Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Προφητικός, αλλά αδιόρθωτος ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το 1987 προέβλεψε την κατάρρευση της Οικονομίας, αλλά το 1989 έκανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έπρεπε, με το σύνθημα Τσοβόλα δώστα όλα. Το πόσο δολοφονική ήταν η συνταγή αποδείχθηκε το 2009, όταν ένας θαυμαστής του, όπως λέγεται, ο Κ. Καραμανλής εφάρμοσε παραλλαγή του δόγματος Τσοβόλα δώστα όλα, για την οποία ο Α. Παπανδρέου είχε γράψει το 1987 ένα άρθρο του στο αμερικανικό περιοδικό New Perspectives Quaterly.
Ο Κέινς, έγραφε τότε ο πρώην πρωθυπουργός, «...ανέπτυξε τη θεωρία της “ενεργού ζήτησης” ... μέσα στα εθνικά σύνορα... Ο διεθνής καταμερισμός της εργασίας σήμερα τα άλλαξε όλα. Αν τονώσουμε την καταναλωτική δύναμη εδώ στην Ελλάδα, δημιουργούμε θέσεις εργασίας στην Ιταλία και τη Γερμανία... Οι καταναλωτές μας αγοράζουν ιταλικά παπούτσια ή τα καλύτερα γερμανικά αυτοκίνητα και δημιουργούν πρόβλημα στο ελληνικό ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών. Σήμερα ένας οπαδός του Κέινς θα είχε οδηγήσει την Ελλάδα στην πτώχευση μέσα σε δύο χρόνια!».

Αν έχεις τη δύναμη για κάτι να παλέψεις, κάμε το αυτό για τον άνθρωπο ρε γαμώτο!

Φωτογραφία χρήστη.

Αν έχεις τη δύναμη για κάτι να παλέψεις, κάμε το αυτό για τον άνθρωπο ρε γαμώτο!

Το δίκαιο, πολλές φορές άλλαξε νόημα μέσα στους αιώνες και όλες οι αιματοχυσίες, ιερές βαφτιστήκαν. 

Το αίμα όμως ήταν ανθρώπινο.

Οι αξίες, μεταβλήθηκαν και αναπροσαρμόστηκαν. Άφησαν όμως και πολλά ορφανά.

Τα τείχη, άλλαξαν κατακτητές και τα οικήματα ιδιοκτήτες. Μάλλον χασκογελάνε με τη διάθεσή μας να αναλώνουμε τόση ζωή για τη σφραγίδα του κατόχου. 

Αν έχεις τη δύναμη, κάμε το για τον άνθρωπο.

Εκείνη τη μέρα, θα ξέρεις ότι επιτέλους αγαπάς.

Φωτογραφία χρήστη.

Θα έρθει η μέρα, που τον θυμό σου στην άκρη θα τον βάλεις.

Θα έρθει η μέρα, που τον εγωισμό σου δεν θα τον χρειάζεσαι.

Θα έρθει η μέρα, που το να παρατηρείς θα είναι σημαντικότερο από το να αντιδράς.

Θα έρθει η μέρα, που το να επιτρέπεις θα είναι παραγωγικότερο από το να διαφωνείς.

Θα έρθει η μέρα, που ο φόβος δεν θα αποτελεί την επιλογή σου.
Θα έρθει η μέρα, που δεν θα κρίνεις, γιατί θα αποδέχεσαι.

Όταν έχεις αίσθηση του χιούμορ...

Αν με ρωτήσει κάποιος ποια προτερήματα θεωρώ σημαντικότερα απ 'όλα, θα διαλέξω χωρίς δεύτερη σκέψη τα δύο κατ' εμένα καλύτερα... το χιούμορ και την καλοσύνη.
Ας περιοριστώ στην επίδραση του χιούμορ προς το παρόν...

Μεγάλωσα παρατηρώντας από μικρή, τις γκριμάτσες του πατέρα μου, όταν είχε κάτι να μας διηγηθεί, και τον απίστευτο τρόπο που τα περιέγραφε, κάνοντάς μας να γελάμε.
Είχε πραγματικά πολύ πλάκα, όταν εξιστορούσε κωμικοτραγικά γεγονότα που συνέβαιναν κάθε τόσο, με τους φίλους του, και τις πλάκες που έκανε για να τους πειράξει... ήταν απολαυστικός!
Έτσι κι εγώ με την αδερφή μου, παίρνοντας το παράδειγμα του, αναπαριστούσαμε διάφορες κωμικές ατάκες που γουστάραμε από τον Ελληνικό Κινηματογράφο και γελούσαμε πολύ, το διασκεδάζαμε με την ψυχή μας με κάτι τέτοια... "ψοφάγαμε!"
Μάλιστα στα δεκαοκτώ μου, που κόντευα να τελειώσω το σχολείο, ανακοίνωσα με καμάρι στον πατέρα μου, ότι θέλω να γίνω ηθοποιός... και μόνο εγκεφαλικό που δεν έπαθε μόλις το άκουσε!
- " Δεν είσαι με τα καλά σου παιδάκι μου" απάντησε,

Οι 8 μεγαλύτεροι μύθοι για τα μικρόβια!!

8 μεγαλύτερους μύθους για τα μικρόβια

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να διατηρούμε τον εαυτό μας - και τον περιβάλλοντα χώρο μας - καθαρό και υγιεινό ώστε να απομακρύνουμε το ενδεχόμενο κάποιας αρρώστιας. 

Αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζουμε για τα μικρόβια; 

Διαβάστε μερικούς από τους μεγαλύτερους μύθους για τα μικρόβια.

Πώς να απαλλαγείτε από πέτρα στα νεφρά μέσα σε 6 ημέρες!

πώς-να-εκκένωσης-νεφρού-πέτρα-εντός-6-ημέρες

Μια πραγματικά εκπληκτική φυσική συνταγή που θα σας βοηθήσει να αποβάλλεται τις πέτρες από τα νεφρά σας.

Απαλλαγείτε φυσικά από πέτρα στα νεφρά, καθώς και κατάλοιπα όπως άμμο, και καθαρίστε τα νεφρά σε μόλις 6 ημέρες.

Συστατικά που απαιτούνται:

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΜΙΕΣ

Φωτογραφία χρήστη.

Οι μούμιες που έχουν σωθεί μέχρι σήμερα από την Αίγυπτο αλλά και από πολλά άλλα σημεία της Γης είναι πάρα πολύ σημαντικές πηγές για ένα τεράστιο πλήθος πληροφοριών που πλουτίζουν τις γνώσεις μας για αυτούς τους αρχαίους λαούς. Οι πληροφορίες μπορεί να είναι θρησκευτικές και ιδεολογικές, γνώσεις ανατομίας αλλά και ιατρικής καθώς και επιδημιολογίας αλλά και σχετικές με τη σωματική κατάσταση και τη διατροφή των αρχαίων λαών. Στην ανάρτησή μου αυτή όμως θα ασχοληθώ με την Αρχαία Αίγυπτο και ίσως στο τέλος γίνει λόγος και για άλλους λαούς.

Αρχίζοντας από τις θρησκευτικές πληροφορίες μπορούμε να πούμε ότι οι Αιγύπτιοι ήθελαν οπωσδήποτε να διατηρήσουν το σώμα και τη μορφή γιατί με αυτό τον τρόπο πίστευαν ότι η ψυχή ζει και βρίσκει καταφύγιο στο υλικό σώμα.


Η ταρίχευση ήταν διαδικασία χρονοβόρα (διαρκούσε εβδομήντα δύο ημέρες) , πολύπλοκη και εξαιρετικά πολυδάπανη. Τα δάχτυλα των ποδιών, των χεριών και το πέος των ανδρών τυλίγονταν ξεχωριστά σε επιδέσμους και στη συνέχεια καλύπτονταν με χρυσές διχτυωτές θήκες. Στη συνέχεια περιτυλίγονταν μαζί με ολόκληρο το σώμα. Ανάμεσα στα στρώματα των επιδέσμων τοποθετούνταν σε συγκεκριμένα σημεία φυλαχτά από ημιπολύτιμες πέτρες, χρυσό και ασήμι για να προστατεύουν και άλλο τμήμα του σώματος. 


Κατά την τοποθέτησή τους απαγγέλονταν ειδικές ευχές. Είναι πολύ σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια των αιώνων οι θέσεις και το είδος των φυλαχτών έμειναν αναλλοίωτες. Στη θέση της καρδιάς τοποθετείτο ένας σκαραβαίος συνήθως από στεατίτη και στη βάση του σκαλιζόταν η απολογία του νεκρού μπροστά στο δικαστήριο του ΄Οσιρη, το Δικαστήριο του Δευτέρου Θανάτου. 

Γιατί οι τοξικοί άνθρωποι καταστρέφουν τη ζωή μας και πώς θα τους αντιμετωπίσουμε

Στο σύμπαν των ανθρώπινων σχέσεων τα άτομα που βρίσκονται γύρω μας μπορούν τα λειτουργήσουν με δύο τρόπους: είτε ως «ήλιος» είτε ως «μαύρη τρύπα». Η πρώτη κατηγορία είναι οι άνθρωποι που ασκούν απόλυτα ευεργετική επίδραση επάνω μας. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνα τα άτομα που όπου και αν πηγαίνουν «ρουφάνε» από τους γύρω τους την καλή ενέργεια, την αισιοδοξία και την αυτοεκτίμηση. Είναι οι λεγόμενοι τοξικοί άνθρωποι και βρίσκονται παντού ανάμεσά μας.toxic
Είναι εκείνος ο συνάδελφος που μόλις μπεις στο γραφείο, αντί για καλημέρα θα αναστενάξει βαθιά και θα σου πει – πάλι – για το πόσο χάλια είναι η δική του ζωή. Είναι εκείνη η ξαδέρφη που θα σου πει ότι αδυνάτισες, μόνο για να συμπληρώσει ότι σε κάνει να δείχνεις κουρασμένη. Είναι το αφεντικό σου που απορρίπτει κάθε πρωτοβουλία σου με συγκαταβατικό ύφος του στυλ «εγώ ξέρω καλύτερα» ή – ακόμα χειρότερα – με φωνές και μειωτικά επίθετα μπροστά σε όλους. Είναι κάποιος που μόλις του ανακοινώσεις γεμάτος χαρά ότι πήγες σε νέα δουλειά θα αρχίσει να σε ρωτάει για το ωράριο, μόνο και μόνο για να καταλήξει ότι «είσαι ζόρικα» και να νιώσει καλύτερα για τη δική του κατάσταση. Η λίστα είναι πραγματικά ατέλειωτη.

41 Σφαίρες: Η Ψυχολογική Ανάλυση Της Αστυνομικής Βίας


Είναι η 3η Φλεβάρη του 1999.
Ένα Ford Taurus προχωράει αργά στο νότιο Μπρονξ, σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες και κακόφημες συνοικίες της Νέας Υόρκης. Μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονται τέσσερις λευκοί άντρες με πολιτικά ρούχα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και ημιαυτόματα περίστροφα των εννιά χιλιοστών.
Είναι μέλη της Μονάδας Εγκλήματος του Δρόμου, ένα ειδικό τμήμα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης που σκοπός του είναι να επιτηρεί τα «καυτά σημεία» της πόλης.
Οι αστυνομικοί είναι όλοι πρωτάρηδες, είκοσι έξι και είκοσι εφτά χρονών. Δεν έχουν μπλεχτεί ξανά σε συμπλοκή.
Καθώς στρίβουν στην οδό Γουίλερ, βλέπουν ένα ύποπτο. Είναι μαύρος, νέος, κοντός και κάθεται στο κεφαλόσκαλο μιας πολυκατοικίας, χωρίς να κάνει τίποτα.
«Τι κάνει εκεί αυτός ο τύπος;» ρωτάει ένας από τους αστυνομικούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα