Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Χορεύοντας με τους Μύθους...Μηνύματα Οδυσσείας


Στον χορό των ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΕΠΩΝ

«Η ερμηνεία κάθε έργου είναι η ερμη­νεία του εαυτού μας, όχι εκείνου που το δημιούργησε, αλλά εκείνου που το δια­βάζει, το βλέπει η το ακούει, θέλω να πω του εαυτού μας, αν δεν του δώσουμε μιαν υπερβολικά στενόχωρη έννοια, αν τον ονομάσουμε -έστω- τον ‘‘πρώτο μας εαυτό’’.«Ερμηνεία της Τέχνης» Γ. Σεφέρης

 Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες,
με αφορμή την σημερινή  εκδήλωση( 11 Μαρτίου 2012),  ξενάγηση του αγήματος Άρεξ Άναξ  στο αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης θα κάνω μια μικρή εισαγωγή στην  σύγχρονη ερμηνεία των Ομηρικών Επών  με σκοπό  την δημιουργία μιας ομάδας ομηριστών στην πόλη μας, ένα ευρύ προβληματισμό και  ένα εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ μας.


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι πολλών διαστάσεων σε προσωπικά και συλλογικά επίπεδα και όλες οι θεωρίες και οι ιδεολογικοί προσανατολισμοί μας  εγκαταλείπουν  άστοργα  και έχουν  ήδη εκφυλιστεί. Χρειαζόμαστε μια καινούργια λογική  που να μας εμπνεύσει  και να μας καθοδηγήσει σε μια ορθή δράση.


Ποια θα  μπορούσε να ήταν αυτή;

Μύθοι για τον καρκίνο


cancermyths


Ο καρκίνος δεν είναι κολλητικός Δεν τον μεταδίδουμε σε φίλους, συγγενείς ή σε άλλα άτομα όπως συμβαίνει με το κρυολόγημα ή την γρίπη.

Σε μελέτη δημοσιευμένη το 2011, Αυστραλοί καρκινοπαθείς κατονόμασαν το άγχος για τα οικονομικά τους και το δάνειο του σπιτιού ως πρώτη αιτία εμφάνισης της ασθένειας τους, με δευτερεύουσες αιτίες το κάπνισμα, την παχυσαρκία και το ιστορικό της οικογένειας. 

 Μια νέα έρευνα του Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου σε περισσότερους από 2.850 καρκινοπαθείς έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δεν γνώριζαν τί προκάλεσε την ασθένειά τους, ενώ ο ένας στους τέσσερεις ασθενείς πίστευαν ότι η ασθένεια δεν μπορούσε να προληφθεί.

Kαλοσύνη




Η καλοσύνη πηγάζει απ' την συνειδητοποίηση ότι είστε ένα με την ουσία των πάντων και του Θεού. Τα περισσότερα ψυχολογικά προβλήματα προκύπτουν όταν ο άνθρωπος εμποδίζει τις ακτίνες της καλοσύνης να ακτινοβολήσουν από τον Πυρήνα του. Όποτε αποτρέπετε την ώθηση της εσωτερικής καλοσύνης, δημιουργείτε αιθερικά, συναισθηματικά και νοητικά προβλήματα, τα οποία τελικά αντανακλώνται στο φυσικό σας σώμα.

Εσείς με ποιόν μοιράζεστε το κρεβάτι σας;

shutterstock_20365597 www
Έχετε δοκιμάσει να εκμυστηρευθείτε σε φίλους, σε συγγενείς ή… στον εκπαιδευτή του σκύλου σας ότι στο σπίτι σας «επιτρέπεται οι τετράποδοι να ανεβαίνουν στο κρεβάτι ή στον καναπέ»; Προσωπικά, όποτε έκανα το λάθος να το παραδεχτώ δημοσίως, άκουσα σοβαρές αντιρρήσεις (λες και τους έπεφτε  λόγος). Αυτά βέβαια, μόνο στην Ελλάδα. Γιατί στην Αγγλία κάτι τέτοιο φαίνεται  να αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα.
Όπως αποκαλύπτει βρετανική έρευνα της Petplan (ασφάλειες κατοικιδίων) που έγινε σε 2000 σπίτια με τετράποδους, το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων δε δίστασαν να παραδεχτούν πως «τα αγαπούν όσο και τα παιδιά τους».

Εάν εκπαιδευόταν περισσότεροι άνθρωποι στην επανεκκίνηση της καρδιάς θα σωζόταν 100.000 ανθρώπινες ζωές το χρόνο, δήλωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης




Φέτος το φθινόπωρο οργανώνεται η πρώτη «Ευρωπαϊκή Μέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς» για να εκπαιδευτούν πολίτες στην επανεκκίνηση καρδιάς κάποιου που έχει υποστεί καρδιακή ανακοπή, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (Ε.Σ.Α.). 

Η πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου , απευθύνεται στους Ευρωπαίους νέους , και στοχεύει στην βελτίωση του ποσοστού των ασθενών που επιβιώνουν από έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή. 

Την ημέρα αυτή Μέλη του Ευρωκοινοβουλίου θα εκπαιδευτούν στην ανάνηψη θύματος και στη χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή (Ε.Α.Α.). Η καμπάνια περιλαμβάνει αφίσες και έντυπα θα διανεμηθούν σε πολλές γλώσσες , και θα οργανωθούν εκδηλώσεις σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες με την υποστήριξη των τοπικών οργανισμών αναζωογόνησης.

Κάθε χρόνο περίπου 350.000 Ευρωπαίοι θα υποστούν έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή (Ε.Ν.). Οι Ε.Ν. καρδιακές ανακοπές μπορεί να συμβούν οπουδήποτε , για παράδειγμα στο δρόμο, την δουλειά, ή στην άθληση ή κατά την διάρκεια άλλης έντονης δραστηριότητας. Η πλειοψηφία συμβαίνει στο σπίτι. Τώρα, λιγότεροι από ένας στους δέκα από αυτούς τους ασθενείς επιβιώνουν.

Πρόσεξε...ναι εσένα το λέω... Δεν μας παίρνει πια, για τέτοια λάθη...

εεε...πστ...
ναι...εσένα λέω...ναι, ναι εσένα...
εσένα που γέμισες τον κόσμο με φόβους και τρόμους για αντίχριστους και μασόσους...
ναι καλέ...εσένα μιλάω
εσένα που σιχάθηκες, λες την Κονσίτα και φοβήθηκες για το τι θα πεις στα παιδιά σου...

μμμ...για κοίτα εκείνον δίπλα σου...ναι, εκείνον με το κοστούμι και την γραβάτα, που διαβάζει βλοσυρός εφημερίδα
και κουνάει το κεφάλι του για τα αίσχη του κόσμου...
ναι ναι καλά κοιτάς!  Αυτόν σου λέω...

Εύχομαι να μην έρθει η στιγμή να καταλάβεις με σκληρό τρόπο, ότι αυτός είναι ο νο 1 κίνδυνος του παιδιού σου...

είναι ο παιδεραστής της γειτονιάς σου...

τρελάθηκες ε? έτσι και κάποιον άλλον κάποτε φοβήθηκαν και ο όχλος παρασύρθηκε να τον σταυρώσει, αφήνοντας ελεύθερο τον ληστή...
ήταν κι αυτός αουτσάιντερ...

Πρόσεξε...ναι εσένα το λέω
Δεν μας παίρνει πια, για τέτοια λάθη...

:(

εεε...πστ...
ναι...εσένα λέω...ναι, ναι εσένα...
εσένα που γέμισες τον κόσμο με φόβους και τρόμους για αντίχριστους και μασόσους...
ναι καλέ...εσένα μιλάω
εσένα που σιχάθηκες, λες την Κονσίτα και φοβήθηκες για το τι θα πεις στα παιδιά σου...

μμμ...για κοίτα εκείνον δίπλα σου...ναι, εκείνον με το κοστούμι και την γραβάτα, που διαβάζει βλοσυρός εφημερίδα
και κουνάει το κεφάλι του για τα αίσχη του κόσμου...
ναι ναι καλά κοιτάς! Αυτόν σου λέω...
Εύχομαι να μην έρθει η στιγμή να καταλάβεις με σκληρό τρόπο, ότι αυτός είναι ο νο 1 κίνδυνος του παιδιού σου...

Κάπως έτσι πρέπει να είναι η φιλία

Xromatista Louloudia
Ανάμεσα σε δύο δρόμους ταχείας κυκλοφορίας υπάρχει πάντα η ανάγκη να υπάρχει μια νησίδα. Όταν καταφέρεις να ακουμπήσεις εκεί, δεν αισθάνεσαι ότι σε παρασύρει το ρεύμα είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. Ισα ίσα μπορείς να σταθείς για λίγη ώρα, χωρίς κάποιος να σε σπρώξει, να σε εξαναγκάσει να προχωρήσεις, χωρίς να ενοχλείς κανέναν. Από τη μια, δεν απέχεις από την αγριότητα και την ταχύτητα της μανιασμένης κίνησης, είσαι εκεί, μετέχεις, ενώ ταυτόχρονα δίνεις στον εαυτό σου μια ελάχιστη, αστραπιαία δυνατότητα να ξεκουραστείς στο είναι σου, πριν ξαναμπείς στη μάχη.
Κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι η φιλία. 

Να ακούς την αλήθεια σου

Kardia

penγράφει η Κλημεντίνη Σοφού
 
Ν’ ακούς την αλήθεια σου. Όποια κι αν είναι αυτή.
Ξεχώρισε τις σκέψεις του νου απ’ τη φωνή της ψυχής σου. Εκείνη ξέρει καλύτερα. Κι έτσι ποτέ δε θα είσαι μόνος.
Το μυαλό σε γεμίζει δισταγμό, φόβο, αμφιβολίες, δεύτερες σκέψεις. Σε τρομάζει. Η φωνή της ψυχής σου είναι εκείνη η φλόγα που καίει στο κέντρο σου και σε διαβεβαιώνει πως όλα θα πάνε καλά. Εκείνη η στοργική φωνή δε θα σου φωνάξει, εσύ θα ησυχάσεις και θα ακούσεις τις λέξεις γεμάτες αγάπη που πάντα χρησιμοποιεί, τα λόγια γεμάτα σοφία.

8 επιστημονικές συμβουλές για να φθάσετε τα 100!

Κάθε χρόνο στα γενέθλιά σας, σάς πιάνει πανικός που τα χρόνια περνούν; Διαβάστε με ποιους τρόπους, θα τα εκατοστήσετε!
Ο, καταγεγραμμένα, γηραιότερος άντρας αυτή τη στιγμή στη γη είναι ο Alexander Imich, πολωνικής καταγωγής που ζει στη Νέα Υόρκη, γεννηθείς το 1903 και ο οποίος γιόρτασε στις 4 Φεβρουαρίου τα 111 χρόνια του.
Ο Imich, υπήρξε αθλητής στα νιάτα του, δεν κατανάλωσε ποτέ αλκοόλ, κάπνιζε παλιότερα αλλά το έχει κόψει εδώ και πολύ καιρό και παρέμεινε άτεκνος με τη γυναίκα του. Παντρεύτηκε μάλιστα τον πρώτο του έρωτα, ο οποίος τον άφησε για έναν άλλο, και εκείνος ξαναπαντρεύτηκε τη φίλη της, ενώ το δικό του μυστικό μακροζωίας είναι το λίγο φαγητό και η αγάπη του για το παγωτό.

Έχετε σημάδια από ακμή; Διώξτε τα με λεμόνι και αυγό!


Αν στο τέλειο δέρμα σας την όλη εικόνα χαλάνε αυτά τα ανεπιθύμητα σημάδια από ακμή, τότε φτιάξτε την παρακάτω μάσκα και πάρτε μια βαθιά ανάσα ανακούφισης γιατί δεν θα τα ξαναδείτε στο μέλλον!

Υλικά: 

Ένα λεμόνι 

Ένα ασπράδι αυγού

Τα σποτάκια της Νέας Δημοκρατίας όπως θα έπρεπε να είναι!!!




Δείτε τα  προεκλογικά σποτάκια της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές 2014 όπως θα έπρεπε να είναι 

Οι 47 «διανοούμενοι-καλλιτέχνες» που στηρίζουν Σαμαρά & Βενιζέλο !!!


Οι 47 "διανοούμενοι-καλλιτέχνες" που στηρίζουν Σαμαρά & Βενιζέλο

Σε δήλωση στήριξης στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου προχώρησαν 47 διανοούμενοι – καλλιτέχνες.

Η κίνηση φαίνεται πως έρχεται σαν συνέχεια της δήλωσης στήριξης των…

180 διανοούμενων προς το ΣΥΡΙΖΑ.

by…jodigraphics

Τα ονόματα των 50, που κατάφεραν να μαζευτούν είναι:

- Γιάννης Πρετεντέρης

- Όλγα Τρέμη

- Μανώλης Καψής

- Έλλη Στάη

- Γιώργος Οικονομέας

Πώς θα αλλάξω τον κόσμο;




Πολλές φορές, οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό που καλούμε ως εσωτερική αναζήτηση φτάνουν σε ένα σημείο μιας σαφούς βελτίωσης από την πρότερη κατάσταση τους. Τότε τους πλημυρίζει χαρά και ένας υφέρποντας εγωισμός. Η χαρά πηγάζει από την αίσθηση της προσέγγισης της πληρότητας. Η εκδήλωση του εγωισμού όμως εκπορεύεται από την μεσοβέζικη κατάσταση που βιώνουμε. Ούτε ασυνείδητος ούτε συνειδητός. Αυτή η ανάμικτη κατάσταση μας ωθεί ακούσια σε μία έπαρση με ταυτόχρονη ανάγκη να μοιραστούμε με άλλους αυτό που πιστεύουμε πως κατακτήσαμε.     

Τα μεγαλύτερα γεγονότα της ανθρωπότητας σε ένα μικροσκοπικό βιβλίο


Προσπαθώντας να συμπιέσει κανείς την ιστορία της Γης σε ένα και μόνο βιβλίο είναι κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο. Αυτή η δυσκολία γίνεται μεγαλύτερη όταν το βιβλίο που είναι στο μέγεθος ενός κέρματος -πεντάλεπτου για την ακρίβεια- και περιορίζεται σε ελάχιστες σελίδες. Και να μην ξεχάσουμε και τις -πολλές- φωτογραφίες. Ευτυχώς, ο εικονογράφος Evan Lorenzen τα κατάφερε. Ξεχώρισε τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία και έφτιαξε ένα εξαιρετικά μικρό βιβλίο.

Δείτε και άλλα βιβλία μινιατούρες του στο Tumblr του.

Το διαστημικό όπλο επινοήθηκε 199 χρόνια πριν


Το 1815 ο Βρετανός καλλιτέχνης Edward Francis Burney (1760-1848) δημοσίευσε ένα βιβλίο με ζωγραφιές με τίτλο ""Q.Q. Esq.'s Journey to the Moon". Παρά την αστεία εικονογραφημένη ιστορία, ο Burney έβαλε και λίγη σκέψη στο σύστημα εκτόξευσης του.

Τελευταία καταχώρηση για την Ελλάδα

Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να καταστρέψουμε ότι έχει απομείνει από τον αρχαίο πολιτισμό μας. Υιοθετούμε ανενδοίαστα ότι μπούρδα έρχεται από το εξωτερικό (πχ ραπ μουσική) και μάλιστα θεωρούμε υποχρέωση όλων να ακολουθήσουν διαφορετικά «είναι φασίστες».

Η γλώσσα καταστράφηκε σε απίστευτο βαθμό και έπεται συνέχεια με την εξαφάνιση των πολλών φωνηέντων

Οι ελληνικές μειονότητες του εξωτερικού εγκαταλείφτηκαν. Παράδειγμα; Όταν ο Γιωργάκης ήταν υπουργός παιδείας έκοψε την επιχορήγηση σε είκοσι (αν δεν κάνω λάθος) μειονοτικά ελληνικά σχολεία στην Βουλγαρία.

Ξεπουλάμε την χώρα μας. Σειρά από ότι φαίνεται έχει η Θράκη.

Financial Times: Το άκρως απόρρητο «Σχέδιο Ζ» για την έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ

Financial Times: Το άκρως απόρρητο «Σχέδιο Ζ» για την έξοδο της Ελλάδας απο το ευρώ


Το σχέδιο Ζ για το πώς θα αντιμετωπιζόταν από την Ευρωζώνη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, άρχισε να καταρτίζεται από τον Ιανουάριο του 2012, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Peter Spiegel της εφημερίδας Financial Times.
Ήταν τόσο μυστικό που ποτέ δεν γράφτηκε επίσημο έγγραφο και δεν εστάλη email σχετικά με αυτό. Ήταν υπό την ευθύνη 4 ανδρών, των Jorg Asmussen της ΕΚΤ, του Marco Buti της Κομισιόν, του Thomas Wieser του Euroworking Group και του Paul Thomsen του ΔΝΤ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν σε επίσημο γεύμα δύο εβδομάδες πριν τις ελληνικές εκλογές του 2012, η κ. Merkel ρώτησε τον κ. Barroso εάν υπήρχε σχέδιο για το τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα απέρριπτε τους όρους διάσωσης και συνέβαινε το Grexit. Όταν ο Barroso διαβεβαίωσε ότι υπήρχε σχέδιο και προσφέρθηκε να της το δείξει εκείνη το αρνήθηκε διότι εάν το έπαιρνε στα χέρια της θα ήταν υποχρεωμένη να το δώσει στη γερμανική Βουλή, εφόσον το ζητούσε.

Έρευνα Επιβεβαιώνει ότι το Άγχος Παχαίνει


Υπήρχε πάντα η αίσθηση, ότι τα άτομα που υποφέρουν από χρόνιο άγχος οδηγούνται συχνότερα στο ψυγείο, σαν αντίδραση εκτόνωσης στα προβλήματα τους. 

Πολλές φορές τα ίδια άτομα προβάλλουν το άγχος σαν δικαιολογία για τα περιττά τους κιλά και συνήθως το άγχος είναι η αιτία για να μπορέσουν να ξεκινήσουν μια καινούρια προσπάθεια απώλειας βάρους.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καταγεγραμμένη μια επιστημονική τεκμηρίωση που να συσχετίζει το χρόνιο άγχος με την αύξηση του σωματικού βάρους. 

Μια πρόσφατη μελέτη συμπλήρωσε αυτό το κενό.

Αν έχετε φυτά εσωτερικού χώρου


φυτά εσωτερικού χώρου

Τα φυτά εσωτερικού χώρου, μη τα τρελαίνετε με διάφορα προϊόντα που σας προτείνουν. Δεν χρειάζονται πολλά. Τα βασικά που θα πρέπει να έχετε υπ” όψη σας:

Για καθαρή οδοντόβουρτσα

καθαρή οδοντόβουρτσα

Η οδοντόβουρτσα που έχεις για να καθαρίζει τα δοντάκια σου, πρέπει να είναι πάντοτε καθαρή και χωρίς βακτηρίδια.

Μπορείς πανεύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά να την καθαρίσεις:

Οι κυριότερες προϋποθέσεις για την δημιουργία της μούχλας

μούχλα παντού

Η μούχλα εκτός από αντιαισθητική είναι και πολύ επικίνδυνη για την υγεία

Μούχλα θα βρεις κυρίως:
  • στο μπάνιο
  • στην κουζίνα
  • στο ταβάνι αν μένεις στον τελευταίο όροφο

Οζώδης σκλήρυνση, μια σπάνια πάθηση που προκαλεί μεταξύ άλλων, σπασμούς, επιληπτικές κρίσεις, διαταραχές συμπεριφοράς, αυτισμό και νοητική καθυστέρηση


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.

Η 15η Μαΐου είναι αφιερωμένη σε μια σπάνια αλλά σοβαρή πάθηση που μπορεί να κάνει την εμφάνισή της ακόμη και από τη βρεφική ηλικία. Η οζώδης σκλήρυνση είναι μια γενετική νόσος που προκαλεί καλοήθεις όγκους σε διάφορα όργανα, όπως ο εγκέφαλος, τα μάτια, η καρδιά, οι νεφροί, το δέρμα και οι πνεύμονες. Είναι, επίσης, η κύρια γενετική πάθηση που οδηγεί σε αυτισμό και επιληψία.

ΤΟ SADA BIKE ΔΙΠΛΏΝΕΙ ΣΤΟ ΜΈΓΕΘΟΣ ΜΙΑΣ ΟΜΠΡΈΛΑΣ!!!

Sada-Bike-πτυχώσεις-to-the-size-of-an-ομπρέλα-1-640x420
Το Sada Bike, είναι ένα ποδήλατο με τυποποιημένες διαστάσεις (τροχοί 26 "), έχει πολύ μικρό μέγεθος κατά τη μεταφορά. Οι τροχοί δεν έχουν ακτίνες και διπλώνει  με μια απλή κίνηση.
Οι τροχοί του  ποδηλάτου Sada  ουσιαστικά στερεώνονται χρησιμοποιώντας ένα μικρό πλαίσιο και σφιγκτήρα. Ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να διπλώσετε το ποδήλατο γρήγορα και εύκολα, χρησιμοποιώντας μία ειδική συσκευασία, σαν ένα μοντέρνο σακίδιο.
Το Sada Bike είναι σήμερα ένα λειτουργικό πρωτότυπο, και ψάχνει για επενδυτές για την κατασκευή και την εμπορία του προϊόντος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα