Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Η έννοια του Guru – Ο ρόλος του Δασκάλου στη ζωή ενός ανθρώπου



Yogi και μυστικιστής, ο Sadhguru εξετάζει την έννοια του Guru και γιατί ο ρόλος ενός φωτισμένου δασκάλου είναι τόσο σημαντικός στη ζωή του ανθρώπου που τον αναζητά.
Ερώτηση: Sadhguru, λέτε ότι δεν πρέπει απλά να πιστεύουμε το οτιδήποτε, αλλά μάλλον να πειραματιστούμε με τη ζωή και να καταλάβουμε από μόνοι μας. Ωστόσο, όπως φαίνεται, για να εξελιχθούμε πνευματικά χρειάζεται τεράστια εμπιστοσύνη στον Guru. Οπότε, ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην πίστη και την εμπιστοσύνη;
Sadhguru: Η πίστη πηγάζει από την προσδοκία σου. Όταν λές «Σε πιστεύω», περιμένεις ότι θα ενεργήσω σύμφωνα με αυτά που εσύ θεωρείς σωστά ή λάθος. Ας υποθέσουμε ότι έχω κάνει κάτι το οποίο δεν εμπίπτει στο πεδίο των πιστεύω σου· τότε το πρώτο πράγμα που θα συμβεί είναι να έρθεις σε μένα και να μου πείς: «εγώ πίστεψα σε σένα, και τώρα εσύ έκανες αυτό.»

Πώς να ξεπεράσετε τις εξαρτήσεις σας



Οι άνθρωποι δεν ευθύνονται για το γεγονός ότι μπαίνουν σε πειρασμούς, γιατί ο Σατανάς είναι αυτός που δημιούργησε τους πειρασμούς της σάρκας και συνεχώς προκαλεί τους ανθρώπους να παραβιάζουν τις ηθικές αρχές τους. Οι άνθρωποι είναι όμως υπεύθυνοι όταν χρησιμοποιούν τη λογική και τη δύναμη της θέλησής τους για να κατακτήσουν τις αισθήσεις τους κι επομένως να βιώσουν την υπέρτατη ευτυχία του αυτοελέγχου.
Οι τρεις πιο εθιστικές αυταπάτες
Το μυαλό μας επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από την επιφάνεια του σώματός μας μέσω των αισθήσεων της όρασης, της ακοής, της όσφρησης, της γεύσης και της αφής. Η παραπάνω προσοχή στις αισθήσεις γίνεται εξάρτηση, κάτι που μας κάνει να έχουμε μια συνειδητότητα κατευθυνόμενη προς τα έξω.

Πως να διώξετε τη μυρωδιά της χλωρίνης από τα χέρια σας!

Η χλωρίνη, είναι μια ισχυρή χημική ουσία που έχει μια πολύ ξεχωριστή μυρωδιά. Απορροφάται γρήγορα από οποιοδήποτε υλικό έρθει σε επαφή με, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε προστατευτικά γάντια,. Αν όμως η χλωρίνη έρθει σε επαφή με το δέρμα σας, να ξέρετε ότι θα έχει παρατεταμένη μυρωδιά. 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εξουδετερώσετε τη μυρωδιά της χλωρίνης από το δέρμα. Εδώ θα δείτε μερικές από τις πιο επιτυχημένες επιλογές για να δοκιμάσετε.

Χρήμα υπάρχει...στις τσέπες των λαμογιών που τα έφαγαν...τσακίστε τους και πάρτε τα μέσω μιας «Νέας Δικαιοσύνης»...ή αλλιώς θα αναλάβει να το πράξει (με τον «εφιαλτικό τρόπο») «το τέρας που θα προκύψει από την επικείμενη χρεοκοπία»...διαλέξτε...




γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Ποιός δεν έχει βαρεθεί ν’ ακούει σε μια διαρκή εμμονική επανάληψη την λέξη:«διαπραγματευόμαστε»... «διαπραγματευόμαστε»... «διαπραγματευόμαστε»;

Μήνες...χρόνια τώρα...
Κι όσο βλέπεις να πηγαίνει ο φτωχός ο άνθρωπος όλο και πιο κατά διαόλου μέρα τη μέρα, σου έρχεται να ουρλιάξεις:

«...ΟΧΙ ΆΛΛΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ...»...
κατά το "...όχι άλλο κάρβουνο..." του αείμνηστου Κούρκουλου...

Αν και κατά κάποιο τρόπο, η ίδια ακριβώς σκηνή είναι...
Κάποιοι έβγαλαν τα κέρατά τους από κέρδη τόσα χρόνια από τις λαμογιές εις βάρος της φτωχολογιάς που καλείται τώρα να πληρώσει το λογαριασμό....

Και κάποιοι θεωρούν πως μπορούν να διαπραγματευθούν...

Από ένα σημείο κι έπειτα παύει να είναι σημαντικό γεγονός η «περιβόητη διαπραγμάτευση» των πολιτικών μας...
Παύεις – συνεπώς – να ενδιαφέρεσαι....

Αφού δεν έχει αποτέλεσμα θετικό για την φτωχολογιά (το αντίθετο) πως θα είναι σημαντικό;
Κι αφού δεν είναι σημαντικό πως θα ενδιαφερθείς;

Τι να σου τραβήξει την προσοχή;

Ως θεατής....τι άλλο;
Συμμετέχει μήπως με κάποιον τρόπο ο πολίτης;

Μετά τον Πατέρα: Ο Δρόμος προς την Ενηλικίωση



Σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό και εύστοχο βιβλίο το οποίο έχει ως αντικείμενο τη Ολοκλήρωση του Εαυτού κατά την Ενηλικίωση (Birth of a Self in Adulthood), η Dorothea McArthur παρουσιάζει 

μία σειρά από "Εντολές", τους άγραφους νόμους με τους οποίους οι πατεράδες αθέλητα ή ηθελημένα περιορίζουν την αυτονόμηση των παιδιών τους στο δρόμο προς την ενηλικίωση.




Συγκριτικά με τη σχέση μητέρας-παιδιού, συχνά η σχέση πατέρα-παιδιού (ακόμα και κατά την ενηλικίωση) είναι  δύσκολο να προσδιοριστεί. Επιφανειακά, οι πατεράδες που συντηρούν -μέσω των δικών τους συναισθηματικών αναγκών- την καθυστέρηση (ή μη επίτευξη) της αυτονομίας των (ενήλικων) παιδιών τους, βρίσκονται κρυμμένοι στο φόντο των οικογενειακών δρώμενων.


Κάποιοι από αυτούς τους πατεράδες έχουν εντυπωσιακά επαγγελματικά διαπιστευτήρια, διατηρώντας περίοπτη θέση στον επαγγελματικό και κοινωνικό τους χώρο. Επιδεικνύουν εξαιρετική επάρκεια και αυτοπεποίθηση στον επαγγελματικό τομέα, αλλά ψυχολογικά είθισται να νιώθουν ατελείς. Πιθανόν να είναι απρόθυμοι να εκφράσουν στοργή σε οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας, ενώ συχνά δε συμμετέχουν σε οικογενειακές συζητήσεις. Παρευρίσκονται σε σημαντικές εκδηλώσεις και ορόσημα των παιδιών τους (π.χ. γενέθλια, σχολικές εορτές, αποφοίτηση), αλλά δίχως ενθουσιασμό. Όταν αποφασίσουν να σταθούν στο προσκήνιο είναι είτε διότι οι ανάγκες τους δεν εξυπηρετούνται, ή διότι επιδιώκουν να αποτρέψουν σε κάποιο από τα παιδιά να φύγει από το σπίτι. 

Σε συνειδητό επίπεδο, οι ενέργειές τους είναι πάντα "για το καλό των παιδιών", "για να προσφέρουν ό,τι περνά από το χέρι τους, μέσα σε μία αγαπημένη οικογένεια". Αυτό δε σημαίνει ότι οι πατεράδες (όπως και οι μητέρες) δε μπορούν να αναζητήσουν από τα παιδιά τους να καλύψουν τις δικές τους συναισθηματικές ανάγκες με τρόπο που υπονομεύει την αυτονόμησή τους. 

Στις ακόλουθες oχτώ Πατρικές Εντολές που παρουσιάζει η McArthur, 

Καθοδηγούμενη από τους Δαίμονες: Στην Πτώση Σου Βρίσκεται η Αναγέννησή Σου.



Σε κοιτώ να στέκεσαι εκεί, νιώθοντας τόσο μόνη μες τη μιζέρια σου, σφαδάζοντας απ' τους πόνους. 
Θαρρείς και είσαι η μοναδική στον κόσμο που δεν της απόμεινε ούτε μία λυτρωτική ποιότητα, καθώς κηρύσσεις πόλεμο εναντίον αυτών των μυστικών σου πλασμάτων, εκλιπαρώντας να αγαπηθείς. Ο μοναδικός στραγγαλιστής ανάμεσα σε όλους τους άλλους που έχουν τα σκατά τους τακτοποιημένα. Η μοναδική που δε μπορεί πια να δεί ούτε το ίδιο της το πρόσωπο πίσω απ' τις μάσκες. Η μοναδική με τις τύψεις και τις ενοχές να διαρρέουν μες απ' τα μάτια της. 

Όχι, καλή μου, αυτή είναι πανανθρώπινη εμπειρία. Είμαστε όλοι συγγενείς στην οικουμενική μας ευθραυστότητα. 


Θα σου πω ένα μυστικό. 

Συγκέντρωσε τους δαίμονές σου, και φέρε μου τους, άπλωσέ τους γυμνούς επάνω στο στήθος σου. Το μωσαϊκό της μοναξιάς, των πόνων, των αποτυχιών, των λαθών, των ζωών που δεν έζησες. Το καλειδοσκόπιο των ρωγμών, των τεθλασμένων γραμμών, των ορμητικά ξεσκισμένων άκρων. Δε βλέπεις τί όμορφες που είναι, έτσι όπως διαθλούν το φώς; Δε μπορούν να υπάρξουν σκιές δίχως φως.

Οι ρωγμές υπάρχουν για συγκεκριμένο λόγο... 


από κει είναι που μπαίνει η αγάπη.

Κυτταρίτιδα: Δείτε πως θα απαλλαγείτε φυσικά



Η κυτταρίτιδα, αποτελεί το χειρότερο εφιάλτη των γυναικών-ακόμα και των διάσημων του Χόλιγουντ. Ιδιαίτερα τέτοια εποχή οι περισσότερες δίνουν την δική τους μάχη για να αντιμετωπίσουν την κυτταρίτιδα η οποία έχει την τάση να συγκεντρώνεται στα πόδια, στους γλουτούς και στην κοιλία.

Οι αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση της είναι οι ορμόνες, η κακή διατροφή, οι ανθυγιεινές συνήθειες, η ηλικία και το DNA
Δείτε τι να κάνετε για να μην μοιάζει το δέρμα με φλούδα από πορτοκάλι.

Δείτε πως τα..κύματα θεραπεύουν τη στυτική δυσλειτουργία!



Χαράς ευαγγέλια για όσους πάσχουν από στυτική δυσλειτουργί. Πλέον το πρόβλημα αυτό γίνεται παρελθόν χάρη στην επαναστατική θεραπεία της αγγειογένεσης η οποία γίνεται με κρουστικά κύματα-χωρίς φάρμακα, έχει μόνιμο αποτέλεσμα, είναι  ανώδυνη  και χωρίς καμία παρενέργεια.
 Του Κώστα Ρόκκα Ουρολόγου -Ανδρολόγου
 
Οι άνδρες των οποίων η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε πρόβλημα αγγείων, μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας σε ποσοστό 80%  έχουν φυσιολογικές σεξουαλικές επαφές χωρίς να χρειάζονται ούτε φάρμακα , ούτε ενέσεις.

Τι "κρύβει" μια λιποθυμία; Όλες οι αιτίες



Οι συχνές λιποθυμίες, οι ζαλάδες,  η έντονη αδυναμία αλλά και η σκοτοδίνη  ενδεχομένως είναι σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας.

Δείτε γιατί συμβαίνει αυτό!

Θεωρία του καταθλιπτικού ρεαλισμού




Οι καταθλιπτικοί είναι πιο ρεαλιστές και ακριβείς όσον αφορά στις ικανότητές τους, την κοινωνική τους εικόνα, τις αποτυχίες τους ή τις προβλέψεις για το μέλλον τους… 

Επίσης, έχουν μια πιο σαφή αντίληψη της πραγματικότητας σε σύγκριση με τους μη καταθλιπτικούς ανθρώπους.

 Σύμφωνα με τους Kornbrot και συν. (2013) τα άτομα με ήπια κατάθλιψη έχουν μια πιο ακριβή ικανότητα υπολογισμού και εκτίμησης του χρόνου. 

Η κύρια εξήγηση που δόθηκε είναι ότι τα άτομα με κατάθλιψη επικεντρώνονται περισσότερο στην ώρα και λιγότερο στις εξωτερικές επιδράσεις, με αποτέλεσμα να είναι πιο σαφείς στις εκτιμήσεις που στηρίζονται στη σκέψη τους. 

Ουσιαστικά περνούν τον περισσότερο χρόνο τους αξιολογώντας τα συναισθήματα και τα συμπτώματά τους, ασχολούνται δηλαδή με εσωτερικά στοιχεία. 

Εσσεται Ήμαρ- 5η Διάσταση εντός σου. μέρος δεύτερο.



Οπότε για κάθε μας απώλεια, μας λέει ο Φύλακας Άγγελος μας, υπεύθυνος είναι ο εγωισμός μας και το ότι κλειστήκαμε μέσα σε αυτό το κουστούμι. Έτσι ο εγωισμός και το κουστούμι, μας οδηγούν σε έναν αγωισμό. Δηλαδή σε μία διαδρομή αγώνα για ίαση. Όμως επειδή ο αγώνας αυτός βασίζεται πάλι στον εγωισμό μέσα από την άγνοια μας ως προς την εσώραση, δεν οδηγούμαστε στην επώαση αλλά στην υποδούλωση, σκλαβιά και οι απώλειες απλώνονται κάθε μέρα και περισσότερο.


Ο κάθε Φύλακας Άγγελος αυτή τη χρονική περίοδο, «τρέχει» για να προλάβει την αφύπνιση όλων των ψυχών. Ψάχνουν όλοι τρόπους να μας οδηγήσουν στην απόλυτη κάθαρση αυτού του αιθερικού φορέα, για να μην έχουμε ομαδικές απώλειες και τελικά απώλειες πλανητικού χαρακτήρα. Για να αποτρέψουμε κάθε μορφή τραγωδίας.

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΓΥΓΗ




Σίγουρα …..διαχρονικά ασχολήθηκαν πολλοί με το θέμα αυτό. Οι περισσότεροι εστίασαν στην αλληγορία του μύθου και το λογικό συμπέρασμα που κατέληξαν ήταν ότι : όταν κάποιος αποκτά δύναμη, τότε εκμεταλλευόμενος αυτήν την υπεροχή, βάζει κατά μέρος την ηθική ή το δίκαιο και ενεργεί προς ίδιον όφελος.

 Αυτή όμως είναι η προφανής επιφανειακή προσέγγιση και δεν θα μπορούσε να σταθεί επ΄ ουδενί , σε ένα μεγαλειώδες έργο σαν την ΠΟΛΙΤΕΙΑ του σοφού ανδρός Πλάτωνος, διότι τα νοήματα είναι πολύ πιο σύνθετα και η ουσία βαθύτερη. 

Η μια αλήθεια επικαλύπτει την άλλη και ο «υποψιασμένος» ερευνητής, δεν αρκείται στο επιφανειακό συμπέρασμα, αλλά πηγαίνει και σε άλλες ατραπούς, αναλύοντας όλες τις πτυχές ενός θέματος. Με την θεώρηση αυτή ας ξεκινήσουμε μαζί βήμα – βήμα σε μια νέα προσέγγιση, που μέχρι τώρα δεν έψαξε ούτε τόλμησε κανείς.

Η παράξενη ιστορία που αφηγείται ο Πλάτωνας στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ, έχει να κάνει με κάποιον πρόγονο του Γύγη του Λυδού : «….ει αυτοις γενοιτο οιαν ποτε φασιν δυναμιν Γυγου του Λυδού προγονω γενεσθαι…..» (έτσι ξεκινά το κείμενο). 


Ας θυμηθούμε λοιπόν τον μύθο ή την ιστορία που είπε ο μεγάλος φιλόσοφος.

Η τελική λύση πλησιάζει: Συμψηφισμός χρέους με πολεμικές αποζημιώσεις;

Η τελική λύση πλησιάζει: Συμψηφισμός χρέους με πολεμικές αποζημιώσεις;

Του Νίκου Σταματάκη
Καθώς οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές φαίνεται να διανύουν το τελευταίο τους στάδιο μέσα σε ένα φρενήρη ρυθμό επαφών και διαβουλεύσεων, προτάσεων και δηλώσεων, πολλά δείχνουν ότι οδεύουμε πλέον σε μια οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος με κούρεμα του χρέους ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι τμήμα τουλάχιστον του κουρέματος πιθανόν να επέλθει με συμψηφισμό με τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις. Παρότι είναι ακόμη νωρίς για τελικά συμπεράσματα, με ικανοποίηση σημειώνουμε ότι σε προεκλογική ανάλυση στις 4 Ιανουαρίου είχαμε περιγράψει τις προϋποθέσεις για μια τέτοια πορεία. Τι μας κάνει να ευελπιστούμε τώρα ότι αυτή θα είναι πράγματι η οριστική κατάληξη;
Καταρχήν οι απανωτές δηλώσεις στο τέλος της περασμένης εβδομάδας του Γερμανού Προέδρου Γκάουκ και της Καγκελαρίου Μέρκελ που αναγνώριζαν την ευθύνη της σύγχρονης Γερμανίας έναντι της Ελλάδας για τα φριχτά εγκλήματα των Ναζί στη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, και επομένως άνοιγαν με επισημότητα το ζήτημα των αποζημιώσεων. 

Δεν θέλω να είμαι τιμωρός κανενός, ούτε κριτής, ούτε σωτήρας… αυτό που επιλέγω είναι να Είμαι ο Εαυτός μου

Φωτογραφία της Βάσω Νικολοπούλου.

Αν ο καθένας μας αφιέρωνε λίγα λεπτά στην Αλήθεια, τούτα τα γραμμένα θα ήταν ένα δυνατό χτύπημα στον φόβο.

Ο καθένας μας μπορεί να βγει ανά πάσα στιγμή από τούτο το παιχνίδι ελέγχου και να ελευθερώσει τις Δυνάμεις του Ανθρώπου στην πιο αυθεντική τους μορφή, υπερβαίνοντας τις μικρές και ανούσιες θελήσεις της κλονισμένης μας Φύσης…
Σαν Μητέρα, σαν Σύντροφος, σαν Φίλη σε Αγαπώ τόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα να σε εξουσιάσω, μα ούτε να εξουσιαστώ από εσένα… Και αν δεν μπορούμε να πετάξουμε μαζί, δεν θα μπορούμε και να βαδίσουμε μαζί… Έτσι πάνε αυτά…

Και αν ο καθένας από εμάς ελευθέρωνε τον Εαυτό του και τους άλλους από το παιχνίδι ελέγχου, τότε θα είχαμε Ειρήνη στην Καρδιά και Ειρήνη στον Κόσμο…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα