Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τι κρύβει το social drinking

                                  

Είναι ο… καταλύτης της κοινωνικής μας ζωής, το αγχολυτικό μας, η παρέα που συντροφεύει τις πιο προσωπικές συζητήσεις μας.
Πόσο κακό όμως μπορεί να μας κάνει ένα ακόμη ποτήρι;
Η… δικαιολογία είναι αρκούντως πειστική. Μήπως όμως είναι μια ακόμα δικαιολογία; Είμαστε χαρούμενοι, πάμε για ένα ποτό. Είμαστε λυπημένοι, πάμε για ένα ποτό. Έχουμε έγνοιες, πάμε για ένα ποτό. Έχουμε κάτι να γιορτάσουμε, πάμε για ένα ποτό. Χωρίσαμε, παντρευόμαστε, έχουμε γενέθλια, επέτειο ή απλώς θέλουμε να δούμε έναν φίλο από τα παλιά… πάμε για ένα ποτό. Το αλκοόλ έχει εξελιχθεί σε απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχημένης κοινωνικής συνεύρεσης! 

Απιστία:Έξοδος Κινδύνου


                                  

Είναι σύνηθες να ακούμε διάφορα περιστατικά όπου ο ένας από τους δυο συντρόφους ή και οι δυο μαζί απατούν ο ένας τον άλλο και κακομεταχειρίζονται την σχέση που έχουν. Όταν μιλάμε για συζύγους ορίζουμε την απιστία ως την παράβαση της συζυγικής πίστης! Άρα, είναι σαφές ότι μιλάμε για την πίστη που δεν εκπληρώνεται. Αυτό κατά κάποιο τρόπο προϋποθέτει ότι και οι δυο σύντροφοι ή σύζυγοι έχουν αποδεχτεί τους “όρους πίστης” κάτι που γίνεται με τα δεσμά του γάμου. Όμως, μιλώντας γενικά οι σύντροφοι μεταξύ τους άτυπα, εκτός και αν έχουν συμφωνήσει κάτι διαφορετικό, ορίζουν την σχέση τους με κάποιους κανόνες που μέσα σε αυτούς πρωτοστατεί και η πίστη μεταξύ τους. Δηλώνουν φωναχτά και σιωπηρά ότι πιστεύουνε στον έναν και τον μοναδικό, στην μια και μοναδική. Είναι κάτι τέτοιο εφικτό; Ή απλά προδιαθέτουμε τον εαυτό μας για μεγάλη απογοήτευση και πόνο;

Είμαι ο παρατηρητής του εαυτού μου



Είμαι  κεντραρισμένος, σημαίνει είμαι ο παρατηρητής του εαυτού μου.
Ένας απλός τρόπος για να μπορέσεις να  πετύχεις  να βρεθεις στο κεντρο σου, είναι να παρατηρείς την αναπνοή σου, ώστε να είσαι στον παρόντα χρόνο.

Κλείστε απαλά τα μάτια σας, επικεντρώστε την προσοχή σας στην αναπνοή σας και αισθανθείτε την.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Έφτασε με το mail αυτή η ανάρτηση και κατανοώντας την δύναμη που κουβαλούν οι εικόνες, στάθηκα στην ιστορία που περιγράφεται από τον άγνωστο σε μένα συντάκτη της.
Όπως και να έχει, θέλησα να την μοιραστώ με όσους καταλαβαίνουν πως δίχως την αναδρομή στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεν θα μπορέσουμε να πορευτούμε στο αύριο.

Ποια είναι αυτή η γυναίκα; Μοιάζει φτωχή και κουρασμένη. Τι της έχει άραγε συμβεί;

Πώς τη λένε; Την ξέρω; Κάτι μου λέει το πρόσωπό της. Πού την έχω δει; Στην τηλεόραση; Στο internet; Στο σινεμά; Κάπου στον δρόμο; Είναι διαφήμιση, είναι πραγματικότητα, τι είναι; Μοιάζουν τα πρόσωπα, μπορείς να μπερδευτείς. Μήπως είναι κάποιος δικός μου άνθρωπος; Κι αν είναι μια παλιά φωτογραφία της οικογένειάς μου, αν είναι συγγενής μου, αίμα μου; Μια άγνωστη ιστορία του προσφυγικού μας παρελθόντος; Τα ξέρω τα μάτια της…
Ποια είναι, άραγε, αυτή η γυναίκα; Μοιάζει φτωχή και κουρασμένη. Τι της έχει συμβεί; Από ποια δύσκολη εποχή έρχεται η εικόνα της; Από ποια χώρα; Σε ποιο σημείο της αέναης Αδικίας βρέθηκε να ζει;
Τι απέγινε εκείνη; Τι απέγιναν τα παιδιά της; Τι απέγιναν οι σκέψεις της; Χάθηκαν; Ή μήπως όχι; Είναι εδώ δίπλα μου; Μήπως ζει; Μήπως βρίσκεται στην Αθήνα, μήπως βλέπουμε τον ίδιο ήλιο τώρα που γράφω στο μικρό μου δωμάτιο; Ποια είναι; Μήπως δεν έχει σημασία; Μήπως χάνω (ξανά) τον χρόνο μου; Τι με νοιάζει; Τι θα αλλάξει στη δική μου τη ζωή αν ξέρω; Πότε θα αλλάξει η δική μου η ζωή αν, τελικά, μάθω;
Ποια είναι;

Το μυστικό της ζωής


“Σήμερα μοιάζεις διαφορετικός”, μου είπε

“Ναι, νοιώθω σαν Βασιλιάς !”, της είπα
Γέλασε

Καλά, περίμενε, πρέπει να σου εξηγήσω …

Μια μικρή ιστορία ίσως βοηθήσει

Προς τους απανταχού άθρησκους (αλλά όχι άθεους)

                                                      


Από Νίτσε έχω διαβάσει το Τάδε έφη Ζαρατούστρα (1882)  και αν εξαιρέσεις κάποια κομμάτια που τα έχω συζητήσει για τα υπόλοιπα δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν έχω καταλάβει κάτι, παρά το γεγονός ότι αυτά που διάβαζα με ενθουσίαζαν... 
Πριν κάτι μήνες έπιασα να διαβάσω χωρίς μεγάλη όρεξη (λόγω της προηγούμενης εμπειρίας μου) το "Πέρα από το καλό και το κακό" (1886). Ξεκινώντας από τον πρόλογο είδα ότι όταν έγραψε αυτό το βιβλίο, (μετά τον Ζαρατούστρα που το θεωρούσε ως το αριστούργημα του) έστειλε ένα αντίγραφο στον μεγάλο ιστορικό Γιάκομπ Μπούκχαρτ γράφοντας στο συνοδευτικό γράμμα: "Παρακαλώ διαβάστε αυτό το βιβλίο (αν και λέει τα ίδια πράγματα με το Ζαρατούστρα μου, αλλά διαφορετικά, πολύ διαφορετικά)".
Διαβάζοντάς το, κατάλαβα ότι είχε δίκιο. Αν ο Ζαρατούστρα ήταν ένα ποίημα, αυτό το βιβλίο ήταν το κλειδί που θα μπορούσε να ξεκλειδώσει το ποίημα.

Γενετιστές Υπολόγισαν Την Ημερομηνία Δημοσίευσης Της «Ιλιάδας».

Ιλιάδα του Ομήρου

Τα Γονιδιώματα και η γλώσσα παρέχουν ενδείξεις σχετικά με την προέλευση των κλασικών του Ομήρου.

Οι επιστήμονες που αποκωδικοποιούν τη γενετική ιστορία του ανθρώπου με την παρακολούθηση της μετάλλαξης των  γονιδίων  εφάρμοσαν την ίδια τεχνική σε ένα από τα πιο αρχαία  κείμενα του Δυτικού κόσμου  με σκοπό την αποκάλυψη της ημερομηνίας που γράφτηκε για πρώτη φορά.

Ο Παπαγεωργόπουλος οδηγείται στις φυλακές - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ




Στις δικαστικές φυλακές Διαβατών οδηγήθηκαν οι τρεις καταδικασθέντες για την υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ στο Δήμο Θεσσαλονίκης,  ο τέως δήμαρχος ΒασίληςΠαπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Συνοδεία αστυνομικών και φορώντας χειροπέδες, οι τρεις καταδικασθέντες, Παπαγεωργόπουλος, Λεμούσιας και Σαξώνης, αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο. 

ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ


Δρος Θεολόγου Σημαιοφόρου

                          

Τά αναφερθέντα περί φωνηέντων είναι ενδεικτικά. Η λειτουργία των, εντός των Ελληνίδων λέξεων, θά κατανοηθή ολίγον κατ' ολίγον.
  Αι Ελληνίδες Λέξεις μάς μεταφέρουν τά νοήματα τού Έλληνος Λόγου. Τά Άφωνα αποτελούν τόν νοηματικόν ιστόν τής λέξεως, ενώ τά φωνήεντα φωτίζουν πολυτρόπως τά νοήματα των αφώνων.

ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ

Η επτάς των φωνηέντων είναι μία ουσία. Είναι η ουσία τού ΑΛΦΑ = Ηλιοφώς = Αρχική δύναμις.

Ο ΚΩΔΙΞ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

τού Δρος Θεολόγου Σημαιοφόρου


ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΞ
 

Α > Αρχική δύναμις (ΑΛΦΑ = αρχικόν ηλιοφώς) 
Β > Ενέργεια πάσης φύσεως (Β-ΗΤΑ = η ενέργεια που φανερώθηκε και στερεώθηκε). 
Γ > Τό γαιώδες σωματίδιον (ΓΑΜΑ = η γή - τό γεμά-το) 
Δ > Η Δύναμις πού δομεί καί δημιουργεί 
Ε > Η εκπορευομένη δύναμις (τού φωτός) 
Ζ > Η Ζωή καί η Ζέσις 

Εγκυμοσύνη και διαβήτης



Ο αριθμός των γυναικών με σακχαρώδη διαβήτη κατά την εγκυμοσύνη
παρουσιάζει αύξηση. Ο διαβήτης δημιουργεί προβλήματα τόσο για την
εγκυμονούσα μητέρα όσο και για το παιδί της.
Ο σακχαρώδης διαβήτης παρουσιάζεται με δύο βασικές μορφές, το διαβήτη τύπου 1 και το διαβήτη τύπου 2. Χαρακτηρίζεται από ανωμαλίες του μεταβολισμού και ψηλά επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα που προκαλούν σοβαρές παθήσεις στους ασθενείς.

Κρέμες κατά των ρυτίδων: Πόσο βοηθούν πραγματικά;



Στην αγορά διατίθενται πληθώρα προϊόντων για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Περιέχουν πολλές ουσίες για τις οποίες υπάρχουν ισχυρισμοί ότι βοηθούν κατά των ρυτίδων και ότι μπορούν να προλάβουν ή να επανορθώσουν βλάβες που έχουν προκληθεί από τον ήλιο.
Για μερικές κρέμες έχουν γίνει έρευνες που δείχνουν ότι οι ουσίες που περιέχουν μπορεί να βελτιώνουν τις ρυτίδες. Για πολλές άλλες κρέμες και για τις ουσίες που χρησιμοποιούνται, δεν έχουν γίνει επαρκείς, αυστηρές επιστημονικές εργασίες που να τεκμηριώνουν τις ευεργετικές τους επιδράσεις.Βέβαια κάποιος δεν μπορεί να περιμένει με μια κρέμα να πετύχει επανόρθωση του προσώπου από τη φθορά του χρόνου, του ήλιου ή του καπνίσματος.

Η φροντίδα των δοντιών προφυλάσσει την καρδία και τις αρτηρίες



Φροντίζετε τα δόντια σας! Θα κερδίζετε χρόνια ζωής.
Η φροντίδα των δοντιών προσφέρει μακροζωία. Φροντίζοντας τα δόντια σας, προφυλάσσεστε από τερηδόνα και ουλίτιδα.
Η χρόνια ουλίτιδα είναι μόλυνση των ούλων. Εξελίσσεται προκαλώντας ζημιά, όχι μόνο στο στόμα και στα δόντια, αλλά και στην καρδία και στις αρτηρίες.

Ισόβια για Παπαγεωργόπουλο - Λεμούσια και Σαξώνη! - Οδηγούνται στην φυλακή!



- Παπαγεωργόπουλος: "Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις"
- Πρόεδρος Δικαστηρίου: "Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί"
- Μετα την ανακοίνωση της απόφασης για ποινή ισόβιας κάθειρξης η σύζυγός του έπεσε στην αγκαλιά του και ξέσπασε σε λυγμούς
- Βουρκωμένος και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που επιβάλλεται τέτοια ποινή σε τοπικό άρχοντα

ΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗΣ Louise Hey


 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ



     

  Στην απεραντοσύνη της ζωής που βρίσκομαι, όλα είναι τέλεια,  ακέραια και πλήρη.









Όμως η ζωή αλλάζει συνεχώς, δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος, απλώς

ΕΝΤΟΝΗ ¨ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ¨ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ...



ΠΑΛΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΩΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΝΕΟ-ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΗΛΙΔΕΣ ΠΟΥ Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ¨ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ¨, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΙΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ) ΝΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ (ΦΙΛΙΚΟ– ΕΧΘΡΙΚΟ- ΟΥΔΕΤΕΡΟ).

Πώς βλάπτουμε το μέλλον της κόρης μας (χωρίς να το καταλαβαίνουμε)



Κάποια μέρα θα θέλετε η κόρη σας, η ανιψιά σας ή η κόρη της καλύτερής σας φίλης να μεγαλώσει και να έχει την δυνατότητα να γίνει ό,τι ονειρεύεται: Χειρουργός, δικηγόρος, συγγραφέας, πυροσβέστης, χρυσή Ολυμπιονίκης ή 
Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Και σίγουρα θέλετε, για όποιο από τα παραπάνω, να αμείβεται για τον ίδιο ακριβώς χρόνο τα ίδια ακριβώς χρήματα με τα οποία αμείβονται οι άνδρες συνάδελφοί της.

Υπάρχουν Επειδή Συμφώνησες Να Υπάρχουν


Αποφασίζεις και Συμφωνείς με τους  υπόλοιπους ανθρώπους (και με αυτούς που προηγήθηκαν) από κοινού πώς θέλεις να είναι ο κόσμος, τον δημιουργείτε και τον αποδέχεστε έτσι όπως τον θέλετε είτε συνειδητά, είτε υποσυνείδητα. Αυτό που θέλω να γίνει κατανοητό, είναι πως αν -για οποιονδήποτε λόγο- δεν Συμφωνείς με Επίγνωση, τότε γι σένα και μόνο, ο κόσμος όπως τον ζουν οι υπόλοιποι σταματάει, αλλάζει, διαφοροποιείται.
Δεν Συμφωνείς με Επίγνωση και διαθέτεις την απαιτούμενη ΕΝΕΡΓΕΙΑ για να το κάνεις αυτό, μόνο τότε ο κόσμος σταματά.

Η ταινία «Argo», η CIA, η… Αθήνα, οι πράκτορες και η κόρη του Στάλιν !!!



Μπορεί το θέμα της βραβευμένης ταινίας «Argo» να είναι η προσπάθεια της αμερικανικής CIA να απαγκιστρώσει από το Ιράν έξι Αμερικανούς διπλωμάτες, παγιδευμένους στην πρεσβεία του Καναδά μετά την Ισλαμική Επανάσταση, λίγοι γνωρίζουν ότι ο αξιωματούχος της CIA, Τόνι Μέντεζ, που πρωταγωνίστησε στο θρίλερ, είχε σημαντική «προϋπηρεσία»…

Ἰνσουλίνη, ἄλλος ἕνας μύθος καταρρίπτεται;


Η ινσουλίνη διπλασιάζει το ποσοστό θανάτου σε διαβητικούς τύπου 2:
Μετα τον μύθο της χοληστερόλης και των στατινών, καταρρίπτεται και ο μύθος της ινσουλίνης.
Φαίνεται τόσο έξυπνο:
Ἰνσουλίνη, ἄλλος ἕνας μύθος καταρρίπτεται;

Τα Πάντα στη Φύση είναι Μαθηματικά



Είναι γνωστό ότι οι φιλόσοφοι και φυσικοί της αρχαίας Ελλάδας, προσπάθησαν να τοποθετήσουν τη Γη στο κέντρο του σύμπαντος. Αντίθετα, ο μαθηματικός, φιλόσοφος και γεωμέτρης Πυθαγόρας ο Σάμιος (579 ή 572-500 ή 490 π.Χ.) ακολουθεί έναν ξεχωριστό δρόμο. Αυτός, αναγορεύει το Φυσικό κόσμο, ως έναν κόσμο μέσα στον οποίο δρα ένα πλήθος από ‘’μυστικές και ακατάληπτες δυνάμεις, κατανοητές μέσα από μαθηματικούς συμβολισμούς και μυθικές παραστάσεις’’.Ο Πυθαγόρας συνειδητοποίησε ότι οι αριθμοί βρίσκονταν σε όλα τα πράγματα. Από την αρμονία στη μουσική, τη δομή των όντων, τα φυσικά φαινόμενα, μέχρι τις τροχιές των πλανητών. Η διαπίστωση αυτή τον οδήγησε στο γνωστό ‘’τα πάντα είναι αριθμοί’’.

140 Πρακτικές Λύσεις στα Καθημερινά Προβλήματα στο Σπίτι!


(κείμενο και συλλογή πρακτικών λύσεων στο σπίτι από Δρ. BZάνου). Στην παράδοσή μας βρίσκουμε από πολύ παλιά πρακτικές με τις οποίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ανακύπτουν κατά τις καθημερινές μας δραστηριότητες, τη φροντίδα του σπιτιού ή και από τυχαία περιστατικά. Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε εύκολα, γρήγορα και οικολογικά καθημερινά προβλήματα στο σπίτι. Για παράδειγμα, πως αντιμετωπίζουμε μυρμήγκια, κατσαρίδες και άλλα έντομα. Πως καθαρίζουμε ορισμένους λεκέδες. Πως αστράφτουν τζάμια και καθρέπτες. Φροντίδες καθαριότητας, απολύμανσης και υγιεινής.

Νόμος του Μέρφυ

Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει..

                        

“Χαμογελάστε... το αύριο θα είναι χειρότερο...”
Ο Μέρφυ
“Ο Μέρφυ ήταν ένας αισιόδοξος...”
Ο O'Toole για τον Μέρφυ
“Αφού δεν τρώγεται, δεν με ενδιαφέρει!”
Κωνσταντίνος Καραμανλής o μικρογράμματος για τον Νόμο του Μέρφυ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα