Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Σας “τρώει” η αγωνία; Αυτοί είναι 10 τρόποι για να τη νικήσετε!

ΣΠΟΡ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ-MIND SPA-ΣΑΣ ΤΡΩΕΙ Η ΑΓΩΝΙΑ
Η ανησυχία για το μέλλον είναι ο βασικός λόγος που δεν μπορούμε να απολαύσουμε το παρόν. Όλοι ανησυχούμε για κάτι και νιώθουμε ανασφαλείς για όσα μας επιφυλάσσει το αύριο. Όμως η ανησυχία, το άγχος, η αγωνία, ο θυμός και όλες αυτές οι αρνητικές σκέψεις που δηλητηριάζουν το μυαλό μας, δηλητηριάζουν και το σώμα μας. Ασθένειες όπως είναι το έλκος, οι ημικρανίες, η αϋπνία, η κατάθλιψη, οι καρκινογενέσεις και ένα σωρό άλλες ασθένειες, δεν θα υπήρχαν στο βαθμό που υπάρχουν σήμερα, αν δεν είχαμε άγχος. Για αυτό, είναι σημαντικό να θεραπεύουμε το πνεύμα μας όπως και το σώμα μας. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε μόνοι σας το άγχος και τις αγωνίες σας.

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ



Η ΥΠΑΡΞΗ  ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΛΛΑΓΗΣ !

Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ,  ΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ !

ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ , ΥΠΑΡΧΕΙ !

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΗ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ !

ΚΑΤΙ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ !

Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ  ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΧΘΕΙ!

Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ,
ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ!

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση: Πως απαντάμε στις ερωτήσεις των παιδιών μας;

mother-and-daughter-smiling

Τα παιδιά μας μάς ρωτούν συνεχώς για το καθετί που ακούν, βλέπουν και σκέφτονται. Απορίες που συνεχώς μας βομβαρδίζουν κι εμείς ως σωστοί γονείς απαντάμε. 

Μερικές ερωτήσεις όμως των παιδιών μας μάς φέρνουν σε αμηχανία και πολλές φορές τις αποφεύγουμε ή τους απαντάμε με λάθος τρόπο. Και φυσικά αναφέρομαι στο πιο ευαίσθητο για εμάς τους γονείς θέμα, την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

 «Πώς γίνονται τα παιδιά;», «Τι είναι σεξ;», «Γιατί διαφέρουν τα κορίτσια από τα αγόρια;», «Τι είναι το προφυλακτικό;» και πολλές ακόμα απορίες που μας εκφράζουν τα παιδιά και οι έφηβοι σε ανύποπτη στιγμή αιφνιδιάζοντάς μας, με αποτέλεσμα να μας βρίσκουν απροετοίμαστους για να απαντήσουμε κατάλληλα. 

Αρκετά συχνά οι γονείς δεν γνωρίζουν πώς να χειριστούν αυτές τις ερωτήσεις των παιδιών τους και εδώ φαίνεται και η αναγκαιότητα της ύπαρξης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που να απευθύνεται και στα παιδιά και τους εφήβους, αλλά και στους γονείς ούτως ώστε να είναι σε θέση να επικοινωνούν με τα παιδιά τους όλα όσα τα αφορούν και τα προβληματίζουν χωρίς αμηχανία, ντροπή ή λανθασμένες πεποιθήσεις.

Τα παιδιά σήμερα έρχονται σε επαφή με μία πληθώρα μηνυμάτων, όχι απαραίτητα σωστών και αξιόπιστων, που αφορούν τον εαυτό τους, τις σχέσεις με το άλλο φύλο και τη σεξουαλικότητα. Είναι λοιπόν σημαντικό να παρέχουμε στα παιδιά μας μηνύματα και εφόδια που να χαρακτηρίζονται από εγκυρότητα, αλήθεια και τη σοβαρότητα που αρμόζει σε ένα τόσο ευαίσθητο και ανθρώπινο θέμα.

3 Πράγματα που δεν πρέπει να πείτε σε μια παντρεμένη γυναίκα που δεν έχει "ακόμη" παιδιά

mother-and-daughter-smiling
  1. Εγώ στην ηλικία σου είχα 2 παιδιά.

    Υπάρχουν γυναίκες που παντρεύονται μικρές, ενώ κάποιες άλλες προτιμούν να σπουδάσουν, να πετύχουν επαγγελματικά και μετά σκέφτονται το γάμο. Κατά τη γνώμη μου δεν παίζει ρόλο σε ποιά ηλικία θα παντρευτεί μια γυναίκα αλλά ποιόν θα παντρευτεί και αν θα είναι ευτυχισμένη. Επιπλέον ακόμα και μετά το γάμο μια γυναίκα μπορεί να μην νιώθει έτοιμη να κάνει αμέσως παιδία για διάφορους λόγους. Γι' αυτό μια τέτοια ερώτηση μόνο κακία μπορεί να δηλώσει.

Περί αχαριστίας.....


mother-and-daughter-smiling

Μια κατάσταση την οποία όλοι την έχουμε βιώσει λίγο πολύ, μια κατάσταση που πονάει πολύ, ειδικά όταν συνοδεύεται από προδοσία. 

Ψάχνοντας σε κάποια μηχανή αναζήτησης στο ιντερνετ θα βρείτε χιλιάδες αποτελέσματα από γνωμικά, στιχάκια με εικόνες  μέχρι άρθρα για τον πως μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε και να την διαχειριστούμε.

''Έκανα τόσα για εκείνον-η , πως μπόρεσε να μου φερθεί με αυτόν τον τρόπο;'' ακούμε συχνά και πολλές φορές αναρωτιόμαστε και εμείς οι ίδιοι.


 Έχουμε μπει όμως στην διαδικασία να σκεφτούμε ότι τα πρόσωπα που μας φέρθηκαν αχάριστα μας είχαν δώσει δείγματα του χαρακτήρα τους από την αρχή, απλά εμείς δεν τα βλέπαμε ... ή μάλλον δεν θέλαμε να τα δούμε;

Σκεφτείτε ένα άτομο που σας πρόδωσε. Αν  γυρίσετε στο παρελθόν και ενώσετε τα κομμάτια του πάζλ στο μυαλό σας σίγουρα θα μπορούσατε να είχατε προστατεύσει τον εαυτό σας.


 Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. 

Πώς μια… φούστα αποκαλύπτει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού

Πώς μια… φούστα αποκαλύπτει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού
Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMJ Open καταδεικνύει ότι η φούστα μπορεί να αποτελέσει χρησιμότατο «εργαλείο» για τις γυναίκες από την ηλικία των 20 και έπειτα, ώστε να αντιληφθούν εγκαίρως τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού.
Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου υποστηρίζουν πως η σταδιακή αύξηση του βάρους και κατ' επέκταση το μεγαλύτερο μέγεθος της φούστας αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.
Οι γυναίκες που «ανέβαιναν» ένα νούμερο ανά 10 χρόνια μετά τα μέσα της δεύτερης δεκαετίας της ζωής τους φάνηκε να αντιμετωπίζουν κατά 33% αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.

7 Τύποι φίλων που πρέπει να αποφύγετε!

mother-and-daughter-smiling

Υπάρχουν φιλίες που κρατάνε δεκάετιες και είναι πολύτιμες για εμας. Για να μην βρεθείτε όμως σε δυσάρεστες καταστάσεις, το gynekoparea.gr συγκέντρωσε  7 τύπους φίλων που πρεπει οπωσδηποτε να αποφύγετε.

1.Ο γκρινιάρης-Μίζερος

Αυτός ο τύπος φίλου βρίσκει πάντα ένα λόγο να γκρινιάζει, από τον καφέ  του που είναι πιο γλυκός από ότι ήθελε  μέχρι τον καιρό. Δεν του αρέσει η δουλειά του, η ζωή του, οι γύρω του, όλα τα βρίσκει μαύρα και το μόνο που ακούτε είναι γκρίνια. Μακριά του λοιπόν γιατί θα σας σπάσει τα νεύρα.

2. Ο φίλος που θέλει να γίνεται πάντα το δικό του 

Πηγαίνετε μόνο  όπου θέλει εκείνος, οτι ώρα θέλει και με όποιους θέλει.  Μάλλον αυτού του τύπου οι φίλοι ψάχνουν υπάλληλο και οχι φίλο!! Γιαυτό λοιπόν μακριά.

Τα αίτια της παραίτησης του Έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο



Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο διπλωματικό σώμα η απόφαση – σύμφωνα με πληροφορίες – του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Παναγιώτη (Νότη) Ζωγράφου, να υποβάλει την παραίτησή του, 24 ώρες μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  ο πρέσβης μας, που είναι δεύτερος εξάδελφος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ένιωσε ότι καταρρακώθηκε το κύρος του, καθώς, ενημερώθηκε τυχαία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και αποκλείστηκε από τις διμερείς συνομιλίες.

Ο πρέσβης – που χαρακτηρίζεται ως ένας ιδιαίτερα αξιόλογος διπλωμάτης – ένιωσε προσβεβλημένος από το γεγονός ότι ουδείς από το μέγαρο Μαξίμου τον ενημέρωσε επισήμως για την επίσκεψη Σαμαρά.

Τουναντίον το έμαθε... τυχαία από έναν κατώτερο υπάλληλο της εθιμοτυπίας του γερμανικού ΥΠΕΞ!

Τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τα ψέματα

Ξέρετε για ποιους λόγους λέτε ψέματα;




            Μία μέρα τον χρόνο είναι η μοναδική μας ευκαιρία να πούμε όποιο ψέμα λαχταράει η ψυχή μας, να ξεγελάσουμε τους φίλους, τους γνωστούς και την οικογένειά μας, να τους τρομάξουμε, να τους φέρουμε αντιμέτωπους με μια αξιολόγηση ή μια οδυνηρή αλήθεια, χωρίς να υπάρχει καμία ολέθρια συνέπεια!  Παρόλα αυτά, μικρά ή μεγάλα ψέματα λέμε σε καθημερινή βάση!  

Για ποιους λόγους λέμε ψέματα;
            Είμαστε το μοναδικό ον στο ζωικό βασίλειο που έχει την ικανότητα να ξεγελά τους ομοίους του.  ήδη από μικρή ηλικία κοινωνικοποιούμαστε ώστε να λέμε ψέματα.  Ακόμα και τα μικρά, αθώα ψεματάκια, ή τα «κατά συνθήκη ψεύδη» που λέμε για να μη φέρουμε κάποιον άλλο σε δύσκολη θέση ή για να δικαιολογηθούμε, εξακολουθούν να ανήκουν στην κατηγορία «ψέματα».  Υπάρχουν όμως και άλλες κατηγορίες ψεμάτων, λιγότερο αποδεκτών.

30 μαθήματα ζωής!





Πρόσφατα διάβασα τα «Τριάντα Μαθήματα Ζωής» από το Γηρίατρο, KarlPillemer. Αυτά τα «μαθήματα» είναι ταυτόχρονα και τα ερωτήματα που τέθηκαν σε πάνω από χίλια άτομα της τρίτης ηλικίας. Ο γηρίατρος τα θεώρει άτομα ιδιαίτερα διορατικά (τους αποκαλεί «εμπειρογνώμονες») και από τη ερευνά του ήταν σε θέση να βρει τριάντα κοινά σημεία μεταξύ τους. Κράτησα κάποιες σημειώσεις και ορίστε μία μικρή «βίβλος».
 
Ένα τέλειο μαζί (γάμος) - Ποτέ μην πας στο κρεβάτι θυμωμένος.
1. Παντρέψου κάποιον που σου μοιάζει - ομοιότητα σε θεμελιώσεις αξίες, ομογαμία - ομογαμικοί γάμοι, «βρες κάποιον που είναι παρόμοιος σε ανατροφή, γενικό προσανατολισμό και αξίες, είναι το πιο σημαντικό συστατικό ενός μακροχρόνιου και ικανοποιητικού γάμου»

6 αλήθειες που θα σε οδηγήσουν στην ευτυχία


Μια ψυχολόγος εξομολογείται τι της διηγούνται οι πελάτες της ως “η στιγμή που ανακάλυψαν το μυστικό της ευτυχίας”.

Πολλοί απευθύνονται σε ειδικούς για ψυχολογική στήριξη ή συμβουλευτικές υπηρεσίες αλλά αυτό που παρατηρούν σχεδόν όλοι οι ψυχολόγοι είναι οτι οι περισσότεροι πελάτες τους ψάχνουν με αγωνία για μια στιγμή “επιφάνειας”.
Ένα λεπτό όπου το μυαλό μας θα κάνει το μαγικό κλικ, θα δούμε τον κόσμο με άλλα μάτια και θα έχουμε διαλευκάνει τα μυστήρια της ζωής που μας ταλανίζουν καιρό.

Είναι αλήθεια ότι είναι τέλειο να έχεις την “a-ha!!” στιγμή σου, αλλά το θέμα, επισημαίνουν οι επιστήμονες, είναι τι θα κάνεις με αυτές τις αλήθειες που ανακάλυψες, πώς θα τις αξιολογήσεις και θα τις αξιοποιήσεις.

Τις περισσότερες φορές η διαδικασία να αλλάξουμε συνήθειες, ακόμα κι αν το θέλουμε πολύ, είναι επίπονη και υποσυνείδητα το αποφεύγουμε. Το κλειδί είναι το θάρρος, αυτή μάλλον είναι και η πραγματική επιφώτιση.

Παρακάτω θα βρεις μια μικρή λίστα από τις συνειδητοποιήσεις των ατόμων που είχαν την “A-Ha!!!” στιγμή τους, την εκμεταλλεύτηκαν και άλλαξαν τη ζωή τους!

Γιατί τα όνειρα μας δεν έχουν μυρωδιά;

«Disney Dream Portraits» (18) 


Στα όνειρα επικρατούν η όραση και η ακοή ενώ η αφή, η όσφρηση και η γεύση ακολουθούν καταϊδρωμένες. Πιθανές απαντήσεις στο ερώτημα με βάση τις γνώσεις της επιστήμης για τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιον λόγο τα όνειρά μας δεν έχουν μυρωδιά; Σας πληροφορούμε ότι πολλοί έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με αυτό το ερώτημα και ήδη από το 1896 μια ερευνητική εργασία έδειξε ποιες αισθητηριακές εμπειρίες επικρατούν κατά τη διάρκεια των ονείρων. 

Προέκυψαν λοιπόν τα εξής ενδιαφέροντα συμπεράσματα (ποσοστό % των ονείρων στα οποία εμφανίζεται η κάθε αίσθηση).

Όνειρα στα οποία επικρατεί η όραση: 85%
Όνειρα στα οποία επικρατεί η ακοή: 69%
Όνειρα στα οποία επικρατεί η αφή: 11%
Όνειρα στα οποία επικρατεί η όσφρηση: 7%
Όνειρα στα οποία επικρατεί η γεύση: 6%

Πώς να καταλάβετε αν αρέσετε σε έναν άντρα

Το φλερτ δεν έχει κανόνες, ούτε σταθερές. Δεν χρειάζεται λοιπόν να αντιμετωπίσετε με φόβο την κατάσταση εκεί έξω. Συχνά οι γυναίκες πανικοβάλλονται και δεν ξέρουν εάν αρέσουν πραγματικά σε έναν άντρα. Υπάρχουν όμως ορισμένα σημάδια, που μαρτυρούν απόλυτα το ανδρικό ενδιαφέρον. Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις περιπτώσεις που το ισχυρό φύλο γίνεται… αδύναμο για χάρη σας.
Πώς να καταλάβετε αν αρέσετε σε έναν άντραΣας παίρνει τηλέφωνο να μάθει για τη μέρα σας
Τα γραπτά μηνύματα φαντάζουν ασήμαντα και ξεπερασμένα. Οι κλήσεις όμως ιδιαίτερα το απόγευμα για να μάθουν πώς περάσατε τη μέρα σας και τι κάνατε, είναι αρκετά σημαντικές. Μια απλή κλήση για να δει τι κάνετε, έχει τη δικιά της σημασία, καθώς οι άντρες σπάνια τηλεφωνούν χωρίς λόγο.
Γλώσσα σώματος
Η γλώσσα του σώματος μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο δείγμα πως ένας άντρας έχει γοητευτεί από εσάς. Σε σχέση με τις γυναίκες οι ενδείξεις σε έναν άντρα είναι πολύ λιγότερες βάσει ειδικών της γλώσσας του σώματος. Το χαμόγελο θα είναι έκδηλο στο πρόσωπό του, ενώ η οπτική επαφή θα είναι τέτοια, που ίσως σας κάνει να νιώσετε αμηχάνα. Είναι επίσης πιθανό να γύρει προς το μέρος σας, χωρίς όμως να επιδιώξει κάτι. Κινήσεις αμηχανίας μπορεί να είναι το φτιάξιμο των μαλλιών, το σφίξιμο γραβάτας και το πείραγμα των παπουτσιών του.

Ποια άμυνα είναι νόμιμη και ποια όχι…


Του Νικόλαου Β. Σταυρόπουλου, Δικηγόρου
    by Eastlaketimes
  • Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε ότι αν ένα έγκλημα (π.χ. φόνος) τελεστεί σε κατάσταση άμυνας, ο δράστης δεν τιμωρείται. Ο Ποινικός Κώδικας ορίζει ρητά άλλωστε ότι «δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας». Η ρύθμιση αυτή είναι αυτονόητη συνέπεια της αίσθησης αυτοσυντήρησης και της ανάγκης του καθενός να προστατεύσει τον εαυτό του ή και τρίτους από επιθέσεις.
  •  
  • Ο νομικός ορισμός της άμυνας είναι ο εξής : Άμυνα είναι η αναγκαία προσβολή του επιτιθέμενου, στην οποία προβαίνει κάποιος, για να υπερασπισθεί τον εαυτό του ή άλλον από άδικη και παρούσα επίθεση που στρέφεται εναντίον τους.
  •  
  • Από τον ορισμό αυτό προκύπτουν επιγραμματικά κάποιες βασικές αρχές, που ισχύουν στη νόμιμη άμυνα, προκειμένου αυτή να μην τιμωρηθεί :

“Όταν το παιδί δεν δέχεται αγκαλιές και φιλιά από συγγενείς και φίλους!”

“Όταν το παιδί δεν δέχεται αγκαλιές και φιλιά από συγγενείς και φίλους!”


“Η μικρή μου είναι μόλις 3 ετών. Έχει την δική της αντίληψη και άποψη πλέον. Το πιο απλό παράδειγμα είναι κάθε φορά που πάμε για ψώνια και διαλέγει η ίδια τα ρούχα που θα πάρουμε. Την καμαρώνω αλλά με δυσκολεύει πολύ η στιγμή που θα δείξει την ίδια συμπεριφορά με τους συγγενείς και τους φίλους που θα έρθουν να μας επισκεφθούν. Είναι λογικό και σύνηθες, πως όποιος επισκέπτεται ένα σπίτι μ’ ένα μικρό παιδί θα θέλει να του δείξει την αγάπη του με αγκαλιές, φιλιά και δώρα. Η μικρή μου, ωστόσο, είναι αρκετά επιλεκτική καθώς πέρα από εμάς, τους γονείς της, και τον πατέρα μου, δεν πλησιάζει κανέναν άλλον. Είναι αντικοινωνική; Είναι φυσιολογική; Εγώ τί να κάνω;”

Πράγματι, πολλά παιδιά, από πολύ νεαρή ηλικία, στο άκουσμα “Θα πας λίγο στην αγκαλιά της θείας;” δείχνουν ιδιαίτερη αποστροφή. Μερικά παιδιά με διάφορες μη επιθυμητές ( από τους γονείς) συμπεριφορές και αντιδράσεις (π.χ. κλάμα, φωνές κ.ά.) καταφέρνουν και ξεφεύγουν, ενώ άλλα καταπιέζονται και υποκύπτουν.

Θέλεις να ζήσεις μια απλή ζωή;

Φορώντας το εν Ζωή φέρετρο σου
Φοράς μια πολύ βαριά και δυνατή πανοπλία. Σε βαραίνει σε κάθε σου βήμα, σε κάθε σου κίνηση. Πιέζει το στήθος και την καρδιά σου, εμποδίζει την αναπνοή σου, την απόλαυση σου...
Όμως δεν την αφήνεις, δεν την αποχωρίζεσαι. ¨Τρέφεσαι¨ από αυτήν και συγχρόνως την τρέφεις, την δυναμώνεις. 
Νομίζεις ότι σε προστατεύει από τους κινδύνους; Από τους ανθρώπους που θεωρείς απειλή; Από τις πράξεις των άλλων κι από τα συναισθήματα που αυτές σου γεννούν;
Δεν μπορεί να σε προστατεύσει μάτια μου μια πανοπλία. Δεν μπορεί να σε προστατεύσει το ¨εν ζωή φέρετρο¨ σου. Δεν μπορεί να σε προστατεύσει τίποτα που είναι νεκρό....
Μόνο η αγάπη μπορεί.  Η Αγάπη που είναι ζωντανή, που πάλλετε και σε καλεί να πάρεις μέρος στο χορό της...

BAΨΙΜΟ: 100+ ΙΔΕΕΣ για την ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ


Φ αίνεται ευκολότερο από ότι π.χ να αποφασίσετε για τα χρώματα στο καθιστικό και μόνο επειδή κατά βάση στα υπνοδωμάτια είναι μικρότερος ο αριθμός επίπλων, αντικειμένων και υφασμάτων με τα οποία θα πρέπει να "δέσετε" με τις αποχρώσεις των τοίχων κι όμως υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο πολύ συχνά γίνεται η αιτία ενώ αμέσως μετά το βάψιμο να μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα όσο περνά ο χρόνος ..."κάτι" να μην μας αρέσει, .."κάτι" να χαλά οπτικά το σύνολο που είχαμε φανταστεί.
Δεν είναι παρά το ότι στα υπνοδωμάτια πολύ παραπάνω απ΄όσο σε άλλους χώρους τους σπιτιού το χρώμα στους τοίχους και όποιες αποχρώσεις κι αν έχουμε επιλέξει, θα πρέπει να "υποστηρίζεται" όσο περισσότερο  από τα λιγότερα μεν αλλά πολύ μεγαλύτερης επιφάνειας υφασμάτινα στοιχεία. Ένα διπλό κρεββάτι π.χ και τα υφάσματα άρα αποχρώσεις στην επιφάνειά του, "χαρακτηρίζει" και επηρεάζει πολύ περισσότερο το σύνολο απ΄ότι τα αντίστοιχα ενός καναπέ ή ενός τραπεζομάντηλου στην τραπεζαρία σας. 

Ο Άδωνις έθαψε το βουλευτικό του έδρανο για να μην πέσει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ!

Μη αντέχοντας στη σκέψη ότι το αγαπημένο του κάθισμα, θα το μαγαρίσουν Συριζαϊκά οπίσθια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε να το φυγαδεύσει κρυφά και να το κρύψει σε ασφαλές μέρος – κατά πάσα πιθανότητα στο εξωτερικό
 
  • Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, παίρνει τα μέτρα του.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, παίρνει τα μέτρα του.


  • Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, παίρνει τα μέτρα του.
Σε ένα πρόχειρο σκαμπό, θα κάθεται προς το παρόν ο Άδωνις Γεωργιάδης για να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις της Βουλής, μέχρι να περάσει ο κίνδυνος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ώστε και να μπορέσει να επαναφέρει το έδρανό του.
Όπως ομολόγησε ο ίδιος σε πρωινή εκπομπή, το κάθισμά του, έχει γι αυτόν μεγάλη συναισθηματική αξία και «δεν αντέχει στη σκέψη ότι κάποιοι αλήτες όχι μόνο θα κάθονται επάνω του αλλά επιπλέον θα γράφουν και με μαρκαδόρους κομμουνιστικά συνθήματα.

Γιατί να διαλογίζομαι με τα μάτια ανοιχτά ?

Ο διαλογισμός είναι μία μέθοδος η οποία μας βοηθάει να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας από ένα πολυσύχναστο δρόμο γεμάτο φασαρία, να γίνει μία ήρεμη και γαλήνια λίμνη, ένα γλυκό ρυάκι, ένα δάσος γεμάτο μελωδίες. Εικόνες που θα θέλαμε όλοι να βρισκόμασταν σε στιγμές μεγάλου στρες και άγχους.


Παράλληλα προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε και τις αισθήσεις μας έτσι ώστε να μην μας δίνουν λάθος μηνύματα, αλλά και να μην περνούν πληροφορίες στο υποσυνείδητό μας από μόνες τους.
Έτσι ο διαλογισμός με τα μάτια ανοιχτά και κάτω από μία δική μας κατεύθυνση μας βοηθάει να εκπαιδεύσουμε τον νου μας και τις αισθήσεις μας.
Πώς διαλογίζομαι με τα μάτια ανοιχτά ?
Υπάρχουν δύο τρόποι.

Το άτομο κουβαλάει το απωθημένο να καταδείξει, να επιβάλλει όσο μπορεί το χαρακτήρα του μόνον σ' ένα άλλο άτομο. Σ' αυτό που θα συνδεθεί ερωτικά.



Όσο υπάρχει ο άνθρωπος θα παίζει το ζευγάρωμα του άνδρα με την γυναίκα. Και πάντα, στους αιώνες των αιώνων, θα υπάρχει πρόβλημα στη σχέση τους. Άλυτο πρόβλημα. Γιατί;

Επειδή οι κοινωνίες και οι θρησκείες τους αρνούνται, δεν τους συμφέρει, να πουν την αλήθεια. Την ωμή αλήθεια. Και όσοι φιλόσοφοι, επιστήμονες, κοινωνιολόγοι προσπαθούν να πλησιάσουν την αλήθεια, όχι του ανθρώπου, όχι του άνδρα, όχι της γυναίκας, αλλά την αλήθεια όταν δύο άτομα ζευγαρώνουν, επιτόπου πέφτει η κατάρα.

Δεν λέγεται η αλήθεια. Απαγορεύεται η αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν να κτιστεί κοινωνία όταν παίζει η αλήθεια στην ερωτική και στη συζυγική ζωή δύο ανθρώπων.

Γι' αυτό το έργο συνεχίζεται πάνω στο ψέμα, στην υποκρισία, στην απιστία, στη δυστυχία, στην ατιμία.

Τα 4 ασυγχώρητα λάθη που κάνουμε με το ελαιόλαδο

Τα 4 ασυγχώρητα λάθη που κάνουμε με το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο βρίσκεται στον επίκεντρο της ελληνικής διατροφής και αναμφίβολα υπάρχει σε κάθε σπίτι. Είναι το λάδι που «αγαπά» την καρδιάς μας, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και υγιεινά λιπαρά. Το αγαπάμε όμως κι εμείς για τη γεμάτη και φρουτώδη γεύση του.

Δείτε μερικά από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε στην επιλογή και τη χρήση του ελαιόλαδου, με αποτέλεσμα να υπονομεύουμε τη διατροφική του αξία.

Τριγλυκερίδια: 5 καθημερινές συνήθειες που τα αυξάνουν

Διαβάστε παρακάτω, για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις 



Τριγλυκερίδια: Ο φόβος κάθε Έλληνα καλοπερασάκια, ο οποίος ούτε τη διατροφή του θα προσέξει ιδιαίτερα, ούτε θα αθληθεί, ούτε θα περιορίσει τον αριθμό των τσιγάρων που κάνει καθημερινά. 

Δεν είναι όμως κρίμα κι άδικο, να κινδυνεύουμε με καρδιοπάθειες και εμφράγματα μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούμε να βελτιώσουμε κάπως τις καθημερινές μας συνήθειες; Και δεν είναι ακόμα χειρότερο να κληροδοτούμε στα παιδιά μας προβλήματα για τα οποία δεν φταίνε απολύτως πουθενά;  

Εμείς λοιπόν σας έχουμε 5 πολύ βασικές συνήθειες που οι οποίες αυξάνουν τα τριγλυκερίδια, και καλό θα ήταν να τις αποφεύγετε από δω και πέρα.

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑΣ



 Η μοναδική φυσιογνωμία του Αλέξανδρου, ηρωική, ονειροπόλα και αποφασισμένη ν’ αφήσει το σημάδι της στον κόσμο, κατάφερε να ασκήσει τόσο βαθειά επιρροή στα μέρη από τα οποία πέρασε και στους λαούς τους οποίους κατέκτησε ώστε 2.300 χρόνια μετά ο θρύλος του παραμένει ζωντανός, ακέραιος ή ενσωματωμένος στις μυθιστορίες τους, ως ακραίο δείγμα θάρρους και σοφίας που ξεπερνάει τα ανθρώπινα και αγγίζει το θείο. 

 Οι πάμπολλοι θρύλοι που ακολουθούν τον μόνο όντως Μεγάλο της Ιστορίας, ξεκινούν πολύ πριν τη γέννηση του..

 Αλέξανδρος, θεϊκή σπορά
 Ο Ψευδο-Καλλισθένης αφηγείται πως η Ολυμπιάδα ήταν πολύ πικραμένη επειδή δε μπορούσε να κάνει παιδιά και γι’ αυτό το λόγο φοβόταν πως θα την αφήσει ο Φίλιππος, ο οποίος, πάντα σύμφωνα με την αφήγηση του Ψευδο-Καλλισθένη, απαίτησε από αυτήν να βρει τρόπο να του κάνει παιδί, ειδάλλως δε ήθελε να την ξαναδεί.

Αλβανική Λάιμ: «Γιατί η Δύση πρέπει να δώσει προσοχή στην κρίση των Σκοπίων»

Πως οι Σλάβοι των Σκοπίων, προσπαθούν να ενσπείρουν σε όλες τις μειονότητες τη «μακεδονική» ταυτότητα



Σεπτέμβριος 24, 2014.

Ενώ η διεθνής προσοχή έχει επικεντρωθεί στην πολιτική των καθημερινών σφαγών από το ‘Ισλαμικό Κράτος’, όπως και στις συγκρούσεις στην Ουκρανία και στο Ισραήλ με τη Γάζα, η κρίση που εκτυλίσσεται στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία των Σκοπίων δεν λαμβάνει τη δέουσα προσοχή- επίσημα- στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες.


Επί πολλά χρόνια το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, έχει βιώσει εθνοτικές εντάσεις που απειλούν το μέλλον της εύθραυστης πολυεθνικής κατάστασης, ωστόσο η ελίτ των Σκοπίων έχει καταφέρει να πείσει τον εαυτό της, καθώς και τον σλαβικό λαό, όπως και ένα μέρος της δυτικής διπλωματίας, ότι  το κύριο εμπόδιο για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ είναι τα εμπόδια που παρουσιάζει η Ελλάδα.

Οι νέες εθνοτικές εντάσεις που ακολούθησαν την ισόβια ποινή των έξι Αλβανών στην υπόθεση «Μόνστερ» (του 2012) δείχνουν ότι μετά από 13 χρόνια από τη Συμφωνία της Οχρίδας για ισότητα των μειονοτήτων, οι Αλβανοί εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις από τους κρατικούς θεσμούς, όπου κυριαρχούν οι Σλάβοι, όπως στους τομείς της δικαιοσύνης, της αστυνομίας, της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Η νέα θεωρία του Χόκινγκ για την καταστροφή του σύμπαντος που προκαλεί αμηχανία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα

Αμηχανία στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προκαλεί η άποψη που εκφράζει στον πρόλογο του νέου βιβλίου «Starmus, 50 Years of Man in Space», ο πασίγνωστος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Ο Χόκινγκ υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι το μποζόνιο, γνωστό και ως «σωματίδιο του Θεού» θα είναι η αιτία της καταστροφής του κόσμου. 
Όπως γράφει το vima.gr, ο Χόκινγκ προλογίζοντας το βιβλίο παρουσιάζεται ως υποστηρικτής της θεωρίας του λεγόμενου «κυκλικού Σύμπαντος». Πρόκειται για μια θεωρία που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ένας αέναος κύκλος δημιουργίας συμπάντων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα