Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Πώς το λάθος μαγείρεμα κάνει το φαγητό τοξικό

Ο τρόπος που μαγειρεύετε το φαγητό σας είναι εξίσου σημαντικός με το τι τρώτε. Όταν για παράδειγμα ψήσετε ένα κρέας λάθος, τότε μπορεί να είναι τόσο επιζήμιο για την υγεία σας, όσο και το κάπνισμα.  Ορισμένες μέθοδοι μαγειρέματος αλλάζουν τα συστατικά των τροφίμων και παράγουν ουσίες που είναι τοξικές. Πριν λοιπόν ξεκινήστε να μαγειρεύετε τα γεύματα σας ή πριν βγείτε στην αυλή και κάνετε μπάρμπεκιου, πρέπει να γνωρίζετε μερικές μεθόδους για να αποφύγετε τις τοξίνες.
  • Ψήσιμο στα κάρβουνα
Το κρέας στα κάρβουνα, στη σχάρα είναι από τα πιο δημοφιλή φαγητά, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, για όσους αγαπάνε το μπάρμπεκιου. Η μυρωδιά του ψημένου κρέατος είναι ελκυστική, όμως έχει ανακαλυφθεί ότι το ψήσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες δημιουργεί κάποιες χημικές ουσίες -ετεροκυκλικές αμίνες- που σχετίζονται με διάφορες μορφές καρκίνου. Αυτό εξηγεί και το γεγονός που μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι πληθυσμοί καταναλώνουν κρέας στα κάρβουνα ή στη σχάρα παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου, του παχέος εντέρου και του παγκρέατος. Η καλύτερη επιλογή είναι να μαγειρεύετε πρώτα το κρέας στο φούρνο, όχι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, και μετά να το ψήνετε για λίγο στη κάρβουνα. Επίσης να το μαρινάρετε με βότανα και χόρτα που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες εξουδετερώνουν τις καρκινογόνες.

Tι είναι το συναισθηματικό παράσιτο και πώς να το εντοπίσετε γύρω σας



Άνθρωποι σε συνεχή δυσφορία. Ανικανοποίητοι. Με πολλά αιτήματα. Με μια αέναη αίσθηση δυσαρέσκειας, δυσφορίας, θλίψης μαυρίλας. Ένα μαύρο σύννεφο υπερίπταται συνεχώς πάνω απ” το κεφάλι τους. Πάντα κάτι λείπει. Κάτι θα έπρεπε να είναι διαφορετικό, περισσότερο, λιγότερο, αλλού, εκεί, παραπέρα. Τίποτα δεν είναι αρκετά καλό, τίποτα δεν είναι αρκετό, τίποτα δεν είναι ικανό να τους κάνει να χαμογελάσουν ή να ευχαριστηθούν. Ακόμα κι όταν πάρουν κάποια ευχαρίστηση, αυτή δεν έχει διάρκεια και σύντομα επιστρέφουν στο γνώριμο κιούπι με το δηλητήριο της μόνιμης δυσαρέσκειας.
Σας θυμίζει κάτι η περιγραφή; Μήπως έχετε στο άμεσο ή στο ευρύτερο περιβάλλον σας έναν άνθρωπο που σας κάνει να νιώθετε μια συνεχή αγωνία, ένταση, έως κι απειλή όταν είστε στον ίδιο χώρο;
Αυτό σημαίνει, πως βρίσκεστε κοντά σ” ένα συναισθηματικό παράσιτο.
Πρόκειται για άτομα συναισθηματικά ανώριμα, με σαθρά δομημένη προσωπικότητα. Ένα μη αναπληρώσιμο συναισθηματικό κενό είναι μόνιμα εγκατεστημένο μέσα τους, και το αναπαράγουν σε όλες τους τις σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σχέσης με τον εαυτό τους. Πολλές φορές είναι άνθρωποι με χαρίσματα και ταλέντα, με δυνάμεις κι αρετές, τις οποίες, αν και χάρη σ” αυτές επιτυγχάνουν πολλά, δεν μπορούν να τις χαρούν και να τις απολαύσουν. Δεν απολαμβάνουν καλά-καλά ούτε και  τ” αποτελέσματα των κόπων τους. Κι αυτό γιατί η χαρά του επιτεύγματος ή του αποκτήματος είναι πολύ βραχύβια. Αυτό βέβαια πολλές φορές τους κάνει να φτάνουν πολύ ψηλά επαγγελματικά και να έχουν πολλούς ανθρώπους που τους θαυμάζουν γύρω τους. Παρ΄όλα αυτά, ούτε και τις σχέσεις τους με τους άλλους χαίρονται. Είναι οι άνθρωποι που όσους κι αν καταφέρουν να προσελκύσουν κοντά τους, δεν θα είναι ποτέ ευχαριστημένοι και πάντα θα θέλουν κάτι άλλο, γιατί οι συγκεκριμένοι σύντροφοι, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι δεν είναι αρκετά καλοί ή κατάλληλοι γι αυτούς

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ


Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους που ότι και να κάνεις, θα σε πυροβολούν εξ επαφής όχι σαν εσένα.

Αλλά είναι επίσης γεμάτος από αυτούς που σε αγαπούν παθιασμένα.Αυτοί είναι οι άνθρωποι σου.

Δεν είσαι για τον καθένα και αυτό είναι ΕΝΤΑΞΕΙ.

Μίλησε στους ανθρώπους που μπορούν να σε ακούσουν.

Μην χαραμίζεις τον χρόνο σου και τα ταλέντα σου προσπαθώντας να τους πείσεις από την αξία σου, δεν θα θελήσουν ποτέ ότι προσφέρεις.

Μην τους πείσεις να βαδίσουν δίπλα σου.Χαραμίζεις  και τον δικό σου χρόνο και τον δικό τους και θα δημιουργήσουν αχρείαστη πληγή που θα χρειαστεί πολύτιμο χρόνο για να γιατρευτεί.

Βλαβερές κατηγορίες σκέψεων

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Υπάρχουν δύο κατηγορίες σκέψης που χαλάνε τον κόσμο γύρω μας :
Α) Δεν αξίζω, δεν μπορώ, δεν είμαι ικανός γι αυτό….
Β) Θέλω να βοηθάω τους ταλαιπωρημένους, να θεραπεύω τους πάσχοντες…

Βλαβερές σκέψεις ;
Ίσως να φαίνεται σε πολλούς παράξενο το να χαλάει τον κόσμο γύρω μας μια σκέψη όπως αυτή η δεύτερη πιο πάνω, πιστεύω όμως πως μετά  την ολοκληρωμένη ανάγνωση του άρθρου μάλλον θα συμφωνήσουν μαζί μου…
Επανέρχομαι, για άλλη μια φορά, με αυτή μου την ανάρτηση, στο θέμα της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ζούμε, γιατί το θεωρώ πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στην εποχή μας, με τα τόσα αρνητικά που συμβαίνουν στον τόπο μας.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι τον σημαντικό ρόλο που παίζουμε εμείς οι ίδιοι στην
πραγματικότητα που δημιουργείται γύρω μας, γιατί μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να αλλάξει και να βελτιωθεί η ζωή μας. Και επειδή το θέμα είναι αρκετά μεγάλο, θα το χωρίσω σε συνέχειες για να μη σας κουράσω.
Αρχίζω λοιπόν με την πρώτη συνέχεια :

1ο Η «υλική» πραγματικότητα στην οποία ζούμε, δεν είναι παρά μια εικονική πραγματικότητα φτιαγμένη από τις πέντε αισθήσεις μας και τον εγκέφαλό μας. Οι αισθήσεις μας προσλαμβάνουν κάποια (όχι όλα!) από τα σήματα, ηλεκτρομαγνητικά και άλλα, που φτάνουν σε αυτές, από τα περιβάλλον και τα στέλνουν στον εγκέφαλο. Αυτός με τη σειρά του επειδή είναι περιορισμένων δυνατοτήτων κομπιούτερ και μπορεί να διαχειριστεί μόνον 2.000 σήματα το δευτερόλεπτο (όπως λένε οι σχετικές έρευνες) πετάει τα περισσότερα από τα δισεκατομμύρια σήματα που φτάνουν σε αυτόν και κρατάει μόνον τις 2.000 που μπορεί να διαχειριστεί, κάθε δευτερόλεπτο. Με αυτά τα 2.000 σήματα/δευτερόλεπτο φτιάχνει τον κόσμο μέσα στον οποίο εμείς πιστεύουμε πως ζούμε.
Είναι, λοιπόν, δικό μας, κατάδικό μας,  κατασκεύασμα αυτός ο κόσμος και όσο δεν το καταλαβαίνουμε αυτό, τόσο δυσκολότερη γίνεται η αλλαγή του, παρά τις όποιες καλές προθέσεις μας.

2ο Η επιλογή των 2.000 σημάτων με τα οποία ο εγκέφαλός μας φτιάχνει την «πραγματικότητα» στην οποία ζούμε, γίνεται με βάση το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και το βαθμό σημαντικότητας που έχουν τα διάφορα ερεθίσματα για τον καθένα μας.
Ότι σήμα έχει σχέση με την εξασφάλιση της ζωής μας, δηλαδή, περνάει στον εγκέφαλο, καθώς και ότι εμείς θεωρούμε πολύ σημαντικό.

Ζωή στο εδώ και τώρα

Φίλες και φίλοι μου
Όσο νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα, παύουμε να βλέπουμε, να ακούμε και γενικά να αισθανόμαστε τις περισσότερες από τις ομορφιές της φύσης. 

Τα αισθητήρια όργανά μας παίρνουν τα σήματα και τα στέλνουν στον εγκέφαλο. Εάν στην μνήμη μας , όμως, έχουν ήδη καταγραφεί, παλαιότερα, αυτά τα σήματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο εγκέφαλός μας τα απορρίπτει ως μη σημαντικά.

Ακούμε, πχ. στην εξοχή, τα τζιτζίκια να τραγουδούν, όλο το καλοκαίρι. Ελάχιστοι όμως, προσέχουν αυτό το τραγούδι. Μοιάζει να μην το ακούν… Ο ήχος απορρίπτεται από τον εγκέφαλο, σαν γνωστός, και δεν του δίνουμε καμία σημασία. 

Αν προσπαθήσουμε, όμως, να ακούσουμε με προσοχή, τους διαφορετικούς ήχους που υπάρχουν μέσα σε αυτή τη χορωδία των τζιτζικιών, θα εκπλαγούμε… Θα παρατηρήσουμε, πως άλλα τραγουδούν σε άλλον τόνο και άλλα σε άλλον. Άλλα δυναμώνουν και άλλα μειώνουν την ένταση του τραγουδιού τους και πολλές ακόμη λεπτομέρειες, που περνούν απαρατήρητες, εάν δεν στρέψουμε όλη την προσοχή μας στο τραγούδι αυτό. Αν δεν είμαστε παρούσες και παρόντες στη στιγμή αυτή, που κρύβει μέσα της την αιωνιότητα…

Κοιτάζουμε τα δέντρα και τα φυτά που υπάρχουν γύρω μας και δεν τα προσέχουμε, γιατί έχουν πάψει να έχουν για τον εγκέφαλό μας κάποια ξεχωριστή σημασία. 

Οι παραμορφωμένες εικόνες επηρεάζουν τη φαντασία και στρεβλώνουν το αιθερικό σώμα



Η φυσική μορφή του αιθερικού σώματος δεν πρέπει να διαταράσσεται, γιατί το αιθερικό σώμα είναι το προσχέδιο του φυσικού σώματος, και τυχόν μεταβολές στο αιθερικό σώμα προκαλούν αλλαγές στο φυσικό σώμα.

Το αιθερικό σώμα αλλάζει και επηρεάζει το φυσικό σώμα, όταν το ανθρώπινο σώμα παριστάνεται οπτικά από παραμορφωμένες εικόνες, όπως κλόουν, άσχημες μάσκες και άσχημοι, παραμορφωμένοι, μισοί-ζώο, μισοί-ανθρώπινοι χαρακτήρες φαντασίας, όπως αυτοί που παρουσιάζονται σε πολλές σύγχρονες ταινίες. Τέτοιες παραμορφωμένες εικόνες επηρεάζουν τη φαντασία και σιγά-σιγά στρεβλώνουν το αιθερικό σώμα.

Οι άνθρωποι καταβάλλονται από τις άσχημες εικόνες που εντυπώνονται στο αιθερικό σώμα τους, και αναπτύσσουν διάφορες αδυναμίες. Πρόκειται για μια τραγωδία που βλέπουμε να συμβαίνει σε διάφορα έργα τέχνης και σε δημοσιεύσεις στις οποίες οι πιο παραμορφωμένες εικόνες παρουσιάζονται ως αστείες, ενάρετες, ή σοφές, έτσι ώστε οι εικόνες αυτές να διεισδύσουν βαθύτερα στο ανθρώπινο αιθερικό σώμα.

Πώς ο Ιησούς, ο Βούδας, και άλλοι μεγάλοι Δάσκαλοι πήγαν τόσο πιο μπροστά από εμάς;


Ε: Πώς ο Ιησούς, ο Βούδας, και άλλοι μεγάλοι Δάσκαλοι πήγαν τόσο πιο μπροστά από τους υπόλοιπους από εμάς;
 

Α: Είναι επειδή τρέχουν τον μαραθώνιο.

Η επαφή με τον Εσωτερικό Οδηγό σας θα εκθέσει όλη την ασχήμια σας



Ένας πραγματικός Δάσκαλος, δεν σας ενθαρρύνει μόνο να αγωνίζεστε και δεν σας λέει μόνο ότι είστε ουσιαστικά Θεϊκοί. Σας λέει επίσης πόσο απαίσιοι είστε κατά καιρούς και πόσο γεμάτοι πάθη και λάθος κίνητρα είστε. Στη συνέχεια, όταν γίνετε μια προσωπικότητα καθοδηγούμενη απ' την ψυχή, ο Δάσκαλός σας θα σας οδηγήσει στον Εσωτερικό Οδηγό σας, ο οποίος, από την μέρα εκείνη, θα φροντίσει για την πρόοδό σας.

Όταν αποκτήσετε το προνόμιο να έρθετε σε επαφή με τον Εσωτερικό Οδηγό σας, δεν θα έχετε μια εύκολη ζωή, επειδή η Ομορφιά Του θα εκθέσει όλη την ασχήμια σας· η Αγνότητά Του θα φέρει στην επιφάνεια όλη την ηθική βρωμιά σας· η Αγάπη Του θα σας αποκαλύψει πόσο μίσος τρέφετε· το Φως Του, θα σας δείξει πόσο πολύ ανέντιμοι είστε.

Αυγό για τον λεκέ από καφέ!


Αυτό το μυστικό για τους λεκέδες μπορεί να σας εκπλήξει!
Για να αφαιρέσετε αποτελεσματικά ένα λεκέ από καφέ, απλά χτυπήστε ένα κρόκο αυγού, απλώστε επάνω στο λεκέ με μια πετσέτα και αφήστε για περίπου ένα λεπτό. 

Καθαριστικό τζαμιών για το τσίμπημα της μέλισσας!!!


Ακούγεται περίεργο αλλά, το καθαριστικό τζαμιών μπορεί πραγματικά να μειώσει το οίδημα από το τσίμπημα της μέλισσας!


Μειώστε το οίδημα από τα τσιμπήματα της μέλισσας

Δείτε πως μπορείτε να αυξήσετε τις επιδόσεις σας με…ροζ ταινίες!

sxeseis

Στις…ροζ ταινίες το ρίχνουν το τελευταίο διάστημα τα ζευγάρια προκειμένου να απογειωθούν ερωτικά ελέω κρίσης.

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια αναζητούν την απόλυτη ικανοποίηση στον έρωτα μέσω ροζ ταινιών ..μια συνήθεια παλιά που επανήλθε στη μόδα, κυρίως στα νεαρά ζευγάρια. Αρκετές έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι οι ταινίες πορνό απογειώνουν την απόδοση του ζευγαριού, αλλά και την επικοινωνία μεταξύ τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα Βρετανών (C.Grov) που πραγματοποιήθηκε σε 8.376 άτομα έδειξε ότι η μικρή ή μέτρια σε συχνότητα χρήση πορνογραφικού υλικού έχει θετικές συνέπειες στη σχέση του ζευγαριού, αυξάνοντας τη συχνότητα και την ποιότητα του σεξ, καθώς και την εγγύτητα ανάμεσα στο ζευγάρι. Επίσης, τα ζευγάρια που έβλεπαν ροζ ταινίες με μέτρο όμως, διαπιστώθηκε πως είχαν καλύτερη σεξουαλική επικοινωνία.

Κάμπιες - Πεταλούδες και... Σ(τ)ΟΛΕΣ στο βηματισμό των Ράιχ (5)


Η μεταμόρφωση και η μετουσίωση ποτέ δεν ήταν "οικειοθελής" τελικά...

ούτε σε ατομικό, μα ούτε και σε κοσμικό επίπεδο. Καμιά κάμπια δε ρωτήθηκε, αλλά ούτε και χρειάστηκε να δώσει την έγκριση της... πριν διαλυθεί πλήρως, για να γίνει πεταλούδα... 

Το όραμα της Ζωής, κρυμμένο σε ένα άγραφο σπειροειδή κώδικα μορφογένεσης, θα συνεχίσει να γεννάει... και δε θα σταματήσει επειδή μερικές κάμπιες έλιωσαν κάτω από τη σόλα κάποιου απρόσεκτου...
 το μόνο πρόβλημα είναι... ότι δεν ξέρουμε ακόμη... ποιος είναι η σόλα... και ποιος η κάμπια. 

Ας μην ξεχνάμε πως η μόδα μιας εποχής κρύβει μακροχρόνια την πληγή μιας επόμενης γενιάς. Όπως και η πληγή μιας προηγούμενης γενιάς, που κληρονομήθηκε, μαζί με τη σκυτάλη της ζωής, μπορεί από φαρμάκι,  να εξελιχθεί σε φάρμακο και ίαμα για την επόμενη. Μπορεί το σύνηθες να είναι να της επιτρέπουμε να κακοφορμίζει, λόγω άγνοιας, συμβιβασμού ή συγκαταβατικότητας ως προς τη διάθεση αποδοχής της διατήρησης συστημάτων και κοινωνικών προτύπων, εντός των οποίων γεννιόμαστε. 
Μια συνηθισμένη διάθεση ουδέτερης επιφανειακά αποδοχής, ως προς τη διατήρηση μιας "πατροπαράδοτης" παράδοσης, τόσο θετικών όσο και αρνητικών συστατικών, που ωστόσο σε βάθος χρόνου φανερώνεται σαν πρόκληση στην ατομική, αλλά και τη συλλογική ζωή. Πρόκληση, της οποίας το αποτέλεσμα μόνο διορατικοί άνθρωποι μπορούν να δουν... και να ειδοποιήσουν έγκαιρα, τόσο για την αποφυγή του χειρότερου μελλοντικού "σεναρίου", όσο και για να δείξουν τον καταλληλότερο δρόμο που οδηγεί σε μια ευνοϊκή κατάληξη. 

Υπ΄αυτή την έννοια...
ίσως να ήταν καλά... 

Κάμπιες - Πεταλούδες και... Σ(τ)ΟΛΕΣ στο βηματισμό των Ράιχ (4)

Η διαχρονική διαδικασία μεταμόρφωσης ατόμου και κοινωνίας ° σήμερα °


της Βίκυς Χρυσού

συνέχεια 4η 


Με όση καλή διάθεση κι  αν προσεγγίζει κανείς τις ανάγκες ενός άλλου ανθρώπου, δεν μπορεί  να προβλεφτεί σε πια ανύποπτη στιγμή θα του ανταποδοθεί η φυσική ανθρώπινη έγνοια από το "κτήνος" που πολιτισμένα έκρυβε επί μακρόν και περίμενε να χιμήξει ενάντια στον ευεργετούντα... 
Δεν έμεινε τυχαία η φράση ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος...

(...) Ο αχάριστος όχι μόνο δε νοεί να ανταποδώσει το καλό αλλά με πλήρη αλήθεια ούτε καν το αναγνωρίζει. Αυτός είναι ο ορισμός της αχαριστίας στην απλή του έκφραση. Η αλαζονεία και η υπεροψία κυβερνούν τη σκέψη και το λόγο του. Χίλια καλά να κάνεις, λέει ο λαός, ένα να μην κάνεις είναι σαν να μην έκανες κανένα.
Ο τύπος του αχάριστου όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις ευεργεσίες που έχει καρπωθεί, αλλά και όταν βρεθεί σε πλεονεκτική θέση με ευκολία και χαιρέκακη διάθεση πρόθυμα στρέφεται εναντίον του ευεργέτη του. Πρόκειται προφανώς για μια ενδόμυχη ζήλια, ένα καλοκρυμμένο συναίσθημα φθόνου που κατακάθεται στην ψυχή του και πηγάζει από το γεγονός της συναίσθησης ότι ο ευεργέτης του διαθέτει ηθικό μεγαλείο (αλλιώς δεν θα ήταν ευεργέτης) το οποίο ο ίδιος δεν διαθέτει.
Και ο φθόνος είναι από τα κατώτερα ανθρώπινα συναισθήματα και πρωταρχική αιτία διάσπασης και διάλυσης των κοινωνικών ομάδων. Οικογένειες, φιλίες, όμιλοι, εταιρικοί σχηματισμοί, κοινωνικά μορφώματα κάθε λογής έχουν πέσει «θύματα» φθονερών και ζηλότυπων ανθρώπων. (...) (Αναστασία Καμπούρη-Μασαούτη- Πηγή)

Η Σειρήνα, Πλανερή Τραγουδίστρια

(τής Αρετής Μαρκέλλου)
Πλανερά πλάσματα, που το γλυκό τους τραγούδι υπόσχεται τη σοφία όλου τού κόσμου και την εκπλήρωση κάθε επιθυμία. Βρίσκονται στα βραχώδη όρη των Σειρήνων, στα νότια τής Ιταλίας. 
Όταν τραγουδούν, παίζουν λύρες, και όποιος σαγηνευτεί από το τραγούδι τους δε γυρνά πίσω ποτέ, γιατί οι Σειρήνες κατασπαράζουν τούς ναυτικούς που αποκοιμίζουν με την μουσική τους.
Κόρες μιάς Μούσας, οι πρώτες Σειρήνες ήταν πουλιά με χρυσό φτέρωμα και πρόσωπο νεαρής γυναίκας. 
Υπήρχαν και άλλες που ήταν πουλιά από τη μέση και κάτω και γυναίκες από τη μέση και πάνω. 
Κάποιες από αυτές προκάλεσαν κάποτε τις Μούσες σε διαγωνισμό τραγουδιού. 
Οι Μούσες κέρδισαν και μάδησαν τα χρυσά φτερά των Σειρήνων, με τα οποία έφτιαξαν στέμματα για τα κεφάλια τους. 
Τα ντροπιασμένα θηλυκά τέρατα κτέφυγαν στα ερημονήσια που φέρουν τώρα το όνομά τους.

Ο Ιάσονας κι οι αρφοναύτες του πλησίασαν αυτά τα νησιά, επιστρέφοντας από την εκστρατεία τους.. 

Όσοι Φοβούνται Τη Μοναξιά

Lonely-man-boat

Αγαπώ τη νύχτα. Ειδικά μετά τα μεσάνυχτα, όταν όλοι πλέον κοιμούνται κι ακούγεται μόνο ο άνεμος. Το μυαλό καθαρίζει τότε, η μοναξιά σου ομορφαίνει, γίνεται πιο οικεία. Ίσως γιατί μένεις μόνος σου, χωρίς να χρειάζεται ν’ απομονώνεσαι.
~~
Υπάρχουν άνθρωποι μονάχοι κι άνθρωποι μοναχικοί.
Οι πρώτοι δυστυχούν. Θα ήθελαν να έχουν κάποιον να μιλήσουν, ν’ αγκαλιάσουν, να δοθούν, αλλά -για διάφορους λόγους- δεν έχουν κανέναν. Τους βλέπω να κάθονται στο καφέ και ν’ αποζητούν λίγη προσοχή. Αλλά την ίδια στιγμή δεν τολμούν να πλησιάσουν κάποιον. Μένουν κλεισμένοι στη μοναξιά που απεχθάνονται.
Οι μοναχικοί είναι διαφορετικοί. Απολαμβάνουν τον εαυτό τους και την ησυχία. Σε δέχονται φιλικά στον προσωπικό τους χώρο, αλλά ξεφυσούν ανακουφισμένοι όταν απομακρύνεσαι.
Για να μπορείς ν’ απολαύσεις τη μοναξιά πρέπει ν’ αντέχεις τον εαυτό σου. Και για να πλησιάσεις τον εαυτό σου πρέπει να μάθεις ν’ απολαμβάνεις τη μοναξιά.
~~
Η μοναξιά είναι απαραίτητη προϋπόθεση κάθε μύθου όπου αναφέρεται ένας σοφός άνθρωπος.
Ο Ναζωραίος, λέει η ανθρώπινη μυθολογία, εξαφανίστηκε για δέκα χρόνια, ίσως και περισσότερα, απ’ τον κόσμο, πριν εμφανιστεί στην Παλαιστίνη για να διδάξει το (τόσο ουτοπικό) «αγάπα τον πλησίον σου ως σευατόν».
Κάποιοι λένε ότι ταξίδεψε στον Ελλαδικό χώρο κι ήρθε σε επαφή με τις στωικές και τις νεοπλατωνικές θεωρίες. Κάποιοι άλλοι λένε ότι έφτασε ως την Ινδία.
Πιο πιθανό μου φαίνεται να πήγε κάπου στη χερσόνησο του Σινά και να ‘μεινε μόνος, κοιτώντας τα ηλιοβασιλέματα πάνω απ’ την έρημο.
Ύστερα να χώθηκε σε μια σπηλιά και να ‘γραψε τις σκέψεις του στην άμμο. Και δεν έγραψε τίποτα άλλο.

Στάση λεωφορείου

Με την πρώτη ματιά, νομίζεις πως είναι κάποιο μνημείο, με την δεύτερη, αποκτάς την εντύπωση, πως μπορεί να είναι κάποιο αντίγραφο αρχαίας κατασκευής.
Μα μόλις δεις τα περίτεχνα μαρμάρινα παγκάκια, αρχίζεις να μπερδεύεσαι.
Στάση λεωφορείου!
Ναι! Στάση λεωφορείου, στο μικρό χωριό Πύργο, της Τήνου.
Έτσι, για να βλέπουμε πως υπάρχει ακόμα πραγματική Ελλάδα.

CERN – ΣΥΝΕΧΕΙΑ του ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ της ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ; (Βίντεο)

ufo cern montauk
Γράφει ο Σπύρος Μακρής,
Σημαντικές αποκαλύψεις φαίνεται πως βγαίνουν στο φως, συνδέοντας πολλά πράγματα μαζί…
Ο Daniel Liszt της ομάδας Dark Journalist, καλωσορίζει την οξυδερκή συγγραφέα και εκδότη Alexandra Bruce για μια βαθιά αποκαλυπτική συνέντευξη.
Η Alexandra Bruce, λοιπόν, έκανε μία βαθιά έρευνα γύρω από το πολύ γνωστό Πείραμα της Φιλαδέλφειας και την «εξωτική» τεχνολογία αορατότητας που λέγεται ότι αναπτύχθηκε από το αμερικάνικο Πολεμικό Ναυτικό και έλαβε χώρα στις 28/10/1943.
Το μονοπάτι της έρευνας αυτής την οδήγησε σε ένα ερευνητικό εργαστήριο (Black Budget research lab) που έμεινε γνωστό ως «The Montauk Project», στο σταθμό Montauk της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Long Island της Νέας Υόρκης.
Το πρόγραμμα Montauk πιστεύεται ότι είναι μια επέκταση ή ακόμη και συνέχιση του λεγόμενου Πειράματος της Φιλαδέλφειας, το οποίο επίσημα αμφισβητείται και ακυρώνεται.

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΩΔΗΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΒΙΑΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ



1)ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ. ΓΙΑΤΙ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΩΝ. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΖΙΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΦΟΒΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.. 
.

2)ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΙ ΣΟΝΜΠΟΛΙ ΝΑ ΕΔΡΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ...ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ. ΣΦΙΓΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ. ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ. ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΑΙΝ ΝΤΕΝΙ-ΖΑΒΕΝΤΕΜ-ΜΠΛΕΝΜΠΕΙΚ ΚΑΙ ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ.

3)ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΠΙΣΩ. ΑΡΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΑΠΤΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ.....ΑΥΤΟ ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ( ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ) ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ . ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

4)ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ANSBACH ΗΤΑΝ ΝΔ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ ΕΝΤΟΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ ΕΝΩ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΟ ΠΟΛΩΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ REUTLINGEN ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΔΗΣ ΒΥΤΕΜΒΕΡΓΗΣ. ΟΧΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΒΑΥΑΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΟΥ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ WURZBURG ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ . ΣΥΝΕΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΗΜΕΡΕΣ 4 ΒΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.

Αποκάλυψη: Οι Πλάκες Καθοδήγησης της Τζώρτζια.



Σχόλιο Analysts4C: Στις 10 Ιουλίου 2011, ο γνωστός ιστότοπος Geopolitics & Daily News δημοσίευσε την παρακάτω συνέντευξη του συνδιαχειριστή του Analysts for change, του Αντγου Ιωάννη Μπαλτζώη. Η συνέντευξη αυτή προκάλεσε έκπληξη και αντιδράσεις για κάποια θέματα, που αποκαλύφτηκαν. Για την απόδειξη των αποκαλύψεων του ο κ. Μπαλτζώης, έγραψε ένα άρθρο με τίτλο "Οι Πλάκες Καθοδήγησης της Τζώρτζια", όπου εκεί αποκαλύπτονται μερικά από τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών. Έτσι λοιπόν κρίνουμε ότι το άρθρο εκείνο παραμένει ακόμη επίκαιρο και αποκαλυπτικό και το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο, μαζί με την συνέντευξη.

http://gdailynews.wordpress.com/2011/07/10/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%85%cf%80%cf%84%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%b5-%ce%b1-%ce%b9%cf%89%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%cf%80%ce%b1%ce%bb/

Γράφει ο Αντγος (ε.α.) Ιωάννης Μπαλτζώης
Σε ένα από τους υψηλότερους λοφίσκους της Κομητείας του Έλμπερτ (ElbertCounty) , της Πολιτείας της Τζώρτζια, 140 ΚΜ ανατολικά της Ατλάντα, 72 ΚΜ από την πόλη Αθήνα και 14 ΚΜ βορείως του κέντρου του Έλμπερτ, στέκονται αγέρωχοι, μυστηριώδεις και εντυπωσιακές οι Πλάκες (πέτρες) Kαθοδήγησης της Τζώρτζια ,The Georgia Guidestones, ή αλλιώς American Stonehenge. 


Είναι ένα παντελώς άγνωστο «μνημείο» για τους περισσότερους ανθρώπους, ακόμη και για τους Αμερικανούς, έχει όμως την σημασία του για κάποιους άλλους και ιδιαίτερα τα μέλη κάποιων μυστικών – μυστικιστικών οργανώσεων, που δεν θα αναπτύξουμε στο παρόν.

Το όλο μνημείο περιβάλλεται από μυστήριο και κανείς δεν γνωρίζει απόλυτα τι σημαίνει, ποιους εκπροσωπεί και ποιος ο σκοπός του. 


Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι τον Ιούνιο του 1979, κάποιος καλοντυμένος κύριος ονόματι R.C. Christian, (που τελικά απεδείχθη ότι ήταν ψευδώνυμο), επισκέφτηκε την εταιρεία Elbert Granite Finishing Company και έδωσε την παραγγελία για ένα μνημείο, το οποίο όπως δήλωσε θα μεταφέρει ένα μήνυμα προς το ανθρώπινο γένος. 

Εξήγησε ότι εκπροσωπεί μία ομάδα ανθρώπων, η οποία επιδίωκε να προσφέρει οδηγίες (εντολές) προς την ανθρωπότητα δίδοντας τα ακριβή σχεδιαγράμματα και τις απαραίτητες οδηγίες. 

Έτσι στις 22 Μαρτίου 1980 το μνημείο αυτό στήθηκε στο προαναφερόμενο μέρος και ονομάσθηκε The Georgia Guidestones, σύμφωνα με την επιγραφή στην οριζόντια πλάκα. 

Μάλιστα σύμφωνα με ερευνητές του παράξενου αυτού μνημείου, μέχρι σήμερα το μόνο που έχει αποκαλυφθεί είναι ότι αυτό έχει ανεγερθεί προς τιμήν και αναγνώριση του Thomas Paine, που πρώτος ενστερνίστηκε την απόκρυφη φιλοσοφία και είναι συγγραφέας του βιβλίου TheAgeofReason, όπου σκοπός του βιβλίου ήταν να καταστρέψει την Ιουδαική-Χριστιανική πίστη και αντιλήψεις, πάνω στις οποίες είχε ιδρυθεί το Αμερικανικό έθνος. 

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΣΤΟΝ ΙΝΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΕ ΓΚΙΟΥΡΣΕΛ-ΕΒΡΕΝ-ΚΑΡΑΝΤΑΓΙ-ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΝΙΤ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΔΕΝ ΣΗΚΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΧΕΡΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 

1)ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ. Ο ΑΝΕΔΑΦΙΚΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΥ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ...

2)ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΣ ΜΗΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ "ΘΕΡΜΕΣ" ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.. ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΕΝΩ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ Η ΔΥΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΧΘΡΙΚΗ Ή ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ. ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΞΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. ΑΝ Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΡΟΣ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ(ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ 14 ΧΩΡΕΣ/ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ RIMPAC-2016 ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ(ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 26 ΚΡΑΤΩΝ ) ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΛΛΑ....ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...

3)ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ . ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟ. ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ. ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ.ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.

4)ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΣΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΤΑΓΚΛΑΣ ΜΑΚΑΡΘΟΥΡ. ΕΙΠΕ "ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ , ΟΤΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΨΧΡΑΙΜΟΣ-ΗΠΙΟΣ-ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ!!'. ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ. Ο ΜΑΚΑΡΘΟΥΡ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ ΗΤΤΗΜΕΝΗ ΙΑΠΩΝΙΑ....ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.(ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ....)

5)ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΟΔΑ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. 

Ζητείται βλακας





«Ναι…γελάτε…γελάτε». (κάτι μου θυμίζει αυτό) Γελιοκρατία. Θα μπορούσε να είναι και «γελοιοκρατία». Δεν απέχει και πολύ άλλωστε,όταν μιλάμε για τα νεοελληνικά αντιστασιακά «pokemon». Δηλαδή για τους ελληνόφωνους υπαλλήλους-τοποτηρητές  της Αμερικανικής πρεσβείας εις το ιδιόκτητο ελληνικό κράτος,δηλαδή για τους «κυβερνώντες» κατά μια πολύ ατυχή,άστοχη άτοπη και δυστυχή έκφραση.
Ο «Μπόλεκ» ( ο Λόλεκ είναι ο μανιαμούνιας Αδωνις) της δύστυχης Ν.Δ. κατά την πανυγηρική επέτειο (το σωστό είναι «επάιτειος» αλλά τέλος πάντων) από την αποκατάσταση της «δημοκρατίας»,πρωτού το «σώμα» το κυνοβουλευτικό βγεί για το εθιμοτυπικό φαί και πιοτό τζάμπα στο Προεδρικό μέγαρο για να γιορτάσει την αποκατάστασή(του) εγινε και η εθιμοτυπική συνεδρίαση στα πρώην(;) Βασιλικά ανάκτορα, που κοροιδευτικά αποκαλείται «βουλή).
Πύρινοι λόγοι που μετά βίας κράταγαν το στόμα κλειστό, είτε από τα γέλια,είτε από τα χασμουρητά. Ενας εξ αυτών, ο «Δημοσθένης» της οικογένειας του Κομη Δράκουλα. Ο νεφεληγερέτης,ερίγδουπος,ακερσεκόμης,μουσηγέτης κλπ Κούλης, άστραψε και βρόντηξε όταν διαπίστωσε πως «οι αριστεροί» (στα έδρανα και δεξιοί στην νοοοτροπία προσπάθησαν να οικειοποιηθούν πλήρως την «αντίσταση» κατά της χούντας. Και έβαλε κατά τους,σφόδρα,κατακεραυνώνοντάς τους, με το επιχείρημα πως «τα πρώτα έξι χρόνια της  ζωής του,τα πέρασε στην «εξορία». (για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν, η «εξορία» της οικογένειας Μητσοτάκη,έλαχε στην Πόλη του φωτός,στο Παρίσι. Τι Παρίσι,τι ξερονήσι).Στα βρεγμένα σοκάκια της Μονμάρτρης. Δράμα. Εξι μηνών πολιτικώς κρατούμενος. Και για τα υπόλοιπα χρόνια, πολιτικώς υποβασταζόμενος από τον πατριό του.
Ο ορισμός του φτωχού άσημου ορφανού, που πάλεψε με ίδιες δυνάμεις ενάντια σε αντίξοες συνθήκες και τελικά τα κατάφερε και «εγινε κάτι». Δίχως καμιά βοήθεια και σχεδόν απόκληρος. Μετα το 6αμηνο  αυτό σοκ,πείσμωσε.Ξεπέρασε τα υπόλοιπα βρέφη,πήγε το σχολείο,ξεπέρασε τους συμμαθητές του,κατόπιν στο Πανεπιστήμιο ξεπέρασε τους συμφοιτητές του,όλα μόνος,κατόπιν ξεπέρασε τους συναδέλφους του και έπιασε ποστο και «μισθουλάκο» στην Τράπεζα και κατόπιν ξεπέρασε και τους συναγωνιστές του στο κόμμα και έφτασε στην καρέκλα του πατέρα του. Ο Ολυμπιονίκης κατοστάρης που έτρεχει στον διάδρομο 1 και στους υπόλοιπους κανείς. Μέχρι και ο αφέτης είχε αυτοπυροβοληθεί. Ο «Ξανθόπουλος» της βουλής. Τα λεξικά,στο λίμα «μέσον» πρέπει να βάλουν την φωτογραφία του.

Πως θα βοηθήσετε κάποιον που φοβάται;




•Σεβαστείτε το συναίσθημά του.
•Μη γελοιοποιήσετε ποτέ τον φόβο. 

•Ακούστε τον χωρίς να αναζητάτε λύσεις.
• Μην προσπαθήσετε να τον λογικέψετε 
•Μην προσπαθήσετε να του δώσετε συμβουλές.
•Μη θελήσετε να τον καθησυχάσετε να διώξετε τον τρόμο του, αφήστε τον πρώτα να τον ζήσει. 

Το πρώτο που χρειάζεται είναι να αισθανθεί αποδεκτός μαζί με το συναίσθημά του. Εμπιστευτείτε τις ικανότητές του να βρει τις δικές του λύσεις.
Κατόπιν, με τη βοήθεια της συζήτησης και των ξεκάθαρων ερωτήσεων, βοηθήστε τον να μιλήσει γι’ αυτό που αισθάνεται. Τα λόγια επιτρέπουν να αποστασιοποιηθούμε από το ανεπεξέργαστο συναίσθημα. Καθώς θα μιλά, θα συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που προκάλεσε την αγωνία του. 

Οι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι τα μόνα πλάσματα που υπάρχουν



»Οι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι τα μόνα πλάσματα που υπάρχουν. 

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν πολλοί κόσμοι και πολλές διαστάσεις... Υπάρχουν πολύ περισσότερες ψυχές απ’ ότι φυσικοί φορείς. 

Η ψυχή μπορεί επίσης να διαχωριστεί, αν το επιθυμεί, και να βιώνει περισσότερες από μία εμπειρίες ταυτόχρονα.

 Αυτό είναι εφικτό, αλλά απαιτεί ένα επίπεδο ανάπτυξης στο οποίο οι περισσότεροι δεν έχουν φτάσει. 

Στο τέλος θα διαπιστώσουν ότι υπάρχει μία και μόνο ψυχή. 

Και ότι όλες οι εμπειρίες μοιράζονται ταυτόχρονα. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που αφορά στο παρόν.

»Όταν κοιτάζετε τα μάτια κάποιου άλλου, οποιουδήποτε ανθρώπου, και βλέπετε τη δική σας ψυχή να σας κοιτάζει, τότε θα ξέρετε πως έχετε φτάσει σε ένα άλλο επίπεδο συνειδητότητας. 


Με αυτή την έννοια δεν υπάρχει μετενσάρκωση, γιατί όλες οι ζωές και όλες οι εμπειρίες είναι ταυτόχρονες. 

Ανθρωποι στα πρόθυρα κατάρρευσης

Ανθρωποι στα  πρόθυρα κατάρρευσης
Γράφει η  ψυχολόγος
Μαρία Καρίκη
Παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω σου διαπιστώνεις ότι ο καθένας μοιάζει να «βουλιάζει» στο μικρόκοσμό του, γεμάτος άγχη, έγνοιες και έντονη δυσφορία για ό,τι συμβαίνει γύρω του. Πρόσωπα σκεπτικά, προβληματισμένα, μελαγχολικά, απαισιόδοξα. Με το παραμικρό σαν αφορμή, βλέπεις να ξεπροβάλλει ένας θυμός προς κάθε κατεύθυνση. Φωνές, καβγάδες, συγκρούσεις, παρατηρήσεις, επικρίσεις, αποδοκιμασίες γίνονται μέρος της καθημερινότητας. Ο άνθρωπος μοιάζει να «πνίγεται» μέσα σε μια πραγματικότητα που δεν τον εκφράζει πια. Αισθάνεται αποξενωμένος τόσο από τον εαυτό του όσο και από τον συνάνθρωπό του. Δεν ξέρει πια τι μπορεί να αλλάξει γύρω του και αν μπορεί πράγματι να το αλλάξει. Παρακολουθεί μουδιασμένος τις εξελίξεις των καιρών και νιώθει ανήμπορος, αλλά και ψυχικά εξαντλημένος.           

Το κενό μέσα του όλο και μεγαλώνει, γιατί μεγαλώνει μαζί η αβεβαιότητα και η αμφιβολία σχετικά με το τι τον περιμένει εκεί έξω στη ζωή. Ψάχνει απεγνωσμένα να κρατηθεί από κάπου, αλλά αισθάνεται να καταρρέουν όλα όσα παλαιότερα πίστευε ότι ήταν σταθερές αναφοράς. Σαν να έχει αποδομηθεί ο κόσμος γύρω του έτσι όπως τον γνώριζε και τώρα προσπαθεί να τον μάθει από την αρχή. Όλα αυτά του προκαλούν σύγχυση, θλίψη, αγωνία και ένα αίσθημα παραίτησης πολλές φορές.

Οι 6 κανόνες του Ιπποκράτη κατά του καρκίνου


Οι 6 κανόνες του Ιπποκράτη κατά του καρκίνου
Ο Ιπποκράτης έδωσε το φάρμακο για τον καρκίνο πρίν πολλά χρόνια. Και θα υιοθετήσουμε την τακτική του πανεπιστήμονα Ιπποκράτη ο οποίος μας έλεγε ότι είμαστε ό,τι τρώμε. Τι συμβαίνει όμως και υπάρχει στις ημέρες μας αυτή η έξαρση του καρκίνου;

Ας γνωρίσουμε την Ιπποκράτειο αντικαρκινική άμυνα η οποία στηρίζεται στην ισορροπία των 4 βασικών γεύσεων. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με την ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης:

«Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». 

Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης:

«Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και… τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄ όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη».

«Μικροί» αποχαιρετισμοί…

Αλεξάνδρα Γεωργίου Συνθετική Σύμβουλος Ψυχικής υγείας 
«Μικροί» αποχαιρετισμοί…

Δεν θέλησα να κάνω πιο δύσκολο τον αποχαιρετισμό/αποχωρισμό μας, βοηθώντας τη - όπως και τον εαυτό μου φυσικά – στην κοινή τελικά προσπάθειά μας να καμωθούμε ότι δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα(!), ότι εμείς θα έχουμε επαφή με συχνή ροή με όλα τα συνεπικουρούμενα διαδικτυακά μέσα κανονικά, ότι θα ξαναβρεθούμε όταν μία από τις μελλοντικές φορές που θα έρθει Ελλάδα και θα έχει τον απαιτούμενο χρόνο, ότι δεν είναι ξενιτιά, ότι η χώρα που θα ζει θα είναι κοντά, ότι … ότι…

Άνοιξα γρήγορα και αποφασιστικά την εξώπορτα του σπιτιού μου και δεν γύρισα πίσω να την κοιτάξω… Μα και εκείνη έφυγε με το ίδιο περίπου στυλ. Έβαλα το κλειδί στην πόρτα αμέσως μόλις διέκρινα ένα σχεδόν ανεπαίσθητο τρεμούλιασμα στα όμορφα μάτια της! Ανεβαίνοντας στο διαμέρισμα ο εγκέφαλός μου ταχύτατα προσπαθούσε να «χωνέψει» τα δεδομένα! Κάπου σε αυτό το μονοπάτι γεννήθηκε και η ιδέα αυτού του μικρού αφιερώματος σε εκείνη… Εξάλλου πάντοτε η συγγραφή ήταν ένα από τα μεγαλύτερα μέσα κάθαρσης και …ξορκίσματος!

Αναλογίζομαι πόσοι πολλοί αποχωρισμοί «μικροί» και «μεγάλοι» πρωταγωνιστούν στη ζωή μας από τη στιγμή της μεγάλης αποκόλλησης μας από το προστατευτικό περιβάλλον της εμβρυακής μας ζωής …

Αγαπημένα παιχνίδια, σπίτια, συνήθειες, γειτονιές, σχολεία, συμμαθητές, στέκια, σύντροφοι, αγαπημένοι, αντικείμενα, εργασιακοί χώροι, συνάδερφοι, τοπία, περιβάλλοντα, φίλοι, συγγενείς, συνήθειες, η εικόνα μας, μουσικά συγκροτήματα, τηλεοπτικές σειρές, προϊόντα, καλλιτέχνες, τόσα άλλα…

Βράστε λεμόνια και πιείτε το υγρό αμέσως μόλις ξυπνήσετε ... θα σοκαριστείτε από τα αποτελέσματα!

Ο τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας είναι πραγματικά σημαντικός, γιατί δείχνει το είδος της ζωής που ακολουθείται. 

Η πόση ζεστού νερού με λεμόνι έχει γίνει μόδα, ωστόσο, αυτή η μέθοδος δεν χρησιμοποιεί πλήρως όλες τις δυνατότητες που το λεμόνι έχει.
Όταν πίνετε ζεστό νερό με λεμόνι, δεν χρησιμοποιείται όλα τα θρεπτικά συστατικά που το λεμόνι έχει να προσφέρει. 

Για παράδειγμα, την φλούδα και τον πολτό. 

Το να βράσετε όλο το λεμόνι, από την άλλη πλευρά, είναι καλύτερα επειδή χρησιμοποιείται τόσο το χυμό λεμονιού, όσο και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που το λεμόνι έχει να προσφέρει. 

Για την ακρίβεια, αυτό το ελιξήριο αυξάνει ουσιαστικά τις επιδράσεις του λεμονόνερου.
Βράζουμε-Λεμόνια-και-ποτό-Οι-Υγρών-As-Soon-As-You-Wake-Up ...- You-θα-Be-σοκαρισμένος-by-the-Effects
Σήμερα, θα σας δείξουμε πώς να προετοιμάσετε αυτό το σπουδαίο ποτό.
Συστατικά
  • 6 λεμόνια
  • 500 γραμ. νερό
  • Μέλι
Παρασκευή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα