Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Εξωπραγματικά τεχνουργήματα των Μάγια αποκαλύπτονται στο κοινό! (ΦΩΤΟ)



 Τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν στο Ojuelos de Jalisco, στο Μεξικό. Η μεξικανική κυβέρνηση συμφώνησε να αποκαλύψει στο κοινό αρκετά αρχαιολογικά αντικείμενα που έχουν παραμείνει κρυφά για δεκαετίες. 


Τα αντικείμενα αυτά δείχνουν πρόσωπα "εξωγήινων";

Οι 12 Μυστηριώδεις Δίνες της Γης… Το Τρίγωνο των Βερμούδων ΔΕΝ είναι η μοναδική!


12-vile-vortices-620x330Αποτελούν σημεία του πλανήτη μας, τα οποία σα να είναι καταραμένα, έχουν στιγματιστεί επειδή ακριβώς εκεί έχουν εξαφανιστεί πλοία, αεροπλάνα και άνθρωποι χωρίς να αφήσουν το παραμικρό ίχνος πίσω τους, για να μάθουμε τι τους συνέβη.
Γι αυτό τον λόγο, τα σημεία αυτά έχουν γίνει γνωστά ως “Μυστηριώδεις Δίνες” μία εκ των οποίων είναι το, γνωστό σε όλους μας, Τρίγωνο των Βερμούδων.
Οι “Μυστηριώδεις Δίνες” απέχουν μεταξύ τους ίσες αποστάσεις, διαχωρισμένες από τον Τροπικό του Καρκίνου και τον Τροπικό του Αιγόκερου, και οι εξαφανίσεις που έχουν γίνει σε αυτές φημολογείται ότι οφείλονται στις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε εκείνα τα σημεία της Γης, που δημιουργούνται ωστόσο λόγω ηλεκτρομαγνητικών ανωμαλιών!

Το Τάνκο της Ζωής





Όταν τα βήματα των δυο χορευτών ,
πατάνε ανάμεσα στον πόνο και την χαρά ,
Οταν τα πόδια τους, 
γαντζώνονται το ενα ανάμεσα στο άλλο 
και γλιστρούν μαζι, 
απο το γέλιο στο κλάμα . 



Οταν χορεύουν 
πότε πατώντας στην Ζωή ,
και πότε στον Θάνατο . 

Άνθρωπος δέντρο



Ο άνθρωπος όσο προχωρεί στην πορεία προς την συνειδητότητα, τόσο πιο πολύ συναναστρέφεται με τα δέντρα. Στο τέλος της πορείας αυτής, όταν πλέον έχει κατακτήσει την σοφία, γίνεται δέντρο και ο ίδιος.

"ΑΓΑΠΗ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ"


Ο κοσμος δεν ειναι οπως φαινεται αλλα μια αντανακλαση του, η πραγματικοτητα εχει πολλα επιπεδα αναγνωσης κι ο καθενας την ερμηνευει απο τη δικη του θεση και οπτικη .

Περα ομως απο τα οποια επιπεδα και σταδια  εξελιξης του καθενα και τις προσωπικες και μεμονωμενες αληθειες, υπαρχει μια οικουμενικη αληθεια που κινει αυτον τον κοσμο, ειναι το σημειο ενωσης ολων των πρισματων και πορισματων , των θεωριων και των πραξεων , ειναι το σημειο ενωσης ολων των ψυχων και υπαρξεων αυτου του κοσμου, ειναι η δυναμη που μας κινει, το σημειο που συμφωνουμε ολοι , κιαυτο δεν ειναι αλλο απο την ΑΓΑΠΗ   .



Εχει κι αυτη φυσικα διαβαθμισεις , επιπεδα και σταδια εξελιξης , ομως ειναι η μια και αναντιρρητη αληθεια που ολοι αντιλαμβανονται και αποδεχονται, ειναι ο μονος δρομος και ειναι μονοδρομος, γιατι ειναι ο ιδιος ο δρομος αλλα και ο προορισμος.

Η αγαπη ειναι το σημειο που μας ενωνει κι αυτη ειναι η μεγαλυτερη συνειδητοποιηση που μπορει να κανει ο ανθρωπος .
Δεν ειναι ενεργεια, ικανοτητα, ταλεντο η χαρισμα ,ειναι η ουσια που ειμαστε φτιαγμενοι.
 Οταν κατανοησει ο ανθρωπος και συνειδητοποιησει αυτη την τοσο απλη αληθεια και πραξει σ'αυτη τη γνωση τοτε εχει βρει τα παντα., απο αυτη τη θεση μπορει να συνθεσει τα παντα, γιατι μονο η αγαπη μπορει να συνθεσει και να χωρεσει τα παντα.

"Το νέο γεννήθηκε , το παλιό ήρθε η ώρα να αποχωρήσει "



Το παλιό αρνείται να αποχωρήσει
 πολεμάει με όσα όπλα του έχουν μείνει...
κι ενώ στην ουσία έχει πεθάνει 
κι η δυσοσμία του είναι πλέον διάχυτη , 
παραμένει  στην πραγματικότητα μας 
επιμένοντας να τρέφεται και να  συντηρείται
απο τις νεκρές  σάρκες του.

Σαν ζόμπι  περιφέρονται οι εκπρόσωποι του 
θυμίζοντας μας το θλιβερό μας παρελθόν...
το παρελθόν που αρνούμαστε να  δούμε
το παρελθόν που αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε
το παρελθόν που αρνούμαστε να συγχωρήσουμε
το παρελθόν που αρνούμαστε να κηδέψουμε.

Αυτό το παρελθόν που μας έμαθε 
να πολεμάμε με τον ίδιο τρόπο 
να διεκδικούμε με τον ίδιο τρόπο
να σκεφτόμαστε και να μιλάμε με τον ίδιο τρόπο
να εργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο

Τρεφόμαστε με τον ίδιο τρόπο 
με νεκρές σάρκες και  αίμα, 
με πόνο και δάκρυα 
με φθόνο, μίσος και αδικία 
με στερήσεις και δυστυχία

Οι περιοριστικές συνθήκες της ζωής δεν μπορούν να εξαφανιστούν με το να τις καταριέται κανείς


Οι περιοριστικές συνθήκες της ζωής δεν μπορούν να εξαφανιστούν με το να τις καταριέται κανείς ή με το να θάβει τον εαυτό του σε θλίψη και θυμό, αλλά με το να χρησιμοποιεί τις συνθήκες με τέτοιο τρόπο, ώστε να τις κάνει το όργανο για να τις καταστρέψει.


Μια φορά ο πατέρας μου είπε ότι εκείνοι που δεν μάχονται ενάντια στις συνθήκες στις οποίες ζουν, αλλά με ευγνωμοσύνη προσπαθούν να τις βελτιώσουν και εκτιμούν την ευκαιρία που τους δίνεται, ζουν μακρύτερες και ευτυχέστερες ζωές.

Τραχύτητα



Όσο πιο κοντά πλησιάζετε στον Θεϊκό Εαυτό σας, τόσο περισσότερο ενδιαφέρον θα επιδεικνύετε για τους άλλους, και θα προσπαθείτε να σχετίζεστε μαζί τους με τέτοιο τρόπο ώστε να τους οδηγείτε προς τον Εαυτό τους, αντί να διεγείρετε και να προκαλείτε τα ζωικά τους ενδιαφέροντα.
 
Η αποτυχία τού να αισθάνεστε τους άλλους ως μέρος του εαυτού σας είναι η αποτυχία της εκλέπτυνσης, του να υπάρχετε και να ζείτε ως ο Αληθινός Εαυτός σας. Εάν δεν είστε σε θέση να αισθάνεστε τους άλλους ως μέρη του Εαυτού σας, οι σκέψεις σας, τα συναισθήματα, οι λέξεις και οι πράξεις σας ακολουθούν το μονοπάτι της τραχύτητας. Γίνεστε αναίσθητοι στις ανάγκες των ανθρώπων, στα όνειρα και τα οράματά τους, στα δικαιώματα και στις αξίες τους.
 
Η τραχύτητα είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης ελέγχου επί της ζωώδους φύσης σας, επί του εγώ σας, της ματαιοδοξίας, και της άγνοιας. Η τραχύτητα είναι η έλλειψη ελέγχου επάνω σε οντότητες που σας κατέχουν. Η τραχύτητα είναι το αποτέλεσμα της δραστηριότητας των σκοτεινών δυνάμεων μέσα από εσάς.

Που είναι οι άνθρωποι ;





Είναι πλέον ξεκάθαρο πως υπάρχουν όλο και λιγότερα πράγματα στην κουλτούρα μας που μπορούν να μας βοηθήσουν να θυμόμαστε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, να έχεις Είναι στην παρουσία σου – να επιτρέπεις σε μια άλλη, αμέτρητα λεπτή ευαισθησία μέσα σου, σε έναν άλλο Εαυτό, να «εμφανίζεται» μέσα και πέρα από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις δράσεις σου.


Το να ρωτάμε που είναι οι άνθρωποι, σημαίνει να ρωτάμε που είναι οι επιρροές, οι υπενθυμίσεις που μπορούν να μας ανακαλούν πίσω σε αυτό που προοριζόμαστε να είμαστε εσωτερικά- να μας υπενθυμίζουν πως δίχως εσωτερική παρουσία, η ζωή μας μέσα στο χρόνο θα μας προσπεράσει σα να μην υπήρξαμε ποτέ.

Tρόποι ουσιαστικής επικοινωνίας με τον σύντροφό σας

Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί αν ο σύντροφός σας καταλαβαίνει πραγματικά όσα του λέτε όταν κάνετε σοβαρές συζητήσεις για τη σχέση σας ή γιατί μια φυσιολογική κουβέντα κατέληξε σε καυγά; Μερικές φορές άλλα αισθανόμαστε, άλλα λέμε και άλλα καταλαβαίνει ο άλλος και η βασική αιτία που συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι γιατί κάθε φορά που προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά με τον άλλο δεν παίρνουμε υπόψη μας τον χαρακτήρα του άλλου και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσεγγίσουμε ένα θέμα.
Jolie1.Οι άντρες δεν μπλοκάρουν με την έκφραση συναισθημάτων: Πολλές φορές ψάχνουμε τις κατάλληλες λέξεις, φοβόμαστε να εκφραστούμε ελεύθερα και καταλήγουμε να λέμε κάτι διαφορετικό, ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι ο σύντροφός μας φοβάται τα συναισθήματα. Μιλήστε ανοιχτά και επικοινωνήστε τα συναισθήματά σας αφού το μόνο που δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα οι άντρες είναι οι… δραματικές καταστάσεις.

Η πνευματική παρουσία του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού στον σύγχρονο κόσμο

Η ελληνική Αρχαιότητα είναι το θεμέλιο του πολιτισμού της Ευρώπης. Αυτή θεμελίωσε τον ορθολογισμό, τη φιλοσοφία, τις τέχνες και τις επιστήμες. Όταν μελετά κανείς τον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό, διαπιστώνει πόσα πολλά οφείλει στην ελληνική Αρχαιότητα. Η ελληνική αρχαιότητα δεν είναι απλώς ο θεμελιωτής όλων αυτών των κατορθωμάτων, αλλά είναι συγχρόνως και ο μόνιμος συνομιλητής του νεότερου και σύγχρονου κόσμου και πολιτισμού. Μέσα από αυτόν τον συνεχή και γόνιμο διάλογο προκύπτουν πάντοτε καινούργια στοιχεία και έτσι η πολιτισμική δημιουργία (φιλοσοφική, καλλιτεχνική, επιστημονική) συνεχίζεται στο διηνεκές.g_hunt_krater
Πρέπει να τονιστεί ότι η γνώση της ελληνικής Αρχαιότητας δεν μας είναι απαραίτητη για να γνωρίσουμε απλώς και μόνον τις ρίζες του πολιτισμού μας, αλλά και για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε σε βάθος τη σύγχρονη καλλιτεχνική, επιστημονική και φιλοσοφική δημιουργία, διότι η πρόσληψη της αρχαίας ελληνικής κουλτούρας και η αντιπαράθεσή μας με αυτήν άσκησε αποφασιστική επίδραση στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτισμικής δημιουργίας.

Βιασύνη, η μητέρα της κακοποίησης


Η βιασύνη λοιπόν είναι μία μορφή κακοποίησης ίσως και η κύρια αιτία της γέννησης της κακοποίησης.

Έχουμε φτάσει να είμαστε στην απόλυτη θέση/ στάση της ταχύτητας. Για όλα και σε όλα θέλουμε το γρήγορο, το άμεσο.
Βιαζόμαστε σε όλα, για όλα. Μα η βιασύνη κύριο συστατικό της έχει τη βία. Είναι λοιπόν μία εξουσιαστική μορφή που έχουμε από και προς εμάς, αλλά και από εμάς ως προς το περιβάλλον μας.
Γι’ αυτό βγήκε και η παροιμία «όποιος βιάζεται σκοντάφτει».
Αυτή η βία λοιπόν που έχει μπει στη ζωή μας και μας έχει αναγκάσει να τρέχουμε για να προλάβουμε λες και κάποιος μας κυνηγάει, αυτός ο κάποιος τελικά μπορεί να μοιάζει ότι είναι το σύστημα, οι υποχρεώσεις κλπ. Αλλά ποιος μας τα όρισε αυτά ? Εμείς και μόνο εμείς.
Αλλά πάντα έχουμε την δυνατότητα να φιλοσοφήσουμε και να δούμε την ζωή μέσα από την ουσία της και την ποιότητά της.
Τη θέλουμε την ποιότητα αλλά τελικά δεν την δρομολογούμε να τη βάλουμε στη ζωή μας, αλλά αναζητάμε μόνο το γρήγορο και το άμεσο. Η βια- σύνη αναγκαστικά έχει μέσα της και τον μη ουσιαστικό σεβασμό. 

Σκοπιανοί ειδικοί: Η στάση του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ - ίδια με του Σαμαρά, στο όνομα



Γιοβανόφσκι για ΡΣΜ: Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ με ταυτόσημη θέση με αυτή του Σαμαρά για «Μακεδονία», γράφει ο τίτλος του δημοσιεύματος



Ιανουάριος 19, 2015.

Ένα ζήτημα που απασχολεί  τους  πολιτικούς του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων- FYROM, είναι αν θα αλλάξει πολιτική  στάση η Ελλάδα σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του αριστερού κόμματος  ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, ως προς την ονομασία του  κράτους τους.


Ως αλλαγή στάσης,  υπονοείται, η παραδοχή από την ελληνική πλευρά και η αναγνώριση της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», γιατί οι Σλάβοι αντιδρούν και δεν δέχονται ονομασία με γεωγραφικό περιεχόμενο που, τελευταία, προσφέρει η Ελλάδα.

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ-ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΑΦΕΣ ;




Σήμερα, 19/1/2015, το ΥΠΠΟ εξέδωσε μια ανακοίνωση (http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=59732 ) με τα αποτελέσματα της οστεολογικής έρευνας του σκελετικού υλικού που βρέθηκε στον Τάφο της Αμφίπολης.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν  είναι, όπως τα καταγράφει η ανακοίνωση,  τα εξής:
«Τα σκελετικά κατάλοιπα του ταφικού μνημείου, από τον λόφο Καστά Αμφίπολης αντιστοιχούν σε 550 περίπου οστά, θρυμματισμένα και ακέραια, ένα κρανίο σε αρκετά καλή κατάσταση, από το οποίο λείπουν τα οστά, που συνθέτουν το πρόσωπο και μία σχεδόν ακέραιη κάτω γνάθο. Δεν βρέθηκαν δόντια, εκτός από μία τερηδονισμένη ρίζα δεξιού δεύτερου προγόμφιου, η οποία βρισκόταν μέσα στη κάτω γνάθο και εμφανίζει προχωρημένο ακρορριζικό απόστημα……
Επιπλέον, αναγνωρίστηκαν οστά ζώων, κάποια από τα οποία φαίνεται να ανήκουν σεμακρά οστά ιπποειδούς. Τα οστά των ζώων θα μελετηθούν από ειδικό ζωοαρχαιολόγο……
Ο ελάχιστος αριθμός των ατόμων, που ταυτοποιήθηκαν από τα διαγνωστικά σκελετικά κατάλοιπα αντιστοιχεί σε πέντε άτοματέσσερα εκ των οποίων αποδίδονται σε ενταφιασμούς και ένα σε καύση…..
Ατομο 1: Γυναίκα
…….
Στο γυναικείο σκελετό φαίνεται ότι αποδίδονται τα περισσότερα οστά που βρέθηκαν στον κιβωτιόσχημο τάφο, από τα 7,8 μ. από την κορυφή του θαλάμου και κάτω, δηλαδή 1 μ. πάνω από το δάπεδό του κιβωτιόσχημου.
Ατομα 2 και 3 : Δύο άνδρες, 35 έως 45 ετών
Τα δύο άτομα (2 και 3), από τα τέσσερα, που είχαν δεχτεί ενταφιασμό, μπορούν με ασφάλεια να αποδοθούν σε άνδρες….
Ατομα 4 και 5
Το τέταρτο άτομο είναι ένα νεογέννητο βρέφος (νεογνό)…..
Το πέμπτο άτομο εκπροσωπείται από ελάχιστα θραύσματα, μόλις εννέα (9), κυρίως μακρών οστών, (Εικ. 12, 13) που φέρουν όλες τις παραμορφώσεις (εγκάρσιες μικρορωγμές και μερικές φορές έντονη παραμόρφωση) αλλά και τους αποχρωματισμούς (υπόλευκο και μπλε/γκρι) που συναντώνται στις περιπτώσεις πλήρους καύσης σαρκωμένου νεκρού και ανήκει πιθανότατα σε ενήλικο άτομο…..»

Η εικόνα συνεπώς του σκελετικού υλικού  είναι περίπλοκη και είναι δύσκολο, με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, να υπάρξει μια πιο ενδελεχής ανάλυση των ευρημάτων. 

Θα αναμένουμε την συνέχεια της έρευνας για να τοποθετηθούμε με περισσότερη λεπτομέρεια.

Πάντως  εκ των πραγμάτων δημιουργούνται  εν πρώτοις τα εξής ερωτηματικά :

ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ



Ο κύκλος προστασίας είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, αφού μας προστατεύει σε οτιδήποτε κάνουμε από αρνητικές επιρροές που τυχόν θα έχουμε κατά την διάρκεια της διεργασίας μας, του διαλογισμού μας και ότι άλλο κάνουμε!
  
Ο κύκλος προστασίας είναι προσωπική υπόθεση καθενός ως προς το χρώμα που θα έχει ή το πως θα είναι, εγώ θα αναφέρω μερικούς κύκλους προστασίας που μπορούμε εύκολα να κάνουμε!

Σκόπια-Πρώην Δήμαρχος: Τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου θα κατεδαφιστούν



Rufi Osmani:  Τα μνημεία του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου θα ανατραπούν, γράφει το δημοσίευμα



«Πολιτική βλακεία η υπεράσπιση των ελληνικών αγαλμάτων»

Ιανουάριος 19, 2015.

Ο πρώην δήμαρχος της πόλης Γκόστιβαρ, Ρούφι Οσμάνι, ο οποίος έχει ισχυρή παρουσία στο αλβανικό στοιχείο του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, διατύπωσε την άποψη ότι τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου που ανεγέρθηκαν στην πρωτεύουσα Σκόπια, θα έχουν την τύχη,  όπως αυτήν που είχαν τα αγάλματα του Λένιν και του Στάλιν- θα ανατραπούν από το λαό.


Σε συνέντευξη του, σε αλβανική εφημερίδα την οποία αναδημοσιεύει το αλβανικό ‘Ιλλυρία’ των Σκοπίων, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας  και στη λεγόμενη  «αρχαιοποίηση» των Σλάβων κατοίκων της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.

«Ποια πρόταση υποστηρίζετε κ. Οσμάνι, το «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» ή «Άνω Μακεδονίας»;»

Απάντηση: 

ΟΤΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Ερώτηση: Τι θα γινόταν στην Ελλάδα πριν από μερικές δεκαετίες αν το κόμμα της Αριστεράς, χτυπούσε την πόρτα της εξουσίας με τις πιθανότητες, που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Απάντηση. Απλούστατα, δεν θα γίνονταν εκλογές.

Προσέξτε τι έγινε στις εκλογές του 1958, όταν η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά, η ΕΔΑ, βγήκε δεύτερο κόμμα, καθώς συγκέντρωσε το 24,42% των ψήφων, κάνοντας έτσι τη μεγάλη έκπληξη.

ΚΑΜΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


Μπαρούφα περιοπής είναι η εγγύηση των καταθέσεων, η οποία προσφέρεται αφειδώς και σε κάθε ευκαιρία από τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών.
Όπως κανείς δεν μπόρεσε να σταματήσει τις περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς. Πόσον μάλλον μία κυβέρνηση, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν, δεν κατάφερε να προστατεύσει τα πολύ μικρότερης πιστωτικής αξίας ομόλογα απλών ανθρώπων που κουρεύτηκαν και εξανεμίστηκαν.
Είναι βέβαιο ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Και ιδού η απόδειξη.

Η ΚΗΔΕΙΑ 160 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ


Κανείς δεν γνωρίζει την αληθινή αιτία του θανάτου του. Ανήμερα των αμερικάνικων εκλογών τον βρήκαν στα 40 του χρόνια σ' ένα παγκάκι, αναίσθητο, σε κατάσταση παραληρήματος. Τον πήγαν σε νοσοκομείο και μετά από τέσσερις ημέρες πέθανε. Σύφιλη; Επιληψία; Λύσσα; Δηλητήριο; Αλκοολισμός; Δολοφονία; Όλα παίζουν, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ένα σωρό βιογράφοι του και μελετητές του έργου του ψάχνουν ακόμα. Το πιθανότερο να πήγε από λύσσα. Την άλλη μέρα στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί σε κοματώδη κατάσταση, ούρλιαζε κατ’ αγνώστων, μέσα σε σύννεφο παραισθήσεων.
Η κηδεία του έγινε 160 χρόνια μετά το θάνατό του! Με τιμές σ΄ένα ομοίωμα του ποιητή, ο δε τάφος του αποτελεί αξιοθέατο στη Βαλτιμόρη. Εδώ και τρία χρόνια την ημέρα του θανάτου, έχει σταματήσει να αφήνει λίγα κόκκινα τριαντάφυλλα με ένα μπουκάλι κονιάκ ένας άγνωστος στον τάφο του αλκοολικού Έντγκαρ Άλαν Πόε. Πέθανε το 1849 και για 60 χρόνια από το 1949 ο άγνωστος με το δικό του τρόπο θυμόταν τον Αμερικάνο πατέρα των ιστοριών τρόμου.

Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ



Η μοναδική και πραγματική περιουσία του ανθρώπου είναι η ουσία του. Δηλαδή οι απεριόριστες δυνάμεις του στο κόσμο του πνεύματος - αφού εκεί ανήκει κατ' ουσίαν σαν πνευματικό όν που είναι - με αυτές δημιουργεί είτε συνειδητά (όταν το κάνει το γνωρίζει) είτε ασυνείδητα (το κάνει αυτόματα χωρίς να έχει συνείδηση την στιγμή που το κάνει, μια και είναι έμφυτο, στη φύση του).

Η διαφορά βρίσκεται στο ότι όταν δεν το κάνει συνειδητά αλλά ασυνείδητα μπορεί και να προκαλεί καταστροφές, ζημιές, αρρώστιες, ατυχήματα, αποτυχίες στον εαυτό του (λόγω φόβων που του έχουν επιβάλλει τα κοινωνικά και εθιμοτυπικά συστήματα).

Μόνο η αγάπη κι η αποτυχία της μπορούν να σε ρίξουν προς τα μέσα σου



"Είμαι υπέρ της αγάπης. Όλη μου τη ζωή διδάσκω υπέρ της αγάπης. Ο λόγος είναι παράξενος, είμαι όμως ένας άνθρωπος εκκεντρικός. Σε διδάσκω να είσαι υπέρ της αγάπης επειδή ξέρω ότι, αν δεν φτάσεις ως εκείνο το κρίσιμο σημείο, όπου ο άλλος αποτελεί την κόλαση, δεν θα γίνεις ποτέ θρησκευόμενος. Δεν είμαι υπέρ της αγάπης. Η όλη μου προσπάθεια είναι υπέρ της θρησκείας.
 
"Οι ψευτο-θρησκείες σού δίνουν απλώς ετοιμοπαράδοτες φόρμουλες, ενώ θέλω ο ίδιος να σου δώσω την πραγματική εμπειρία – την οποία δεν μπορώ να δώσω… Μπορώ να δείξω απλώς το μονοπάτι, να σου εξηγήσω πώς συμβαίνει και μετά να σε αφήσω ελεύθερο να πειραματιστείς με τούτο, αν θέλεις. Αν δεν έχει αποτύχει η αγάπη, τότε δεν έχεις ενηλικιωθεί αρκετά για τη θρησκεία. Είσαι ανήλικος. 

Να αγαπάς τον εαυτό σου



"Αρχίζουμε με μια από τις πιο βαθιές σούτρες τού Γκωτάμα Βούδα: 'Να αγαπάς τον εαυτό σου…'
"Το αντίθετο ακριβώς σε έχουν διδάξει όλες οι παραδόσεις του κόσμου, όλοι οι πολιτισμοί, όλες οι κουλτούρες, όλες οι εκκλησίες. Λένε: “Αγάπα τους άλλους, μην αγαπάς τον εαυτό σου.” Και υπάρχει κάποια πονηρή στρατηγική πίσω από τη διδασκαλία τους.
 
"Η αγάπη αποτελεί την τροφή της ψυχής. Όπως ακριβώς είναι το φαγητό για το σώμα, έτσι και η αγάπη είναι για την ψυχή. Χωρίς φαγητό το σώμα είναι αδύναμο, χωρίς αγάπη η ψυχή είναι αδύναμη. Και κανένα κράτος, καμιά εκκλησία, κανένα επενδυμένο συμφέρον δεν θέλησε ποτέ να έχει ανθρώπους με δυνατή ψυχή, γιατί ο άνθρωπος που έχει πνευματική ενέργεια είναι επόμενο να είναι εξεγερμένος.
 
"Η αγάπη σε κάνει εξεγερμένο, επαναστατικό. Η αγάπη σού δίνει φτερά να πετάξεις ψηλά. Η αγάπη σού δίνει ενόραση ως προς τα πράγματα, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να σε εξαπατήσει, να σε εκμεταλλευτεί, να σε καταπιέσει. Και οι ιερείς κι οι πολιτικοί επιβιώνουν μόνο με το δικό σου αίμα – επιβιώνουν μόνο με την εκμετάλλευση. Όλοι οι ιερείς κι όλοι οι πολιτικοί είναι παράσιτα.

3 πρωινοί κανόνες για να χάσετε βάρος


breakfast rules
Με το νέο έτος αρκετοί από εμάς έχουν αποφασίσει να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, και να καταφέρουν επιτέλους να χάσουν αυτά τα περιττά κιλά που τους βασανίζουν εδώ και καιρό.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το πετύχετε είναι η καθημερινή κατανάλωση σωστού και ισορροπημένου πρωινού, που όπως αναφέρει και το περιοδικό ΤΙΜΕ, σας βοηθά να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι «κανόνες» που πρέπει να ακολουθήσετε στο πρωινό αν δεν θέλει να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.

«Εφεύρεση» των Αρχαίων Ελλήνων η μεσογειακή διατροφή


Mediterranean-Diet-featured
Ο χαρακτηριστικός τρόπος μαγειρικής, που ακολουθείται για τη δημιουργία των πλούσιων γεύσεων που χαρακτηρίζουν τη μεσογειακή διατροφή, υποστηρίζεται ότι μάλλον αναπτύχθηκε πρώτα από τους Αρχαίους Έλληνες γιατρούς, οι οποίοι προσπαθούσαν να βρουν τρόπους για τη θεραπεία των ασθενών.
Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύει το περιοδικό JournalofEthnopharmacology, όπως αναφέρει η Mai lOnline, αρχαία κείμενα που είχαν γραφτεί από γιατρούς και φιλοσόφους της αρχαιότητας αποκαλύπτουν πως η γεύση αποτελούσε ένα βασικό δείκτη υγείας και θρεπτικής αξίας και δύναμης των τροφών.
Οι ειδικοί που έκαναν την έρευνα αναφέρουν, ότι οι Αρχαίοι Έλληνες έβλεπαν το φαγητό ως «κλειδί» για την ισορροπία της υγείας του ανθρώπινου σώματος. Πίστευαν ότι η γεύση δεν προσδίδει μόνο ευχαρίστηση, αλλά είναι και σημαντική για τη βελτίωση των φαρμακευτικών ιδιοτήτων των τροφίμων.

ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η… «ΚΑΤΑΡΑ» ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ

Φωτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πρόκειται πραγματικά για μια καταπληκτική ιστορία που δείχνει πως η παρουσία της Ρωμιοσύνης εξακολουθεί να «αιωρείται» σε πολλές περιοχές της Μικράς Ασίας όπου άνθησε επί αιώνες. Όπως αναφέρεται, οι κάτοικοι μιας κωμόπολης της περιοχής του Balıkesir, πιστεύουν πως είναι κακότυχοι και πως η κωμόπολη τους, το Büyukdere, όπου πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών κατοικούσαν ελληνορθόδοξοι Ρωμιοί, δεν έχει κανένα μέλλον. Αλλά το ενδιαφέρων σε αυτή την ιστορία είναι πως αποδίδουν όλα τα δεινά τους στην… «κατάρα» των Ελλήνων που κατοικούσαν στην περιοχή τους και έφυγαν μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Η Ουσία των θρησκειών


Το έργο του ανθρώπου στον φυσικό κόσμο είναι απλά να αφυπνίσει την ανώτερη επίγνωση, το καθαρό συνειδέναι, που είναι πέρα από την νόηση (το εγώ, την διανόηση, την αντίληψη...)... και βαθμιαία, περνώντας τα διάφορα (τρία) στάδια αυτής της εσωτερικής εμπειρίας να «Ενωθεί» με, ή να «Πραγματοποιήσει» το... Απόλυτο, στον φυσικό κόσμο...


Η δια-θρησκευτική αλήθεια είναι μία, κι οι «διαφορετικές» θρησκείες λένε τα «ίδια» πράγματα. Το βαθύτερο νόημα όλων των θρησκειών είναι το ίδιο... Μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε όλες τις διδασκαλίες και να κατανοήσουμε το τι λένε ακριβώς... Η επαλήθευση όσων θα λεχθούν πιό κάτω, μπορεί να γίνει μόνο βιωματικά, όχι με διανοητική κατανόηση... Στο κάτω-κάτω, για «διανοητικούς χάρτες» μιλάμε, όχι γιά τον προορισμό...
...
Η Πραγματικότητα περιλαμβάνει πολλών ειδών δραστηριότητες-φαινόμενα, (που δεν μπορούν, κατ’ αρχήν, να αναχθούν το ένα στο άλλο, γι’ αυτό και διαφοροποιούνται, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους): Από το πιό αφηρημένο, μέχρι το πιό «συγκεκριμένο»:

Κεραλοιφή... το καμάρι του νεσεσέρ!

Κεραλοιφή... το καμάρι του νεσεσέρ!Όταν κάποτε οι γιαγιάδες μας, μας μιλούσαν για την κεραλοιφή και τις «μαγικές» ιδιότητες της εμείς κουνάγαμε το κεφάλι βαριεστημένα και καταφεύγαμε με καμάρι στις πανάκριβες κρέμες εμπορίου.
Και  τα χρόνια πέρασαν και οι γιαγιάδες μας βγήκαν σωστές και εμείς μετά μανίας ψάχνουμε φυσικά καλλυντικά για το πρόσωπο, τα μαλλιά, το σώμα.
Τι είναι η κεραλοιφή;
Η κεραλοιφή είναι μια πανάρχαια συνταγή καλλωπισμού  και περιποίησης του δέρματος.  Είναι μια κρέμα λιπαρή, φτιαγμένη από δύο και μόνο φυσικά συστατικά:κερί μέλισσας και ελαιόλαδο. Από εκεί και έπειτα μπορούν να προστεθούν διάφορα έλαια για πιο εξιδικευμένη χρήση. Για παράδειγμα βαλσαμόλαδο για βαθύτερη ενυδάτωση.

Αμφίπολη: Δείτε τις φωτογραφίες των πέντε νεκρών


Οι νεκροί των ενταφιασμών διακρίνονται: σε μία γυναίκα, σε δύο άνδρες μέσης ηλικίας και σε ένα νεογέννητο άτομο. Δείτε τις φωτογραφίες (Pics)

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

lifehub-to-fos-ton-asterion-20


Αυτήν την εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη έχουμε Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Υδροχόου, θα έχουμε άλλη μία στο ίδιο ζώδιο πράγμα που σηματοδοτεί την έμφαση στις αρχές του ζωδίου αυτού που θα ξεδιπλωθούν μπροστά μας μέσα στο 2015 και αυτές είναι η αδελφοσύνη, η αλληλεγγύη, η πρόοδος στο μέλλον και το άφημα στο παρελθόν όλων εκείνων που μας πλήγωσαν και μας έκαναν να πιστέψουμε πως δεν αξίζουμε να αγαπηθούμε.

Ο εσωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου ο Δίας βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο του Λέοντα και είναι ανάδρομος, σημάδι της έντονης διεργασίας που γίνεται στο καρδιακό κέντρο (ο Υδροχόος κυβερνά το κυκλοφορικό σύστημα και ο Λέοντας την καρδιά, τα δύο ζώδια αυτά είναι ο άξονας της Αγάπης και του Φωτός ), έτσι ώστε αυτό να θεραπεύσει και να κλείσει τις πληγές που έχουν δημιουργηθεί στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων και να νιώσουν και να βιώσουν αληθινά το πόσο αξίζουν να αγαπηθούν.

Ο Ερμής επίσης στον Υδροχόο θα γυρίσει ανάδρομος στις 21/1 και μαζί με την Αφροδίτη που βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο, η οποία θα κάνει και αντίθεση με το Δία, τονίζουν το γεγονός της εσωτερικής ίασης της καρδιάς.

ΜΗΝ ΠΛΑΝΑΣΘΕ..ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ…ΑΦΥΔΑΤΩΝΟΜΑΣΤΕ..



(Αφυδάτωση oνoμάζεται τo αρνητικό ισoζύγιo υγρών τoυ oργανισμoύ πoυ πρoκύπτει
Ολοι μας έχουμε ακούσει τον όρο αφυδάτωση….
από..ηυξημένες απώλειες υγρών από τo γαστρεντερικό, από τoυς νεφρoύς ..σακχαρώδης διαβήτης,
άπoιoς διαβήτης, χoρήγηση διoυρητικών… ή άδηλες απώλειες εφίδρωση, πυρετός, ταχύπνoια,
αυξημένη θερμoκρασία περιβάλλoντoς.
Η αφυδάτωση μπορεί εύκολα να προληφθεί
με κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων νερού και άλλων υγρών τακτικά.
Ενώ 8 ποτήρια νερό αρκούν για έναν μέσο ενήλικα.
Τα άτομα που επιδίδονται σε υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες απαιτούν μεγαλύτερη ποσότητα νερού.
Μπορεί να χρειαστεί να πίνετε περισσότερο νερό, όταν ο καιρός είναι ζεστός.
Φορώντας κατάλληλα ρούχα για τη μείωση της εφίδρωσης κατά τη διάρκεια
μιας καυτής ημέρας μπορεί επίσης να αποτρέψετε την υπερβολική απώλεια νερού από το σώμα..
Έχετε νερό ή χυμούς όπου κι αν πάτε.
Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά μπορούν μερικές φορές να είναι τόσο απορροφημένα με το παιχνίδι
ώστε να ξεχάσουν να ρωτήσουν για νερό, ακόμη και αν είναι διψασμένα.)

Διόνυσος – Ο μυθικός θεός της ευθυμίας του γλεντιού και του κεφιού


Οι αρχαίοι πρόγονοί μας είχαν θεοποιήσει πολλές στιγμές και εκφάνσεις της καθημερινότητας ή της κοινωνικής ζωής και πράγματα που δεν μπορούσαν αν ερμηνεύσουν ή να αιτιολογήσουν περνούσαν μέσα από τη μυθολογία σαν έργα και δημιουργήματα «θεών και ημιθέων».

Στην ελληνική μυθολογία, εκτός από τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, που θεωρούνταν οι σημαντικότεροι, υπήρχαν και άλλοι θεοί που δεν κατοικούσαν στο θεϊκό αυτό βουνό. Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο θεόςΔιόνυσος. Ήταν ο πιο πρόσχαρος από τους θεούς και από τους πιο αγαπητούς στους ανθρώπους μιας και τους πρόσφερε το αμπέλι και το κρασί
Ο εύθυμος θεός ταξίδευε συνέχεια, επισκεπτόταν πολλές χώρες και πολιτείες για να μάθει στους ανθρώπους πώς να καλλιεργούν τα κλήματα και πώς να φτιάχνουν από τους καρπούς τους το κρασί. Και βέβαια, ως θεός της χαράς και του κεφιού, δεν ταξίδευε μόνος του. Τον ακολουθούσε ένα πολύβουο πλήθος.
Στο πλήθος αυτό έβλεπες γυναίκες που χόρευαν μ’ έξαλλο τρόπο, τις Μαινάδες όπως λέγονταν, και παράξενα όντα που ήταν άνθρωποι και ζώα μαζί, που τους έλεγαν Σάτυρους και Σιληνούς. Ενίοτε απεικονίζεται να κάθεται δεξιά του πατρός του στα ολύμπια δώματα.

ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ;

 του Πυθαγόρα Πυθαγορίδη


"Τί να ψηφίσω λοχαγέ μου ;" ρώτησε ένας ταλαίπωρος συνταξιούχος τον απόστρατο στρατιωτικό που μόλις είχε τελειώσει την ομιλία του σε μια εκδήλωση πατριωτικής ομάδας .
Ο λοχαγός κατάλαβε την βλακεία της ερώτησης αλλά δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει πειστικά . Έτσι ο ταλαίπωρος συνταξιούχος έφυγε χωρίς να του έχει λυθεί η απορία .
Εκείνη η ερώτηση με απασχόλησε καιρό και νομίζω πως βρήκα την απάντηση που θα ήθελε να δώσει ο λοχαγός :
Ας υποθέσουμε οτι είστε καρδιολόγος . Έρχεται ένας ασθενής και σας λέει "Γιατρέ μου , μια ζωή έτρωγα και έπινα και κάπνιζα και δεν γυμναζόμουν . Τώρα οι αρτηρίες μου γέμισαν χοληστερίνη . Πέστε μου ποιό χάπι να πάρω , το μπλέ ή το πράσινο , για να γίνω ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΛΑ ; "
Η βλακεία του ασθενούς είναι προφανής . Παρόμοια όμως είναι και η βλακεία του νεοέλληνα που ρωτά "Τί να ψηφίσω ;" .
Σαν καλός γιατρός , ο λοχαγός λοιπόν θα του έλεγε :
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα