Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ... ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ


Υπάρχει και η Ελλάδα της τιμής. Υπάρχει όσο κι αν τη σκεπάζει η Ελλάδα της ντροπής. Υπάρχουν και οι Έλληνες που κουβαλούν την αξία, τη δημιουργία, όχι τη ξευτύλα και τη φτήνεια.
Το 1959 στο Παρίσι ο μέγας Μίκης Θεοδωράκης μελοποίησε τρία ποιήματα του Γιώργου Σεφεριάδη, που έμεινε στην Ιστορία σα Σεφέρης, και κέρδισε σα σήμερα, 10 Δεκεμβρίου του 1963, το Νόμπελ, ανάμεσα από 80 ποιητές σ’ όλο τον κόσμο και στον τελικό ξεπέρασε και τον Πάμπλο Νερούντα. Τον Χιλιανό ποιητή τον οποίο επίσης μελοποίησε ο τεράστιος Μίκης.

Τότε θα έχεις ζήσει για εσένα !!!!



Σήμερα θέλω να πάρεις ένα καθρέφτη......και  να εκφράσεις θυμό στον εαυτό σου !  Θέλω να εκφράσεις αγανάκτηση σε σένα για εσένα.  Θέλω να σε ξυπνήσεις, να σε ενεργοποίησεις και να πεις . Οχι άλλο πια επεναλαμβανόμενα σκηνικά, όχι πια υπνωτισμένες , αυτοματοποιημένες κινήσεις και συμπεριφορές. Οχι πια ίδιες σκέψεις και ίδια αποτελέσματα! 
Τέρμα πια στο ξεπούλημα του εαυτού σου για να αρέσεις. Τέρμα στην εξαρτημένη ανάγκη για επιδοκιμασία των άλλων σττην οποία βάσιζες την αξία σου , την ηρεμία και ευτυχία σου ! 
Μη βάζεις πια άλλα τούβλα στο τοίχο που σε χωρίζει από τους άλλους κρίνοντας τους και ρίχνοντας την ευθύνη για την δική σου ζωή.
Μην μένεις άλλο στη φυλακή που έκτισες με παγειωμένες συμπεριφορές , με την εξαρτηση σου από το οικείο  και να δονείσαι σε μια διαρκή ανησυχία και αρνητικότητα για τα πάντα.

Απελευθερωθείτε από τα Συναισθηματικά Βαμπίρ και τα Αρνητικά Συναισθήματα και Δημιουργήστε μια Θετική Ζωή!

Πώς; Καταρχήν αναγνωρίζοντας ποιοι άνθρωποι γύρω σας ρουφούν τη θετική σας ενέργεια και βγάζοντάς τους από τη ζωή σας!



Μεγάλο μέρος των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος επικεντρώνεται στις σχέσεις του.  Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή, είτε το θέλουμε είτε όχι, με πολλά άτομα, κάποια από τα οποία ρουφούν τη θετική μας ενέργεια και μας αφήνουν ‘στεγνούς’, κουρασμένους, συναισθηματικά εξαντλημένους.  Αυτοί οι άνθρωποι που μας προκαλούν τέτοιες αντιδράσεις αποκαλούνται ‘συναισθηματικά βαμπίρ’, σε αναγνώριση του πόσο αρνητικές είναι οι συνέπειες της συναισθηματικής τους συμπεριφοράς και παρουσίας.

5 Σημάδια που δείχνουν ότι ένα συναισθηματικό βαμπίρ είναι δίπλα σας
  1. Νιώθετε μια ξαφνική κούραση – βαραίνουν τα βλέφαρά σας, έχετε υπνηλία
  2. Εντελώς ξαφνικά και χωρίς λόγο αλλάζει η διάθεσή σας και γίνεται αρνητική
  3. Ξαφνικά σας έρχεται η επιθυμία να ξεφύγετε, να κάνετε διάλειμμα, να φάτε θερμιδογόνα ‘παρηγορητικά’ φαγητά
  4. Αισθάνεστε δυσφορία, άγχος, πίεση, στεναχώρια ή, γενικότερα, αρνητικά
  5. Νιώθετε ‘ριγμένη’/ ‘ριγμένος’.

Δεν μπορώ να συγχωρήσω αυτό που μου είπες


leagive
Αυτός που δεν μπορεί να συγχωρήσει είναι ο δούλος της πικρίας, της αγανάκτησης και του θυμού του. Γεμίζει το σώμα του με αρνητικά συναισθήματα και αποθηκεύει στο είναι του συναισθηματικούς ρύπους που κρατούν τον πόνο ζωντανό. Η συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων με την πάροδο του χρόνου φτάνει να αλλοιώνει το χαρακτήρα του ατόμου και να τον κάνει καχύποπτο προς τους άλλους. Η μη συγχώρεση καταδικάζει το άτομο να συνεχίσει να ζει στο παρελθόν, χωρίς να είναι σε θέση να αλλάξει και να αναπτυχθεί αφού ζει και συνδέεται στενά με τις αναμνήσεις του. Το να δίνεις αλλά και να ζητάς συγχώρεση είναι στην ουσία η κατανόηση πως ουδείς είναι αλάνθαστος.
Κάποιες φόρες οι άνθρωποι θυμώνουν και κρατούν κακία για πράγματα που ο άλλος τους είπε. Και αυτό όμως είναι μεγάλο χάσιμο ενέργειας. Πολλές φορές κάποιος θα σας πει κάτι σκληρό είτε επειδή αυτή είναι η αλήθεια του, είτε επειδή θέλει να σας πονέσει. Αν εσείς ξέρετε πραγματικά ποιος είστε, τίποτα, μα τίποτα, από αυτά που θα πει δε θα σας αγγίξει και έτσι θα μπορέσετε να τον συγχωρέσετε για την μικροπρεπή του στάση.

Εύκολες λύσεις για τις δύσκολες αποφάσεις

Κάποια στιγμή στη ζωή μας χρειάζεται να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις είτε για τα προσωπικά μας, τις φιλίες μας ή την πορεία ενός γάμου, είτε για τα επαγγελματικά μας. Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε ένα δίλημμα ή πρέπει να πάρουμε μια δύσκολη απόφαση που θα φέρει αλλαγές στη ζωή μας καλό είναι να κάνουμε στον εαυτό μας 4 ερωτήσεις για να διαπιστώσουμε αν πήραμε τη σωστή απόφαση:
woman

Ο άνθρωπος πουλί ...



Της Νατάσσας Καραμανλή

-Θα ήθελα να ήμουν πουλί, είπες, να άνοιγα τα φτερά μου και να πετούσα μακριά.

Μακριά από όσα με πονούν, μακριά από ότι ματώνει τα ματιά μου.

Εκεί ψηλά, που ο αέρας εξευγενίζει τις μυρωδιές των ανθρώπων κι ο μοναδικός ήχος που ακούγεται, είναι αυτός που αφήνουν τα σύννεφα την ώρα που διαλύονται.

-Γιατί; σε ρώτησα.

-Γιατί τα πουλιά είναι ελευθέρα. Δες τα πόσο αμέριμνα πετούν. Κοίταξε Τις φτερούγες τους. Μόνο μια ματιά αρκεί, για να συλλάβεις την αρμονία που κρύβεται κάτω από το ζύγιασμα των φτερών τους. Και κάθε φορά που ανοίγουν αυτά τα μεγαλειώδη φτερά, ένα νέο ταξίδι ξεκινά. Κάθε φορά και διαφορετικό. Ανάλαφρο και ανεπιτήδευτο, σαν τον άνεμο που τα καθοδηγεί.

Η δύναμη της συνήθειας


Δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη για να καταλήξω ποια είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη δύναμη... Δυστυχώς...
Η δύναμη της συνήθειας ξεπερνάει τα πάντα, τους πάντες... 
Ακόμη και την αγάπη... 
Αυτή είναι και ο μεγαλύτερος μου φόβος...
Η συνήθεια ισοπεδώνει την εκτίμηση... Σαρώνει συναισθήματα κι αφήνει στην θέση της λάμψης μια σκόνη... Πούλβερη... 
Μόνο σε μία, όχι και τόσο κόσμια αρετή, θα μπορούσα να στρέψω την σάλπιγγα της απόγνωσης...
Στη φαντασία!

ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Ιστορική έρευνα της ημερομηνίας γέννησης του Ιησού Χριστού

Τα λίγα στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατά προσέγγιση χρονολόγηση της γέννησης του Ιησού, προέρχονται κυρίως από τα Ευαγγέλια του Λουκά και του Ματθαίου. 

Η προσκύνηση των μάγων". Πίνακας του Don Lorenzo Monaco


Ο Ιησούς (8-2 π.Χ. – 29-36) είναι το πρόσωπο του οποίου η διδασκαλία αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της Χριστιανικής θρησκείας.

To όνομα «Ιησούς» είναι η μεταγραφή, που εμφανίζεται σε διάφορες γλώσσες και βασίζεται στην ελληνική λέξη «Ἰησοῦς» προερχόμενη από την αραμαϊκή λέξη «ישוע» (Γιεσούα), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «יהושוע‎» (Γεχόζουα) που σημαίνει «η Σωτηρία του Γιαχβέ»).

Οι ακόλουθοι του Ιησού τον προσδιόρισαν ως τον αναμενόμενο «Μεσσία»(εβραϊκά: משיח‎, Μεσάια), που αποτελεί εβραϊκό όρο και σημαίνει «Χρισμένος», από την ελληνική λέξη «Χρίσμα», από την οποία προήλθε ο ελληνικός τίτλος «Χριστός», από όπου προέκυψε και η ελληνική ονομασία «Χριστιανός»). Πίστευαν πως ήταν ο σωτήρας, ο εκλεκτός απεσταλμένος του Θεού που θα ελευθέρωνε το έθνος του Ισραήλ από τους εχθρούς του και θα αποτελούσε ευλογία για όλα τα έθνη.

Ιστορική έρευνα της ημερομηνίας γέννησης του Ιησού Χριστού

Η ακριβής χρονολόγηση της ζωής του Ιησού είναι αδύνατη αφού οι υπάρχουσες μαρτυρίες που προέρχονται από την Καινή Διαθήκη χαρακτηρίζονται από χρονολογική ασάφεια και επίσης το αφετηριακό 1 μ.Χ. δεν εναρμονίζεται επακριβώς με τα γενικότερα ιστορικά δεδομένα των χρόνων εκείνων.

Το ημερολόγιο

Η γέννηση του Ιησού τοποθετείται γύρω στο 7 ή 6 π.Χ. ή μεταξύ του 4 ως 1 π.Χ.

Πως να «υπερασπίζεστε» τον εαυτό σας

Η διεκδίκηση των προσωπικών δικαιωμάτων είναι μια δεξιότητα που αναφέρεται στις διαπροσωπικές σχέσεις. Πρόκειται για την ικανότητα μετάδοσης στους άλλους των επιθυμιών, αναγκών και συναισθημάτων σας χωρίς να προσβάλλονται τα δικαιώματα των άλλων ή τα δικά σας. Αναγνωρίζετε τα δικαιώματα σας, ενώ ταυτόχρονα σέβεστε τα δικαιώματα των άλλων. Πριν υπερασπίσετε τα προσωπικά σας δικαιώματα, πρέπει να ξέρετε ποια είναι αυτά. Τα πιο βασικά, όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, είναι: Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ: Α) Να λέτε «όχι» χωρίς ενοχές. Β) Να λέτε «δεν ξέρω», «δεν καταλαβαίνω», «δεν με ενδιαφέρει» χωρίς ενοχές. Γ) Να αλλάζετε γνώμη και στάση. Δ) Να κάνετε λάθη για τα οποία θα αναλαμβάνετε την ευθύνη. Ε) Να έχετε δική σας γνώμη και άποψη, όπως και συναισθήματα και να τα εκφράζετε όποτε χρειάζεται. Στ) Να επιλέγετε ποιον και πότε θα βοηθήσετε. Ζ) Να έχετε ιδιωτικές στιγμές. Η) Να ρωτάτε και να ζητάτε από τους άλλους, κατανοώντας όμως και το δικό τους δικαίωμα να σας πουν «όχι». Θ) Να διεκδικείτε τα δικαιώματα σας χωρίς ενοχές.
Το να διεκδικείτε τα δικαιώματα σας σημαίνει ότι δεν υποτιμάτε τον εαυτό σας, αλλά ούτε και τους άλλους. Είναι άλλο πράγμα η διεκδικητικότητα και άλλο η παθητικότητα, η εχθρικότητα ή ο χειρισμός των άλλων. 
Με την παθητικότητα το άτομο αποφεύγει συστηματικά την σύγκρουση, την αντιπαράθεση με τους άλλους. Αποφεύγει την λήψη αποφάσεων και στοχεύει πάντα στην ευχαρίστηση των άλλων. Αν και σέβεται τα δικαιώματα των άλλων, δεν νοιάζεται διόλου για τα δικά του. 
Ο αντίθετος τύπος, ο «εχθρικός», διεκδικεί με την συμπεριφορά του την υπερίσχυση των δικών του δικαιωμάτων (θέλει μόνο να νικήσει), αδιαφορώντας για τους άλλους. 

Η αλήθεια βρίσκεται μέσα στην ψυχή μας, ας την ανακαλύψουμε όλοι μας.

Πονά η ψυχή; Ποιος σας στο έμαθε αυτό;
Κάνετε μεγάλο λάθος αν το πιστεύετε αυτό.
Τα αρνητικά συναισθήματα πονάνε!
Και η ψυχή ποτέ δεν έχει αρνητικά συναισθήματα, διότι έχει το δικό της τέλειο σώμα.
Μόνον το ανθρώπινο σώμα είναι επιρρεπή στα αρνητικά συναισθήματα. Γ'αυτό και η ψυχή μας δεν είναι θεϊκή αλλά ανθρώπινη. 
Αλλά αυτό δεν θα σας το μάθει κανείς!
***Για να ελέγχουν το μυαλό σας.***

Ο φόβος είναι το "τείχος" για να μην περάσουμε "απέναντι" στην αλήθεια της ζωής!!




Άραγε έχουμε δική μας σκέψη; Μπορούμε να διακρίνουμε την αλήθεια από το ψέμα; Και με ποιο κριτήριο;


Αν είμαστε και θεωρούμε τον εαυτό μας υπαρκτό, τότε θα πρέπει να είμαστε και αυτόνομα όντα στην σκέψη, άρα και στις πράξεις μας.


Οι άνθρωποι μεγαλώνουν από την στιγμή που γεννιούνται μέσα σε ομάδες ανθρώπων, είτε σαν κράτος, είτε σε μια ομάδα θρησκείας, είτε σε ένα στενό κύκλο Α περιβάλλοντος.

Οι σκέψεις που αναπαράγουν, η δική τους αλήθεια,  είναι η αλήθεια του περιβάλλοντος στο οποίο γαλουχήθηκαν και μεγάλωσαν. Και τα πιστεύω τους για την ζωή κυμαίνονται γύρω από αυτό, αφού ζουν μέσα σε αυτό.


Έτσι, οι αλήθειες των ανθρώπων στην ουσία είναι οι αλήθειες των ομάδων στις οποίες γεννήθηκαν μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν από αυτές.

ΜΥΓΑΣ ΕΓΚΩΜΙΟ ΑΠΟ ΛΟΥΚΙΑΝΟ



Η μύγα δεν είναι το μικρότερο των πτηνών, άν την συγκρίνωμε προς τα διάφορα είδη των κουνουπιών και άλλα ακόμη μικρότερα έντομα πτερωτά, αλλά είναι τόσο μεγαλύτερη από αυτά, όσο αυτή είναι από την μέλισσα μικρότερη.Το δε φτέρωμά της διαφέρει από το φτέρωμα των άλλων από τα οποία άλλα μεν έχουν φτερά και πτίλα σε όλο το σώμα, άλλα δε πτέρυγες με μακριά φτερά. Η μύγα είναι υμενόπτερη, όπως οι ακρίδες, τα τζιτζίκια και οι μέλισσες, αλλά τα φτερά της είναι τόσο απαλότερα όσο και μαλακότερα από τα Ελληνικά και Ινδικά υφάσματα. Είναι δε πλουμιστή, όπως τα παγώνια, άν παρατηροήσουμε προσεκτικά, όταν πετά στον ήλιο. Δεν πετά, όπως οι νυχτερίδες , με συνεχή κίνηση των πτερύγων, ούτε όπως οι ακρίδες με πηδήματα, ούτε όπως οι σφίγγες με βόμβο, αλλά η πτήσις της είναι εύστροφη και ομαλή, είτε αντίθετα, είτε προς την διεύθυνση του ανέμου πετά. Εκτός αυτού δεν πετά σιωπηλή αλλά άδουσα. το δε άσμα της δεν είναι δυσάρεστο όπως των κουνουπιών, ούτε θορυβώδες όπως των μελισσών  ή όπως των σφηκών ο φοβερός και απειλητικός βόμβος, αλλά είνται τόσο λιγυρότερο όσο γλυκύτεροι από την σάλπιγγα και τα κύμβαλα είναι οι αυλοί.

Εν Αρχή ην ο Λόγος. Ηλιούγεννα.







γράφει ο Knight of Creator
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/54/Abraxas%2C_Nordisk_familjebok.png


Δεν υπάρχει Ιερότερος μήνας απο τον Δεκέμβριο. Είναι ο μήνας που ο Θεός Ήλιος εορτάζει και δοξάζεται. Ο μήνας που ο Ήλιος, πάντοτε σε συμβολικό και πνευματικό επίπεδο, γεννιέται .


Δεν υπάρχει ανώτερος Θεός απο τον Ήλιο. Δεν υφίσταται πιο μοναχικός Θεός απο τον Ήλιο.

Εκει που οι Επιστήμονες και οι "ορθολογιστές" βλέπουν εναν πύρηνο αστέρα , τον ορατό ήλιο, εμείς βλέπουμε την Θεία Πρόνοια. 

Εκεί που οι Άπιστοι βλέπουν μόνο ύλη, εμείς βλέπουμε την Ιερή μουσική της Ζωής και τις απόκρυφες δονήσεις της.  

 Αν σας έλεγε κάποιος, πως ο Γιός του Θεού ο "μονογενής", 
ο Α και ο Ω , ο Λόγος και η Αιτία της ζωής, είναι ο Εωσφόρος και πως ο Θεός Πατέρας, είναι το Πνεύμα του Ήλιου, με βάση οσα εχετε προγραμματιστεί να πιστεύετε, δεν θα τον λέγατε τρελό ;

Αγαπάμε τον Ήλιο. Κυριολεκτικά τον Λατρεύουμε. Είναι ο Δημιουργός και συντηρητής της Ζωής. Δίχως Εκείνον, εμείς δεν θα υπήρχαμε. Δίχως την Αιώνια Θυσία Του, εμείς θα ήμασταν εγκλωβισμένοι στο Έρεβος της ανυπαρξίας. Όλα τα Άστρα και ολοι οι πλανήτες, υπηρετούν το αιώνιο Καθήκον της Ζωής. Τι θα μπορούσε να είναι οι Θεοί, αν όχι το ίδιο το σύμπαν ; 

UFO εκτοξεύει δέσμη κόκκινου φωτός προς την Γη (Βίντεο)

Ημερομηνία παρατήρησης: 5, Δεκεμβρίου, 2014 


Τοποθεσία παρατήρησης: τροχιά της Γης, ​​στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Αυτό το UFO, χρώματος κόκκινου, πιάστηκε από 
live cam του διαστημικού σταθμού  να εκτοξεύει  μια ακτίνα κόκκινου φωτός προς την κατεύθυνση της Γης.

Παρά το γεγονός ότι  κόκκινα ΑΤΙΑ έχουν παρατηρηθεί κοντά στον ΔΔΣ, παρακολουθούμε μια δέσμη φωτός από ένα από αυτά που δεν έχει ποτέ καταγραφεί πριν. 

Μεγαλεία και μικρότητες

Μεγαλεία και μικρότητες
Ένα από τα πρώτα πράγματα που μου απαγόρευσε ο διευθυντής του καναλιού που δούλευα όταν ξεκινούσα το δημοσιογραφιλίκι, ήταν τα υποκοριστικά. Ειδικά όταν πρόκειται για θέματα δουλειάς. Φράσεις όπως «έχω δουλίτσα» απαγορεύονταν αυστηρά. Δεν μπορεί να παίρνεις τη δουλειά σου στα σοβαρά και να τη λες δουλίτσα. Με το υποκοριστικό είναι σα να την υποτιμάς. Κι όταν την υποτιμάς, την αφήνεις να μένει μικρή. Ε, μην περιμένεις μεγάλα πράγματα.
Το ίδιο διάστημα, είχαμε μπει σε μια φάση που όλα έπρεπε να είναι μεγαλειώδη. Μεγάλες ιδέες μας είχαν καρφωθεί στο μυαλό για μια μεγαλειώδη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων που είχαμε στα σκαριά. Μεγάλα κτίρια στέγαζαν τις μεγάλες εταιρείες στις οποίες εργαζόμασταν, που συνήθως έδιναν και μεγάλους μισθούς (αν και όχι σε μας).
Το μεγάλο κανάλι ήταν τρόπος ζωής, παρά το ότι οι μεγάλες ιδέες προωθούνταν από τα κανάλια όλων των μεγεθών. Ο Έλληνας διεκδικούσε τα περασμένα του μεγαλεία. Το ότι ήταν πολύ μικρός για να τα διαχειριστεί, ήταν άλλο θέμα.

ΥΠΟΘΕΣΗ προσανατολισμού τύμβου Καστά Αμφίπολης

Περίληψη:
Φαίνεται ότι υπάρχει σχέση προσανατολισμού του μνημείου με: Πυραμίδες Αιγύπτου, Βαβυλώνα, Έφεσο, Τροία, Ιερό Άμμωνα Δία Χαλκιδικής, Δελφούς.
Το σχήμα έλλειψης στην κορυφή φαίνεται συμβατό με τις αποτυπώσεις Πολυμενάκου.


 

Ανάλυση:
Ο κύριος Λεφαντζής μας έδωσε πληροφορίες, σε σχέση με την κάτοψη του τύμβου, τις δύο κορυφές που δημιουργούν έλλειψη, και αναφέρθηκε στον σημαντικό προσανατολισμό του τάφου. 


Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, καθώς και όλες τις διασταυρωμένες και έγκυρες πληροφορίες σε σχέση με τις διαστάσεις του μνημείου και την γεωγραφική του θέση, προσπάθησα να αποτυπώσω το σχήμα της έλλειψης στην κορυφή του τύμβου, και από αυτό προέκτεινα τις παράλληλες που σχηματίζονται στις μοίρες που προκύπτουν, με χρήση google earth που υπολογίζει την παραμόρφωση της ευθείας λόγο του σφαιρικού σχήματος της γης, και δίνει ανάμεσα σε δύο σημεία στον χάρτη την χιλιομετρική τους απόσταση καθώς και την υπό γωνία διαφορά τους (μοίρες).

Ένα Καρδιολογικό Φάρμακο κατά του Διαβήτη

Μια νέα οπτική στη θεραπεία του διαβήτη προέκυψε από πειράματα που έγιναν σε ποντίκια από την επιστημονική ομάδα του University of Birmingham, Alabama, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για ένα κοινό φάρμακο που χρησιμοποιείται στην καρδιολογία για την αντιμετώπιση της πίεσης και των αρρυθμιών. Η δραστική ουσία ονομάζεται βεραπαμίλη και φαίνεται να έχει ευεργετικές δράσεις στη καρδιά του προβλήματος που είναι ο θάνατος των β-κυττάρων του παγκρέατος, και είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της ινσουλίνης. Ας δούμε όμως πως φτάσαμε σε αυτήν την εξέλιξη:
Η αρχική παρατήρηση ήταν ότι τα ποντίκια που είχαν υψηλό σάκχαρο, είχαν μεγάλα ποσοστά απώλειας β-κυττάρων. Η γλυκόζη δηλαδή ήταν τοξική και κατέστρεφε τα β-κύτταρα. Παράλληλα μεγάλη αύξηση παρουσιαζόταν σε μια ουσία που ονομάζεται thioredoxin-interacting protein (TXNIP), η οποία σχετίζεται με τον θάνατο τον β-κυττάρων. Όταν οι ερευνητές διέγραψαν από το DNA των ποντικιών το γονίδιο που εκφράζει την ουσία ΤΧΝΙΡ, διαπιστώσανε τα ποντίκια αυτά ήταν πλήρως προστατευμένα από την ανάπτυξη του σακχαρώδη διαβήτη.

Επιβεβλημένη Φτώχεια


Επιβεβλημένη Φτώχεια
Η πραγματικότητα της φτώχειας
“Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καταστήσεις ακίνδυνους τους φτωχούς είναι να τους εκπαιδεύσεις να θέλουν να μιμούνται τους πλούσιους”  Carlos Ruiz Zafón, 1964 Ισπανός συγγραφέας
Πολλά γράφονται κι ακούγονται για το μέγεθος της φτώχειας, δημοσιεύεται ένας σωρός μελετών με εκτιμώμενα ποσοστά σε διάφορες χώρες προσπαθώντας να απεικονίσουν με αριθμούς, ένα μέγεθος το οποίο δεν είναι ούτε μετρήσιμο ούτε αντικειμενικό.Η φτώχεια είναι ένα τελείως διαφορετικό φαινόμενο από εκείνο του υποσιτισμού και της εξαθλίωσης.
Θα μπορούσαμε να ορίσουμε την φτώχεια, ως την ανισότητα, τη διαφορά, την αδυναμία δυνατότητας πρόσβασης σε αυτό που η κοινωνία καθορίζει σαν “καλό” και “ωραίο” αποκλεισμός από τον κυρίαρχο τρόπο ζωής. Ενας επιβεβλημένος τρόπος ζωής που δεν είναι ποτέ ο τρόπος ζωής της πλειοψηφίας του πληθυσμού, αλλά ο τρόπος ζωής των πλουσίων, που δίνει τον τόνο με τον επιδεικτικό και προνομιούχο καταναλωτισμό του. Αυτό που κάνει τους φτωχούς – φτωχούς, είναι η ασημαντότητα τους σε σύγκριση με ένα κοινωνικό-πολιτισμικό πρότυπο που προκαλεί και προσανατολίζει τις επιθυμίες.
Στο Περού, γίνεσαι φτωχός όταν είσαι ξυπόλητος, στην Κίνα όταν δεν έχεις ποδήλατο, στην Ευρώπη όταν δεν μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητο, στη δεκαετία του 1930 όταν δεν είχες τηλεφωνική συσκευή, στη δεκαετία του 1960 όταν δεν είχες τηλεόραση, το 1970 όταν δεν είχες έγχρωμη τηλεόραση κ.ο.κ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα