός μου, ούτε ο μόνος λόγος μου να ζω,
αν και, πού και πού, μου λείπεις.

Πόσο εύκολα μεταδίδονται οι ιοί;

 

 Πόσο εύκολα μεταδίδονται οι ιοί;

Από τις ιογενείς λοιμώξεις, το κοινό κρυολόγημα είναι το πιο συνηθισμένο. Ο καθένας μας ξέρει ότι εάν κάνει κρύο είναι πιο πιθανό να κρυολογήσουμε  (γι’ αυτό άλλωστε το λέμε έτσι), όμως η επιστήμη δεν έχει καταφέρει κατάφερε να βρει γιατί συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η χαμηλότερη θερμοκρασία στη μύτη μας κάνει τους ιούς πιο επικίνδυνους ενώ ο ήλιος κάνει τους ιούς να ζουν λιγότερο στις επιφάνειες.

Τι είναι η ανατριχίλα και γιατί αναπτύσσεται

 

 ανατριχίλα

Πολλές είναι οι αφορμές που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε, αλλά σε τι εξυπηρετεί το φαινόμενο; Και τί σχέση έχει με τις... γάτες που σηκώνουν την τρίχα τους όταν ετοιμάζονται για καυγά;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι η ανατριχίλα και γιατί αναπτύσσεται; Την απάντηση δίνει ένας ειδικός από την Cleveland Clinic στο Οχάιο και μάλλον δεν είναι αυτή που θα περιμέναμε.

CoViD-19: Η Παιδιατρική Εταιρεία για τη μάσκα στα παιδιά

 Μεγάλη έμφαση πρέπει φυσικά να δοθεί στη σωστή εκπαίδευση από το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον για τη σωστή χρήση της.

CoViD-19: Η Παιδιατρική Εταιρεία για τη μάσκα στα παιδιά

Το Κοσμικό Αστείο πίσω από τη Φώτιση

 Είναι το Χιούμορ το κλειδί για να βρεις τη φώτιση; Μήπως έχουμε πάρει πολύ σοβαρά τη φώτιση; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε ο εαυτός σαςFree download: Το γέλιο του Henry Bergson




Μετάφραση επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα

Από τον Chad Foreman 
Είναι το Χιούμορ το κλειδί για να βρεις τη φώτιση;

Το μεγάλο κοσμικό αστείο είναι ότι είστε αυτό που αναζητάτε. Όλη η θρησκευτική και πνευματική αναζήτηση σε αυτόν τον πλανήτη είναι να καταλήξεις εκεί από όπου ξεκίνησες. Εάν αυτό δεν είναι ένα φανταστικό αστείο που αξίζει ένα καλό γέλιο, δεν ξέρω τι άλλο είναι. Όλοι ψάχνουμε την ευτυχία, την ειρήνη και την εκπλήρωση στα πράγματα του κόσμου, αλλά όλα αυτά κατά βάθος είναι η ίδια η φύση μας, το δικό μας κέντρο ύπαρξης. Οι δάσκαλοι διαλογισμού και οι μυστικιστές σε όλη την ιστορία έχουν δει αυτό το  αστείο, όπως εξηγεί ο δάσκαλος του Ζεν, ο Thich Nhat Hanh:

Γελάω όταν σκέφτομαι πως αναζήτησα κάποτε τον παράδεισο ως βασίλειο έξω από τον κόσμο της γέννησης. Είναι σωστό στον κόσμο της γέννησης και του θανάτου να αποκαλύπτεται η θαυματουργή αλήθεια. Αλλά αυτό δεν είναι το γέλιο κάποιου που ξαφνικά αποκτά μεγάλη περιουσία! ούτε είναι το γέλιο αυτού που έχει κερδίσει τη νίκη. Είναι, μάλλον, το γέλιο αυτού που, αφού έψαχνε επίπονα κάτι για πολύ καιρό, το βρίσκει ένα πρωί στην τσέπη του παλτού του.

Μήπως έχουμε πάρει πολύ σοβαρά τη φώτιση;

Οι Βουδιστές πάντα βρίσκονται σε εύθυμη κατάσταση, η κύρια εκπαίδευσή τους είναι να μην παίρνουν τα πράγματα στα σοβαρά. Τι άλλο υπάρχει για να μην είσαι προσκολλημένος σε κάτι πέρα από μια υπέροχη αίσθηση του χιούμορ; Ο Βούδας συνειδητοποίησε ότι όλες οι καταστάσεις του κόσμου είναι προσωρινές και ότι αν τις παίρνεις πολύ σοβαρά δημιουργείς πόνο.

«Η επιθυμία αποκτά νόημα όταν είμαι σε θέση να τη μετατρέψω σε πράξη»

 Χόρχε Μπουκάι, «Η επιθυμία αποκτά νόημα όταν είμαι σε θέση να τη μετατρέψω σε πράξη»

Αν «είμαι ή δεν είμαι» ευτυχισμένος, το θέμα είναι τι κάνω με τα όνειρά μου.

Γιατί όλοι έχουμε όνειρα: όνειρα δικά μας και όνειρα δανεικά, όνειρα ταπεινά και όνειρα για μεγαλεία, όνειρα επιβεβλημένα και όνειρα ξεχασμένα, όνειρα τρομακτικά και όνειρα συναρπαστικά.

Η ζωή μας είναι γεμάτη όνειρα.

Ωστόσο, άλλο είναι να ονειρεύεσαι κι άλλο να δεις τι θα κάνεις με τα όνειρά σου.

Το όνειρο για το οποίο μιλάμε δεν είναι κάτι μεγάλο: είναι, απλώς, η εικόνα ενός πράγματος που φαίνεται ελκυστικό, επιθυμητό, ή τουλάχιστον φορτισμένο με κάποια ενέργεια δική μας ή ξένη, και η εικόνα αυτή παρουσιάζεται στον κόσμο της φαντασίας.

Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Αν αφήσω το όνειρο να με γοητεύσει, αν αρχίσω να σκέφτομαι «τι ωραία που θα ήταν», αυτό το όνειρο μπορεί να μετατραπεί σε φαντασίωση.

Δεν είναι πια το όνειρο που βλέπω όταν κοιμάμαι.

EΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΜΕΝ, ΠΡΑΚΤΙΚΩΣ ΟΜΩΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

  Η παρακάτω συλλογή σύντομων γνώσεων είναι από αυτές που είναι ενδιαφέρουσες μεν αλλά πρακτικά είναι άχρηστες εκτός και αν θέλει κανείς να συμμετάσχει σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή γνώσεων.

1. Στη Νέα Υόρκη πληρώνει πρόστιμο όποιος βάλει την τσάντα του σε άδεια θέση λεωφορείου.

2. Το 1997, οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρίες γλύτωσαν 40,000 $ μόνο και μόνο. βάζοντας μια ελιά λιγότερο σε κάθε σαλάτα.

3. Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται κατά λάθος από σκίουρους που θάβουν σπόρους και μετά ξεχνάν πού τους κρύψανε.

4. Οι κροκόδειλοι καταβροχθίζουν πέτρες για να βουτήξουν πιο βαθιά.

5. Τα ψηλά τακούνια ανακαλύφθηκαν στη Μέση Ανατολή για να μην καίγονται τα πόδια στην άμμο.

6. Το να φας ένα μήλο είναι πιο αποτελεσματικό από ένα καφέ για να κρατηθείς ξύπνιος.

Για να αποδεχτούμε τους γύρω μας, οφείλουμε να αποδεχτούμε πρώτα τον εαυτό μας

 

Η κοινωνία μας αποτελείται από πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και ακριβώς εκεί βρίσκεται και η μαγεία, στη διαφορετικότητα. Αν ήμασταν όλοι ίδιοι, τότε η ζωή θα ήταν εξαιρετικά βαρετή και μονότονη. Οι άνθρωποι στη σύγχρονη εποχή είναι ως επί το πλείστον κοινωνικοί, διότι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι πολλών και διαφορετικών ομάδων, διαθέτουν ποικίλες ταυτότητες: επαγγελματική, φιλική, οικογενειακή κλπ. 

Μέσα από αυτές τις ομάδες οι άνθρωποι αποκτούν το αίσθημα του ανήκειν και αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους σε αυτόν τον κόσμο. Το μυστικό λοιπόν για τη διαμόρφωση υγιών και μακροχρόνιων σχέσεων είναι η άνευ όρων αποδοχή του ατόμου που βρίσκεται απέναντί μας. Είναι καλό να δομούμε στη ζωή μας ειλικρινείς σχέσεις, σχέσεις εμπιστοσύνης, οι οποίες θα έχουν διάρκεια στο χρόνο, εφόσον θα στηρίζονται σε στέρεα βάση.


Κρίνεται επομένως απαραίτητο να αποδεχόμαστε τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε καθημερινά, όπως ακριβώς είναι, χωρίς να τους κατακρίνουμε για τα μειονεκτήματα, τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Μην κρίνεις για να μην κριθείς, όπως λέει και ο σοφός λαός.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα