Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

H Κατάντια των ΜΜΕ κι ο «HOMMO TELEVIZIONE»

brain


Κύριο χαρακτηριστικό της εποχής, στην οποία ζούμε, είναι οι ραγδαίες αλλαγές στο τοπίο της κοινωνικής μας ζωής. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και η ζωή του σύγχρονου ανθρώπου χαρακτηρίζεται από ό,τι γενικώς ονομάζουμε πληροφόριση. Από τότε που εμφανίστηκε η εποχή της πληροφορίας, αφθονούν οι εξηγήσεις ως προς αυτό που είναι πληροφορία. Πέρα, λοιπόν, από το απλό έργο του να κάνουμε γνωστά τα πράγματα, υπάρχουν χιλιάδες θεωρίες γύρω από το ποια γεγονότα θα πρέπει να γίνουν γνωστά, πως, πότε, από ποιους και από ποια μέσα.
Η θαυμαστή πρόοδος των μέσων επικοινωνίας θα μπορούσε να ήταν πανάκεια για την ανθρωπότητα αν με την πληροφόρησή τους έτειναν να καλλιεργήσουν σε ακόμη μεγαλύτερο εύρος το «ευ ζειν». Η λειτουργία των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, όμως, έχει περιοριστεί αυστηρά στο πληροφοριακό και δυστυχώς στο παραμορφωτικό στοιχείο γι’ αυτό και δεν πιστεύω πως τα Μαζικά Μέσα είναι και Επικοινωνιακά. Άλλοτε αυτό που ρίχνεται σε άγρα αγοράς προς τηλεθέαση, ακρόαση ή ανάγνωση είναι, ως συνήθως, το χείριστο θέμα, και άλλοτε το αντίθετο της πραγματικότητας.

"Όχι" της Γερουσίας στην αναβολή της εφαρμογής του Obamacare


Οι Δημοκρατικοί, που έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, απέρριψαν απόψε την πρόταση που είχε κατατεθεί από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων και αφορούσε την καθυστέρηση, για ένα χρόνο, της εφαρμογής του προγράμματος μεταρρύθμισης της υγείας, του λεγόμενου Obamacare, σε αντάλλαγμα για την προσωρινή χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και μετά τη λήξη του οικονομικού έτους, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η ΙΔΙΟΦΥΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ

mazes

Υπάρχει αρκετή πανουργία, μίσος, βία και παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο που αρκεί για να προμηθεύσει οποιονδήποτε στρατό μια οποιαδήποτε μέρα,
και οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του,
και οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη,
και οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη…

Αυτοί που κηρύττουν τον θεό, χρειάζονται θεό.
Αυτοί που κηρύττουν την ειρήνη δεν έχουνε ειρήνη.
Αυτοί που κηρύττουν την ειρήνη δεν έχουνε αγάπη.

''Εγκώμιο του εγκλήματος'', Καρλ Μαρξ

''Εγκώμιο του εγκλήματος'' , Καρλ Μαρξ

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς ή όχι το παρακάτω είναι ένα κείμενο που προβληματίζει: 


Ο φιλόσοφος παράγει ιδέες, ο ποιητής ποιήματα, ο πάστορας κηρύγματα, και ούτω καθεξής. Ο εγκληματίας παράγει εγκλήματα.
Αν προσέξουμε καλύτερα πώς σχετίζεται αυτός ο τελευταίος κλάδος παραγωγής με το κοινωνικό σύνολο, θ’ απαλλαγούμε από πολλές προκαταλήψεις. Ο εγκληματίας δεν παράγει μόνο εγκλήματα, αλλά και ποινικό δίκαιο και τον καθηγητή που διδάσκει ποινικό δίκαιο και, συνάμα, το αναπόφευκτο σύγγραμα με το οποίο ο ίδιος καθηγητής ρίχνει στην αγορά τις παραδόσεις του εν είδει “εμπορεύματος”.
Έτσι πολλαπλασιάζεται ο εθνικός πλούτος, για να μην αναφέρουμε την ατομική απόλαυση που παρέχει το χειρόγραφο του συγγράμματος στο δημιουργό του, όπως μας λέει ένας πολύ αξιόπιστος μάρτυρας, ο καθηγητής Roscher. [1]

Πέραν τούτο, ο εγκληματίας παράγει ολόκληρη την αστυνομία και την ποινική οικονομία, κλητήρες, δικαστές, δήμιους, ενόρκους και λοιπά· όλοι αυτοί οι ετερόκλητοι επαγγελματικοί κλάδοι, που αποτελούν ισάριθμες κατηγορίες του κοινωνικού καταμερισμού της εργασίας, αναπτύσσουν διάφορες ικανότητες του ανθρώπινου πνεύματος, φτιάχνουν νέες ανάγκες αλλά και νέους τρόπους για την ικανοποίησή τους. Και μόνο τα βασανιστήρια έγιναν αφορμή για τις ευφυέστερες μηχανικές εφευρέσεις, ενώ πλήθος τίμιοι χειρωνάκτες απασχολούνται στην παραγωγή των σχετικών εργαλείων.

Σεξουαλικότητα – Περί σεξουαλικότητας

σεξουαλικότητα - Περί σεξουαλικότητας

Η ψυχολογία της σεξουαλικότητας

Η σεξουαλικότητα θεωρούνταν πάντα ως πηγή ευχαρίστησης και χαράς αλλά διασυνδέονταν παράλληλα και με αισθήματα ενοχής και ντροπής. Αν και η βιολογική βάση της σεξουαλικότητας είναι η ίδια για όλους τους ανθρώπους, με την τελευταία να αποτελεί μια απόλυτα φυσική ανάγκη, ο τρόπος που αντιμετωπίζονταν -αλλά και που εκφράζονταν-είχε πάντα μια έντονα πολιτισμική χροιά και άμεση σχέση με την εκάστοτε επικρατούσα άποψη για τα δύο φύλα αλλά και με θρησκευτικά κίνητρα.

Ομοφυλόφιλοι – Περί ομοφυλοφιλίας 2

i-psyxologos-gr12

Ένα πράγμα που έχουμε κοινό, σχεδόν όλοι μας, είναι η έμφυτη ανάγκη μας να ερωτευόμαστε και να νιώθουμε ερωτική έλξη για άλλα άτομα. Κάποιοι ερωτεύονται και έλκονται από άτομα του αντίθετου φύλου(ετεροφυλόφιλοι), κάποιοι από άτομα του ίδιου φύλου (ομοφυλόφιλοι) και, τέλος, κάποιοι από άτομα και των δύο φύλων (αμφίφυλοι).

Οι περισσότεροι διαμορφώνουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα κατά τη διάρκεια της εφηβικής τους ηλικίας, ενώ κάποιοι άλλοι υιοθετούν τη σεξουαλική τους ταυτότητα στη διάρκεια των νεανικών τους χρόνων, την οποία κατόπιν αναθεωρούν σε μεγάλη ηλικία. Είναι σημαντική η διάκριση ανάμεσα στον ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό και στην ομοφυλοφιλική συμπεριφορά. Η τελευταία είναι αρκετά συνηθισμένη στη διάρκεια της εφηβείας και ορισμένοι ετεροφυλόφιλοι μπορεί να επιδείξουν ομοφυλοφιλική συμπεριφορά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, όπου δεν υπάρχει εύκολη ή καθόλου πρόσβαση στο αντίθετο φύλο, όπως σε ιδρύματα, σε φυλακές, στο στρατό κ.λ.π. Επίσης, ορισμένα άτομα μπορεί να έχουν μια θηλυπρεπή συμπεριφορά, αλλά να μην έχουν καμία σχέση με ομοφυλοφιλία.

Ομοφυλοφιλία – Περί ομοφυλοφιλίας 1

i-psyxologos-gr1

 Η ιστορία της ανθρωπότητας χαρακτηρίζεται από μια διάθεση/ανάγκη απλοϊκών κατηγοριοποιήσεων του τι είναι φυσιολογική και μη φυσιολογική συμπεριφορά. Στην προσπάθειά του ο άνθρωπος να τεκμηριώσει τι είναι φυσιολογικό ή μη, παρέπεμπε συστηματικά στο τι συνέβαινε στη φύση και στο ζωικό βασίλειο. Τα ευρήματα όμως στο ζωικό βασίλειο διέψευσαν και αποδυνάμωσαν αισθητά τη χρησιμότητα αυτού του διαχωρισμού, καθώς αυτό που μονίμως διαπιστώνεται και που έχει τελικά αναδειχθεί ως μία βασική αρχή της φύσης είναι η ποικιλομορφία. Ιδιαίτερα δε όσον αφορά τη σεξουαλική συμπεριφορά, έχει διαπιστωθεί πως πολύ λίγες συμπεριφορές στη φύση ποικίλουν τόσο πολύ όπως αυτή. Για παράδειγμα, ακόμα και η κυρίαρχη για εκατονταετίες άποψη πως η συμπεριφορά του επιβήτορα είναι καθαρά αρσενική συμπεριφορά έχει πλέον αναθεωρηθεί, καθώς μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί πως την επιδεικνύουν συστηματικά τουλάχιστον 43 είδη  θηλαστικών.

Μονογαμία και πολυγαμία

i-psyxologos-gr12

Ζούμε σε μια κοινωνία η οποία είναι οργανωμένη στη βάση μιας δυαδικής  -κατά προτίμηση ετεροφυλικής- συνύπαρξης των μελών της. Η αξία αυτή είναι τόσο ισχυρή που οτιδήποτε την αμφισβητεί, είτε απορρίπτεται είτε γίνεται αντικείμενο έντονων επιθέσεων. Ακόμα και το να ζει κάποιος μόνος/ή σε μια ηλικία -που ποικίλει από εποχή σε εποχή- είναι λόγος χλευασμού, κριτικής, ντροπής και μειονεξίας, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Οι χαρακτηρισμοί της κατάστασης αυτής έχουν όλοι τους αποκλειστικά αρνητική χροιά (γεροντοκόρη, γεροντοπαλίκαρο, μεγαλοκοπέλα, μπακούρι κ.ά.). Για ανάλογους λόγους, και όλοι όσοι υπερασπίζονται το δικαίωμά τους για διαφορετικά σχήματα σχέσεων -όπως οι πολυγαμικές- αντιμετωπίζονται με καχυποψία και απόρριψη. Υπάρχει η αντίληψη πως ένα άτομο -που έχει διαφορετικές παράλληλες σχέσεις- δεν αγαπά αληθινά, εξαπατά κλπ. Η αρχή της μονογαμίας αρκεί από μόνη της για να κριθεί ο οποιοσδήποτε αποκλίνει από αυτήν ως «παρά φύση».

Διαταραχή προσωπικότητας & κοινωνικά φαινόμενα


Συχνά ακούμε στην τηλεόραση ή διαβάζουμε στον τύπο περιστατικά, δηλώσεις, συμπεριφορές δημοσίων ή ανώνυμων προσώπων που μας κάνουν αρνητική εντύπωση. Οι αντιδράσεις σε αυτά ποικίλλουν από την απάθεια και τη μοιρολατρική αποδοχή τους εώς σοκ,δέος,θυμό,θλίψη. Ανεξάρτητα από αυτό όμως σίγουρα όλοι έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας το γιατί να συμβαίνουν. Στοιχεία που προκαλούν αρνητική εντύπωση συνήθως είναι:

Εξωγήινος σώζει Πόλη Από Τεράστια Πύρινη Μπάλα Ή Συντριβή Ufo;

Η πτώση μίας τεράστιας πύρινης μπάλας συγκλόνισε και τρομοκράτησε τους ανθρώπους μιας μικρής πόλης των Μάγια στο Ichmul, στη Νότια Γιουκατάν.

Την Κυριακή στις 8:30 μ.μ.,  2013, ενώ οι ντόπιοι περίμεναν να δουν μια παράσταση τσίρκου, μια τεράστια έκρηξη ακούστηκε η οποία ακολουθήθηκε από μια τεράστια βολίδα. Ο ήχος ήταν τόσο δυνατός που συγκλόνισε το έδαφος και έσπασε παράθυρα.

«Ήταν ακριβώς όπως ένας σεισμός" ένας μάρτυρας δήλωσε.

"Καθώς παρακολουθούσαμε την  πτώση της πύρινης μπάλας από τον ουρανό, φοβηθήκαμε πάρα πολύ, και το μόνο που μπορούσαμε να δούμε ήταν αυτή η τεράστια μπάλα φωτιάς στον ουρανό, ολόκληρη η πόλη ήταν τρομοκρατημένη, νομίζαμε ότι επρόκειτο να πεθάνουμε."

Βρέθηκε θεραπεία για το μελάνωμα!


Θεραπεία για το μελάνωμα

Σύμφωνα με ανακοίνωση που έγινε χθες στο Πανευρωπαϊκό Ογκολογικό Συνέδριο που διεξάγεται στο Άμστερνταμ, εκατοντάδες χιλιάδες ζωές αναμένεται να σωθούν μετά την ανακάλυψη της πρώτης δραστικής θεραπείας για την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος, το μελάνωμα. Οι ειδικοί για πρώτη φορά αναφέρθηκαν σε θεραπεία του ασθενούς και όχι απλώς σε παράταση της ζωής του για μερικούς μήνες.
Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε θεραπεία για το μελάνωμα προχωρημένου σταδίου. Εντούτοις υπάρχουν ορισμένα φάρμακα τα οποία στους περισσότερους ασθενείς με μελάνωμα καθυστερούν την καλπάζουσα εξέλιξη του καρκίνου. Πρόκειται είτε για κάποια πειραματικά είτε για καινούργια φάρμακα, τα οποία είναι μεν δραστικά, αλλά όχι σε όλους τους ασθενείς.

Σε αρρωσταίνει το iOS 7;


Το νέο κινητό λειτουργικό σύστημα της Apple για το iPhone και το iPad, iOS 7, είναι έντονο και ελάχιστο, αλλά δυναμικό. Κάνει συχνή χρήση του ζουμ και διαφανειών κινούμενων εικόνων. Η αρχική οθόνη μπορεί να υπερηφανεύεται για παράλλαξη (parallax), με τα εικονίδια προφανώς να επιπλέουν πάνω στην διακριτικά κινούμενη ταπετσαρία. Και αυτό κάνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν.

200 με 300 πύρινες μπάλες αναφέρθηκαν σε 30 πολιτείες στην Αμερική!!! Είμαστε σίγουροι ότι η Γη δεν απειλείται; (Βίντεο)

B4INREMOTE-aHR0cDovLzMuYnAuYmxvZ3Nwb3QuY29tLy11VlhDNzlyZXVoRS9Va1RoWEpjc2ZYSS9BQUFBQUFBQVZEdy9LSWpMZjV2alg1QS9zNjQwL3NpZ2h0aW5ncy5QTkc=

Ένα βίντεο αναφέρει ότι 200 έως 300 βολίδες έχουν αναφερθεί το Σεπτέμβριο, αλλά καμμία δεν έχει φτάσει έως το έδαφος. 

Επικίνδυνος Αστεροειδής Κινείται Με Κατεύθυνση Την Γη Και Φθάνει Μέσα Σε 24 Ώρες !!!

b(1).JPG

Ένας αστεροειδής  έχει ανακαλυφθεί να κινείται προς την κατεύθυνση της Γης, στο μέγεθος εκείνου που έπεσε στα Ουράλια τον Φεβρουάριο, και θεωρείται πλέον ένας δυνητικά επικίνδυνος αστεροειδής για τον πλανήτη.


Ο αστεροειδής είναι μεταξύ 15 με 20 μέτρα σε μέγεθος και απέχει μόλις 11.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Υποτίθεται ότι φθάνει μέσα σε 24 ώρες και τα φόρουμ θεωριών συνωμοσίας είναι γεμάτα με φήμες ότι ο αστεροειδής θα χτυπήσει τη Γη.

Βότανα για τα γυναικολογικά και την εμμηνόπαυση.

Τσιμιτσιφούγκα – Cimicifuga racemosa (Black Cohosh): Το γυναικείο βότανο!
Black cohosh τσιμιτσιφούγκα Βότανα για τα γυναικολογικά και την εμμηνόπαυση.
Το γένος Cimicifuga (Ranunculaceae), περιλαμβάνει 18 είδη, από τα οποία ένα είναι ενδημικό στην Ευρώπη (C. europaea), 6 στη Β.Αμερική και τα υπόλοιπα στη Βορειοανατολική Ασία (ιδίως C. foetida).Το συναντάμε κυρίως σε πλούσια δάση.

Οι πρώτοι που ανακάλυψαν τις ουσιαστικές ιδιότητες του φυτού ήταν οι Ινδιάνοι της Β. Αμερικής (ιδίως οι Cherokee), που το χρησιμοποιούσαν (τη ρίζα), για θεραπεία ορισμένων «γυναικείων προβλημάτων» και σε ρευματισμούς
Οι πρώτες περιγραφές βοτανολόγων εμφανίζονται το 1705. Από το 1732 εισάγεται σαν καλλωπιστικό στους αγγλικούς κήπους. Μετά το 1800 αναγνωρίζεται η φαρμακευτική του αξία από Αμερικάνους φυτοθεραπευτές. Από το 1820 έως το 1926 θεωρήθηκε επίσημα φάρμακο για την Αμερικάνικη φαρμακοποιία.

Οι «εκλεκτικοί πρακτικοί γιατροί» το ονόμασαν «macrotys», ένα όνομα που εμφανιζόταν στα ιατρικά βιβλία μέχρι το 1890, πριν χαθεί από το προσκήνιο.
Ιδιαίτερα την μελέτησε ο ιατρός John King, (1813-1893) -που «ανέσυρε» και την Echinacea- σαν αντιρρευματικό και αντιφλεγμονώδες φάρμακο, αλλά επίσης παρατήρησε την ιδιαίτερη δράση της σε «μη φυσιολογικές καταστάσεις των αναπαραγωγικών οργάνων της γυναίκας». 

Θετική Σκέψη – Συμβουλές και Οφέλη

thinkpos1
Οι σκέψεις σας είναι το σχήμα της πραγματικότητας στο μυαλό μας, τόσο στο παρελθόν, όσο στο παρόν και στο μέλλον. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να έχουμε επίγνωση της δύναμης των θετικών σκέψεων αλλά και των συνεπειών της αρνητικής σκέψης.
Η θετική σκέψη ορίζει αυτό που ονομάζουμε αισιοδοξία. Ένας αισιόδοξος αναγνωρίζει τις αρνητικές συγκυρίες, αλλά επιλέγει να δει την θετική όψη και αναζητά «το κρυφό δώρο» πίσω από το αρνητικό γεγονός ή την δυνατότητα που έχει να αλλάξει την κατάσταση προς όφελος του. Οι αισιόδοξοι θα ανησυχήσουν και θα αγχωθούν αλλά δεν θα μείνουν στάσιμοι στις ανησυχίες τους. Και παρόλο που μερικές φορές έχουν μια αίσθηση ήττας, ξέρουν πως αυτό το συναίσθημα είναι προσωρινό και επιλέγουν να τονίσουν τη θετική τους σκέψη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα