Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΑΧ ΚΟΣΜΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ερντογάν που απείλησε ευθέως την Ευρώπη

Κι εκεί που έχουμε ο,τι προβλήματα είχε ο Ιώβ, νάσου κι η μαγκίτισσα η γειτόνισσα. Νάσου κι ο Ερντογάν που απείλησε ευθέως την Ευρώπη οτι θα φοβάται να κυκλοφορεί στους δρόμους της. Θα πνίξει δηλαδή την Ευρώπη με μετανάστες ή και τρομοκράτες, κι άρα οι Γότθοι δεν θα μπορούν να απολαμβάνουν την ελεύθερη κυκλοφορία τους.
Είναι να τον πάρεις στα σοβαρά, ή απλά να πεις οτι τρελάθηκε; Είναι να πεις οτι αυτός τελικά προστατεύει την Ευρώπη από κάποια φανατικά στίφη που κρατάει καγκελωμένα, ή είναι να πεις οτι η Ευρώπη είναι της πλάκας – κάτι σαν μεγαλοφωτογραφία της Ελλάδας – κι οτι βρίσκει και τα λέει προς το παρόν;
Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, κατά την γνώμη μου, οι απαντήσεις είναι θετικές. Και πρέπει να τον πάρεις στα σοβαρά, διότι κάποιος τον έχει βάλει να παριστάνει τον τρελό. Μια τρέλα που θα αυξηθεί μετά το αποτέλεσμα του δημοψήφισματος, και η οποία θα τον οδηγήσει στην μοίρα του Καντάφι μετά την πραγματική ανατροπή του από τους επιχειρηματίες της Τουρκίας και φυσικά την τριχοτόμηση του κράτους του.
Μέχρι όμως να γίνουν αυτά, ο Ερντογάν είναι ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της γενικότερης αστάθειας της περιοχής εδώ. Ένα ακόμα πιόνι στην σκακιέρα που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, δήθεν για να διασώζει με τα αντιτορπιλικά του μετανάστες από κάτι ψεύτικα φουσκωτά. Πιόνι για κάποιους μεγάλους, αλλά κανονικό πιονάκι αφού η δύναμη του εκπορεύεται από όλους τους ξυπόλητους της Ανατολίας, τους γνήσιους προσκυνημένους στην άρχουσα τάξη της Τουρκίας, η οποία αυτήν την στιγμή πιέζεται από έναν γνήσιο δικτάτορα.

Την πέρασαν για τρελή όταν ζήτησε από τον γιατρό να της βγάλει το τσιπάκι!



Αν κάποιος μπει σε ένα νοσοκομείο υποστηρίζοντας ότι παρακολουθείται και ότι θέλει να του αφαιρεθεί η συσκευή εντοπισμού, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα αντ’ αυτού να καταλήξει σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με έναν γιατρό στις ΗΠΑ, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για να προστατεύσει την ασθενή του, αυτό το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο και δεν είχε την κατάληξη που ίσως φαντάζεστε.
Η  εν λόγω ασθενής, ήταν μια 28χρονη γυναίκα η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε μια συσκευή εντοπισμού GPS που της φύτεψαν στο σώμα της. Στην αρχή ο ισχυρισμός την έκανε να μοιάζει με τρελή, αλλά η γυναίκα έδειχνε να έχει σώας τας φρένας και επίσης είχε ένα σημάδι τομής στο πλευρό της. Έτσι, ο γιατρός αποφάσισε να την εξετάσει, ενώ το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου έμεινε έκπληκτο όταν τελικά της έκαναν μια ακτινογραφία.

Η Apple φοροαποφεύγει στη Νέα Ζηλανδία επί μια δεκαετία όπως… Ευρώπη! – Ακούει ο Ντάισελμπλουμ;

Τι έχει η έρμη η παγκόσμια οικονομία και ψοφάει; Φοροαποφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων! Ακούει ο Ντάισελμπλουμ ή το μυαλό του στις πουτ@νες;

Από μια έρευνα της εφημερίδα New Zealand Herald βρέθηκε ότι ο γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών της Apple έχει πουλήσει προϊόντα αξίας 2.960 εκατ. $ (NZ $ 4.2 δισεκ. ευρώ) από το 2007 στη χώρα, αλλά δεν έχει καταβάλει κανένα τοπικό φόρο!
Η Εταιρεία φέρεται ότι κατέβαλε φόρους $ 26 εκατ. στην αυστραλιανή εφορία καθώς οι δύο χώρες έχουν μια συνθήκη όπου ο φόρος καταβάλλεται μόνο σε μία δικαιοδοσία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν η Apple «ανέφερε το ίδια υγιές περιθώριο κέρδους στη Νέα Ζηλανδία, όπως έκανε για τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο», θα κατέβαλε 250.700.000 $ σε φόρους.

Η πρακτική όψη της θετικότητας



Γράφει η Ξένια Γιαννάκη

Η ρομαντικά πλασμένη εικόνα της ζωής είναι μία άποψή της και πραγματικά υπάρχει και οικοδομείται μέσα από τις άσχημες κυρίως όψεις της. Η μεγαλύτερη ευτυχία που μπορεί κάποιος να βιώσει στη ζωή του και να τη νοιώσει σε κάθε κύτταρο της ύπαρξής του αναδεικνύεται συνήθως μέσα από τις δυσκολότερες καταστάσεις που περνά. 

Ένα καλό νέο βελτίωσης της υγείας μας έπειτα από μακροχρόνια ταλαιπωρία, ένα νέο συμβόλαιο εργασίας έπειτα από μία ψυχοφθόρα κατάσταση ανεργίας, ένας νέος σύντροφος μετά από μία επώδυνη συζυγία, ένα νέο μέλος στην οικογένεια έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες εξωσωματικής φανερώνει το ουράνιο τόξο στον ορίζοντα της ζωής μας σημασιοδοτώντας την αξία της συμφιλίωσης με τη ζωή, το υπέρτατο δώρο της χαράς που εσωκλείει όλες αυτές τις εσωτερικές μάχες που μας έκαναν να αποθαρρυνθούμε, να πληγωθούμε, να χάσουμε κάθε ελπίδα για το μέλλον.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε πως κανένα θετικό σενάριο ζωής δε μπορεί να υπάρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας χωρίς την αέναη προσπάθεια του ανθρώπου να φέρει την καλύτερη μέρα στη ζωή του. Οι πιο θετικοί άνθρωποι έχουν καταφέρει να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους εκφράζοντας τις αδυναμίες τους, ζώντας μέσα από αυτές αφού πρώτα άνοιξαν αφειδώς την κάνουλα της αγάπης τόσο προς τον ίδιο τους τον εαυτό όσο και προς τους άλλους.

Απαγορεύεται = μορφή αναξιότητας.



Αυτή η λέξη απαγορεύεται είναι δεμένη με την αναξιότητα. Όταν απαγορεύω κάτι σε κάποιον άλλον ή όταν απαγορεύω κάτι στον εαυτό μου, αυτό που λέω πραγματικά είναι, «δεν σε εμπιστεύομαι και σε θεωρώ ανάξιο».


Γιατί και με ποιο τρόπο βιώνουμε την απαγόρευση?
Η λέξη- κατάσταση αυτή έρχεται να μας συναντήσει στη ζωή μας πολλές φορές και σε πολλούς τομείς.
Όταν απαγορεύω, φοβάμαι, νιώθω ανάξιος, δεν έχω εσωτερική εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, αλλά και στην ζωή. Και πιστεύω ότι όταν θα απαγορέψω στον εαυτό μου διάφορα, τον προστατεύω για να μην πάθει κάτι στο μέλλον. Κι όμως κάθε μορφή απαγόρευσης, είναι σαν να πιστοποιώ στον εαυτό μου ότι δεν του έχω και μεγάλη εκτίμηση. Και τότε το μέσα μου συρρικνώνεται, μαζεύεται, ντρέπεται και αντιδρά και αντιστέκεται και τότε ξεσπά. Αν αυτό όλο το δούμε ως παράδειγμα με την τροφή, να αρνχίζουμε δηλαδή να απαγορεύουμε στους εαυτούς μας τροφές, αυτόματα το μέσα μας αρχίζει την μάχη. Και η μάχη αυτή θα εγκλωβιστεί μέσα στο σώμα μας, με έναν θυμό από μας για μας, επειδή δεν νιώσαμε εμπιστοσύνη σε μας. Και το σώμα μας θα δημιουργήσει τα ξεσπάσματά του. Στον καθένα μας με διαφορετικό τρόπο.

O υβριδικός πόλεμος της Γερμανίας προς τη Ρωσία





Γράφει ο Πολυδεύκης
Ειδικός Συνεργάτης του Geopolitics & Daily News

Όπως έχει αναφερθεί ξανά στο παρελθόν η Λευκορωσία αποτελεί ένα νέο σημείο τριβής για τη Ρωσία με τις υποψίες περί δημιουργίας ενός νέου «ουκρανικού» επεισοδίου για τη Μόσχα να ενισχύουν τις πιθανότητες επιβεβαίωσης τους. Πλέον οι διμερείς σχέσεις Μόσχας και Minsk φαίνεται πως περνούν σε μία νέα καμπή, καθώς η Ρωσία επέβαλε απαγόρευση στην προμήθεια βοείου κρέατος και υποπροϊόντων από τη Λευκορωσία. Ο Λευκορώσος ηγέτης, Α. LUKASHENKO, ζήτησε εξηγήσεις και παροχή αξιόπιστων αποδείξεων για τους λόγους της απόφασης, ενώ η ρωσική πλευρό ισχυρίζεται πως τα προϊόντα είτε έχουν άλλη προέλευση είτε πέρασαν από Ουκρανία, αλλά και ευρωπαϊκά κράτη, εναντίον των οποίων ισχύουν κυρώσεις.

Η Ρωσία προβάλει ως δικαιολογία τους άκρως αυστηρούς ελέγχους και τα κριτήρια υγειονομικής εποπτείας σε τρόφιμα και εισαγωγές αγαθών, που εφαρμόζονται στην χώρα. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού η συνεχιζόµενη αλληθωρίζουσα πολιτική του LUKASHENKO, μεταξύ Δύσης και Μόσχας, οδηγεί την τελευταία σε κινήσεις υπενθύμισης των οικονομικών συνεπειών που θα έχει μία ενδεχόμενη εμβάθυνση των σχέσεων Λευκορωσίας και Ευρώπης.

Ο λευκορώσος Πρόεδρος προέβη άμεσα σε δηλώσεις στις οποίες επεσήμανε τη βαθιά φιλία του με τον ΡUΤΙΝ, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική για τη συμπεριφορά των Ρώσων, από τη στιγµή που η χώρα του δεν είναι σαν την αντιρωσική Ουκρανία και δεν επιδιώκει ένταξη στο ΝΑΤΟ, ώστε να τιμωρείται με τέτοιον τρόπο. Για τον ίδιο οι αιτίες διατάραξης των διμερών σχέσεων οφείλονται στην έλλειψη ικανών ανταλλαγμάτων από πλευράς της χώρας του προς τη Μόσχα, η οποία συμπεριφέρεται με κριτήριο τo όφελος και όχι τις παραδοσιακές καλές σχέσεις. Μάλιστα, έκανε λόγο για ανισότητα και οικονομικές απώλειες πολλών δις, ενώ αναφέρθηκε και στην παλαιότερη αποτυχημένη- Συµφωνία του 2015 για τη δημιουργία ρωσικής αεροπορικής Βάσης στη χώρα του.

Θεριά ἐμπρός μας;

Αποτέλεσμα εικόνας για μύθοσ του σίσυφου

Κι ἐμπόδια ἀνυπέρβλητα;
Καί ἀτελείωτοι ἀγῶνες;
Κι ἀπέραντες ἀγωνίες;
Καί ἀπώλειες ἀνεκτίμητες;
Καί σκιές φόβου ἀπό τίς ἀγνώστους ἀτραπούς;
Ναί, θεριὰ ἐμπρός μας… Καὶ φόβος.. καὶ ἀγωνία… Καὶ πόνος…
Μὰ ὅλα τὰ ἐμπόδια, ὅσο γιγάντια κι ἐὰν φαίνονται… Ὅσο ἀμετακίνητα κι ἐὰν φαντάζουν…
…δὲν θέλουν κόπο γιὰ νὰ ξεπερασθοῦν…
…θέλουν τρόπο!!!
Αἰῶνες τώρα, ὡς ἄλλοι …Σίσυφοι, ἀγωνιζόμεθα γιὰ νὰ ὑπερνικήσουμε κάτι, ποὺ στὰ μάτια μας ἐφάνταζε ὡς τερατῶδες κι ἀνίκητον. Ὅμως οὐδέποτε προσπαθήσαμε νὰ ἀπομακρυνθοῦμε λίγα βήματα ἀπὸ τὰ ὅποια ἐμπόδιά μας, γιὰ νὰ τὰ δοῦμε ἐξ ἀποστάσεως καὶ ἀπὸ διαφορετικὲς ὀπτικές. Κάτι τέτοιο, θέλοντας καὶ μή, θὰ μᾶς ἔδιδε τὴν δυνατότητα νὰ ἐπεξεργασθοῦμε, ὑπὸ διαφορετικὰ πρίσματα, τὸ κάθε ἐμπόδιον, νὰ ἐκτιμήσουμε μὲ ἐπὶ πλέον παραμέτρους τὸν βαθμὸ δυσκολίας του καὶ νὰ ἐπιλέξουμε, ἐὰν ἀπαιτεῖτο, διαφορετική, ἐναλλακτικὴ διαδρομή. 
Διότι πολὺ συχνὰ ἀποδεικνύεται, ἐκ τοῦ ἀποτελέσματος, πὼς  ἐὰν κάτι γνωρίζαμε παραπάνω, θὰ μπορούσαμε νὰ μειώσουμε τοὺς κόπους μας, τὶς ἀγωνίες μας καὶ τὶς ἀπώλειές μας.

Johnson & Johnson: Βροχή οι μηνύσεις από άντρες για τα στήθη που απέκτησαν από φάρμακο της

Johnson & Johnson: Βροχή οι μηνύσεις από άντρες για τα στήθη που απέκτησαν από φάρμακο της

Στις παλαιότερες μηνύσεις κατά της εταιρείας Johnson & Johnson για το καρκινογόνο ταλκ της, τώρα έρχονται να προστεθούν εκατοντάδες χιλιάδες αγωγές από άντρες και παιδιά που απέκτησαν στήθη μετά από χρήση φαρμάκου της – Πρόκειται ακριβώς για το ίδιο φάρμακο που σκότωσε την Μητέρα Shri Mataji Nirmala Devi

Πάνω από 100.000 ασθενείς μηνύουν την Johnson & Johnson και το φαρμακευτικό τμήμα της, Janssen, για βλάβες που προκύπτουν από τη χρήση του φαρμάκου Risperdal. Οι αγωγές προέρχονται από στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η λήψη του φαρμάκου έχει προκαλέσει άνδρες ασθενείς να υποφέρουν από γυναικομαστία, η οποία εκτός από την ανάπτυξη του στήθους συνοδεύεται και με σημαντική αύξηση του σωματικού βάρους. Υπάρχει επίσης σημαντική απόδειξη ότι η εταιρεία γνώριζε από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες και δεν προειδοποιούσε σωστά το κοινό.
Το Risperdal συνταγογραφείται από γιατρούς για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας σε ενήλικες και εφήβους, διπολική διαταραχή σε ενήλικες και παιδιά μεταξύ των ηλικιών 10-17, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ADHD) πάσχοντες διαφόρων ηλικιών και για την άνοια με ψύχωση στους ηλικιωμένους ενήλικες. Η FDA ενέκρινε το φάρμακο το 1993 για τους ενήλικες, αλλά μόνο το 2006 ήταν που έλαβε έγκριση για την πώληση του φαρμάκου σε παιδιά. Τα στοιχεία έδειξαν ότι η J & J γνώριζε ότι το φάρμακο θα μπορούσε να προκαλέσει την ανάπτυξη του μαστού σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες, κυρίως άνδρες, ήδη από το 2001. Αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε την εταιρεία από την επιθετική πολιτική μάρκετινγκ ώστε ψυχίατροι να χορηγούν το φάρμακο σε παιδιά για πολλές θεραπείε ήδη από το 1999. Στις ετικέτες ασφάλειας των φαρμάκων καμία προειδοποίηση δεν εμφανίζονταν μέχρι το 2006. Η Johnson & Johnson, επίσης, δεν επέλεξε να αναφερει στις ετικέτες του Risperdal καμία προειδοποίηση για τους κινδύνους γυναικομαστίας, παρά τις εκκλήσεις από τους γιατρούς.

Το καλύτερο πράγμα για σας προς το παρόν είναι να κάνετε διαλογισμό

Αποτέλεσμα εικόνας για Το καλύτερο πράγμα για σας προς το παρόν είναι να κάνετε διαλογισμό

Σε εκείνους τους ανθρώπους που κάνουν διαλογισμό μπορείτε να δείτε στη ζωή τους ότι αλλάζουν. Ήξερα μια κυρία. Αυτή η γυναίκα ήταν τόσο σκληρή. Αυτή η κυρία φερόταν σαν ένας τσαμπουκαλεμένος άνδρας. Μπορούσε να κάνει τα πάντα, οτιδήποτε, βλαστημούσε, έβριζε. Μια μέρα ήρθε και μου είπε, "Νομίζετε ότι είμαι εντάξει;" Είπα, "Βλέπω τα πάντα εντάξει, αλλά να σας δώσω ένα διαλογισμό για να αρχίσετε να κάνετε;"

Μετά από τρεις μήνες που έκανε διαλογισμό, γύρισε και μου είπε, "Είμαι πολύ θυμωμένη." "Γιατί?" "Δεν μου είπατε ότι είμαι μια κακή σκύλα." "Δεν είναι η θέση μου να σας πω κάτι τέτοιο." "Γιατί δεν μου το είπατε; Κάνω διαλογισμό και κοιτάζω τον εαυτό μου και είμαι μόνο ένα μολυσμένο σκουπίδι." "Λοιπόν κυρία μου, δεν λέω αυτά τα πράγματα. Είναι καλύτερα αν τα βρείτε μόνη σας." Αν της το είχα πει, θα επιτίθετο αμέσως στο λαιμό μου.

Έχεις διδαχθεί όλα τα άλλα, αλλά δεν έχεις διδαχθεί πώς να είσαι ο εαυτός σου. (Osho)



Κανείς δε νιώθει άνετα με τον εαυτό του.
Έχω ακούσει για έναν μεγάλο χειρουργό, πολύ διάσημο, που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί. Είχε πολλούς μαθητές και πολλούς συνεργάτες. Μαζεύτηκαν όλοι και χόρευαν και τραγουδούσαν και έπιναν – εκείνος όμως στεκόταν σε μια σκοτεινή γωνιά, θλιμμένος. Ένας φίλος τον πλησίασε και τον ρώτησε, «Τι σου συμβαίνει; Όλοι το γιορτάζουμε κι εσύ στέκεσαι εδώ, τόσο θλιμμένος – δεν θέλεις να αποσυρθείς; Είσαι εβδομήντα πέντε ετών, θα έπρεπε να έχεις συνταξιοδοτηθεί πριν δεκαπέντε χρόνια. Αλλά επειδή είσαι ένας τόσο μεγάλος χειρουργός, ακόμα και στα εβδομήντα πέντε, κανείς δεν μπορεί να σε ανταγωνιστεί, κανείς δεν μπορεί καν να συγκριθεί μαζί σου. Τώρα αποσύρσου, ξεκουράσου!»

Εκείνος είπε, «Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ. Νιώθω θλίψη, γιατί οι γονείς μου με πίεσαν να γίνω χειρουργός. Εγώ, ήθελα να γίνω τραγουδιστής και πολύ θα μου άρεσε. Ακόμα και εάν ήμουν ένας τραγουδιστής του δρόμου, τουλάχιστον θα ήμουν ο εαυτός μου. Τώρα είμαι ένας παγκοσμίως διάσημος χειρουργός, αλλά δεν είμαι ο εαυτός μου. Όταν οι άνθρωποι με επαινούν σαν χειρουργό, τους ακούω σαν να επαινούν κάποιον άλλον. Μου έχουν απονείμει βραβεία, τιμητικά διπλώματα, τίποτε όμως δεν με χαροποιεί, γιατί δεν είμαι εγώ. Το γεγονός ότι είμαι χειρουργός με έχει σκοτώσει, με έχει, καταστρέψει. Το μόνο που ήθελα να είμαι είναι τραγουδιστής, ακόμα και εάν έπρεπε να ζητιανεύω στους δρόμους. Θα ήμουν όμως ευτυχισμένος.»

Να γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες



Οι επιστήμονες συνεχώς μας λένε ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες αλλά ο πραγματικός λόγος ίσως να κρύβετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν. Σπάνια θα δούμε γυναίκες να κάνουν τα πράγματα που θα δούμε στις εικόνες.

Επιστημονικά όμως οι γυναίκες έχουν λιγότερο ανεπτυγμένους τους μετωπιαίους λοβούς από τους ανδρών. Οι μετωπιαίοι λοβοί είναι το μέρος του εγκεφάλου που έχει να κάνει με την επεξεργασία των πληροφοριών που σχετίζεται με τη λήψη αποφάσεων και την αξιολόγηση των κινδύνων. Στην ουσία οι άντρες είναι καταδικασμένοι από την φύση τους να λαμβάνουν πιο γρήγορα επικίνδυνες αποφάσεις τις γυναίκες.

tuttibossi
djjuzz

ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΞΗ … ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ F-16

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Νέο μεγάλο «κάζο» για την τουρκική πολεμική αεροπορία, καθώς όπως τώρα αποκαλύπτεται, μετά το «αποτυχών» πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου έχουν… «κλαπεί» 6 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, δηλαδή από αυτά που καθημερινά εμπλέκονται σε αερομαχίες με τα ελληνικά στο Αιγαίο και… ακόμα τα ψάχνουν.
Συγκεκριμένα όπως αποκαλύφθηκε από το ίδιο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, την μέρα του πραξικοπήματος από μια μοίρα πολεμικών αεροσκαφών που απογειώθηκε να βομβαρδίσει την τουρκική βουλή στην Άγκυρα από την 8η τακτική μοίρα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας που εδρεύει στο Ντιαρμπακίρ, μια ομάδα Τούρκων πιλότων δραπέτευσε με έξη πολεμικά αεροσκάφη προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στην αρχή θεωρήθηκε ότι οι Τούρκοι πιλότοι με τα κλαπέντα αεροσκάφη είχαν προσγειωθεί στην μεγάλη αεροπορική βάση Akıncı Hava Üssüne στην Άγκυρα, που ήταν και το κέντρο των πραξικοπηματιών, αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως τα αεροπλάνα και οι πιλότοι αγνοούνται.

«ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ…ΔΡΟΜΟ»!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε μια άκρως προσβλητική κίνηση για τον Ερντογάν και για τους Τούρκους της Ευρώπης και συγκεκριμένα της Αυστρίας, προέβηκαν κάποιο κάτοικοι της Βιέννης, την οποία πριν από λίγες μέρες είχε προειδοποιήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ λέγοντας ότι, «αποτύχαμε το 1683, (στην πολιορκία της Βιέννης από τους Οθωμανούς), τώρα θα σας καταλάβουμε χωρίς πόλεμο»!
Σε άμεση απάντηση σε αυτές τις προκλητικές δηλώσεις, κάποιοι ανεβήκαν στον επάνω όροφο της τουρκικής πρεσβείας στην Βιέννη και με φόντο την τουρκική σημαία, κρέμασαν από επάνω ένα χαρακτηριστικό πανό που έγραφε στα γερμανικά, «Ερντογάν πάρε μακριά τους Τούρκους»!

Οι επαναστάτες του 1821 ήταν τρομοκράτες

Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, οι επαναστάτες του 1821 ήταν τρομοκράτες. Πήραν τα όπλα και τα έστρεψαν εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην οποία ανήκαν. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.
Πρέπει να καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται.
Και η Επανάσταση του 1821 είχε βία. Πολλή βία.
Υπήρχε και άλλος τρόπος -εκτός από τα όπλα- για να λύσουν τα θέματα που είχαν με τους Τούρκους.
Μπορούσαν να κάνουν προτάσεις για διάλογο, ώστε να ξεκινήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
Κάποιοι λογικοί Έλληνες εκείνης της εποχής ήταν κατά της Επανάστασης και υπέρ του διαλόγου -από τότε υπήρχαν φιλελέδες- αλλά οι τρομοκράτες δεν τους άκουσαν.
Αυτό που με έμαθαν οι Έλληνες επαναστάτες του 1821 είναι να κοιτάω πάντα και την άλλη πλευρά.
Σήμερα η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταπίεζαν στο παρελθόν ή καταπιέζουν ακόμα και σήμερα άλλους λαούς.
Οι λαοί αυτοί αντιδρούν ή προσπαθούν να αντιδράσουν. Βίαια. Όπως βίαια αντιμετωπίζονται από τις ευρωπαϊκές χώρες.
Κάποιοι λένε «ελάτε να ξεχάσουμε τι έγινε στο παρελθόν. Ελάτε να ξεχάσουμε την αποικιοκρατία, το μακελειό, τις μαζικές εκτελέσεις, τους ακρωτηριασμούς και τα βασανιστήρια που έκαναν οι δυτικές χώρες σε λαούς της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και άλλους».

«Καλώ τις «πουτάνες» γυναίκες του Νότου να υπογράψουμε διακήρυξη». Η Σία Αναγνωστοπούλου απαντά στον Ντάισελμπλουμ και υπογράφει ως «πουτάνα του Νότου»



Την πιο αιχμηρή απάντηση στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και στις προσβλητικές από κάθε άποψη δηλώσεις του, έδωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τέως αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου.
Σε ανάρτησή της στο Facebook, υπογράφει ως «πουτάνα του Νότου» θέλοντας να αναδείξει και την σεξιστική-μεταξύ άλλων- χροιά των δηλώσεων του προέδρου του Eurogroup και παράλληλα προτεινει την υπογραφή κοινής διακήρυξης κατά των επίμαχων δηλώσεων και του Ολλανδού πολιτικού, με σκοπό να αποσταλεί στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής στη Ρώμη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα