Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Μόνο ένας άνθρωπος που αγαπάει, ένας άνθρωπος που ονειρεύεται, μπορεί να αντέξει την ενέργεια που παράγει η απουσία του πόνου».

Elio D’ Anna ‘’Η Σχολή των Θεών’

Ο πόνος και όλα όσα γνωρίζουν οι άνθρωποι... δίνουν νόημα στη ζωή τους. 
Τους κάνουν να πιστεύουν ότι είναι ζωντανοί.

Είχα το χρόνο να αναλογιστώ για πολύ καιρό αυτές τις λέξεις. Μήνες τώρα, βίωνα στο πετσί μου το πόσο παράδοξη ήταν η ανθρώπινη κατάσταση. 

Στις καταστάσεις γαλήνης, χαράς, απουσίας κάθε οδύνης, ο άνθρωπος νιώθει να εκμηδενίζεται. 

Άμεση Εκπλήρωση - DEEPAK CHOPRA




Η βασική αρχή της αρχαίας γνώσης συνίσταται στο ότι το πνεύμα, η συνείδηση, είναι η υπέρτατη πραγματικότητα. Είναι το μη τοπικό θεμέλιο της ύπαρξης το οποίο διακρίνεται σε αντικειμενική και υποκειμενική πραγματικότητα. Η υποκειμενική πραγματικότητα υφίσταται μέσα σας, με τη μορφή των σκέψεων, των συναισθημάτων, των επιθυμιών, της φαντασίας, των φαντασιώσεων, των αναμνήσεων και των βαθύτερων φιλοδοξιών. 

Η αντικειμενική πραγματικότητα είναι το υλικό σας σώμα και ο κόσμος που αντιλαμβάνεστε με τις αισθήσεις σας. Και οι δύο αυτές πραγματικότητες συνυπάρχουν και εξαρτώνται η μία από την άλλη. Δεν προκαλούν η μία την άλλη, και όμως αλληλεξαρτώνται. Σχετίζονται μη αιτιατά η μια με την άλλη.

Εσύ Ποια Τραύματα Κουβαλάς που Χρειάζονται Γιατρειά;





"Η θεραπεία είναι θέμα χρόνου, αλλά μερικές φορές είναι και θέμα ευκαιρίας". 

Ιπποκράτης







Η θεραπεία είναι η επαναφορά στην κατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας και ευεξίας. 


Δημ. Αντωνίου: ΣΟΚ: Ναυάγησε η Εξαγορά της Eurobank από το ΤΧΣ! Διαβάστε τις Δικαστικές συνέπειες για τα Δάνεια. Αναγκαστική η Αφαίρεση της Αδείας της. Τι έγιναν τα 5.8 δις. της εξαγοράς? Τι θα γίνουν οι καταθέσεις?

[
[Φωτό: Γ. Δαυίδ (νέος Πρόεδρος?) της Eurobank, A. Σακελλαρίου (Δ/νων Συμβουλος ΤΣΧ), 

Ένσταση Νομιμότητας Εκπροσώπησης της Eurobank και Πληρεξουσιοτήτων των δικηγόρων της
 
Πρόλογος: Το παρακάτω κείμενο είναι το περιεχόμενο της αναφοράς μου στις αρμόδιες αρχές και στο εισαγγελέα, αλλά και –κατάλληλα κι ελαφρά προσαρμοσμένο-και το κείμενο ΕΝΣΤΑΣΗΣ νόμιμης εκπροσώπησης της Eurobank και των πληρεξουσιοτήτων των δικηγόρων της ενώπιον των δικαστηρίων, με την οποία (ένσταση) πετυχαίνεται την αποβολή της από το δικαστήριο και την έκδοση της δικαστικής απόφασης υπέρ σας.

Χαμηλές προσδοκίες από τις Γερμανικές Εκλογές


Λίγες μόνο μέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές και το κλίμα ακόμα να ανεβάσει στροφές. Μετά τη στιγμιαία αναταραχή που προκάλεσε η ανακίνηση του ελληνικού ζητήματος από τον Σόιμπλε, η γερμανική πολιτική σκηνή επανήλθε στα πρότερα, δηλαδή στην ηρεμία νεκροταφείου, όπως ελέχθη χαρακτηριστικά. Αν και απανταχού οι εκλογές αποτελούν τη χαρά των media, τα αντίστοιχα γερμανικά φαίνεται ότι αδυνατούν να τη συμμερισθούν  Συχνό είναι το φαινόμενο, οι εκλογές να απουσιάζουν από τα πρωτοσέλιδα, ενώ όπως έγραψε ειρωνικά ο Gideon Rachman στους FT το  θέμα που μονοπωλεί αυτή τη στιγμή τη Γερμανία είναι αν οι σχολικές καντίνες θα πρέπει να διαθέτουν vegetarian σάντουιτς τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. «Η Γερμανία vegetarian σε ένα κόσμο γεμάτο σαρκοβόρα». 

Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης ....της Οικογένειας Μητσοτάκη!




Έτσι μάλιστα ....βγαίνει συμπέρασμα !!!! 
Κόψιμο από τη ρίζα, και στη συνέχεια, να καούν όλα τα ριζώματα για να μην ξαναπετάξει ούτε παραφυάδα... Αυτό το γενεολογικό δένδρο, πρέπει να εξαφανιστεί από προσωπου γης. 

Ο 'Ηλιος Παραμένει Παράξενα Ήσυχος!!!

Ο ήλιος πηγαίνει παράξενα ήσυχη

15, Σεπτεμβρίου 2013 - ALERT  όλα ήσυχα  : Με σχεδόν ολόκληρο τον δίσκο του Ήλιου εντελώς άνευ ηλιακών κηλίδων, η δραστηριότητα της ηλιακής  έκλαμψης έχει σταματήσει. 

Μετρήσεις από τον δορυφόρο NOAA GOES 15 , δείχνουν ότι η παγκόσμια εκπομπή ακτίνων x του ήλιου, που αποτελεί τη βασική μέτρηση της ηλιακής δραστηριότητας, έχει σταματήσει. 

Η ησυχία είναι απίθανο να σπάσει αυτό το Σαββατοκύριακο. 

Γιατί επιβάλλεται να μαρινάρουμε τα ψητά κρέατα με δεντρολίβανο!

δεντρολίβανο Γιατί επιβάλλεται να μαρινάρουμε τα ψητά κρέατα με δεντρολίβανο!
Τα τελευταία εκατόν πενήντα χρόνια η αρχαιότερη κουζίνα της Ευρώπης η Ελληνική κουζίνα έχει εγκαταλειφθεί από τους ίδιους τους Έλληνες που… στρέφονται όλο και περισσότερο προς τις δυτικού τύπου διατροφικές συνήθειες – και όχι μόνο -
η στροφή αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη τα τελευταία πενήντα χρόνια….
 
η Ελληνική παραδοσιακή δίαιτα,που μέχρι το 1960 προστάτεψε τους Έλληνες από πάρα πολλά χρόνια νοσήματα,τα τελευταία χρόνια έχει αντικατασταθεί,από τον Ελληνικό πληθυσμό,από νέα ξενόφερτα πρότυπα διατροφής…

σε αυτό το αποτέλεσμα συνετέλεσαν τα περισσότερα βιβλία μαγειρικής που εκδόθηκαν 
στην Ελλάδα από Έλληνες συγγραφείς,από τα μέσα του δέκατου όγδοου (18ου) αιώνα 
και μετά,μέχρι το 1960….

Σπίτι 55 τετραγωνικών, σε 29 τετραγωνικά, Ιαπωνία

Οι Ασιάτες δεν την παλεύουν. Απλώς. Υπερπλήρης κατοικία σε οικόπεδο 52 τετραγωνικών μέτρων. Δείτε τις φωτογραφίες.


Σημείο : Σουτζινάμι, Τόκιο, Ιαπωνία
Αρχιτέκτονες, κατασκευαστες, συντελεστές: Kota Mizuishi, Mizuishi Architects Atelier, Kentaro Nagasaka, Tatsuoki Nakajima, Hirano-kensetu
Τετραγωνικά οικοπέδου : 52.14 τ.μ.
Περιοχή δόμησης : 29.07 τ.μ.
Εμβαδόν κατοικίας : 55.24 τ.μ.

Επτά «δολοφόνοι» του σπέρματος υπεράνω πάσης υποψίας



Οι δολοφόνοι του σπέρματος πραγματικά μπορεί να βρίσκονται παντού, από το γρήγορο και πρόχειρο φαγητό που καταναλώνει κανείς, μέχρι το χαλαρωτικό ντους που απολαμβάνει. Χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία το σημείο εισόδου τους στον οργανισμό, διάφορες χημικές ουσίες με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά μπορεί να βλάψουν το σπέρμα. Οι ουσίες αυτές μπορεί να έχουν επίπτωση στην ποσότητα του σπέρματος, στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων καθώς και στο DNA των κυττάρων.

Είναι ήδη γνωστές οι μελέτες που ανέδειξαν τη σχέση των στενών σελών στα ποδήλατα με τη στυτική δυσλειτουργία, καθώς και αυτή των αντικαταθλιπτικών με την αλλοίωση του σπερματικού DNA. Υπάρχουν όμως και απλές καθημερινές συνήθειες που «κρύβουν» χημικές ουσίες επιβλαβείς για την αναπαραγωγική υγεία του άνδρα. Εύκολα κανείς μπορεί να συνδυάσει την ελεύθερη διακίνηση αυτών των ουσιών στην αγορά με την αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση υπογονιμότητας. Τα καλά νέα είναι σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι αν κάποιος γνωρίζει που κρύβονται οι ουσίες αυτές, μπορεί εύκολα να τις αποφύγει. Πιο κάτω αναφέρονται οι 7 πιο απρόσμενοι παράγοντες που θέτουν σε κίνδυνο την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών.

Έσταξε κερί στο ξύλινο τραπέζι; Η ζημιά εύκολα διορθώνεται



Όλα τα κεριά δημιουργούν μια απαλή ατμόσφαιρα χαλάρωσης. Κάποιες φορές όμως συμβαίνει να στάξουν επάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια, όπως ένα καλογυαλισμένο τραπέζι. Ακόμα και αν το έπιπλο είναι ακριβό, όλα διορθώνονται.

Ο ΚΑΚΟΣ ΧΩΡΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΠΙΘΗΚΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ





Μια φορά και ένα καιρό, σε ένα χωριό κατοικούσαν ήσυχοι και ευσεβείς άνθρωποι. Ήταν όλοι δεμένοι μεταξύ τους και βοηθούσε ο ένας τον άλλο σε κάθε δυσκολία τους και έτσι ζούσαν σαν αδέλφια, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Εκεί στο χωριό όμως, ζούσε και ένας πολύ μοχθηρός άνθρωπος, ποτέ του δεν γελούσε και δεν ευχαριστιόταν με τίποτα. Όταν έβλεπε τους συγχωριανούς του να μαζεύονται και να μιλούν αγαπημένοι, αυτός ζήλευε και σκεφτόταν πως θα τους βάλει να φαγωθούν για να γελάσει και το δικό του χειλάκι. Μόνο όταν τσακώνονταν οι άλλοι, αυτός ένιωθε χαρούμενος. Τα μάγουλα αυτού του κακού ανθρώπου, ήταν κατάμαυρα από την κακία και την μοχθηρία που είχε. Ποτέ δεν τα έβλεπες ροδοκόκκινα σαν τους άλλους χωρικούς και έτσι τον φώναζαν μαυρομαγουλάρα. Ο μαυρομαγουλάρας πάντα καθόταν μόνος του, γιατί δεν καταδεχόταν την παρέα  των άλλων χωρικών. 

~ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ~



<< Η Σοφια παντοτε λατρευε την Ακροπολη και την πλακα με τα παλαια σοκακια και τα γεματα μνημες αρχοντικα . Η ευκαιρια που της δοθηκε να βρει ενα παλιο αρχοντικο με κηπο κατω απο την Ακροπολη ηταν σκετο θαυμα ...Ενα σπιτι μεσα στις φυλλωσιες και στα αρχαια ,ενας χωρος γεματος θετικη ενεργεια και παλαιοτητα . Ενας εκπληκτικος χωρος για την δουλεια της σαν θεραπευτρια και διαμεσο Αγγελων .....Μα το κυριοτερο ηταν τα υπεροχα αγαλματα των Αγγελων που κοσμουσαν τον κηπο και τη μεγαλη βεραντα του οροφου . 

<< ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ >> το ελεγαν ολοι εκει και κανενας δεν εμεινε μεσα του για πολλα χρονια ....Η Σοφια θεωρησε τον εαυτο της τυχερο ,το ειχε ζητησει αυτο το σπιτι ,το ειχε αιτηθει στο συμπαν ,και τωρα μολις ειχε μετακομιση εκει .... Μπορουσε να νιωση την κρυα πετρα των αγαλματων να ριγα απο μια κρυφη ζωη , παγωμενες μορφες με αδεια πετρινα ματια ...Τα ονειρευοταν να τις μιλανε ,να την διδασκουν ....Μονο που η Σοφια δεν ηξερε οτι ο εφιαλτης θα ξεκινουσε μολις το σκοταδι εσβηνε το τελευταιο φως ....Το τελευταιο φως ηταν πια το φως της ψυχης της και επρεπε να αγωνιστη για αυτο ,εναντια στους πραγματικους ενοικους του σπιτιου τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ ...>>

 το νεο διηγημα του Αγγελου Ορσινι Αδαμακη για τα μυστηρια του χρονου και τα πλασματα περα απο γωνιες και διαστασεις ασυλληπτες για τον νου ... Σημερα θα δουμε δυο αποσπασματα απο το διηγημα μου με τιτλο "το σπιτι των Αγγελων " κεφαλαιο με τιτλο ~Η ΔΙΔΑΧΗ ~ 

Ο προγραμματισμός της ψυχής μέσα από το Ελληνικό αλφάβητο του Παλαμήδη.

Μία νέα ερμηνεία του Ελληνικού Α-Βήτου με μία μεγάλη συγκλονιστική, απλή αλήθεια.
Ελληνική γλώσσα περιλαμβάνει πολλούς κώδικες, οι οποίοι αποτελούν την ζωντανή μας μνήμη.
Ειδικά στην γραπτή της μορφή, της οποίας σπονδυλική στήλη είναι το αλφάβητο, εμπεριέχονται πολλά μηνύματα, τα οποία δεν έχουν αποκρυπτογραφηθεί όλα  ακόμα.
Η προσπάθεια συνεχίζεται.
Η παρούσα μελέτη του αλφαβήτου χρησιμοποιεί απλά εργαλεία, ήτοι την γραμματική, το συντακτικό και το πλούσιο λεξιλόγιο βεβαίως της ελληνικής γλώσσης.
Δεν χρησιμοποιείται ούτε ένας αριθμός..
Πρόκειται για  ένα μήνυμα, το οποίο περιλαμβάνεται στο Ελληνικό αλφάβητο και που μόλις το διαπίστωσα με συνεκλόνισε.

Μας καταδιώκει η Ιστορία…


history
Αξίζει στη χρονική αυτή θέση να λεχθούν λίγα λόγια, μάλλον όχι ευχάριστα για πολλούς, για τη στάση του νεοέλληνα, ο οποίος “μετασχηματίζεται” σ’ ένα απονευρωμένο όν, ανασφαλές και φοβισμένο, μπροστά στο εύρος των προβλημάτων. Και ο φόβος αυτός, δεν έχει να κάνει μόνο με όσους βρίσκονται σε εξαθλίωση αλλά και για τους εν δυνάμει να εξαθλιωθούν, με εξαίρεση πάντα τους μονίμως “βολεμένους” και τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος, των ιματισμένων ευπρεπώς πολιτικών και επιχειρηματιών…
του Στέλιου Συρμόγλου
steliosΟ νεοέλληνας λοιπόν με το υδροχαρές εκτόπλασμα του φόβου να τον συνοδεύει, με την όλη του συμπεριφορά να στηρίζεται σε ατελείς πνευματικές διαδικασίες, με τη μωροπιστία του και μιας επικούρειας λογικής καθημερινότητας μέχρι πρότινος για τους πολλούς, με παραλείψεις εξαρτήσεων και συνδέσεων, ήταν βέβαιο ότι οποιαδήποτε πορεία στεριωμένη σ’ αυτή τη συμπεριφορά, θα παρουσίαζε αργά ή γρήγορα τα ελαττώματα μιας αναπόφευκτης και βιαστικής εξέλιξης με δυσάρεστες προεκτάσεις…

Μαίρα - Μαρία...Πόσο "βιβλικό" και Ιουδαϊκό είναι το όνομα "Μαρία";





Πόσο "βιβλικό" και Ιουδαϊκό είναι το όνομα "Μαρία"; Σχεδόν καθόλου.

Οικονομικά αρχαίας Ελλάδας ~ Υπήρχαν και τότε χαράτσια;



Υπήρχαν χαράτσια στην αρχαία Ελλάδα;

Οικονομικές δυσκολίες;

Σκάνδαλα και πτωχεύσεις;

Διαβάστε παρακάτω,..
. το εξαίρετο άρθρο/ανάλυση του φίλου μας και συνεργάτη του Εν Αθήναις, Νίκου (Nikos Fotis-Feratis) για να σας λυθούν όλες σας οι (ιστορικές) απορίες…


Δημοσιοικονομία στην αρχαία Ελλάδα

 Εισαγωγή

Ο σύγχρονος Έλληνας κάνει συχνά επίκληση στους προγόνους του και τη προσφορά τους στον ανθρώπινο πολιτισμό. Θαυμάζει με δέος τα έργα τους και αναπαράγει συνέχεια σε -θεωρητικό επίπεδο- τη διδασκαλία τους, σε οποιοδήποτε τομέα αυτή αναφέρεται. Το διάστημα αυτό που η πατρίδα μας δοκιμάζεται λόγω της κακής διαχείρισης των οικονομικών του κράτους (σε πολλαπλά επίπεδα), αυτό το φαινόμενο έχει γίνει ακόμα πιο συχνό.

Ανακαλύφθηκαν ποτήρια που ανιχνεύουν ναρκωτικά σε ποτό



Μια γκάμα γυάλινων ποτηριών έχει αναπτυχθεί, τα οποία, όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί τους, μπορεί να ανιχνεύσουν την προσθήκη «ναρκωτικών βιασμού» (date rape).

Το εύρος της Drinksavvy μέχρι στιγμής περιλαμβάνει πλαστικά ποτήρια, καλαμάκια και αναδευτήρες, αλλά υπάρχει η ελπίδα να εφαρμόσουν την τεχνολογία σύντομα σε γυαλί.

H ΟΡΘΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΥ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ


Μερικές συμβουλές σε συγγενείς και φίλους.

Τι να μην τους λέμε

Τι να τους λέμε

Βουρτσίστε τα δόντια σας και προλάβετε 7 ασθένειες

Εκτός από το προφανές, ότι δηλαδή τα υγιή δόντια και ούλα προσφέρουν έλα λαμπερό χαμόγελο, υπάρχουν 7 ακόμα ασθένειες, οι οποίες αν και φαινομενικά δεν έχουν σχέση με τη στοματική υγιεινή, ωστόσο το τακτικό βούρτσισμα αποτελεί τον νούμερο ένα εχθρό τους.

Καρδιοπάθειες
Σύμφωνα με έρευνα του American Journal of Medicine, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που ενδεχομένως έχουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν κάποιο καρδιολογικό νόσημα, μειώνουν σοβαρά τις πιθανότητες αυτές, αν ακολουθούν ένα τακτικό πρόγραμμα στοματικής υγείας. Το καθημερινό βούρτσισμα συμβάλει στην ενδυνάμωση των ούλων και στην αποφυγή της φθοράς τους, αποφεύγοντας τις φλεγμονές, οι οποίες προκαλούν τη δημιουργία χημικών ουσιών στο ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλοντας έτσι στη συσσώρευση λιπαρών αποθέσεων στις αρτηρίες και ευνοώντας παράλληλα τις συνθήκες για καρδιακά νοσήματα.

Ακόμα και οι Μαμμωνατζηδες ιερεις του Μπαφομετ απαντούν στην σκληρα εργαζόμενη, κυρία Ρεπούση…



-ως καθημερινος αναγνωστης ,σας στελνω δυο αρχεια
-δειτε παρακαλω στην στεψη των Κατευθυντηριων Λιθων ακομη και οι ομόνοοι ,ομοιδ-εατες Νεοταξιτες – ΕθνοΙστοριομηδενιστες

ΒΙΝΤΕΟ: Η απάτη της κλιματικής αλλαγής ... Ο Farange παρουσιάζει στον Baroso δύο φωτογραφίες της NASA με τους πάγους του βόρειου ημισφαιρίου



Ο Farange παρουσιάζει στον Baroso δύο φωτογραφίες της NASA με τους πάγους του βόρειου ημισφαιρίου του μήνα Αυγούστου των ετών 2012 και 2013 που αποδεικνύουν ότι οι πάγοι αυξάνονται.
Ο Baroso μιλάει με “ξύλινη γλώσσα” και ο Farange του κάνει πλακίτσα.

Δείτε πως μπορείτε να φουσκώσετε ένα λάστιχο σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!!!


Υπάρχει ένας πολύ εντυπωσιακός τρόπος που μπορείτε να φουσκώσετε το λάστιχο σας, αν δεν έχετε μαζί σας κάποια τρόμπα...

Και για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε μόνο ένα σπρέι και ένα κουτάκι σπίρτα (και με αναπτήρα γίνεται, απλά υπάρχει ο κίνδυνος ο αναπτήρας να σκάσει). Δείτε το βίντεο και μείνετε εντυπωσιασμένοι από το αποτέλεσμα ωστόσο, καλό είναι να μην το δοκιμάσετε ποτέ αυτό...

Υπάρχουν εξάλλου πολλά τηλέφωνα από εταιρείες, που μπορούν να στείλουν κάποιον για να σας το φουσκώσει...

H Μνήμη των Ονειροπαρμένων


ΕΙΣΑΓΩΓΉ

Μικρά ερωτήματα για ένα μεγάλο και σοβαρό ερώτημα!

Αυτά είναι τα τετραγωνισμένα μου Φύλλα.. μου δημιουργούν σκέψεις και εντυπώσεις...
Είμαι άνθρωπος αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα γιαυτό, έχω τις δικές μου αμφιβολίες για την περίπλοκη φύση μου...
Έτσι σκέφτομαι συνεχώς χωρίς σταματημό... και οι σκέψεις μου γίνονται σκέψεις των σκέψεων των σκεπτόμενων ονειρικών κόσμων, που μου αποπνέουν μικρά ερωτήματα, σαν και αυτά τις καθημερινότητάς μας...
Πολύ εύκολο το να είσαι κανονικός άνθρωπος τελικά μέσα στον κόσμο τούτο... Η μήπως και όχι?
Αλλά όπως είπα, έχω ακόμα τις αμφιβολίες μου και αυτό είναι που μου κάνει ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση...
Μα τι θα γινόταν αν δεν σκεπτόμουν τίποτα? Ίσως να γινόμουν και λίγο.. άνθρωπος...

Η Σκιά που κελαηδάει


 Ο άνθρωπος βαδίζει μεμονωμένα προς ένα αχανές μηχανικό και προγραμματισμένο σύστημα το οποίο πλέον δεν του δίνει την δυνατότητα να αποχωριστεί το Μάτριξ/τα δεσμά του.
Στην πορεία της ζωικής ακτίνας του λειτουργεί με την λογική του "τι θα ήθελα στο μέλλον" ή του "τι περνούσα στο παρελθόν" ξεχνώντας την παροντική στιγμή η οποία είναι η υπεύθυνη δημιουργός για την υλοποίηση των συναισθημάτων του.
Το μέσω που έχει χαθεί ή ξεχαστεί είναι αυτό που ο άνθρωπος το χρησιμοποιεί συχνά χωρίς να έχει την επίγνωση της χρήσης/πράξης του..
Αυτή η Μαγική συνουσία που ευδαιμονεί και αγκαλιάζει, είναι η Αιτία της Ύπαρξης αυτού του Σύμπαντος.


Αν αποφασίσουμε να λειτουργήσουμε σε εν'αρμονία καρδιάς με νου ίσως φτάσουμε...

Lusus the Anima Mundi...Το Παιχνίδι ως Φαινόμενο...


Το παιχνίδι αυτό για το οποίο θα μιλήσω θα έχει να κάνει με αυτό που ονομάζουμε αλλιώς "Cosmos" ή "Anima Mundi".

Ο άνθρωπος έχει ως αγαπημένο του άθλημα το "Παιχνίδι" θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε και να ερευνήσουμε το όλο θέμα πρώτα από τους εαυτούς μας, από την πρώτη μας στιγμή στην Ζωή μέχρι και τον Θάνατο.
Είναι στην Φύση του ανθρώπου όπως και κάθε άλλου είδους πλάσματος να ακολουθεί έναν 
ασυνείδητο και βασικό κανόνα όπως αυτόν της Επιβίωσης.
Θέλω τώρα να θυμηθείτε λίγο το παρελθόν, όταν ήσασταν μικροί και βλέπατε αλλιώς τον κόσμο, βέβαια το παρελθόν δεν θα σε οδηγήσει εύκολα στην αλλαγή, στο διαφορετικό και σε μια καλύτερη ζωή, αλλά ίσως και να υπάρχουν κάποιες στιγμές οι οποίες πάντα δεν μπορούν εύκολα να συζητηθούν η να περιγραφούν πάνω σε μια κοινή γλώσσα. 


Ίσως γιατί δεν ανήκαν ποτέ στο παρελθόν αλλά σε μια άλλου είδους Θέαση, μια άλλη διάσταση, μια ξεχωριστή στιγμή που το μυαλό μας ξεπηδά από το όλο "πραγματικό" κομμάτι και αφήνει την θάλασσα του Νου, να συναντήσει τους Ουρανούς...

13+1 ανατριχιαστικά πράγματα για το τσιγάρο

13+1 ανατριχιαστικά πράγματα για το τσιγάρο

Η ουσία είναι μια: Το κάπνισμα σκοτώνει. Δολοφονεί αργά, αλλά δολοφονεί.

Με το κάπνισμα εμφανίζεται καρκίνος, ή απλά σταματάει η καρδιά. Ακόμη όμως και ο καπνιστής που θα τη “γλυτώσει”, θα αντιμετωπίσει σίγουρα άλλου είδους προβλήματα στον οργανισμό του. Θα “φουσκώνει”, δεν θα μπορεί να ανέβει τις σκάλες, θα έχει δύσπνοιες, θα εμφανίσει σεξουαλικά προβλήματα και πολλά άλλα. Σήμερα θα διαβάσετε 13 ανατριχιαστικά πράγματα για το τσιγάρο που ίσως δεν ξέρετε:

Σκοτεινή Ενέργεια και επιταχυνόμενη Διαστολή του Σύμπαντος

Κοσμική ταινία- ξενάγηση στα 13,82 δισεκατομμύρια χρόνια της εξελικτικής πορείας του Σύμπαντος

Cerro_Tololo_Observatory
Των Διονύση Π. Σιμόπουλου (Διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου), Αλέξη Α.Δεληβοριά (Αστρονόμου Ευγενιδείου Πλανηταρίου)
Από τις αρχές του τρέχοντος μηνός μία καταπληκτικής ανάλυσης φωτογραφική μηχανή 570 megapixels αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων, που έχει τοποθετηθεί στο τηλεσκόπιο τεσσάρων μέτρων Blanco στο Cerro Tololo της Χιλής, ξεκίνησε να καταγράφει τον νυχτερινό ουρανό του Νότιου ημισφαίριου, κάτι που θα συνεχιστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια. Κάθε φωτογραφία καταγράφει 100.000 γαλαξίες, ενώ στο τέλος του προγράμματος θα έχουν καταγραφεί συνολικά 300 εκατομμύρια γαλαξίες και 4.000 σουπερνόβα εκρήξεις. Στο τέλος αυτής της προσπάθειας 200 ερευνητών, από 23 ερευνητικά κέντρα 6 χωρών, θα έχει δημιουργηθεί μία εντυπωσιακή κοσμική ταινία που θα μας ξεναγεί στα 13,82 δισεκατομμύρια χρόνια της εξελικτικής πορείας του Σύμπαντος. Στην ταινία αυτή θα βρίσκεται η απάντηση σε ένα από τα πιο πολύπλοκα και ενδιαφέροντα κοσμολογικά προβλήματα που εντοπίστηκε μόλις πριν από 15 περίπου χρόνια. Πρόκειται για το περίφημο πρόβλημα της επονομαζόμενης «σκοτεινής ενέργειας» που αποτελεί το 68,3% των συστατικών του Σύμπαντος και η οποία τα τελευταία 6,5 δισεκατομμύρια χρόνια υποχρεώνει το Σύμπαν να διαστέλλεται επιταχυνόμενο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Ο άνθρωπος μπορεί να περπατήσει στο νερό όπως ο Χριστός

… στην Σελήνη! Η ανακάλυψη αυτή βραβεύθηκε με το Ιg Nobel Φυσικής

Ποιοι τιμήθηκαν με Ιg Nobel στη Χημεία, Βιολογία, Αστρονομία, Ιατρική  κ.λπ

journal.pone.0037300.g001
Όπως κάθε χρόνο, τα βραβεία Νόμπελ «παρωδία» Ig προηγούνται των κανονικών βραβείων. Πρόκειται για βραβεία που απονέμονται σε άχρηστες(;), αστείες και ασυνήθιστες επιστημονικές ιδέες και ανακαλύψεις. Κάθε νικητής θα πάρει 10 τρισεκατομμύρια δολάρια Ζιμπάμπουε, που δυστυχώς αντιστοιχούν σε μόλις τέσσερα δολάρια ΗΠΑ.
Το φετινό Ιg Nobel Φυσικής κατέληξε στους Alberto Minetti και Yuri Ivanenko του πανεπιστημίου του Μιλάνο για μια μελέτη της οποίας το συμπέρασμα ήταν πως οι άνθρωποι μπορούν να περπατήσουν σε λίμνες υγρού νερού στη Σελήνη, εξαιτίας της μικρής βαρύτητας, αλλά μάλλον όχι στον Άρη.

Ο ρόλος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στους προεπαναστατικούς χρόνους


Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης είχε καταφέρει από τα πρώτα χρόνια της μεταφοράς του στο Φανάρι να εδραιώσει τον ρόλο του ως βασικού μοχλού της κεντρικής οθωμανικής διοίκησης. Ο σημαντικός αυτός ρόλος ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατάφερε το 1766-1767, έπειτα από επίμονες ενέργειες και έντονες προσπάθειες, να εντάξει στη δικαιοδοσία του τις Αρχιεπισκοπές του Ιπεκίου και της Αχρίδας, εδραιώνοντας τη μονοπώληση των βαλκανικών ορθοδόξων Εκκλησιών και των πολυπληθών πληρωμάτων τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα