Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Νίτσε: Η Θεωρία του Σκοπού της Ζωής

Νίτσε: Η Θεωρία του Σκοπού της Ζωής

«Η ευτυχία μου: Από τότε που κουράστηκα να γυρεύω, έμαθα να βρίσκω. Από τότε που κάποιος άνεμος μου εναντιώθηκε, ταξιδεύω με όλους τους ανέμους». Φρίντριχ Νίτσε

Τι είναι να ζεις;

Πάντα βρίσκω όλους τους ανθρώπους, όπως κι αν τους κοιτάζω, με καλοσύνη ή κακία, να φροντίζουν για ένα πράγμα: Πως να εξυπηρετήσουν τη συντήρηση του είδους. Και φροντίζουν γι’ αυτό, όχι από αγάπη για το είδος, αλλά γιατί δεν υπάρχει μέσα τους τίποτα παλιότερο, δυνατότερο, ανέλεκτο και πιο ακατανόητο από αυτό το ένστικτο, γιατί είναι αλήθεια πως το ένστικτο αυτό, είναι στην κυριολεξία η ουσία του είδους μας, η ουσία του κοπαδιού μας.

Παρ’ όλο που τα καταφέρνουμε αρκετά γρήγορα μπορώ να πω, με τη συνηθισμένη φυσικά μυωπία μας, να ξεχωρίζουμε από απόσταση πέντε βημάτων τους ομοίους μας, σε χρήσιμους και σε άχρηστους, σε καλούς και σε κακούς ανθρώπους, ωστόσο αν καθίσουμε και τα βάλουμε κάτω και κάνουμε έναν απολογισμό και σκεφτούμε το γενικό σύνολο αυτού του ξεχωρίσματος, καταλήγουμε σε μια φοβερή δυσπιστία. Δεν μας ικανοποιεί το ξεχώρισμα, δεν είμαστε σίγουροι και στο τέλος τα παρατάμε. Στο κάτω κάτω της γραφής, ίσως ο πιο άχρηστος, ο πιο βλαβερός άνθρωπος να είναι ο πιο χρήσιμος για τη συντήρηση του είδους. Γιατί ο άνθρωπος αυτός -ο βλαβερός- συντηρεί στον εαυτό του ή στους άλλους ανθρώπους, διάφορα ένστικτα που χωρίς αυτά η ανθρωπότητα θα είχε εδώ και πολύ καιρό αποχαυνωθεί και διαφθαρεί.

Ευγένεια και χυδαιότητα

Οι χυδαίοι άνθρωποι βλέπουν τα ευγενικά και γενναιόφρονα αισθήματα σαν κάτι να τους λείπει, να τους λείπει η ορθότητα, άρα -να τους λείπει- η αληθοφάνεια. Όταν μιλούν γι’ αυτό, κλείνουν πονηρά το μάτι, σαν να λένε: «Κάποιο συμφέρον υπάρχει κρυμμένο πίσω απ’ αυτό· δεν μπορεί να δει κανείς τι υπάρχει μέσα σε όλα τα πράγματα» και υποψιάζονται πως το ευγενικό πλάσμα γυρεύει να κερδίσει κάτι μ’ έναν ελιγμό.

Όταν όμως πεισθούν, με αναμφισβήτητο τρόπο, πως ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμιά εγωιστική πρόθεση, και πως περιφρονεί το μικρό κέρδος, τότε βλέπουν τον άνθρωπο αυτόν σαν έναν τρελό· του δείχνουν περιφρόνηση όταν τον βλέπουν να χαίρεται και γελούν με τη λάμψη των ματιών του. Και αναρωτιούνται: «Πώς μπορεί να είναι χαρούμενος όταν πάθει κάποια ζημιά; Πώς μπορεί να ζητά να ζημιώσει; Σίγουρα, το πάθος της ευγένειας θα είναι μπερδεμένο με κάποια αρρώστια του λογικού!». Τέτοιες ερωτήσεις κάνουν μέσα τους, έτσι σκέπτονται, όπως σκέπτεται κάποιος εμπρός στη χαρά που αισθάνεται ένας τρελός για την έμμονη ιδέα του.

Ο Τάφος του Βασιλιά του Κάτω Κόσμου

Ο Τάφος του Βασιλιά του Κάτω Κόσμου

«Παντελή, μερικά πράγματα είναι καλύτερα να τα αφήνουμε στην ησυχία τους για να μην χαλάσει η δική μας. Μερικά όμως, δεν μας αφήνουν ήσυχους έτσι κι αλλιώς, μέχρι να τα σκαλίσουμε περισσότερo» Παύλος Ζίκας-Θεοδωρόπουλος
Όλα ξεκίνησαν όταν σε έναν από τους πολλούς εξερευνητικούς γύρους του νησιού που έχω κάνει στο παρελθόν, ταξιδεύοντας στην Κρήτη βρέθηκα να διερευνώ κάποια παράξενα περιστατικά στη θρυλική σπηλιά στις Καμάρες, σε έναν ιερό τόπο δύναμης της αρχαιότητας, που σήμερα ονομάζεται «η Σέλα του Διγενή Ακρίτα», όπου παλαιότερα λατρεύονταν παράξενες θεότητες των ψηλών βουνών.

 Για τα μέρη εκείνα, ο Πωλ Φορέ, καθηγητής του γαλλικού Πανεπιστημίου Clermont, ο οποίος έχει ερευνήσει επισταμένα τα ιερά της Κούφιας Γης της Κρήτης, μας έχει διηγηθεί ότι άκουσε σε όλα τα χωριά των περιοχών κοντά στις Καμάρες (με τα προελληνικά ονόματα Ζαρός, Γέργερι, Νίβρυτος, Νίθαυρις, Φάριο, Ντάριο, κ.ά.) τον εξής μύθο: «Στις Καμάρες ζούσαν οι Τριομάτες, είδος Κυκλώπων με τρία μάτια και όχι ένα και οι τρομερές Νεράγδες που απήγαγαν ανθρώπους από το σπήλαιο κι εκεί εμφανιζόταν ακόμη και στις αρχές του αιώνα, το παιδί τους, ένα αδηφάγο τέρας που μούγκριζε τις νύχτες και έτρωγε τα ζώα και τα παιδιά»

Ο ίδιος διηγήθηκε ότι οι βοσκοί δέχονταν μυήσεις μέσα στα ορεινά σπήλαια, ότι στη λεγόμενη «Μαύρη Σπηλιά» (υψόμετρο 1.500 μέτρα στους βορειοανατολικούς πρόποδες του όρους Καμάρες, στην Πυργιώτισσα, δυο ώρες πεζοπορίας πάνω από το χωριό Καμάρες), ανεξήγητα υπάρχει χιόνι βαθιά μέσα στη σπηλιά όλο τον χρόνο, ένας τεράστιος κατηφορικός διάδρομος με λαξεμένα σκαλοπάτια απ’ όπου όπως διαπιστώθηκε, κατά περιόδους εμφανίζεται γαλαζωπό φως, υπάρχει έντονη δροσιά και σχεδόν καθόλου σταλακτίτες και το τέλος αυτού του σπηλαίου αντιμετωπιζόταν ως «φυσικό ιερό» και ως είσοδος για τον άλλο κόσμο, τον αόρατο κόσμο των νεκρών και των θεών.

Τότε έμαθα ότι ο Φορέ έχει καταθέσει και την πληροφορία ότι το 1415 o μεγάλος αρχιερέας της Φλωρεντίας Χριστόφορος Μπουοντελμόντι και η συνοδεία του, έψαχναν για τον υπόγειο Τάφο του Δία (!) στους πρόποδες του όρους Γιούχτας έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης. Το συμπέρασμα κάποιων ντόπιων ερευνητών ήταν ότι «κάτι πολύ σημαντικό πρέπει να ανακάλυψε εκεί, που κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι σήμερα» Όλα αυτά συνδέονταν άμεσα με κάποιες άλλες πληροφορίες και μικρές παράξενες ανακαλύψεις μου στις περιοχές εκείνες και τελικά με οδήγησαν σε μια σειρά συναντήσεων με ανθρώπους που φαίνονταν να ήξεραν πολλά για όλα αυτά.

Πρέπει να σημειώσω ότι δεν βρίσκω καθόλου παράξενη την πεποίθηση για την ύπαρξη ενός τάφου του Δία, αφού οι αρχαίοι  Θεοί των Ελλήνων δεν φαινόταν να ήταν άυλες οντότητες ή πνεύματα, όπως φανταζόμαστε τους θεούς σήμερα, (κάτι που το γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει μελετήσει σωστά αυτά τα θέματα) αλλά –όπως διαφαίνεται από τη μελέτη της θρησκευτικής μυθολογίας– ήταν υλικοί άνθρωποι με σάρκα και οστά, ίσως εξωγήινοι άνθρωποι ή άνθρωποι με υπερφυσικές ικανότητες ή κάτοχοι υψηλών γνώσεων και τεχνικών ή τεχνολογιών και το μόνο που τους διαφοροποιούσε από τους υπόλοιπους ανθρώπους ήταν το γεγονός ότι ήταν «αθάνατοι», άμβροτοι, ενώ οι υπόλοιποι άνθρωποι ήταν «θνητοί», βροτοί, αλλά και οι ημίθεοι υποτίθεται ότι ήταν αθάνατοι, το ίδιο και πολύ ήρωες που θεοποιήθηκαν όπως π.χ. ο Ηρακλής ο οποίος όμως παρ’ όλα αυτά πέθανε, το ίδιο και πολλοί άλλοι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Σε πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου αναφέρεται συχνά-πυκνά ότι 8.500.000 φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, ακόμα και μικρής αξίας. Επίσης, θα πρέπει να δηλώνουν κάθε αλλαγή περιουσιακών στοιχείων τη στιγμή που συμβαίνει και όχι ετήσια.
Γιατί η κυβέρνηση χρειάζεται όλο αυτό;
Παγκοσμίως, στις αναπτυγμένες οικονομίες τα χρέη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων καθώς και τα κρατικά χρέη είναι πάνω από το επιθυμητό ποσοστό χρέους προς Α.Ε.Π., που είναι 180%. Με άλλα λόγια, υπάρχει ένα παγκόσμιο χρέος της τάξης των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο πρέπει να μηδενιστεί.
Οι προσπάθειες που γίνονται διεθνώς, ιδιαίτερα η προσπάθεια των κεντρικών τραπεζών για αύξηση του πληθωρισμού, δεν έχουν ευδοκιμήσει ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχουν ευδοκιμήσει.
Σύμφωνα με την BCG (Boston Consulting Group), είναι παγκόσμιος οικονομικός στόχος να μηδενιστεί το χρέος των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Μπορεί αυτό το «ποσό» να βρεθεί σε κάποια «τσέπη»; Αυτή η «τσέπη» μπορεί να ανήκει στα μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα; Είναι πιθανό οι άνθρωποι, που ανήκουν σε αυτές τις οικονομικές τάξεις, να έχουν μία εφάπαξ 30% φορολογική επιδρομή σε όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία;

Η Ελλάδα, ποιά θέση ακριβώς κρατά σε αυτό το παγκόσμιο οικονομικό πρόβλημα; Πάντως, σίγουρα είναι από τις πρώτες, ίσως η πρώτη χώρα, στην οποία το χρέος αναζητά λύσεις στην «τσέπη» των μεσαίων και των ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων.

4 ερωτήσεις που θα σε κάνουν να δεις τη ζωή αλλιώς...



Πριν από λίγες μέρες, σε μία εκδήλωση, είχα μια σύντομη συζήτηση με μια κοπέλα. Της έπεσαν κάποια χαρτιά στο πάτωμα, τη βοήθησα να τα μαζέψει και αυτή ήταν η αφορμή της γνωριμίας μας. Μου είπε ότι εργαζόταν εθελοντικά για την εκδήλωση, και για άλλες εκδηλώσεις που γίνονταν μέσα στις γιορτές, επειδή δεν είχε πουθενά αλλού να πάει αυτές τις μέρες. Μεταξύ άλλων, μου είπε ότι δεν έχει φίλους, δεν πιστεύει πολύ στον εαυτό της και νιώθει ότι έχει χάσει το νόημα της ζωής. Την παρηγόρησα όσο καλύτερα μπορούσα στη διάρκεια της 10λεπτης συνομιλίας μας, λέγοντάς της ότι η εθελοντική της δράση είναι πολύ σημαντική και κάνει τη διαφορά. Με αγκάλιασε ζεστά, της έδωσα την κάρτα μου και ελπίζω να έρθει σε επαφή μαζί μου γιατί έχω τόσα πολλά να μοιραστώ μαζί της.

Ξέρω πολύ καλά πως είναι να νιώθεις μόνος, κουρασμένος, απογοητευμένος, Ξέρω πως είναι να μην έχεις κανέναν να μιλήσεις, να αισθάνεσαι ότι διαρκώς αγωνίζεσαι. Το έχω βιώσει κι εγώ στο παρελθόν.  Αυτό με ενέπνευσε να γράψω αυτό το κείμενο σήμερα, για όλους όσοι νιώθουν κουρασμένοι να αγωνίζονται για να βρουν την ευτυχία.

Μπορεί κι εσύ να αγωνίζεσαι, να είσαι πληγωμένος, να νιώθεις μοναξιά, εξάντληση, ίσως και απελπισία. Πως κινητοποιείς τον εαυτό σου όταν νιώθεις ‘νικημένος’; Πως κλείνεις τις πληγές σου όταν νιώθεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα; Πως επικοινωνείς και συνδέεσαι με τους άλλους ανθρώπους όταν νιώθεις ‘μικρός’ ή ‘λίγος’ για να βγεις εκεί έξω;

Θέλω να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος, ακόμη κι αν νιώθεις έτσι. Και δεν είναι ότι μόνο εγώ καταλαβαίνω αυτό που περνάς – κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη, έχει νιώσει ακριβώς τα ίδια με σένα, σε κάποιο άλλο κοντινό ή μακρινό σημείο της γης. Γιατί εμάς τους ανθρώπους, μας συνδέουν τα συναισθήματα και οι εμπειρίες.

Μπορώ να δω τη ζωή αλλιώς;
Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να αφανίσω τον πόνο που ίσως νιώθεις. Μπορώ όμως, σίγουρα, να σου προσφέρω μια άλλη προοπτική, μέσα από τέσσερις ερωτήσεις που κι εμένα με βοήθησαν να δω τη ζωή αλλιώς σε τέτοιες δύσκολες μέρες. Είναι ερωτήσεις που συχνά χρησιμοποιώ και στις συνεδρίες μου για να βοηθήσω τους coachees μου να ξεπεράσουν διάφορες μορφές παρόμοιου πόνου.

1. Ποιες προσδοκίες που ανέπτυξες στο παρελθόν, κρατάς απεγνωσμένα ακόμη και σήμερα;

Αινιγματική ανθρώπινη Συνείδηση: Ο προσωπικός θεός

Συνείδηση

Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι εκείνο τελικά που, από «μηχανές», μας εξυψώνει σε νοήμονα όντα ικανά να βιώνουν καταστάσεις που εκτείνονται πέρα απ’το πεδίο της αντίληψης και των δυνατοτήτων τους; Η θρησκεία το ονομάζει Ψυχή. Η επιστήμη Συνείδηση. Ότι δεν είναι χειροπιαστό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Είναι απλώς μια μορφή ζωής που υπακούει στους δικούς της κανόνες της ύλης.

«Η ύλη απορρέει από το νου, όχι ο νους από την ύλη.» Tibetan book of the great liberation
«Θαύματα συμβαίνουν, όχι σε αντίθεση με τη φύση, αλλά σε αντίθεση με ότι γνωρίζουμε για τη φύση.» Άγιος Αυγουστίνος
Τι είναι η Συνείδηση: Με λίγα λόγια, συνείδηση θα πει «γνωρίζω καλά». Προέρχεται από το απαρέμφατο συν+ειδέναι < οίδα=γνωρίζω, άρα συν+οίδα=γνωρίζω καλά, ενώ στα αγγλικά (consciousness=conscience=συνείδηση) έχουμε sence=αίσθηση, sense=έννοια και science= επιστήμη=γνώση δια της εμπειρίας. Συνείδηση είναι η αναλυτική ικανότητα της εμπειρίας, ο άυλος κόσμος «μέσα» απ’τον οποίο πηγάζουν οι αισθήσεις, οι σκέψεις, τα ταλέντα, η φαντασία, τα συναισθήματα, η ηθική, οι αξίες, η πνευματικότητα, οι ικανότητες και οι δεξιοτεχνίες, οι αντιλήψεις και όλα όσα συνθέτουν μια ύπαρξη γενικότερα. Είναι η εσωτερική φωνή, ο παντογνώστης θεός που κατοικεί «στη σκιά» και μας κινεί χωρίς να φανερώνει άμεσα την ταυτότητα του.

Πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις διάρροιας – γαστρεντερίτιδας – κρυολόγημα στα παιδιά

a65348102a7c8a98618879c1bfd72765

Με την έναρξη και πάλι της σχολικής  χρονιάς μαζί με τις ευχές για καλή πρόοδο έρχονται πάντα και οι ασθένειες
Από την προσωπική μου εμπειρία με τα παιδιά μου κάθε φορά που αρρωσταίνουν κυρίως είτε από διάρροια είτε από γαστρεντερίτιδα, είτε από κάποια λοίμωξη, έχω δυο επιλογές. Να οδηγηθούν με αφυδάτωση και εξαντλημένα στο νοσοκομείο έπειτα από λίγες μέρες είτε να χρειαστούν να πάρουν αντιβίωση ή να τα βοηθήσω να απαλλαγούν μέσα σε λίγες ώρες από τα συμπτώματα.
Για το λόγο αυτό παραθέτω τις προσωπικές μου απόψεις και το δικό μου τρόπο αντίδρασης σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις ασθενείας χωρίς να αποτελεί γενική σύσταση, καθώς πρέπει να λαμβάνονται πάντοτε υπόψη, οι συστάσεις του γιατρού σας.
Σε περιπτώσεις διάρροιας και γαστρεντερίτιδας εγώ στα δικά μου παιδιά δίνω κάθε δύο ώρες μια μαλακή κάψουλα με ειδικά προβιοτικά (ή 1/3 κουταλάκι του γλυκού αν είναι σε σκόνη) και 1 κάψουλα ή 1/3 κουταλάκι του γλυκού από το φυσικό αμινοξύ L-γλουταμίνη σε σκόνη. Αν το παιδί δεν μπορεί να καταπιεί ανοίγουμε την κάψουλα και τη δίνουμε ανακατεμένη με ένα κουταλάκι γιαούρτι ή απευθείας στη γλώσσα μαζί με ένα μικρό παγάκι για να μπορεί να τα καταπιεί. Συνήθως μέσα στις επόμενες 6 με 8 ώρες υποχωρούν συμπτώματα που διαφορετικά ενδέχεται να ταλαιπωρήσουν το παιδί για μέρες, ακόμα και να το στείλουν στο νοσοκομείο.

Διώξε τους ανεπιθύμητους από το WiFi σου με το Pixel NetCut


 
Pixel-NetCut-Android-app

Όλοι έχουν στα σπίτια τους πλέον WiFi, λίγοι όμως γνωρίζουν πώς να αλλάξουν τον εργοστασιακό κωδικό τους, για να αποφύγουν τους εξυπνάκηδες με το GWPA Finder. Δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας, αλλά είναι κρίμα να το πληρώνεις εσύ και να το εκμεταλλεύεται κάποιος άλλος σε σημείο που η σύνδεσή σου σέρνεται. Μέχρι να μάθουμε να αλλάζουμε κωδικό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Pixel NetCut στην Android συσκευή μας και να τους πετάξουμε έξω.

Το Pixel NetCut είναι της λογικής του WiFi Kill που είδαμε πολλά χρόνια πριν και μας δίνει τη δυνατότητα να σκανάρουμε ένα δίκτυο και να βρούμε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό. Μας δίνει επίσης χρήσιμες πληροφορίες για την κάθε συσκευή, όπως για παράδειγμα την IP που χρησιμοποιεί και κυρίως το MAC address που έχει. Το βασικό του χαρακτηριστικό όμως είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να απαγορεύσουμε τη σύνδεση στο συγκεκριμένο δίκτυο, για κάθε συσκευή ξεχωριστά.

Εθνικό Θέμα



Ενόψει της διάσκεψης στην Γενεύη για την Κύπρο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς, για ενημέρωση και συνεννόηση στο εθνικό θέμα του Κυπριακού.

Αυτή είναι η είδηση.
Το Κυπριακό είναι εθνικό θέμα.
Θα το έχετε ακούσει όλοι αυτό γιατί το λένε όλοι επί δεκαετίες: το Κυπριακό είναι εθνικό θέμα.
Άλλα «εθνικά θέματα» είναι το Μακεδονικό, το Βορειοπηρωτικό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Αναρωτιέμαι γιατί είναι εθνικό θέμα το Κυπριακό και δεν είναι εθνικό θέμα ότι η Ελλάδα έχει υποθηκευθεί για 99 χρόνια.
Γιατί είναι εθνικό θέμα το Κυπριακό και δεν είναι εθνικό θέμα το Ελλαδικό;
Γιατί δεν είναι εθνικό θέμα ότι η Ελλάδα ξεπουλιέται και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν;
Γιατί δεν είναι εθνικό θέμα η χρεοκοπία της χώρας, η οποία αντιμετωπίστηκε σαν φυσικό φαινόμενο, χωρίς να οδηγηθεί κανείς στην Δικαιοσύνη;
Δεν είναι εθνικά θέματα αυτά;

HAARP: Νέα εισβολή χιονιά και απανωτοί σεισμοί

haarp-9-1-17-997x500.jpg

Ο καιρικός πόλεμος με βόμβες από το Βορρά συνεχίζεται δια της γνωστικής ηλεκτρομαγνητικής μεθόδου Τέσλα ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και απανωτοί σεισμοί

Συνεχίζουμε να γράφουμε για το έγκλημα που συντελείται κατά των λαών με παράπλευρη απώλεια και το περιβάλλον. Βαλκάνια και επιλεκτικά κάποιες χώρες της Ευρώπης δέχονται τις παγωμένες μάζες από τη Σιβηρία. Μια από αυτές και η χώρα μας, χώρα ενός λαού που στην πλειοψηφία του δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό κόστος θέρμανσης, ενώ ο κρατικός μηχανισμός τα έχει κάνει μαντάρα σε ορισμένες περιοχές – βλέπε Αλόννησο, τέσσερις μέρες χωρίς ρεύμα. Κατά τα άλλα ο κ@λος τους θέλει και “έξυπνους μετρητές”!
haarp-detal-2-849x500.jpg
Το HAARP από χτες βράδυ ξεκίνησε το πάρτι του. Υπάρχουν πλέον αναγνωρισμένα άτομα με μεγάλη ευαισθησία στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα -μια εξ αυτών και η υποφαινόμενη- που εύκολα καταλαβαίνουν πότε το “μηχανάκι” παίρνει μπρος και πότε είναι σε αργία.
haarp-detail-3-991x500.jpg
Εξάλλου το βλέπουμε και στα αφύσικα κατσαρωμένα σύννεφα που προσπαθούν να μεταφέρουν τις παγωμένες εναέριες μάζες από το Βορρά και να τις πετάξουν πάνω μας. Μην σκάτε κι από την Άνοιξη θα συμβεί το αντίθετο, θα φάτε την Αφρικάνικη σκόνη με το κουτάλι, μην σας πω και νωρίτερα μόλις γυρίσει σε νοτιά!

Προσπαθώ

Τα τελευταία χρόνια, ανακάλυψα την αξία ενός ρήματος που παλιότερα υπολόγιζα την έννοιά του με ένα ''ναι μεν αλλά...'' να τη συνοδεύει πάντα.
Κάτι που από μόνο του δεν ήταν ποτέ αρκετό.
Γιατί έτσι μ' έμαθαν, έτσι κάπως έπεφτε η σκιά του πάνω μου και μου στερούσε τον ήλιο από το πρόσωπο.
Γιατί πάντα η αξία ήταν στο αποτέλεσμα κι αυτό ακόμα κάτω από μια πολύ αυστηρή κριτική που καλά καλά δεν καταλάβαινα από πού ξεκινούσε και προς τα πού πήγαινε...

Η αξία του για μένα πάει πολύ μακριά, σε τόπους άλλους όπου η δύναμή της πολλαπλασιάζεται και από μέσα της ξεπετιέται η αποδοχή, η συγχώρεση, η επιείκεια, η τρυφερότητα, η ανθρωπιά, η φροντίδα, η υπομονή...
Όχι, δεν εννοώ το ρήμα ''αγαπώ''... Αυτό δεν έχει λόγο να εξηγηθεί, ίσως ούτε λόγο να ειπωθεί.
Υπάρχει και αυτό αρκεί...


Εννοώ κάτι άλλο, ίσως πιο ταπεινό αλλά που ρίχνει σκιά μεγαλειώδη..

Άσε τη ζωή που κάνεις και ψάξε τη ζωή που χάνεις



Είναι ωραίο μεγαλώνοντας να βάζεις σε τάξη κάποια πράγματα, να γίνεσαι σοφότερος και να ξεχωρίζεις καταστάσεις. Καλύτερα να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να μη πλασάρουμε μια βιτρίνα, που στο κάτω κάτω είναι ψεύτικη. Το αληθινό είναι καλύτερο γιατί κρατάει και περισσότερο.

Μεγαλώνουμε και πρέπει να μάθουμε και να διδάξουμε ότι η αξία είναι στο γέλιο, στη χαρά, στο φως, στους φίλους, στ' αδέρφια, στην οικογένεια, στην ηρεμία…
Ρίξε μια διαφορετική ματιά σε αυτά τα καθημερινά και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Να μάθουμε πόσο μεγάλη διαφορά έχει ένας άνθρωπος από ένα αντικείμενο. Να μάθουμε και να καταλάβουμε πως να ξεχωρίζουμε την αληθινή αγάπη από την αγάπη απλά. Ότι όποιος μας αγαπάει και τον αγαπάμε πραγματικά, δε μας αφήνει και δεν τον αφήνουμε ποτέ, ακόμα κι αν υπάρχουν χίλιοι λόγοι. Η αληθινή αγάπη πάντα μένει και δε χάνεται.

Κρίσιμο 10ημερο ακόμη και για παγκόσμιο πόλεμο – Ο πόλεμος της ψεύτικης πληροφορίας

Κρίσιμο 10ημερο ακόμη και για παγκόσμιο πόλεμο – Ο πόλεμος της ψεύτικης πληροφορίας

Η «Επιχείρηση Ατλαντικής Επίλυσης» και τα 3600 αμερικάνικα τανκς, τα ψεύτικα νέα, το ρώσικο χάκινγκ, ο Πόλεμος της Πληροφορίας και ο Αίσωπος.

Όταν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών σκάρωσαν το ψέμα για τα παράνομα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ για να δικαιολογήσουν την εισβολή των ΗΠΑ και της Βρετανίας στο Ιράκ, ο κόσμος προσχώρησε στην εκδοχή αυτή με την βοήθεια του χαρισματικού λόγου του πρόθυμου Τόνι Μπλερ.
Η Επιτροπή Σίλκοτ όμως που διερεύνησε το κατά πόσο ήταν επαρκώς δικαιολογημένη η απόφαση εμπλοκής της Βρετανίας σε αυτόν τον πόλεμο, τεκμηρίωσε ότι επρόκειτο περί ψευδών πληροφοριών και ως εκ τούτου λανθασμένης απόφασης.
Αποτέλεσμα του ψέματος ήταν η καταστροφή της χώρας του Ιράκ από τους εισβολείς και η συγκρότηση του ISIS (ταυτόχρονα με την αποχώρηση των Αμερικάνων) με τα γνωστά επακόλουθα.
Το ερώτημα είναι εάν η «έκθεση» των αμερικάνικων υπηρεσιών για το ρώσικο χάκινγκ των ηλεκτρονικών αρχείων της Χίλαρι Κλίντον και των Δημοκρατικών αποτελεί ένα αντίστοιχο ψέμα για να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας και σε τι αποσκοπεί ένας τέτοιος εφιάλτης;
Οι Ευρωπαίοι ούτε που το διανοούνται και πιθανότατα ούτε η πλειοψηφία των Αμερικανών.
Παρ΄ όλα αυτά, στο παραπέντε της παράδοσης της αμερικανικής προεδρίας στον εκλεγέντα Ντόναλντ Τραμπ, ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα κλιμάκωσε επικίνδυνα την αντιπαράθεση με την Ρωσία με την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών και κυρίως με την αποστολή 3600 τανκς στα νατοϊκορωσικά σύνορα.
Πριν λίγες μέρες αποβιβάστηκαν στο Bremerhaven της Γερμανίας 2000 τάνκς, 4000 στρατιώτες και 2500 κοντέινερς στρατιωτικού υλικού που θα αναπτυχθούν στην Πολωνία και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Να ξελασπώσουμε το μέλλον!

Αποτέλεσμα εικόνας για Να ξελασπώσουμε το μέλλον!

Δεν κουνιέται φύλλο... Είναι κοινή διαπίστωση και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Κυριαρχεί μια γενικευμένη απάθεια. Ακόμα και οι συζητήσεις απουσιάζουν, σταματήσαν να μας ξαφνιάζουν τα γεγονότα. Το βαρέλι δεν έχει πάτο και έχει αποδειχθεί περίτρανα πως ό,τι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το πολιτικό σύστημα, θα το χρησιμοποιήσει... Είναι τέτοια η σήψη του που μπορεί να θεωρηθεί και νεκρό, παρ' όλες τις προσπάθειες να το διατηρήσουν οι αντιδραστικοί όπως όπως... Όταν θα φτάσει στο έσχατο σημείο του και δεν θα υπάρχει τρόπος να τους εξυπηρετεί, θα λάβουν τις οδηγίες και θα ετοιμαστεί ο δρόμος για το πέρασμα σε κάτι πιο αποκρουστικό και πιο αντιδραστικό.

Πρέπει να αναλύσουμε την συγκεκριμένη κατάσταση ως έχει και να περάσουμε από την παθητική άμυνα, στην ενεργητική. Οι αντιδράσεις έχουν εκλείψει, είναι γεγονός, ήταν επόμενο γιατί αποτελούν απλά ένα αντανακλαστικό, ήταν "αυθόρμητες" μορφές αντίστασης. Πρέπει να οργανωθεί η αντίσταση! Να θέσει στόχους στρατηγικούς και να ορίσει την τακτική της. Μόνο τότε θα έχουμε το δικαίωμα να ελπίζουμε, μόνο τότε θα τονωθεί το επαναστατικό μας φρόνημα. Πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις.                                                                                                                            

Πού βρίσκεται ο κόσμος εκείνος που τα προηγούμενα χρόνια κινητοποιήθηκε; Είναι εύλογο το ερώτημα. Χρεώθηκε μια ήττα που δεν ήταν δική του. Η ήττα ανήκει στην ξεπερασμένη αριστερά, στην αριστερά του χθες. Που πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης, που χαρακτηρίζεται από θεωρητική και ιδεολογική ένδεια. Που δεν συγκινεί και δεν είναι σε θέση ούτε να κινητοποιήσει, ούτε να κινητοποιηθεί... Είναι απομεινάρι άλλης εποχής. Σ' αυτήν χρεώνεται λοιπόν η ήττα. Δεν μπορούμε να προσδοκάμε τίποτα απ' αυτήν πια. Θα γεννηθεί απ' τον ίδιο τον λαό, ο αναγκαίος πολιτικός σχηματισμός που θα υπηρετήσει την υπόθεση του. Που θα είναι γέννημα της ανάγκης και θα διαμορφωθεί από τον ίδιον. Που θα μελετήσει τις αντιθέσεις μέσα στην σημερινή πολυπλοκότητα και θα βρει την κύρια. Που θα παράξει την αναγκαία επαναστατική θεωρία του σήμερα. Που θα έχει ιδεολογικό και ταξικό πρόσημο!

Το άρωμα του έρωτα (για γυναίκες)


Αυτή η κολώνια ονομάστηκε έτσι διότι παλιά οι γιαγιάδες έλεγαν στις νεότερες, που είχαν κάποια ερωτική σχέση και έβγαιναν ραντεβού, να βουτάνε ένα βαμβάκι στην κολώνια και να το έχουν πάντα τοποθετημένο στο σουτιέν τους, ανάμεσα στα στήθη τους. Αυτό συνήθιζαν να το κάνουν και οι γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Υλικά:

●ένα ποτήρι απιονισμένο ή βρασμένο νερό για 10 λεπτά
●1 κουταλιά του γλυκού γλυκερίνη
●6 κουταλιές της σούπας λευκό οινόπνευμα ή βότκα
●1 ξυλάκι κανέλας
●2-3 γαρύφαλλα
●1 πρέζα βανίλια
●1 κουταλάκι γλυκού γλυκάνισο
●τα φύλλα από ένα τριαντάφυλλο
●τα φύλλα από 5-6 γιασεμιά
●20 σταγόνες αιθέριο έλαιο υλάνγκ-υλάνγκ
●20 σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλιας

Λεμόνι και Σκόρδο: Το πιο ισχυρό μείγμα για τον καθαρισμό οποιασδήποτε καρδιακής απόφραξης!



Το λεμόνι και το σκόρδο είναι αναμφισβήτητα δύο από τις πιο ευεργετικές τροφές που μπορούμε να καταναλώνουμε καθώς είναι γεμάτες από θρεπτικά συστατικά και παρέχουν καταπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Ο συνδυασμός τους είναι προφανώς ακόμα ισχυρότερος, προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες ως φυσικό φάρμακο, και ουσιαστικά σας βοηθά να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, να καθαρίσετε τις αρτηρίες, και να χαμηλώσετε τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
Όταν η LDL χοληστερόλη συσσωρεύεται στις αρτηρίες, αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και άλλων καρδιακών νόσων.
Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά διάφορα φάρμακα που προσφέρονται από τις φαρμακευτικές βιομηχανίες για να μειώσουν τη χοληστερόλη και την πρόληψη των προβλημάτων καρδιάς, αλλά αυτές οι λύσεις συχνά είναι φορτωμένες με χημικά και αναποτελεσματικές.

Τι να κάνετε γρήγορα αν δαγκώσετε τη γλώσσα σας


γλώσσα

Δεν είναι καθόλου σπάνιο σε κάποιες άτυχες και απρόσεχτες στιγμές στην ζωή σας να δαγκώσετε κατά λάθος την γλώσσα σας και δεν εννοούμε με τον μεταφορικό τρόπο του ότι μετανιώνετε για κάτι που λέτε (αυτό συμβαίνει σε όλους μας πολύ πιο συχνά!) αλλά με τον κυριολεκτικό τρόπο.


Είτε από στρες, είτε την ώρα που μιλάτε γρήγορα, είτε πιο συχνά την ώρα που μασάτε κάτι, είναι πιθανό να πληγώσετε την γλώσσα σας με τα δόντια σας, κάτι που, εξαιτίας των πολλών νευρικών απολήξεων στην γλώσσα, είναι πολύ επώδυνο.
Σε περίπτωση που η γλώσσα σας αιμορραγεί, εφαρμόστε πίεση στο σημείο με τα δάχτυλά σας, εφόσον πρώτα τα έχετε πλύνει.
Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για ήπιες περιπτώσεις. Αν δεν μπορείτε με τα δάχτυλά σας να φτάσετε καλά στο σημείο, πιέστε τη γλώσσα σας επάνω στα μάγουλά σας, ανάλογα με τη θέση της βλάβης. Ένα κομμάτι του πάγου ή καθαρό πανί μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή πίεσης.

Οργασμός χωρίς ούτε ένα άγγιγμα: Ερωτική ύπνωση και διέγερση με έλεγχο του μυαλού [Βίντεο]

090111orgasmos

Ένας απαλός ψίθυρος και ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα μπορεί να σας πλημμυρίσει με σεξουαλική ενέργεια μέχρι το σημείο του οργασμού, αν ξέρετε πώς να εκμεταλλευτείτε την δύναμη του μυαλού. Τα ερωτικά παιχνίδια ενεργοποιούν τις αισθήσεις μας και μας οδηγούν σε μια κατάσταση ευφορίας με την καρδιά να χτυπάει πιο δυνατά και το αίμα να φτάνει με δύναμη στις πιο ερωτογενείς ζώνες.

Συνήθως, ο οργασμός είναι η αντίδραση του οργανισμού στην σωματική ευχαρίστηση που νιώθουμε, είτε από τον/την σύντροφό μας, είτε και μέσω της αυτοϊκανοποίησης (αυνανισμός).
Αλλά, έχετε αναρωτηθεί αν είναι εφικτό να επιτύχουμε οργασμό... κατά παραγγελία, χωρίς κανένα ουσιαστικά ερωτικό άγγιγμα;
Οι ειδικοί στην ερωτική ύπνωση απαντούν “ναι”...

Η τουρκική οικονομία καταρρέει

128

Η πτώση της ισοτιμίας της λίρας συνεχίζεται, έχοντας ουσιαστικά επιταχυνθεί από την απόπειρα του πραξικοπήματος το καλοκαίρι – ειδικά σήμερα, όπου έχασε το 2% της αξίας της απέναντι στο δολάριο. Από τις αρχές του έτους η λίρα έχει υποτιμηθεί κατά 5%, στα συνολικά 23% εντός των τελευταίων δώδεκα μηνών (γράφημα) – προκαλώντας τεράστια προβλήματα στη χώρα, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές και ειδικά από αυτές της ενέργειας.
125
.
Οι βασικές αιτίες είναι οι γνωστές – όπως η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας, τα τρομοκρατικά χτυπήματα, το ελλειμματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, η πολιτική αβεβαιότητα, καθώς επίσης η πιθανότητα νέων υποτιμήσεων της πιστοληπτικής της ικανότητας από τις εταιρείες αξιολόγησης.
Ήδη η Moody’s, μετά την Fitch, κατέταξε τη χώρα στην κατηγορία «σκουπίδια» (Junk), προειδοποιώντας για την πολύ κακή κατάσταση του χρηματοπιστωτικού της συστήματος – η οποία επιδεινώνεται από το συνδυασμό του υψηλού πληθωρισμού, της υποτίμησης του νομίσματος, τις εκροές συναλλάγματος, καθώς επίσης από τους γεωπολιτικούς κινδύνους.
Σε κάθε περίπτωση, οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει τις επόμενες υποτιμήσεις, όπως φαίνεται από τις αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων (γράφημα) – σύμφωνα με τις οποίες αυξήθηκε το κόστος δανεισμού της Τουρκίας στο 11,15%.

Η Μαγεία του Τέλους του Έτους

Φωτογραφία του χρήστη Περί Αστρολογίας κι άλλων Μυστηρίων.

Πως ο Ηλιακος Κυκλος μας Φερνει Μυησεις, Μεγαλες και Μικρες

Από τον Κάρλος Αβελίνε Καρντόσο


Ο Χρόνος ρέει κυκλικά. Κάθε τι που συμβαίνει στον χρόνο επαναλαμβάνεται κατά κύκλους. Κάθε τέλος φέρνει μια νέα αρχή και ο τρόπος με τον οποίον  ολοκληρώνουμε κάθε έτος της ζωής μας ορίζει το περιεχόμενο της επόμενης χρονιάς μας.

Μια σύντομη στιγμή είναι αποτέλεσμα αφάνταστα μακρόχρονων  διαδικασιών, είναι ο σπόρος επόμενων κύκλων. Σύμφωνα με την εσωτερική φιλοσοφία, κάθε έτος που περνάει αποτελεί και περίληψη όλης μας της ζωής. Το τέλος κάθε κύκλου είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να αξιολογήσουμε τις νίκες που πετύχαμε  αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, για να καταγράψουμε και να αναθερμάνουμε την απόφασή μας να ζήσουμε συνετά.

Οι τέσσερεις εποχές του έτους αντιστοιχούν στις τέσσερεις μεγάλες φάσεις του βίου μας. Η παιδική ηλικία έχει σχέση με το δεύτερο τμήμα του χειμώνα, που προετοιμάζει το έδαφος για την άνοιξη της νεότητας. Σε αυτή την φάση κάθε τι μοιάζει να βοηθάει την προσωπική μας πρόοδο: είμαστε υπό προστασία, σε στάδιο εκπαίδευσης,  με τις ενέργειες της φύσης να μας βοηθούν να γίνουμε πιο δυνατοί.

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, που αντιστοιχούν στην περίοδο που διαρκεί μεταξύ νεότητας και μέσης ηλικίας, έρχονται οι μεγάλες προκλήσεις και τα κύρια επιτεύγματά μας. Έπειτα, ακολουθεί το φθινόπωρο, το πρώτο τμήμα των γηρατειών, τότε που η ζωή μάς καλεί να επικεντρωθούμε στα πιο σημαντικά και να αντισταθμίσουμε την φθίνουσα σωματική δύναμη με την σοφία που συσσωρεύσαμε.

Ο κύκλος κλείνει με το πρώτο μισό του χειμώνα, το τελευταίο τμήμα της γεροντικής ηλικίας. Τώρα είναι η ώρα για την μεγάλη απάρνηση, τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τον δρόμο που θα μας φέρει πίσω στο συμπαντικό όλον, από όπου κάποτε ξεκινήσαμε για να έρθουμε στον κόσμο κι από όπου θα αναδυθούμε ξανά κάποτε στο μέλλον για να αρχίσουμε και πάλι μια άλλη μορφή ύπαρξης χωρίς να φέρουμε μαζί μας καμμιά άμεση ενθύμηση του προηγούμενου κύκλου.

Ο ετήσιος κύκλος της διάχυσης της ηλιακής ενέργειας πάνω στη Γη είναι αυτός που μας επιτρέπει να διακρίνουμε τις τέσσερεις διαφορετικές εποχές του έτους.

Ο Ήλιος είναι η μεγάλη πηγή υλικής και πνευματικής ζωής στον πλανήτη μας. Το μέλλον κάθε ζωτικής δύναμης εξαρτάται άμεσα από την σχέση της με Αυτόν. Ο Ήλιος είναι πολύ σημαντικότερος από ένα απλό αστέρι: είναι ο ηλιακός Λόγος, η πνευματική πηγή για όλα όσα συμβαίνουν σε κάθε έναν από τους πλανήτες του. 

Ο κύκλος του ηλιακού φωτός στον δικό μας πλανήτη μάς χαρτογραφεί το ταξίδι κάθε ψυχής προς τη σοφία και προς την απελευθέρωση, σηματοδοτώντας τις περιόδους άνθισης αλλά και υποχώρησης, ακμής αλλά και παρακμής, τον θάνατο και την ανάσταση.

Το Ετήσιο Ταξίδι του Ήλιου

ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΝΕΑΕΤΗ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για αριθμολογια

Είναι πολλοί αυτοί που εκφράζουν τους προβληματισμούς και το ενδιαφέρον τους για το πόσο μπορεί να ισχύει στην πράξη η λειτουργικότητα των κύκλων εννέα ετών, που προκύπτει από την αναγωγική πρόσθεση σε μονοψήφιο των αριθμών των ετών. Η πρόσθεση αυτή προκύπτει από την συνεχή άθροιση των συμμετεχόντων αριθμών μέχρι να προκύψει μονοψήφιος. πχ:
2016 → 2+0+1+6=9,
2010 → 2+0+1+0=3 κ.ο.κ.

Οι αριθμοί που προκύπτουν από αυτή την πρόσθεση είναι όλοι οι μονοψήφιοι, που αρχίζουν από το 1 και φθάνουν μέχρι το 9. Το 10 είναι διψήφιος αριθμός, οπότε ανάγεται στον 1 (1+0=1). Αυτό έτσι κι αλλιώς σημαίνει ότι η μονάδα και το 10 έχουν όμοιες ιδιότητες. Η προσπάθεια κατανόησης της Ψυχής των Αριθμών γίνεται στην Φιλοσοφική ή Θεολογική Αριθμητική, που είναι η Μητέρα όλων των Επιστημών. Κλάδοι της είναι γνωστοί σήμερα με τους όρους: Αριθμοσοφία, Αριθμολογία κ.λπ. Ας κάνουμε λοιπόν μια σύντομη επισκόπηση του κοντινότερου εννεαετούς κύκλου, που είναι αυτός που μόλις έληξε και να δούμε αν υπάρχει κάποια αιτία αποδοχής αυτής της λογικής.

Ο προηγούμενος κύκλος ξεκίνησε το 2008 (2+0+0+8=1) και έληξε το 2016(2+0+1+6=9). Αν παρατηρήσουμε τον μικρό κόσμο της εθνικής μας επικράτειας, θα δούμε ότι υπάρχει μέσα σε αυτόν τον κύκλο μια σημαντική πλοκή, που δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι τυχαία. Κατά κάποια επίσης ιδιαίτερη συγκυρία, τα γεγονότα της άμεσης κοινωνικής και κρατικής βασικά επικράτειας μας, αντανακλούν και εκφράζουν κατευθύνσεις και εξελίξεις/πειραματισμούς παγκοσμίου ενδιαφέροντος και σημασίας.

2008
Το 2008 είναι έτος που ανάγεται σε μονάδα και η μονάδα είναι ο αριθμός των ενάρξεων, των νέων κατευθύνσεων. Όλοι θυμόμαστε ότι το 2008 ουσιαστικά ξεκίνησε η παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία πολύ γρήγορα έπληξε σημαντικά την χώρα μας. Η έναρξη της ως γνωστόν θεωρείται ότι έγινε από την Αμερική με αιχμή του δόρατος την πτώχευση της Lehman Brothers. Αυτό ήταν η αφορμή και όλα ξεκίνησαν τότε. Βλέπετε, οι κύκλοι του κόσμου ακολουθούν τους Νόμους της Φύσης για το καλό, είτε για το κακό. Εναπόκειται στους ανθρώπους, το αν θα επιλέξουν για τις ζωές τους την Οδό της Αληθείας και της Προόδου ή την Οδό της Απωλείας και της Οπισθοδρόμησης. Οι όροι αυτοί με Ηθική και Πνευματική σημασία και όχι πολιτική ή άλλη κατώτερη σημασιολογική ερμηνεία και εκμετάλλευση.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ «ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ «ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ «ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ»

Κωνσταντίνος Ξένος
Κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος M.Sc., Ph.D.cand.

Το 1887, ο Ελβετός βοτανολόγος Dr. Moises Santiago Bertoni εξερευνώντας τα δάση της Ανατολικής Παραγουάης πρωτοανακαλύπτει τις ιδιότητες της Στέβιας, ενός θάμνου που φθάνει τα 80 cm ύψος.
Αρκετό καιρό μετά, στην επιστημονική έκδοση που επιμελείται, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένα κομματάκι φύλλου Στέβιας λίγων τετραγωνικών χιλιοστών είναι ικανό να παράγει μια γλυκιά αίσθηση στο στόμα που διαρκεί για μια ώρα, ενώ μερικά μικρά φύλλα είναι επαρκή για να γλυκάνουν ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα δυνατό τσάι».
Το 1931, Γάλλοι χημικοί προσδιορίζουν τους βασικούς γλυκοζίτες που δίνουν στη Στέβια τη γλυκιά γεύση. Από αυτούς τους γλυκοζίτες ιδιαίτερο επιστημονικό αλλά και τεχνολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν, η στεβιοσίδη με γλυκαντική ισχύ 250-300 φορές μεγαλύτερη της κοινής ζάχαρης και η Ρεμπαουδιοσίδη Α με γλυκαντική ισχύ 200-300 φορές μεγαλύτερη της κοινής ζάχαρης. Σε αυτό το σημείο να τονίσω πως η γλυκαντική ισχύς μια ουσίας ποικίλει ανάλογα με τη καθαρότητα της, τη θερμοκρασία, το pH, τη παρουσία άλλων συστατικών της τροφής, κλπ.
Η Ρεμπαουδιοσίδη Α και η Στεβιοσίδη έχουν μεγάλο μοριακό βάρος (967,01 και 804,9 αντίστοιχα) και συνεπώς δεν απορροφώνται από τον εντερικό σωλήνα. Παράλληλα ο άνθρωπος δεν έχει ένζυμα αποδόμησης των ουσιών αυτών. Είναι λοιπόν εύλογο, πως αν η ανθρώπινη βιοχημεία μπορεί να επηρεαστεί από τις ουσίες αυτές, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο από τον μεταβολισμό τους στον εντερικό σωλήνα και όχι από την απευθείας απορρόφηση τους.
Πράγματι η Ρεμπαουδιοσίδη Α και η Στεβιοσίδη μεταβολίζονται από την ανθρώπινη εντερική χλωρίδα (κυρίως από τα βακτηριοειδή) σε Στεβιόλη.
Η Στεβιόλη παραμένει ανεπηρέαστη από τη δράση των μικροοργανισμών της εντερικής χλωρίδας και ακολουθεί τους δρόμους της απορρόφησης και της απέκκρισης.
Στις 12.11.2011 δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η τελική έγκριση των γλυκοζιτών Στεβιόλης για χρήση ως γλυκαντική ουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρωινό ρόφημα για να καταπολεμήσετε την υπέρταση

Αυτό το ρόφημα μπορεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε την υπέρταση. Ωστόσο είναι κρίσιμο το να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή και να υιοθετήσουμε και άλλες υγιεινές συνήθειες.



Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή αλλιώς υπέρταση είναι μια διαταραχή του καρδιαγγειακού συστήματος που εμφανίζεται όταν η πίεση του αίματος αυξάνεται λόγω πάχυνσης των αρτηριών.
Αυτό υπερφορτώνει την καρδιά και την κάνει να δουλεύει περισσότερο για να στείλει το αίμα στα διάφορα μέρη του σώματος.
Κατά συνέπεια αποδυναμώνονται και άλλα όργανα εκτός από την καρδιά, όπως τα νεφρά, ο εγκέφαλος και το πάγκρεας.
Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι η υπέρταση αυξάνει τον κίνδυνο για εμφράγματα, εγκεφαλικά και άλλες σοβαρές ασθένειες οι οποίες, στη χειρότερη περίπτωση, οδηγούν σε θάνατο.
Ευτυχώς τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να καταπολεμήσετε την υπέρταση υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες, ειδικά όσον αφορά στη διατροφή σας.
Για το λόγο αυτό σήμερα θέλουμε να σας μιλήσουμε για ένα γευστικό πρωινό ρόφημα του οποίου οι ιδιότητες συμβάλλουν στη διατήρηση της ελαστικότητας των αρτηριών, προκειμένου αυτές να μη φράσσονται.
Θέλετε να μάθετε πώς φτιάχνεται; Διαβάστε παρακάτω.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα