Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

εωσφόρος: ο εκπεσών άγγελος του κακού (μέρος 3ο)

inferno341
Ένα από αυτά τα προβλήματα ήταν η ίδια η ύπαρξη του Εωσφόρου, που έμοιαζε τόσο αταίριαστη σε έναν κόσμο αρμονίας, όπως τουλάχιστον περιγραφόταν από τη θρησκεία. Το γεγονός του θανάτου που εγκαινιάστηκε με την πτώση των πρωτόπλαστων, μέσα από τη μεσολάβηση του Σατανά και η ίδια η κόλαση και τα δεινά της καθημερινότητας των ανθρώπων, οι πόλεμοι, οι αρρώστιες και η κάθε δυστυχία, ακόμη και η τελική κρίση κατά την οποία ένα μέρος της ανθρωπότητας θα ριχτεί στην κόλαση, δείχνουν μια επικράτηση του Εωσφόρου απέναντι στον ίδιο το Θεό που χρειάστηκε μάλιστα να θυσιαστεί προκειμένου να λυτρώσει τα παιδιά του από ένα τέτοιο κακό.

Κι ακόμη, έμοιαζε αμείλικτο το ερώτημα σχετικά με το γιατί ευθύς εξαρχής δεν επιλύθηκε το ζήτημα του αποστάτη Αγγέλου παρά, κατά κάποιον τρόπο αφέθηκε στο να κάνει περίπου ό,τι θέλει. Βέβαια οι χριστιανοί πατέρες σε όλα αυτά έχουν να απαντήσουν ότι το κακό με ελεύθερη βούληση των ανθρώπων ήρθε στον κόσμο, αφενός και αφετέρου ότι ο Εωσφόρος δεν είναι ανεξέλεγκτος αλλά βρίσκεται κάτω από τη Θεϊκή βούληση, η οποία παραχωρεί όλες τις δοκιμασίες αυτές προκειμένου να εκπαιδευτεί το ανθρώπινο γένος και να «τελειωθεί». Δυστυχώς, καλώς ή κακώς, η άποψη αυτή δεν πείθει όλο τον κόσμο και σε κάθε περίπτωση οδηγεί σε περισσότερα αδιέξοδα λογικής. Πως είναι δυνατό ένας Θεός, που περιγράφεται ως πανάγαθος και γεμάτος αγάπη για τα παιδιά του, να επιτρέπει ένα σωρό συμφορές πάνω σε γενιές ολόκληρες με τόσο αποτρόπαιους τρόπους, όσους ε΄χουμε φορτώσει στην εγκληματική ιδιοφυϊα του εκπεσόντα Εωσφόρου;

Παράλληλα, πως είναι δυνατό ένα πνευματικό ον που έφερε μέσα του τις ιδιότητες του Δημιουργού του, να διαστραφεί τόσο πολύ που να γεμίσει από μίσος και εχθρότητα για τους αδερφούς του και για τον ίδιο το Θεό που τον έφτιαξε; Και να αποστατήσει μάλιστα ενάντια στον απόλυτο άρχοντα της Δημιουργίας, γνωρίζοντας με τη σοφία που του δόθηκε πως δεν θα είχε απολύτως καμία ελπίδα επικράτησης απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο;
Είναι πολλά τα ερωτηματικά που ανακύπτουν όταν κανείς προσπαθεί να αναλύσει και να μελετήσει το χριστιανικό Εωσφόρο και δεν μπορούν όλα να παρατεθούν εδώ. Έχουν όμως απασχολήσει τους ανθρώπους εδώ και περισσότερο από 2.000 χρόνια και όσο η πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας προχωράει προκύπτουν όλο και περισσότερες εκδοχές.

Η μετά θάνατο ζωή στην αρχαία Ελλάδα μέσα από το Μύθο του Ηρός




Συλλογή επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα

Ο μύθος του Ηρός που αναφέρει ο Πλάτωνας στο δέκατο βιβλίο της «Πολιτείας» είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους μύθους τις αρχαιότητας. Μέσα από αυτό τον μύθο βλέπουμε τις μεταφυσικές απόψεις του Πλάτωνα, τις απόψεις του για την μετενσάρκωση και τις επικρατούσες μεταφυσικές απόψεις εκείνης της εποχής. Βλέπουμε τις ηθικές αξίες της εποχής, τους μύθους που επικρατούσαν και πολλά άλλα.

Ο φιλόσοφος έχει αντλήσει στοιχεία από κάποια προφορική παράδοση, από τη λαϊκή πίστη, από τις θεωρίες των ορφικών και των πυθαγορείων για τη μετεμψύχωση, και από τις τελετουργίες των Ελευσινίων μυστηρίων. Σύγχρονοι ερευνητές έχουν επισημάνει στον εσχατολογικό αυτό μύθο και επιδράσεις από τον Ζωροαστρισμό, την Ινδική φιλοσοφία και τον ασιατικό σαμανισμό.

Ο Μύθος του Ηρός

Ο Ηρ, ο Αρμένιος σκοτώθηκε στο πόλεμο. Όταν μετά από δέκα μέρες ήρθαν να πάρουν τα σώματα των νεκρών, ήταν όλα σε πλήρη αποσύνθεση, εκτός από το δικό του που ήταν ακόμα σώο και ακέραιο. Το μετέφεραν τότε στη πατρίδα του για να το κάψουν, αλλά ενώ βρισκόταν στη πυρά τη δωδεκάτη ακριβώς μέρα από το θάνατό του, ξαναγύρισε στη ζωή και διηγήθηκε στους έκπληκτους παρευρισκόμενους όλα όσα είχε δει στον άλλο κόσμο. Με το που βγήκε λοιπόν η ψυχή του από το σώμα του ξεκίνησε μαζί με πολλούς άλλους κι έφτασαν σε ένα θαυμάσιο τόπο όπου είδαν δυο χάσματα στη γη, κοντά το ένα στο άλλο, και δυο άλλα πάνω στον ουρανό, απέναντι ακριβώς από τα πρώτα.

Οι μεταθανάτιες δοκιμασίες των ψυχών 

Στον τόπο της κρίσεως τους περιμένουν οι αυστηροί δικαστές, γνωρίζουμε τα ονόματά τους, είναι ο Μίνωας, ο Ραδάμανθυς και ο Αιακός, οι οποίοι αποφασίζουν με δικαιοσύνη για την τύχη τους. Οι δίκαιοι διατάσσονταν να ακολουθήσουν το δεξιό μονοπάτι προς τον ουρανό, αφού προηγουμένως τους κρεμούσαν  μπροστά μια πινακίδα που σημείωνε την απόφαση των δικαστών. Οι άδικοι από την άλλη μεριά διατάσσονταν να πορευθούν προς τα κάτω και αριστερά, αφού κρεμούσαν και σ' αυτούς μια παρόμοια πινακίδα, αλλά η οποία σημείωνε από πίσω όλες τις πράξεις τους. Όταν παρουσιάστηκε και ο ίδιος του είπαν ότι οφείλει να ξαναγυρίσει στη ζωή και να πει στους ανθρώπους όλα όσα συνέβαιναν εκεί και για το σκοπό αυτό τον διέταξαν να παραμείνει για κάποιο διάστημα για να μπορέσει να παρατηρήσει και να ακούσει τα πάντα.

Στην αρχή λοιπόν είδε τις ψυχές που δικάστηκαν ν' αναχωρούν προ τα αντίστοιχα χάσματα του ουρανού και της γης, ενώ από τα άλλα δύο χάσματα είδε απ' αυτό μεν που ήταν στη γη να ανεβαίνουν άλλες ψυχές γεμάτες σκόνη και ακαθαρσία και από το άλλο του ουρανού να κατεβαίνουν άλλες ωραίες και καθαρές ψυχές. Όλες φαινόντουσαν σα να έρχονται από ένα μακρινό δρόμο για να κατασκηνώσουν στον όμορφο εκείνο λειμώνα. Όσες απ' αυτές γνωρίζονταν μεταξύ τους αντάλλασσαν εγκάρδιους χαιρετισμούς και ζητούσαν η μια από την άλλη πληροφορίες, οι μεν από τον ουρανό και οι άλλες από τη γη. Διηγούντο λοιπόν οι  πρώτες με δάκρυα και λυγμούς όσα έπαθαν και είδαν κατά τη πορεία τους κάτω από τη γη, η οποία διήρκεσε χίλια χρόνια, και οι άλλες που έφτασαν από τον ουρανό, τις μοναδικές ηδονές που απόλαυσαν, και την απερίγραπτη ομορφιά των διάφορων θεαμάτων που είδαν....

ΟΙ ΠΛΕΙΑΔΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΕ ΘΥΣΙΕΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΙΑΣ ΓΕΝΕΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Μυριάδες φωτεινές ενεργειακές οντότητες έχουν καταφθάσει και ασχολούνται με την εξόντωση των αρνητικών ενεργειακών οντοτήτων που μαστίζουν τον πλανήτη..
Ύστερα από ένα καταστροφικό μακροχρόνιο πόλεμο διάρκειας 900 χρόνων με τους ερπετοειδείς, έχοντας εκατομμύρια νεκρούς, οι Πλειάδιοι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα σχέδια τους για την απελευθέρωση του πλανήτη και την διάσωση της ανθρωπότητας, παρά την ολιγωρία των γήινων ηγετών, οι οποίοι εξακολουθούν να καθυστερούν αδικαιολόγητα στην τήρηση των συμφωνηθέντων..
Ο πόλεμος αυτός ήταν τόσο ασφυκτικός και καταστροφικός, που στο τέλος έσπευσαν και ενεπλάκησαν και άλλοι πολιτισμοί για να βοηθήσουν τους Πλειάδιους, με θετικό αποτέλεσμα..
Η ολιγωρία των γήινων ηγετών τους αναγκάζει να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους, με ενδεχόμενο να επέμβουν από μόνοι τους, γιατί ο χρόνος πιέζει, όχι μόνον αυτούς, αλλά και τους άλλους πολιτισμούς που συνωστίζονται με μυριάδες σκαφών γύρω και μέσα στο ηλιακό σύστημα, αναμένοντας την εντολή επέμβασης.

Η πραγματική διαδικασία θεραπείας χρειάζεται χρόνια εξαγνισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για Η πραγματική διαδικασία θεραπείας χρειάζεται χρόνια εξαγνισμού

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι της γνώμης ότι μια θεραπευτική διαδικασία είναι θέμα μιας ημέρας, μιας εβδομάδας ή το περισσότερο ενός μήνα. 

Η πραγματική διαδικασία θεραπείας δεν σχετίζεται με τόσο μικρές χρονικές περιόδους. 

Χρειάζεται χρόνια εξαγνισμού της συνειδητότητας και κάθαρσης. 

Μπορεί να χρειαστούν ζωές για να απαλλαγούμε από σωματικές, συναισθηματικές και νοητικές ασθένειες. 

Στην πραγματικότητα, οι σωματικές ασθένειες που προέρχονται από το φυσικό πεδίο διαρκούν μικρότερο χρονικό διάστημα από τις ασθένειες που προέρχονται από τα αστρικά και νοητικά πεδία.

Να αποφεύγετε τον οίκτο


Αποτέλεσμα εικόνας για Να αποφεύγετε τον οίκτο

Να αποφεύγετε τον οίκτο. 

Ο οίκτος είναι η ταύτιση με τις αδυναμίες των ανθρώπων. 

Μην λυπάστε τους ανθρώπους. 

Κάντε τους να σταθούν στα πόδια τους και να προετοιμάσουν το δικό τους δρόμο. 

Ο οίκτος σάς κάνει να απορροφάτε τις αδυναμίες των ανθρώπων. 

Με τον οίκτο σας για αυτούς, μπορούν να σας μολύνουν με τις αποτυχίες τους. 

Χρησιμοποιήστε την αγάπη σας όχι με τον οίκτο αλλά με το να τους κάνετε να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. 

Άσε τον Θεό στην ησυχία του… Εσύ χρειάζεται να συγχωρέσεις τον εαυτό σου…


Ακούω μια φωνή στο δρόμο να καλεί για ελεημοσύνη…
Βοήθησε με, σε παρακαλώ… ο Θεός να συγχωρέσει τα πεθαμένα σου…

Να συγχωρέσει τα πεθαμένα σου!!!!! 
Αυτή η φράση πυροδότησε εκρήξεις μέσα στο μυαλό μου… Το σώμα μου ανατρίχιασε και η καρδιά μου ψιθύρισε εκκωφαντικά μέσα στο κεφάλι μου:
Άσε τον Θεό στην ησυχία του…
Εκείνος δεν έχει να σου συγχωρέσει τίποτα… Ο Θεός είναι καθαρή αγάπη και η αγάπη κατανοεί και αποδέχεται αυτόματα…

Στον Αστερισμό του Τοξότη



                                                            Αθηνά σκεπτόμενη
Μόνο ένας σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να λυγίσει το ΤΟΞΟ ( μαζί  με το κουτάλι) και να πετάξει το ΒΕΛΟΣ της σκέψης, εύστοχα και  μακριά

Παραδοσιακά, από την αστρολογία των Ατλάντων την παλαιά, θεωρείται πως  ο Ζευς είναι κυβερνήτης του Τοξότη και όχι η Αθηνά. Όμως χρειάζεται να δούμε την αστρολογία του 21ουαιώνος  με μια καινούργια  καθαρή ματιά.

Είναι ο Δίας κυβερνήτης του Τοξότη και του 9ου οίκου;

Λογικά δεν στέκει, ο άρχων του Ολύμπου  να μην κυβερνά από το ζενίθ και τον 10ον οίκο, όπως  έχω πει σε προηγούμενο άρθρο μου,αναλυτικά.

Ας δούμε την Αθηνά. Ο 9ος οίκος έχει όλα τα χαρακτηριστικά που της ταιριάζουν. Βρίσκεται στο  χώρο της, φιλοσοφία, επιστήμη, ανώτατη εκπαίδευση, και ανωτάτη δικαιοσύνη. Ποιος άλλος, εκτός από την Αθηνά θα μπορούσε αυτόν τον χώρο να κυβερνά, παρά τω πλευρώ του πατρός Διός φυσικά, συμβουλάτωρ και κλειδοκράτωρ του  φωτισμένου Ολύμπου;

Εκείνο που μένει να δούμε είναι το σύμβολον. Αναντίρρητα ο Τοξότης συμβολίζεται από το τόξο. Διάσημοι  ήρωες, ιστορικά και μυθικά πρόσωπα και θεοί κράτησαν τόξο. Ο Απόλλων, η Άρτεμις, ο Ηρακλής, ο Φιλοκτήτης, ο Κένταυρος  Χείρων  και άλλοι πολλοί. Η Αθηνά δεν φημίζεται για το τόξο της. Κρατά δόρυ, περικεφαλαία,  τον αργαλειό, την  αιγίδα και την ασπίδα.

Που βρίσκεται  κρυμμένο το τόξο στην Αθηνά και πως;

Το πιο διάσημο τόξο είναι το  απολλώνιο τόξο με το οποίο ο Οδυσσέας σκοτώνει τους Μνηστήρες και είναι δώρο του Ίφιτου.  Απονέμοντας, τι;

Ξεκινᾶμε …κτίζοντας τὴν Πατρίδα μέσα μας!!!

Καί, μετά, ἐὰν τὸ ἐπιτύχουμε, ξεκινᾶμε γιὰ νὰ τὴν ὑπερασπισθοῦμε.
Θεωρητικῶς θὰ ἔπρεπε ὅλοι μας νὰ ἔχουμε κοινό μας σκοπό, δίχως ἐνστάσεις καὶ ἀντιῤῥήσεις, τὴν προάσπισιν τῆς Πατρίδος.
Λίγο ὅμως ἡ πολυετὴς καὶ συστηματική μας λοβοτομή…
Λίγο καὶ ἡ βρώμικη προπαγάνδα…
Λίγο καὶ ὁ διεθνισμὸς τῶν τοκογλύφων, ποὺ ἐπιβάλλεται ἀπὸ τὴν «πολιτικὴ ὀρθότητα», μέσῳ τῶν κομματικῶν παπαγάλων, τῶν Μ.Κ.Ο., τῶν «ἐπενδυτῶν» τῆς ὑφαρπαγῆς, τῶν Μέσων Μαζικῆς Ἐξημερώσεως, τῶν περισσοτέρων ἐκκλησιαστικῶν παραγόντων καὶ τοῦ δικτύου τῆς Ἀ-παιδείας…
…φθάσαμε στὸ σημεῖον ἐκεῖνο ποὺ ὄχι μόνον ἀγνοοῦμε τὸ τὶ σημαίνει Πατρίς, ἀλλὰ καταντήσαμε ἀκόμη καὶ νὰ ἂδιαφοροῦμε, ἢ καὶ νὰ ἀρνούμεθα, τὴν Πατρίδα, μὰ καὶ ἐπὶ προσθέτως, κάποιες φορές, νὰ στιγματίζουμε, νὰ στοχοποιοῦμε ἢ καὶ νὰ …ἐξαφανίζουμε ὅλους αὐτοὺς ποὺ ἀκόμη, γιὰ τοὺς ὁποίους λόγους, τὴν ὑπερασπίζονται.
Γιὰ ἀρχὴ ὅμως, πρὶν ξεκινήσουμε νὰ ἀσχολούμεθα μὲ τοὺς γύρω μας, ἂς σταθοῦμε νὰ κυττάξουμε προσεκτικὰ μέσα μας.
Εἴμαστε πράγματι αὐτό πού πρέπει νά εἴμαστε;
Διαθέτουμε τήν ἀναγκαία ἐκείνην ἀποφασιστικότητα πού θά μᾶς μετατρέψη ἀπό ἄβουλα πιόνια σέ ἐνεργούς πολῖτες-ὁπλίτες;
Τολμοῦμε νά θέσουμε ἐπάνω ἀπό τά «ἐγώ» μας τά «ἐμεῖς» μας;

Κι όμως ο μονόκερος υπήρξε, αλλά ως...


Ο σιβηρικός μονόκερως (ή μονόκερος), ένας γιγάντιος ρινόκερος με ένα τεράστιο κέρατο στο μέτωπό του, είχε επιβιώσει έως πριν από 36.000 χρόνια, συνεπώς είχε συνυπάρξει στη Γη με τους προγόνους του ανθρώπου (Homo sapiens) και τους Νεάντερταλ, σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία.

Αυτό, κατά τους επιστήμονες, πιθανώς δίνει μια εξήγηση στο πώς...
εδώ και χιλιάδες χρόνια προέκυψαν οι μύθοι, που υπάρχουν σε πολλές περιοχές του κόσμου (και στην αρχαία Ελλάδα), περί ενός μυθικού όντος με ένα κέρατο στο κεφάλι του. Μέχρι τώρα, η επικρατούσα αντίληψη ήταν ότι ο σιβηρικός μονόκερως είχε εξαφανιστεί πολύ παλαιότερα, πριν από 100.000 έως 200.000 χρόνια.

Όμως μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον 'Αντριαν Λίστερ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, η οποία ανέλυσε με τη μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα 23 δείγματα οστών σιβηρικών μονόκερων και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Nature Ecology and Evolution", κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα το εν λόγω γιγάντιο ζώο είχε επιβιώσει μέχρι σχετικά πρόσφατα. Η εξαφάνισή του πιθανολογείται ότι είχε να κάνει περισσότερο με περιβαλλοντικές πιέσεις, παρά με το κυνήγι του από τους προγόνους μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα