Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Το παρελθόν να είναι μάθημα κι όχι πληγή



Θάνος Αραμπατζής

«Μην κρίνεις για να μην κριθείς». Το άκουσα πρώτη φορά στην εφηβεία ως προτροπή απ’ τους μεγαλύτερους. Άργησα να καταλάβω το γιατί. Μην κρίνεις τον άλλο επειδή δεν ξέρεις τι έχει περάσει. Κάθε άνθρωπος και μία ιστορία, έτσι λένε. Είμαστε δημιουργήματα του παρελθόντος. Αναμνήσεις από μία θολή διαδρομή είναι το παρελθόν, κάποιες εικόνες από ένα ολόκληρο φωτογραφικό άλμπουμ. Δύο τρόποι υπάρχουν για να χειριστείς αυτές τις εικόνες, μπορείς είτε να τις κορνιζώσεις είτε να τις κρύψεις όσο πιο βαθιά μπορείς.
Φαντάσου τον άνθρωπο ως πρωταγωνιστή στη σειρά της ζωής του. Σενάριο και σκηνοθεσία, ας πούμε, η μοίρα και παραγωγή οι γονείς. Δεν ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο είδος η συγκεκριμένη σειρά αλλά τα περιέχει όλα, ανάλογα με τις σκηνές που διαδραματίζονται. Κωμωδία, δράμα, ρομαντική κομεντί και θρίλερ εναλλάσσονται απρόσμενα. Συμμετέχουν οι δεύτεροι και τρίτοι ρόλοι καθώς κι οι κομπάρσοι.
Αυτό το σύμπλεγμα σειρών που έχει φτιάξει ο σκηνοθέτης, είναι ο κόσμος μας μέχρι σήμερα. Κανείς δεν ξέρει το επόμενο επεισόδιο, το οποίο βασίζεται στα προηγούμενα, απλά ελπίζει να είναι επιτυχία. Τα αδιάφορα επεισόδια δε θα παίξουν ποτέ ξανά σε επανάληψη και ξεχνιούνται, ενώ τα συνταρακτικά, ευχάριστα ή δυσάρεστα, αποτελούν οδηγό στην πορεία της ζωής μας.
Μας στιγματίζει το παρελθόν. Όχι τόσο οι ευχάριστες στιγμές, όσο οι δυσβάσταχτες, πονεμένες θύμησες. Μας αναγκάζει να κολλάμε σε καταστάσεις, μας αλλάζει. Γεμίζουμε φοβίες για το αύριο και παράλληλα φοράμε την πιο σκληρή πανοπλία πάνω απ’ τα συναισθήματά μας.

Έχεις καταλάβει τι γίνεται με τον καιρό;

Kλείνω πέντε χρόνια στο πληκτρολόγιο, πάνω από τρία στην AllNewz γράφοντας για τη χειραγώγηση καιρού που συντελείται τόσο στη χώρα μας όσο και στα περισσότερα μέρη του πλανήτη. Κι αναρωτιέμαι…

Κλείσε τα μάτια και κάτσε στην καρέκλα ενός ανθρώπου εξουσίας που ξαφνικά του έδωσαν κάποια ισχυρά όπλα στα χέρια. Όπλα αθόρυβα, που μπορούν να καθορίσουν απόλυτα τις τύχες των λαών. Όπλα που δεν αφήνουν ίχνη, που δεν μπορούν εύκολα να αποδειχτεί ότι γίνεται χρήση τους και που σου δίνουν τη δυνατότητα -προς το παρόν- να τη σκαπουλάρεις χωρίς καμία ευθύνη. Με λίγα λόγια… νιώθεις πανίσχυρος!

Κλείσε τα μάτια και σκέψου: Θες να ανεβάσεις τις τιμές τροφίμων; Μπορείς. Θες να δημιουργήσεις πρόβλημα με τους υδάτινους πόρους; Μπορείς. Θες να σακατέψεις μια πανίσχυρη οικονομικά χώρα με ένα τσουνάμι κατόπιν σεισμού; Μπορείς. Θες να ανεβάσεις τα ασφάλιστρα κινδύνου; Μπορείς. Θες να πουλήσεις κλιματική αλλαγή και τις ΑΠΕ σου αγοράζοντας ταυτόχρονα τον λιγνίτη και τον άνθρακα τσάμπα; Μπορείς.
Θες να μην έρθει χειμώνας σε μια χώρα ώστε να μην σταματήσουν οι ροές μεταναστών; Μπορείς. Θες μόλις κλείσουν τα σύνορα και υπογραφεί νέα συμφωνία να εγκλωβίσεις τους μετανάστες σε μια χώρα; Μπορείς. Θες να διώξεις τους μετανάστες από την Ειδομένη για να μην πιέζουν άλλο για την μετακίνηση τους στην ΕΕ; Μπορείς.
Σκέψου, λοιπόν, πόσα «μπορείς», όλα αυτά τα «μπορείς» που μέχρι τώρα τα καθόριζε ο Θεός, η Φύση. Σκέψου, τότε, πόσο μεγάλο θα ήταν το καλάμι που θα καβάλαγες και θα έτρεχες με 1000!
Έτσι ίσως καταλάβεις, ότι όταν οι αμερικάνοι ψέκαζαν με ιωδιούχο άργυρο στον πόλεμο του Βιετνάμ κατά την περίοδο των μουσώνων και έπνιγαν τους Βιετναμέζους στη λάσπη, δεν διαφέρει από λογική με το πνίξιμο στη λασπουριά των Σύριων στην Ειδομένη. Στο μόνο που διαφέρει είναι ότι τότε έγινε στα φανερά, γι’ αυτό και η τροποποίηση καιρού ως οπλικό μέσο αργότερα απαγορεύτηκε από τον ΟΗΕ, ενώ τώρα γίνεται με πιο προηγμένη τεχνολογία στα κρυφά και αθόρυβα. Αυτή είναι η μόνη διαφορά. Κατά τα άλλα, η μικρού κλίμακας χειραγώγηση καιρού τώρα γίνεται μεγαλύτερη κατά πως τους βολεύει.

Δεν αρκεί μόνο η αγάπη, το χτίσιμο μιας σχέσης

Artist: Aldo BaldingArtist: Aldo Balding


Νομίζουμε ότι το πιο δύσκολο πράγμα σε μια σχέση είναι να βρούμε το κατάλληλο άτομο και ότι, αφού το βρούμε, ερωτευόμαστε και ζούμε ευτυχισμένοι για πάντα.
Όμως τα πράγματα είναι έτσι μόνο στα παραμύθια. Στην πραγματικότητα, το να διατηρήσεις μια σχέση δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Το ποσοστό των διαζυγίων μας δείχνει ότι η αγάπη δεν είναι αρκετή για να λειτουργήσει μια σχέση. Χρειάζονται κι άλλοι παράγοντες.

Ένας βασικός λόγος για τον οποίο τα ζευγάρια ζητούν βοήθεια από έναν σύμβουλο γάμου, είναι ότι ο ένας ή και οι δύο, έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και θέλουν να βγουν από τη σχέση, εκτός αν υπάρξει μια σημαντική αλλαγή. Συνήθως δεν είναι υπαίτιος κάποιος από τους δύο. Τα προβλήματα προκαλούνται από κακή αλληλεπίδραση ανάμεσα στο ζευγάρι, η οποία έχει κρατήσει τόσο πολύ καιρό, που η βασική αιτία των προβλημάτων τους είναι πλέον άγνωστη.

Οι γυναίκες ζητούν βοήθεια πιο συχνά απ’ ότι οι άντρες, μάλλον επειδή οι άντρες έχουν γαλουχηθεί έτσι ώστε να είναι σκληροί και να διαχειρίζονται μόνοι τους τα προβλήματα ενώ οι γυναίκες έχουν μάθει να ζητάνε βοήθεια. Οι άντρες χρειάζεται να εκπαιδευτούν στο να ζητάνε βοήθεια.

Μια βασική αιτία των προβλημάτων στις σχέσεις είναι το θέμα της επικοινωνίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να μιλήσουν ο ένας στον άλλο. Συνήθως το ζευγάρι έχει περάσει χρόνια με διαφωνίες, καυγάδες ή αποφεύγοντας να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της σχέσης αλλά κάποια στιγμή αναπόφευκτα, κάποιος απ’ τους δύο φτάνει στα όρια του. Κάποια από τα σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας στο ζευγάρι είναι: το χάσιμο της εμπιστοσύνης, αμφιβολία αν αγαπιούνται ακόμα, συνεχείς καυγάδες, δυσκολία να συμφωνήσουν σε οτιδήποτε. Πολλές φορές, τα προβλήματα συμπεριφοράς ενός παιδιού στο σπίτι ή στο σχολείο, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αδυναμία του ζευγαριού να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Ο στόχος της συμβουλευτικής διαδικασίας είναι να εκπαιδευτεί το ζευγάρι σε συγκεκριμένες δεξιότητες που είναι ουσιαστικές για να παραμείνει μια σχέση ζωντανή και να μπορεί να εξελίσσεται.

Έτσι λοιπόν, η αγάπη είναι καθοριστική σε μια σχέση αλλά θα δούμε παρακάτω κάποια συστατικά που κρατούν ζωντανή την αγάπη και τη σχέση υγιή.

Ένας μυστικός ηλεκτρονικός πόλεμος που διεξάγεται τώρα στους ανθρώπους!!!



από Preston James
Υπάρχει ένας "θόρυβος" στον αέρα που καταλήγει μέσα στο κεφάλι μας. Πόσο συχνά τον τελευταίο καιρό έχετε παρατηρήσει ένα "κουδούνισμα" στα αυτιά σας, που δεν μπορείτε να το αποφύγετε ότι και να κάνετε 24 ώρες το 24 ωρο.
ξαφνική "σουβλιά" πόνου στο κεφάλι και αδιαθεσία στο στομάχι με τάση εμετού. Ανορεξία και ατονία της πρώτες πρωινές ώρες αλλά και σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Απελπισία σε όλα τα επίπεδα. Δυσκολία το να επεξεργαστείτε νέα δεδομένα. 


Σε ένα πρόσφατο άρθρο στο veteranstoday.com, ο Gordon Duff είχε αποκαλύψει:

«Η εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού πεδίου που ονομάζεται «ελέγχους του νου» βρίσκετε σε πλήρη εξέλιξει. Υπάρχει μια αξιοσέβαστη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών αμυντικών, όχι από τις ΗΠΑ, όπου κρυφά έχει αποδείξει την ικανότητά συγκεκριμένων εκπομπών να επηρεάζουν αποτελεσματικά τα συναισθήματα των ανθρώπων. Ιδέες και εικόνες τοποθετούνται απευθείας στο μυαλό ενός πληθυσμού σε μια συγκεκριμένη ευρεία γεωγραφική περιοχή. Επιτρέψτε μου να σταματήσει εδώ. Αυτή η αποκάλυψη βέβαια τεκμηριώνει, ότι είχα υποστηρίξει από την δεκαετίας του 1990, όταν ενημερώθηκε για τις τεχνολογίες αυτές». 

Αυτό είναι το "Ποντιακό" τραγούδι της Eurovision...Είμαστε το σιδηρούν γένος που θα αφανισθεί δια να γεννηθεί νέον στην θέση αυτού.

Αυτό είναι το "Ποντιακό" τραγούδι της Eurovision (Video)

Η Eurovision είναι μια παρέλαση γελοίων, που δεν διαφέρει και πολύ από τα gay parades, ανά τον κόσμο. Σε μια δύσκολη για την Ελλάδα εποχή, εμείς στέλνουμε άνευ λόγου και αιτίας, την συμμετοχή μας.
Σαφώς συμμετέχουμε πάντα, σε ότι υποδεέστερο μας έχει εισαχθεί από την Ευρώπη και αφού μιμηθούμε ως πιθήκια τα άλλα πιθήκια της Ευρωζώνης, γελοιοποιούμαστε και γελάμε με τα χάλια μας.
Η χώρα αυτή, που ουδέποτε θα δει τον λαό της να διεκδικεί να γυρίσει στις ρίζες της και σε όλα εκείνα που κάποτε της έδιναν ήθος, ποιότητα, ομορφιά, προήγαγαν πολιτισμό ώστε να τον πάρουμε από το σημείο που ήταν και να τον αναπτύξουμε περισσότερο, διότι όσο πιο κάτω πάει η Ελλάδα, τόσο καλά θα αισθάνονται οι εντός της Ελλάδος πουλημένοι και οι εκτός της Ελλάδος, αιώνιοι εχθροί της. Όσο περισότερο αποχαυνώνεται το έθνος και σπάει πλέον από το να είναι έθνος και φυλή, όσο τα ποδόσφαιρα και οι ομάδες, τα κόματα, το χρήμα, η κακή διατροφή, μια παιδεία καθημαγμένη διατηρούνται ως είναι, η Ελλάδα θα παραμένει η διασκεδαστική πόρνη της Ευρώπης, ο γελωτοποιός της τελευταίας.
Στο θέμα μας, αποφασίσαμε να στείλουμε ένα τραγούδι, το οποίο θα εμρηνευθεί και στη Ποντιακή διάλεκτο (πολύ όμορφα και καλά μέχρι εδώ.), εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι η χρήση της αγγλικής γλώσσης που θα έπρεπε να αρνούμεθα από την αρχή ως λαός να τραγουδήσουμε σε μια γλώσσα που δεν είναι δική μας, είναι ελληνική η παρουσία μας ή είναι μπασταρδεμένη όπως η Εθνική Ελλάδος που φέρει κάποιον Αντετονκούμπο και πολλούς πολλούς άλλους που χρησιμοποιήθηκαν, για να κερδοφορήσουν μερικοί και να αποχαυνωθούν ως συνήθως συμβαίνει, όλοι υπόλοιποι.
Τι σχέση, έχουμε με την ραπ μουσική, δεν έχουμε δική μας μουσική ή ξεχάσαμε μάλλον ότι από εμάς παρήχθηκε η μουσική και φτάσαμε στο πικ της μουσικής τελειότητας που είπαμε να χρησιμοποιησούμε και μουσική ξενόφερτη.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ. ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ...

 
Αν δεν πιστεύετε ότι οι εξωγήινοι μας έχουν επισκεφτεί στο παρελθόν ή ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αναπτύξει τεχνολογία εξωγήινου επιπέδου, τότε πραγματικά θα αφυπνιστείτε μόλις δείτε αυτά τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα από τα Κρατικά Αρχεία. 
 
Ένα έγγραφο της κυβέρνησης με τίτλο, "Πρόγραμμα 1794, Τελική Εξέλιξη, Συνοπτική Έκθεση" από το 1956 αποκαλύπτει ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είχε διεξάγει μία έντονη έρευνα και στόχευε να κατασκευάσει ένα υπερηχητικό τύπου ιπτάμενου δίσκου διαστημικό σκάφος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα