Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο φόβος της αγάπης


ofovostisagapis
Οι κακές εμπειρίες στην αγάπη μπορεί να προκαλέσουν μια αποστροφή για την αγάπη. Τα άτομα που έχουν υποστεί απογοήτευση και υπόφεραν από κάποια σχέση μπορεί να εμφανίσουν φόβο της αγάπης και της δέσμευσης.
Η αγάπη είναι ένα συναίσθημα γενναιόδωρο, ζωτικής σημασίας, ανιδιοτελές, ειλικρινές, που μας γεμίζει με ελπίδα. Αλλά συχνά επισκιάζεται από διάφορες περιστάσεις που το καταστρέφουν τελικά. Οι κακές εμπειρίες μας γεμίζουν με απελπισία και απαισιοδοξία. Έτσι δημιουργείται μια φυσική τάση στο άτομο να τρέξει μακριά από οδυνηρές εμπειρίες.
Ο φόβος εξουσιάζει συχνά εκείνους που έχουν υποστεί απογοήτευση στην αγάπη τόσο πολύ ώστε να παθαίνουν πανικό στην προοπτική να αγαπήσουν και πάλι και να εμπιστευτούν κάποιον. Τα άτομα αυτά έχουν την τάση να συνδέουν την αγάπη με τον πόνο, γιατί οι τις εμπειρίες τους έτσι δείχνουν. Ως εκ τούτου έχουν την τάση να βλέπουν τα πάντα που σχετίζονται με την αγάπη αρνητικά. Δεν εμπιστεύονται, δεν διαπραγματεύονται και δεν αποδέχονται πως μπορεί να γίνουν λάθη μέσα σε μια σχέση. Αν τελικά δημιουργήσουν μια σχέση τότε τα όρια που βάζουν αυτά τα άτομα στην σχέση τους πνίγει την εξέλιξη της σχέσης.

Δεν νιώθει ακόμα έτοιμος να δώσει τις εξετάσεις για το Proficiency ο Αλέξης Τσίπρας


d4056623e3244617a53ed449ae826867_XLΣτην απόφαση να μην δώσει τελικά ακόμα τις εξετάσεις για το δίπλωμα αγγλικών γνώσεων κατηγορίας C2, αλλιώς γνωστό και ως Certificate of Proficiency in English ή απλώς Proficiency, φαίνεται να έχει καταλήξει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Είναι γνωστό πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταβάλει προσπάθεια να βελτιώσει τη δεξιότητά του στην χρήση τη αγγλικής, παρακολουθώντας εντατικά μαθήματα της γλώσσας και μελετώντας συστηματικά. Προσφάτως μάλιστα, κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ καλή βαθμολογία στις εξετάσεις για το κατηγορίας B2 δίπλωμα, First Certificate in English (Lower). «Το άκουσμα της επιτυχίας αυτής τόνωσε το ηθικό του κ. Τσίπρα, και λειτούργησε θετικά στην επίσκεψη που είχε προγραμματίσει προσφάτως στην πολιτεία του Τέξας. Έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξη του από πολύ νωρίς, ήξερα ότι είχε κάνει κτήμα του τις γνώσεις αυτές. Δεν αμφέβαλλα ούτε λεπτό για την τελική του βαθμολογία», παραδέχτηκε η mrs Εριέττα Χαλκιά, καθηγήτρια στο φροντιστήριο του Αλέξη Τσίπρα.

Κύκλος αίματος με πολλούς διάσημους νεκρούς άνοιξε στο Χόλυγουντ μετά το θάνατο του Πολ Γουόκερ

1453490_663600743671110_1761570676_n
Σε μάστιγα «τραγικής ειρωνείας» έχουν εξελιχθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι θάνατοι δημοφιλών ηθοποιών στο Χόλυγουντ, ενώ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί πλέον ολόκληρη η πολιτεία της Καλιφόρνια.
Το νήμα του κακού που βύθισε την πόλη του Λος Άντζελες στο πένθος ξετυλίχθηκε την Παρασκευή το απόγευμα όταν το πολλά υποσχόμενο αστέρι της σειράς ταινιών «Μαχητές των Δρόμων»,  Πολ Γουόκερ, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε προσέκρουσε σε δέντρο και κατόπιν τυλίχθηκε στις φλόγες στην περιοχή Σάντα Κλαρίτα.

Κι αν εμείς, είμαστε τελικά οι Βάρβαροι; (2)

 Καθημερινά, επιβεβαιώνεται η φρικτή Αλήθεια, η οποία γκρεμίζει ψευδαισθήσεις και φαντασιακές παρορμήσεις. Εμείς, είμαστε, τελικά, οι Βάρβαροι. 

Δύσκολα θα γίνει κατανοητό, πως ο Ελληνισμός δεν εχει να κάνει με φυλή η Έθνος, αλλά με νοοτροπία, ψυχοδομή και αξίες.
Δύσκολα θα γίνει κατανοητό, στον 21ο αιώνα, το Όραμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για εναν ενωμένο κόσμο, μια ενωμένη ανθρωπότητα, υπο τον μανδύα και την παίδευση της Ελληνικής Σκέψης και Γνώσης.

Περισσότερο Έλληνες, δυστυχώς, είναι στην πράξη, οι Σκανδιναβοί και οι Δυτικοί. Περισσότερο ζήλο είχαν και εχουν, στο να ομοιάσουν, στους πρώτους των πρώτων κι ας έβαλαν το χεράκι τους , προκειμένου να μην ξαναβρούμε τον παλαιό μας εαυτό, εμείς οι κάτοικοι της Μέσης Γης, που ομιλούμε την Ελληνική ακατάπαυστα για χιλιετίες.  

Το να κρίνει κανείς τους ανθρώπους φυλετικά, η βάση θρησκείας, είναι κάτι το απαράδεκτο, το χυδαίο και το ποταπό.Το να τους κρίνει κανείς πολιτισμικά ομως, είναι μια άλλη, απαραίτητη υπόθεση.

Η κρίση, μεταξύ των ανθρώπων και των πολιτισμών πρέπει να γίνεται βάση παιδείας, συμπεριφοράς και αγωγής ενός εκάστου. Την ανώτερη παίδευση , για τα ανθρώπινα δεδομένα, την κατέκτησαν, την πέτυχαν και την εφάρμοσαν, οι Έλληνες, πριν αρκετό καιρό. Έκτοτε, οι Καλύτεροι των ανθρώπων, είτε είναι, είτε ομοιάζουν με Έλληνες. 



Το να μιλάς Ελληνικά, είναι τιμή και ευθύνη. Το να είσαι στην πηγή του Ελληνισμού και να μην πίνεις νερό, είναι αμαρτία, τεραστίων διαστάσεων. 

Κι αν εμείς, είμαστε τελικά οι Βάρβαροι;


Ancient ruins
Ένα μεγάλο ποσοστό του Ελληνικού λαού, θεωρεί πως οι Εβραίοι "τοκογλύφοι" τον επιβουλεύονται και θέλουν την γη του. Με βάση τα βιώματα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου ως σήμερα, δεν πιστεύω πως υπάρχει λαός, τόσο φιλοχρήματος και ρηχός, όσο ο Ελληνικός. Κι όχι μόνο τα τελευταία 30 χρόνια. Εάν κοιτάξουμε την πορεία και την ιστορία του Ελληνικού λαού τους τελευταίους αιώνες, θα διαπιστώσουμε "έκπληκτοι" πως, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, ήταν "απασχολημένος" με τον περιούσιο και το πως θα τον αυξήσει. Και μόνο. Δεν τον ενδιέφερε πραγματικά να κάνει "επανάσταση" στους Οθωμανούς και να χτίσει νέο, σύγχρονο και ελεύθερο κράτος. Σαφώς και είχανε γίνει πάρα πολλές επαναστατικές προσπάθειες στις περιοχές του Σουλίου και της Μάνης. Σαφέστατα και υπήρξε αντίδραση και αντίσταση μετά την πτώση του Βυζαντινού Ελληνισμού. Αλλά αντιδρούσε πάντοτε,η μειοψηφία των Ελλήνων.

Το δόγμα Μαυροκορδάτου του 1821 ζει και βασιλεύει



“Αυτοί και οι Άλλοι”. Το νεοτερικό δόγμα του 1821 ζει και βασιλεύει: Νοεμβρίου 2013. Βουλή των Ελλήνων. Ένας Έλληνας υπουργός δηλώνει περήφανος για το τζαμί που θα χτιστεί στην Αθήνα, αν και ξέχασε τελείως το τάμα του Έθνους για το οποίο την ίδια μέρα το ομώνυμο σωματείο αναρωτιέται αν θα γίνει μέσα από την σημερινή Βουλή· το τάμα και του Θ. Κολοκοτρώνη, που ατυχώς, για άλλη μια φορά, τον υπερασπίστηκε έναντι του υπουργού ο λάθος άνθρωπος και με λάθος τρόπο. Είναι τυχαίο! Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Χωρίς την παραμικρή πρόθεση για έναν βαθύτερο στόχο έχουν συμπέσει τις τελευταίες δεκαετίες (έγιναν ή βρίσκονται στα σκαριά):
    Το “άνοιγμα των συνόρων” από βορρά και ανατολή
    Οι διεκδικήσεις της Αλβανίας, των Ελλήνων Μουσουλμάνων και των “Μακεδόνων”
    Η είσοδος της Ελλάδας στο Ευρώ
    Τα swaps, τα spreads, τα cds, τα psi, οι μαγειρεμένοι προϋπολογισμοί, τα αυτοδιογκούμενα ελλείμματα, η προτροπή για χρηματιστήριο, δάνεια, πιστωτικές κάρτες, η ολοκλήρωση της καταστροφής στην εγχώρια οικονομία
    Η διάθεση του υπουργείου παιδείας να υπερασπιστεί τον Σμυρναίικο συνωστισμό που “αποδεικνύει” την αποκλειστική ευθύνη των Ελλήνων -και ειδικά του Χρυσοστόμου Σμύρνης- για τα γεγονότα του 1919-1922
    Η διάθεση του Γιάννη Αλαφούζου να μας διδάξει πόσο ευνομούμενη ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία, πόσο διεφθαρμένοι και ανήμποροι ήταν οι Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Καραϊσκάκης, πόσο αιμοδιψείς ήταν κάποιοι ρασοφόροι και ο Κολοκοτρώνης, πόσο αμφιλεγόμενος παραμένει ο Καποδίστριας και πόσο φιλειρηνιστές και προοδευτικοί ήταν οι Μαυροκορδάτος, Φαρμακίδης, Κωλέττης
    Η έμφαση στην “αποτυχία” του Μεσολογγίου και της Ακρόπολης, στην “επιτυχία” των δανείων και του Ναυαρίνου, που έφτασε από τα χείλη των ιστορικών να αναμασάται μέχρι κι απ’ τον κύριο “μαζί τα φάγαμε”
    Η προώθηση των εννοιών “πολυπολιτισμός” και πολυθρησκευτικός “κοσμοπολιτισμός” ως αντίπαλες του χριστιανισμού

Η πιο υγιής τροφή για μεγάλη αντοχή και στη γυμναστική!


Η πιο υγιής τροφή για μεγάλη αντοχή και στη γυμναστική!

Δοκίμασε το συνδυασμό τεσσάρων θρεπτικών τροφών και γέμισε τις μπαταρίες σου με ενέργεια και αντοχή.
Αναρωτιέσαι, πώς μπορείς να βελτιώσεις τα επίπεδα αντοχής σου κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης; Υπάρχει ένας φυσικός τρόπος, που συνδυάζει τις θρεπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες τεσσάρων τροφών: ταχίνι, μέλι, κανέλα και λεμόνι.

Νέα Γεννήτρια Μετατρέπει θερμότητα και ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια

Οδηγεί ένα ηλεκτρικό ρεύμα "χωρίς κινούμενα μηχανικά μέρη".

Θερμική γεννήτρια δοκιμής σε δράση.
Μέσα από μια διαδικασία γνωστή ως θερμιονική μετατροπή, η θερμική ενέργεια - όπως το φως από τον ήλιο ή η θερμότητα από το καύσιμο  ορυκτών καυσίμων -. μπορεί να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια με πολύ υψηλή απόδοση. Λόγω της υπόσχεσής της, οι ερευνητές έχουν προσπαθήσει για περισσότερο από μισό αιώνα να αναπτύξουν μία πρακτική θερμιονική γεννήτρια, με όχι τόσο μεγάλη επιτυχία.

 Ίσως αυτό όμως  αλλάξει σύντομα, χάρη σε ένα νέο σχέδιο - που ονομάστηκε θερμοηλεκτρονική γεννήτρια - που περιγράφεται στο AIP Publishing's Journal of Renewable and Sustainable Energy (JRSE).

Δεν είναι πια θέμα εμπιστοσύνης, αλλά Πίστης… Ο καιρός πλησιάζει… Θυμήσου…είναι πια απαραίτητο!



Για Εμένα δεν είσαι ένας ακόμα άνθρωπος…Είσαι ο ΄Ανθρωπος! 
΄Ελα, σήκωσε τα μάτια, ξεδίπλωσε τα φτερά σου, άσε το φως σου να λάμψει, δεν υπάρχει κανείς άλλος να στο αναγνωρίσει, εκτός από Εκείνο μέσα σου, που δεν μπορείς να το δεις, γιατί έχεις σκύψει το κεφάλι…

Είσαι Εσύ…ακόμα και αν αυτός που το πιστεύει Είμαι μόνο Εγώ και η Ψυχή Σου, δεν αλλάζει τίποτα από Εσένα, παρά μόνο οι μνήμες που έχασες…
Δεν είναι σκιές αυτά που βλέπεις, όταν κλείνεις τα μάτια…Είναι μνήμες χρυσές, μα ξέχασες το χρυσό τους φως και αγωνιάς μήπως τρελαίνεσαι…

Είναι εντελώς διαφορετικό να πολεμάς "χορτάτος", από το να πολεμάς για την "πείνα" σου...


Αν εμείς οι άνθρωποι συγκρίνουμε τις ανάγκες μας επιφανειακά, το σίγουρο είναι ότι θα πιστέψουμε ότι είναι διαφορετικές...

Η ανάγκη της κοινωνικοποίησης πχ. είναι βαθιά και ανθρώπινη...
Εκεί, στο κοινωνικό ένστικτο των ανθρώπων, έχει γίνει η χειρότερη διαστρέβλωση, μέσα στα φρούρια των οικογενειών και της ηθικής τους...
Η παρέα και η συντροφικότητα, από μια πανανθρώπινη ανάγκη, έγινε ανάγκη κάλυψης των ελλείψεων του καθενός...
Και αν φαίνονται διαφορετικές οι ανάγκες, είναι γιατί διαφοροποιείται και το ποσοστό αντικοινωνικότητας στον καθένα...

Επικίνδυνα για την υγεία τα αναβράζοντα παυσίπονα!

Επικίνδυνα για την υγεία τα αναβράζοντα παυσίπονα! Δείτε γιατί

Επικίνδυνα για την υγεία αποδεικνύονται τα αναβράζοντα παυσίπονα, καθώς...

περιέχουν πολύ αλάτι. Βρετανοί επιστήμονες προειδοποίησαν ότι ορισμένα αναλγητικά

σκευάσματα, όταν λαμβάνονται στη μέγιστη δοσολογία, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ενηλίκων, παρά το γεγονός ότι φέρουν υπόδειξη σχετικά με την ημερήσια συνιστώμενη δόση νατρίου.

Οι μελετητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό αφού ανέλυσαν τα στοιχεία της υγείας 1,2 εκατ. Βρετανών πολιτών. Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στη μελέτη που δημοσίευσαν στην επιθεώρηση «British Medical Journal», όσοι λάμβαναν συστηματικά αναβράζοντα ή διαλυόμενα παυσίπονα αντιμετώπιζαν 20% μεγαλύτερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή ακόμα και να πεθάνουν από αγγειακά αίτια, σε σχέση με τους ασθενείς που λάμβαναν τα ίδια φάρμακα χωρίς αλάτι. Επιπλέον αντιμετώπιζαν επταπλάσιο κίνδυνο υπέρτασης, που άλλωστε αποτελούσε και την αιτία για όλα τα παραπάνω.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα