Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Πυροσβεστήρες


 

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ


Πότε πρέπει να κάνω συντήρηση – αναγόμωση στους πυροσβεστήρες μου;

Ο πυροσβεστήρας πρέπει να συντηρείται 1 φορά τον χρόνο από αναγνωρισμένη εταιρία.
Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να κάνει οπτικό έλεγχο 3 φορές τον χρόνο και να ελέγχει τον δείκτη του μανομέτρου εάν βρίσκεται στην πράσινη περιοχή.

Πυρκαγιά στο αυτοκίνητο

 


Τα αυτοκίνητα σήμερα είναι αρκετά δύσκολο να πιάσουν φωτιά, λόγω της μεγάλης εξέλιξης της τεχνολογίας και στον τομέα της ασφάλειας. Έτσι ενώ η πιθανότητα να υπάρξει  πυρκαγιά στο αυτοκίνητο είναι μεν μικρή, σε περίπτωση που εκδηλωθεί, μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για το όχημα μας όσο και για τους επιβαίνοντες.

Αιτίες που προκαλούν πυρκαγιά στο αυτοκίνητο

Πώς Διαμορφώθηκε η Υγεία της Ανθρωπότητας σε 2 μόλις Αιώνες

 

Ο μέσος όρος ζωής έχει υπερδιπλασιαστεί σε λιγότερο από 200 χρόνια.

Πώς Διαμορφώθηκε η Υγεία της Ανθρωπότητας σε 2 μόλις Αιώνες


Γιατί Λοιμώξεις και Πανδημίες δεν Φαίνεται να Μπορούν να Απειλήσουν ξανά την Ανθρωπότητα.

200 Χρόνια με Λοιμώξεις, Πανδημίες, Πολέμους, Κρίσεις και όμως Ζούμε Περισσότερο. Ποιοι ήταν οι Καθοριστικοί Παράγοντες που Βοήθησαν την Ανθρωπότητα να Υπερδιπλασιάσει τη Διάρκεια Ζωής; 

Καραντίνα: Πώς επηρεάζει την ψυχολογία των παιδιών

 


Αν η καραντίνα και ο περιορισμός επηρεάζει τους ενήλικες, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει ο εγκλεισμός στην ψυχολογία ενός παιδιού. Ένας Γερμανός ειδικός μιλά για τις επιπτώσεις του lockdown ειδικά στην ψυχολογία των παιδιών. «Ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών δεν μπορεί να μην έχει επιπτώσεις στα παιδιά», εκτιμά ο νευροβιολόγος Γκέραλντ Χίτερ.

Η καραντίνα και τα παιδιά

«Δεν μπορώ να μείνω στο σπίτι. Είναι γεμάτο με φωτογραφίες από σκοτωμένους. Δεν τη θέλω τη ζωή….»

 


Πρόστιμο 300€ για άσκοπη μετακίνηση έκοψαν αστυνομικοί στη Λαμία τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, σε μια 80χρονη γυναίκα που τα τελευταία χρόνια βγαίνει σχεδόν καθημερινά στην πλατεία Πάρκου, πουλώντας προϊόντα από τον κήπο της. «Δεν το κάνω για τα χρήματα. δεν θέλω να πουλάω. Απλά θέλω να βγαίνω έξω. να βλέπω κόσμο για να μην τρελαθώ…» είπε.

Ερωτεύονται τα σκυλιά; Οι επιστήμονες απαντούν!

 


Ο Pongo και η Perdita, η Λαίδη και ο Αλήτης είναι φανταστικά ζευγάρια σκύλων που ερωτεύτηκαν και αγαπήθηκαν πολύ. Πολλές φορές όμως έχουμε αναρωτηθεί αν ερωτεύονται τα σκυλιά. Κι αν ερωτεύονται το κάνουν όπως εμείς οι άνθρωποι;

Πώς να πιάσουμε ψάρια με ένα μπουκάλι

 


Σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης η εύρεση τροφής είναι μια σημαντική δεξιότητα που θα μας βοηθήσει να επιβιώσουμε. Η γνώση του πως να πιάσουμε ψάρια χωρίς εξοπλισμό ή εργαλεία μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ορίστε λοιπόν ένας πολύ απλός και εύκολος τρόπος να πιάσουμε ψάρια χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μπουκάλι.

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια: Οι 5 ενότητες



 Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, με στόχο τη μείωση κατά 50% των νεκρών και σοβαρά τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πόνος στα πόδια: Μπορεί να είναι σύμπτωμα καρδιαγγειακού προβλήματος;

 


Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πολλές ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι ένα άτομο έχει κάποια φραγμένη αρτηρία.  Ανάμεσα σε αυτές τις ενδείξεις είναι και ο πόνος στα πόδια, όπως θα δούμε αναλυτικότερα πιο κάτω.

Τι μπορεί να σημαίνει ο πόνος στα πόδια;

Καραμπόλα δεκάδων αυτοκινήτων – Τουλάχιστον εννιά νεκροί

 


Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε, την Πέμπτη στο Τέξας λόγω σφοδρής κακοκαιρίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα