Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Προφητείες και εμπόριο ψεύτικων ελπίδωνΟι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού που αναπαράγονται από διάφορους γέροντες της ορθοδοξίας μεταξύ αυτών και του Παίσιου είναι γνωστές..

Τα φωτεινά μυαλά των θρησκόληπτων λένε ότι τις προφητείες τους τις επιβεβαιώνει ακόμα και ο Νοστράδαμος,κάπου εδώ έρχεται η πρώτη κεραμίδα,μα πως γίνεται να επιβεβαιώνει ο Νοστράδαμος τον Κοσμά τον Αιτωλό;;Απλή λογική και καταρρίπτεται η άποψη αυτή..

Έτσι ξεμάτιαζαν οι αρχαίοι...

Έτσι ξεμάτιαζαν οι αρχαίοι...

Αν δείτε δύο μαύρα μάτια ζωγραφισμένα σε αρχαίο αγγείο, μη φανταστείτε πως αποτελούν μια παραξενιά του ζωγράφου ή έστω ένα...διακοσμητικό μοτίβο.

Μεταλλικό τάμα οφθαλμών (19ος-20ός αι.) Ούτε η γλυπτή απόδοση ενός χάλκινου φαλλού, με πόδια αλόγου και καμπανάκια να κουδουνίζουν από κάτω, έχει να κάνει με κανένα διαστροφικό αρχαίο δημιουργό. Και τα δύο έργα έχουν αποτρεπτικές ιδιότητες για το βάσκανο μάτι.

Τα ορθάνοιχτα μαύρα μάτια τα βλέπουμε συνήθως πάνω ή μέσα σε αρχαία αγγεία πόσης, που χρησιμοποιούσαν οι συμποσιαστές ακριβώς για να αποφύγουν το «μάτιασμα». Τα βλέπουμε ως φυλαχτά και στις μέρες μας, τάματα κρεμασμένα στις εικόνες μέσα στις εκκλησιές.

Ο ιός του Νείλου προ των πυλώνOι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), προειδοποιούν πως δεν πρόκειται για την μοναδική ασθένεια των κουνουπιών...

που απειλεί την χώρα, καθώς αναμένεται να εμφανιστούν και φέτος νέα κρούσματα ελονοσίας.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ελονοσία, τα σημεία του χάρτη που έχουν «κοκκινίσει» οι ειδικοί είναι 17: έτσι εκτός από τους νομούς Καρδίτσας και Λακωνίας έχουν προστεθεί η Βοιωτία, η Εύβοια, η Αττική, η Λάρισα και η Ξάνθη.

Περιέργως σήμερα κυρώθηκε η σύμβαση με την οποία χαρίζει η Ελλάδα 132 εκατομμυρια Δολλάρια ΗΠΑ στο Ιρακ….
Την στιγμή που κλείνουν την ΕΡΤ και πετάνε στον δρόμο 2565 οικογένειες ΧΑΡΙΖΟΥΝ 133 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ στο Ιρακ.
Ενώ μεταφέρουν την πληρωμή οφειλής του για 126 εκατομμύρια Δολλάρια ΗΠΑ το 2019. Αυτό με κυρωτικό νόμο που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (τεύχος 142Α/12-6-2013) και αφορά σύμβαση που είχε υπογράψει ο Αλογοσκούφης στις 11/10/2008.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» - ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Όπως έχουμε αναφέρει, σύμφωνα με την «Νέα Ιατρική», η κάθε σωματική παθογένεια συνδέεται με κάποιο ψυχικό συμβάν και η αναστάτωση που προκλήθηκε σε επίπεδο ψυχικό εκδηλώνεται σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

Ας αναφέρουμε το παράδειγμα που και σε άλλα σημεία αυτού του βιβλίου μας έχουμε αναφέρει, το παράδειγμα της υποτίμησης και των οστών: όπως θα θυμάστε, όταν κάποιος υποστεί υποτίμηση μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα που συνδέονται με τα οστά ή γενικότερα με τα σκληρά μέρη του σώματος (π.χ. δόντια).

«Φαίνεται ότι ούτε την Χώρα ούτε την Ιστορία της θέλετε. Κλείστε την λοιπόν αν επιμένετε»

Της Δήμητρας Γκουντούνα* 

Κανένα Κρατικό Κανάλι στον κόσμο δεν έχει ζήσει το βιασμό, τον εξευτελισμό και τον εμπαιγμό στον κόσμο όσο η δική μας Κρατική Τηλεόραση. Την χρησιμοποίησαν όλες οι Κυβερνήσεις κατά πως ήθελαν, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν επάνω της. Τώρα λοιπόν, θέλουν να την εκτελέσουν....

Αλλο η αντιδραστικότητα και άλλο η αποτελεσματικότητα

Ποτέ κανένας δάσκαλος, ποτέ κανένας πολιτικός, ποτέ κανένας από όλους όσους παράγουν δημόσιο λόγο δεν αναφέρονται στην αποτελεσματικότητα.
Για να αντιληφτεί κάποιος την ουσία της αποτελεσματικότητας θα πρέπει απαραίτητα να κατανοεί και την αξία του μακρόχρονου σχεδιασμού της διορατικότητας και της μεθοδικότητας.
Βέβαια, σε μια Ελλάδα που πριν μερικά χρόνια το Εθνικό διακύβευμα  των εκλογών ήταν η καθημερινότητα του Πολίτη και όχι το μέλλον του έθνους, κοινός  δηλαδή ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κόλος μας σήμερα,  είναι εντελώς φυσιολογικό η παραγόμενη πολιτική να κινείτε σπασμωδικά αντιδραστικά και επικοινωνιακά.

Το αγαπημένο μου της ΕΡΤ, του Πιτσιρίκου


Η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2.600 υπαλλήλων με Πράξη ΠραξικοπηματικούΠεριεχομένου. Το λουκέτο στην ΕΡΤ αποτελεί ένα ακόμα κεφάλαιο στο success story του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο θα ολοκληρωθεί με τον βομβαρδισμό της Ακρόπολης. Η ανακοίνωση του λουκέτου στην ΕΡΤ ενεργοποίησε τους δημοσιογράφους της, με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε έκπληκτοι το καλύτερο και πιο ζωντανό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει ποτέ η ΕΡΤ.

Είναι λίγο αργά για να τρομάζουμε

Είναι λίγο αργά για να τρομάζουμε


Δε λυπήθηκα γι’ αυτήν την ΕΡΤ που έκλεισε. Λυπήθηκα για την ΕΡΤ που θα μπορούσε να ήταν. Λυπήθηκα όταν άκουσα τον παρουσιαστή ειδήσεων Αντώνη Αλαφογιώργο να «απαντά» στις δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου περί χαμηλής τηλεθέασης, με το θλιβερό «Πώς να κάνουμε θεαματικότητα κ. Κεδίκογλου όταν ο κάθε υπουργός μας έστελνε δέκα δικές του εκπομπές;». Είναι θλιβερό, διότι θα ήταν μαγκιά και αξιοπρέπεια να τα κατήγγειλαν αυτά οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ τότε που δεν κινδύνευε η θέση τους.

Tο κλείσιμο της ΕΡΤ είναι γραμμένο στο Μνημόνιο [κείμενο]ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα κλείσει ή θα συγχωνεύσει οργανισμούς βρίσκεται γραμμένη στο Μνημόνιο το οποίο ρητά προσδιορίζει από πού θα γίνουν οι απολύσεις και...
θα μειωθεί ο δημόσιος τομέας.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: 80+ ιδέες για κατασκευές από παλέτες & κιβώτια


Η τελική μορφή και το "φινίρισμα" που θα δώσετε σε κάθε τέτοια κατασκευή, εξαρτάται από τον χώρο που θα τοποθετηθεί, αφού πρόκειται για έπιπλα και κατασκευές που μπορούν να βρουν την θέση τους από την αποθήκη και το μπάνιο, μέχρι τον κήπο, το μπαλκόνι ή τον χώρο του καθιστικού και οι δυνατότητες παρέμβασης στην εντελώς απλή και ακατέργαστη μορφή του ξύλου μιας παλέτας ή ενός ξύλινου κιβωτίου (καφάσι) είναι πολλές.

Η συγκλονιστική ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου που σώπασε

Ο ποιητής Μάνος Ελευθερίου γράφει για το ραδιόφωνο που μεγάλωσε τους Έλληνες.


Το 1923 γίνεται η πρώτη απόπειρα ραδιοφωνικής εκπομπής στην Ελλάδα από την διοίκηση ραδιοφωνίας του υπουργείου ναυτικών.


Η κανονική εκπομπή ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου του 1938 στις δέκα το βράδυ από τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθηνών, για να σιγήσει το βράδυ στις 11 Ιουνίου του 2013.
Ο μεγάλος ποιητής μας Μάνος Ελευθέριου θα γράψει για την ιστορία του Ελληνικού ραδιοφώνου.

«Φακελώνουν» τον καρκίνο

«Φακελώνουν» τον καρκίνο
«Φακελώνουν» τον καρκίνο
Επανάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου, με δυνατότητα να σώζωνται εκατοντάδες ζωές κάθε χρόνο, φέρνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) η λειτουργία του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών.
Παράλληλα με το σύστημα αυτό θα εξοικονομούνται πολλά χρήματα από τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία. Πρόκειται για μια κεντρική ηλεκτρονική πύλη δεδομένων, στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι γιατροί όλης της χώρας.

Έτσι θα μειώσουν κι άλλο το μισθό από το 2014

Έτσι θα μειώσουν κι άλλο το μισθό από το 2014Ήταν θέμα στο τραπέζι χθες μεταξύ Βρούτση και Τρόικα 

Τα εργασιακά ήταν ένα από τα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι χθες στη συνάντηση της Τρόικα με τον υπουργό Εργασίας. 

Σύμφωνα με το Έθνος, συζητήθηκε ο νέος τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού ο οποίος θα γίνεται πλέον με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα περιλαμβάνει έξι άρθρα και θα προβλέπει πως για τη διαμόρφωση του νέου κατώτατου μισθού θα λαμβάνονται υπόψη μία σειρά από παράγοντες, όπως είναι η κατάσταση της οικονομίας, η ανταγωνιστικότητα αλλά και το ποσοστό ανεργίας.   

Success storyΕπιτέλους ο Πρωθυπουργός μας κατάφερε να πετύχει μαζεμένες πολλές επιτυχίες και μάλιστα με μία κίνηση, πραγματικό Success story.
1.  Κατάφερε να ανεβάσει την θεαματικότητα της ΕΡΤ. Τέτοια επιτυχία είχε να δει η ΕΡΤ, από τον «Άγνωστο Πόλεμο».
2. Κατάφερε να γίνει η ΕΡΤ ένα πραγματικό ελεύθερο κανάλι. Μετά την απόφαση, αυτά που ακούσαμε στην ΕΡΤ σε δυο μέρες, δεν τα είχαμε ακούσει στα τρία χρόνια των μνημονίων.

Πως να φτιάξεις εύκολα μια φορητή γεννήτρια ρεύματος και ...ξέχνα τη ΔΕΗ!Γεννήτρια με ηλιακή ενέργεια - Χωρίς Καύσιμο και Αθόρυβη!Το παρακάτω μικρό φωτοβολταϊκό σύστημα χρησιμοποιείται σε ένα τροχόσπιτο, έναν απομακρυσμένο χώρο που δεν υπάρχει δυνατότητα παροχής ρεύματος, στο σκάφος κλπ.

Ακόμα και στο σπίτι μας για περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.


Η ηλιακή γεννήτρια αποτελείται από έναν μικρό ηλιακό συλλέκτη 10 watt/p, ο οποίος φορτίζει μια μπαταρία κλειστού τύπου 12v και 20Ah. Θα μπορούσε να μπει και μεγαλύτερη μπαταρία.

Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!


 

του Γιώργου Καπόπουλου

Η Χεζμπολάχ, με την πλήρη στήριξη της Τεχεράνης, έχει εμπλακεί πλήρως στη σύγκρουση της Συρίας, με αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή των δεδομένων στο πεδίο της μάχης μέσα σε λίγες μέρες: Πρώτα η στρατηγικής σημασίας πόλη Κουσαΐρ, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, στη συνέχεια τα υψώματα του Γκολάν -δίπλα στη γραμμή κατάπαυσης Κουσαΐρ- έπεσαν στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, που τώρα προωθούνται στην περιοχή του Χαλεπίου και των συνόρων με την Τουρκία.

H σκοτεινή ύλη του... εγκεφάλου μας!


Ποιο είναι το ξεχασμένο 90% του εγκεφάλου μας; Η νευρογλοία, κύτταρα που υπερβαίνουν σε αριθμό τους νευρώνες, αντιστοιχώντας σε περίπου δέκα για κάθε ένα νευρώνα. Και κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι κάνουν.

Κάποιες από τις συνήθεις λέξεις που χρησιμοποιούμε είναι παγιωμένα λάθη. Ο όρος 'influenza' (γρίπη) προέρχεται από την ιταλική λέξη 'influence' (επιρροή), που αποτελεί έναν υπαινιγμό για την επίδραση που κάποτε πιστευόταν πως είχαν τα αστέρια στην υγεία μας. 

Οι Ευρωπαίοι εξερευνητές που έψαχναν για μια εναλλακτική πορεία για την Ινδία κατέληξαν στο Νέο Κόσμο και χωρίς να έχουν καταλάβει τι κάνουν, τιτλοφόρησαν τους εκεί κατοίκους 'Ινδιάνους'.

Τα 9 στάδια της μετάβασης στον άλλο κόσμο...


Στο Supernatural έχουμε δει τι γίνεται όταν πεθαίνεις. Δείτε τι λέει ένας άνθρωπος που έχει κάνει έρευνες σχετικά μ'αυτό.
Ο Raymond Moody, είναι ο άνθρωπος που πρώτος ανακάλυψε και... έκανε έρευνες στον τομέα των επιθανάτιων εμπειριών.
Μίλησε για τις επιθανάτιες εμπειρίες (NDE) , τον Πλάτωνα, τα 9 στάδια του “ταξιδιού στον άλλον κόσμο” και για το πώς είναι “η ζωή μετά τη ζωή”!

Συνειδητοποιήσεις - Πνευματική ματιά

Κοίτα μέσα σου
Μέσα απο έλλειψη, φόβο, ανασφάλεια, εξαρτήσεις και προσκολλήσεις, οποιοσδήποτε σύντροφος ή περίσταση ή υλικό απόκτημα δεν μπορούν να καλύψουν κανένα κενό. Η ευδαιμονία και η εσωτερική πληρότητα , είναι καταστάσεις του είναι σου και καμμία εξωτερική περίσταση, δεν μπορεί να τις απειλήσει. Πρέπει όμως να δώσεις προκαταβολικά στο πνεύμα, να χεις πίστη, καθοδήγηση και βήμα βήμα να κατανοείς, να αγαπάς και να συγχωρείς όλο
και πιο βαθιά τον εαυτό σου. Σταμάτα επιτέλους να ρίχνεις το φταίξιμο στους άλλους και ανέλαβε την ευθύνη που σου αναλογεί.

Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ..
ΤΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ, ΣΚΕΨΟΥ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟ ΠΩΣ ΘΑ

Ο Συμπαντικός Νόμος της Απόσπασης

Φωτογραφία: Ο Συμπαντικός Νόμος της Απόσπασης

Ένας από τους πιο σημαντικούς Συμπαντικούς Νόμους είναι ο νόμος της Απόσπασης, που δηλώνει ότι κάποιος πρέπει να αποστασιοποιηθεί από το αποτέλεσμα , ώστε να ελκύσει αυτό που περισσότερο επιθυμεί.

Με το να προσκολλάτε στο αποτέλεσμα όλα τα αντίθετα στην επιθυμία σας στοιχεία θα προσελκυσθούν εκτός από αυτά που περιμένετε.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στηριχτούμε στην Θέληση του Θεού εφόσον οτιδήποτε αποκτιέται μέσω της Απόσπασης, η οποία βασίζεται στο βαθύ αίσθημα της στήριξης στην πλήρη χάρη Του.

Προσκόλληση σημαίνει σύνδεση με την ανησυχία και την ανασφάλεια .Και οι δυο προκαλούν δυστυχία.

Η εξέλιξη έρχεται όταν οι άνθρωποι αποστασιοποιούνται από την ασφάλεια και το γνωστό  και ακολουθούν το μονοπάτι της αβεβαιότητας.

Μόνο κάντε μια δήλωση των επιθυμιών και των ονείρων σας και αφήστε τον εαυτό σας να αποσπαστεί από το πώς και πότε αυτά μπορεί να δηλωθούν στην ζωή σας.

Παραδοθείτε στην Θέληση του Θεού και την αιώνια Συμπαντική βοήθεια.

Είναι ένα Σύμπαν γεμάτο Αγάπη, ιδέες και έλεος. Κανένας δεν πρέπει να νιώθει εγκατελελειμένος ή μόνος.

Ήμαστε όλοι παιδιά ενός συμπονετικού Θεού, του Θεού Πατέρα μας. Είναι η μεγαλύτερη Θεία Δύναμη που κατοικεί μέσα μας και παρέχει στα αγαπημένα του παιδιά φανταστικά δώρα.

Αληθινά είναι ένα Σύμπαν γεμάτο συμπόνια με ανοικτές πύλες σε θαυμαστούς κόσμους , ορατούς και μη ορατούς σε ταξιδιώτες της φαντασίας και Πίστης.

Πρέπει να αποδεσμεύσουμε τους εαυτούς μας από τα επιζήμια, δηλητηριώδη , αρνητικά συναισθήματα , όπως η εγκατάλειψη , μίσος ,κακία, θυμός και να τα αντικαταστήσουμε με Αγάπη.

Η Αγάπη είναι νοητική θεραπεία .Η Αγάπη καθαρίζει την συνείδηση .

Ευθυγραμμιστείτε με την Θεϊκή Παροχή και παραλάβετε την Θεία Χάρη και εκπλήρωση.

Κατερίνα ΚωστάκηΟ Συμπαντικός Νόμος της Απόσπασης

Ένας από τους πιο σημαντικούς Συμπαντικούς Νόμους είναι ο νόμος της Απόσπασης, που δηλώνει ότι κάποιος πρέπει να αποστασιοποιηθεί από το αποτέλεσμα , ώστε να ελκύσει αυτό που περισσότερο επιθυμεί.


Με το ν α προσκολλάτε στο αποτέλεσμα όλα τα αντίθετα στην επιθυμία σας στοιχεία

*ΓΙΑ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΥΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ..*

Ραπανάκι άκρως λαϊκό πολιτισμό της σαλάτα ραπανάκιαπό Elizabeth De 


ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΧΥΜΟΥΣ , ΜΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΑΠΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ. ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΥΜΩΤΗ...... ΑΝΑΜΙΓΝΥΕΙΣ ΤΟ ΡΑΠΑΝΟΖΟΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΝΕΡΟ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΛΙΤΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ....ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΡΟΣΙΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΓΑΚΙΑ..

ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΝΥΣΤΙΚΗ/ΟΣ  ΠΙΝΕΙΣ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΎΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ 1/2 ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΖΕΣΤΟ ΧΥΜΟ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΕΛΙ ΜΕ ΚΑΝΕΛΛΑ...

ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΛΙΤΡΟ ΝΕΡΟ. ΤΟ ΠΙΝΕΙΣ ΑΝΤΙ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ..

Η Ιστορία του Τατουάζ
Το σημάδεμα στην αρχαιότητα λεγόταν «στίξη» (χτύπημα) ή «κατάστιξη» και η πράξη στιγματισμός. Το σημάδεμα του σώματος λεγόταν δερματοστιξία.

Η λέξη όμως που χρησιμοποιείται ευρέως είναι η λέξη τατουάζ και από την οποία είναι γνωστή η όλη διαδικασία.

Η λέξη «Τατουάζ» προέρχεται από τη λέξη...
«Tattoo», όρος που βρίσκεται στη πρώτη δεκάδα των αναζητήσεων στο διαδίκτυο από το 1999! Η λέξη «Tattoo» είναι παράφραση της λέξης Tattawing των Μαορί (Νέα Ζηλανδία).

Πῶς καταντήσαμε οἱ Ἕλληνες;

Πῶς καταντήσαμε οἱ Ἕλληνες; Σκυλιά που γαυγίζουν και δεν δαγκώνουν! Μας τρομοκρατούν, μας κτυπούν, μας πήραν το φαΐ από το στόμα, μας περιόρισαν τις ελευθερίες, καταρράκωσαν την αξιοπρέπειά μας, ζουν εις βάρος μας και ξεπουλάνε την χώρα. Γελάνε εις βάρος μας οι συ-μωροί γλεντώντας τα λεφτά που μας έκλεψαν!
Γελάει και ο  αρχισυ-μωρός που μέχρι χθές, πριν έλθει ο Βέλγος «αδελφός» του διαλαλούσε την αποτυχία του πρώτου μνημονίου, ενώ σήμερα με την ουρά στα σκέλια, ψέλλιζε ότι δεν θα κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά. Δηλαδή ότι μας κλέψανε από το εισόδημά και από τους κόπους μιας ζωής να το ξεχάσουμε. Να ξεχάσουμε και αυτούς που αυτοκτόνησαν εξ αιτίας της «λάθος συνταγής» όπως αποκαλούσε ακόμη και χθες ο αρχισυ-μωρός το πρώτο μνημόνιο.

Γιάννης Κότσιρας: Ανόητε χαιρέκακε πανηγυρίζεις για την ΕΡΤ;

Με όσους πανηγυρίζουν για το λουκέτο στην κρατική τηλεόραση τα έβαλε ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας, ο οποίος ξέσπασε μέσα από την προσωπική του σελίδα.
Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε:
Ανόητε χαιρέκακε…
Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι.
Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες.
Λες πως σε ενοχλούσε που πλήρωνες 4€ το μήνα την ΕΡΤ, στο λογαριασμό σου, επειδή δεν την έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν.
Για να το διευρύνω λίγο αυτό.
Κι εγώ δεν πήγα ποτέ στην Κάρπαθο αλλά τους δρόμους και από δικά μου χρήματα τους έκαναν. Να μην τους έκαναν, λοιπόν, αφού δεν τους είδα και, ίσως, να μην τους δω ποτέ.
Και το νερό που πίνει το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο να το κόψουν.

Το Colpo grosso του Σαμαρά

του Γιώργου Καραμπελιά
Ο Σαμαράς με το κλείσιμο της ΕΡΤ επέλεξε τη στρατηγική του, όλα ή τίποτα. Μπροστά στα καθολικά αδιέξοδα που οδήγησε η ενδοτική πολιτική του –αδυναμία διεκπεραίωσης της συμφωνίας της ΔΕΠΑ, κυβερνητικό μπάχαλο, γεωπολιτικές αντιθέσεις, και συγκρούσεις συμφερόντων, συρρίκνωση των κυβερνητικών εταίρων και εκτίναξη της Χρυσής Αυγής– επέλεξε τη στρατηγική της έντασης και της κρίσης. Αυτή η πολιτική της πυγμής που φέρνει στον κόσμο μνήμες της δικτατορίας, έχει πολλούς αποδέκτες.
Πρώτον τον ίδιο το λαό, να σιγήσει να πάψει να διαμαρτύρεται και να δεχτεί μοιρολατρικά τους εκβιασμούς της Τρόικας και της κυβέρνησης. Και δαρμένος και σιωπηλός.

Ο λαβύρινθος της σκέψης

(Περί κρίσεων και διακρίσεων)

Προσπαθήσατε κι εσείς να βρείτε τον τρόπο να σύρετε τα κομμάτια της σκέψης μακριά από τις αρχικές τους θέσεις; Προσπαθήσατε να βρείτε τη σχισμή του κουτιού, να βρείτε αυτή την αρχική και τελική διάταξη των πραγμάτων που θα καταλαγιάσει τη φαυλότητα της λογοκρατίας του νου; Προσπαθήσατε αλλά το μόνο που καταφέρατε ήταν να δημιουργήσετε δέκα ακόμη γρίφους ή την ευκαιρία για έναν ακόμη λαβυρινθώδες εποικοδόμημα αντάξιο του προβλήματος της λογικής σας; Τι κι αν η επανατοποθέτηση εννοιών γινόταν ελεύθερα όπως πιστεύατε, ε;  Τι κι αν η σημασιοδότηση της αίσθησης που αναβλύζει από παντού γινόταν με υφαντική ακρίβεια  και η διαδικασία ανάπτυξης της συλλογιστικής σαν φιλοσοφικό δρώμενο, θύμιζε κάποια τελετουργική ανάγνωση των βαθύτερων ινών της μνήμης.  Ξέρω, ξέρω, οι κόμβοι της όποιας διαδρομής γινόντουσαν ένα τοπίο αραχνοΰφαντο και η ταινία επανερχόταν σαν ένα γιγάντιο κουβάρι  που τελειωμό δεν έχει. Όπως ίσως  η χαρτογράφηση των βυθών ή ταξινόμηση των άστρων του ουρανού. Καλώς ήλθατε στο λαβύρινθο της σκέψης.

εδώ μαύρο


Ζω σε μια χώρα όπου δεν φταίω ποτέ εγώ.  Φταίει πάντα ο άλλος.  Και πρέπει να τον κριτικάρουμε,  να τον φτύσουμε,  να τον απολύσουμε..  να του ρίξουμε μια για να μάθει.  Κι αν τον δούμε να πονάει, να πεινάει,  να ψοφάει στο κρύο ακόμη καλύτερα.  Έφταιγε!  Περνούσε καλά ο γείτονας..  να του βγει το μάτι!
Φταίει πάντα ο άλλος και τον δείχνουμε να έτσι με το δάχτυλο!  Είσαι δημόσιος υπάλληλος ρε φίλε;  Εγώ σε πληρώνω..  ποιός;  ο ιδιωτικός!  Φύγε από τη μέση και θα διορθωθούν όλα.  [όπου ιδιωτικός βλέπε μικρομεγαλοεπιχειρηματίας που δεν έχει πληρώσει ποτέ φόρους,  μα ποτέ]

"Σιγή"
Είχα συνηθίσει να το ανοίγω με το πρώτο φέξιμο  της μέρας και κάθε φορά που επέστρεφα στο σπίτι πριν ακόμη καλά καλά ξεφορτωθώ την τσάντα με όλα της τα βαρίδια. Το Sharp που πήρα  με τα πρώτα μου χρήματα ήταν συντονισμένο άλλοτε στο τρίτο πρόγραμμα άλλοτε στο δεύτερο και μετά από ένα γρήγορο ψάξιμο για κάτι αξιόλογο επέστρεφε πάντα στις ίδιες συχνότητες.

 Τα Σάββατα δεν το έκλεινα ούτε τη νύχτα και όταν έπρεπε να κλείσει κοιμόμουν με ακουστικά στ' αυτιά ώστε να μην ενοχλώ κανέναν. Όταν εγκαταλείψαμε το κλεινόν άστυ μου στοίχισε πάρα πολύ που έχασα τους αγαπημένους μου σταθμούς. Το διαδίκτυο έδωσε μια λύση αλλά όχι ικανοποιητική. 

Για ποιον χτυπά η καμπάνα;Ιστορική μέρα η 11 Ιουνίου 2013 για τη χώρα μας.  Η κυβέρνηση της Ελλάδας με μια πραξικοπηματική κίνηση και με συνοπτικές διαδικασίες ανακοίνωσε το κλείσιμο της Δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Η ιστορική ΕΡΤ δεν υπάρχει πια. Είμαστε πλέον η μόνη χώρα της Ευρώπης χωρίς δημόσια τηλεόραση.

Ο «γόρδιος δεσμός» δεν θα λυθεί. Θα κοπείΠάντοτε στην ιστορική διαδικασία οι μεγάλες αλλαγές, που οδηγούσαν σε κάτι το καινούριο, έρχονταν μέσα από συγκρούσεις και – τις περισσότερες φορές – με αίμα. Αυτό συνέβαινε (και θα συνεχίσει να συμβαίνει), επειδή στην πορεία του χρόνου υπάρχει μία στιγμή τέτοια, που η παλιά κατάσταση έρχεται σε αναπόφευκτη «τριβή» με το νέο που γεννιέται.

Ακολουθεί πάλη, για το ποιος τελικά θα επικρατήσει, μέχρι που – και μετά από επίπονες διεργασίες – επιβάλλεται τελικά το καινούριο. Κάθε αντίσταση του παλιού κάμπτεται και, εν τέλει, αυτό πεθαίνει οριστικά και περνά στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα