Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Έρχεται η «Φερράρι των ιών»


Ένας από τους πιο μεταδοτικούς ιούς παγκοσμίως απειλεί την ανθρωπότητα, υποστηρίζει επιφανής Βρετανός επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ και καλεί τις υγειονομικές αρχές του πλανήτη να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Σύμφωνα με τον Ιαν Γκουντφέλοου, που ειδικεύεται στην μελέτη ιών, στο νοροιό (Norovirus) – την «Φεράρι των ιών», όπως χαρακτηριστικά τον έχει «βαπτίσει» λόγω της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται- θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους οι επιστήμονες καθώς καταγράφεται σε όλο τον κόσμο κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες.

ΗΠΑ: Νόμος για απαγόρευση ελεύθερων καλλιεργειών!


Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικροκαλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια.

Το μυστικό των Ελληνικών σπάνιων Γαιών...Και η «Σύμβαση Cooper»


Προορίζουν την Ελλάδα για... «ευρωπαϊκή Κίνα»;
της Στελίνας Μαργαριτίδου

Στις 2 Mαρτίου του 2011, στo ατσάλινο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, στο δείπνο εργασίας που παρέθετε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς, ο Επίτροπος Ενέργειας κ. Έτινγκερ συζητούσε ένα από τα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ: Δύο χρόνια πριν, το 2009, την ώρα που η Κίνα κατάφερνε να πετύχει μια πρωτοφανή ανάπτυξη στον χώρο των πράσινων τεχνολογιών και της βιομηχανίας, το τετραετές ευρω­παϊκό πρόγραμμα Promine «Πρωτοβουλίες για τις πρώτες ύλες» δημιουργούσε μια βάση δεδομένων GIS (geographic information systems), που περιέχει όλα τα γνωστά και τα προβλεπόμενα κοιτάσματα μεταλλικών και μη-μεταλλικών ορυκτών πόρων.

Η κατάρρευση του υπαρκτού σκοταδισμού

Η κατάρρευση του υπαρκτού σκοταδισμού

Πρόσφατες κοσμολογικές παρατηρήσεις παρέχουν αδιαμφισβήτητες ενδείξεις για μία δραματική αλλαγή, μία μετατόπιση παραδείγματος (paradigm shift) στις απόψεις μας για το Σύμπαν, πρωτοφανή στην ιστορία της Ανθρωπότητας.

Τα νέα κοσμολογικά δεδομένα από τον Wilkinson Microwave Anisotropy Project (WMAP) δορυφόρο της NASA, όπως παρουσιάστηκαν τον Φεβρουάριο του 2003, υποδεικνύουν σαφέστατα ότι ζούμε σε ένα αεί – διαστελλόμενο, επίπεδο, (άρα) ολικής ενέργειας μηδέν, Σύμπαν.

Η ΝΕΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΝΤ. ΧΑΜΕΡ


«Είναι παράξενο , ενώ ζούμε στην εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, πώς δεν έχει μέχρι τώρα κανείς σκεφτεί ότι ο εγκέφαλος , σαν υπολογιστής του οργανισμού μας, μπορεί να είναι υπεύθυνος για όλες τις αρρώστιες» ( Ντ. Χάμερ)

Αδιέξοδα συμβατικής Ιατρικής- Αποτελέσματα Χημειοθεραπείας

Τον περασμένο Οκτώβρη , το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel δημοσίευε μια έρευνα που διαπίστωνε τα θλιβερά αδιέξοδα της συμβατικής ιατρικής στον τομέα της θεραπείας του καρκίνου.  

Έλεγε ότι στους ασθενείς που πάσχουν σήμερα από καρκίνο των πνευμόνων, του μαστού , του προστάτη ή των εντέρων, χορηγούνται ολοένα και πιο περίπλοκα και δαπανηρά κυτταροτοξικά σκευάσματα χημειοθεραπείας, χωρίς παρόλα αυτά , να μειώνεται το ποσοστό της θνησιμότητας των ασθενών, σύμφωνα με τις επίσημες επιδημιολογικές στατιστικές μελέτες.

Το κυνήγι των αναζητητών



Στις μέρες μας, και μάλιστα στην κυριευμένη από την  τεχνολογία εποχή μας, το μεταφυσικό φαντάζει απόκοσμο. Αυτοί που ασχολούνται με την μεταφυσική (την «μετά τα φυσικά» πραγματικότητα, όρο που πρώτος ο Αριστοτέλης χρησιμοποίησε) χαρακτηρίζονται ως «φευγάτοι» και σχεδόν παρανοϊκοί. Έχει καταντήσει να θεωρούμε την επιστήμη αυτή ως ψυχαγωγία των απόκοσμων ανθρώπων. Πολλοί είναι αυτοί που εκδιώχθηκαν ακόμη και στις μέρες μας (της δήθεν δημοκρατικής διαλεκτικής) για αυτά που πίστευαν ή έζησαν…

«Η ελληνική γλώσσα είναι σαν τη θάλασσα. Ατελείωτη».....



....λέει ο Ισπανός φιλόλογος-γλωσσολόγος Φρανσίσκο Αντράντος που συνέγραψε την πρώτη πλήρη «Ιστορία της ελληνικής γλώσσας από τις απαρχές ώς τις μέρες μας» και διευθύνει την έκδοση του μεγαλύτερου λεξικού της ελληνικής γλώσσας

Το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα στην Ισπανία έχει ιστορία επτά αιώνων. Είναι το αρχαιότερο της Ευρώπης. «Όμως οι ελληνικές σπουδές και η διδασκαλία συνεχίζονται από πάντα στην Ιβηρική. Από την εποχή του Χριστού»,

λέει ο 83χρονος Φρανσίσκο Αντράντος, που βρέθηκε στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Θερβάντες, για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του, που μεταφράσθηκε στα ελληνικά από την καθηγήτρια Αλίσια Βιγιάρ Λεκούμπερι.

Παράλληλη σκέψη

Κάποιες συμβολικές λέξεις, όπως το «όλον» που κάποτε μεταφράστηκε σε «σύμπαν» και αργότερα σε «πολυσύμπαν» -προκειμένου να καταλάβουμε πως μιλάμε για κάτι μεγάλο-, ίσως να μας μπερδεύουν. Χαρακτηρίζουμε, λοιπόν, το σύμπαν «ποικιλόμορφο» και όχι «ομοιόμορφο» προκειμένου να του προσδώσουμε όλα εκείνα τα φαινόμενα που μπερδεύουν το νου, και στη συνέχεια το χωρίζουμε σε διαστάσεις.
Διαστάσεις; Φαντάσου πόσα πράγματα θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε με διαστάσεις πέρα των τεσσάρων γνωστών (3 του χώρου και 1 του χρόνου)! 
Ό,τι υποπίπτει στην αντίληψη μας και ό,τι όχι, ό,τι βλέπουμε και ό,τι δεν βλέπουμε, φαινόμενα που μπορούμε να ερμηνεύσουμε και  άλλα που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, όλα ενωμένα κάτω από ένα πέπλο φωτός…

Ωροσκόπιο Ιανουαρίου 2013 - Ζώδια και Αστρολογικές προβλέψεις για σωστές επιλογές 7-13 Ιαν.2013

                               


Συγγραφέας: Μάντυ Β.   Πηγή: ANEW.GR 

 
Στην αστρολογία ο Ιανουάριος φέτος είναι ότι πρέπει για να πετάξουμε από τη ζωή μας ότι μας επιβαρύνει, να τελειώσουμε οριστικά καταστάσεις που δεν μας ταιριάζουν ώστε να κάνουμε χώρο για να μπουν νέα πρόσωπα και όμορφες καταστάσεις που πραγματικά μας αξίζουν και να παραμείνουν σταθερά. Όπως μας δείχνει η αστρολογία ο Ήλιος (μέχρι 19/1), ο Ερμής (από 1-19/1), η Αφροδίτη (από 9-31/1) και ο Πλούτωνας (όλο το μήνα) στο ζώδιο του Αιγόκερω θα προσπαθήσουν να μας κάνουν να σκεφτόμαστε και να πράττουμε πιο λογικά και πρακτικά, να οργανώσουμε καλύτερα τη ζωή μας και ιδιαίτερα τη δουλειά μας και να κινητοποιηθούμε κυρίως για θέματα επαγγελματικά. 

Θεραπεία των πληγών από το διαβητικό πόδι


Είναι γνωστό ότι όταν ο διαβήτης έχει επηρεάσει τα αγγεία μας, τότε μια απλή πληγή μπορεί να μας φέρει μεγάλους μπελάδες. Η πληγή δεν κλείνει και μπορεί να κακοφορμίσει και να εξελιχθεί σε διαβητικός έλκος, Πολύ συχνά μάλιστα σε κάποιους διαβητικούς που πάσχουν από διαβητική νευροπάθεια, συμβαίνει κοψίματα, γρατσουνιές και άλλοι τραυματισμοί στα πόδια να εξελιχθούν σε κάτι πολύ σοβαρό. Αυτό συμβαίνει γιατί η πάθηση τους αναισθητοποιεί τα πόδια και δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν χτυπήσει.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ο πρώτος διδάσκαλος της αυτογνωσίας


ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ο πρώτος διδάσκαλος της αυτογνωσίας

Πυθαγόρας, ο πρώτος διδάσκαλος της αυτογνωσίας (580-500 π.Χ.). Ο μέγας αυτός μύστης επέβαλε πρακτικά στους μαθητές του την άσκηση της αυτογνωσίας.


Κατά τον Ιάμβλιχο (του 3ου μ.Χ. αιώνα), οι μαθητές του ήσαν:

- Οι ακουστικοί (άκουγαν μόνο, δεν ρωτούσαν τίποτε, δεν έλεγαν τίποτε).

- Οι μαθηματικοί (η φιλοσόφηση γινόταν με αριθμούς, ως σύμβολα ερμηνευόμενα).

- Οι φυσικοί (ανώτερου βαθμού, εισάγονταν σε πληρέστερη γνώση της φύσης και των όντων) και

- Η τέταρτη τάξη: αυτοί που κατείχαν την ανώτατη μύηση και γνώση.

Η ΜΑΪΜΟΥΔΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ




Η Μαϊμουδόσφαιρα : από τον David Wong
  
Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε. 
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα! 
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ....ανακοινώσει το φοβερό νέο! 

ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ & ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ



Τα οιστρογόνα είναι βασικά γυναικείες ορμόνες.Αλλά τα αποτελεσματά τους εκτείνονται πέρα από το αναπαραγωγικό σύστημα.Παράγονται στις ωοθήκες [και σε μικρές ποσότητες από το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα],και ταξιδεύουν διαμέσου του σώματος στους ιστούς που διαθέτουν οιστρογονικούς υποδοχείς και προάγουν τη νεανική συμπεριφορά των κυττάρων.

Έρχεται ένας πόλεμος που θα σκοτώσει 2,3 δισ. ανθρώπων!


Ο ιδρυτής της «End Time», Irvin Baxter, μιλά για τη βιβλική προφητεία, και εξηγεί γιατί πιστεύει ότι πολλά σημεία στις μέρες μας συμφωνούν με όσα γράφονται στο βιβλίο της Αποκάλυψης.
«Ένας πόλεμος που έρχεται θα σκοτώσει 1/3 της ανθρωπότητας - 2300000000 ανθρώπων», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η Αγία Γραφή λέει πως ο πόλεμος θα ξεκινήσει από τον Ευφράτη ποταμό (ο οποία περνά μέσα από την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και, χώρες που σήμερα έχουν μεγάλη ένταση).

Σκλήρυνση κατα πλάκας και κρόκος κοζάνης


O κρόκος Κοζάνης (αν και στο άρθρο αναφέρονται στον κρόκο Περσίας) μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία της  Σκλήρυνσης κατά πλάκας MS.
Ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Journal of Immunology από μια ομάδα  ιατρικών ερευνητών στο
Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα έχουν διαπιστώσει ότι ενα ενεργό   συστατικό στο μπαχαρικό κρόκο μπορεί  να
χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενειών με  φλεγμονές των νεύρων , όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας. *

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Ο Γιάννης ο φονιάς'' Μάνος Χατζιδάκις - Νίκος Γκάτσος - Μανώλης Μητσιάς

                          
                          athanasia-cover


«Ο Γιάννης ο φονιάς» με τη Φλέρυ και η προσέγγιση του Ελευθερίου


γράφει ο Μάνος Ορφανουδάκης
Το 1976 ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις και ο στιχουργός-ποιητής Νίκος Γκάτσος κυκλοφορούν το δίσκο Αθανασία, έναν από τους σπουδαιότερους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας. Αρχικά ο Χατζιδάκις ήθελε, για δικούς του λόγους, να κυκλοφορήσει ο δίσκος χωρίς να αναγράφει το όνομά του αλλά με ψευδώνυμο!  Όμως μετά από πολλές συζητήσεις και παρακάλια ο παραγωγός του δίσκου Γιώργος Μαρκάκης τον πείθει να χρησιμοποιήσει το όνομά του και ο συνθέτης υποχωρεί λέγοντας ότι δέχεται κάτι τέτοιο μονάχα αν τραγουδήσει και η Δήμητρα Γαλάνη. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από την Columbia το 1976 με ερμηνευτές τον Μανόλη Μητσιά και τη Δήμητρα Γαλάνη. Στον δίσκο ξεχωρίζει το τραγούδι αναφοράς «Ο Γιάννης ο φονιάς», το οποίο ερμηνεύει ο Μανόλης Μητσιάς.

Οι εκπομπές μαγειρικής παχαίνουν

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ



ΠΟΤΕ ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ «ΑΡΧΟΝΤΕΣ» (Μέρος 3ο)


Η Εκδίωξη των παρασίτων


Γνωρίζω ότι η ιδέα για την προσέλκυση της προσοχής από τους ''δαγκωνιάρηδων των αστραγάλων'' δεν είναι πολύ ελκυστική, και σίγουρα θα προτιμούσα να χαλαρώνω σε μια παραλία στη Χαβάη, αλλά το γεγονός παραμένει ότι θα επηρεάσουν οποιονδήποτε αυξήσει ενεργά την συχνότητα της συνείδησης του, και το έχουν πράξει καθ' όλη την ανθρώπινη ιστορία. Η αγαπημένη τεχνική τους είναι να στείλουν μια υπενθύμιση για τα πράγματα που είναι «λάθος» στη ζωή σας, ειδικά αν μπορούν να σας αποσπάσουν την προσοχή κατηγορώντας κάποιον άλλο για αυτό το ''πρόβλημα'' που βρίσκεται ξαφνικά στο μυαλό σας.

«Ελλάς Ελλάς Νίκος Σαμαράς!»



«Ελλάς Ελλάς Νίκος Σαμαράς!».


Χιλιάδες κόσμου να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του σε ένα κατάμεστο Παλαί ντε σπορ. 
Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 1994, παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλλευ ανδρών. 
Εγώ, μαθήτρια Α' λυκείου έκανα κοπάνα από το σχολείο για να μπορέσω να δω από κοντά 
τους αγώνες, την εθνική μας, τον αγαπημένο μου παίχτη, τον Νίκο Σαμαρά. 

Έναν αθλητή ολοκληρωμένο, με άριστη υποδοχή, φαρμακερό σέρβις, μπλόκ, άλμα, μα 
πάνω από όλα ένα αθλητή με ήθος μέσα στα γήπεδα και σεμνότητα έξω από αυτά.
 Στο απόγειο της καριέρας του, στα 24 του, ο star της εθνικής ομάδας ήταν σεμνός και καθόλου 'ψωνισμένος' με την επιτυχία του.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα