Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΓΚΕΜΜΑ - ΕΤΣΙ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ Η ΑΝΔΡΕΙΑ !!! ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ!!!



Οι Εβραίοι εκαλλιέργησαν τη γη της πίστης. Οι Έλληνες εκαλλιέργησαν τη γη της γνώσης.
Οι εβραίοι ήσαν δήμιοι, οι έλληνες ήταν οι δικαστές.
Οι εβραίοι ήσαν αδίσταχτοι, οι έλληνες ήσαν ευγενικοί.
Για αυτό και νίκησαν οι εβραίοι τους έλληνες.
Εχρησιμοποίησαν σαν όπλο τους βέβαια το χριστιανισμό, 

ένα νόθο και μυσαρό παρασάρκωμα του σώματος τους, από τους ίδιους απόβλητο, 
και αφάνισαν την ωραία Ελλάδα. Ότι δεν εκατάφερε η ανδρεία, το κατάφερε ο δόλος!!!



Τους ξέρει κανείς;

...Να μας πούνε δηλαδή, αν έχουνε ακουστά τα ονόματα:
Εμπεδοκλής, Αναξίμανδρος, Αριστόξενος ο Ταραντινός,
Διογένης ο Λαέρτιος, Αγελάδας, Λεύκιππος, Πυθαγόρας
ο Ρηγίνος, Πυθέας
που στον καιρό μας σημαίνουν αντίστοιχα
Αϊνστάιν, Δαρβίνος, Μπετόβεν, Έγελος, Μιχαήλ Άγγελος,
Μαξ Πλάνκ, Ροντέν, Κολόμβος.
Να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης,
όπως σφαίρος στον Εμπεδοκλή,
κενό στο Δημόκριτο, εκπύρωση στον Ηράκλειτο,
μηδέν στον Παρμενίδη, κατηγορία στον Αριστοτέλη,
τόνος στους Στωικούς.
Να μας ειπούν οι κάθε λογής έλληνες επιστήμονες
τι λέει η λέξη ψυχρά φλογί στον Πίνδαρο,
μεταβάλλον αναπαύεται στον Ηράκλειτο, δακρυόεν
γελάσασα στον Όμηρο, χαλεπώς μετεχείρισαν στο Θουκυδίδη…

Λιαντίνης : Ζούμε αλλά δεν υπάρχουμε. Είμαστε ο κ α ν έ ν α ς.


"Ο Μαρτίνος Χάιντεγγερ, ο δάσκαλος του Σάρτρ, ο πιο γνήσιος από τους πέντε φιλοσόφους της Φιλοσοφίας της Υπαρξης, είναι ο κατεξοχήν φιλόσοφος που είδε τους ανθρώπους στη σχέση τους με τη μέριμνα. Και με βάση τη σχέση του κάθε ανθρώπου με τη μέριμνα, τους διαιρεί σε δύο κατηγορίες.
Η μια κατηγορία είναι οι Πλείστοι. Είναι αυτοί που τους έχει απορροφήσει η μέριμνα. Την κατηγορία αυτή ο Χάιντεγγερ την ονομάζει «Ο δημώδης υποστασιακός τύπος», ή το Man. Η λέξη man στη γερμανική γλώσσα είναι αόριστη αντωνυμία και σημαίνει τις, κάποιος.
Η δεύτερη κατηγορία είναι οι Ελάχιστοι. Ποσοστό ένας στους μύριους ή ένας στις εκατό μυριάδες.
Είναι εκείνοι που ο καημός και το μεράκι τους για τον άνθρωπο και τη μοίρα του τους απορροφά σε τέτοιο βαθμό, ώστε αντιστρέφοντας το σχήμα ζουν έξω από τη μέριμνα και την οντολογική λήθη. Ζουν, δηλαδή, μέσα στην αλήθεια της ύπαρξης.

Λιαντίνης : Τέτοιας λογής είναι ο φέροντας σκελετός της πνευματικής οργάνωσης των παιδιών μας. Τα πέλματα και τα πέδιλα, οι κολόνες, τα συνάζια και οι δοκοί συνδέσεως της ζωής τους είναι οι δεισιδαιμονίες και οι προλήψεις.


«Στα "Ψηλά Βουνά" του Ζαχαρία Παπαντωνίου χάθηκε το 1917 ένα παιδί στο δάσος. Και ο Χατζιδάκις, ο σοφός γλωσσολόγος, αγανάχτησε, γιατί ο συγγραφέας του Αναγνωστικού λησμόνησε να το βάλει να προσευχηθεί. Για να κατέβει ο θεός από τα ύψη, να το πιάσει από το χέρι, και να το ξαναφέρει στον καταυλισμό. Μα είναι συλλογισμοί και προτάσεις επιστήμονα αυτές; Ή κοάσματα βατράχου;
Στην Αλβανία του Ελληνικού ‘40 η Παναγιά της Ελλάδας πολέμησε τη Μαντόνα των Ιταλών. Την πήρε του κυνήγου και της έδωκε έναν σκοτωμόν, όπως θα ̓γραφε ο Μακρυγιάννης, που ακόμη τρέχει και κλαίει. Ιδού ο τρόπος να ανταγωνιστούμε σήμερα και να συντρίψουμε την FIAT με τις βιομηχανίες της κουβαρίστρας και της τσατσάρας.
Αυτά είναι δουλειές και καμώματα για τους Βουσμάνους φίλε. Αυτά και τα άλλα συναφή τους. Βασκανίες, ξεματιάσματα, αστρολογία, τσαρλατανιά και λωποδύτες. Ευχές και κατάρες, θεοί, διαβόλοι, αγγέλοι και φαντάσματα. Τελώνια τούλπες και δαιμονικά, το χερικό και το ποδαρικό, η μυρωδιά, το θυμίαμα και το λιβάνι. Λιτανείες για την ανεβροχιά, σταυροκοπήματα και μετάνοιες, φυλαχτά γκόλφια, κόκαλα χάντρες νυχτερίδες και το τετράφυλλο τριφύλλι.
Στον Άη – Γιώργη της Φιλιππιάδας, πάνω ακριβώς από το Υδραγωγείο της αρχαίας Νικόπολης υπάρχει ένας τρύπιος βράχος. Φαίνεται από τη δημοσιά που τραβάει για Γιάννενα. Ε, λοιπόν έκαμα έρευνα και βρήκα: όλοι οι κάτοικοι του χωριού από εβδομήντα και πάνω και όλα τα παιδιά ως τα δώδεκα, πιστεύουν ότι το βράχο τον ετρύπησε παλιά ο Αη – Γιώργης, όταν χυμώντας καβαλάρης κυνηγούσε κάποια παγανά. Η πίστη τους έχει την ίδια ασφάλεια με τη γνώση τους ότι η πόλη που βρίσκεται στα δεκαπέντε χιλιόμετρα είναι η Άρτα.
Τέτοιας λογής είναι ο φέροντας σκελετός της πνευματικής οργάνωσης των παιδιών μας. Τα πέλματα και τα πέδιλα, οι κολόνες, τα συνάζια και οι δοκοί συνδέσεως της ζωής τους είναι οι δεισιδαιμονίες και οι προλήψεις.

Γιατί πρέπει να αγαπάς και την αποτυχία σου

Αποτυχία. Μία λέξη, χιλιάδες φόβοι. Πρέπει, όμως να φοβάσαι ή πρέπει να την αγκαλιάσεις όσες φορές και να έρθει στη ζωή σου και τελικά να μάθεις να αγαπάς και την αποτυχία σου; Άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που απέτυχαν σε κάτι και κατέληξαν να επιτύχουν με την δεύτερη- τρίτη προσπάθεια στον ίδιο τομέα ή απλά… σε κάτι άλλο που τελικά ήταν αυτό που έπρεπε να επιλέξουν εξ’ αρχής!
Αγάπα την αποτυχία σου και μάθε μέσα από αυτή. Τίποτα δεν είναι το τέλος. Τίποτα δεν μπορεί να σε βάλει σε θέση να πεις ότι δεν μπορείς να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι.
5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να μάθεις να αγαπάς και την αποτυχία σου. Λόγοι οι οποιοι μπορεί μέσα από την μαυρίλα των εποχών που διανύουμε να σε κάνουν να πάρεις κουράγιο!
Σε τελική ανάλυση, αν πιάσεις πάτο, δεν έχει να πας πιο κάτω… ο μόνος δρόμος είναι προς τα πάνω!

Η αποτυχία είναι μια εμπειρία εκμάθησης

Είναι ευκολότερο να μάθεις από την αποτυχία απ’ ό, τι είναι από την επιτυχία. Είναι ο πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μάθουμε τι δεν λειτουργεί και να κάνουμε κάτι γι ‘αυτό. Όταν κάτι πάει στραβά, οι λόγοι συχνά είναι πιο εμφανής από όταν έχεις επιτυχία σε κάτι. Έτσι έχεις και περισσότερες ευκαιρίες να μάθεις τι πρέπει να κάνεις διαφορετικά.
Μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετώπισες μέχρι να φτάσεις στην αποτυχία μπορεί να μην ήταν στο χέρι σου να τις «προλάβεις», σκέψου τι ήταν αυτό και πώς θα μπορούσες ενδεχομένως να κάνεις για να αποκτήσεις περισσότερο έλεγχο την επόμενη φορά ή τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξεις για να πάρεις περισσότερο έλεγχο.

ΠΩΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

(Σήμερα θα δούμε ένα φλέγον θέμα....)
Το γάλα ΔΕΝ είναι σπουδαία τροφή. Το αγελαδινό γάλα δεν είναι σπουδαία τροφή για τον άνθρωπο. Αυτό που παρουσιάζεται εδώ, είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό της επιστημονικής βιβλιογραφίας υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατανάλωση γάλακτος. Ίσως στο μέλλον να δούμε προειδοποιήσεις για την υγεία στις συσκευασίες του γάλακτος.
Δυστυχώς, μας πουλάνε ένα απατηλό μήνυμα για περισσότερα από 50 χρόνια, ώστε ο καθένας μας να πιστεύει ότι, «το γάλα κάνει καλό στο σώμα σας» και δεν είναι η μοναδική απάτη φυσικά. Κανένα άλλο ζώο στον πλανήτη δεν καταναλώνει γάλα πέρα από τη βρεφική του ηλικία, ούτε καταναλώνει γάλα άλλων ζώων. Παρ’ όλα αυτά οι άνθρωποι είναι τα μόνα ζώα που υποφέρουν από υψηλά ποσοστά χρόνιων ασθενειών. Για να περιπλέξουμε την εξίσωση αυτή ακόμη περισσότερο, μπορούμε να καταστρέψουμε πολλές από τις υγιεινές ιδιότητες του γάλακτος μέσω της διαδικασίας παστερίωσης, συμπεριλαμβανομένων των ενζύμων και των αντιοξειδωτικών, στη συνέχεια να αναμείξουμε το λίπος και τα υγρά μαζί με την ομογενοποίηση και να συνεχίσουμε να το αποκαλούμε, ένα φυσικό τρόφιμο.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα σχηματίζουν βλέννα(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1), που καλύπτει τις πεπτικές και αναπνευστικές οδούς. Το γάλα δε χωνεύεται εύκολα, και είναι επίσης πολύ αλλεργιογόνο.
Ο περισσότερος κόσμος είναι δυσανεκτικός στη λακτόζη. Οι περισσότεροι από εμάς χάνουμε τη δυνατότητα να πέπτουμε εντελώς τη λακτόζη στην ηλικία των τεσσάρων ετών. Σαν αποτέλεσμα, πολλοί που καταναλώνουν γάλα έχουν διάρροια, αέρια, στομαχικές κράμπες, εντερικές φλεγμονές και τοξικότητα.
Οι πηγές γαλακτοκομικών είναι ψηλά στη διατροφική αλυσίδα, συγκεντρώνοντας έτσι τοξίνες, φυτοφάρμακα και ορμόνες.


Περισσότερο από το 20% των αγελάδων φέρουν ιούς λευχαιμίας. Τα πρόβατα, οι κατσίκες και οι χιμπατζήδες που τρέφονται με αγελαδινό γάλα μερικές φορές αναπτύσσουν λευχαιμία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτοί οι ιοί να μεταδίδονται στους ανθρώπους επίσης.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι δυο πιο κοινές μορφές καρκίνου είναι του στήθους και του προστάτη, και συσχετίζονται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.
Έρευνες έχουν δείξει ότι η εμφάνιση νεανικού διαβήτη τύπου 1 στα παιδιά συνδέεται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ...Μέρος 2ο


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

α)Μεταλικά στοιχεία: Το θαλασσινό νερό περιέχει και τα 92 μεταλλικά στοιχεία που βρίσκονται στη φύση και στον οργανισμό μας.
β)Μαγνήσιο: Είναι απαραίτητο τόσο για τη μυϊκή όσο και για τη νευρική δραστηριότητα του οργανισμού, για τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας σώματος, καθώς και για τη δομή των οστών.
γ)Ασβέστιο: Απόλυτα αναγκαίο για την πήξη του αίματος και για τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων.
δ)Νάτριο: Βοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων, αφού παρακρατεί νερό στο εσωτερικό των μυών.
ε)Ιώδιο: Σταθεροποιεί το μεταβολισμό και επεμβαίνει επιβοηθητικά στην ανάπτυξη.
ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Oι διάφορες θεραπείες, κυρίως με τα προϊόντα της θάλασσας, θαλασσινό νερό ,φύκια, λάσπη κλπ βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων, με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερες καύσεις στον οργανισμό.Επιτυγχάνεται απώλεια βάρους, καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την επιδερμική σύσφιγξη.

ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ...Μέρος 1ο


Μετράνε τις μέρες κάποιοι μη χειμερινοί κολυμβητές να φτιάξει ο καιρός για να αρχίσουν το κολύμπι!!!
Τι θα λέγατε να σας μιλήσω για την θεραπευτική δύναμη της θάλασσας και με τι τρόπους.....
ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ λοιπον.......

Η θάλασσα είναι το πιο σταθερό οικολογικό περιβάλλον του πλανήτη μας και είναι αυτή που κρατά σταθερό το κλίμα του πλανήτη. Μας προμηθεύει με οξυγόνο, αφού δεσμεύει το διοξείδιο του άνθρακα.
Η θαλασσοθεραπεία αφορά τη χρήση του θαλασσινού νερού, καθώς και τα παράγωγα της θάλασσας που παρουσιάζουν θεραπευτικές ιδιότητες, όπως είναι τα φύκια, η λάσπη της θάλασσας και διάφορα άλλα προϊόντα που προέρχονται από αυτήν, για θεραπεία, χαλάρωση και αναζωογόνηση ψυχής – σώματος και μακροζωία!
Η θαλασσοθεραπεία συνδυάζει το μπάνιο σε θαλασσινό νερό, το μασάζ, την κινησιοθεραπεία, την φυσιοθεραπεία, την υγιεινή διατροφή, τη χαλάρωση, τη χρήση προϊόντων που προέρχονται από τη θάλασσα.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Ο Ιπποκράτης ιδρύει στην ιδιαίτερή του πατρίδα την Κω τον 4ο αιώνα π.X. το σημαντικότερο από τα 300 συνολικά Ασκληπιεία της αρχαίας Ελλάδας, σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο κυπαρίσσια και πεύκα, όλα δίπλα στη θάλασσα γεμάτα πηγές, δεξαμενές και λουτρά θαλασσινού νερού. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού ήταν γνωστές ήδη από την εποχή του θεμελιωτή της ιατρικής επιστήμης και πατέρα της υδροθεραπείας. Τα ιστορικά συγγράμματα αναφέρουν τη θαλασσοθεραπεία ως μέθοδο αντιμετώπισης ασθενειών, από την εποχή του Ηροδότου και του Ευριπίδη. Το πρώτο κέντρο θαλασσοθεραπείας άνοιξε το 1899 στη Γαλλία. Ο Γάλλος επιστήμονας ο Ρενέ Κουίντον, ανακάλυψε επιστημονικές βάσεις στην αρχαία θεραπεία της θαλασσοθεραπείας. Απέδειξε επιστημονικά ότι το θαλασσινό νερό έχει την ίδια σύσταση µε το πλάσμα του αίματος. Λίγο αργότερα δημιουργήθηκαν τα πρώτα κέντρα θεραπευτικής αγωγής με βάση το θαλασσινό νερό.
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
1)ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ : Το κολύμπι σε θαλασσινό νερό μπορεί να διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα μας, μια και η είσοδος και η έξοδος από το νερό ισοδυναμεί με ένα είδος καρδιαγγειακής γυμναστικής.
2)ΤΟΞΙΝΕΣ :Ευνοείται η αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών από τον οργανισμό.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΣΗ;

Έγινε επιτέλους κι αυτό το Eurogroup κι επήλθε συμφωνία. Συμφωνία γαμησιού. Μας εγάμησε ξανά ένας ΑΜΕΑ. Πού είναι η ρύθμιση του χρέους – έστω και με την μορφή επιμήκυνσης – και πού είναι όλα εκείνα τα δις που θα έπεφταν από τον ουρανό, όπως έλεγε εκείνος ο ωραιοπαθής ψυχασθενής γιατρός των ΑΝΕΛ; Πού είναι η δόση για την ανάπτυξη; Διότι μόνο δόση για να ξεχρεωθούν τα δανεικά υφίσταται.
Οπότε άλλο ένα παραμύθι των γελοίων αγράμματων κι άεργων,  που φυσικά εκλέχθηκαν από αντίστοιχους τέτοιους, ήρθε στο τέλος του. Και μείναμε όλοι με τα ψηφισμένα μέτρα, τα φορομπηχτικά και τα δισβάσταχτα ασφαλιστικά ενώ συντάξεις δεν θα δοθούν, αλλά και  μια ακόμα υποχρέωση : Μερικά προαπαιτούμενα ακόμα, για την δεύτερη υποδόση. Το περήφανο έθνος, υπέστη ξανά άλλη μια τραγική ήττα, αφού πίστεψε τους κουτόφραγκους. Κι είναι τρομερό να ξέρεις καντάρια μπάλα, και μονίμως να χάνεις.
Κάτι δεν πάει καλά στον τελευταίο λόγο μου. Έτσι δεν είναι; Φυσικά κι έτσι είναι, αλλά ποιός να ασχοληθεί με την αλήθεια; Την θέλει την αλήθεια ο νεοέλληνας; Όχι βέβαια. Μια απάτη θέλει και  μια ελπίδα, να κάθεται, να δουλεύει άλλος, αλλά να τρώει ο ίδιος. Το έχω πιάσει εγώ, δεν το έχουν πιάσει Ευρωπαίοι υπουργοί; Οπότε συνθηκολογώντας εμείς, να μην ζητάνε παραπάνω εκείνοι; Δεν κατάλαβα. Έχω ένα προϊόν που τραβάει στην αγορά, θα ρίξω την τιμή του ή θα την αυξήσω;
Μην μας τους κύκλους όμως τάραττε. Έχουμε μπάνια μπροστά μας, κι έχουμε πίτσας και μπύρας για το γιούρο, το οποίο διάβασα οτι θα έχει περιορισμένη τηλεθέαση επειδή δεν συμμετέχει ο Καραγκιόζης του ποδοσφαίρου. Σωστά, διότι αν έπαιζε ο Καραγκούνης, ίσα που δεν θα προλαβαίνανε τα ξένα κανάλια να κλείσουν τους αγώνες μας κι ίσα που ο Γκιρτζίκης δεν θα προλάβαινε να αγοράζει μηχανές μετρήματος του χρήματος, από τα έσοδα που θα είχαμε.
Σαν τα έσοδα που καρτεράει η αριστερή του κώλου κυβέρνηση. Γιατί του κώλου; Διότι οι αριστεροί τα θέλουν όλα κρατικά. Τι δουλειά λοιπόν έχουν με ανάπτυξη ιδιωτική με  κεφάλαια ιδιωτικά και λοιπές μπούρδες που τσαμπουνάνε; Επειδή κάνουν παρέα με τον Καμμένο, που αντιπολιτεύθηκε τον εαυτό του για τον ΦΠΑ στα νησιά; Επειδή έχουν δεκανίκι τον Τέρενς Κουίκ; Μπα. Μάλλον, επειδή στο ψυχιατρείο, υπάρχει ανταγωνισμός. Σοβαρός αντίπαλος είναι ο Λεβέντης, που δεν έχει θέμα για οικουμενική κυβέρνηση. Λες και είναι τίγκα στα στελέχη με πλάνο κι όραμα.
Οπότε έρχεται η καραμέλα, οτι ο Τσίπρας υποχρεώθηκε.

Μύκητες στα νύχια, αιτίες και αντιμετώπιση

Αποτελούν το 15-40% του συνόλου των παθήσεων των νυχιών. Η πάθηση οφείλεται συνήθως στην υγρασία που «παγιδεύεται» σε θερμό περιβάλλον, όπως το εσωτερικό των παπουτσιών, γι’ αυτό και είναι συνηθέστερη στα πόδια αντί για τα χέρια. Οι μύκητες εμφανίζονται με την ίδια συχνότητα και στα δύο φύλα.
mykhtes-sta-nyxia-aities-kai-antimetvpish-ingolden.gr
Συμπτώματα
Η μυκητίαση των νυχιών αρχίζει συνήθως με κηλίδες άσπρου ή κίτρινου χρώματοςπου εμφανίζονται στην άκρη του νυχιού. Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, η μόλυνση προχωρά πιο βαθιά και καταλαμβάνει όλο το νύχι, το κάνει πιο χοντρό-παχύ και οι άκρες θρυμματίζονται. Η λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα νύχια. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει αποκόλληση του νυχιού, δυσοσμία και πόνο.
Που οφείλονται
Ηλικία: Οι μυκητιάσεις των νυχιών είναι συχνότερες στους ενήλικες. Με την αύξηση της ηλικίας η συχνότητα των μολύνσεων αυτών αυξάνεται. Ο λόγος είναι διότι με την αύξηση της ηλικίας τα νύχια μεγαλώνουν πιο αργά και γίνονται πιο χοντρά γεγονός που τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα στις μολύνσεις
Φύλο: Οι μυκητιάσεις των νυχιών είναι συχνότερες στους άνδρες παρά στις γυναίκες
Οικογενειακό ιστορικό: Τα μέλη οικογενειών με ιστορικό μυκητιάσεων των νυχιών,έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν τις εν λόγω μολύνσεις
Κάπνισμα: Οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο από τους μη καπνιστές από μυκητιάσεις των νυχιών  

Mouga στη στρούγκα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στον ανέμελο κόσμο της ενημέρωσης η είδηση για το κλείσιμο του Μega και μάλιστα με τον πιο υπέροχο τρόπο, αφού μέσα στις επόμενες μέρες η Τηλέτυπος Α.Ε. θα κηρύξει πτώχευση.

Όπως ήταν φυσικό, συριζοταλιμπάν από κάθε γωνιά της επικράτειας αρνούνται να πιστέψουν ότι το Mega δεν κλείνει χάρη στον ανελέητο πόλεμο κατά της διαπλοκής που έχει εξαπολύσει εδώ και 16 μήνες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά εξαιτίας αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων του προς τις τράπεζες, όπως δηλαδή συνέβη και με εκατοντάδες χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις τα χρόνια των μνημονίων.

Όπως ήταν ακόμα πιο φυσικό, στο πλευρό των εργαζομένων του Mega βρίσκονται από την πρώτη στιγμή φιλελέδες από κάθε γωνιά του Κολωνακίου, οι οποίοι εδώ και 6 χρόνια ακολουθούσαν πιστά τη γραμμή του καναλιού και υπερασπίζονταν με λύσσα τις χαλαρές εργασιακές σχέσεις, τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τις μειώσεις μισθών, στο όνομα της αειφόρου ανάπτυξης που περνάει μέσα από το Αόρατο Χέρι της Αγοράς και τις σελίδες του Αγίου Μνημονίου του Μεταρρυθμιστή.

Σύμφωνα με το Μέτωπο Κοινής Λογικής - ή Ακραίο Κέντρο -, αφετηρία για το κλείσιμο του Mega δεν ήταν η κακοδιαχείριση των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχε πάρει το κανάλι σε θαλασσοδάνεια αλλά η άνοδος των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και η μη εφαρμογή του μέηλ Χαρβούβελη το 2014.

Από την άλλη, έχουν στηθεί πανηγύρια στα social media από κάτι επαναστάτες του κώλου που νομίζουν ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται ένα βήμα πριν την αυτοκαταστροφή του και ότι το Mega κλείνει επειδή δεν πάνε καλά οι δουλειές του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου και του Ψυχάρη. 

Ζμπούτσα τους αυτοί για το Mega, πατσαβουράκια μου. Αν ήθελαν θα το έσωζαν και θα αγόραζαν και τη μάνα σας μαζί.

Ούτε ο γκαιμπελισμός θα χτυπηθεί, ούτε τίποτα. Από αύριο κιόλας Τρέμη, Πρετεντέρης και λοιποί θα παπαγαλίζουν από απέναντι παράθυρα.

Τεχνητή νοημοσύνη: τα χειρότερα σενάρια για την ανθρωπότητα

Τεχνητή νοημοσύνη: τα χειρότερα σενάρια για την ανθρωπότητα

Ερευνητές φαντάζονται προληπτικά τι κακό μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη στην ανθρωπότητα. Ανεργία, πολιτικός έλεγχος, αφανισμός είναι μερικά παραδείγματα.
Οι ανεξέλεγκτες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης(Artificial Intelligence ή AI) είναι και ένας από τους μεγαλύτερους φόβους του Stephen Hawking, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί κάποια μέρα η AI να αφανίσει την ανθρωπότητα, επειδή μηχανές που έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν και να βελτιώνονται μπορούν να ξεπεράσουν τα όρια του ανθρώπινου μυαλού.
Μία νέα μελέτη, η οποία χρηματοδοτήθηκε μερικώς από fund του βαθύπλουτου εφευρέτη και επιχειρηματία Elon Musk, ο οποίος συμμερίζεται τις ανησυχίες του Hawking, εξετάζει τις πιθανότητες και τα σενάρια τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα, σε περίπτωση που οι άνθρωποι "έχτιζαν", εκούσια ή ακούσια, κακόβουλες μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από τον ανεξάρτητο ερευνητή Federico Pistono και τον επιστήμονα ηλεκτρονικών υπολογιστών Roman Yampolskiy του Πανεπιστημίου του Λούισβιλ και προ-δημοσιεύτηκε με τίτλο "Ανήθικη Έρευνα: Πώς Να Δημιουργήσετε Κακόβουλη Τεχνητή Νοημοσύνη", αυτόν τον μήνα, στο arXiv.  
Στόχος της δουλειάς είναι να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να προκύψει μία κακόβουλη μηχανή με τεχνητή νοημοσύνη, οι οποίες θα μπορούσαν, σύμφωνα με τους συγγραφείς της σχετικής μελέτης, να βοηθήσουν τους ειδικούς να αποφύγουν την ανάδυση επικίνδυνης AI που θα ήταν σε θέση ακόμα και να εξαφανίσει το ανθρώπινο είδος.

Το σώμα σου δεν είναι όπως εσύ το βλέπεις!



Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι. Βλέπουμε τα πράγματα όπως είμαστε (ΤΑΛΜΟΥΔ)
Η εικόνα που έχει στο μυαλό σου για το σώμα σου και την εμφάνισή σου είναι κάτι πιο περίπλοκο από αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη. Σπάνια, η εικόνα αυτή μπορεί να προσεγγίζει την πραγματική σωματική σου κατάσταση. Και όταν μιλάμε για την «εικόνα σώματος», δεν είναι άλλο από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, αλλά και τον τρόπο επίσης με τον οποίο τον αντιλαμβάνονται τα άλλα άτομα. Είναι η νοητική αναπαράσταση που έχεις για το σώμα σου.
Έχει τέσσερις διαστάσεις:
α) την ρεαλιστική, η οποία μιλάει για το τι ακριβώς βλέπει κάποιος στον καθρέφτη. Ανάλογα δηλαδή με αυτό που απεικονίζεται στον καθρέφτη, αυτό είναι, όσον αφορά το σώμα του.
β) την ψυχολογική διάσταση. Στην ψυχολογική διάσταση εμπλέκεται ο ψυχισμός (συναισθήματα, συμπεριφορές, σκέψεις, εμπειρίες) του ατόμου. Η διάσταση αυτή είναι καθαρά υποκειμενική.
γ) την κοινωνική διάσταση, η οποία σχετίζεται με το πώς θεωρεί το άτομο, ότι οι άλλοι αντιλαμβάνονται την σωματική του εικόνα και
δ) την ιδανική διάσταση, κατά την οποία το σώμα του κάποιος το βλέπει κατά πως θα «έπρεπε» να είναι, μέσω συγκρίσεων με άλλα πρότυπα και την ταύτιση με σώματα άλλων ατόμων, ανεξάρτητα με το εάν αυτό ανταποκρίνεται ή όχι στην πραγματικότητα.

Πώς θα καταλάβεις ότι ένα παπούτσι είναι άνετο πριν καν το δοκιμάσεις!




Μιας και βαριέμαι όσο τίποτα άλλο στον κόσμο να δοκιμάζω παπούτσια, είπα να ψάξω να βρω έξυπνους τρόπους που θα μου “λένε” πώς να καταλάβω ότι ένα παπούτσι είναι άνετο χωρίς καν να το δοκιμάσω. Και τους βρήκα…
Δεν θέλω να μπω ποτέ ξανά στη διαδικασία να αγοράσω παπούτσια -ακόμα κι αν είναι τα πιο όμορφα του κόσμου- που θα φορέσω μια φορά και θα δεινοπαθήσω. Γι’αυτό βρήκα 5 τρόπους που θα μου πουν αν ένα παπούτσι είναι άνετο με την πρώτη ματιά.

Πώς να αλλάξεις τη ζωή σου ακόμα και αν φοβάσαι πολύ να το κάνεις!

Πόσα χρόνια της ζωής σου έχεις περάσει κάνοντας πράγματα που νόμιζες ότι ήθελες και ότι σε γέμιζαν; Τώρα είναι η ώρα να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή και να ζήσεις επιτέλους όλα όσα επιθυμείς.
Μπορεί να είναι τρομακτικό να προχωρήσεις μπροστά και να κάνεις την μεγάλη αλλαγή. Το καταλαβαίνω. Αλλά καλό είναι να ξέρεις πως δεν χρειάζεται να αλλάξεις τα πάντα μονομιάς. Φρόντισε να κάνεις μια μικρή αλλαγή την ημέρα…
Καθάρισε τη ζωή σου από την ακαταστασία: Βγάλε από τη ζωή σου ανθρώπους, δουλειές, συνήθειες και αντικείμενα που σου δημιουργούν πρόβλημα. Μόνο έτσι θα αρχίσεις να καθαρίζεις τη ζωή σου και το πνεύμα σου από ό,τι δεν είναι καλό για σένα.

Μάθαμε πώς γίνεται η αλκαλική δίαιτα και είναι πολύ εύκολη

Να λοιπόν γιατί την προτιμούν οι σταρ.

Μάθαμε πώς γίνεται η αλκαλική δίαιτα και είναι πολύ εύκολη

Η Έλε Μακ Φέρσον κυκλοφορεί με ένα τεστ ούρων στην τσάντα της για να μπορεί να ελέγχει το pH της ανά πάσα στιγμή. Αυτή και μόνο η πληροφορία μας κάνει να θέλουμε οπωσδήποτε να μάθουμε γιατί είναι τόσο σημαντική η οξύτητα των υγρών του σώματος για την υγεία του και πώς μπορεί να βοηθήσει μία γυναίκα να είναι πιο όμορφη στα 50 απ' ό,τι στα 20.

Η δίαιτα στηρίζεται στο γεγονός ότι το σώμα πρέπει να έχει ένα φυσιολογικό pH 7,35-7,4. Οι τροφές που καταναλώνουμε όμως το επηρεάζουν. Χαμηλότερα ή υψηλότερα επίπεδα συνεπάγονται αυξομειώσεις στο βάρος μας, καθώς και προβλήματα υγείας, από έλλειψη ενέργειας και κακό μεταβολισμό μέχρι χρόνιες νόσους. Μία έρευνα σε 60.000 γυναίκες που έγινε το 2013 στη Γαλλία έδειξε ότι εκείνες που ακολουθούσαν ιδιαίτερα όξινες δίαιτες (πλούσιες σε ζωικά λιπαρά, ζάχαρη και λευκό αλεύρι) διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη.

Στην πραγματικότητα, το pH των περισσότερων από εμάς είναι κάτω από 7,0, δηλαδή είμαστε πολύ όξινοι, ακριβώς επειδή καταναλώνουμε όξινες, υπερμαγειρεμένες, επεξεργασμένες, και όχι αρκετές ωμές αλκαλικές τροφές.

Για να διατηρήσουμε το pH μας σε φυσιολογικά επίπεδα, πρέπει, σύμφωνα με τις αρχές της αλκαλικής δίαιτας, να καταναλώνουμε 60% αλκαλικές τροφές και 40% όξινες, ενώ για να θεραπεύσουμε ένα όξινο pH τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 80% και 20%.

Πρέπει να βοηθούν οι γονείς τα παιδιά τους στα σχολικά τους καθήκοντα;

Την ερώτηση αυτή έθεσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε μια σειρά ειδικών, παίρνοντας πολλές διαφορετικές απαντήσεις. Οι απαντήσεις συνέκλιναν σε ένα σημείο: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι γονείς να γράφουν εκείνοι εξ ολοκλήρου τις εργασίες που έχουν ανατεθεί στα παιδιά τους.
father-boy
Γνώριμη καθημερινή σκηνή. Η βοήθεια με τα σχολικά μαθήματα οφείλει να προάγει την αυτονομία των μαθητών, όχι να επιδεικνύει τις γνώσεις των γονέων.
Κάποιοι ειδικοί υποστήριξαν ότι η αρμοδιότητα των γονέων εξαντλείται στο να δημιουργήσουν το κλίμα σταθερότητας και ηρεμίας που βοηθάει τα παιδιά να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους.
Για τις περιπτώσεις που δεν μπορεί να επιτευχθεί αυτό, ή που οι γονείς δεν γνωρίζουν τη γλώσσα και δεν είναι σε θέση να βοηθήσουν τα παιδιά, οφείλουν τα σχολεία να προσφέρουν τη δυνατότητα υποστηρικτικής μελέτης.

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ FAST ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ "ΚΥΝΗΓΟΣ" ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Στην τελική φάση της ολοκλήρωσης μπήκε το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου το οποίο οι Κινέζοι φιλοδοξούν να γίνει "κυνηγός" εξωγήινων. Αποκαλούμενο από τους επιστήμονες "Five-hundred-metre Aperture Spherical Radio Telescope" (FAST, Σφαιρικό Ραδιοτηλεσκόπιο Ανοίγματος Πεντακοσίων Μέτρων), καλύπτει μια επιφάνεια όσο 30 γήπεδα ποδοσφαίρου και πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
FAST
Η κατασκευή του είχε αρχίσει τον Μάρτιο του 2011 και το συνολικό κόστος εκτιμάται πως ξεπέρασε τα 150 εκατ. δολάρια. Ο γενικός διευθυντής της Κινεζικής Εταιρείας Αστρονομίας Βου Σιανγκπίνγκ είχε δηλώσει πέρυσι στο Νέα Κίνα ότι ο υψηλός βαθμός ευαισθησίας του FAST "θα μας βοηθήσει να αναζητήσουμε ευφυή ζωή έξω από τον γαλαξία μας".
Το FAST, το οποίο έχει ένα σφαιρικό άνοιγμα διαμέτρου 500 μέτρων, είναι εγκατεστημένο σε μια αγροτική ζώνη της επαρχίας Γκουιζού στη νοτιοδυτική Κίνα, ανάμεσα σε τρεις λόφους. Όμως συχνά είχε μπει στο στόχαστρο σκληρής κριτικής καθώς η κυβέρνηση είχε εκτοπίσει 10.000 κατοίκους από την περιοχή και οι οικολογικές οργανώσεις εξέφραζαν αμφιβολίες για τις υποδομές.

Δεσμώτες και σύγχρονος άνθρωπος – ΠΛΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ανάλυση μέρος 3)

post-284


Το σπήλαιο του Πλάτωνα

Οι συμβολισμοί της αλληγορίας του σπηλαίου – ΠΛΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ανάλυση μέρος 1)

Δεσμώτες και σύγχρονος άνθρωπος
Όπως οι πλατωνικοί δεσμώτες, κλεισμένοι μέσα στη σπηλιά, θεωρούν πραγματικότητα τις σκιές που βλέπουν να προβάλλονται μπροστά τους, έτσι και ο σύγχρονος άνθρωπος είναι δέσμιος της καταναλωτικής του μανίας σε όλα τα επίπεδα και πρώτα πρώτα στην’ άκριτη, παθητική και εξανδραποδιστική κατανάλωση θεάματος. Το θέαμα ως είδηση, γνώση, ψυχαγωγία, ενημέρωση κ.τ.λ., η ισοπεδωτική λειτουργία των ΜΜΕ και η υπερπληροφόρηση συσκοτίζουν την πραγματικότητα και απομακρύνουν τον σύγχρονο άνθρωπο από την αλήθεια.

Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος


Αποτέλεσμα εικόνας για Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος

Κρύβεις τον πόνο, νομίζοντας πως θα γίνεις βάρος στους άλλους, αν πεις ό,τι σε προβληματίζει και επιμελώς μακιγιάρεις τη στεναχώρια σου, πίσω από μια μάσκα χαμόγελου και χαράς.
Σταμάτησες να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και νομίζεις πως δεν είσαι επιθυμητός και αρεστός.
Συνέχεια νοσταλγείς τις παλιές καλές μέρες, "βιώνοντας " καταστάσεις και στεναχωριέσαι που τώρα δεν είσαι όπως πριν.
Παραιτείσαι στην όποια δυσκολία παρουσιάζεται και σιχτιρίζεις τη μοίρα σου που αποφάσισε να σε μαυρίζει συνέχεια. Σταματάς κάθε προσπάθεια ν' αλλάξεις το οτιδήποτε. Κι ας το ξέρεις πως έχεις τη δύναμη να το κάνεις.
Νιώθεις θυμό που συσσωρεύεις μέσα σου και δεν τον εκδηλώνεις για να μη χαλάσεις "χατήρια".

Νιώθεις αβοήθητος, απελπισμένος. Μόνος. Ενώ κατά βάθος γνωρίζεις πως εσύ απομακρύνεις τους ανθρώπους από δίπλα σου. Αυτούς που προσπαθούν να σου αλλάξουν την άσχημη διάθεση και κρατάς κοντά σου "όμοιους" σου.
Νιώθεις πως δεν είσαι ικανός να πάρεις μια σωστή απόφαση και έτσι αφήνεσαι να σε παρασύρει μια στραβή στιγμή που ήρθε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα