Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.

Είμαστε 21 Απριλίου και όπως έχουμε πληροφορηθεί, ο κορονοϊός θερίζει ανά τον πλανήτη. Επίσης εδώ έλαβαν έκτακτα μέτρα (δηλαδή έλεγχοι και τσουχτερά χαράτσια) για όποιον θα τολμούσε να ξεμυτίσει όχι από την πόλη του, αλλά από την αυλή του σπιτιού του! Για όποιον θα τολμούσε να καλέσει εκτός από τους δικούς του αλλά και τη θείτσα ή τη γιαγιά για να φάνε το σφαχτό!
Επίσης έγινε σε όλους γνωστό πως δεν έχουμε μπει στην εντατική ο μισός τουλάχιστον πληθυσμός , επειδή ήμασταν καλά και υπάκουα παιδιά και κλειστήκαμε στα σπίτια μας φρόνιμοι, αλλιώς θα ήμασταν Ιταλία. Αυτά όλα συμβαίνουν, δεν είναι παρελθόν και είμαστε 21 Απριλίου. Διαβάζουμε λοιπόν σήμερα πως από 4 Μαΐου, δηλαδή την εβδομάδα μετά το τριήμερο της πρωτομαγιάς, όπου σίγουρα θα μας πουν πως ισχύουν τα ίδια μέτρα με τα σημερινά (μην ξεμυτίσετε σε κάποια εξοχή γιατί είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα), 4 Μαΐου λοιπόν ξεκινάμε και ξεμυτίσαμε από το σπίτι ή ανοίγουν μαγαζιά κι επιχειρήσεις???
Υποθέτω πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο γιατί τότε μιλάμε για δούλεμα κανονικό. Δούλεμα παρόμοιο με το μένουμε όλοι στο σπίτι γιατί είμαστε επικίνδυνοι για τον εαυτό μας και τους άλλους, ενώ οι χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν κάθισαν σπίτι ούτε στιγμή (εργάτες, υπάλληλοι στις αλυσίδες τροφίμων, περιπτεράδες, φαρμακεία, ντελιβερυ κλπ) είχαν πιθανά ανοσία στον ίο ή δεν μπορούσαν να τον διασπείρουν στον υπόλοιπο πληθυσμό, ή το πιο λογικό, τι να κάνουμε, τα γρανάζια πρέπει να κυλάνε και χαλάλι αν γίνει και καμιά στραβή.
Το να μην μπορώ να ξεμυτίσω π.χ. στις 3 Μαΐου από το σπίτι γιατί είναι επικίνδυνο και να μου πουν στις 4 μπορείς πήγαινε στη δουλειά, μοιάζει με ανέκδοτο. Εκτός αν τα μεσάνυχτα της προηγούμενης έχει βρεθεί εμβόλιο, αποτελεσματική θεραπεία, εγώ κατά κάποιο μαγικό τρόπο έχω αποκτήσει αντισώματα, ή θα πρέπει να φορέσω στολή αστροναύτη και να μπω στο μετρό. Οπότε υποθέτω πως δεν θα είναι έτσι. Σύμφωνα με τα ΛΕΓΟΜΕΝΑ πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΎΝΟΣ είναι αυτός ο ιος, θα μείνουμε όλοι σπίτι. και θα βγαίνουμε σε μικρές ομάδες, για ένα κοντινό περίπατο στο τετράγωνο. Έτσι δεν είναι καλοί μου άνθρωποι?

Μοναξιά όπως πείνα: Η κοινωνική απομόνωση λόγω κορονοϊού αφήνει στον εγκέφαλο παρόμοιο αποτύπωμα



Μερικοί από τους ανθρώπους που έχουν υποχρεωθεί να μένουν σπίτι τους, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορονοϊού, φαίνεται να «πεινάνε» για κοινωνικές επαφές, όπως όταν θέλουν να φάνε. Αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν ότι η κοινωνική απομόνωση και η πείνα αφήνουν το ίδιο περίπου νευρωνικό αποτύπωμα στον εγκέφαλο.
Οι ερευνητές ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια να μελετήσουν το νευρωνικό αποτύπωμα της μοναξιάς στον εγκέφαλο, αλλά η έρευνά τους έγινε πλέον ακόμη πιο επίκαιρη λόγω της πανδημίας και της…κλεισούρας που αυτή έχει εξ ανάγκης φέρει.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τις νευροεπιστήμονες Λίβια Τόμοβα και Ρεμπέκα Σαξ, που έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο bioRxiv, σύμφωνα με το «Scientific American», βρήκαν για πρώτη φορά ότι τόσο η μοναξιά όσο και η πείνα προκαλούν κοινά σήματα σε μια ζωτική περιοχή του εγκεφάλου, τη μέλαινα ουσία (substantia nigra), που είναι το κέντρο παραγωγής του βασικού νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνης και ελέγχει τόσο τις ανταμοιβές όσο και τα κίνητρα.
Οι επιστήμονες μελέτησαν με λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI) τις εγκεφαλικές αντιδράσεις 40 ενηλίκων εθελοντών τόσο απέναντι στην πείνα, όσο και απέναντι στη μοναξιά. Το πείραμα -σε συνθήκες εργαστηρίου- επέβαλε στους συμμετέχοντες αρχικά μια στέρηση τροφής για δέκα ώρες (μόνο νερό μπορούσαν να πιουν) και έπειτα στέρηση κάθε κοινωνικής επαφής για άλλες δέκα ώρες (χωρίς καν χρήση τηλεφώνου ή υπολογιστή).

Εξαγνίζοντας τον χώρο για διαλογισμό


Στην διάρκεια του διαλογισμού μπορείτε να ακούτε κλασική μουσική και να χρησιμοποιείτε θυμίαμα. Η κατάλληλη μουσική και το κατάλληλο θυμίαμα εξαγνίζουν το χώρο και τα αντικείμενα από τους δυσαρμονικούς κραδασμούς και τις σκεπτομορφές, και έτσι σας διευκολύνουν στο να διαλογιστείτε και να εισέλθετε σε ανώτερες καταστάσεις συνείδησης.


Κατά την διάρκεια του διαλογισμού μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας μιλάει. Απομακρύνετε το τηλέφωνο για να μην σας ενοχλήσει. Σοβαρή ζημιά μπορεί να προκληθεί στο αιθερικό σώμα και στο νευρικό σας σύστημα στην περίπτωση ταραχής από έναν ξαφνικό θόρυβο ή μια άλλη διακοπή που συμβαίνει ενώ βρίσκεστε σε βαθύ διαλογισμό.

Πολλοί δάσκαλοι συμβουλεύουν την χρήση του σανταλόξυλου ,του Τριαντάφυλλου, της μέντας, του πεύκου και του ευκάλυπτου.

Απήγανος: Διώξτε γρουσουζιά, κακό μάτι και γάτες

Χρειάζεται ηλιόλουστα σημεία και αρκετό νερό αλλά με πολύ καλή στράγγιση του εδάφους. 

Ο απήγανος είναι ένα από τα σημαντικότερα βότανα της φαρμακευτικής. Το άρωμά του είναι πολύ έντονο και σε κάποιους μάλιστα άσχημο.Θεωρείται ότι απωθεί γάτες και σκυλιά αλλά και πολλοί το τοποθετούν έξω από την πόρτα τους για να μην μπαίνει στο σπίτι τους η γρουσουζιά, η αρνητική ενέργεια. 


Χρειάζεται ηλιόλουστα σημεία και αρκετό νερό αλλά με πολύ καλή στράγγιση του εδάφους. Να γίνεται έλεγχος καλά γιατί δύσκολα φαίνεται μια κάμπια η οποία επισκέπτεται συχνά τον απήγανο.

Αν δεν το δώσουμε σημασία μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να εξαφανιστεί όλος ο απήγανος. Πάντως γενικά είναι ένα πολύ όμορφο θαμνάκι ειδικά όταν ανθίζει σε κίτρινο χρώμα αρχές καλοκαιριού.

Δοξασίες
Υπάρχει η ελληνική λαϊκή έκφραση «ξορκισμένος με τον απήγανο», καθώς πιστεύεται ότι διώχνει τα «ξόρκια», την αρνητική ενέργεια. Θεωρείται πως ήταν το φυτό που χρησιμοποίησε ο Οδυσσέας για να προστατευτεί από τα μάγια της μάγισσας Κίρκης. Οι Ρωμαίοι, οι Κέλτες και οι Κινέζοι τον χρησιμοποιούσαν, επίσης, για τις «αντι-μαγικές» του ιδιότητες.

Η Κβαντική Αποκάλυψη της Συνείδησης και της Αιτιότητας

Κβαντική αβεβαιότητα. Συρρικνώνοντας την κυματοσυνάρτηση. Η ενυπάρχουσα τάξη. Νους και ελεύθερη βούληση. EPR και ESP. Ψυχοκίνηση και ο αόρατος κόσμος. Το βίντεο: Κβαντική Αποκάλυψη - Quantum Apocalypse


Συλλογή επεξεργασία από τον Ζάχο Σκαφίδα

Η Κβαντική θεωρία είναι ανοικτή σε διαφορετικές ερμηνείες και η εργασία αυτή επανεξετάζει κάποια απ’ τα σημεία τριβής. Η συνηθισμένη ερμηνεία της κβαντικής φυσικής δέχεται ότι, ο κβαντικός κόσμος χαρακτηρίζεται από απόλυτη αιτιοκρατία και ότι τα κβαντικά συστήματα υπάρχουν αντικειμενικά μόνο όταν μετρούνται ή παρατηρούνται. Η οντολογική ερμηνεία της κβαντικής θεωρίας του David Bohm, απορρίπτει και τις δύο αυτές υποθέσεις.

Η θεωρία του Bohm ότι τα κβαντικά συμβάντα καθορίζονται εν μέρει από ανεπαίσθητες δυνάμεις, που λειτουργούν σε βαθύτερα επίπεδα της πραγματικότητας, συνδέεται στενά με τη θεωρία του νομπελίστα νευροφυσιολόγου John Eccle ότι, οι διάνοιές μας υπάρχουν έξω από τον υλικό κόσμο και αλληλεπιδρούν με άλλες διάνοιες στο κβαντικό επίπεδο.

Τα παραφυσικά φαινόμενα υποδεικνύουν ότι οι διάνοιές μας επικοινωνούν με άλλες και επηρεάζουν μακρινά φυσικά συστήματα με ασυνήθιστους τρόπους. Είτε τέτοια φαινόμενα μπορούν να εξηγηθούν ικανοποιητικά με όρους μη-τοπικότητας και κβαντωμένου κενού είτε περιλαμβάνουν υπερφυσικές δυνάμεις και καταστάσεις της ύλης άγνωστες ακόμα στους επιστήμονες, αποτελεί ακόμα μια ανοικτή ερώτηση η οποία αξίζει επιπλέον πειραματικής μελέτης.

Η κβαντική θεωρία θεωρείται γενικά σαν μια απ’ τις πιο επιτυχημένες επιστημονικές θεωρίες που διατυπώθηκαν ποτέ. Αλλά ενώ η μαθηματική περιγραφή του κβαντικού κόσμου επιτρέπει, οι πιθανότητες των πειραματικών αποτελεσμάτων να είναι υπολογίσιμες με υψηλό βαθμό ακρίβειας, δεν υπάρχει ομοφωνία στο τι σημαίνει σε εννοιολογικούς όρους. Κάποια απ’ τα εμπλεκόμενα ζητήματα, ερευνούνται παρακάτω.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 2020 – ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

* ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΠΛΕΙΑΔΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΩΤΟΣ 18-4-2020 *

Michael Love
Ένα μήνυμα ελπίδας και αγάπης για τους αστρόσπορους της Γης που έρχεται απ’ ευθείας από τους Πλειάδιους.
Έναρξη μετάδοσης…
Σπουδαίοι μας,
η Μεγάλη Αφύπνιση άρχισε να επιταχύνει, καθώς μαίνεται στον πλανήτη η επιχείρηση  Ελεύθερη Γη!
Μια απίστευτη εξέλιξη συνείδησης έχει εμφανιστεί στον πλανήτη τις τελευταίες 30 γήινες ημέρες, καθώς οι Δυνάμεις Φωτός συνεχίζουν να διαλύουν όλα τα παλιά πρότυπα 3ης διάστασης, και να τα αντικαθιστούν με νέα, αρμονικά συστήματα 5ης διάστασης που είναι πολύ πιο ευεργετικά για την ευαίσθητη ανθρώπινη ζωή!
Κάθε τι σε αυτόν τον κόσμο αλλάζει με έναν σημαντικό και θετικό τρόπο και μια Νέα Εποχή Φωτός έχει επιτέλους ανατείλει για το ανθρώπινο είδος!
Το συλλογικό των αστρόσπορων της Γης είναι οδηγός αυτής της μεγάλης πλανητικής αφύπνισης και στέλνει το εκτυφλωτικό Φως ανώτερης συνείδησης και αλήθειας σε κάθε σκοτεινή γωνία του μάτριξ της Γης! Ο πρόσφατος παγκόσμιος διαλογισμός αστρόσπορων είχε μια τεράστια επίδραση στα συνειδησιακά επίπεδα της επιφάνειας και λόγω αυτού, η ανθρωπότητα έχει πολύ περισσότερη επίγνωση τώρα και επιτέλους είναι έτοιμη να αφυπνιστεί εντελώς! Μια νέα βελτιωμένη θετική Χρονογραμμή ΓΑΜΜΑ δημιουργήθηκε μερικές γήινες ημέρες πριν ως άμεσο αποτέλεσμα αυτού του παγκόσμιου διαλογισμού και αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες να συντονιστεί ένας επερχόμενος ακόμη μεγαλύτερος παγκόσμιος διαλογισμός! Θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Καθώς κινούμαστε εμπρός προς την κορύφωση για το Μεγάλο Γεγονός 2020 και την πολύν καιρό τώρα αναμενόμενη αυγή της Νέας Εποχής του Υδροχόου, τα πράγματα βρίσκονται σε πολύ καλή εξέλιξη στη μεγαλύτερη πλανητική επιχείρηση απελευθέρωσης που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα!

Ο Κρόνος 11 Μαΐου επιστρέφει Ανάδρομος κι Αίρει τον Περιορισμό της Ανθρωπότητας*



20. 4. 2020




Ο Κρόνος στον Υδροχόο


επιστρέφει Ανάδρομος


στις 11 Μαΐου και Αίρει


σιγά σιγά τον Περιορισμό


της Ανθρωπότητας*


*
Μπήκαμε σε Εγκλεισμό ~ Καραντίνα


στις 23 Μαρτίου


την μέρα που Κορύφωσε την Σύνοδο του


ο Άρης με τον Πλούτωνα στη 24η, 43


του Αιγόκερου,


και ενώ την Προηγούμενη Μέρα


στις 22 Μαρτίου ο Κρόνος μπήκε


στον Υδροχόο*


Ο Κρόνος ( Σμίκρυνση, Στέρηση,


Αφαίρεση )


στο Ζώδιο των Ανθρώπων


των Ομάδων, της Συλλογικότητας,


στέρησε την Ανθρώπινη Επαφή


στέρησε τις Ομάδες


κι επισφράγισε την Απομόνωση*

Διαταραχή μετατραυματικού stress σε πυροσβέστες και πληρώματα ασθενοφόρων μετά από μαζικές απώλειες υγείας



Επιμέλεια Κειμένου
Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

Οι επαγγελματίες που ανταποκρίνονται πρώτοι σε συμβάντα κινδύνου ανθρώπινων ζωών δέχονται έντονες επιδράσεις στην ψυχική τους υγεία. Από τις πλέον χαρακτηριστικές ψυχολογικές επιπτώσεις μετά από μαζικές απώλειες υγείας θεωρείται η διαταραχή μετατραυματικού stress. 

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση συμπτωμάτων διαταραχής μετατραυματικού stress σε επαγγελματίες πυροσβέστες και πληρώματα ασθενοφόρων. Το μετατραυματικό stress είναι μια διαταραχή άγχους, η οποία εμφανίζεται ως αποτέλεσμα συναισθηματικού τραυματικού γεγονότος. Τα ποσοστά εμφάνισης συμπτωμάτων διαταραχής μετατραυματικού stress κυμάνθηκαν στις υπό μελέτη έρευνες από 7–37%. 

Για την καταγραφή τραυματικών γεγονότων και συμπτωμάτων διαταραχής μετατραυματικού stress χρησιμοποιήθηκαν κλινικά ερευνητικά εργαλεία με συνεντεύξεις αλλά και ερωτηματολόγια, τα οποία συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες μόνοι τους. Τα πλέον διαδεδομένα ήταν τα Clinician-Administered PTSD Scale (CAPS), DSM-IV-PTSD, PCL και IES-R. 

Η έκθεση σε εκατοντάδες νεκρούς, τραυματίες, τραυματισμένα παιδιά, η οσμή των νεκρών, οι κατεστραμμένες περιοχές, αποτέλεσαν τραυματικά γεγονότα που προκάλεσαν ψυχική διαταραχή και μετατραυματικό stress στους εμπλεκόμενους επαγγελματίες διάσωσης. Η επίδραση «εσωτερικών» και «εξωτερικών» παραγόντων stress ήταν σημαντική, ενώ τα συναισθήματα και οι αντιδράσεις που αναφέρονταν από τους συμμετέχοντες στις έρευνες ήταν άγχος, θυμός, θλίψη, απόγνωση, πίεση. Η έγκαιρη αναγνώριση και η επίλυση των αντίστοιχων προβλημάτων από ειδικούς είναι απαραίτητη.

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Οι πυροσβέστες και τα πληρώματα ασθενοφόρων αντιμετωπίζουν συχνά αναπάντεχους θανάτους ατόμων, παιδιών, καταστροφές ή άλλα γεγονότα έκτακτης ανάγκης, τα οποία επηρεάζουν προσωρινά τη ζωή τους. Τα εν λόγω γεγονότα αναφέρονται συχνά ως «κρίσιμα συμβάντα» (critical incident, CI).1 

Τα περιστατικά αυτά συχνά οδηγούν σε άλυτα μη αναγνωρισμένα ψυχολογικά προβλήματα στο προσωπικό έκτακτης ανάγκης, καθώς διαταράσσεται η καθημερινότητά τους, η ηρεμία τους και αρκετές φορές οι βασικές τους αξίες. Η απάντηση σε ένα έκτακτο συμβάν είναι το «stress κρίσιμου συμβάντος» (critical incident stress, CIS), το οποίο εναλλακτικά αναφέρεται ως «ανθρώπινη αντίδραση στο stress» (human stress reaction, HSR) και συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με το τραυματικό γεγονός. 

Σημαντική Προσφορά της ΑΜΚΕ ''ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ'' στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Ρόδου



Από την αρχή της εξάπλωσης του κορωνοϊου στο νησί μας, το ΕΚΑΒ Ρόδου βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Οι εργαζόμενοί του ανήκουν στους «σημερινούς ήρωες» που επιτελούν το καθήκον τους, μαζί με όλο το υγειονομικό προσωπικό του νησιού, με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό.

Η ΑΜΚΕ ''ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ'' για να εκφράσει την βαθιά ευγνωμοσύνη της 
στον μεγάλο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι για τον περιορισμό της πανδημίας συγκέντρωσε μέσα ατομικής προστασίας και απολυμαντικά υλικά για να συνδράμει στην προσπάθεια προστασίας των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Ρόδου.
Τεράστια συμβολή στην προσπάθεια αυτή είχαν:



 Τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου
Μάνθα ζιώγου, Κωνσταντίνος Γλεντής, Ιφιγένεια Λοίζου, Εύα Μαντικού, Στράτος Καρανικόλας, Στέφανος Πορτσέλη, Χρήστος Μπάρδος, Κωνσταντίνος Τρέχας και Δήμητρα Μελίνη



Τα Σούπερ Μάρκετ ''ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ'' με την διάθεση 2 δωροεπιταγών (100 ευρώ έκαστη) για την αγορά απολυμαντικών υλικών
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα