Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Σάλπισμα !



Σήμερα
η Ανθρωπότητα
θα δώσει την πιο αποφασιστική μάχη
στην Ιστορία της.

Σήμερα
θ`ανέβουμε στην κορυφή
των προσπαθειών που κάναμε
και θα μοιράσουμε τους καρπούς τους
σε κάθε μορφή ζωής
στην επιφάνεια της Γαίας
και σε ολόκληρο τον Γαλαξία.

Απόψε
θα γυρίσουμε σελίδα
και Όλοι Μαζί θα ξεκινήσουμε
ένα ολοκαίνουριο κεφάλαιο
στο Βιβλίο της Ζωής.


Το βίντεο με τις οδηγίες και πληροφορίες
για το Παγκόσμιο Κάλεσμα σε Ενότητα
μεταφράστηκε σε 36 γλώσσες
και σαρώνει το διαδίκτυο.

Η ανταπόκριση που υπήρξε
είναι πρωτοφανής
και καταδεικνύει
την ετοιμότητα
και την απόφασή μας
να πάρουμε επιτέλους
τη ζωή μας
στα χέρια μας
και να καθορίσουμε 
το Πεπρωμένο μας.

Με την απαλλαγή των εγωιστικών επιθυμιών, απαλλάσσεται κάποιος και από τις εσωτερικές συγκρούσεις. (ΜΠΟΥΣΚΑΛΙΑ)



Ο Ταοϊσμός πρωτοπαρουσιάστηκε στην Κίνα κατά τη μέση περίοδο της βασιλείας, γύρω στον τρίτο ή τέταρτο αιώνα π.Χ., από τον Λάο Τσε σε ένα σύντομο έργο με λιγότερες από 6.000 λέξεις,που ονομαζόταν “Το Ταό” (Ο Δρόμος).Η φιλοσοφία του επεκτάθηκε αργότερα και ερμηνεύτηκε από έναν ιδιοφυή φιλόσοφο και ποιητή, τον Τσουάνγκ Τσου, κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του τέταρτου αιώνα π.Χ..
Ο κύριος στόχος της ταοϊστικής φιλοσοφίας είναι η εσωτερική ολοκλήρωση και αρμονία κάθε ατόμου. Σαν τέτοιος, δεν είναι ένας βολικός δρόμος. Προβάλλει ότι καθένας από μας μπορεί να πετύχει να φθάσει στην πλήρη ανθρώπινη φύση του μέσα από τη διαδικασία της λησμονιάς όσων έχει ήδη μάθει, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψει στην αρμονία με όλα τα πράγματα, όπως ήταν στην αρχή.
Ο εγωισμός θεωρείται ότι βρίσκεται στη ρίζα όλης της δυσαρμονίας κι έτσι ο κύριος αιτιολογικός παράγοντας της ανθρώπινης δυστυχίας. Για το λόγο αυτό, ο άνθρωπος πρέπει ν’ αγωνιστεί ν’ απαλλαγεί από τον εγωισμό του. Με την απαλλαγή των εγωιστικών επιθυμιών, απαλλάσσεται κάποιος και από τις εσωτερικές συγκρούσεις.
Ο Λάο Τσε υποδήλωνε έτσι, ότι τα ολοκληρωμένα άτομα θα είχαν λίγες επιθυμίες και δεν θα προσκολλώνται σε ανθρώπους ή σε πράγματα. Θα ζούσαν με τη δική τους κρίση και όχι με εκείνη των άλλων. Θα πάλευαν για τη φυσική απλότητα και την αυθόρμητη ζωή και θα απαλλάσσονταν από την επιφανειακότητα και τον καταναγκασμό.

Ανωμαλία δορυφόρου ή δορυφορικές ανωμαλίες; – “Έρχεται” κακοκαιρία εξπρές

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Κακοκαιρία εξπρές την Τρίτη στη Βόρεια Ελλάδα

Κακοκαιρία την Τρίτη σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, στα παράλια της Θεσσαλίας, στην Εύβοια, αλλά και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε στις 12.30 το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της επιδείνωσης του καιρού θα είναι καταιγίδες, πιθανώς χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι.
Αναλυτικά το δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:
Οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες που εκδηλώνονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας προβλέπεται για αύριο, Τρίτη, να ενταθούν από τις πρώτες πρωινές μέχρι και μεσημεριανές ώρες κατά τόπους στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
– η κεντρική Μακεδονία, κυρίως η Χαλκιδική
– η ανατολική Θεσσαλία, κυρίως τα παράλια τμήματα
– οι Σποράδες
– η Εύβοια
– τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου
– η Ανατολική Μακεδονία και
– η Θράκη

Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να μετανιώσει αργότερα γι’ αυτές τις επιλογές

1. Αν παραμένεις τεμπέλης κι αδιάφορος.
Ο κόσμος δεν σου χρωστά τίποτα ενώ εσύ όλο και κάτι οφείλεις στον κόσμο. Ξεκίνα τη δράση. Ανέλαβε την ευθύνη της ζωής σου και  πάρε τον έλεγχό της στα χέρια σου.  Είσαι σπουδαίος και ο κόσμος σε χρειάζεται. Είναι πολύ αργά για να περιμένεις “κάποιον” να κάνει “κάτι” μια “κάποια μέρα“. Η “κάποια μέρα” είναι ΤΩΡΑ κι αυτός ο κάποιος που χρειάζεται ο κόσμος είσαι “ΕΣΥ
unnamed
2. Αν περιμένεις μέχρι αύριο.
Το πρόβλημα είναι, ότι πάντα νομίζεις ότι έχεις περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζεσαι. Αλλά μια μέρα θα ξυπνήσεις και δεν θα έχεις αρκετό χρόνο για να κάνεις αυτά που πάντα ήθελες να κάνεις. Και σ αυτό ακριβώς το σημείο, ή θα έχεις πετύχεις τους στόχους σου ή θα έχεις μια λίστα με δικαιολογίες για το τι δεν έχεις καταφέρει.
3. Αν φοράς μια μάσκα για να εντυπωσιάσεις τους άλλους.
Αν το πρόσωπό σου δείχνει πάντα στον κόσμο μια μάσκα, κάποια μέρα δεν θα χει μείνει τίποτα κάτω από αυτή. Όταν ξοδεύεις όλο τον χρόνο σου επικεντρώνοντας στην γνώμη των άλλων, στο τέλος θα ξεχάσεις και ποιος πραγματικά είσαι. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να εμπνεύσεις ή να εντυπωσιάσεις τους άλλους.
Screenshot_14. Αν αφήνεις κάποιον άλλο να δημιουργήσει τα όνειρά σου για λογαριασμό σου.
Η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή είναι ν ανακαλύψεις ποιος είσαι και η αμέσως επόμενη, να είσαι ευχαριστημένος μ αυτό που είσαι. Μείνε πιστός στους στόχους και τα όνειρα σου. Έχεις  ανθρώπους που διαφωνούν μαζί σου; Μια χαρά! Αυτό σημαίνει ότι έχεις τη δική σου “περπατησιά”.  Μερικές φορές μπορεί να  θεωρηθείς τρελός από τους άλλους αλλά όταν χάνεις την αίσθηση του χρόνου τις στιγμές που ασχολείσαι με τo πάθος σου, τότε αυτό που κάνεις,  να ξέρεις ότι είναι το σωστό πράγμα για σένα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΛΥΓΜΟΣ.

imagesdatafiles178640
Ο καλοκαιρινός ήλιος αρχίζει να εξασθενεί, η έναρξη των σχολείων πλησιάζει, οι νύχτες είναι ελαφρά πιο δροσερές. Ολα αυτά σημαίνουν… Αύγουστος.

Και ενώ ο Αύγουστος σαν μήνας προσφέρει πολλές χαρές, καθώς είναι συνήθως ο μήνας των διακοπών, της χαλάρωσης, των περισσότερων εξόδων, των βουτιών και των συναντήσεων με φίλους, πολλοί είναι αυτοί που αισθάνονται ότι κάτι τους εμποδίζει να χαρούν: Η μελαγχολία του Αυγούστου.

«Η μελαγχολία του Αυγούστου είναι κάτι σαν τη μελαγχολία του απογεύματος της Κυριακής, η οποία, όμως, εν προκειμένω, κρατά για ένα μήνα» λέει ο διευθυντής ψυχιατρικής του Ιατρικού Κέντρου του Γουέστσεστερ Στίβεν Φερνάντο μιλώντας στο New York Magazine. Μάλιστα, υπάρχει και ιατρική εξήγηση. Αυτό που αποκαλείται μελαγχολία του Αυγούστου δεν είναι παρά μια εποχική συναισθηματική διαταραχή. 

«Για να διαγνωστεί μια διαταραχή της διάθεσης πρέπει το άτομο να έχει τουλάχιστον επί δυο εβδομάδες αρκετά επίμονα συμπτώματα που δεν δείχνουν να βελτιώνονται», δηλώνει ο Φερνάντο. Αν κάποιος πάντως έχει αυτά τα συμπτώματα για μικρότερο διάστημα τότε μάλλον έχει μια υποκλινική εκδοχή της διαταραχής. «Κάτι που είναι υποκλινικό έχει μικρότερη διάρκεια, είναι λιγότερο σοβαρό και έχει διακυμάνσεις», λέει ο Φερνάντον.

Στο Σινά βρέθηκε χειρόγραφο με συνταγές του Ιπποκράτη

 Η μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά


Μοναχοί στη βιβλιοθήκη του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης, στο όρος Σινά, εντόπισαν  ένα χειρόγραφο, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα, που είναι του έκτου αιώνα μετά Χριστό και περιέχει συνταγές του «πατέρα της Ιατρικής», του Ιπποκράτη.



Η ανακάλυψη ανακοινώθηκε δημόσια από τον υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χαλέντ ελ Εχνέν, όπως αναφέρει η έκδοση της ‘Ahram on Line’.


Το χειρόγραφο ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης. Αποδείχθηκε ότι είναι ένα ιστορικό έγγραφο  που περιέχει ιατρικές συνταγές του αρχαίου Έλληνα Ιατρού, Ιπποκράτη, γραμμένο από έναν άγνωστο συγγραφέα, ο οποίος φέρεται να ζωγράφισε και τα σχέδια των βοτάνων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το τεχνούργημα ανήκει στην κατηγορία των παλίμψηστων χειρογράφων.

«Ένα ενιαίο όλο»

Φωτογραφία του χρήστη Krishnamurti Library of Athens.
«..Στις δικές μας ζωές, μπορούμε να παρατηρήσουμε πόσο κομματιασμένοι είμαστε από αντικρουόμενες επιθυμίες, από ανταγωνιστικές πολιτικές, θρησκευτικές, καλλιτεχνικές, επιστημονικές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Υπάρχει, όμως, κάποια δράση που να μπορεί να ανταποκριθεί ολοκληρωτικά σε κάθε απαίτηση της ζωής χωρίς να είναι η ίδια αντιφατική; Δεν ξέρω αν έχετε κάνει ποτέ μια τέτοια ερώτηση.
Οι περισσότεροι από μας ζούμε μέσα στη δική μας ιδιαίτερη δραστηριότητα και προσπαθούμε να την κάνουμε όσο πιο καλά μπορούμε.
Εάν είσαι πολιτικός – και ελπίζω να μην είστε – τότε η ζωή σου είναι πολύ εξαρτημένη από ψήφους και όλη την ανοησία που υπάρχει στο όνομα της πολιτικής. Εάν είσαι θρησκευόμενος θα έχεις έναν αριθμό από «πιστεύω» ή κάποια μέθοδο διαλογισμού, κι όλα αυτά θα συγκρούονται με την καθημερινή σου ζωή. Εάν είσαι καλλιτέχνης, ζεις μακριά από όλα αυτά, απορροφημένος στη δική σου ειδική φαντασία, στη δική σου αντίληψη της ομορφιάς και λοιπά. Και αν είσαι επιστήμονας, ζεις στο εργαστήριο ή στο γραφείο σου και οπουδήποτε αλλού, είσαι απλώς ένας καθημερινός άνθρωπος, χωρίς ηθικές αρχές και ανταγωνιστικός.

Μούτζι: Την αληθινή δύναμη τη βρίσκουμε στον απρόσωπο Εαυτό


Όποιος απελευθερώνεται πνευματικά πρέπει να βιώσει κάποιες δύσκολες εμπειρίες για ένα χρονικό διάστημα, με πολύ φόβο και αναστάτωση.

Οι εμπειρίες αυτές μπορεί να είναι πολύ πιο έντονες απ' όσο φαντάζεται κανείς. Στην πραγματικότητα, σε όλη μας τη ζωή βιώνουμε κάθε τόσο τέτοιες εμπειρίες, αλλά δεν έχουμε επίγνωση ότι τις βιώνουμε. 

Όταν γίνονται πιο έντονες, είναι γιατί μπορούμε να αντέξουμε το βάρος τους. Μπορεί η αγάπη ή η παρουσία ενός πνευματικού ανθρώπου δίπλα μας να μας κάνει πιο δυνατούς και έτσι να εμφανίζονται νέες δυνατότητες. 

Αλλά αν κάποιος θέλει να κρατήσει ή να προστατέψει την ατομική του ταυτότητα, οι εμπειρίες αυτές θα δυναμώνουν και θα τυλίγονται όλο και πιο σφιχτά γύρω από την εγωική αίσθηση του εαυτού του.

Η εξερεύνηση του εαυτού [self enquiry, μια μέθοδο αυτογνωσίας που δίδαξε ο Ινδός σοφός Ραμάνα Μαχάρσι], ο διαλογισμός και η αφοσίωση, βοηθούν στην άφεση, στο να προσφέρει κανείς τα πάντα στην ύψιστη δύναμη και να ενωθεί με τον θεϊκό Εαυτό.

Φώτιση και έρωτας (OSHO)



Όταν κανείς έχει προσδοκίες, πάντοτε νιώθει σύγχυση. Τώρα, ποιος σου είπε ότι οι φωτισμένοι έχουν υπερβεί το σεξ; Και αμέσως λες: “Αν και ο έρωτας είναι σπουδαία εμπειρία. Γιατί, λοιπόν, αποκλείεις τους φωτισμένους από αυτή την όμορφη εμπειρία; Αλλά η ιδέα ότι οι θρησκευόμενοι άνθρωποι -και ιδιαίτερα οι φωτισμένοι-είναι άγαμοι, έχει περάσει στους ανθρώπους, εδώ και πολλούς αιώνες.
Ποτέ δεν υπήρξα άγαμος. Ανάμεσα σε τόσες όμορφες γυναίκες και με θέλεις να κάνω τον καλόγερο; Είναι σαν να στέκεσαι διψασμένος, μπροστά σε μια όμορφη πηγή, που τρέχει πεντακάθαρο νερό και να μην πίνεις νερό, επειδή είσαι φωτισμένος! Ξέχνα όλες αυτές τις ανοησίες! Θα ασχοληθώ αργότερα με τη φώτιση. Για την ώρα, πίνω απ’ αυτή την όμορφη πηγή. Και, επιπλέον, το έχεις παρανοήσει. Έχω πράγματι πει ότι οι φωτισμένοι έχουν υπερβεί το σεξ, αλλά ποτέ δεν είπα ότι έχουν υπερβεί τον έρωτα. Είναι ένα σύνθετο φαινόμενο.
Νομίζεις πως το σεξ είναι έρωτας; Είναι απλώς βιολογική σκλαβιά. Στην πραγματικότητα, μόνο ένας φωτισμένος μπορεί να κάνει έρωτα. Αυτό που εσύ ονομάζεις έρωτα είναι απλώς βιολογική γυμναστική. Δεν ξέρεις τι σημαίνει να κάνεις έρωτα. Γι’ αυτό σου λέω ότι ένας φωτισμένος άντρας και μια φωτισμένη γυναίκα είναι οι πιο όμορφοι εραστές. Δεν χρειάζεται να είναι σεξουαλικοί ούτε χρειάζεται να μην είναι σεξουαλικοί. Ο φωτισμένος άνθρωπος είναι ελεύθερος.

Ο Έλον Μασκ και άλλοι 115 ειδικοί προειδοποιούν για την απειλή των «ρομπότ δολοφόνων»

Ζητούν από τον ΟΗΕ να λάβει δράση γρήγορα γιατί «μόλις ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, θα είναι δύσκολο να κλείσει» 

Ο Έλον Μασκ και άλλοι 115 ειδικοί προειδοποιούν για την απειλή των «ρομπότ δολοφόνων»

Συνολικά 116 κορυφαίοι ειδικοί στη ρομποτική και την τεχνική νοημοσύνη ζητούν από τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για να αποτρέψει την ανάπτυξη των «ρομπότ δολοφόνων». 

Σε επιστολή τους προς τα Ηνωμένα Έθνη, οι ηγέτες του τεχνολογικού κλάδου, μεταξύ των οποίων και ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, προειδοποιούν για «μια τρίτη πολεμική επανάσταση». 

Τονίζουν πως η «αυτόνομη θανατηφόρα» τεχνολογία είναι «ένα κουτί της Πανδώρας», επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης δράσης.  

 Τι είναι τα «ρομπότ δολοφόνοι»

 Ένα «ρομπότ δολοφόνος» είναι ένα πλήρως αυτόνομο όπλο, που μπορεί να επιλέξει και να δράσει εναντίον στόχων, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Δεν υφίστανται προς το παρόν, αλλά οι τεχνολογικές εξελίξεις φέρνουν αυτά τα ρομπότ πιο κοντά στην πραγματικότητα. 

Εκείνοι που τάσσονται υπέρ της δημιουργίας των «ρομπότ δολοφόνων», θεωρούν ότι οι ισχύοντες νόμοι του πολέμου επαρκούν για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν εάν χρησιμοποιηθούν ποτέ, ισχυριζόμενοι ότι σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να συμφωνηθεί ένα μορατόριουμ, και όχι να υπάρξει μια πλήρης απαγόρευση. 

Ωστόσο, όσοι αντιτίθενται στη χρήση τους, πιστεύουν ότι αποτελούν απειλή για την ανθρωπότητα και ότι θα πρέπει να απαγορευτούν οι αυτόνομες «λειτουργίες θανάτωσης».  

 «Το κουτί της Πανδώρας» 

Οι 116 ειδικοί ζητούν την απαγόρευση της χρήσης της τεχνολογίας τεχνικής νοημοσύνης (ΑΙ) στη διαχείριση του οπλισμού.

 «Μόλις δημιουργηθούν (αυτά τα ρομπότ), θα επιτρέψουν να διεξάγονται ένοπλες συγκρούσεις σε κλίμακα μεγαλύτερη από ποτέ, και μερικές φορές να κλιμακώνονται ταχύτερα από ό,τι οι άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν», επισημαίνουν στην επιστολή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα