Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

"Πούτιν: "Η βρετανική βασιλική οικογένεια σκοτώσε την πριγκίπισσα Νταϊάνα""



O Πούτιν έχει αποδείξεις οτι η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε από την βρετανική βασιλική οικογένεια

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει εκδώσει πρόσκληση για δράση στους ανθρώπους της Βρετανίας, λέγοντας ότι μετά τη δολοφονία της αγαπημένης τους πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν από 18 χρόνια, η χώρα πρέπει να ασκήσει δίωξη κατά της βασιλικής οικογένειας μετά την οριστική απόδειξη αποκαλύφθηκε ότι αυτοί ήταν υπεύθυνοι γι 'αυτήν δολοφονία.

Κατά τη διάρκεια εορταστικού γεύμα Χριστουγέννων στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν κατηγόρησε τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Φιλίππο, και τον πρίγκιπα Κάρολο για την διοργάνωση δολοφονίας της πριγκίπισσας Νταϊάνα μέσω MI6 πράκτορες στο Παρίσι. Λέει ότι, μιλώντας με τον Elton John στο τηλέφωνο τον περασμένο μήνα, οτι ήταν μυημένος έχει αποδειξεις ότι η βασιλική οικογένεια είχε αίμα στα χέρια τους.


Κατά τη διάρκεια μιας άτυπης και στοχαστικής ομιλίας, ο Πούτιν είπε σε μια επίλεκτη ομάδα αγαπημένων συναδέλφων και εγκεκριμέων από το κράτος δημοσιογράφους ότι η βάναυση δολοφονία της Νταϊάνα του προκάλεσε δάκρυα κατά τη χρονική στιγμή, το 1997, και ότι ήξερε κατά βάθος ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε φάουλ-play .

Πώς να Θεραπεύσεις την σκωληκοειδίτιδα (χωρίς χειρουργείο)!

Πώς να Θεραπεύσεις την σκωληκοειδίτιδα (χωρίς χειρουργείο)!
Μια μικρή ιστορία…
Όπως όλοι, έτσι και εγώ, αναπολώ συχνά τα πιο αθώα και ανέμελα χρόνια της παιδικής ηλικίας. Η περίοδος του δημοτικού σχολείου μόνο ευχάριστες και χαρούμενες αναμνήσεις αναδύει στη μνήμη μου. Όλες ευχάριστες πλην μιας. Αυτής της τετάρτης δημοτικού με τον αγαπημένο μου συμμαθητή και παιδικό φίλο, τον Κώστα. Ο Κώστας ήταν καταπληκτικό παιδί. Καλός και έξυπνος μαθητής, αλλά και «παιχταράς» στο ποδόσφαιρο (μεγάλο προσόν τότε!).
Ο Κώστας, λοιπόν, κάποια σχολική μέρα της άνοιξης, αφού σηκώθηκε, κινούμενος προς τον πίνακα, σέρνοντας χαρακτηριστικά το δεξί του πόδι και διπλωμένος σχεδόν στα δύο, έκανε εμετό και κατέρρευσε στο έδαφος μπροστά στα εμβρόντητα μάτια του δασκάλου και όλων μας. Για να μη μακρηγορώ, όμως, η ιστορία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε σε τοπική κλινική με την «απαραίτητη» αφαίρεση της σκωληκοειδούς αποφύσεως.
Το Πρόβλημα
Τα χρόνια περάσανε, η ιατρική τεχνολογία εξελίχτηκε, αλλά η πρωτόγονη και βάρβαρη συνήθεια της αφαίρεσης ζωτικών οργάνων και ιστών, συνεχίζεται, δυστυχώς, ακόμη και σήμερα από «βιαστικούς» χειρουργούς, οι οποίοι είναι πάντα έτοιμοι, με το νυστέρι ανά χείρας.
«Μου έσωσε τη ζωή», ακούω συχνά να αναφέρουν αρκετοί, οι οποίοι με κολακευτικά λόγια στολίζουν τους θεράποντες ιατρούς τους. Και συμφωνώ απόλυτα ΜΟΝΟ στη σπάνια και εξαιρετικά κρίσιμη περίπτωση της περιτονίτιδας.
Όσον αφορά την απλή και ακίνδυνη φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης, γνωστή και ως σκωληκοειδίτιδα, αυτό είναι ένα μεγάλο φιάσκο, το οποίο μαζί με το άλλο διαδεδομένο «σπορ» της αφαίρεσης των αμυγδαλών, έχει οδηγήσει σε αρκετά προβλήματα υγείας, στη μετέπειτα ζωή όσων υποβλήθηκαν στις ανώφελες και άδικες αυτές επεμβάσεις.

ΠΥΡΕΤΟΣ. Φίλος και όχι Εχθρός!

ΠΥΡΕΤΟΣ.  Φίλος και όχι Εχθρός!
«Ψήνεται στον πυρετό». Αυτή είναι μια πολύ συχνή έκφραση, η οποία ακούγεται από εκατομμύρια στόματα ανήσυχων γονέων, κυρίως κατά την περίοδο του χειμώνα. Η άγνοια φέρνει πάντα φόβο και πανικό και το χειρότερο όλων, σπασμωδικές και ανώφελες αποφάσεις.
Μια εξ αυτών των αποφάσεων είναι η άμεση επίσκεψη σε κάποιο παιδίατρο ή ακόμη χειρότερα η καταστολή του πυρετού με λήψη αντιπυρετικών φαρμάκων, όπως ασπιρίνη, ντεπόν ή κάποια δυνατή αντιβίωση. Οι γονείς ανησυχούν και λαμβάνουν αποφάσεις, ενώ τα πάσχοντα παιδιά ατάραχα χαίρονται, γιατί απέχουν από τα μαθήματα του σχολείου.
Πυρετός = αδιαθεσία και αυτόματη παραμονή στο κρεβάτι. Και ποιος από εσάς δε νοσταλγεί τις ημέρες των παιδικών χρόνων, όπου το «τρίψιμο» του θερμόμετρου στην κουβέρτα πήγαινε «σύννεφο», προκειμένου να ξεγελάσουμε τη μαμά με έναν «ξαφνικό» τεχνητό πυρετό.
Τι είναι ο Πυρετός
Ο πυρετός είναι ΠΑΝΤΑ φίλος και ΠΟΤΕ εχθρός. Ο πυρετός, ο πόνος, η διάρροια, η ναυτία και ο εμετός είναι τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα μιας οξείας αδιαθεσίας – ασθένειας, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην έντονη τοξίνωση του αίματος και των ιστών.
Το σώμα του ασθενή έχει περιέλθει σε μια όξινη κατάσταση, η οποία χρήζει άμεσης ξεκούρασης καιαποτοξίνωσης.
Ο πυρετός οφείλεται σε συσσώρευση σάπιας και ζυμωμένης τοξικής ύλης, κυρίως στο παχύ έντερο, η οποία, λόγω της ελαττωματικής αφόδευσης, οδηγείται με τη μορφή δηλητηριωδών αερίων εκ νέου στην κυκλοφορία του αίματος. Το παχύ έντερο δεν μπορεί να επιτελέσει την κύρια αποστολή του, που είναι η απέκκριση των τοξινών, με συνέπεια την έμμεση δηλητηρίαση κυρίως του συκωτιού, των νεφρών, του δέρματος, του αίματος και της λέμφου.
Όσο πιο υψηλός ο πυρετός, τόσο καλύτερα για τον ασθενή. Γιατί, μετά από κάθε τρικυμία ή θύελλα, επέρχεται πάντα η ηρεμία και η γαλήνη. Ο πυρετός αφήνει εξαντλημένο τον ασθενή, αλλά το ανοσοποιητικό του σύστημα, κατόπιν, είναι πιο δυνατό από ποτέ. Ένα βήμα πίσω και δύο μπροστά.

Πώς θα ξορκίσουμε τους φόβους μας

Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ο εγκέφαλος, ξέρετε, δεν σκέφτεται αφηρημένα, αλλά με εικόνες. Κάθε σκέψη που κάνουμε, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, μεταφράζεται σε εικόνα από τον εγκέφαλό μας. Δεν μπορούμε λοιπόν να τον κοροϊδεύουμε, όπως οι περισσότεροι νομίζουν.

Δεν ωφελεί, να κάνουμε δηλώσεις θετικές, ευχαριστίες, προσευχές, προσπαθώντας έτσι να ξορκίσουμε το όποιο κακό φοβόμαστε. Αυτό που φοβόμαστε παραμένει σαν εικόνα στο υποσυνείδητο και δημιουργεί την ενεργειακή αναστάτωση που
προκαλούν οι ορμόνες του στρες, όσα λόγια και αν λέμε εμείς, θετικά.

Η ενεργειακή κατάσταση του οργανισμού δεν γίνεται να είναι καλή, εάν δεν πιστέψει ο άνθρωπος στη δημιουργική (για να μην τρομάξει κάποιους η λέξη "Θεϊκή") δύναμη που υπάρχει μέσα του και τον κρατάει στη ζωή. Αν δεν πιστέψει πως η δύναμη αυτή, που υπάρχει μέσα σε κάθε ζωντανό ον,  είναι πολύ μεγαλύτερη από την μικρή ανθρώπινη λογική του και δεν αφεθεί με εμπιστοσύνη να τον οδηγήσει στη ζωή του.

Αυτό επιτυγχάνεται, σύμφωνα με τον ιατροφιλόσοφο Deepak Chopra, με την άσκηση στη σιωπή και την παρατήρηση. 

Μένοντας μόνος, με ήρεμο νου, σε απόλυτη σιωπή, για λίγο ο άνθρωπος καθημερινά και παρατηρώντας με υπομονή τις ίδιες του τις σκέψεις και το ίδιο του το σώμα και τις λειτουργίες του (αναπνοή, καρδιακούς παλμούς, ζεστασιά της κυκλοφορίας του αίματος  κ.λπ) έρχεται σιγά-σιγά σε επαφή με την ίδια του τη φύση και τη δύναμή του. Μία δύναμη που επειδή, ακριβώς, βρίσκεται μέσα του, δεν μπορεί κανείς να του την στερήσει… Μία δύναμη που μπορεί να τον οδηγήσει στην εκπλήρωση του σκοπού και των ονείρων του. Αν την πιστέψει και την κάνει βοηθό και οδηγό του, γιατί αυτό του χαρίζει αισθήματα γαλήνης και ασφάλειας, θετικά συναισθήματα που ομαλοποιούν και δυναμώνουν την συνολική του ενέργεια …

Η θυμαπάτη της ομοφυλοφιλίας


Πώς δημιουργείται η ομοφυλοφιλία; Γιατί ο άνθρωπος έχει ωθήσεις που είναι ενάντια στον μηχανισμό του κι ενάντια στην επιβίωση;
Η ομοφυλοφιλία είναι μια αυτοκαταστροφική τάση του ατόμου, σε φυσικό και πνευματικό επίπεδο, καθώς η δημιουργικότητα εμποδίζεται και οι μηχανισμοί της δημιουργικότητας στρέφονται ενάντια στο άτομο. Αυτό μας δείχνει ότι οι μηχανισμοί του ανθρώπου κατέχονται από ορισμένες δυνάμεις, είτε από οντότητες ή και από σκεπτομορφές, και όχι από την αναπτυσσόμενη ψυχή.
Η ενοχικότητα απέναντι στο άλλο φύλο είναι βασική αιτία που δημιουργείται αυτή η αυτοκαταστροφική τάση. Στο παρελθόν (είτε στο απώτερο ή στο πρόσφατο), το άτομο ενήργησε ενάντια στο άλλο φύλο, και τα πρόσωπα και οι πράξεις αυτές δημιουργούν ένα συνονθύλευμα σκεπτομορφών, που σχηματίζουν τελικά μια θυμαπάτη που κατέχει το άτομο και τον μηχανισμό του, ελέγχοντάς το. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι η μόνη εκδήλωση κρυμμένης ενοχικότητας αλλά οποιαδήποτε άλλη αυτοκαταστροφική τάση κρύβει ενοχικότητα.
Όταν ενεργήσουμε ενάντια σε κάποιο άτομο, κακοποιώντας, αν το εκμεταλλευτήκαμε ή αν το βλάψαμε ή το σκοτώσαμε, η εικόνα του ατόμου αυτού εντυπώνεται στο υποσυνείδητό μας και αρχίζουμε και μισούμε τον εαυτό μας. Η εικόνα του ατόμου και κάθε ατόμου που μας θυμίζει το άτομο αυτό, μας θυμίζει και την βλαβερή μας πράξη, γι’ αυτό ασυνείδητα αρχίζουμε και μισούμε όλα αυτά τα άτομα, μισώντας ουσιαστικά τον εαυτό μας και την πράξη μας. Στο παρελθόν (αλλά και στο παρόν) ήταν συχνή η κακοποίηση και εκμετάλλευση της γυναίκας, κάτι που μέσω του μηχανισμού της ενοχικότητας οδήγησε πολλούς ανθρώπους που έκαναν τέτοιες πράξεις να μισούν το άλλο φύλο γιατί τους θυμίζει τις πράξεις που έκαναν, και τελικά να γίνονται ομοφυλόφιλοι. Το αντίστοιχο γίνεται και με κακοποίηση ανδρών.

Τι βοηθάει μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο ;


Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Καρδιολογικό περιοδικό Circulation, με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έγινε σε ασθενείς που νοσηλεύθηκαν σε καρδιολογικό τμήμα, για ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο.

Όπως επισημαίνουν οι συγγραφείς, το 20% των ασθενών που νοσηλεύονται για παρόμοιο λόγο, είτε επανεισάγονται για νοσηλεία είτε φεύγουν από τη ζωή μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Θέλοντας να καταλάβουν τι είναι αυτό που κάνει άλλους ασθενείς να αλλάζουν τη ζωή τους και να ζουν πολύ καλά μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο, ενώ άλλοι γίνονται χειρότερα ή καταλήγουν, οι ερευνητές αποφάσισαν να μελετήσουν του ψυχολογικούς παράγοντες των ασθενών που θεραπεύθηκαν για οξύ ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο στη κλινική τους, και ζήτησαν από τους ασθενείς της μελέτης τους, να απαντήσουν σε διάφορα ερωτηματολόγια. 
Το ένα διαπίστωνε τον βαθμό αισιοδοξίας των θεραπευμένων ασθενών,  ένα άλλο τον βαθμό ευγνωμοσύνης που ένιωθαν εκείνοι γενικά στη ζωή τους, και άλλα τους βαθμούς άγχους και κατάθλιψης.

Χειρουργική γονιδίων !!!

Γεια σας φίλες και φίλοι μου

Η ιατρική και η βιολογία προχωρούν. Τα γονίδια, ο τρόπος λειτουργίας τους  και οι επιδράσεις του τρόπου ζωής και σκέψης μας επάνω σε αυτήν την λειτουργία, αποτελούν την βάση όλων των ασθενειών, όπως αποδεικνύεται όλο και περισσότερο από τις επιστημονικές έρευνες.

Παρ΄ όλα αυτά όμως, η άποψη πως πρέπει να αλλάξει κάποιος τον τρόπο ζωής και σκέψης του για να θεραπευθεί από την ασθένεια που τον παιδεύει, δεν αποδίδει σε κάποιον οικονομικά οφέλη, όσο και αν είναι λογική και αποδεδειγμένη
αυτή η άποψη από πολλούς επιστήμονες στην εποχή μας.

Και για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε τους ίδιους τους ασθενείς ικανοποιεί τις περισσότερες φορές, αφού δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τον κόπο να αλλάξουν συνήθειες και τρόπο σκέψης.

Έτσι, τα οικονομικά συμφέροντα από τη μία, και το χαμηλό επίπεδο αυτογνωσίας και κατανόησης του εαυτού πολλών ανθρώπων ανάμεσά μας, από την άλλη, οδηγούν την ιατρική σε επεμβατικές μεθόδους όλο και πιο εκπληκτικές.

Έχει αρχίσει η χειρουργική των γονιδίων!!!!

Για ποιο λόγο δημιουργήθηκε η ράτσα σκύλων "Ντόπερμαν";

Σε 10

Τα Dobermann Pinschers, είναι από τις πιο κοινές ράτσες των ζώων συντροφιάς, καθώς και η ράτσα σκύλων που είναι γνωστή για την έμφυτη της ικανότητα να προστατεύει το σπίτι και την οικογένεια της, αλλά και για την εξυπνάδα της. 

Ως είδος, αναπτύχθηκε το 1890 στην πόλη Apolda της κεντρικής Γερμανίας , από τον Karl Friedrich Louis Dobermann. Ο κύριος αυτός, την εποχή εκείνη έκανε ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα, καθώς ήταν «συλλέκτης φόρων»

Όπως πολλοί συνάδελφοί του, δέχονταν συχνά επιθέσεις από πολίτες που αδυνατούσαν να πληρώσουν. 

Αποφάσισε λοιπόν, να δημιουργήσει ένα νέο είδος σκύλου το οποίο θα έπαιρνε μαζί του για να τον προστατεύει ή με την παρουσία του να αποτρέπει τις επιθέσεις αυτές. 

Οι μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις του πλανήτη!

Οι μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις του πλανήτη!

Είναι κράτος εν κράτη. Το μαύρο χρήμα το οποίο διαχειρίζονται από τις παράνομες δραστηριότητές τους, φτάνει ακόμη και το Εθνικό Ακαθάριστο Προϊόν μιας χώρας. Οι νόμοι δεν ισχύουν για αυτούς όπως για τους υπολοίπους, ενώ κυβερνήσεις και δικαιοσύνη αδυνατούν να τις αντιμετωπίσουν αν και γνωρίζουν την ύπαρξή τους καλά. Αυτές, είναι οι τέσσερις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις του πλανήτη.
Οι μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις του πλανήτη!

1. Yamaguchi Gumi

Είναι η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση της Ιαπωνίας. Η ιστορία της ανιχνεύεται στα εργατικά συνδικάτα των αχθοφόρων της πόλης Kobe στην ανατολική ακτή της Ιαπωνίας όπου βρίσκεται και η έδρα της οργάνωσης. Ιδρυτής της θεωρείται ο Harukichi Yamaguchi, του οποίου τα όνομα και φέρει.
1acriminalorg1
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ιαπωνικής αστυνομίας, η οργάνωση αυτή έχει στις τάξεις της πάνω από 55.000 ενεργά μέλη σε όλη τη χώρα, τα οποία είναι χωρισμένα σε ανά τόπους φατρίες οι οποίες διοικούνται από τη μητρική στο Kobe. Είναι από τις πλουσιότερες παγκοσμίως. Τα κέρδη της (δισεκατομμύρια ετησίως), προέρχονται από εκβιασμούς, έλεγχο του τζόγου, λαθρεμπόριο όπλων, εμπόριο ναρκωτικών, real estate, αλλά και χειραγώγηση μετοχών του χρηματιστηρίου. Το 2007, ένα μέλος της οργάνωσης δολοφόνησε τον δήμαρχο του Ναγκασάκι, γιατί ένα όχημα του Δήμου χτύπησε το δικό του.

Ο φάρος

Ο φάρος

Ένα πλυβραβευμένο, τρυφερό και συγκινητικό video.

Μια ιστορία για το πως οι γονείς υποστηρίζουν τα παιδιά τους ώστε να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Ό,τι και αν συμβεί, οι γονείς θα είναι πάντα εκεί για να στηρίξουν τα παιδιά τους, όπως ο φάρος λάμπει πάντα για τα πλοία.

Από πού ξεκίνησαν οι μάγοι για να προσκυνήσουν το Θείο βρέφος;



Για την καταγωγή των μάγων που ταξίδεψαν ως τη Βηθλεέμ για να προσκυνήσουν και να προσφέρουν δώρα στον νεογέννητο Χριστό υπάρχουν πολλές απόψεις. Σε διάφορα κείμενα παρουσιάζονται ως Πέρσες, Άραβες, Βαβυλώνιοι,, Αιγύπτιοι, Αρμένιοι, Αφγανοί κ.ά. Πάντως, ο Ευαγγελιστής Ματθαίος – ο μόνος που ανέφερε το γεγονός στο ευαγγέλιό του – δεν παρέχει λεπτομέρειες ούτε για τον αριθμό τους ούτε για το τι ακριβώς ήταν αυτοί οι μάγοι. Ωστόσο η πληροφορία ότι έφτασαν από την ανατολή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κατάγονταν από την Περσία.

Οι 10 γενναιότεροι στρατοί που γνώρισε η ιστορία


Από το στρατό του Μέγα Αλέξανδρου στους Σπαρτιάτες πολεμιστές, τις ρωμαϊκές λεγεώνες, τους Βίκινγκς και τους Σκύθες. Αυτοί είναι οι γενναιότεροι στρατοί που γνώρισε ο κόσμος (Pics)

Για να επιβληθεί, λοιπόν συνέθεσε στρατό, με τη βοήθεια του οποίου εξαπλώθηκε στα πέρατα τη Γης, δημιουργώντας θρυλικές αυτοκρατορίες, συγκεντρώνοντας αμύθητα πλούτη και κατακτώντας σημαντική θέση στην ιστορία.
Παρακάτω ακολουθούν οι δέκα ισχυρότεροι στρατοί της αρχαιότητας.
10. Οι Σκύθες
 
Οι Σκύθες θεωρούνταν δίκαια μερικοί από τους πιο γενναίους πολεμιστές που γνώρισε η ιστορία. Ο στρατός αποτελούνταν κυρίως νομάδες βοσκούς. Οι Σκύθες κατάφεραν να κυριαρχήσουν στις στέπες που εκτείνονται στη σημερινή περιοχή του Πόντου και της Κασπίας θάλασσας, την ιστορική Σκυθία.
Οι πολεμιστές ήταν τόσο γενναίοι και θεωρούνταν μερικοί από τους καλύτερους ιππείς της αρχαιότητας. Οι ιστορικοί αναφέρουν ότι η επιρροή που ασκούσαν στους γειτονικούς πολιτισμούς, αλλά και ο τρόμος που προκαλούσαν ήταν μεγάλος.

ΕΛΕΝΗ


Φωτογραφία: Η Ελένη στην Τροία, Evelyn de Morgan, 1898.

Βάσω Δενδροπούλου

 Η σημερινή δημοσίευση, αφορά στην Ελένη την προελληνική, όμως, θεϊκή βασίλισσα κι όχι την Ελένη του Τρωϊκού πολέμου για την οποία πολλά έχουν γραφτεί.

Η μυθική ηρωίδα Ελένη, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η προελληνική θεά της βλάστησης. 

Στην τέχνη μέχρι το 600 π.χ, παριστάνεται γυμνή ανάμεσα σε δυο αντρικές μορφές που την κρατούν από τα χέρια, έτσι που είναι αδύνατον να ξεχωρίσει κανείς πού τελειώνει το πανάρχαιο θέμα της θεάς της φύσης και πού αρχίζει η αρπαγή ή η απελευθέρωση της μυθικής ηρωϊδας. Και στη Σπάρτη, όπου ποτέ δεν έπαψε να είναι θεά, εικονίζεται ανάμεσα στους Διόσκουρους με τη μορφή ξόανου με τα λατρευτικά της σύμβολα στο κεφάλι και στα χέρια. 

Δεν είναι γνωστό σε ποιο από τα δυο ιερά της λατρευόταν στο περίφημο της Θεράπνης ή στον Πλατανιστά. Οι Σπαρτιάτες, πάντως, γιόρταζαν τα "Ελένεια" κι η γιορτή ως την ύστερη αρχαιότητα διατήρησε κατάλοιπα δεντρολατρείας. 

Ricardo Salazar: Ο Περουβιανός πάστορας είναι ο νέος Νοστράδαμος; «Ο Γ΄ΠΠ θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2016»

Μόνο άσχημα νέα έχει ο πάστορας Ricardo Salazar για την ανθρωπότητα και το νέο έτος ο οποίος έχει αυτοαναγορευθεί σε ένα νέο «Νοστράδαμο» προβλέποντας ότι ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει τον Ιούνιο!
«Η Κίνα και η Ρωσία θα ξεκινήσουν τον Γ΄ΠΠ εναντίον των ΗΠΑ μέσα σε έξι μήνες από τη στιγμή που η Ευρώπη θα κλείσει τα σύνορά της εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης» λέει ο Salazar. Αλλά να ήταν μόνο αυτό «καλά»  θα ήταν.
Ένας τεράστιος αστεροειδής πρόκειται επίσης να συγκρουστεί με την Γη προκαλώντας  μεγάλους σεισμούς σε όλο τον πλανήτη, με περισσότερους από 1,2 δις. θανάτους, ενώ ο προβλέπει ακόμη και την δεύτερη έλευση του Χριστού η οποία θα πραγματοποιηθεί   λίγο αργότερα.
Μάλιστα ο «προφήτης» είναι τόσο σίγουρος ότι όλα αυτά θα γίνουν και θα επιτύχει στις προβλέψεις του εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν που έχει δημιουργήσει και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από το τέλος του 2015 μέχρι το 2023 όπου και θα γίνει η Δευτέρα παρουσία.

Απίστευτο το πως επιδρούν τα αβοκάντο στην υγεία!

550_334_112643Τα αβοκάντο μπορεί να βελτιώνουν το λιπιδαιμικό προφίλ και την υγεία των αγγείων, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνει κανείς, διότι περιέχουν και πολλές θερμίδες, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Όπως εξηγούν στην εφημερίδα «New York Times», τα αβοκάντο είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, ενώ περιέχουν και πλήθος βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μικροθρεπτικών συστατικών.
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε, η βιταμίνη Κ που είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών στην τρίτη ηλικία, το κάλιο που ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, η λουτεϊνη που προστατεύει την υγεία των ματιών και το φολικό (ή φυλλικό) οξύ που είναι μία σημαντική βιταμίνη του συμπλέγματος Β.
Τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά υπάρχουν σε μικρές ποσότητες, αλλά αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως παρέχουν ωφελούν την υγεία.
Αρκετές κλινικές μελέτες έχουν δείξει πως τα διαιτολόγια που περιέχουν αβοκάντο μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της «κακής» (LDL) χοληστερόλης, επειδή το φρούτο περιέχει φυτικές στερόλες – μία ομάδα θρεπτικών συστατικών που περιορίζουν την απορρόφηση χοληστερόλης από το έντερο.
Μία μικρή κλινική μελέτη, εξάλλου, έδειξε ότι οι γυναίκες με τύπου 2 διαβήτη που ακολουθούν μία διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη (συμπεριλαμβανομένων αυτών του αβοκάντο) έχουν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Ο γνωστός σεφ Jamie Oliver απέδειξε στο δικαστήριο ότι τα McDonald’s δηλητηριάζουν τους πελάτες τους!

1948


Διατροφικό σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους έφερε στο φως στην Αμερική ο 
γνωστός σεφ Jamie Oliver όταν διαπίστωσε πως στα χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald’s υπήρχε μια «ροζ βλέννα» («pink slime») ύποπτης προέλευσης.

Μετά από εργαστηριακές έρευνες δεν άργησε να αποδειχτεί πως αυτή η «ρόζ βλέννα» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά διοξείδιο του αμμωνίου στο οποίο ξεπλένουν το μοσχαρίσιο λίπος. 
Η αποκάλυψη αυτή, εκτός του ότι έπεσε σαν κεραυνός στην διατροφικά κακομαθημένη αμερικανική κοινωνία, σήκωσε και θύελλα διαμαρτυριών τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τους περισσότερο ευαισθητοποιημένους γύρω από τη διατροφή.
Κυριολεκτικά αποτροπιαστική είναι η εικόνα που έδωσε ο Jamie Oliver περιγράφοντας λίγο ως πολύ το χάμπουργκερ της γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας:

Η ανατολή του Χειμερινού Ηλιοστασίου!



Η πιο μικρή μέρα και η πιο μεγάλη νύχτα του χρόνου! 

Εκεί που, πάνω από τους ιερούς Δελφούς, ανταμώνουν οι δυο Θεοί, ο φωτεινός Φοίβος με το ολόχρυσο άρμα του κι ο θυρσοφόρος Διόνυσος, ανεβασμένος στη λαμπερή λεοπάρδαλη των άστρων! 

Εκεί που, σαν μια υπέροχη χιονόλευκη καρδιά, ανταμώνουν ο κύκνος της Υπερβορέας κι ο κύκνος (κύκλος) της ζωής! 

Είθε το αντάμωμα αυτό αντάμωμα φιλίας, ειρήνης, ευζωίας και σωφροσύνης να γίνει και να φωτίσει επιτέλους των ψυχών το ζόφο, το σκοτεινό αιθέρα της σημερινής ανθρωπότητας, σε Ανατολή και σε Δύση, σε Βορρά και σε Νότο!

Έτσι απλά για να μην φεύγει η Ζωή άδικα και βιαστικά…Βγαίνω από το μαντρί και στοπ!


H προοδευτική κοινωνία δεν καθορίζεται από την κυβέρνησή της , αλλά από τον σεβασμό των πολιτών στις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας των Όντων. 
Και επειδή η έννοια της ελευθερίας, όπως και η έννοια της δικαιοσύνης, χαρακτηρίζονται συνήθως από μια υποκειμενική ηθική, χρειάζεται ο κάθε πολίτης να γνωρίζει αυτές τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας των Όντων, ώστε αν αποφασίσει να υποστεί μια μορφή ηθικής δέσμευσης σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο , να είναι συγκαταβατικός με το ότι δεν είναι αντικειμενικά τα κριτήριά του, ώστε να καθορίζουν και την κοινωνία μέσα στην οποία αναπτύσσεται.

Χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι οι κοινωνίες αναπτύσσονται μέσα από τον σεβασμό στην πολυμορφία των επιλογών, αλλιώς έχουμε ανάπτυξη ισοδύναμη με εκείνη των προβάτων.

Βγαίνω από το μαντρί-βοσκώ-μπαίνω στο μαντρί.

Για αιώνες την ηθική την καθόριζαν οι θρησκείες… και γι’ αυτό ακριβώς οι άνθρωποι δεν έμαθαν ποτέ τις θεμελιώδεις αρχές την ελευθερίας των Όντων, έτσι ώστε να μην επιτρέπουν σε μια προσωπική αντίληψη περί των πραγμάτων της Ζωής να γίνεται απαίτηση και προς τους άλλους, όταν η διαφορετικότητα ούτε τους βλάπτει, ούτε τους περιορίζει.
Αν εγώ θέλω να καεί το σώμα μου και να σκορπιστούν οι στάχτες του στον Ταϋγετο, δεν βλέπω που μπορεί να βλάψει αυτή μου η επιλογή, τον διπλανό μου που θέλει να ταφεί με τις «τυμπανοκρουσίες» της θρησκείας του.

15 λάθη της γλώσσας του σώματος που πρέπει οπωσδήποτε να μην κάνετε

Η γλώσσα του σώματος και τα κρυφά σινιάλα που εκπέμπει έχουν αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο μελέτης ενώ η προσπάθεια αποκωδικοποίησης της, έχει αναδειχθεί σε νέο πεδίο ερευνών.
Young_woman-body_language
Τι συμβαίνει όμως όταν πρόκειται για την καριέρα; Ποιες είναι εκείνες οι εκφράσεις του σώματος που φανερώνουν πόσο επιτυχημένος είσαι ή όχι; Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε ώστε να μην σαμποτάρουμε την καριέρα μας; Το έγκυρο QZ.com, παρουσιάζει τις 15 εκφράσεις του σώματος που σχετίζονται με την επιτυχημένη πορεία μας δεν είναι και τόσο προφανείς όσο νόμιζαν κάποιοι μέχρι τώρα.
1. Καμπούριασμα
Όταν καμπουριάζουμε υποδηλώνουμε πως δεν επιθυμούμε να βρισκόμαστε στο χώρο που είμαστε. Το σώμα με αυτή τη στάση φανερώνει πόσο πολύ βαριόμαστε, και δημιουργούμε έτσι μια άσχημη εικόνα για εμάς στους γύρω μας. Δεν θα έλεγες ποτέ στο αφεντικό σου «Δεν θέλω να κάτσω να σε ακούσω», αλλά το σώμα σου το λέει με σαφήνεια. Το μυαλό είναι κωδικοποιήμενο να χρησιμοποιεί τόσο χώρο, όσο χρειάζεται ανάλογα με τους ανθρώπους που υπάρχουν σε αυτό.
Όταν καθόμαστε σε ίσια στάση και με τους ώμους υψωμένους τότε υποδηλώνουμε πως διαθέτουμε εξουσία στο χώρο. Αντίθετα, το καμπούριασμα φανερώνει πως πιεζόμαστε από το χώρο, νιώθουμε άβολα και λιγότερο δυναμικοί. Σε συζητήσεις η σωστή στάση του σώματος προκαλεί το σεβασμό και από τις δύο πλευρές.

Η Εμπειρία του Θεού


Μπορούμε να Γνωρίσουμε τον Θεό; Να Τον Γνωρίσουμε Πραγματικά, να Νοιώσουμε Τι είναι, να Ενωθούμε Μαζί Του, να Ζήσουμε Μέσα στην Πραγματικότητά Του, στην Παρουσία Του, στην Ζωή Του; Ναι Μπορούμε. Ο καθένας Μπορεί. Όμως, για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, Μπορούμε να Γνωρίσουμε Μονάχα τον Αληθινό Θεό, Αυτόν που Υπάρχει, τον Ζωντανό Θεό. Δεν μπορούμε να γνωρίσουμε τον Θεό που αντιλαμβάνονται ή φαντάζονται οι άνθρωποι, την ιδέα που έχουν οι άνθρωποι για τον Θεό. Γιατί αυτό που συλλαμβάνουν οι άνθρωποι με την διανόησή τους είναι μια διανοητική κατασκευή, μια κατασκευή του νου κι όχι κάτι που υπάρχει πραγματικά. Ποτέ δεν μπορούμε να γνωρίσουμε πραγματικά, στην πραγματική ζωή, κάτι που είναι ψεύτικο, που δεν υπάρχει. Υποτίθεται ότι η «Ιδέα περί Θεού» των ανθρώπων αναφέρεται σε κάτι Πραγματικό, σε κάτι πέρα από τις ανόητες προλήψεις των ανθρώπων, ή αυτά που νομίζουν ότι γνωρίζουν.

Πρέπει λοιπόν να Προσεγγίσουμε το Πραγματικό που υποδεικνύει η ιδέα, που συνήθως είναι μια «διαστρεβλωμένη εικόνα» προερχόμενη από την αμάθεια των ανθρώπων. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει στην αληθινή ζωή και με τους όρους της αληθινής ζωής κι όχι μέσα από την διανόηση ή μέσα από εξωτερικές ανθρώπινες δραστηριότητες όπως, η διαδικασία της προσευχής, η θρησκευτική επιθυμία, ή οι όποιες εξωτερικές ιεροτελεστίες. Η Αληθινή Προσέγγιση του Θεού γίνεται πέρα από όλα αυτά, στην  Σιωπή των εξωτερικών φαινομένων, στην Ιερή Σιγή που Αποκαλύπτει το Ζωντανό, το Αληθινό. Η Πραγματική Προσευχή (που διακρίνεται από την ψεύτικη προσευχή των ανθρώπων) Τελειώνει στην Σιωπή, στην Απόλυτη Σιωπή. Μέσα σε Αυτή την Αληθινή Προσευχή της Απόλυτης Σιωπής Πραγματοποιείται η Ένωση με τον Θεό.

Λέμε ότι Μπορούμε να Γνωρίσουμε το Θεό, ο καθένας Μπορεί. Πως το βεβαιώνουμε αυτό; Με ποιο δικαίωμα το ισχυριζόμαστε και με ποιο τρόπο μπορούμε να το αποδείξουμε; Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ απλά αν θέλουμε να τα δούμε. Είναι η ανθρώπινη σκέψη που παραμορφώνει την Πραγματικότητα και κάνει τα πράγματα να φαίνονται δύσκολα.

Θεός αν ήμουν...

Αν ήμουνα Θεός για μια μέρα, όχι, δεν θα σε γέμιζα με πλούτη, αξίες και δόξα! Αν στα δώσω, θα τα χάσεις πολύ γρήγορα, γιατί δεν θα ξέρεις πως βγαίνουν. Θα σου έδειχνα τον πλούτο της προσωπικότητάς σου, την αξία της μοναδικότητάς σου και τη δόξα της ύπαρξής σου. Όταν τα δεις αυτά, μπορείς να αποκτήσεις ότι θέλεις!
Αν ήμουνα Θεός για μια μέρα, όχι, δεν θα σε απάλλασσα από την κακομοιριά σου! Αν το κάνω, σύντομα πάλι εκεί θα ξαναβρεθείς. Θα σου τόνιζα συνεχώς ότι δεν σε έκανα δέντρο για να μην μπορείς να κουνηθείς από εκεί που βρίσκεσαι. Δράσε!
Αν ήμουνα Θεός για μια μέρα, όχι, δεν θα σου χάριζα την αγάπη. Αν το κάνω, είναι σαν να απορρίπτω την ελεύθερη βούληση του δημιουργήματός μου. Γεννήθηκες αγάπη και εκπαιδεύτηκες στο φόβο. Κάποια στιγμή, άρχισε επιτέλους να επιλέγεις πιο προσεκτικά τις επιρροές σου!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΕΣΚΕΝΑΖΙ ΕΒΡΑΙΟΙ



ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Θεός του φωτός (άγγελος), της ποίησης και της μουσικής. 
Γιος του Δία και της Λητώς.
Μόλις γεννήθηκε ο θεός, ένα χρυσό φως πλημμύρισε τη Δήλο, το νησί όπου γεννήθηκε.
Ο Απόλλωνας τρεφόταν με νέκταρ και αμβροσία και έγινε τόσο όμορφος, που ο πατέρας του, ο Δίας, τον ονόμασε θεό του φωτός.
Ο Φοίβος (λαμπρός), όπως λέγανε τον Απόλλωνα, οδηγούσε κάθε πρωί το άρμα του Ήλιου και φώτιζε τον κόσμο.
Εκείνος έμαθε στους ανθρώπους την τέχνη της μουσικής, του τραγουδιού και της ποίησης
.

Χρησμός του Μαντείου των Δελφών:
«ΕΣΘ΄ ΗΜΑΡ, ΟΤΕ ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΛΙΝ ΕΛΕΥΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣ ΑΕΙ ΕΣΤΑΙ».

ο τεταρτος ηλιος τεταρτη γενεα εστιν θεοτητος γονη φανησεται εν μεσημβρια εγερθησεται γαρ γυνη ελληνις εκ της Εβραιδος χωρας ονοματι Μαρια και τεξεται υιον και καλεσουσι το ονομα αυτου Ιησουν.

Προσεξε και τον διχως ψευδος μαντη Απολλωνα.
Αυτόν που εχει ξεχασει τη συνηθισμενη του ασαφεια και τα πλαγια λογια και δινει γυμνη την αληθεια ακομη και χωρις τη δικη του θεληση. Με πιεζει, λεει, ενας ουρανιος.
Ο οποιος είναι φως τριλαμπες. Αυτος δε που θα υποστει τα παθη, Θεος είναι, χωρις να παθει τιποτε η θεοτητα του. Διοτι είναι συγχρονος θεος και ανδρας, παιρνοντας όλα τα ανθρωπινα χαρακτηριστικα από θνητη γυναικα. Από τον σταυρο , την υβρη, την ταφη, από τα ματια του εχυσε δακρυα θερμα. Αυτος πεντε χιλιαδες χορτασε με (πεντε) αρτους. Αυτό δε ηθελε δυναμη θεικη. Ο Χριστος είναι ο δικος μου Θεος. Ο οποιος εσταυρωθη εις το ξυλον, ο οποιος πεθανε, ο οποιος εκ του ταφου ανηλθε εις τον ουρανον. Αυτά διηγειται ο Απολλων ο θεος σου»
Ολοι οι ρητορες εμειναν αφωνοι, διοτι αυτές οι προφητειες ητανε γνωστες και από τον ελληνικο κοσμο προερχομενες,και όχι από τον «απιστο λαο», δηλαδη τους εβραιους, οι οποιοι τον μισησαν συμφωνα με την Σιβυλλα.

ΟΛΟΝ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ








ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ-ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Ανάλυση επίλογος

ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛ-ΟΝ- ΦΩΣ
ΥΙΟΣ Ο ΠΥΡ ΦΩΣ ΛΟΓΟΣ 



ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΟΥΣ ΘΕΟΣ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΩΝ 
ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ KOΣΜΟΠΟΙΗΣΕ  ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΕΔΙΑ

ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΩΝ ΓΕΝΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΑΠΟ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ


....................

.....................................


Κάποτε..έξω και μακριά από τα Φωτεινά Πεδία, γεννήθηκε μια σκοτεινή υγρή φύση, από το σκότος, όπου τα στοιχεία της σκοτεινής υγρής φύσης αποτελούντο από Πυρ και Πνεύμα, και ενώ ακόμη ήταν μισογεννημένη αυτή η σκοτεινή φύση, πριν ολοκληρωθεί η γέννηση της, από τα Φωτεινά Πεδία υψώθηκε Άγιος Λόγος πάνω από αυτήν, και από την σκοτεινή φύση ενώθηκε το πυρ μαζί με το πνεύμα που επλανάτο πάνω από την γη και τα νερά μαζί με τον ελαφρό αέρα, αφήνοντας την γη και τα νερά μόνα τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί από την ένωση του Αγιου Λόγου, με το Πυρ και Πνεύμα γέννημα του σκότους, μία διπολική φύση με πυρ και πνεύμα διπολικό, χωρίς όμως να Αγιαστούν η γη και τα νερά. 


Η γη και τα νερά, ως τα βαρύτερα κατωφερή στοιχεία της σκοτεινής υγρής φύσης, παρέμειναν μόνα τους δίχως την ένωση με τον Άγιο Λόγο.

Ο περικλείων τους κύκλους, και τις δίνες των ριζών τους, (πύλες),
ο Δεύτερος Νους δημιουργός, που γεννήθηκε από τον Φωτεινό Λόγο, από Πυρ και Πνεύμα, με τέλειες ενέργειες των δυνάμεων της Αρμονίας, εκ του Φωτός προερχόμενες,Ομοούσιος με τον Φωτεινό Λόγο του Πατέρα Νου Θεού, βρίσκεται μέσα στην θνητή δημιουργία περικλείοντας τους επτά κύκλους της διπολικής φύσης, αλλά και μέσα στους κύκλους με τα δημιουργήματα του την επονομαζόμενη ως Ειμαρμένη, με σκοπό να επιφέρουν την Αρμονία μέσα στους επτά κύκλους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα