Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Αντι-φλεγμονώδης Πράσινος Χυμός

Πάντα είχα αδυναμία στα φρέσκα φρούτα, όπως το μήλο, το αχλάδι ή το πορτοκάλι στον πράσινο χυμό μου, μαζί με  φρέσκο ​​δυόσμο και φρέσκια ρίζα κουρκούμη για την υπέροχη αντιφλεγμονώδη δράση και απαλή γεύση του. Προσθέτοντας ρίζες στο χυμό σας, όπως κουρκούμη , τζίντζερ και  τεύτλα βοηθάτε τη γείωση σας και το κουρκούμη είναι γνωστό για την πρόληψη των κρυολογημάτων και της γρίπης, βοηθάει με τη δυσπεψία,  μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου, και βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου. (Θα έλεγα ότι αξίζει την προσθήκη στην κανονική διατροφή σας!)

Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία καθορίζει την ερωτική ζωή


Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία καθορίζει την ερωτική ζωή
Νέα μελέτη δείχνει ότι η σεξουαλική ικανοποίηση καθ? όλη τη διάρκεια της ζωής μας εξαρτάται σημαντικά από την πρώτη ερωτική εμπειρία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο του Μισισίπι θέλησαν να μελετήσουν αν η «πρώτη φορά» έχει επίδραση στην ερωτική ζωή του ατόμου πολλά χρόνια μετά.

«Η πρώτη σεξουαλική επαφή είναι ένας σημαντικός σταθμός στην ανάπτυξη του ατόμου, καθώς σηματοδοτεί τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή», δηλώνει ο Μ. Σάφερ, ένας από τους συντάκτες της σχετικής μελέτης. «Είναι ένα θέμα που δεν είχε μελετηθεί σε βάθος μέχρι τώρα κι έτσι θέλαμε να ανακαλύψουμε αν επιδρά μελλοντικά στη συναισθηματική αλλά και τη σωματική ανάπτυξη.»

Η σημασία του οργασμού για τις γυναίκες


Πόσο σημαντικός είναι ο οργασμός για τις γυναίκες;

Πολλές γυναίκες που δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό, βιώνουν αίσθημα ανεπάρκειας, ντροπή, ενοχές και άγχος, που με τη σειρά τους συντηρούν το πρόβλημα (Birnbaum, 2003).

Ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι τα αρνητικά αυτά συναισθήματα συνδέονται με τις προσδοκίες του συντρόφου ή την πίεση που ασκείται από εκείνον (Graham, 2010). Επιπλέον, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι μόνο οι μισές από τις γυναίκες με δυσκολίες οργασμού αναφέρουν δυσφορία (Graham, 2010).

Αυτά τα δεδομένα υπονοούν ότι ο οργασμός είναι λιγότερο σημαντικός για τις γυναίκες από ό,τι είναι για τους άνδρες. Η άποψη αυτή ενισχύεται από μελέτες που υποστηρίζουν ότι η επίτευξη οργασμού αποτελεί σεξουαλικό κίνητρο περισσότερο για τους άνδρες παρά για τις γυναίκες (Meston, 2007).

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν δεδομένα που υποστηρίζουν ότι η επίτευξη οργασμού είναι σημαντική για τις γυναίκες. Οι γυναίκες που ένιωθαν ότι μπορούν να έρθουν σε οργασμό ένιωθαν και περισσότερο ολοκληρωμένες σεξουαλικά (Fugl - Meyer, 2006).

Επιλέγω να ζω.. από δική μου επιλογή.. και όχι τυχαία..


Επιλέγω να ζω..
από δική μου επιλογή..
και όχι τυχαία..

Επιλέγω να κάνω αλλαγές..
αντί για δικαιολογίες..

Επιλέγω να έχω κίνητρα..
και να μην χειραγωγούμαι..

Επιλέγω τον αυτοσεβασμό..
και όχι την αυτολύπηση..

ΣΥΝΔΕΣΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΠΑΝ (4) - Ο ΘΕΟΣ ΑΕΙ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ…..




Η διακριτική αλήθεια του Ουρανού έγκειται στην περιοδικότητα της επανάληψης των κύκλων των Ουράνιων Σωμάτων (σκοτεινών Πλανητών-Φωτεινών Αστέρων). Το Ηλιακόν μας Σύστημα εικονίζει τα πραγματικά Ουράνια δρώμενα. Ο Νους επλησίασε το Μακροκοσμικόν πρότυπον και το αποτύπωσε εις το κρανίον μας. Ο φωτισμός είναι η διάνοιξη του Νοητικού Κέντρου (Ήλιος) και του Ψυχικού Κέντρου (Σελήνη). Η Γαία είναι το σώμα. 

Αυτό το σώμα που λέγεται Γη….εις τον γεωγραφικόν χώρον…έχει διάφορες ευθείες γραμμές…εις τα γεωγραφικά πλάτη της γήινης σφαίαρας, όπως:
1.Οι Ναοί του Απόλλωνος = Λυκόσουρα, Ερμιόνη, Δήλο και Δίδυμα.
2.Της Ήρας τα Ιερά  = Ολυμπία, Ηραιόν του Άργους και εις τη Σάμο.
3.Της Γαίας τα Ιερά = Λευκάδα, Δελφοί και Πτώον.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ BEN FULFORD 14/1/2014



O Abe της Ιαπωνίας μπορεί να συλληφθεί στο Νταβός της Ελβετίας για το ρόλο του στς τρομοκρατικές επιθέσεις Aum.


    Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν διαβιβάσει στοιχεία στη White Dragon Society που δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός Shinzo Abe της Ιαπωνίας ήταν βαθιά αναμεμειγμένος με την επίθεση αερίου σαρίν στο μετρό από την τρομολατρευτική αίρεση Aum Shinrikyo. Για το λόγο αυτό, η πιθανότητα αυξάνεται ο Abe να συλληφθεί με την κατηγορία της τρομοκρατίας, όταν θα πάει στο Νταβός της Ελβετίας για τη συνεδρίαση της Cabal που ξεκινάει εκεί στις 21 Ιανουαρίου, αναφέρουν οι πηγές από τις Κινεζικές, Βρετανικές, Ιαπωνικές και Αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες.

2014: Το Έτος της Αλλαγής για την Ανθρωπότητα


 

[ Δηλώσεις του M.T. Keshe ]  

2014 : Το Έτος όπου η νέα τεχνολογία θα αλλάξει την πορεία της Ανθρωπότητας και θα φέρει ανείπωτες Αλλαγές.


   Στο Ίδρυμα Keshe, κάνουμε το 2014, τη χρονιά που οι προηγμένες τεχνολογίες θα είναι σε μαζική κυκλοφορία στο κοινό έτσι ώστε να μπορούν να αποδείξουν πως η εξουσία τους για να δημιουργούν τις συνθήκες που αλλάζουν μέσα από όλα τα στρώματα της ανθρώπινης κοινωνίας, θα επιτευχθεί.


   Θα θέσουμε τέλος στην πείνα και τους πολέμους, μέσω της απελευθέρωσης των πάντων στη διάθεσή μας, αυτό, είναι επιστημονικά ή τεχνικά προς κάθε άνθρωπο, είτε πρόκειται για επιστήμονες ή για κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στον ίδιο βαθμό.


  Το 2014, το Ίδρυμα Keshe μέσω του Ινστιτούτου του θα παράσχει στην ανθρωπότητα στο σύνολό της την τεχνολογία, που η ανθρωπότητα περίμενε και προσεύχεται για αυτή από την αρχή του χρόνου.

Μακεδονικό Ζήτημα... μία μακροσκοπική εξέταση


Αναζητώντας κανείς μέσα στην ιστορία τους πρωταγω­νι­στές του Μακεδονικού Ζητήματος, εύκολα καταλήγει σε ορισμένα πρόσωπα. Πρόσωπα με καθοριστικούς αλλά και εμφανείς ρόλους. Πρόσωπα, τα οποία καθόρισαν τη διεθνή πολιτική που "ενεργοποίησε" αυτό το ζήτημα, αλλά και πρόσωπα της εσωτερικής ελληνικής πολιτικής σκηνής, τα οποία διευκόλυναν αυτήν την "ενεργοποίηση" αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος. Οι Έλληνες σε σοβα­ρά ζητήματα, τα οποία δεν είναι εύκολα στην ανάλυσή τους, συνηθίζουν να χρησιμοποιούν μια εξόχως μακάβρια έκφραση ..."Θα το δείξει η νεκροψία" ...λένε, εννοώντας ότι η πραγματική αλήθεια θα εμφανιστεί μετά από μια σοβαρή και ενδελεχή έρευνα του θέματος.
Το Μακεδονικό Ζήτημα είναι μια τέτοια υπόθεση, που δεν μπορεί ν' αποκαλύψει εκ πρώτης όψεως τη σπουδαιό­τητά της. Τη σπουδαιότητά της τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας. Έχει πολύ βάθος και γι' αυτόν τον λόγο απαιτεί μια αντίστοιχη μελέτη. Αν δεν υπάρξει αυτή η μελέτη, δεν μπορούν να δικαιολο­γη­θούν πολλά πράγματα. Πράγματα, τα οποία φαίνονται ανεξήγητα. Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί το μεγάλο ενδια­φέ­ρον των ΗΠΑ για το κράτος των Σκοπίων. Δεν είναι δυνατόν οι ΗΠΑ για λόγους "φιλανθρωπίας" να ευνοούν ένα κράτος χωρίς κανένα ουσιαστικό στρατηγικό προσόν εις βάρος μιας "φορτωμένης" με προσόντα Ελλάδας.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

969213_10151677871182093_1909540667_n

Η κρίση έθεσε πολλά νέα ερωτήματα τα οποία δοκίμασαν την ωριμότητα της κοινωνίας που ζούμε. Η μαζική ψυχολογία μας απέδειξε πως ακόμα ο Έλληνας περιμένει το κράτος να του λύσει όλα του τα προβλήματα, ενώ δείχνει να αναγνωρίζει στις κάθε είδους συντεχνίες την εξουσία να ορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.
Ο Έλληνας είναι συνυφασμένος με την ιδιότητα του μικροαστού. Έχει πάμπολλες παθολογίες, περισσότερες εκ των οποίων προκύπτουν από την προσκόλλησή του σε συντηρητικές και αφηρημένες έννοιες από τις οποίες μικρή προσπάθεια έκανε ανά τις δεκαετίες για να ξεφύγει.
Πάνω σ’ αυτές τις παθογένειες πάτησαν οι υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού που μετατράπει σε καζίνο τις ζωές, για να πουν ότι χρειαζόμαστε “λιγότερο κράτος” γιατί είμαστε κακομαθημένοι και πρέπει να ωριμάσουμε. Δεν χρειαζόμαστε την ασφάλεια, ας αφήσουμε τις “ιδεοληψίες” μας για δωρεάν υγεία και παιδεία.

Ας ξεκινήσουμε από την Αρχή...

Φωτογραφία: Διαβάζοντας εντελώς τυχαία τούτη την συνέντευξη, σκέφτηκα με χαρά ότι πολλοί άνθρωποι, από το δικό τους μετερίζι, δίνουν κίνητρα στους ανθρώπους να θεραπεύσουν τον Εαυτό τους και να γίνουν ένα υγιές κομμάτι της κοινωνίας, της ανθρωπότητας γενικότερα...
Η Θεραπεία έχει μπει γερά, τον τελευταίο καιρό, στον "στόχαστρο" της Ζωής...
Σαν να μας λέει το Σύμπαν, "ω άνθρωποι, τι κάνετε?"

Θυμάμαι ένα μήνυμα που είχα πάρει, που έλεγε 
"Οι άνθρωποι ξαναβρήκαν τα θεραπευτικά συστήματα, για να βοηθηθούν στην Θεραπεία τους, αλλά τελικά αυτά τους δέσμευσαν σε ακόμα σκληρότερους κανόνες"....
Θυμήθηκα πόσες φορές άκουσα ότι για να πάρεις τις μυήσεις στο ρέικι, πρέπει να έχεις νηστέψει, να μην έχεις καπνίσει, να μην έχεις φάει κρέας, να μην έχεις κάνει σεξ, να μην...να μην...να μην...Εντολές, υποχρεώσεις, κανόνες, απλά για αυτήν την πολυπόθητη θεραπεία...Σπας κάποιους κανόνες που σε μπλοκάρουν, για να βρεις τους αμέσως επόμενους κανόνες, τάχα για να σε ελευθερώσουν από τα μπλοκαρίσματα...
Η αυτοπειθαρχία, μια εσωτερική ποιότητα του Ανθρώπου, δεν έχει καμία σχέση με «θυσίες» βάσει κάποιων εντολών και κάποιας ηθικής…Είναι μια μεγαλειώδης κατάσταση Χαράς, που μας κάνει να ακολουθούμε τον Δρόμο μας, επιστρέφοντας στην αυτούσια Δύναμή μας…

Είναι αλήθεια ότι για να γίνεις θεραπευτής, δεν είναι απλό πράγμα...Και εδώ δεν μιλάμε για μια απλή αποκατάσταση σε ένα πονεμένο μέλος του σώματος, ή σε ένα τραυματισμένο όργανο...
Δεν είναι η σωματική ασθένεια ο λόγος που οι άνθρωποι περιφέρονται αθεράπευτοι...
Μια σωματική βλάβη, ομολογουμένως, δεν είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί, μα το σίγουρο είναι ότι δεν είναι αυτή η Αιτία των πολέμων, του διαχωρισμού, της κρίσης, της ανηθικότητας, της λαιμαργίας και της τσιγκουνιάς, που κλέβει το Αποτέλεσμα, της Ειρήνης, της Αγάπης και της Ομόνοιας της Φυλής των Ανθρώπων...

Δεν είναι η ασθένεια, η Αιτία, που οι άνθρωποι βιώνουν την ματαιότητα και την αποξένωση στην Ζωή...Για το ότι η κοινωνία μας δεν μπορεί να θεραπευτεί σε βάθος, δεν φταίει η καρδιοπάθεια, ή ο καρκίνος...
Ίσως φταίει η άγνοια για το τι σημαίνει Θεραπεία...
Ίσως φταίει ότι το υγιές μέρος της ανθρωπότητας δεν μπορεί να έχει συνοχή με κοινωνικούς περιορισμούς, εντολές και δομές που το μόνο που έκαναν είναι να μας διαχωρίσουν ακόμα περισσότερο από τον Εαυτό μας.
Κανόνες...
Σαν να μην μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος, χωρίς αυτούς...Σαν να χάνει την Ηθική του Υπόσταση, αν δεν έχει κανόνες να την ορίζουν...
Πολλές φορές έχω σκεφτεί για τούτην την "παραλλαγή" του Ανθρώπινου Όντος, που παρουσιάζεται μεσα στις κοινωνίες μας, κάτι που είχε γράψει ο Βίλχελμ Ράιχ

<<<...Η φύση δεν έχει σχεδιαστεί με χάρακα και διαβήτη. Ο τρόπος που δρα δεν είναι μηχανιστικός μα λειτουργικός. 
Γι' αυτό και ο μηχανιστής λαθεύει πάντα όταν εφαρμόζει στην φύση τις μηχανιστικές αρχές. Υπάρχει ένας νόμος της αρμονίας των φυσικών λειτουργιών, ένας νόμος που διαποτίζει και κυριαρχεί πάνω σ' οτιδήποτε υπάρχει. Μα αυτή η αρμονία και αυτοί οι νόμοι δεν έχουν καμία σχέση με την ακαμψία της μηχανιστικής τέχνης που επιβάλλει ο άνθρωπος στον χαρακτήρα του και τον πολιτισμό του... 
Ο μηχανιστικός πολιτισμός είναι μια παρέκκλιση από τον φυσικό νόμο. Κι ακόμη χειρότερα, είναι μια φυσική εκτροπή, μια θανάσιμη παραλλαγή, όπως ένας λυσσασμένος σκύλος αποτελεί αρρωστημένη ποικιλία της οικογένειας των σκύλων...>>> 
Βίλχελμ Ράιχ 

Αρμονία των φυσικών λειτουργιών...Ένας Νόμος που διαποτίζει και κυριαρχεί πάνω σε οτιδήποτε Υπάρχει...Μια αυθεντικότητα, που φαίνεται μακρινή και αόριστη, σαν να μην ξέρουμε πως μπορεί να είναι ο Άνθρωπος...ποιές μπορεί να είναι οι Ποιότητες του...

Και αν σήμερα, που έχουμε πάει στο Φεγγάρι, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι δεν ήταν αυτός ο Σκοπός μας, που θα μας έκανε Φυλή των Ανθρώπων, κι αν σήμερα η εξυπνάδα μας και η εφευρετικότητά μας  σταματάει στο να θεραπεύσουμε τον καρκίνο, η να αναλύσουμε πολύπλοκους μαθηματικούς συσχετισμούς, κι αν σήμερα η επιβίωσή μας σταματάει στο να τρεφόμαστε με σκουπίδια, διακρίνοντας μόνο αν τρώμε κρέας ή λαχανικά, σαν μέρος της πνευματικής μας ανωτερότητας, κι αν σήμερα η αντιπάθεια μεταξύ μας σταματά στις διακρίσεις μας, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν μπορούμε να διακριθούμε από τις επιλογές μας, αν είναι ανώτερες ή κατώτερες, αλλά από την αντίληψη της ίδιας μας της Ύπαρξης και της Ελευθερίας σε ένα συνολικό επίπεδο,Επιλογών και Αποφάσεων...

Το σίγουρο είναι ότι κρίση δεν περνάει το σώμα μας, αλλά η Ψυχή μας...
Αυτό που μας λείπει είναι να το επιβεβαιώσουμε, ότι το υγιές μέρος της ανθρωπότητας δεν το αποτελούν όσοι έχουν μόνο ένα υγιές σώμα...Ούτε όσοι είναι υπάκουοι στους κανόνες και τις δομές που βρήκαν...μα ούτε και εκείνοι που έσπασαν αυτές τις δομές και τους κανόνες, για να εντάξουν στην ζωή τους κάποιους άλλους...
Υπάρχει μια Σοφία που ολοκληρώνει την Φύση και μια Αγάπη που την εκπληρώνει, Νόμοι που έχουν να κάνουν μόνο με την αυθεντικότήτα και όχι την μηχανιστική παρέμβαση….

ας δούμε...Τι από όλα αυτά δεν ξέρουμε 

<3 <3 <3




http://www.e-fungus.gr/index.php?option ... &Itemid=73



<<<...Επομένως οι όποιες κοινωνικές ή προσωπικές αναταράξεις που ποτέ βέβαια δεν είναι καλοδεχούμενες, προσφέρουν την δυνατότητα να αναρωτηθεί ο καθένας μας τι είναι αυτό που δεν είναι πεπερασμένο. Τι είναι αυτό που δεν είναι αναλώσιμο. Τι είναι αυτό που όχι μόνο προσφέρει καταφύγιο στις δύσκολες ώρες, αλλά που η αλήθεια του χαριτώνει την ύπαρξη.

οι άνθρωποι εκείνοι που δεν θεωρούν τίποτα ως δοσμένο και έχουν μάθει να στοχεύουν στην δημιουργία και όχι στην εξασφάλιση, αντιλαμβάνονται την κρίση με όρους πρόκλησης και αναζητούν λύσεις νέες, έξω από την πεπατημένες και τότε δεν περιμένουν να αλλάξει η κατάσταση για να νιώσουν καλά. Τέτοιοι άνθρωποι είναι εκείνοι που σε κάθε εποχή ξεφεύγουν από τα δεδομένα και δημιουργούν τις καινοτόμες λύσεις.

Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις κανείς να μην αποδεχθεί το αυτονόητο και να αναζητήσει προσωπικές λύσεις που να υπερβαίνουν τα όποια αντικειμενικά δεδομένα. Να μην αναζητά άλλοθι, αλλά λύσεις που κανείς δεν θα του χαρίσει, αλλά που μόνος του θα ανακαλύψει, αξιοποιώντας τα όποια προσωπικά του τάλαντα.

Η οικογένεια δεν είναι ένας υποχρεωτικός κοινωνικός θεσμός, δεν είναι μια αναγκαία δέσμευση, δεν είναι μια σύμβαση, δεν είναι μια συντηρητική λύση που πρέπει να διατηρηθεί, δεν αποτελεί μια αποκατάσταση, δεν είναι μια νομιμοποίηση μιας ερωτικής σχέσης, δεν είναι καταφύγιο για ανθρώπους που έχουν κουραστεί με την μοναξιά τους.

Η οικογένεια είναι μια συναρπαστική περιπέτεια ικανών ανθρώπων που αποφασίζουν να πουν ναι στη ζωή. Η οικογένεια είναι η διαχρονική συμπόρευση δύο νέων που δεν θέλουν να ζήσουν μόνο κάποιες κοινές στιγμές ευχαρίστησης.

Η οικογένεια είναι η απόφαση να δημιουργήσεις το μικροκλίμα που θα ζεις, που θα μπορεί να υπερβαίνει το ευρύτερο τοξικό κοινωνικό κλίμα. Η οικογένεια είναι η δυνατότητα να συνυπάρχουν διαφορετικές γενιές ανθρώπων και να εμπλουτίζονται μέσα από την αλληλαντίδρασή τους. Η οικογένεια είναι η ευλογημένη δυνατότητα να καλύπτονται οι ανάγκες της επιβίωσης, αλλά και να καλλιεργείται η ομορφιά της ζωής.

Ο κάθε σύντροφος να αναπτύσσει την δική του προσωπικότητα. Να πιστεύει στη δυνατότητα ύπαρξης ευτυχίας στη ζωή, αλλά να μην περιμένει από κανένα να του την χαρίσει. Να επενδύει στη συντροφική ερωτική σχέση και επομένως να αναζητά τρόπους, που θα την ανανεώνουν. Να αναδεικνύει τον – την σύντροφό του. 

Να μην αφήνουν τρίτους να τους καθορίζουν τη ζωή, αλλά και να μην κλειστούν σε μια αποστειρωμένη σχέση. Να φροντίζουν τα παιδιά τους, αλλά να μην παραμελούν τη σχέση τους. 

Να ανακαλύψουν τις δικές τους υπερβατικές προσωπικές αναφορές και να καλλιεργούν την πνευματικότητα που υπερβαίνει την κατανάλωση ευχαρίστησης, τις ατομικές ανεπάρκειες και τις επώδυνες καταστάσεις της ζωής.


Πως θα πρέπει ένας γονιός να εκδηλώνει την αγάπη του στα παιδιά του;
Η αγάπη του γονιού προς τα παιδιά του είναι μοναδική, καθώς είναι απροϋπόθετη. Δεν θέτει όρους. Δεν απαιτεί αντικειμενικές προϋποθέσεις. Δεν επενδύει σε ανταποδώσεις. Προσφέρει, αλλά δεν χαρίζεται. Υπομένει, αλλά δεν ανέχεται. Εμπιστεύεται, αλλά δεν αδιαφορεί. 

Ελευθερώνει, αλλά δεν εγκαταλείπει. Ενδυναμώνει, αλλά δεν πιέζει. Λυπάται, αλλά δεν απογοητεύεται. Καμαρώνει, αλλά δεν συγκρίνει. Περιβάλλει, αλλά δεν περικλείει. Γνωρίζει ότι η τιμή να φροντίσει τα παιδιά του είναι μια ευλογία που του προσφέρθηκε, αλλά ότι τελικά τα παιδιά του δεν του ανήκουν.

Στόχος δεν μπορεί να είναι η πειθαρχία, αλλά η υπεύθυνη ανάληψη από το παιδί της δικής του ζωής. Το παιδί δεν αντιστοιχεί να υποκύψει στον γονιό του. Η πειθαρχία δεν είναι αυτοσκοπός. Τα όρια είναι προϋποθέσεις ανάπτυξης και ελευθερίας του παιδιού και του ανθρώπου. Τίθενται κανόνες που δεν αφορούν ιδιοτροπίες και απαιτήσεις του γονιού, αλλά παριστούν όρους για την ανέλιξή του, την ανεξαρτησία του και την σταδιακή ανέλιξή του σε λειτουργικό άνθρωπο.

Ο γονιός που άλλοτε χαρίζεται και άλλοτε θυμώνει δεν πορεύεται υπεύθυνα, αλλά εκπαιδεύει το παιδί του να τον περιφρονεί. Ο γονιός που οδηγεί το παιδί του στο να μη τον ακούει και τελικά καταφεύγει στην καταστολή, δεν γνωρίζει να εμπνέει. Θα πρέπει να αναρωτηθεί για την δική του πορεία. Μήπως ο ίδιος έχει χάσει την χαρά του και κάνει απλώς τις υποχρεώσεις του; 


Η αυθεντική θυσία σε αντίθεση με τις ευρέως κυκλοφορούσες απόψεις, δεν έχει καμιά σχέση με την αυτοκαταστροφή.

Η αυθεντική θυσία είναι η ανάδειξη ενός εαυτού που υπερβαίνει τα όρια της επιβίωσης και τα δεσμά της ατομικότητας και πετά στους ουρανούς της ελευθερίας.

Η αυθεντική θυσία δεν περιμένει ανταπόδοση, αφού περιέχει μια άφατη χαρά. Δεν περιμένει αναγνώριση, γιατί δεν γίνεται για τους άλλους.>>>


<3 <3 <3




Ας ξεκινήσουμε από την Αρχή...
Μπορούμε να εκφράσουμε την Ισορροπία, μόνο αν πιστέψουμε ότι Μπορούμε να περπατάμε στην Ζωή με ελαφριά βήματα, ενώ παράλληλα το έχουμε βαθιά Θελήσει κιόλας...



Καλημέρα <3 <3 <3

Διαβάζοντας εντελώς τυχαία τούτη την συνέντευξη, σκέφτηκα με χαρά ότι πολλοί άνθρωποι, από το δικό τους μετερίζι, δίνουν κίνητρα στους ανθρώπους να θεραπεύσουν τον Εαυτό τους και να γίνουν ένα υγιές κομμάτι της κοινωνίας, της ανθρωπότητας γενικότερα...
Η Θεραπεία έχει μπει γερά, τον τελευταίο καιρό, στον "στόχαστρο" της Ζωής...
Σαν να μας λέει το Σύμπαν, "ω άνθρωποι, τι κάνετε?"

Μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν το θάρρος να πουν «τώρα θέλω»…

Φωτογραφία: Eτσι το θυμήθηκα και είπα να το θυμηθούμε μαζί…

Σκεφτόμουν, πόσες Αγάπες μένουν μισές, απλά γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να τα βάλουν με την μοίρα τους...και την ακολουθούν πειθήνια, αφήνοντας τα εμπόδια, που τους θέτει, να σβήνουν κάθε σπίθα Αγάπης στην καρδιά, μένοντας για όλη τους την ζωή κενοί από αισθήματα…

Σκεφτόμουν ότι είναι βολικό να ακολουθείς την μοίρα που σου όρισαν άλλοι, ενώ η Ψυχή σου θέλει να πάει αντίθετα 
Πόσο θάρρος χρειάζεται να φέρεις ανατροπή στην ίδια την μοίρα, κάνοντας πράγματα που δεν σε βολεύουν…Πόσο δύσκολο είναι στους ανθρώπους να διακινδυνεύουν, γιατί θεωρούν ότι αυτό που θα νιώσουν είναι υποδεέστερο μπροστά σ’ αυτό που θα χάσουν, χωρίς να ξέρουν καν τι θα χάσουν…

Μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν το θάρρος να πουν «τώρα θέλω»…ή ίσως και την ειλικρίνεια να δουν τι δεν έχουν Θελήσει ακόμα...


Καλημέρα <3 <3 <3

Σκεφτόμουν, πόσες Αγάπες μένουν μισές, απλά γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να τα βάλουν με την μοίρα τους...και την ακολουθούν πειθήνια, αφήνοντας τα εμπόδια, που τους θέτει, να σβήνουν κάθε σπίθα Αγάπης στην καρδιά, μένοντας για όλη τους την ζωή κενοί από αισθήματα…
Σκεφτόμουν ότι είναι βολικό να ακολουθείς την μοίρα που σου όρισαν άλλοι, ενώ η Ψυχή σου θέλει να πάει αντίθετα 

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε αυτό που θέλετε από τη ζωή!!!





Από τη δουλειά μου με τους πελάτες μου, ξέρω πόση ενέργεια και  ελπίδα χρειάζεται για τους θέσει κάποιος τους στόχους του νέου έτους. Επίσης, γνωρίζω πόσο αποκαρδιωτικό μπορεί να είναι όταν αυτοί, οι στόχοι, γίνονται ανέφικτοι πριν ακόμη έρθει ο  Φεβρουάριος.
Ενώ η πρόθεσή μας είναι συνήθως καλή, από το ενεργητικό κίνητρο μας  μερικές φορές λείπει η αγάπη. Με άλλα λόγια, συχνά θέτουμε ως στόχο να πετύχουμε κάτι, το οποίο δεν μας αρέσει στον εαυτό μας, με σκοπό να το εξαλείψουμε.

Ο νόμος της «ήσσονος προσπάθειας»


Όσο πιο εκπληκτική γίνεται η ταχύτατη και παγκόσμια ροή πληροφοριών, τόσο περισσότερο μεγάλες κατηγορίες πληθυσμού αποφεύγουν την εύκολη κατά τα λοιπά πρόσβαση στην γνώση!

Υπό αυτές τις συνθήκες, η ιδεολογία, αν και είναι πλήρως αναποτελεσματική ως προς την επίλυση πραγματικών προβλημάτων, εφόσον δεν προκύπτει από ανάλυση δεδομένων, εντούτοις χρησιμεύει στον μετασχηματισμό της πραγματικότητος προκειμένου να δικαιολογηθούν συγκεκριμένες δράσεις. Υπερέχει έτσι σαφώς της ακριβούς γνώσεως, η οποία εκ των πραγμάτων καθίσταται άχρηστη. Όμως, η αχρήστευση αυτή επιτρέπει στην ιδεολογία να παραχαράσσει με εκπληκτικό τρόπο την πραγματικότητα και να μετατρέπει την φαντασίωση σε αλήθεια.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η ιδεολογία, αν και είναι πλήρως αναποτελεσματική ως προς την επίλυση πραγματικών προβλημάτων, εφόσον δεν προκύπτει από ανάλυση δεδομένων, εντούτοις χρησιμεύει στον μετασχηματισμό της πραγματικότητος προκειμένου να δικαιολογηθούν συγκεκριμένες δράσεις. Υπερέχει έτσι σαφώς της ακριβούς γνώσεως, η οποία εκ των πραγμάτων καθίσταται άχρηστη. Όμως, η αχρήστευση αυτή επιτρέπει στην ιδεολογία να παραχαράσσει με εκπληκτικό τρόπο την πραγματικότητα και να μετατρέπει την φαντασίωση σε αλήθεια.

Βίντεο: αράχνη χρησιμοποιεί τoν ιστό της ως σφεντόνα

slingshot-spider1Λίμα, Περού
Μια μικρή αράχνη του Αμαζονίου κάνει θραύση στο YouTube χάρη σε ένα μοναδικό βίντεο που τη δείχνει να χρησιμοποιεί τον ιστό της σαν σφεντόνα για να γραπώσει περαστικά έντομα.
Τα ασυνήθιστα ακροβατικά ανακαλύφθηκαν χάρη στην παρατηρητικότητα του Τρόι Αλεξάντερ, φοιτητή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια, ο οποίος μελετούσε τις αράχνες στο Ερευνητικό Κέντρο του Ταμπομπάτα στο Περού.
Παραμένει αδιευκρίνιστο σε ποιο είδος ανήκει το αραχνίδιο, σύμφωνα όμως με τις εκτιμήσεις ερευνητή που επικαλείται το LiveScience.com, δεν αποκλείεται να πρόκειται για το είδος Naatlo splendida.
Η αράχνη, με μήκος μόλις 3 χιλιοστά, υφαίνει έναν φαινομενικά απλό ιστό σε μέγεθος ανθρώπινης παλάμης. Από το κέντρο του ιστού προεξέχει όμως μια ίνα, την οποία τεντώνει η αράχνη τραβώντας τη με τα αγκίστρια των ποδιών της.

Οι ξεχασμένοι ελληνικοί ναοί στη Μεγάλη Ελλάδα



Ναός αφιερωμένος στην Αθηνά - γύρω στο 500 π.Χ. στην Ποσειδωνία της Μεγάλης Ελλάδας

Ο Παρθενώνας στην Αθήνα έχει δει λεηλασίες πολέμου, βανδαλισμούς, ρύπανση και έπεσε θύμα αρχαιοκαπήλων, παρόλα αυτά είναι πάντοτε το πιο σημαντικό θέαμα στην πόλη.

Αλλού, στον ελληνικό κόσμο, υπάρχουν ελληνικοί ναοί  που μπορούν να τον ανταγωνισθούν, αλλά, έχουν, πραγματικά,  λησμονηθεί.

Μόνο εντρυφώντας κανείς σε πηγές μπορεί να τους εντοπίσει.

Βατικανό: Μύθος οι Γυναίκες Ιερείς του Χριστιανισμού



Οι αρχαίες τοιχογραφίες της Ρώμης έχουν αναθερμάνει τη συζήτηση για τις γυναίκες ιερείς του χριστιανισμού. Ιδιαίτερα μια εικόνα που δείχνει μια γυναίκα με απλωμένα τα χέρια στις λαβυρινθώδες κατακόμβες της Ρώμης , αναζωπύρωσε πάλι τις συζητήσεις των εμπειρογνωμόνων για τις γυναίκες ιερείς στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού.


Ομάδες γυναικών ισχυρίζονται ότι οι τοιχογραφίες στα τοιχώματα στις κατακόμβες τηςPriscilla είναι μία απόδειξη ότι οι γυναίκες εκτελούσαν το ρόλο των ιερέων στην αρχαιότητα.

Τα τελευταία χρόνια στις κατακόμβες, έγινε μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού, των ζωγραφισμένων τοιχωμάτων, που κράτησε πάνω από πέντε χρόνια, και ανέδειξε με ευκρίνεια τις λεπτομέρειες των ζωγραφιών.

Αξιωματούχοι, όμως, του Βατικανού, απορρίπτουν τη θεώρηση αυτή ως ‘μύθευμα’ και ως ‘έναν θρύλο’.

Ώρα αρχαίας Ελλάδος

Ο χρόνος δεν ήταν αμελητέος, παρά τη θρυλούμενη ως ράθυμη ζωή των πολιτών στην αρχαία Αθήνα. Μπορεί να μη διέθεταν ρολόγια στα χέρια αλλά ήθελαν να ξέρουν, όταν έκαναν τον περίπατό τους γύρω από την Ακρόπολη, αν ήταν ώρα για να πεταχτούν στην Αγορά ή να πάνε σπίτι για τη μεσημεριανή σιέστα.
Η πόλη διέθετε το δημόσιο ρολόι της. Ήταν ένα μεγάλο μαρμάρινο κωνικό ηλιακό ρολόι που βρίσκεται ακόμη στη θέση του, στη βάση του νότιου τείχους της Ακρόπολης, κάτω από τον Παρθενώνα. Είναι ορατό από την καφετέρια του Μουσείου της Ακρόπολης. Πολλοί βλέπουν προς τα εκεί, αλλά λίγοι το αναγνωρίζουν. Είναι επάνω από το θέατρο του Διονύσου, δεξιά από τους κίονες του Χορηγικού Μνημείου του Θρασύλλου.

ΣΥΝΔΕΣΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΠΑΝ (3) - Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΟΙΚΗΣΙΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ














 ΣΎΝΔΕΣΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΠΑΝ
Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΟΙΚΗΣΙΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ) Νο 3

Ίνα καταστήσω την ανάλογην με την υλικήν και ηθικήν αξίαν και ΤΕΛΕΙΌΤΗΤΑ των ΙΕΡΩΝ προγόνων μας ΟΛΥΜΠΙΩΝ, ελπίζων ότι εφάνην ΑΞΙΟΣ πρεσβευτής των και δια τούτον είχον και την ευμένειάς τους, εφόσον απεδέχθηκαν την προσπάθειαν μου να αναρριχηθώ εις την υψίστην κορυφήν της ΓΑΙΑΣ και μετά της πεποιθήσεως μου Ως γνήσιος ΕΛΛΗΝ, σας προσφέρω εγκάρδια τούτο το Ουράνιον Πνευματκόν Δώρον.

Στη Γαία αρκετές Οντότητες ενσαρκώθηκαν ξεκινώντας από το έτος 1963 (έτος γέννησής μου) όπως και στα επόμενα επίσης χρόνια για να βιώσουν και να βοηθήσουν σ’ αυτήν την μεταβατική περίοδο που ζούμε…που σύμφωνα με τον Νόμο της Θυσίας, όπως αποκαλείται….που σημαίνει ότι (κάποιοι) επέλεξαν να ενσαρκωθούν ξανά πίσω στη Γαία ζώντας ξανά τις ίδιες βιωματικές εμπειρίες και καταστάσεις για να ωθήσουν τον Πλανήτη Γαία και τους Ανθρώπους που την κατοικούν σε μια νέα ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ μιας ΑΛΛΑΓΗΣ Πνευματικότητας.

Εδώ ΑΔΕΛΦΙΑ θα λάβετε πρωτόγνωρες πληροφορίες και γνώσεις όπου οι πρωτοεμφανιζόμενοι εξωγήινοι (Άνθρωποι) και πρώτοι κάτοικοι της Γαίας και δη ΕΛΛΗΝΕΣ μπήκαν στην διαδικασία της Μύησης περιτυλίγοντας τα πρόσωπα τους με μαντήλια ή μανδύα για να προστατεύονται από την υπέρυθρη ακτινοβολία, γι’ αυτό και ονομάστηκαν μάντεις.

Αντιστέκεται η αλυσίδα στο πείραμα στο νόμο της βαρύτητας;


Το γνωστό πείραμα με την αλυσίδα.

Υπάρχει εξήγηση για το παρακάτω βίντεο;

Μόνο οι εραστές μένουν


Φωτογραφία του Silentcrossing
Φωτογραφία του Silentcrossing
Μου έδωσε το χέρι της. Ή έτσι νόμιζα. Καθόμασταν απέναντι στο λεωφορείο, σε αυτές τις τέσσερις πίσω θέσεις που είναι τοποθετημένες αντικριστά – δεν κατάφερα ποτέ να βρω μια λογική εξήγηση για την χρησιμότητά τους, ο μόνος κάπως πειστικός λόγος θα ήταν ίσως για να μπλέκονται τα πόδια σας ανυπόμονα, σαν προετοιμασία μέχρι να φτάσετε σπίτι και να μπλεχτούν τα σώματα κανονικά, όπως πρέπει. Εγώ ως συνήθως κοιτούσα έξω από το παράθυρο τις γκρίζες πολυκατοικίες με τις πολύχρωμες τέντες, όσο πιο γκρίζα η πολυκατοικία, τόσο πιο χρωματιστή η τέντα, στις πολύ παλιές φαίνεται ακόμα το ξεθωριασμένο σχέδιο μιας συστάδας λουλουδιών ή ενός εμπριμέ σύμπαντος.
Και εκείνη μου έδωσε το χέρι της. Στην αρχή νόμιζα ότι ζητούσε κάποιου είδους βοήθεια, χρήματα ή τσιγάρο ή ίσως ένα εισιτήριο. Μετά παρατήρησα ότι η χούφτα της ήταν κλειστή, κάτι κρατούσε στην παλάμη της και ήθελε να μου το δώσει. Έβγαλα τα ακουστικά και ψέλλισα ένα συγγνώμη; Είναι τα μάτια σου κόκκινα, μήπως θέλεις λίγο ορό; Χαμογέλασα. Όχι, δεν χαμογέλασα απλά, ένιωσα και το τελευταίο μου κύτταρο να χαμογελάει, γιατί ακόμα και τώρα, ακόμα και σήμερα, που στα λεωφορεία κυκλοφορούν υπάλληλοι με μηνιάτικο 420 ευρώ, που ξυπνούν στις 6 το πρωί και επιστρέφουν στις 7 το βράδυ, ακόμα και σήμερα, υπάρχει κόσμος που σε κοιτάει στα μάτια και όταν τα βλέπει κόκκινα ή θολά, τα νοιάζεται. 

January 3+1 Inspiration


 
Μπορεί να σου πάρει χρόνια η απόφαση να γυρίσεις
μια κατάσταση, μπορεί να σου πάρει και λίγα λεπτά.
Όταν δεν σε ωφελεί η μια οπτική γιατί δεν την αντιστρέφεις;
Όσα πιστεύαμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε, μένει να
πιστέψουμε πως θα τα καταφέρουμε και αργά ή γρήγορα θα συμβεί.
Τα όνειρα δεν μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο..
Χρειάζονται πλάνο, στόχους, όραμα..

Από τι εξαρτάται η διατροφική συμπεριφορά και πως το στρες επιδρά στην ανθρώπινη φυσιολογία; Ποια πρέπει να είναι η διατροφική απάντηση στο άγχος;


της Μαρίας Χιόνη, καθηγήτρια ιατρικής ορολογίας, μεταπτυχιακή φοιτήτρια φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Όπως κάθε συμπεριφορά, έτσι και η διατροφική συμπεριφορά
ρυθμίζεται κυρίως από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ). Τα κύρια κέντρα του εγκεφάλου που ρυθμίζουν τη διατροφική συμπεριφορά βρίσκονται στο επίπεδο του υποθαλάμου. 

Οι κλασικές απόψεις της δεκαετίες του 50 σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν δύο ξεχωριστά κέντρα στον υποθάλαμο, ένα της όρεξης και ένα του κορεσμού, έχουν αντικατασταθεί από τις σύγχρονες απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η αλληλεπίδραση διαφόρων νευροδιαβιβαστών και νευροορμονών στον υποθάλαμο και σε άλλα σημεία του εγκεφάλου παίζουν ρόλο στην εναλλαγή πείνας και κορεσμού. Οι νευροδιαβιβαστές αυτοί λειτουργούν μέσα σε νευρωνικά κυκλώματα τα οποία δέχονται ορμονικά και νευρικά ερεθίσματα από τους περιφερικούς ιστούς. 

Κολήγος προς Φοροσυλλέκτη:«...δεν πήγε καλά η σοδειά. Δεν έχω να σας δώσω το φόρο...»





γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Lex malla, lex nulla
Ο κακός νόμος, δεν είναι καθόλου νόμος...

Τις δύσκολες εποχές, όπως πχ σήμερα, σε συνθήκες παρατεταμένης πολυετούς ύφεσης, το ΦΠΑ των «μικρομάγαζων» πρέπει να θεωρείται όντως ΦΠΑ;

Ή μήπως «ξεκάθαρη κι αδίστακτη κλοπή» της μπουκιάς των παιδιών του τσακισμένου μικροέμπορου από μέρους του κράτους;

Υπ’ αυτό το πρίσμα, όταν το Κράτος προτάσσει την ποινική δίωξη (ακόμη και) του μικροοφειλέτη ΦΠΑ ως «καταχραστή δημοσίου χρήματος» μήπως πλανάται (και δη εσκεμμένα) και θα έπρεπε να μιλάμε για υπερβολική/εγκληματική δίωξη ενός κατεστραμμένου κολήγου από πλευράς ενός αδίστακτου θανάσιμου κράτους κατά της φτωχολογιάς;

Πάμε να το δούμε με πιο πολλές λεπτομέρειες. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολη η περιγραφή του προβλήματος. Απλώς κάποιοι εκεί πάνω αρνούνται να δουν το οφθαλμοφανές αδιαφορώντας αν με τις εγκληματικές ενέργειές τους καταστρέφουν φτωχούς μικροεμπόρους - ενίοτε τους σκοτώνουν κιόλας.

Η Λογιστική λοιπόν έχει έναν τομέα που λέγεται Κοστολόγηση.
Σκοπός του είναι να πει το εξής απλό:

Ρόδος - Τα ελαφάκια των σταυροφόρων (dama dama)


- Τι είναι αυτό? ρωτάω στον σωφέρ
- Ελάφι...Απορώ πως πέρασε μέρα. Θα ήταν κρυμμένο κοντά στο δρόμο και το τρομάξαμε...Την ημέρα κρύβονται και κοιμούνται. Την νύχτα βγαίνουν και κυνηγούν.
- Eχει ελάφια το νησί?
- Αν έχει ελάφια? Σωροί, πλήθος. Τα είχαν φέρει από τα παμπάλαια χρόνια και δεν τα πειράζουν, γιατί κυνηγούν και σκοτώνουν τα φίδια. Με τα ελάφια βρήκαμε ανακούφιση. Οι Ιταλοί τα προστάτεψαν και πολλαπλασιάσθηκαν. Στον πόλεμο όμως σκοτώσανε χιλιάδες από αυτά οι Γερμανοί και τα φάγανε. Σκοτώσαμε κι εμείς οι Ελληνες από την πείνα.
Υστερα όμως σταμάτησε το κυνήγι και ξαναγίνανε.
Τώρα είναι χιλιάδες σ΄ολόκληρο το νησί. Τη νύχτα, όταν περνάμε με τ΄αυτοκίνητα, βγαίνουν ένα σωρό μπροστά μας.

Κινόα (Quinoa), το πιο θρεπτικό τρόφιμο στον πλανήτη. Διατροφική αξία και πως θα την αξιοποιήσετε (Βίντεο)



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος,

Tο εξωτικό αυτό ψευδο-δημητριακό από τις μακρινές Άνδεις είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη.
Μαγειρεύεται όπως το ρύζι, είναι ελεύθερο γλουτένης και πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Ακόμη και η ΝΑΣΑ περιλαμβάνει τη κινόα στα διατροφικά εφόδια των διαστημικών αποστολών της.

Η κινόα του γένους των χηνοποδιδών, δεν είναι δημητριακό - για την ακρίβεια ως φυτό είναι πιο συγγενική με το σπανάκι, το παντζάρι και τον αμάραντο - αλλά οι σπόροι της καταναλώνονται ως τέτοιο, και μάλιστα με πλεονεκτήματα έναντι πολλών ανάλογων τροφών : δεν περιέχει γλουτένη και χωνεύεται ευκολότερα από το σιτάρι, το καλαμπόκι ή τη σίκαλη, ενώ μπορεί να αντικαταστήσει το ρύζι σε οποιαδήποτε μορφή του.

Το μυστήριο της απόσταξης: Αιθέρια έλαια και αρωματοθεραπείες


Ανακούφιση από τον πόνο, παρασκευή καλλυντικών, μασάζ, αρωματισμός χώρου : όποια και να είναι η χρήση των αιθέριων ελαίων, θεωρείται πολύτιμη. Ανάμεσα στην προκατάληψη και την αλήθεια, τα έλαια είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της έννοιας «φροντίδα», καθώς χαλαρώνουν, δίνουν αίσθηση απόλαυσης, συμβάλλουν σε θεραπείες_ με την ασφάλεια που προσφέρουν πλέον και σχετικά επιστημονικά δεδομένα.

Πρόκειται για μέθοδο που μαζί με τη φυτοθεραπεία, είναι από τις πλέον φυσικές θεραπευτικές, με ρίζες στην αρχαιότητα, από το 4.000 π.Χ. στην Κίνα, την Αραβία, την Αίγυπτο, και την Ελλάδα.

Σύγχρονοι αρωματοθεραπευτές τονίζουν ότι τα αιθέρια έλαια είναι η «ψυχή» του φυτού. Προέρχονται, άλλωστε, από τη ζωτική δύναμη του, εμπεριέχονται στους καρπούς, τον φλοιό, τα φύλλα, τα άνθη, τους μίσχους, ακόμη και τις ρίζες του. Μπαίνουν σε μπουκάλια, με ειδικούς τρόπους εκχύλισης και απόσταξης, καθώς εκκρίνονται από αδένες και πόρους των φυτών.

Επιτέλους «αθωώστε» τον γάμο


O γάμος έχει δαιμονοποιηθεί ως ο κακός της σεξουαλικής επιθυμίας.

Ήρθε ο καιρός να αθωωθεί. Με το που παντρεύεται το ζευγάρι συμπεριφέρεται λες κι ο άλλος είναι δεδομένος. «Τον έδεσε το γάιδαρό της» λέγαν οι παλιές. Συνεπώς, δεν είναι ο γάμος ως μυστήριο που απομακρύνει ερωτικά τους συντρόφους, αλλά εμείς οι ίδιοι που πιστεύουμε πως οι άνθρωποι «κατοχυρώνονται». Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως οι άνθρωποι δεν μας «ανήκουν».

Τι αποκαλύπτουν τα δόντια για την υγεία μας



Μπορεί το χαμόγελο να θεωρείται καθρέπτης της ψυχής μας αλλά φαίνεται ότι προβαίνει σε αποκαλύψεις για την κατάσταση της υγείας μας. Μάλιστα ορισμένα σημάδια που εμφανίζουν τα δόντια ενδεχομένως προειδοποιούν για προβλήματα υγείας που παραμονεύουν. 
 
Πως μεταφράζονται όμως αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια 

Όταν ο άνδρας ''μπλοκάρει'' στο σεξ!



Έντονη τραυματική εμπειρία αποτελεί για τους άνδρες η στυτική δυσλειτουργία. Υπολογίζεται ότι  κάθε άνδρας σε κάποια φάση της ζωή του θα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης γεγονός που θα του προκαλέσει αμηχανία αλλά και αρνητικές σκέψεις.
Τότε, συνήθως ακολουθούν διάφορες σκέψεις:  «Έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας», «Γιατί σε μένα;», «Έγινα ρεζίλι», «Από τώρα;»

Κάποιοι που νοιάζονται


Έχω καιρό να πάρω μήνυμα στον υπολογιστή μου που να μου τάζει χρήματα, ενώ παίρνω πολλά μηνύματα από το συμβατικό ταχυδρομείο που μου ζητούν όλο και πιο πολλά. Να όμως που χθες, ξαφνικά, η τύχη μου γύρισε.
Ανοίγοντας χθες το μέιλ μου ανακάλυψα ότι ένα άγνωστο σε μένα ζευγάρι, «ο Κρις και η αγαπημένη του Κόλινς», αποφάσισαν να μου προσφέρουν 800.000 δολάρια. Τι μου ζητάνε ως αντάλλαγμα; Τίποτα δεν μου ζητάνε. Το πλήρες ονοματεπώνυμό μου, τη διεύθυνσή μου, τον αριθμό του κινητού, το επάγγελμα και την ηλικία μου.

Είναι παρήγορο στους καιρούς που ζούμε να ανακαλύπτεις ξαφνικά ότι κάποιοι στην άλλη άκρη του κόσμου νοιάζονται για σένα και την ευημερία σου και θέλουν να σε βοηθήσουν να σταθείς στα πόδια σου.

Ψηφιακοί Δούλοι ή Cyborgs

Ψηφιακοί Δούλοι ή Cyborgs <p>του Μιχάλη Σακελλαρίου

του Μιχάλη Σακελλαρίου
Η επίσκεψη του ανιψιού μου μέσα στο Σαββατοκύριακο με άφησε με πολλούς προβληματισμούς. Σα technology freak και εγώ, τα συρτάρια μου είναι γεμάτα από παλιούς σκληρούς δίσκους που είτε λόγω βλάβης είτε ξεπερασμένης τεχνολογίας έχουν αποσυρθεί και αποθηκευτεί. Υποσχέθηκα στο παιδί μερικούς από αυτούς και με μεγάλη ανακούφιση που άδειαζα τα συρτάρια μου, του τους παρέδωσα.
Ο νεαρός συγγενής μου με μεγάλο ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη επέμενε να μου δείξει μερικά βίντεο από τα παιχνίδια με τα οποία συστηματικά ασχολείται τους τελευταίους μήνες. Το έκανα το χατίρι και στην υπόσχεσή του “θείε θα πάθεις πλάκα με τα γραφικά”, απλά χαμογέλασα. Η ευθυμία μου πολύ σύντομα μετατράπηκε σε ανησυχία όταν αντίκρισα το περιβάλλον και το απόκοσμο σκηνικό μέσα στο οποίο τοποθετούνται και βιώνουν οι νεαρές ηλικίες. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός ή ένας συντηρητικός μεσήλιξ, όμως ο αρχικός μου προβληματισμός μετατράπηκε σε πραγματική αγωνία όταν άκουγα τα σχόλια του 23χρονου γύρω από την πιστότητα των προσώπων και των εκφράσεων των εικονικών ηρώων, τις κινήσεις τους, την τόσο αληθοφανή απεικόνιση του περιβάλλοντος και τους φυσικούς ήχους.
Να το τυρί στη φάκα.

Ο αρχέγονος και ο έσχατος χρόνος



 





 ΦιλοσοφίαΑπό το 1895, τότε που ο Χέρμαν Γκίνκελ δημοσίευσε το διάσημο έργο του για τη δημιουργία και το χάος στον αρχέγονο και τον έσχατο χρόνο[1], έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην ιστορία των θρησκειών και τα σχετικά πεδία της εθνολογίας, της ανθρωπολογίας και της ψυχολογίας. Όμως, τούτη η λαμπρή ενόραση, η σύλληψη του αρχέγονου και του έσχατου χρόνου ως των δύο πόλων της ίδιας ιστορίας, επιβεβαιώθηκε και επιβεβαιώνεται καθημερινά από τότε, με ακρογωνιαίους λίθους δύο σημαντικές μελέτες, όπως το «Νόημα στην Ιστορία», του Καρλ Λέβιθ[2] και «Ο μύθος της αιώνιας επιστροφής», του Μιρτσέα Ελιάντε. 

Το αίνιγμα του χρόνου είναι στην πραγματικότητα το αίνιγμα της έναρξης, γιατί εκεί βρίσκεται η βάση όλου του παρελθόντος. Η έναρξη είναι το παρελθόν. Ωστόσο, καθημερινά γίνεται μια νέα έναρξη μέσα στην περιοδική κίνηση της ημέρας. To σύνολο όλων αυτών των επαναλαμβανόμενων ενάρξεων το αποκαλούμε χρόνο. Ζούμε στο χρόνο και καθημερινά βιώνουμε τη νέα έναρξη σε κάθε έργο που αναλαμβάνουμε να εκπληρώσουμε. Εκείνο που λείπει, είναι το γεγονός ότι δεν κατανοούμε τη μαγεία της νέας έναρξης, τούτη την αέναη μετάβαση από το παρελθόν στο παρόν. Δεν κατανοούμε το μυστηριώδες και αψηλάφητο παρόν, στο οποίο και μέσω του οποίου βιώνουμε την ύπαρξή μας.

 «Τι είναι, λοιπόν, ο χρόνος; Αν δε με ρωτά κανείς, γνωρίζω. Αν, όμως,, θέλω να το εξηγήσω σε κάποιον που με ρωτά, δε γνωρίζω. Αλλά σε κάθε περίπτωση τολμώ να πω πως τούτο γνωρίζω Αν τίποτε δεν τελείωνε, δε θα υπήρχε παρελθόν. Αν τίποτε δεν πλησίαζε, δε θα υπήρχε μέλλον. Αν τίποτε δεν υπήρχε, δε θα υπήρχε και παρόν. 

 » Όμως, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει το παρελθόν και το μέλλον, αφού τo παρελθόν πέρασε και το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμη; Από την άλλη, αν το παρόν ήταν πάντα παρόν και δεν κυλούσε, το παρελθόν δε θα ήταν χρόνος αλλά αιωνιότητα Αλλά, αν ήταν το παρόν μόνο χρόνος, γιατί κυλά στο παρελθόν, πώς μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει; Υπάρχει, μόνον γιατί κάποια στιγμή θα πάψει να υπάρχει. To μόνο, λοιπόν, που μπορούμε να βεβαιώσουμε είναι ότι ο χρόνος οδηγεί στη μη-ύπαρξη»[3].

Ο Εγκέφαλος και ο Κόσμος του



Ζούμε σε μια εποχή που τουλάχιστον οι θετικές επιστήμες προχωρούν με γεωμετρική πρόοδο και «δεν προλαβαίνουμε» να αφομοιώσουμε τις συνέπειες των αποκαλύψεών τους. Θεωρίες και συλλήψεις που μόλις πριν λίγες δεκαετίες αποτελούσαν πεδίο έντονων αμφισβητήσεων ή παράγοντες συνταρακτικών ανατροπών, σήμερα αποτελούν «κοινό τόπο» και οι σύγχρονες αναζητήσεις πριν λίγα χρόνια θα φαίνονταν εντελώς επιστημονική φαντασία. Ακόμη κι αν η εκλαίκευση της επιστημονικής γνώσης δεν είναι πάντα εύκολη, οι εφαρμογές της είναι ήδη μια πραγματικότητα που έχει αλλάξει τη ζωή και το περιβάλλον μας δραματικά, άσχετα με την αξιολόγηση κατά περίπτωση αυτών των αλλαγών με ηθικές παραμέτρους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα