Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

“Πράττοντας πράξεις”

Το Σύμπαν είναι ανταποδοτικό… ό,τι δίνεις, παίρνεις.
Για αυτό καλό είναι να προσέχουμε το τί λέμε και, κυρίως, το πώς πράττουμε.
Γιατί ο Πράττων και ο τελικός αποδέκτης της Ενέργειας της Πράξης, είναι ΠΑΝΤΑ το ίδιο πρόσωπο…

Ο ΓΑΝΩΜΑΤΗΣ


ceb3ceb1cebdcf89cebcceb1cf84ceb7cf83Τούτη την ιστορία που θα σας πω σήμερα την άκουσα πολλές φορές από έναν γερο-Μανιάτη, που ερχόταν να δουλέψει κάθε καλοκαίρι στα ρύζια.
Σαν να τον βλέπω τώρα, βέρα Μανιάτικη φυσιογνωμία, μια μορφή αυλακωμένη από στέρηση και βάσανα, με κάτι μάτια πράσινα ,όλο εξυπνάδα και πονηριά.
Έλεγε πολλά ο μπαρμπα-Πιέρρος.
Το ΄περνε πάνω του πως ξέρει ακόμα και τον καιρό… ήταν το  « μετεωρολογικό δελτίο » της εργατιάς. Μάζευε κοντά του τα βράδια και τους άλλους εργάτες που μέναν σπίτι μας και να τα γέλια και τα χάχανα απ΄τις ιστορίες του μετά απ΄το ξεθέωμα της δουλειάς.
Μικρό σκολιαρούδι εγώ έπιανα θέση κοντά του. Σαν ήταν κάτι που δεν έκανε να τ΄ακούσω ο μπαρμπα-Πιέρρος  μούλεγε : Λάκα να πας στη μάννα σου …σε γυρεύει …
Μα τούτη την ιστορία η « λογοκρισία » του δεν την έβρισκε φαίνεται πολύ βαριά, τις άλλες έβρισκα τρόπους και τις κρυφάκουγα.
Κάποτε λοιπόν , στο χωριό του ,κάπου κοντά στην Αρεόπολη, ένα πρωί ακούστηκε μια φωνή

Ψυχολογικό τεστ: Μήπως πάσχετε από το «Σύνδρομο του Απατεώνα»;

Ψυχολογικό τεστ: Μήπως πάσχετε από το «Σύνδρομο του Απατεώνα»;
Το αίσθημα ανεπάρκειαςαδυναμίας και αυτό-αμφισβήτησης είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά ενός φαινομένου που οι ψυχολόγοι ονομάζουν το «Σύνδρομο του Απατεώνα».

Η βασικότερη ένδειξη του συνδρόμου είναι η ανισορροπία μεταξύ της αντικειμενικής και της υποκειμενικής απόδοσης. Οι «απατεώνες» διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία ότι είναι επιτυχημένοι στη δουλειά ή τις σπουδές τους, όμως αισθάνονται αποτυχημένοι και ανεπαρκείς. Πιστεύουν ότι από στιγμή σε στιγμή οι μάσκες θα πέσουν και η απάτη θα αποκαλυφθεί.

Χαρακτηριστικό του συνδρόμου είναι επίσης ότι οι «απατεώνες» επιζητούν την αναγνώριση και την επιβράβευση, όμως αισθάνονται άβολα όταν γίνονται αποδέκτες θετικών σχολίων. Τα κομπλιμέντα πυροδοτούν το στρες, επειδή τα άτομα αυτά αισθάνονται ότι δεν το αξίζουν.

Υπάρχει Ακόμη Ελπίδα Για Την Ανθρωπότητα; (Βίντεο)



Η πιο «αθώα» αιτία του τροχαίου ατυχήματος

Η πιο «αθώα» αιτία του τροχαίου ατυχήματος
Είναι γνωστό πως η κατανάλωση αλκοόλ είναι απαγορευτική εάν πρόκειται να πιάσουμε το τιμόνι. Η έλλειψη συγκέντρωσης όμως μπορεί να οφείλεται σε ένα παράγοντα που δε σας περνά από το μυαλό…

Ονειροκτονία...Ας Αντισταθούμε στην Εποχή του Φόβου!

«Σήμερα τα όνειρα είναι περισσότερο σημαντικά, όσο ποτέ άλλοτε».
Ervin Laszlo

Crisis in Ukraine - Aftermath in Kiev

Γράφει ο Γιώργος Στάμκος

Κανένας θάνατος δεν μπορεί να συγκριθεί με το θάνατο της ελπίδας και των ονείρων.Χωρίς τα όνειρα δεν ζούμε, απλά υπάρχουμε. Η ονειροκτονία είναι η χειρότερη μορφή δολοφονίας. Στην ονειροκτόνα εποχή μας οι οραματικές ενατενίσεις τελούν υπό διωγμό, η αισιοδοξία σπανίζει και ο φόβος κυριαρχεί παντού.
Αποτελεί κοινό μυστικό πως διακατεχόμαστε από μια κλαψιάρικη απαισιοδοξία, που χαρακτηρίζεται από το φόβο της ζωής, το φόβο της τεχνολογίας και το φόβο του μέλλοντος. Μια απαισιοδοξία που μεταμορφώνει τις προκλήσεις σε παγίδες, αντί σε ευκαιρίες.

Mυστική Ρωσία

Rasputin-

«Εγκαταλείποντας τον Μεσσιανισμό, βαδίζουμε προς τον πραγματισμό. Γρήγορα καταλάβαμε ότι η γεωπολιτική… αντικαθιστά την ιδεολογία». Αντρέι Κόζιρεφ, πρώην Υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας

Ρώσικος Mυστικισμός. Το Άγνωστο Πρόσωπο ενός Πληγωμένου Γίγαντα
Mυστική Ρωσία: Που ανήκει η Ρωσική Ψυχή; Μερικά πράγματα συνέβησαν αποκλειστικά στη Ρωσία. Σε καμιά άλλη χώρα ο αυτοκράτορας δε μεταβλήθηκε σε κουρέα για να κόψει με τα ίδια του τα χέρια τις γενειάδες των ευγενών του. Το έκανε όμως ο Μέγας Πέτρος που ξύρισε αυτοπροσώπως τις γενειάδες των Ρώσων ευγενών και τους ανάγκασε να μην φορούν τα «ανατολίτικα» πανωφόρια και τα χαρακτηριστικά κωνικά τους καπέλα.
Κανένας άλλος λαός δεν προσηλυτίστηκε σε μια νέα θρησκεία αποκλειστικά εξ αιτίας της ομορφιάς των τελετών και των ναών της. Το έκαναν όμως οι Ρώσοι που, όταν οι πρέσβεις τους επισκέφτηκαν την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, θαμπώθηκαν τόσο πολύ από τη θεϊκή ομορφιά που αντίκρισαν ώστε είχαν την εντύπωση ότι δε βρισκόντουσαν στη γη αλλά στον ουρανό.

Πώς σας ζητούν οι σκύλοι να ηρεμήσετε;

Από την εκπαιδεύτρια Jean Glover
Όταν τον μαλώνετε και χασμουριέται, δεν σημαίνει ότι σας αγνοεί. Προσπαθεί απλώς να σας πει... «αφεντικό, χαλάρωσε». Αυτό είναι μόνο ένα από τα σήματα ηρεμίας που χρησιμοποιεί για να ηρεμήσει τα πνεύματα.
shutterstock_2691712 www
Δεν υπακούει στο «έλα»; Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό. Ο πιο προφανής είναι ότι δεν του το μάθατε ποτέ – πιστεύοντας ότι θα μεγαλώσει και, με κάποιον μαγικό τρόπο, θα μάθει να υπακούει σε όλες τις εντολές πόσες φορές είπατε «έλα, μωρέ, μικρό είναι ακόμα, θα μάθει». Ίσως, πάλι, εσείς ο ίδιος και η λιχουδιά σας να μην τον ενδιαφέρετε τόσο εκείνη τη στιγμή. Ένας άλλος λόγος είναι ότι μπορεί να βιάζεστε να φύγετε και ο σκύλος να «πιάνει» την ένταση και την ενόχληση στη φωνή σας, και να προσπαθεί να σας περάσει το μήνυμα να ηρεμήσετε χρησιμοποιώντας σινιάλα.

Ψέματα


lies
Από το γνωστό παραμύθι Πινόκιο του Carlo Collodi που η μύτη του μεγαλώνει αν πει ψέματα μέχρι την πραγματική ζωή που δυστυχώς η μύτη μας δεν μεγαλώνει όταν λέμε ψέματα, το ψέμα υπάρχει σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να λένε ψέματα ακόμη και σε καθημερινή βάση ως και 200 φορές σύμφωνα με έρευνες. Πολλοί είναι οι λόγοι που παρακινούν ένα άτομο να πει ψέματα.
Μικρά αθώα ψέματα λέγονται από την πρώιμη παιδική ηλικία. Εκεί το ψέμα θεωρείται ένα ακίνδυνο παιχνίδι, το οποίο συμβάλλει και στην ανάπτυξη του αισθήματος της πραγματικότητας. Οι περισσότεροι ως παιδιά έχουμε πει ψέματα για να αποφύγουμε μια πιθανή τιμωρία. Και ενώ στην παιδική ηλικία το ψέμα είναι ένα παιχνίδι στην ενήλικη ζωή τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Αφεντάδες και Δούλοι

Κάπου, κάποτε, δεν υπήρχε κράτος ούτε ελεύθερος πολίτης όπως σήμερα.
Υπήρχαν οι αφεντάδες και οι δούλοι. Οι δούλοι δούλευαν στα χωράφια των αφεντάδων, φρόντιζαν τα σπαρτά, τα ζώα, έφτιαχναν τα ρούχα και τα κοσμήματα, περιποιούνταν τα σπίτια  και την πολυτέλειά τους.
Από την άλλη οι αφεντάδες, φρόντιζαν τους δούλους τους. Είχαν υποχρέωση να τους παρέχουν στέγη, να τους ταίζουν, να τους ντύνουν, να τους γιατρεύουν, να τους εκπαιδεύουν και να τους προστατεύουν απο τους επιδρομείς και τους εχθρούς.


Οι καιροί όμως δεν ήταν καλοί, ανομβρίες πολλές, παραγωγή μικρή. Οι αφεντάδες είδαν ότι δεν μπορούσαν να συντηρήσουν τους δούλους τους όπως πρώτα, γιατί θα έχαναν την πολυτέλειά τους, θα έπρεπε να περιορίσουν τα έξοδά τους και τις απαιτήσεις τους. Έτσι συγκεντρώθηκαν και λογομαχούσαν για να βρουν την λύση που και τους δούλους να μην χάσουν και τα προνόμια να κρατήσουν.

Η Γη έτοιμη για Επανεκκίνηση;


Στον διάλογο του Πλάτωνα Τίμαιος και  Κριτίας , η Σάις είναι η πόλη στην οποία ο Σόλωνας (που επισκέφτηκε την Αίγυπτο το 590 π.Χ.) έμαθε από έναν Αιγύπτιο ιερέα την ιστορία των παλαιών, δηλ. αυτών που έζησαν πριν από τους σύγχρονους (της εποχής εκείνης) Έλληνες, την πολεμική αντιπαράθεσή της Ατλαντίδας με την Ελλάδα και την Αίγυπτο, και την τελική ήττα της και τον αφανισμό της από φυσική καταστροφή.

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι παρόμοια κείμενα για αρχαίους πολιτισμούς που καταστράφηκαν εξ' ολοκλήρου βρίσκουμε σε κάθε θρησκεία-μυθολογία. 

 
Και αναφέρομαι σε θρησκείες γιατί ήταν ο τρόπος διάδοσης του προηγούμενου πολιτισμού στις επόμενες γενιές που δεν τον γνώριζαν. Για παράδειγμα αν υποθέσουμε ότι γινόταν ολοκληρωτική καταστροφή στον πλανήτη και ο άνθρωπος γυρνούσε στην λίθινη εποχή, μετά από 2-3 γενιές πως θα μπορούσες να εξηγήσεις σε ένα παιδί τι σήμαινε αεροπλάνο; Τι σήμαινε τηλέφωνο, ίντερνετ κλπ. 

Οι 12 όρκοι της ψυχής




Η ανάπλαση και η αναδημιουργία πια είναι επιλογή. Οπότε τότε του εμφανίζονται οι «όρκοι» που έκανε πριν από τη γέννησή του, για τη γέννησή του. 


Που σημαίνει πριν να γεννηθούμε και σύμφωνα με τις προηγούμενες ζωές μας μέσα από τις γνώσεις μας, δώσαμε κάποιους «όρκους»- συμβόλαια- πνευματική εκπαίδευση που θα βιώσουμε στο εδώ. Αυτοί οι όρκοι είναι καταγεγραμμένοι στο συναισθηματικό μας κέντρο – το κέντρο της καρδιάς. Οι όρκοι αυτοί είναι βασισμένοι σε μας αλλά συμμετέχουν σε αυτούς και όλοι μας οι κοντινοί συγγενείς, οι οποίοι έχουν ρόλο βοηθητικό για τον δρόμο αυτό, όπως κι εμείς για τον δικό τους δρόμο. Όλο αυτό έχει λόγο να καθαρίσει την 4η διάσταση, το κάρμα και όλες τις δυσαρμονίες – τοξικότητες του αιθερικού πεδίου.

Άνοιξη Σεξουαλικότητας


sexoualikotita
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ο ερχομός της άνοιξης φέρνει μια άνθηση σε όλο το ζωικό κόσμο χωρίς ο άνθρωπος να αποτελεί εξαίρεση. Την άνοιξη η ημέρα μεγαλώνει και ο άνθρωπος έχει την διάθεση να βγει από το σπίτι και να ασχοληθεί με καινούργια πράγματα. Είναι γνωστό πως την άνοιξη η σεξουαλική διάθεση διπλασιάζεται σε σχέση με το φθινόπωρο και το χειμώνα.
Η μέρα μεγαλώνει, άρα υπάρχει περισσότερο φως, η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα ρούχα γίνονται λιγότερα και πιο αποκαλυπτικά, ο κόσμος γίνεται πιο κοινωνικός οπότε υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις να αναπτύξουμε μια πιο έντονη επικοινωνία με τους γύρω μας αλλά και να φλερτάρουμε.
 Κατά την διάρκεια των μηνών που υπάρχει περισσότερο φως (άνοιξη – καλοκαίρι), οι γυναίκες εκκρίνουν μια ορμόνη που διεγείρει την σεξουαλική όρεξη και ονομάζεται μελανινοτρόπος ορμόνη (MSH, Melanocyte-Stimulating Hormone). 

ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΥΓΑΡΙΑ


Ποιος είσαι, ρε, σεξουαλικώς; Δεν μπορείς να κρυφθείς. Από τον εαυτό σου δεν μπορείς να κρυφθείς, όχι από εμένα, από κάποιον άλλον. Εσύ, αν θέλεις να δεις κατάματα πόσο μετράς σα γκόμενος, δεν έχεις παρά να φτιάξεις τη λίστα σου. Όπως έκανε η Λίντσεϋ Λόχαν.
Κάθισε κι έγραψε με πόσους έχει κάνει κρεββάτι. Είναι 27 χρονών το κορίτσι, ηθοποιός ταλαντούχος, αλλά δεν παίζουν όρια στη προσωπική της ζωή. Το να πεις ότι έχει άστατον βίον, από ναρκωτικά μέχρι την κάθε μορφής ακρότητα, είναι το λιγώτερο.
Μιλάμε σεξουαλικά. Η ίδια έφτιαξε το πορτραίτο της, σ’ αυτόν τον τομέα. Μέχρι σήμερα, σου λέει, έχω πάει με 36 άνδρες, κι αυτοί είναι οι εξής συγκεκριμένοι. Και αναφέρει τα ονόματά τους.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΞ


Η διείσδυση δεν γίνεται αμέσως. Συνουσία δεν είναι όσο πιο γρήγορα αδειάζω το υγρό μου πυρ. Η διαδικασία θέλει το χρόνο της και τις κατάλληλες κινήσεις. Έχεις στο μισό μέτρο σου το σώμα της. Σύμφωνοι, πρώτος στόχος είναι το πέος σου να χωθεί στο αιδοίο της. Κι αυτή το ίδιο γουστάρει. Το λέει η λέξη…, όλα σχεδόν στα λένε οι λέξεις. Συνουσία. Η μια ουσία συν με την άλλη. Η, η υπερουσία…, όπως λέμε το σύμπαν, όχι απλά το παν, το σύνολο, όχι απλά το όλον… Πώς, όμως, να γίνει συνουσία όταν, κύριε μαλάκα, βγάζεις έξω από το γαμήσι την ουσία του, που είναι και τα προκαταρτικά…, όχι μόνον τα προκαταρκτικά.
…Δεν φθάνει να μη βιαστείς, είναι απαραίτητο για να στείλεις την επιστολή σου στον εγκέφαλό της να αρχίσεις να πατάς τα κατάλληλα πλήκτρα στο κορμί της. Βεβαίως για να επιτευχθεί η Αποστολή, χρειάζεται να γνωρίζεις ότι η διεύθυνση κατοικίας δεν είναι η τρύπα, η κεντρική πύλη του σώματός της, αλλά εκείνο το σημείο όπου κατοικεί ο εγκέφαλός της. Αυτός, ο εγκέφαλος αποφασίζει, όπως σε σένα να στείλει  αίμα στον πούτσο σου, έτσι και σ’ αυτηνής το μουνί. Δεν κατάλαβα. Για να σου έρθει το νερό από τη βρύση δεν ανοίγεις το διακόπτη; Οι διακόπτες είναι εκεί στο κεφάλι και απελευθερώνουν την τεστοστερόνη στα αρχίδια σου και τα οιστρογόνα στις ωοθήκες της.

ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ


ΨΑΛΤΗΣ:    Ιδού εγώ λοιπόν,
                   ο πλασμένος για τις μικρές κόρες και τα νησιά του Αιγαίου
                   ο εραστής του σκιρτήματος των ζαρκαδιών
                   και μύστης των φύλλων της ελιάς
                   ο ηλιοπότης και ακριδοκτόνος
 
ΧΟΡΟΣ:     Λύνει αέρας τα στοιχεία και βροντή προσβάλλει τα βουνά
                   Μοίρα των αθώων, πάλι μόνη, να σε, στα Στενά!
                   Στα Στενά τα χέρια μου άνοιξα...
 
Στίχοι από τον Άξιον Εστί του Οδυσσσέα Ελύτη. Του ποιητή.
Τι θα πει Ποιητής; Από το ρήμα Ποιώ. Τι θα πει Ποιώ; Δημιουργώ θα πει, κατασκευάζω κάτι, φτιάχνω, κάνω, εκτελώ. Το “Ποιώ” παραπέμπει σε κάτι πιο πνευματικό. Απ' αυτό το ρήμα βγήκε η λέξη ποιότητα.

Εγκρίθηκε η θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη

Εγκρίθηκε η θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην ΚρήτηΕγκρίθηκε η θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη, καθώς για πρώτη φορά στα ιατρικά δρώμενα της χώρας η ειδική επιτροπή Ιοντιζουσών και Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών του Υπουργείου Υγείας η οποία είναι υπεύθυνη για την έγκριση νέων θεραπειών στην Ελλάδα, κλήθηκε να γνωμοδοτήσει στο φάκελο που κατέθεσε ο Αλέξης Κοκολάκης με θέμα ‘Έγκριση πρακτικής για την θεραπεία του καρκίνου με πρωτόνια στην Κρήτη’.
Στην συνεδρίαση της επιτροπής αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της θεραπευτικής πρακτικής του καρκίνου με πρωτόνια για την Ελληνική επικράτεια σύμφωνα με το τεκμηριωμένο αίτημα και την πρόταση του κ. Κοκολάκη
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Συν-παντικό Σχολείο!!!


Κάθε συναίσθημα είναι ένα μήνυμα, το οποίο προέρχεται από την ψυχή μας. Σε περίπτωση που δεν έχουμε επίγνωση των συναισθημάτων, παράγονται πάντα στην ψυχή μας.

 Όταν ένα συναίσθημα παράγεται, ρέει μέσα στο συναισθηματικό σώμα μας. Το ενεργειακό μας σύστημα δεν σταματά ποτέ, δεν έχει σημασία τι είδους συναίσθημα ρέει. Κάποια είδη συναισθημάτων είναι πιο γρήγορα από τα άλλα. Μερικά έρχονται πιο συχνά από τα άλλα και κάποια παραμένουν περισσότερο από τα άλλα. 

Για παράδειγμα, ο θυμός εξαφανίζεται πιο γρήγορα από τη ζήλια. Η ανάγκη για εκδίκηση είναι πιο επίμονη από την ζήλια. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία μπόρα  που δεν σταματά μέχρι να φύγουμε από το γήινο σχολείο  και γίνουμε συν-παντικοί σπουδαστές. Δεν πειράζει αν δεν δώσουμε προσοχή σε αυτό. 
Πολλά συναισθήματα επιστρέφουν μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τα αλλάξουμε..

Αθανασία του Πνεύματος. Αυτό είναι που ζει Αιώνια. Το Πνεύμα είναι Ένα.



Αθανασία του Πνεύματος. Αυτό είναι που ζει Αιώνια. Το Πνεύμα είναι Ένα. 


Εξυπηρετεί, άλλους, δόλιους σκοπούς, ο διαχωρισμός που κάνετε: 

Πνεύμα Δικαίου, Πνεύμα Αγάπης, Πνεύμα αδίκου, Πνεύμα Σοφίας, Πνεύμα 

Ευτυχίας. 

Υπάρχει μόνο το πνεύμα της Αιώνιας Ζωής. 


Μ’ αυτό ενώνεστε, από την Πηγή. 


Από εκεί διοχετεύονται τα χαρακτηριστικά του. 


Οι Ποιότητές του. Όλα είναι Τέλεια Πνεύματα! 


Το Πνεύμα υπάρχει σε όλα τα έμβια. 

Και τον άνθρωπο που πετυχαίνει να νιώθει άνεση μέσα στη φυλακή του τον ονομάζουμε «επιτυχημένο».



Έτσι βλέπεις τους ανθρώπους να είναι φυλακισμένοι από αναρίθμητους τοίχους: 

από θρησκευτικούς τοίχους, από τοίχους κοινωνικών, πολιτικών και εθνικών περιορισμών, από τοίχους που έχουν δημιουργηθεί από τις δικές τους φιλοδοξίες, ιδέες, φόβους, ελπίδες, ασφάλειες, προκαταλήψεις, μίση και αγάπες. 

Μέσα σ’ αυτούς τους φράχτες και τις φυλακές παγιδεύονται, περιορισμένοι από τους πολύχρωμους χάρτες των εθνικών τους συνόρων, από τον ρατσιστικό ανταγωνισμό, την ταξική πάλη και τις διακρίσεις των διάφορων ομάδων που ανήκουν. 

Ερευνα – βόμβα αμφισβητεί την καθιερωμένη αντίληψη ότι τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά

Ερευνα – βόμβα αμφισβητεί την καθιερωμένη αντίληψη ότι τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά
Μια νέα μεγάλη διεθνής επιστημονική έρευνα έρχεται να μπερδέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα αναφορικά με τι πρέπει να τρώμε και τι όχι, καθώς θέτει σε αμφισβήτηση το καθιερωμένο «δόγμα» της υγιεινής διατροφής ότι η κατανάλωση κορεσμένων λιπών αυξάνει τον κίνδυνο για εμφράγματα. Η μελέτη -που μάλλον σύγχυση και πολλά ερωτηματικά θα προκαλέσει- δεν διαπίστωσε ότι τα «κακά» κορεσμένα λιπαρά οξέα επιβαρύνουν την καρδιά, ούτε ότι τα «καλά» πολυακόρεστα πράγματι την προστατεύουν.
Θεωρείται όμως πρόωρο ακόμα να τεθεί θέμα αλλαγή των υφιστάμενων διατροφικών συστάσεων, όσον αφορά τα κορεσμένα και τα ακόρεστα λίπη, αν και αναμένεται να αναζωπυρωθεί η επιστημονική διαμάχη για το ποιά φαγητά είναι «καλά» και ποιά «κακά». Πάντως, η νέα μελέτη επιβεβαίωσε ότι τα λεγόμενα «τρανς» λιπαρά (μερικώς υδρογονωμένα έλαια που περιέχονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα) όντως αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά.

Για να κάνετε γενική αίματος χρειάζεται να είστε νηστικοί; Για ποιες εξετάσεις δεν πρέπει να πιείτε ή να φάτε τίποτα πριν;



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος
Οι εξετάσεις αίματος δίνουν στο γιατρό σας μια εικόνα για τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού σας. Είναι πολύ χρήσιμο σε περιοδικά διαστήματα, συνήθως ενός έτους, εκτός αν συντρέχουν λόγοι για πιο σύντομα, να κάνουμε προληπτικές εξετάσεις. Αυτές μπορεί να τις καθορίσει ο γιατρός που σας παρακολουθεί. ‘Αλλες πάλι φορές επειδή είναι τόσο πια διαδεδομένες αυτές οι εργαστηριακές εξετάσεις μπορεί να τις ζητήσετε και εσείς οι ίδιοι. Όμως για την αξιοπιστία των μετρήσεων, επιβάλλεται να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες με σημαντικότερο αυτό της νηστείας πριν από τις γίνουν οι εξετάσεις.
Εξετάσεις που η λήψη αίματος πρέπει να γίνεται νωρίς το πρωί και πρέπει να μην έχετε φάει ή πιει τίποτε παρά μόνο νερό τις προηγούμενες 10-12 ώρες.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ: ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Ανάπτυξη, Οικονομική Ανάπτυξη  & ο Στόχος αυτού του Βιβλίου
Αναρωτηθήκαμε ποτέ τι σημαίνει ανάπτυξη; Πόσο εύκολα ή δύσκολα και με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται;
Ανάπτυξη σημαίνει: ίσες ευκαιρίες στην ζωή, ίσες ευκαιρίες στην δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες στην παιδεία, ίσες ευκαιρίες στην υγεία. Σημαίνει ποιότητα ζωής, ασφάλεια της ζωής, καθαρό περιβάλλον, λιγότερο στρες, με μια λέξη.. πολιτισμό.
Σήμερα πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν ταυτίσει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ΑΕΠ (τον τζίρο δηλαδή) με την Ανάπτυξη. Είναι δυνατόν;
Ανάπτυξη και Οικονομική Ανάπτυξη είναι μάλλον εύκολο πράγμα για μας τους Έλληνες και δεν χρειάζονται πάνω από 6-8 μήνες για να δρομολογηθούν. Είναι απλώς θέμα πολιτικής βούλησης και είναι προφανές ότι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν, είτε δεν θέλουν, είτε δεν γνωρίζουν, είτε δεν μπορούν.
Για να οδηγηθεί η Ελλάδα σε Ανάπτυξη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ελληνικός λαός να πάψει να άγεται και να φέρεται. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ένας λαός αφυπνισμένος και ενημερωμένος, ένας λαός που θα έχει αντιληφθεί και συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ΑΝΑΠΤΥΞΗ και πως επιτυγχάνεται.
Αυτός είναι και ο στόχος του παρόντος πονήματος, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ.

Υπάρχουν κακοί άνθρωποι ή κακές πράξεις;


Ο φιλόσοφος Σωκράτης, αιώνες πριν, υποστήριζε με σθένος πως κανείς άνθρωπος δεν είναι κακός συνειδητά.
Πως οι κακοί άνθρωποι οφείλουν τη συμπεριφορά τους στην άγνοια του καλού.

Κατά τον Καντ, όμως, το αν θα πράξει ο άνθρωπος το καλό ή το κακό, εξαρτάται από τη βούλησή του να πράξει το ένα και όχι το άλλο.

Τελικά ποιος από τους δυο έχει δίκιο;
Υπάρχουν κακοί άνθρωποι ή απλώς κακές πράξεις;

Αν χωρίσουμε θ’ αυτοκτονήσω

Αν χωρίσουμε θ’ αυτοκτονήσω


Πολλές ερωτικές σχέσεις, φτάνουν σε ένα σημείο όπου οι σύντροφοι εξοικειώνονται υπερβολικά και ένας από τους δύο ή και οι δύο αλλάζουν με τη πάροδο του χρόνου. Μερικές φορές, οι άνθρωποι φτάνουν σε ένα σημείο που, αυτό που κάποτε έβρισκαν ελκυστικό στο σύντροφό τους, πλέον να αποτελεί αιτία χωρισμού. 

Πολλά ζευγάρια με ευτυχισμένους γάμους, καταλήγουν να χωρίζουν, με τον έναν να φεύγει από το σπίτι, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο τελικά ποιος αφήνει ποιόν. Υπάρχουν φυσικά και εκείνοι που λειτουργούν με θυμό, θέλοντας να «τιμωρήσουν» τον άλλον για την απόφασή του να χωρίσει ή άλλοι που θέλουν πάση θυσία να συνεχίσουν τη σχέση με αποτέλεσμα να πεί το γνωστό «Αν με αφήσεις θ’ αυτοκτονήσω».

Πιστεύω πως οποιοσδήποτε ακούσει κάτι τέτοιο από τον/τη σύντροφό του, θα κάνει πίσω στον χωρισμό διότι κανείς δεν θέλει να είναι υπεύθυνος για τον θάνατο ενός ανθρώπου. Επομένως, αν ο σκοπός αυτής της ανακοίνωσης είναι η αναβολή του χωρισμού, τότε πράγματι επιτυγχάνεται αλλά για λίγο. 

Πίσω από την κατάθλιψη…

Δεν ξέρεις αν είσαι εσύ που ζεις την ζωή σου, ή κάποια άλλη.
Περνάει η ζωή μπροστά απ’ τα μάτια σου και χάνεται.
Κι εσύ πιάνεις τον εαυτό σου ν’ αναρωτιέται: «Άραγε ζω…; Έζησα ποτέ;…».
Μοιάζεις πάντα καλόβολη και συγκαταβαίνεις παθητικά και πρόθυμα στα αιτήματα των άλλων: του άντρα, των παιδιών σου, των συναδέλφων, του διευθυντή, των φιλενάδων σου. 
Έχεις μόνιμα την αίσθηση πως όλοι έχουν πάντα περισσότερο δίκιο από σένα.
Κι αν δεν έχουν, δεν πειράζει…
Αυτοί, ούτως η άλλως, δικαιούνται να παίρνουν, κι εσύ υποχρεούσαι να δίνεις.
Ο κόσμος, λες, πιστεύει για σένα πως είσαι ψυχοπονιάρα, ήπιος κι ανέξοδος άνθρωπος με περίσσεια υπομονή και καλοσύνη.
Πάμπολλες φορές, ακόμα κι εσύ η ίδια έχεις ξεγελαστεί από την εικόνα της «μητέρας Τερέζας» που δίνεις προς τα έξω.
Να ναι καλά αυτή η γενικευμένη κι απροσδιόριστη θλίψη που σε καταλαμβάνει στα «καλά καθούμενα», όταν είσαι μόνη.
Η αδικαιολόγητη εσωστρέφεια, ο ανεπαίσθητος και βουβός πόνος, ο φόβος για την ζωή, η διαρκής αίσθηση του ανικανοποίητου που σε στοιχειώνει, το βάρος της δυστυχίας που κάποτε, απ’ το «πουθενά», σε κατακλύζει.

Γιατί πέφτεις απ’ τα σύννεφα;


«Γιατί βλέπεις, εδώ δεν υπάρχουν τράπεζαι που παίρνουν τα λεπτά του κόσμου και ως που να πης κίμινο η μετοχαίς των γίνονται απαρέμφατα…». Χιούμορ και επικαιρότητα, που ανιχνεύσαμε σε... φιλολογική μελέτη του Στρατή Τσίρκα.
Αυτά που ζούμε έχουν γίνει και ξαναγίνει. Μονάχα που η μνήμη μας μοιάζει μερικές φορές πολύ κοντή. Μπορεί να θυμόμαστε πολύ καλά και να καμαρώνουμε το μεγαλείο του Μεγαλέξανδρου, του Φειδία ή του Μιλτιάδη πριν από χιλιετίες, αλλά για τα καμώματα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου πριν από ενάμιση αιώνα, λίγο παρακάτω, στην αυλή μας, είναι σαν να μην ξέρουμε τίποτα.

Διάβαζα το μνημειώδες έργο του Στρατή Τσίρκα «Ο Καβάφης και η εποχή του». Κι ενώ άλλα πράγματα αναζητούσα σ’ αυτό το βιβλίο, έκπληκτος διαπίστωσα ότι ο Τσίρκας έδινε ξαφνικά το πλήρες χρονικό της χρεοκοπίας της Αιγύπτου στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, ένα χρονικό που έμοιαζε να βγαίνει ανάγλυφο από τις τωρινές εμπειρίες του ελληνισμού.

Απαλλαγείτε από τα προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, σκολίωση, καμπούρα, από τους πόνους, και τις κήλες στη μέση.


spondiliki-stiliΜπορούμε να απαλλαγούμε από τα προβλήματα στην σπονδυλική στη στήλη, σκολίωση, καμπούρα, από τους πόνους και τις κήλες στη μέση, απενεργοποιώντας τον φόβο που μας τον προκαλεί, άλλα και ξεμπλοκάροντας τον μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης, κάνοντας επίσης μαλάξεις τα ενεργειακά τα σημεία στο κόκκαλο που είναι κάτω από το πέλμα της εσωτερικής πλευράς των ποδιών μας, όπως αναλυτικά σας περιγράφω πιο κάτω.
Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι όλα τα προβλήματα που έχουμε στο σώμα μας και ιδίως στην σπονδυλική μας στήλη, στη μέση μας τα δημιουργούμε εμείς με τα αρνητικά συναισθήματα που μας διακατέχουν. Η καμπούρα δεν γίνεται μόνο σε γέρους έχω δει πάρα πολλές νέες κοπέλες να ξεκινούν δημιουργία καμπούρας, από τα αρνητικά συναισθήματα με βάση το συνειδητό ή υποσυνείδητο φόβο που διακατέχονται.
Μπορούμε να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα προβλήματα απελευθερώνοντας τον εαυτό μας από τα περιοριστικά πιστεύω, παλιούς προγραμματισμούς, ξεμπλοκάροντας την ενεργεία στους μεσημβρινούς που εκφράζουν το φόβο που ο κυριότερος από αυτούς είναι ο μεσημβρινός της ουροδόχου κύστης τον οποίο θα περιγράψουμε αναλυτικά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα