Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ: ΕΚΠΟΡΕΥΣΗ ΦΩΤΟΝΙΑΚΩΝ ΙΟΝΤΩΝ


Το τρίγωνον Ακρόπολις Αθηνών, Ακροκόρινθος, Λυκώρεια, δεν είναι καθόλου τυχαίο....

Έχει κέντρο τις Αλκυονίδες, όπου βρίσκεται το ρήγμα της Αταλάντης... Στην αρχαιότητα βέβαια υπήρχαν εγκαταστάσεις εκεί...

Το πλέον αποκαλυπτικό είναι πως μετά από έρευνα διαπιστώθηκε πως από το κέντρο του προαναφερθέντος τριγώνου έχει σχέση με την εκπόρευση Φωτονίων Γ ...

Οι Έλληνες σοφοί χάραξαν ενεργειακά και ένωσαν το πλέον ενεργειακό τρίγωνο, όπου λειτουργεί ως πομπός ενεργειακής επίδρασης στο ανθρώπινο DNA....

7 μαθήματα διεκδίκησης

anapnoes.gr : 2ce85df04f10d845d088abd07283ce75 XL 7 μαθήματα διεκδίκησης
Γιατί είναι σημαντικό να λέμε «όχι»; 
Μαθαίνοντας να λέμε «όχι», θα αισθανθούμε πιο ικανοί. Θα νιώσουμε ότι έχουμε τη δική μας γνώμη, ότι ακούμε τις επιθυμίες μας και ότι οι άλλοι δεν μας επιβάλλονται, ότι δεν στερούμαστε των βασικών μας δικαιωμάτων, ούτε αναγκαζόμαστε να κάνουμε πράγματα που εναντιώνονται στον χαρακτήρα μας.
Όσο για τον φόβο της απόρριψης από τους άλλους, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ακόμα και αν προσωρινά δημιουργηθεί δυσφορία ή ένταση στη σχέση, αυτή μακροπρόθεσμα μπαίνει σε πιο στέρεη βάση, αφού στηρίζεται στην ειλικρινή επικοινωνία και γίνεται πιο ισότιμη.
Μαθήματα διεκδίκησης

Οι 7 γρίφοι του τύμβου Καστά


Σφίγγα αποδείχθηκε προς το παρόν η Σφίγγα της Αμφίπολης. Τα χείλη του κεφαλιού που βρέθηκε προχθές κάτω από το κατώφλι του τρίτου θαλάμου παρέμειναν σφραγισμένα και οι ανασκαφείς δεν μπορούν προς το παρόν να καταλάβουν πώς βρέθηκε εκεί.


Σφίγγα αποδείχθηκε προς το παρόν η Σφίγγα της Αμφίπολης. Τα χείλη του κεφαλιού που βρέθηκε προχθές κάτω από το κατώφλι του τρίτου θαλάμου παρέμειναν σφραγισμένα και οι ανασκαφείς δεν μπορούν προς το παρόν να καταλάβουν πώς βρέθηκε εκεί.
Προς το παρόν, όμως, τα μεγάλα ερωτηματικά φαίνεται να συγκεντρώνονται στο δάπεδο του θαλάμου και στην αιτία της καθίζησής του. Αυτή την καθίζηση θα διερευνήσουν κατά προτεραιότητα, ώστε να διαπιστώσουν αν κρύβεται κάτι κάτω από το δάπεδο και τι. Θεωρητικά, όπως συχνά συμβαίνει στις ανασκαφές, μπορεί να υπάρχει εκεί κάτι μεγάλο, ή τίποτα. Γενικώς, όσο η ανασκαφική ομάδα θα προχωρά θα λύνονται κάποιοι γρίφοι, μιας και τα ευρήματα θα δίνουν απαντήσεις, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα να δημιουργούνται νέοι.

Επτά γρίφους μετρήσαμε μέχρι στιγμής από αυτούς που ξεπροβάλλουν μέρα με τη μέρα, κάποιοι μάλιστα έχουν ενισχυθεί με τα νέα ευρήματα. Ας τους δούμε έναν έναν και μαζί ας διερευνήσουμε πιθανές απαντήσεις:

Η παγίδα του "θρόνου" στις σχέσεις



Οι σχέσεις των ανθρώπων εμφανίζονται να είναι σύνθετες, ενίοτε περίεργες και ευαίσθητες όμως δεν έπαψαν στιγμή να είναι απλές στην ουσία τους. Όταν δύο άνθρωποι, ανεξαρτήτου φύλου, αναπτύσσουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον τότε αυτομάτως δημιουργείται ανάμεσα τους μία σχέση η οποία μπορεί να έχει χροιά ερωτική, φιλική, εργασιακή κ.α.

Στις ερωτικές - συντροφικές σχέσεις, οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ευάλωτοι γιατί «ανοίγουν τη ψυχή τους» και επενδύουν συναισθηματικά περισσότερο από κάθε άλλη σχέση. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στις σχέσεις με τους «δικούς μας ανθρώπους» είναι η εξιδανίκευση. Όντας παρασυρμένοι από έντονα συναισθήματα, πολλές φορές τοποθετούμε τους/τις συντρόφους μας σε θρόνο και έκτοτε ξεκινά μία ανισορροπία στην σχέση η οποία είναι ψυχοφθόρα και κουραστική.

'Εκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό. Είσαι ήδη Πεθαμένος.




 23. 10. 2014

*** Έκλειψη Ηλίου στο Σκορπιό***


(Ξημερώματα Παρασκευής ή Σήμερα Αργά τη Νύχτα)


Ο Σκορπιός είναι Αλήθεια.

Είναι Νέμεσις.


Δικαιοσύνη Συμπαντική.

Όχι Ανθρώπινη.

Πάρε λοιπόν τώρα

το Ξίφος της Φωτιάς

και Κόψε ό,τι διασαλεύει αυτήν την Δικαιοσύνη.

Κι αυτήν την Αλήθεια.

Ήλιος στον Σκορπιό. Ολοκληρωτικά. Παραδώσου.



Το Έργο:

Ήλιος στον Σκορπιό*

(Από 23 Οκτωβρίου έως 22 Νοεμβρίου)



Οι Πρωταγωνιστές:

Αφροδίτη στο Σκορπιό* ~ Άρης στον Αιγόκερω*


Ο Τίτλος:

Το Σώμα Σου. Μου Ανήκει*

Και η Ψυχή Σου Επίσης*

κι Ανάποδα*

Ποιός παίζει με τον Έμπολα;

ebola (16)
Το Χόλιγουντ δεν ψυχαγωγεί μόνον. Προβλέπει πριν από εμάς για εμάς, ξεδιπλώνοντας εντέχνως το δόγμα «η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία». Τα αποδομητικά του κόσμου σενάρια, με το δέος της εσχατολογικής κατάληξης, λειτουργούν και ως ελαφρολαϊκές φιλοσοφικές ασκήσεις: «Από μια κλωστή κρεμόμαστε».
Η συνέχεια επί της οθόνης. Θυμίζω, ενδεικτικά, την ταινία «Αρμαγεδδών», όπου ένας γιγάντιος αστεροειδής έβαλε σημάδι τη Γη μας. Με επίκεντρο τις ΗΠΑ, οι ηγέτες και οι κάτοικοι του πλανήτη αδελφοποιούνται εξ ανάγκης για να αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο αφανισμό. Πώς; Στέλνοντας διαστημική αποστολή αποφασισμένων και φυτεύοντας πυρηνικά (αγαθοεργά) όπλα στον εισβολέα, διαλύοντάς τον. Μπρους Γουίλις (αρχηγός) – αστεροειδής 1-0 και η ζωή συνεχίζεται. Αλλά και σινε-εδέσματα με πρωταγωνιστές φονικούς ιούς είδαν πολλά τα μάτια μας.
Οι σημερινές εικόνες με τους ανά τον κόσμο γιατρούς-νοσηλευτές που φορούν τις σαν διαστημικές στολές, λες και βγήκαν από γυρίσματα τέτοιας ταινίας. Δυτική Αφρική- αγεωγράφητη ζώνη στο μυαλό των περισσότερων. Μαύρη Ηπειρος, αυτό αρκούσε έως χθες. Γουινέα, Σιέρα Λεόνε, Τόγκο κ.ά. Την κοινή αγωνία συνόψισε η πρόεδρος της Λιβερίας, Ελεν Τζόνσον Σίρλιφ – πρώτη φορά την ακούμε: μια γενιά Αφρικανών κινδυνεύει να χαθεί, γονατίσαμε. Και απευθύνoντας SOS στην παγκόσμια κοινότητα, κάλεσε όλες τις χώρες σε αγαθή συστράτευση γιατί ο ιός Εμπολα σύνορα δεν γνωρίζει. Όπως και ο πανικός, που διαδίδεται ταχύτερα στους καλοζωισμένους.

Και κάτι για το «γνώθι σεαυτόν»

Gnothi_seauton.2b

«… Νομίζουμε ότι κατανοούμε τα πάντα για μας, με βάση τις συσσωρευμένες γνώσεις μας και τη σύγκριση. Σίγουρα, όμως, δεν γίνεται να κατανοείς με αυτόν τον τρόπο. 

Αν συγκρίνεις ένα πράγμα με ένα άλλο, απλώς χάνεσαι μέσα στη σύγκριση. Μπορείς να κατανοήσεις πραγματικά αυτό που είσαι, μόνο όταν του δίνεις όλη σου την προσοχή και παύει κάθε μορφή σύγκρισης ή αξιολόγησης, που είναι διάσπαση της προσοχής.

 Τότε, η αυτογνωσία, δεν είναι συσσωρευτική και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να το κατανοήσει κανείς αυτό.

 Αν η αυτογνωσία είναι συσσωρευτική, τότε είναι απλώς μηχανική. 

Αυτό που λέω είναι αρκετά απλό.

Η έννοια της αυτοπραγμάτωσης και πώς να την κατακτήσουμε

Η έννοια της αυτοπραγμάτωσης και πώς να την κατακτήσουμε

"Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος χωρίς τη συγκατάθεσή σου".  Eleanor Roosevelt
Αυτογνωσία  (γνώθι  σ’  εαυτόν)  σημαίνει  ότι  το  άτομο  είναι  σε  επαφή  µε  τις πραγματικές του ανάγκες. Όταν το άτομο αδυνατεί να  αναγνωρίσει τις δικές του ανάγκες, δεν θα μπορέσει να αναγνωρίσει και να κατανοήσει τις ανάγκες των άλλων.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις αυτογνωσίας:
•  Ανάληψη ευθυνών
•  Σεβασμός προς εαυτό/ άλλους
•  Υποστήριξη αξιών και πεποιθήσεων
•  Συμπεριφορές που συμβαδίζουν µε τα πιστεύω
Ας αναφερθούμε στα τρία είδη του εαυτού:

Το ερωτικό φίλημα στις ρώγες: Γιατί είναι τόσο διεγερτικό;


Γιατί οι ρώγες είναι τόσο ερωτικό σημείο στο σώμα;

Εναλλακτικές συμβουλές για τον έρωτα από την αρχαία κινέζικη φιλοσοφία του ερωτικού ΤΑΟ 
Το να μάθει κανείς να φιλάει όλα τα μέρη του σώματος με σωστό τρόπο είναι σχετικά εύκολο. Εύκολο, επειδή δεν υπάρ­χουν εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν, όπως π.χ. η πρόωρη εκσπερμάτωση, η ανικανότητα ή το στεγνό αιδοίο. Το μόνο εμπόδιο είναι ο ψυχολογικός παράγοντας. Για τους πε­ρισσότερους το φιλί είναι μια άψυχη ρουτίνα. Δεν διαχωρί­ζουν το ένα είδος φιλιού απ’ το άλλο. Κι όμως, υπάρχει τερά­στια διαφορά μεταξύ του βαθιού, εμπνευσμένου ερωτικού φι­λιού απ’ την ανιαρή αντισηπτική πίεση δύο στομάτων. Ένας μπορεί να νιώσει ότι η γη σείεται κάτω απ’ τα πόδια του.

Ζεις σε ΟΥΤΟΠΙΑ ή στην πραγματικότητα; 45 παράξενες αλήθειες της ζωής που πρέπει να ΤΗΡΕΙΣ!


zwisalitheies
Κάθεσαι και αναρωτιέσαι τι αξίζει και τι όχι; Προβληματίζεσαι με το παραμικρό; Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Αυτά σίγουρα πρέπει να τα διαβάσεις!
 1. Η ζωή δεν είναι δίκαιη, αλλά ακόμα κι έτσι είναι ωραία.
2. Όταν αμφιβάλλεις για κάτι, απλά κάνε το επόμενο μικρότερο βήμα.
3. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να χάνεις χρόνο μισώντας τον οποιονδήποτε.
4. Αν αρρωστήσεις, δε θα σε κοιτάξει η δουλειά σου. Θα σε κοιτάξουν οι φίλοι και η οικογένειά σου. Μη χάνεσαι.
5. Πλήρωνε τις πιστωτικές σου κάθε μήνα.
6. Δε χρειάζεται να κερδίζεις σε κάθε διαφωνία. Συμφώνησε με το να διαφωνείς.
7. Κλάψε παρέα με κάποιον. Είναι πιο εύκολο να συνέλθεις απ’ το να κλαις μόνος.

Η αταξία είναι στην πραγματικότητα διαμάχη


Προσπαθούμε μέσω πολιτικής, νομικής και κοινωνικής οδού να βάλουμε τάξη στον εξωτερικό κόσμο αυτόν μέσα στον οποίο ζούμε, ενώ στο εσωτερικό είμαστε συγκεχυμένοι, αβέβαιοι, αγχωμένοι και σε σύγκρουση. Χωρίς την εσωτερική τάξη θα υπάρχει παντα κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.
 Τι εννούμε με την λέξη τάξη; Το σύμπαν σαν απώτερη έννοια δεν γνωρίζει την αταξία. Η φύση, όσο τρομακτική και να είναι για τον άνθρωπο, βρίσκεται πάντα σε τάξη. Έχει αταξία μόνον όταν οι άνθρωποι επεμβαίνουν σε αυτήν και είναι μόνον ο άνθρωπος που μοιάζει να βρίσκεται από την αρχή σε συνεχή αγώνα και διαμάχη. Το σύμπαν έχει τον δικό του χρονισμό. Μόνο όταν ο άνθρωπος θέσει την ζωή του σε τάξη θα αναγνωρίσει την αιώνια τάξη.

Ο χρόνος είναι ιδανικός Είμαστε στον Υδροχόο Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 
ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Τα μνημεία της Αμφίπολης και των Μυκηνών αποτελούν 
Ύμνο στην αλήθεια των πραγμάτων, σε ότι αφορά το ανθρώπινο γένος του τρίτου πλανήτη του αστρικού μας συστήματος.

Το ανώνυμο της Αμφίπολης κατασκευάστηκε για να ενημερώσει τους αυτόχθονες απογόνους των Δωριέων και μέσω αυτών τον υπόλοιπο πλανήτη, για την ιστορία της δημιουργίας του ανθρώπινου γένους της ΓΗΣ. 
Η κωδικοποιημένη παρουσία των θειων στοιχείων, για την άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση μας, είναι καταλυτική και ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της ανασκαφής.

Άπλα όπως κάθε πληροφορία που προσπαθούν να μας μεταδώσουν από το παρελθόν οι δημιουργοί μας, σαν να απευθύνονται σε παιδάκι ηλικίας [5] ετών, μας απαντούν στα αναπάντητα διαχρονικά ερωτήματα μας .
Ποιος είμαι ;;;
Ποιο είναι το νόημα της ζωής μου;;;
Είσαι θνητό βιολογικό ρομπότ με μια ιδιαιτερότητα, την διπλή σου υπόσταση [ζώο-θεός]
Το νόημα της ζωής σου είναι η απόκτηση γνώσεων [νάνο-τεχνολογία], που θα σου επιτρέψουν να εισέρθεις στην κατοικία του θεού [εγκεφαλικό κύτταρο], να γνωρίσεις αυτόν και τα 20.000 γονίδια του, να κατανοήσεις την λειτουργία του και να βρεις το μυστικό της αθανασίας που κρύβεται μέσα του .

Δείτε το προφίλ των άπιστων! Όλα τα ''συμπτώματα''



Σοβαρές αναταράξεις σε μια σχέση, κυρίως αν γίνει γνωστή, φαίνεται ότι προκαλεί η  απιστία. Παρόλο που τα περισσότερα ζευγάρια την αποκηρύττουν, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 1/4 των αντρών και το 15% των γυναικών έχουν απατήσει το έτερο ήμισυ.
 
Οι ειδικοί προσπάθησαν μέσω ερευνών να κατηγοριοποιήσουν τους άπιστους ανάλογα με τις συνήθειές τους ή τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά. Μπορεί τα αποτελέσματα να είναι αμφίβολα, όμως μπορούν να δείξουν μια τάση απιστίας με τη βοήθεια της στατιστικής.
 
Ποιοι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι άπιστοι;
 
Οι χρήστες του Twitter
 
Είναι κοινό μυστικό ότι τα social media βλάπτουν τις σχέσεις, όμως η έρευνα του πανεπιστημίου του Missouri κατέδειξε ότι όσοι χρησιμοποιούν το Twitter έχουν ακόμα περισσότερες πιθανότητες να φλερτάρουν και να απατήσουν.
 
Οι ψηλοί άντρες

Μήπως πονά το πόδι σας από κάτω;



Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μια στις τρεις γυναίκες είναι οι πόνοι στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Η μόδα που επιτάσει ψηλοτάκουνα και στενά παπούτσια προκαλεί αφότηρους πόνους στα μετατάρσια.
Πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό; Υπάρχουν λύσεις; 
Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί.
Της Νίνας Ποτουρίδη Ποδιάτρου
 
Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα που αντιμετωπίζουν οι ιατρικές ειδικότητες που ασχολούνται με το κάτω άκρο είναι ο πόνος στα μετατάρσια ή αλλιώς μεταταρσαλγία. Ο πόνος μπορεί να εντοπίζεται σε ένα ή και παραπάνω σημεία στο πρόσθιο μέρος του ποδιού.
 
Αυτό οφείλεται στις εμβιομηχανικές αλλαγές που συμβαίνουν στο πόδι , είτε από ενδογενής  είτε από εξωγενείς παράγοντες.

CIALIS-LEVITRA-VIAGRA: Οδηγός χρήσης

viagra


  1. Απολύτως αντενδείκνυται η χρήση από άνδρες που πάσχουν από στεφανιαία νόσο και χρησιμοποιούν νιτρώδη φάρμακα. Υπάρχει κίνδυνος μεγάλης πτώσης της αρτηριακής πίεσης, σε επίπεδα μη ασφαλή.
  2. Τα καρδιολογικά προβλήματα δεν αποτελούν αντένδειξη για τη χρήση, με μόνη την προϋπόθεση ότι ο καρδιολόγος έχει επιτρέψει τις ερωτικές επαφές.
  3. Ο διαβήτης και η κατάθλιψη επίσης δεν αποτελούν αντένδειξη. Αντιθέτως αποτελούν βασικές ενδείξεις.
  4. Δεν υπάρχει άνω ηλικιακό όριο για τη λήψη αυτών των φαρμάκων, εφόσον η κατάσταση της υγείας επιτρέπει την ερωτική επαφή.

To Google δεν είναι γιατρός!

Ο πόνολαιμος μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνου, οι πόνοι στην κοιλιά ίσως οφείλονται σε σπαστική κολίτιδα, οι κράμπες στα πόδια σε υπερβολική κόπωση. Αυτές είναι μόνο λίγες από τις χιλιάδες διαγνώσεις που κάνει καθημερινά ο …dr Google! Έχει συμβεί σε όλους μας να έχουμε αισθανθεί έναν πόνο και να έχουμε προστρέξει στο Google, αναζητώντας τις πιθανές του αιτίες. Το 81% των χρηστών του Ίντερνετ αναζητούν στον κυβερνοχώρο πληροφορίες που αφορούν την υγεία τους, με αποτέλεσμα πολλοί να οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα και να τους κυριεύει ο πανικός. Το φαινόμενο Cyberchondria έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας… Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία ανθρώπων που έχουν αντικαταστήσει τον γιατρό με το …ποντίκι του υπολογιστή, οι γραμμές που ακολουθούν σας… αφορούν!

Αν κάθε περίεργη ενόχληση, αντί να σας οδηγεί στο σαλονάκι του γιατρού, σας φέρνει μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή να ψάχνετε σε site υγείας για τις παθήσεις που αντιστοιχούν στα συμπτώματά σας, τότε μάλλον ανήκετε στην κατηγορία των cyberchondriacs. O –ελληνιστί- κυβερνοχόνδριος είναι εκείνος που αναζητά πληροφόρηση για θέματα υγείας μέσω Διαδικτύου. Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, καθώς σύμφωνα με έρευνες, ενώ ένας στους δύο κάνει αυτοδιάγνωση με τη βοήθεια του Ίντερνετ, μόνο ένας στους τέσσερις ελέγχει την εγκυρότητα της πηγής αναζήτησης πληροφοριών. Η χώρα μας, μάλιστα, συγκαταλέγεται στις χώρες που εμφανίζουν την πιο ραγδαία αύξηση χρήσης των site υγείας.

«Κουβέρτα» θαλπωρής





Οι αγεφύρωτες σχέσεις είναι αυτές που έχουν φέρει τα μπλοκαρίσματα στη ζωή μας.
Κάθε μου σχέση είναι μία γέφυρα επικοινωνίας.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στις σχέσεις μας γενικά και ειδικά. Κάθε άνθρωπος έχει σχέσεις στη ζωή του πολλές, διάφορες και διαφορετικές. Αυτός είναι άλλωστε και ο πραγματικός λόγος της ύπαρξής μας, οι σχέσεις μας με τους άλλους, με οδηγό την απλότητα και μόνο.
Όμως εμείς στη ζωή μας βάλαμε μπροστά την ύλη και τις σχέσεις μας, τις έχουμε συνδυάζει με την ύλη. Η ύλη είναι η αιτία αξιολόγησης και των βασικών προβλημάτων μας ως προς κάθε μας σχέση.

Τζακ Κέρουακ (Jack Kerouac): Ο “πατέρας” της Γενιάς Beat


Kerouac AnoigmaAς πιούμε στην υγειά των τρελών, των απροσάρμοστων, των επαναστατών, των ταραχοποιών. Σε αυτούς που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, που δεν τιμούν τους κανόνες, που δεν σέβονται την τάξη…
Μπορεί να τους επαινέσεις, να διαφωνήσεις, να τους τσιτάρεις, να δυσπιστήσεις, να τους δοξάσεις ή να τους κακολογήσεις. Αλλά δεν μπορείς να τους αγνοήσεις. Γιατί αλλάζουν πράγματα. Βρίσκουν, φαντάζονται, βοηθάνε, ερευνούν, φτιάχνουν, εμπνέουν. Σπρώχνουν μπροστά τα πάντα. Ίσως, πρέπει να είναι τρελλοί. Πώς αλλιώς θα κοιτάξουν ένα άδειο καμβά και θα δουν έργο τέχνης; Ή θα καθίσουν στη σιωπή και θ’ ακούσουν τραγούδι που δεν έχει γραφτεί; Εκεί που κάποιοι βλέπουν τρελούς, εμείς βλέπουμε μεγαλοφυΐες.
Γιατί οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί για να πιστεύουν ό,τι μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο, είναι αυτοί που στο τέλος το κάνουν.
(Τζακ Κέρουακ Aς πιούμε στην υγειά των τρελών)

Leo Buscaglia ή ο Δόκτωρ της Αγάπης


Leo_Buscaglia_006
Ο Felice Leonardo «Leo» Buscaglia γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1924 και ήταν από τους πιο επιτυχημένους καθηγητές και συγγραφής αυτοβοήθειας της Αμερικής αλλά και παγκοσμίως. Είναι επίσης γνωστός με το παρατσούκλι «Δόκτωρ της Αγάπης» από το πολυαγαπημένο και δημοφιλές του μάθημα «Η αγάπη», από το οποίο προήλθε και το ομότιτλο βιβλίο του που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία. Υπήρξε καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.
Ο Leo Buscaglia γεννήθηκε στο Λος Άντζελες σε μια οικογένεια Ιταλών μεταναστών. Ο ίδιος πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στην Αόστα στην Ιταλία, πριν επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει. Ήταν απόφοιτος του Theodore Roosevelt High School στο Los Angeles. Υπηρέτησε στο ναυτικό κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου προσφέροντας την βοήθεια του στο οδοντιατρικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου και μετά το τέλος της θητείας του ο Buscaglia άρχισε να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας.
Ενώ δίδασκε στο USC μια φοιτήτρια της σχολής αυτοκτόνησε.

Ας τους μισούμε, αρκεί να μας φοβούνται


Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στο πρωθυπουργικό γραφείο η δημοσκόπηση της Gallup που λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι η 3η πιο μισητή στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό αποδοχής της ελληνικής κυβέρνησης κυμαίνεται στο 14%, ενώ το 91% των πολιτών τη θεωρούν διεφθαρμένη, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ένα μεγάλο μέρος όσων ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες ευρωεκλογές, δεν αποδέχονται τη συγκυβέρνηση και τη θεωρούν διεφθαρμένη αλλά παρόλα αυτά την ψήφισαν. Πολύ λογικό αυτό.

Όπως ήταν φυσικό, η παραπάνω είδηση ανάγκασε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να καλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να εξεταστούν οι λόγοι που κράτησαν την ελληνική κυβέρνηση μακριά από την 1η θέση.

Εξερχόμενη του υπουργικού συμβουλίου, η Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι πίσω από την Gallup κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ που υπονομεύει τις φιλότιμες προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να γίνει ο πιο μισητός πρωθυπουργός στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Όνειρα

Field of Dreams by yuumei

Θα προσπαθήσω μέσα από μια σειρά σημειώσεων να παρουσιάσω ένα μέρος απ το έργο μεγάλων θεοσόφων πάνω σε σημαντικά θέματα που απασχολούσαν ανέκαθεν την ανθρωπότητα μέσα στη καθημερινότητα της και τη βοηθούν ,πράγμα που ποτέ δεν έπαψαν να κάνουν, στην ανοδική πορεία της εξέλιξης της.

[Το παρακάτω είναι η Περίληψη από τις διδασκαλίες κατά την διάρκεια διαφόρων συναντήσεων οι οποίες προηγήθηκαν από τα Πρακτικά σύσκεψης της «Στοάς Μπλαβάτσκυ της Θεοσοφικής Εταιρίας», όταν οι εξηγήσεις των stanzas από την «Μυστική Δοξασία» ενσωματώνονταν σε μια μεθοδική σειρά από οδηγίες].

Το κείμενο είναι μεγάλο αλλά δεν είναι κουραστικό κι είναι ωφέλιμο να μελετηθεί ως σύνολο αλλά εν τούτοις μια πολύ ουσιώδη γεύση θα αποκομίσει κι απ το ακόλουθο απόσπασμα:

Ερ.: Αλλά τι είναι ένα όνειρο;

Απ.: Αυτό εξαρτάται από τι εννοούμε με αυτόν τον όρο. Μπορεί να ονειρεύεσαι όπως έχουμε πει εικόνες ύπνου, ξύπνιος ή κοιμούμενος. Αν το Αστρικό Φως συλλεχθεί σε μία κούπα ή σε ένα μεταλλικό βάζο με την δύναμη της θέλησης, και τα μάτια προσηλωθούν σε κάποιο σημείο μέσα σε αυτό με μία ισχυρή θέληση για να δεις, το αποτέλεσμα είναι ένα θέαμα σε κατάσταση εγρήγορσης ή «όνειρο», αν το άτομο είναι πολύ ευαίσθητο. Οι εικόνες στο Αστρικό Φως παρατηρούνται καλύτερα με κλειστά μάτια και στον ύπνο είναι ακόμα πιο ευκρινείς. Από μία διαυγή κατάσταση, το όραμα γίνεται ακόμη πιο διαυγές, από μία κανονική οργανική συνείδηση υψώνεται σε μία υπερβατική κατάσταση της συνείδησης.

Ερ.: Σε ποιες αιτίες κυρίως οφείλονται τα όνειρα;

Πώς να (μη) χάσεις το σεβασμό των παιδιών σου

dfΗ ιδιότητα του γονέα είναι “ιερή”. Είναι αυτή που αυτόματα κινητοποιεί το παιδί να θέλει να σε ευχαριστήσει, να κερδίσει το σεβασμό και την αποδοχή σου και να διατηρήσει μια σχέση ζωής μαζί σου. Μια σχέση που χρειάζεσαι χρόνια για να τη χτίσεις αλλά μερικά λεπτά για να τη γκρεμίσεις. Δες πώς:
Να αθετείς συνεχώς τις υποσχέσεις σου
Αυτός είναι ο πιο κοινός τρόπος που, εμείς ως γονείς, πλήττουμε την εμπιστοσύνη των παιδιών μας και μειώνουμε την ιδιότητα μας. Επίσης είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι περισσότεροι από εμάς, μπορεί μοιραία να μην τηρήσουμε κάποιες υποσχέσεις μας κι αυτό όχι με δική μας υπαιτιότητα αλλά λόγω συνθηκών ή κάποιας συγκυρίας, κι αυτό δεν είναι ικανό να πλήξει τη σχέση μας με το παιδί. Όμως η συνεχόμενη αθέτηση υποσχέσεων μπορεί να σπάσει ως ένα βαθμό, τη σχέση γονέα-παιδιού.

Σχετικά με τη μοναξιά


Woman-on-bench-900
Είμαστε όλοι νησιά που φωνάζουμε ψέματα το ένα στο άλλο μέσα σε θάλασσες παρεξήγησης.
Rudyard Kipling

Η μοναξιά του ανθρώπου δεν είναι παρά ο φόβος του για τη ζωή.
Eugene O'Neill

Αν αισθάνεσαι μοναξιά όταν είσαι μόνος, έχεις κακή παρέα.
Jean-Paul Sartre

Προχωράμε… Κάπου θα μας βγάλει… Όταν υπάρχει προορισμός ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει άλλος δρόμος, Δρόμος γίνεται…


Δίνω-παίρνω…
Μια αυθόρμητη διαδικασία, που όταν  προκύπτει από την καρδιά, δεν σε αδειάζει, όσο και να δίνεις, ούτε χρειάζεσαι να γεμίσεις από το αυτό που θα σου δώσουν… Υπάρχει μια μόνιμη σύνδεση στην καρδιά με την Πηγή μας, που δεν έχει προϋποθέσεις…

Και είναι σαν την ανάσα αυθόρμητη…

Βέβαια τίποτα δεν είναι δεδομένο στον άνθρωπο, έτσι όπως έχει εκπαιδευτεί να τα κάνει όλα με τα κάτω του κέντρα… Δεν λειτουργεί αυθόρμητα, αλλά επιτηδευμένα, συνήθως…

Έτσι ακόμα και η ανάσα του κόβεται…

Συμβαίνει όταν μπλοκάρεται η αυθόρμητη διαδικασία της καρδιάς και όλα συμβαίνουν στο στομάχι και από το στομάχι… Προσδοκίες,  φόβοι, μοναξιά… Και τότε το «δίνω» γίνεται ελπίδα και απαίτηση πολλές φορές, γι’ αυτό που είναι «υποχρεωμένος» ο άλλος να σου δώσει… Και αδειάζεις, εξαντλείσαι από αυτήν την προσμονή…

Δεν αδειάζεις από αυτό  που δίνεις, αλλά από τις προσδοκίες του τι θα πάρεις...
Ο άνθρωπος που δεν έχει βρει την Πηγή μέσα του, είναι σαν ένα βαρέλι γεμάτο κρασί που "κερνάει" αδιακρίτως όποιον ανοίγει την κάνουλα για να γεμίσει το ποτήρι του... Και όσο χαίρεται ο άλλος με το κρασί, τόσο χαίρεται και το βαρέλι και  ζει μόνο γι' αυτό... Κόσμος πολύς έρχεται στο βαρέλι για να γευτεί το κρασί που έχει και το βαρέλι ξεγελά έτσι την μοναξιά του. Δίνει κρασί και παίρνει παρέα και αποδοχή...
Όταν όμως δεν έχει άλλο κρασί να δώσει, τότε κανείς δεν θυμάται πια να ανοίξει την κάνουλα... Και το βαρέλι μένει άδειο και μόνο...

Ακόμα και το χαμόγελο έχει προσδοκίες
η ευγένεια έχει προσδοκίες, δεν είναι αυθόρμητη...
Είναι ανταποδοτικός ο τρόπος που μεγαλώσαμε
Όταν δεν μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε, θυμώνουμε
Όταν δίνουμε και μετά ξεχνιέται αυτό που δώσαμε, απογοητευόμαστε…
γιατί ήταν δυσανάλογο αυτό που μάθαμε να δίνουμε, με αυτό που θέλαμε να πάρουμε, σαν παιδιά...

Για να μπορούμε να δίνουμε αυθόρμητα στους άλλους, χρειάζεται να έχουμε πρώτα εμείς ανεξάντλητο, αυτό που μας ζητάνε οι άλλοι να τους δώσουμε...
Αν το βαρέλι συνδεόταν με την Πηγή του κρασιού, τότε δεν θα υπήρχε φόβος εξάντλησης, ούτε θα χαιρόταν με τον κόσμο που περίμενε να γεμίσει το ποτήρι του... 
Θα χαιρόταν που ήταν πλήρες και αυτήν την πληρότητα θα μοιραζόταν μετά με τον κόσμο, σαν κάτι αυτονόητο...
Η Χαρά και η πληρότητα ξεκινάνε πάντα από μέσα... Ποτέ η χαρά και η πληρότητα δεν ξεκινάνε από έξω...

Όμως είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον άνθρωπο να χαρεί με την ίδια του την Ύπαρξη, όταν έχει μάθει να την επιβεβαιώνουν πάντα οι άλλοι...

Υπάρχουν εκείνοι που δίνουν και εξαντλούνται, υπάρχουν εκείνοι που παίρνουν με πλεονεξία, υπάρχουν εκείνοι που δεν μπορούν να πάρουν τίποτα, υπάρχουν εκείνοι που δεν μπορούν να δώσουν τίποτα...
Όλα αυτά είναι διαστρεβλώσεις  μιας αυθόρμητης «λειτουργίας» της  Ύπαρξής μας, που καθορίζει σημαντικά την ωριμότητά μας σε όλα μας τα επίπεδα και αφορά  την Αγάπη, την Ενότητα και την Αυτάρκεια μας...

Κάποιος θα τα ακούσει αυτά και θα σκεφτεί "τι μας λες ρε Βάσω?" 
Η ωριμότητα είναι μια ολόκληρη διαδικασία αυτοεπίγνωσης... Τίποτα δεν είναι δεδομένο, επειδή έτσι το μάθαμε... Η προσφορά κρύβει πολλές φορές την ανάγκη μας για αυτοαξία, γι’ αυτό και η λέξη «αχαριστία» είναι σε πρώτη ζήτηση και διαλύει τις σχέσεις μεταξύ μας.
Πολλές φορές αυτός που δίνει, νιώθει και «εκλεκτός»... Η σχέση μας με τον Θεό περνάει από διάφορες φάσεις… Ξεκινάει σαν «υπηρέτης-κύριος» και συνεχίζεται σε εξιλεωτική…
Ακόμα και από τον Θεό μπορεί να θέλουμε να πάρουμε αξία και αποδοχή… Ακόμα και από εκεί,  όταν δεν μπορούμε να τον βρούμε μέσα μας. Και τότε μιλάμε αντί γι’ αυτόν ή νομίζουμε ότι εκείνος μιλάει μέσω ημών… 

Κι όμως… η μεγαλύτερη απώλεια είναι ότι έχουμε χάσει τον Εαυτό μας…                                              Δεν υπάρχει Σιωπή που δεν τον περιέχει…

Νομίζω ότι πριν από την ανάγκη μας για αγάπη, χρειάζεται να προηγηθεί  μια βαθύτερη ανάγκη μας για Αλήθεια… Κι αυτή δεν διδάσκεται, βιώνεται σε όλα μας τα επίπεδα…

Προχωράμε… Κάπου θα μας βγάλει… Όταν υπάρχει προορισμός ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει άλλος δρόμος,  Δρόμος γίνεται…

Καλημέρα <3 <3 <3

Δίνω-παίρνω…
Μια αυθόρμητη διαδικασία, που όταν προκύπτει από την καρδιά, δεν σε αδειάζει, όσο και να δίνεις, ούτε χρειάζεσαι να γεμίσεις από το αυτό που θα σου δώσουν… Υπάρχει μια μόνιμη σύνδεση στην καρδιά με την Πηγή μας, που δεν έχει προϋποθέσεις…
Και είναι σαν την ανάσα αυθόρμητη…
Βέβαια τίποτα δεν είναι δεδομένο στον άνθρωπο, έτσι όπως έχει εκπαιδευτεί να τα κάνει όλα με τα κάτω του κέντρα… Δεν λειτουργεί αυθόρμητα, αλλά επιτηδευμένα, συνήθως…
Έτσι ακόμα και η ανάσα του κόβεται…
Συμβαίνει όταν μπλοκάρεται η αυθόρμητη διαδικασία της καρδιάς και όλα συμβαίνουν στο στομάχι και από το στομάχι… Προσδοκίες, φόβοι, μοναξιά… Και τότε το «δίνω» γίνεται ελπίδα και απαίτηση πολλές φορές, γι’ αυτό που είναι «υποχρεωμένος» ο άλλος να σου δώσει… Και αδειάζεις, εξαντλείσαι από αυτήν την προσμονή…
Δεν αδειάζεις από αυτό που δίνεις, αλλά από τις προσδοκίες του τι θα πάρεις...

Η μεγαλύτερη πλεκτάνη της Ιστορίας που έστησε η Ολυμπιάδα;

Το άγνωστο πρόσωπο- κλειδί που εκτέλεσε το σχέδιο της μητέρας του Αλεξάνδρου


 
Η Ιστορία δεν μνημονεύει πάντα αυτούς που κινούν τα νήματα. Πολλές φορές λησμονεί , ξεχνάει και αφήνει για πάντα στην λήθη λεπτομέρειες , που όμως στην εποχή τους ήταν αυτές που μπορεί να άλλαξαν τον ρου ολόκληρης της Ιστορίας.

Ενώ το εντυπωσιακό μνημείο της Αμφίπολης αρχίζει σιγά – σιγά και σπάει την σιωπή του φανερώνοντας τα καλά κρυμμένα μυστικά του, δεν συμβαίνει το ίδιο και την Ιστορία της εποχής. 
Oι σχεδόν ανύπαρκτες πηγές μας αφήνουν στο σκοτάδι για το τι μπορεί να ακολούθησε του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μία περίοδο που ταυτίζεται χρονολογικά με το μνημείο, καθώς είμαστε γύρω στο 320 π. Χ. Οι διαμάχες και οι κόντρες μεταξύ των διαδόχων πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μετά τον θάνατο του στρατηλάτη, που η παρουσία του αποτελούσε εγγύηση ενότητας στο αχανές βασίλειο του.

Στο σημείο αυτό αξίζει μία επισήμανση: O Μέγας Αλέξανδρος για τους περισσότερους διαδόχους δεν ήταν παρά το «λάφυρο» για την δική τους εξουσία. Ο νεκρός όσο σημαντικός και αν είναι δεν παύει να είναι νεκρός. Πάνω στα δικά του κατορθώματα, άλλοι ήθελαν να χτίσουν την δική τους μικρή δόξα και άλλοι απλά επεδίωκαν να περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην λήθη, καθώς τα όσα είχε καταφέρει θα επισκίαζαν κάθε νέα προσπάθεια που θα γινόταν στο εξής, αφού οι κατακτήσεις του είχαν ήδη αρχίσει να ντύνονται με το πέπλο του μύθου.

Η μόνη πραγματικά τραγική φιγούρα σε αυτό το σκηνικό, ήταν η μητέρα του Ολυμπιάδα. Η μόνη που πενθούσε πραγματικά τον θάνατο του Αλεξάνδρου και το μόνο που την ενδιέφερε είναι να επιστρέψει στην Μακεδονία ο γιος της. Και προφανώς θα έκανε τα πάντα για να επιστρέψει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα