Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Που περιμένουμε να ‘ρθει


24.05.2014
24.05.2014
25 Μαΐου
Το σπίτι της άντεξε και αυτόν τον χειμώνα, έστω και με ένα σπασμένο τζάμι, έστω και χωρίς κοτέτσι ή φασολιές στον κήπο. 
Οι τοίχοι καμιά φορά παραχωρούν την ανάμνηση σαν έναν ελάχιστο χαράτσι στην επιβίωση, τι θέλεις τώρα, να πέσουν οι τοίχοι για να γυρίσει εκείνη; 
Κατεβαίνω στην κουζίνα της, το πετρογκάζι δεν ξέρει κανείς να το ανάβει, άσε που δεν χρειάζεται και να ανάψει αν δεν είναι για να μαγειρέψει εκείνη. 
Τα παντζούρια μην τα ανοίγεις, ούτε εκείνη τα άνοιγε, τα φασόλια θέλουν σκιά για να διατηρηθούν. 
Τι σημασία έχει που δεν έχεις πια φασόλια, μην τα ανοίγεις, έτσι τα είχε εκείνη. 

Ιδιότητες μιας μαγνητικής προσωπικότητας (Paramahansa Yogananda)


Μια διδασκαλία του Paramahansa Yogananda
Κάθε άνθρωπος αποτελεί ένα μέσον από το οποίο ρέει ο μαγνητισμός του Θεού, όμως οι άνθρωποι επιτρέπουν σε πολλά πράγματα να εμποδίζουν αυτόν τον μαγνητισμό και πολύ λίγοι άνθρωποι είναι πραγματικά μαγνητικοί. Το σωστό είδος μαγνητισμού όμως, μπορεί να αναπτυχθεί.Μπορεί να ακούσουμε κάποιον να λέει, “Συνάντησα έναν φίλο που είναι τόσο μαγνητικός. Με ενέπνευσε και επέκτεινε την συνειδητότητά μου”. Αυτό το είδος μαγνητικής δύναμης θέλουμε όλοι – θελκτική, ενθαρρυντική και να εξαπλώνεται. Αυτό το είδος μαγνητικής δύναμης αποτελεί ιδιότητα του Πνεύματος. Επεκτείνει την συνειδητότητα χωρίς να την ναρκώνει όπως συμβαίνει με την ύπνωση ή τον ζωικό μαγνητισμό.

Η μαγνητική δύναμη πηγάζει από μέσα μας

Πώς να τιμήσετε το αληθινό κάλεσμα της ψυχής σας στη ζωή (Dr. Wayne Dyer)


Κοιτάξτε πίσω στη ζωή σας τα σημεία καμπής όπου είχατε κάποια σημαντική εμπειρία και αλλάξατε κατεύθυνση. Σκεφτείτε την ψυχή σας και τι σημαίνει πραγματικά να κινητοποιήστε από τις εσώτερες σκέψεις σας και όχι να χρησιμοποιείτε σαν οδηγό στη ζωή σας ένα εξωτερικό βαρόμετρο. Οι διαφημίσεις είναι καλές. Οι αυξήσεις στους μισθούς είναι καλοδεχούμενες. Ένα χρυσό ρολόι είναι σύμβολο μιας καλής και μεγάλης ζωής. Ένα πτυχίο, ένα τρόπαιο κ.α. είναι εξαιρετικοί δείκτες, όμως δεν απαλύνουν ούτε ικανοποιούν την ψυχή σας. Η ψυχή σας δεν είναι πεπερασμένη – δεν έχει σχήμα και μορφή – δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Χρειάζεται να επεκτείνεται – να μεγαλώνει και να αποφεύγει να παίρνει ετικέτες.
Κάθε κίνηση που έκανα στη ζωή μου ήταν προς την κατεύθυνση της ελευθερίας, κάτι που μου έδινε τη δυνατότητα να αποφασίζω για τον εαυτό μου πού να βρίσκομαι την κάθε μέρα, τι να φοράω, πώς να μιλάω, πώς να γράφω. Αυτά αποτελούσαν σκουντήματα από την ψυχή μου – το εσωτερικό αόρατο κομμάτι μου που είναι απεριόριστο και που πάντα αναζητά να επεκταθεί.

Σώμα και Ψυχή: Όταν η ψυχή πονά το σώμα υποφέρει

Σώμα και Ψυχή: Όταν η ψυχή πονά το σώμα υποφέρει

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα το μεγαλύτερο λάθος στη θεραπεία των ασθενειών είναι ότι οι γιατροί χωρίζουν το σώμα από τη ψυχή με αποτέλεσμα να τους ξεφεύγουν πολλές αρρώστιες, δηλαδή δεν προσέχουν το σύνολο αλλά το μέρος που νοσεί. Όπου το σύνολο όμως είναι άρρωστο, είναι αδύνατο να έχουμε υγιές ένα μέρος.

Όπως αναφέρει ο J.Rattner στο βιβλίο του “Ψυχοσωματικές αρρώστιες” πάνω από τους μισούς ανθρώπους που επισκέπτονται το γιατρό για κάποια σωματική ασθένεια πάσχουν από ψυχική αρρώστια, χωρίς να το ξέρουν. Η αρρώστια στην οργανική της μορφή είναι έκφραση ψυχικών ανωμαλιών, είναι δηλαδή ψυχοσωματική αρρώστια, όταν το άτομο για οποιοδήποτε λόγο πιέζει σκέψεις, συναισθήματα, πόθους, τα “θέλω” του τότε αυτά σωματοποιούνται και βγαίνουν με τη μορφή κάποιας ασθένειας.

''I L L U S I O N S''

Αν συνεργαστείς απόλυτα με την ανάπτυξη σου,
δεν θα υποφέρεις καθόλου,
θα πανηγυρίζεις.

Κάθε στιγμή θα είναι στιγμή ευδαιμονίας κι ευλογίας.

"ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ"

Η πεποίθηση είναι ένα κόλπο του νου για να καταπιέσει την αμφιβολία.

Έχουμε γεννηθεί με πολλές αμφιβολίες,
με εκατομμύρια αμφιβολίες κι η αμφιβολία είναι κάτι φυσικό,
είναι δώρο της φύσης,

μας βάζει όμως σε μπελάδες.

Η αμφιβολία είναι σπαθί.

Κόβει όλες τις πεποιθήσεις κι αυτό είναι επικίνδυνο.

Σχέσεις - Μέρος 2Προβλήματα στις Σχέσεις

Θέλω να θυμάστε κάτι. Το πρόβλημα στις περισσότερες σχέσεις είναι ότι δεν ξεκίνησαν σωστά, και ότι οι συμμετέχοντες σε αυτές δεν λειτουργούν σωστά σαν οι εαυτοί τους. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα, και είναι σημαντικό να το καταλάβουμε.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στην πορεία μου στο Σχέδιο μέσα στα χρόνια είναι το να ξυπνήσω τους ανθρώπους στο Σχεδιασμό τους, στην φύση τους, σε αυτό που είναι σωστό για αυτούς, και ακολούθως την αντιμετώπιση του προβλήματος, ότι πρέπει να περάσουν  μέσα από το δίλλημα της συνειδητοποίησης ότι οι σχέσεις στις οποίες ήδη βρίσκονται μέσα πιθανώς δεν είναι οι σωστές για αυτούς.

Και αυτό είναι προφανώς πολύ συντριπτικό. Αυτές οι σχέσεις μπορεί να είναι οικογενειακές, επιχειρηματικές, παιδιά, κτλ.

Router Commander 1.2.50 - Βελτιώστε το ρούτερ σας για μία σταθερή σύνδεση στο ίντερνετΕάν παρουσιάζει ανεξήγητα αργή σύνδεση το internet σας, ή κάποιες περίεργες αποσυνδέσεις, εάν θέλετε να κάνετε αυτόματο Port Forwarding στο ρουτερ σας, τότε το Router Commander είναι για εσάς!

Για να μη μαυρίζει το λάδι στη φριτέζα

λάδι

Για να μη μαυρίζει το λάδι στη φριτέζα και γενικά όταν τηγανίζουμε,

Edward Snowden: H NSA διαβάζει τις σκέψεις σας

Edward Snowden H NSA διαβάζει-28c266ad29e4329a648ebd1f133979fc
Ο Edward Snowden έδωσε την πρώτη μεγάλη συνέντευξη του στα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, και μίλησε για τις μαζικές κατασκοπευτικές δράσεις της NSA, την τρομοκρατία και άλλα πολλά.

Ο Edward Snowden ανάφερε στο NBC News ότι πιστεύει να έχει κάνει το σωστό με το να μοιραστεί τα απόρρητα έγγραφα με τα ΜΜΕ, επειδή οι
​​δράσεις μαζικής παρακολούθησης που πραγματοποιούνται από την NSA έχουν φθάσει σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο.

25η ώρα

image
Η καθημερινότητα μας έχει γεμίσει με άπειρα στοιχεία διαρκώς επαναλαμβανόμενα. Όλη η ζωή μας είναι ένας ατέρμονος κύκλος, που διαδέχεται αριθμούς και καταστάσεις. Ο χρόνος, αυτή η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον· έχει για όλους μας είκοσι τέσσερεις ώρες, η ώρα διασπάται σε εξήντα λεπτά και το κάθε λεπτό έχει εξήντα δευτερόλεπτα, ίδια για όλους, ίδια για πάντα! Αυτό το αόρατο χρονόμετρο έχει ξεκινήσει πριν καλά καλά έρθουμε στον κόσμο, από την μήτρα! Έτσι, συνηθίσαμε από πολύ μικροί να διαβάζουμε την ώρα, στενέψαμε δηλαδή τα όριά μας και τα όνειρά μας σε είκοσι τέσσερις ώρες. Αυτή η αγκιστρωμένη συσκευή λοιπόν, δεν πρόκειται ποτέ να μας δείξει την 25η ώρα!

Εγώ και το ποδήλατο. Το ποδήλατο και εγώ..


Όταν ήμουν στο Δημοτικό, ήμουν ζηλιάρης. Έβλεπα παιδιά να κάνουν ποδήλατο.. το μόνο ποδήλατο που θυμόμουν ήταν αυτό με τις βοηθητικές.. αλήθεια.. από πολύ μικρός είχα να κάνω ποδήλατο..

Όταν φτάσαμε στην 6η Δημοτικού.. το πήρα απόφαση.. θα μάθω και εγώ ποδήλατο..

Θυμάμαι έναν φίλο μου, που από τότε του άρεσαν τα ποδήλατα. Και είχε ποδήλατο ο αδερφός του. Το λεγόμενο "κριάρι". 

Τον ρώτησα θυμάμαι.. αν μπορώ να μάθω ποδήλατο σε αυτό. Και μου είπε.. 

Ποιο είναι το πρώτο video που ξεπέρασε τα 2 δισ. views στο Youtube;

Υπάρχει μόνο ένα video που έχει καταφέρει να ξεπεράσει το "φράγμα" των 2 δισ. προβολών στο Youtube. Και ας έχει περάσει καιρός, είμαστε σίγουροι πως το τραγούδι το θυμάστε.
2 billion views Youtube

Περί της καταγωγής των Τούρκων (Ι)

Η μάχη του Μαντζικέρτ έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου 1071, κοντά στην ομώνυμη αρμενιική πόλη (σημ. Malazgirt της Τουρκίας), μεταξύ του βυζαντινού στρατού υπό τον αυτοκράτορα Ρωμανό Δ' Διογένη, και των Σελτζούκων Τούρκων του σουλτάνου Αλπ Αρσλάν.
Η μάχη του Μαντζικέρτ έλαβε χώρα στις 26 Αυγούστου 1071, κοντά στην ομώνυμη αρμενιική πόλη (σημ. Malazgirt της Τουρκίας), μεταξύ του βυζαντινού στρατού υπό τον αυτοκράτορα Ρωμανό Δ” Διογένη, και των Σελτζούκων Τούρκων του σουλτάνου Αλπ Αρσλάν.
Περί της καταγωγής των Τούρκων (Ι)
Γράφει ο Χρήστος Μπαρμπαγιαννίδης
Το ζήτημα της καταγωγής των σημερινών Τούρκων εγείρει αμφισβητήσεις, διαφωνίες και αντιδράσεις κυρίως από την τουρκική πλευρά, αλλά και ένα ιδιαίτερο καυτό ερώτημα: υπάρχουν σήμερα Οθωμανοί (Οσμανλήδες) ή Σελτζούκοι Τούρκοι;  Αν αναζητήσουμε μογγολικά γνωρίσματα στα χαρακτηριστικά των σημερινών Τούρκων, δύσκολα θα βρούμε.  Οι λίγες χιλιάδες Οθωμανών, Σελτζούκων και Τουρκομάνων, που εισέβαλαν στην Μικρά Ασία, αφομοιώθηκαν από τον προϋπάρχοντα πληθυσμό.  Αυτές οι μικρές τουρκικές πολεμικές ομάδες ενσωμάτωσαν πολλούς πληθυσμούς από το χώρο της Μικράς Ασίας(και όχι μόνο).  Αλλά οι πολεμικές αυτές ομάδες έγιναν έθνος;

Τροφές ΘΑΝΑΤΟΣ για το στομάχι


Ποιες τροφές είναι ΘΑΝΑΤΟΣ για το στομάχι;;;

Νιώθετε συχνά έντονο φούσκωμα στο στομάχι και κάψιμο που δεν υποχωρεί και αναρωτιέστε τι είναι αυτό που το προκαλεί σε μόνιμη βάση;
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το πιο πιθανό είναι να οφείλονται στις τροφές που καταναλώνετε, ειδικά αν πάσχετε από κάποια διαταραχή του πεπτικού συστήματος.

Δείτε ποιες τροφές είναι δυνατόν να προκαλέσουν προβλήματα στο γαστρεντερικό σας σύστημα.

10 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είναι για σένα


Έχεις τις αμφιβολίες σου για εκείνον; Αν δεις τον εαυτό σου σε 7 από τις 10 παρακάτω φράσεις, ίσως ήρθε η ώρα για bye bye love (<- see what we did there?).
1. Έχεις (ήδη) κάνει κάνει μια λίστα με όλα αυτά τα οποία σε ενοχλούν σ? εκείνον.

Μιλάμε για μια λίστα που περιλαμβάνει πράγματα όπως: ο τρόπος που ντύνεται, το χιούμορ του, οι φίλοι του, η σχέση με τη μητέρα του, ο τρόπος που χειρίζεται τα χρήματα, τα dance move του, τα δάχτυλα των ποδιών του και άλλα. Πολλά, πάρα πολλά.

2. Δεν τον εμπιστεύεσαι.

Για να ευοδωθεί οποιαδήποτε σχέση σ? αυτή τη ζωή πρέπει να υπάρχει ένα σεβαστό ποσοστό εμπιστοσύνης. Δε λέω να τον εμπιστεύεσαι τυφλά – εντάξει, μια μικρή δόση ζήλιας κρατάει και τη σχέση σου σε εγρήγορση (ναταλέμεαυτά). Αλλά αν παθαίνεις αλλεπάλληλα εγκεφαλικά κάθε φορά που βγαίνει με τους φίλους του ή που αργεί να σου απαντήσει σε ένα μήνυμα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Τώρα αν φταίει η δική σου παράνοια ή η δική του συμπεριφορά, δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Πάντως ο συνδυασμός σας δεν φαίνεται να λειτουργεί καλά για τον ψυχισμό σου.

20 καθημερινά αντικείμενα που ενθουσιάζουν τα παιδιά

Θα έχετε παρατηρήσει πως τα μικρά παιδιά ενθουσιάζονται με τα πιο βαρετά αντικείμενα. Αν δώσετε, όμως, λίγη παραπάνω προσοχή στο ποια ακριβώς οικιακά αντικείμενα είναι αυτά, θα συνειδητοποιήσετε ότι τα αντικείμενα αυτά είναι πραγματικά αξιοπερίεργα και ότι το παιδί σας είναι ιδιαίτερα παρατηρητικό και φιλομαθές. Και γι'αυτό είναι σημαντικό να στηρίζουμε την περιέργειά τους αλλά και τον ενθουσιασμό που τους προσφέρουν τα αντικείμενα αυτά.
Άλλωστε, ο ενθουσιασμός αυτός των παιδιών με ένα απλό αντικείμενο μπορεί να χαρίσει στη μαμά πολύ ελεύθερο χρόνο στο σπίτι –και μάλιστα χωρίς ενοχές, όπως θα ένιωθε αν έπρεπε να το αφήσει μπροστά στην τηλεόραση για δεκαπέντε λεπτά, προκειμένου να καταφέρει να μιλήσει στο τηλέφωνο με μία φίλη της.
Δείτε, λοιπόν, παρακάτω τα 20 καθημερινά αντικείμενα που ενθουσιάζουν τα περισσότερα νήπια και πείτε μας ποια είναι αυτά που ξετρελαίνουν τα δικά σας παιδιά (μήπως και μας δώσετε μερικές ακόμα ιδέες!):

Σύμβολα και Ατενισμοί


άπειρο
Σύμβολα και Συμβολισμοί
Ο όρος Σύμβολο αποδίδεται σε οτιδήποτε που αντιπροσωπεύει μία έννοια, είτε ως σημείο (απεικόνιση), είτε ως πρόσωπο που ενσαρκώνει συγκεκριμένη έννοια, κατά παραδειγματικό τρόπο, ή συναισθηματικό φόρτο, ή κάποιο γεγονός, ομοίως με ιδιαίτερη φόρτιση.
Παραδοσιακά κάθε σύμβολο φέρεται (παρουσιάζεται) με διττή απεικόνιση (ορατή και σημαινόμενη) και με τριπλή σημασιολογία που αποτελεί και το χαρακτηριστικό του. Για παράδειγμα το περιστέρι αποτελεί σύμβολο ειρήνης, έτσι η απεικόνισή του ως σύμβολο παρουσιάζει ένα περιστέρι, (ορατή απεικόνιση), και ταυτόχρονα αλληγορικά την ειρήνη (αλληγορική απεικόνιση), στη συνέχεια αυτό δημιουργεί με τη σειρά του ένα συναίσθημα φόρτου επί της συγκεκριμένης αλληγορικής σημασίας, διάφορης έντασης, που αποτελεί και τον επ΄ αυτού του συμβόλου ψυχισμό (θετικό, αρνητικό ή αδιάφορο). Συνεπώς τα διακριτά μέρη του κάθε συμβόλου είναι τρία.

Ντόπινγκ κοντρόλ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ζητάει η ΚΑΕ Ολυμπιακός!

pegasus_LARGE_t_1041_106282366-750x400
Την άμεση διεξαγωγή ελέγχου ντόπινγκ στον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλο με σκοπό την πλήρη  διερεύνηση των αιτιών της πρωτοφανούς συμπεριφοράς που επέδειξε αυτός πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετα τη λήξη του 3ου τελικού στο ΟΑΚΑ, ζητάει με επείγουσα επιστολή της προς τη διοργανώτρια αρχή του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης (ΕΣΑΚΕ) η ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (31/05) οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν τελικά να κάνουν πράξη την κρυφή επιθυμία όλου του ελληνικού φίλαθλου κοινού και με επιστολή τους προς τον ΕΣΑΚΕ, την οποία κοινοποίησαν στην ΕΟΚ, το ΕΣΚΑΝ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, αιτήθηκαν από τη διοργανώτρια αρχή να διεξαχθεί πλήρης έλεγχος ντόπινγκ (ούρα, ούρα+ΕΡΟ, αίμα) στον ισχυρό άνδρα της πράσινης ΚΑΕ ο οποίος εξέπληξε σε μεγάλο βαθμό χθες με την αναίτια επιθετική συμπεριφορά του ακόμη και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

Λούκιος ΔημοφίλουΗ επιγραφή του Λούκιου Δημόφιλου που βρέθηκε στην Προύσα παρά τω Ολύμπω, της Μικράς Ασίας

Μάιος 30, 2014.

Όπως είναι φυσικό, σε μια περιοχή στην οποία  επί χιλιάδες έτη έζησαν και διέπρεψαν οι ελληνικοί πληθυσμοί, όπως είναι η Μικρά Ασία,  υπάρχουν αμέτρητα μνημεία τα οποία  δηλώνουν την αιώνια παρουσία τους.


Το Μουσείο της Προύσας, στην Τουρκία, έχει έναν τεράστιο αριθμό αρχαιολογικών αντικειμένων, κατά πλειονότητα προερχόμενων από τη Βιθυνία, τη Μυσία και τη Φρυγία, όπως σημειώνει το  δημοσίευμα του τουρκικού πανεπιστημίου της Αττάλειας.

Ο μύθος του Σίσυφου

Εικόνα
Καμιά φορά, οι μεγάλες πράξεις κι οι μεγάλες σκέψεις αρχίζουν κάπως αστεία. Τα μεγάλα έργα γεννιούνται συχνά στη στροφή κάποιου δρόμου ή στο καθάρισμα ενός καφενείου.

 Έτσι και με το παράλογο. Περισσότερο από κάθε άλλον, ο παράλογος κόσμος έχει τις ρίζες του σ' αυτή την άθλια γέννηση. Όταν μερικές φορές, σε μια ερώτηση που αφορά τις σκέψεις σου απαντάς: "τίποτε", ίσως να προσποιείσαι. Οι αγαπημένες υπάρξεις το ξέρουν καλά.

 Αν όμως η απάντηση αυτή είναι ειλικρινής, αν εκφράζει αυτό το μοναδικό ψυχικό συναίσθημα της σιωπηλής ευγλωττίας που σπάζει την αλυσίδα των καθημερινών χειρονομιών ενώ η καρδιά ψάχνει μάταια να βρει τον κρίκο που θα την ξανασυνδέσει, τότε αυτό φαίνεται πως είναι το πρώτο σημάδι του παραλογισμού.

Mosaiculture-Ζωντανά έργα τέχνης

Ακόμα κι αν δεν είστε fun της κηπουρικής   τα φυτικά  γλυπτά στις φωτογραφίες της διεθνή έκθεση Mosaiculture στην Ατλάντα θα σας γοητεύσουν.

 “Mosaiculture “ είναι μια εκλεπτυσμένη κηπευτική  τέχνη  που περιλαμβάνει τη δημιουργία και τοποθέτηση «ζωντανών» έργων τέχνης,   κυρίως από  φυτά με πολύχρωμα φύλλα (συνήθως μονοετή αλλά και πολυετή φυτά περιστασιακά.

 Μια εξαιρετικά σύνθετη μορφή τέχνης , που απαιτεί σύνθετες  δεξιότητες από όλους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν, γιατί  όχι μόνο πρέπει να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν  με χρώματα που θα ταιριάζουν με το γλυπτό αλλά και να γνωρίζουν πως αυτό μπορεί να διατηρηθεί χωρίς να αλλοιωθεί το έργο τους. 

Κάθε γλυπτό είναι ένα εκλεπτυσμένο ζωντανό έργο τέχνης , το οποίο δημιουργείται πάνω σε ένα χαλύβδινο σκελετό ενώ διαθέτει επίσης ένα πολύπλοκο σύστημα άρδευσης το οποίο επιτρέπει στα φυτά να αναπτύσσονται.

O ελέφαντας είναι μέσα στο δωμάτιο!Όχι, ρε συ, γείτονα, νοικοκυραίε. Όχι, δεν έχω εσένα στο νου μου όταν λέω ότι πρέπει να κάνομε λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους μας. Γιατί αν μίλαγα για σένα και για τα πενήντα χιλιάρικα που κατά μέσο όρο έκλεβες κάθε χρόνο από την εφορία, πες 500 χιλιάρικα στη δεκαετία, θα έχανα το χρόνο μου. Γιατί αν λογαριάσομε ότι σαν κι εσένα είναι δυο-τρία εκατομμύρια μικρομεσαίοι επαγγελματίες κι όλοι μαζί, κάτι βουτήξατε, τι θα κερδίσομε? Πόσα μαζεύονται, όλα αυτά που βουτήξατε από το κοινό ταμείο, από το παγκάρι, στη δεκαετία? Τρεις πέντε δεκαπέντε, ήτοι, σύνολο ενάμισι δισεκατομμύριο. Τι να σας κάνω εσάς, φτωχοδιάβολοι, που άλλοι τα φάγατε στην προίκα των κοριτσιών κι άλλοι τα αυγατίσατε? Τρέχα, γύρευε! Να ροκανίσω τη ραχοκοκαλιά του εθνικού μας κορμού, εσάς που μου ψηφίζετε δεξιά, κέντρο ή αριστερά? Για τις πενταροδεκάρες? Όχι προς Θεού. Πόσο μάλλον τώρα, που λέμε: «Δεν Πληρώνω»!

ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ


Η κόρη της Χριστίνα το ‘πε και το ‘δειξε σ’ όλο τον πλανήτη ότι είναι λεσβία. Αμόλυσε τις φωτογραφίες με την γκόμενα της στο διαδίχτυο. Είναι πράγματι  λεσβία το κορίτσι; Δεν ξέρεις. Δεν αποκλείεται να το παίζει τιμωρός στη μαμά και τον μπαμπά της. Ότι εσείς, οι γονείς μου, με τα εκατομμύρια που έχετε, με τη διασημότητα σας, με κανάτε το χειρώτερο πρεζόνι και αφού γλύτωσα(;) από την κοκαϊνη, τώρα φάτε στη μάπα τον έρωτα μου με τον «γαμπρό» σας, την ερωμένη μου.
Huffinghton. Ασφαλώς και σας λέει κάτι το όνομα. Η Ελληνίδα κυρία Αριάνα Χαφινγκτον ίδρυσε τον Μαϊο του 2005 τη Huffinghton Post που έγινε το Νο1 site στον κόσμο. Η δύναμη στον τύπο. Η εξουσία.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΚΕΨΗ. ΣΚΛΑΒΙΑ, Ή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;

Brain. by Sergiohead

Ο εγκέφαλος υπάρχει, εξαιτίας του Νου, (και όχι το αντίθετο). Κι επειδή ακριβώς υπάρχει εξαιτίας του Νου, είναι απαραίτητο κάποια στιγμή, (εμείς οι άνθρωποι), να συνειδητοποιήσουμε, πως ο εγκέφαλος, απλά συλλαμβάνει σκέψεις. Δεν σκέφτεται ο ίδιος. Εμείς σκεφτόμαστε……  Ο εγκέφαλος συλλαμβάνει, εκπέμπει, ενοποιεί, και εξαιτίας αυτής της ενοποίησης, έχει την ικανότητα να κάνει και σύνθεση σκέψεων...

Αποτελεί λοιπόν «εργαλείο» μας, παρά, δείκτη ζωής, και «αρματωμένο αρχηγό μας», που μας επιβάλει, μας κατευθύνει, μας ορίζει, μας βασανίζει, και μας κάνει δυστυχισμένους……. Νομίζουμε λοιπόν, (οι περισσότεροι), πως οι σκέψεις που συλλαμβάνουμε αποτελούν και την αλήθεια, (την πραγματικότητα) για το οτιδήποτε. Κι εκεί είναι και το μεγαλύτερο λάθος μας! Το ότι δεν διαχωρίζουμε εμάς, από το μυαλό μας, θεωρώντας, πως αυτό είναι όλη μας η ύπαρξη…. Γιατί  δεν είμαστε το μυαλό μας, αλλά έχουμε ένα μυαλό, ως ένα όργανο στο σώμα μας……

Ρόδος: Ότι αφήνεις...σε αφήνει - ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ


Πέντε πανοραμικές φωτογραφίες από την πλαγιά του Προφήτη Ηλία αποτυπώνουν το μέγεθος της κατολίσθησης στην παραλία Αντονι Κουίν που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες και θορύβησε όλους τους κατοίκους του νησιού. 

Toolwiz Care : Πλήρες πρόγραμμα, πολυεφαρμογή για την βελτιστιοποίηση του υπολογιστή σαςΤο ToolWiz Care είναι ένα πλήρες, μοναδικό πρόγραμμα, ένα πραγματικά εξαιρετικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τον υπολογιστή σας και να διορθώσει λάθη και τυχόν προβλήματα που ανακύψουν από τον έλεγχο.

Περιλαμβάνει μια συλλογή από εργαλεία  όπως το System Check-up, System Clean-up, System Speed-up, System Fix-up, System Back-up, System Satrtup Optimizer, System Virtualization και άλλα 50 + ισχυρά ενσωματωμένα βοηθητικά προγράμματα για να ενισχύσει την απόδοση του υπολογιστή, την ασφάλεια, και βελτιστοποίηση του συστήματος  σας. 

Εχει σχεδιαστεί για όλα τα επίπεδα των χρηστών PC, από τους αρχάριους μέχρι και τους πιό προχωρημένους.


Η εφαρμογή περιλαμβάνει δεκάδες χαρακτηριστικά και λειτουργίες που πιθανώς θα μπερδέψουν τους αρχάριους χρήστες  έτσι θεωρώ αναγκαίο να περιγράψω περιληπτικά  τουλάχιστον μερικές από αυτές .

Γιατί δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τις σκέψεις μας


"Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο φεγγάρι. Είναι ωραία εδώ πάνω. Ή κάτω. Τι σημασία έχει; Το χορτάρι είναι παγωμένο και η θάλασσα είναι μωβ. Τα πουλιά δεν πετάνε, αφού δεν υπάρχουν, αλλά κάθονται σταυροπόδι και τρώνε." Μην παραξενεύεστε. Απλά μόλις διαβάσατε κάποιες από τις αυθόρμητες σκέψεις που δημιούργησε ο νους μου. Σκοπός μου δεν είναι να σας τρελάνω, ούτε να σας πείσω ότι είμαι τρελός. Ήθελα μόνο να σας δείξω ότι η πραγματικότητα δεν μπορεί να απαγορεύσει στον νου να δημιουργεί σκέψεις και εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Το ότι διαθέτουμε έναν νου που είναι ικανός να δημιουργεί εξωπραγματικές σκέψεις και εικόνες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον εμπιστευόμαστε κιόλας. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα έπρεπε να μαθαίνουμε από μικροί, έπρεπε να είναι ότι ο νους δημιουργεί σκέψεις σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει δεχτεί στο παρελθόν του (παιδεία, ανατροφή, ερεθίσματα, κ.τ.λ.) και όχι σύμφωνα με το αν οι σκέψεις αντανακλούν την πραγματικότητα ή όχι. Μια από τις κύριες αιτίες που οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι, είναι ότι δεν έχουμε κατανοήσει ακόμα ότι ο νους είναι απλά μια διαδικασία σαν την κυκλοφορία του αίματος, την πέψη, τον μεταβολισμό, ή οτιδήποτε άλλο συμβαίνει από μόνο του στον οργανισμό μας. 

Οι 10 κλέφτες της ενέργειας σου!1.Άφησε τους ανθρώπους που μοιράζονται μονάχα παράπονα, προβλήματα, καταστροφικές ιστορίες, φόβο και κριτική στους άλλους. 

Εάν κάποιος ψάχνει να βρει ένα κάδο απορριμμάτων για να πετάξει τα σκουπίδια του, κοίταξε να μην είσαι εσύ!

2.Πλήρωσε τα χρέη σου στην ώρα τους. 

Ταυτόχρονα ζήτησε πίσω αυτά που σου χρωστάνε ή εάν δεν μπορείς άφησε το να πάει στην ευχή!

Ο παρατηρητής του παιχνιδιού


The Watcher by IrbisN

Eίναι πραγματικά τόσο απλό. Όλοι θέλουμε να φτάσουμε κάπου να υλοποιήσουμε κάτι. 

Είναι όλα μέρους του παιχνιδιού που θέλουμε να υλοποιήσουμε.

 Το παιχνίδι είναι καταπληκτικό αλλά είναι απλά ένα παιχνίδι. Ακόμα και αν κερδίσεις. 

Το θέμα δεν είναι να κερδίσεις - η νίκη δίνει ένα τέλος στο παιχνίδι και αυτό είναι ένα παιχνίδι που δεν τελειώνει. 

Υπάρχει κάτι βαθύτερο από αυτό το παιχνίδι . 

Ας το ονομάσουμε  O "Παρατηρητής του Παιχνιδιού" 

Ο Ιερός Λόγος

O Come Holy Spirit by Theophilia

Ήμουν μικρό παιδί, δεκατριών χρόνων, δεκατεσσάρων… όταν Διδάχθηκα, από Σοφούς Ανθρώπους, (θα μιλήσω για αυτούς σε κάποιο άλλο άρθρο, στο άμεσο μέλλον)… τον Ιερό Λόγο, τον Ζωντανό Λόγο… κι από τότε δεν έμαθα να μιλώ άλλη γλώσσα.
Συχνά με ακούνε οι Φίλοι να αναφέρομαι στην Σιωπή, στον Λόγο που ξεπερνά τον εαυτό του για να «δείξει» κάτι άλλο (πέρα από ξερές έννοιες)… και μερικοί παρεξηγούν.
Δεν είμαι ενάντια στο λόγο. Όχι! Είμαι ενάντια στην κακή χρήση του λόγου, και στον ψεύτικο λόγο… κι αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό.
.
Το σημαντικότερο είναι από ΠΟΥ εκφέρεται ο λόγος, και από ΠΟΥ «ακούγεται» ο λόγος. Αν εκφέρεται από την «Συνείδηση της Ενότητας», ή αν εκφέρεται μέσα από ένα «εγώ»… και από «πού» ακούγεται.
Όταν ο Λόγος Εκφέρεται από μια Συνείδηση που Βιώνει την Ενότητα της Ύπαρξης, Αντίληψη που Ενεργοποιεί την Αγάπη που τα Ενώνει Όλα… κι ακούγεται από την ίδια «περιοχή»… τότε ό Λόγος είναι Ζωντανός… Τι εννοούμε;

Ποιο είναι το δικό σας κλαδί;Μια μέρα έκαναν δώρο σε έναν βασιλιά δύο νεογέννητα γεράκια από την Αραβία και εκείνος τα έδωσε αμέσως για να τα εκπαιδεύσουν. 

Μετά από μερικούς μήνες, ο εκπαιδευτής είπε στον βασιλιά πως το ένα από τα δύο γεράκια είχε ήδη εκπαιδευτεί και πετούσε, ενώ το άλλο δεν είχε κουνηθεί καθόλου από το κλαδί του από την πρώτη μέρα.

 Ο βασιλιάς φώναξε θεραπευτές, κτηνιάτρους και σοφούς συμβούλους από όλη την επικράτεια, αλλά κανένας δεν κατάφερε να μετακινήσει το γεράκι από το κλαδί. 

Δεν μπορείτε να ζείτε μια συνειδητή ζωή αν δεν έχετε αυτά τα τρία πράγματα (Ruja Madan)


Ο συνειδητός διαλογισμός έτυχε μεγάλης προσοχής το 2014. Το τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού ΤΙΜΕ αφορά τη συνειδητότητα. Η έρευνα για τον όρο διπλασιάστηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια και διάφοροι οργανισμοί προσθέτουν ασκήσεις συνειδητότητας στα προγράμματα ευεξίας τους. Αυτά είναι πολύ καλά νέα. Αν υπάρχει ένα πράγμα το οποίο χρειάζεται σήμερα η αγχωμένη, και εξουθενωμένη κοινωνία μας, αυτό είναι η άσκηση συνειδητότητας.
Η συνειδητότητα μας δίνει θάρρος για να ζήσουμε την αλήθεια μας και την εσωτερική καθοδήγηση για να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά άγχη. Η ζωή συνεχίζεται, αλλά με τη βοήθεια της συνειδητότητας υπάρχει περισσότερη ευτυχία, καθαρότητα, δημιουργικότητα και ενέργεια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα