Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Η Ατλαντίδα βυθίστηκε. Οι Άτλαντες; Τι απέγιναν;



Ο Διόδωρος Σικελιώτης αναφέρεται στον Άτλαντα, στον οποίο έδωσε η τύχη τα μέρη, που είναι δίπλα στον ωκεανό.


Ο Άτλαντας ονόμασε τους κατοίκους των τόπων εκείνων Ατλαντίους και το ψηλότερο βουνό του τόπου ονόμασε Άτλαντα. Τελειοποίησε την αστρολογία, αφού υπήρξε ο πρώτος που έμαθε στους ανθρώπους τη θεωρία της σφαιρικότητας του Σύμπαντος. Ο Άτλαντας έκανε πολλά παιδιά, μα ο Έσπερος διακρίθηκε για την δικαιοσύνη, την ευσέβεια και τη μεγάλη φιλανθρωπία του.

Επίσης ο (Διόδωρος Σικ.) μας λέγει: «Υπάρξαι δ’Ατλαντί και θυγατέρας επτά, τας κοινώς μεν από του πατρός καλουμένας Ατλαντίδας, ιδία δ’ εκάστην ονομαζομένην Μαίαν, Ηλέκτραν, Ταυγέτην, Στερόπην, Μερόπην, Αλκυόνην και τελευταίαν Κελαινώ.

Ταύτας δε μιγείσας τοις επιφανεστάτοις ήρωσι και θεοίς αρχηγούς καταστήναι του πλείστου γένους των ανθρώπων, τεκούσας τους δι ‘αρετήν θεούς και ήρωας ονομασθέντας, οίον την πρεσβυτάτην Μαίαν Διί μιγείσαν Ερμήν τεκνώσαι, πολλών ευρετήν γενόμενον τοις ανθρώποις παραπλησίως δε και τας άλλας Ατλαντίδας γεννήσαι παίδας επιφανείς, ων τους μεν εθνών, τους δε πόλεων γενέσθαι κτίστας».

Οι Ατλάντιοι, όμως, στη συνέχεια (οι επόμενες γενεές) στράφηκαν στην δοξασία του Κρόνου (η ασέβεια και η πλεονεξία διέκρινε τους Ατλάντιους την εποχή εκείνη του κατακλυσμού και της καταστροφής της ηπείρου τους).

Μέρα Γιορτής* Ήλιος και Σελήνη και Ποσειδώνας και Βόρειος Δεσμός, Τρίγωνο στα Νερά*








6. 11. 2019




Τα Πάντα Ρει


όλα αλλάζουν σε μια στιγμή,


το Σύμπαν δεν σε αφήνει ποτέ


στο ίδιο μέρος,


το Σύμπαν


είναι μια Κοσμική Αιώρα


και σήμερα σε πηγαίνει


σε μια Γιορτή,


όλα ρέουν γλυκά,


και τα Νερά είναι εδώ


απαλά και ήρεμα,


υπέροχο Τρίγωνο Ήλιου στον Σκορπιό


με Σελήνη και Ποσειδώνα στους Ιχθείς,


και τον Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο*

Για ποιους λόγους οι πόρτες στις δημόσιες τουαλέτες δε φτάνουν μέχρι το πάτωμα ...


Μια συχνή απορία που κατά καιρούς δημιουργείται σε πολλούς όταν επισκέπτονται δημόσιες τουαλέτες είναι γιατί οι πόρτες σπάνια φτάνουν μέχρι το πάτωμα.  

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι πόρτες έχουν σχεδιαστεί με αυτόν τον τρόπο. 

Ορισμένοι από αυτούς είναι προφανείς, ενώ άλλοι εντελώς απροσδόκητοι. 

Αρχικά, οι εντελώς κλειστές πόρτες δίνουν στους επισκέπτες μια αίσθηση απομόνωσης, πράγμα όχι ιδιαίτερα θετικό για την εύρυθμη λειτουργία της κοινόχρηστης τουαλέτας, καθώς ο χρήστης χάνει την αίσθηση του χρόνου με αποτέλεσμα να δημιουργείται «μποτιλιάρισμα» και ουρές!

 Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι αυτές οι πόρτες μειώνουν τις πιθανότητες βανδαλισμού και γκραφίτι εντός των WC. 

Η συναισθηματική προσκόλληση σε ζωντανούς και πεθαμένους ως μέσο κατοχής και κατάθλιψης

Αποτέλεσμα εικόνας για Η συναισθηματική προσκόλληση σε ζωντανούς και πεθαμένους ως μέσο κατοχής και κατάθλιψης

Όταν ένας άνθρωπος αγαπάει συναισθηματικά ένα άλλο άτομο, όπως τη μητέρα, τη σύζυγο, το σύζυγο, το παιδί ή ακόμα και ένα ζώο, δημιουργεί ένα συναισθηματικό δεσμό με το άτομο ή το ζώο. Όταν το άτομο ή το ζώο πεθάνει, υπάρχει η ίδια συναισθηματική έλξη μαζί τους. Καμία κατοχή δεν συμβαίνει μέχρι ο πεθαμένος άνθρωπος ή ζώο να εγκαταλείψει το αστρικό του σώμα. Όταν το αστρικό σώμα παραμείνει πίσω, το άτομο στη γη προσελκύει αυτό το αστρικό σώμα, το οποίο διεισδύει σιγά-σιγά στο δικό του αστρικό σώμα και το μολύνει σε μια αποσυνθετική διαδικασία. Το άτομο αισθάνεται πρώτα ότι είναι πιο κοντά στον αγαπημένο του, αλλά συνειδητοποιεί σταδιακά ότι κάποια δύναμη ενεργεί ανεξάρτητα στο σώμα του. Τα ζώα, επειδή ζουν ταυτόχρονα στον αστρικό και τον φυσικό κόσμο, βλέπουν το αστρικό σώμα του πεθαμένου ιδιοκτήτη και νομίζουν ότι είναι πάντα μαζί τους.

Τα αστρικά σώματα έχουν όλες τις συναισθηματικές καταγραφές μέσα τους και περνούν όλες αυτές τις εγγραφές στον ζωντανό άνθρωπο. Εκτός από το να γεμίζουν την συναισθηματική ζωή του με σύγχυση, τα αστρικά σώματα αρχίζουν να αποσυντίθενται, δημιουργώντας ασυνήθιστα συναισθηματικά προβλήματα και βαριές καταθλίψεις.

Ένα μολυσμένο αστρικό σώμα δεν μπορεί να θεραπευτεί με ορθόδοξες μεθόδους. Για να αποφευχθεί μια τέτοια καταστροφή, οι άνθρωποι δεν πρέπει να προσκολλώνται στους αγαπημένους τους. Η πραγματική αγάπη υπηρετεί και θυσιάζει, αλλά ποτέ δεν προσκολλάται. Όταν ο αγαπημένος φύγει, η πραγματική αγάπη ασκεί τη συνολική χαρά και την απόσπαση. Πολλοί σύζυγοι παθαίνουν εμμονή με την προσκόλλησή τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν ένας από τους δύο πεθαίνει, ο άλλος πεθαίνει κι αυτός σύντομα στη συνέχεια.

Καθυστερούμε την εξέλιξη των φυτών με το να τα τρώμε;



Αποτέλεσμα εικόνας για Καθυστερούμε την εξέλιξη των φυτών με το να τα τρώμε;

Όλα τα βασίλεια της φύσης ταξιδεύουν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της ατομικότητας, και κάθε μέλος την αναπτύσσει βαθμιαία καθώς εισέρχεται σε ανώτερα βασίλεια. Για παράδειγμα, στο ορυκτό βασίλειο, το πνεύμα είναι κλειδωμένο και προοδεύει μέσα από το πυρ της Φύσης. Στο φυτικό βασίλειο, κάθε φυτό και δέντρο είναι εμψυχωμένο με το πνεύμα που δεν έχει ακόμα εξατομικευθεί, αλλά είναι σε κατάσταση που μπορεί να εξηγηθεί ως εξής:

Όλες οι μορφές φυτών, θάμνων και δέντρων είναι σαν δροσοσταλίδες που όταν εξατμίζονται, γίνονται μέρη ενός σύννεφου. Αυτό το σύννεφο έχει πολλές διαβαθμίσεις. Το τεράστιο πεύκο και το χορτάρι δεν πάνε στο ίδιο επίπεδο, αλλά πηγαίνουν στον ίδιο χημικό σχηματισμό και επιστρέφουν και παράγουν ένα νέο φυτό. 


Το σημαντικό σημείο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι οι διαβαθμίσεις του σύννεφου προχωρούν και αναπτύσσονται σαν σύνολο και όχι ως μεμονωμένα δέντρα, θάμνοι κλπ. Ένα μέρος του σύννεφου έρχεται ξανά και σχηματίζει ένα άλλο δέντρο, αλλά η ουσία αυτού του δέντρου δεν είναι κάποιου ατομικού, ιδιαίτερου δέντρου.

Η δικτατορία της ευεξίας

Η δικτατορία της ευεξίας

Όσο ο κόσμος, η κοινωνία, η οικονομία καταρρέουν, εμείς μαθαίνουμε να ζούμε πιο υγιεινά και να αγαπάμε περισσότερο τον εαυτό μας, να «είμαστε καλά» με το στανιό. Διότι έτσι μας λένε: για τα δεινά μας δεν φταίει το σύστημα, φταίμε εμείς, που δεν ξέρουμε να εκτιμάμε τις μικρές χαρές της ζωής
Στα 40 σου έμεινες άνεργος και, μέσα στο γενικότερο χάλι της χώρας, από πρώην στέλεχος επιχείρησης κατέληξες ανασφάλιστος ντελιβεράς; Είσαι (ακόμα) υπάλληλος μεγάλης επιχείρησης, απλήρωτος τρεις μήνες, δεν έχεις να πληρώσεις το νοίκι του σπιτιού σου και φοβάσαι ότι θα σου κάνει έξωση ο ιδιοκτήτης; Τα έσοδά σου μειώθηκαν την τελευταία πενταετία 60% , οι δόσεις στην εφορία και το δάνειο στην τράπεζα σου τρώνε ό,τι βγάζεις κάθε μήνα και σου περισσεύουν ίσα-ίσα 300 ευρώ για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου; Αντιμετωπίζεις δηλαδή το δίλημμα πληρωμένοι λογαριασμοί ή επιβίωση;
Ενα από τα σλόγκαν και τις πιο συνηθισμένες εικόνες που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:  «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να απολαμβάνεις τη ζωή -το να είσαι ευτυχής- είναι το μόνο που μετράει». (TheWhellness.com/facebook)
Ενα από τα σλόγκαν και τις πιο συνηθισμένες εικόνες που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να απολαμβάνεις τη ζωή -το να είσαι ευτυχής- είναι το μόνο που μετράει». (TheWhellness.com/facebook)
Ολα αυτά σε κάνουν ράκος, σου κόβεται η αναπνοή, περπατάς και σέρνεις τα πόδια σου, ντρέπεσαι για τα χάλια σου; Μάθε λοιπόν πως έχεις χάσει κάτι… Την επαφή με τον εαυτό σου. Την προσοχή στον εαυτό σου. Ο εαυτός σου, σου ζητάει να τον φροντίσεις. Κι εσύ αντί να κάνεις αυτό που πρέπει, κατηγορείς το σύστημα, τον καπιταλισμό, τον νεοφιλελευθερισμό, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις αγορές. Κυνηγάς το δάσος, δηλαδή, και χάνεις το δέντρο και το δέντρο είσαι εσύ. Το δάσος μπορεί να έχει πάρει φωτιά αλλά εσύ πρέπει να φροντίσεις την προσωπική σου ευεξία.
Οταν θα το κάνεις αυτό, θα δεις αμέσως πως θα νιώσεις καλύτερα. Και όταν εσύ νιώσεις καλύτερα, όλα θα σου πάνε καλύτερα – ως εκ θαύματος. Μέχρι τότε, μπορείς να εύχεσαι αν είσαι Ελληνας, ότι θα έχουν αδειάσει και το Μαξίμου ο (παχύς πλέον) Τσίπρας και η (κομψή πλέον) Μπαζιάνα και τότε, ω ναι τότε… θα αγγίξεις τις φτέρνες του θεού, «ολιστικά». Τότε όλα θα είναι ωραία.

Ανατριχιαστικός Εντ.Σνόουντεν: «Έτσι μας παρακολουθεί το κινητό μας» - «Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα» (βίντεο)





Μαζί με τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο Έντουαρντ Σνόουντεν είναι ο άνθρωπος που έβγαλε τα άπλυτα των μεγαλύτερων δυτικών κυβερνήσεων «στη φόρα».

Ο άνθρωπος που έκανε γνωστό το εκτεταμένο πλέγμα καταπάτησης των συνταγματικών ελευθεριών από τη CIA, την NSA και το Πεντάγωνο μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή του Joe Rogan («The Joe Rogan Experience») για...
το καθεστώς και την έκταση της παρακολούθησης των πολιτών.

Εννοείται πως η αντίδραση πολλών, όπως φάνηκε από τα social media, ήταν να θέλουν να πετάξουν τα κινητά τους!

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μετατρεπόμαστε άθελά μας σε γρανάζια ενός αστυνομικού κράτους που μπορεί να κατασκοπεύει τους πάντες, αλλά και ότι τροφοδοτούμε χωρίς να ξέρουμε το νέο αυτό καθεστώς με προσωπικές πληροφορίες που θα γυρίσουν μπούμερανγκ αν κάποιος θελήσει να τις χρησιμοποιήσει εναντίον μας.

Η σχεδόν τρίωρη εμφάνιση του Σνόουντεν στο podcast του Rogan τα είχε όλα. Ο Σνόουντεν είπε πως από το 2013, όταν και έκανε τις περιβόητες αποκαλύψεις του, το βάρος της κατασκοπείας έχει δοθεί πια στις φορητές συσκευές, καθώς «οι κινήσεις του κινητού σου είναι οι δικές σου κινήσεις, ως άνθρωπος».

Και συνεχίζει: «Κάθε smartphone είναι συνεχώς συνδεδεμένο στον πλησιέστερο κυψελοειδή πύργο. Ακόμα και αν η οθόνη είναι σβηστή, το smartphone σου συνεχίζει να ουρλιάζει ‘‘είμαι εδώ. Εδώ είναι τα στοιχεία μου’’».

Και με βάση τα αρχεία καταγραφής των παρόχων κινητής, οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ταυτότητα του κατόχου. Αυτά τα στοιχεία «δεν είναι υποχρεωτικό να τα κρατάνε για πάντα και δεν υπάρχει και καλό επιχείρημα να τα κρατάς για πάντα. Αλλά οι εταιρίες τα θεωρούν πολύτιμες πληροφορίες».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα