Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Γιατί μπορούμε - Οι Διασώστες Ρόδου σε συνεργασία με το ΣΕΔΑΠ Δήλωσαν Παρών! (Λίστα με τις συμμετοχές)

 



Γιατί Ότι Γίνεται Εδώ Αλλάζει Τον Κόσμο!

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών 

ΡΟΜΠΟΤ

 


Ρομπότ ονομάζεται μια μηχανή η οποία έχει ανθρωπόμορφη συμπεριφορά και εκτελεί ανθρώπινες εργασίες σύμφωνα με προγραμματισμένες εντολές του ανθρώπου. Οι σύγχρονοι ρομποτικοί μηχανισμοί κατάγονται από δύο εντελώς διαφορετικούς κλάδους:• Από τα πρώιμα αυτόματα, που ουσιαστικά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ψυχαγωγικά «παιχνίδια» για μεγάλους
• Από τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο της βιομηχανικής παραγωγής που είχε συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για όλο και πιο «έξυπνες» μηχανές οι οποίες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν επάξια τον άνθρωπο στην παραγωγική διαδικασία.

Ο Ήρων ο Αλεξανδρινός, Έλληνας σοφός του 1ου αιώνα π.χ. θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ρομποτικής. Δίδαξε στο μουσείο της Αλεξάνδρειας και τα αυτόματά του περιγράφονται στο βιβλίο του «Πνευματικά και Αυτομοτοποιητική». Κατασκεύασε μεγάλο αριθμό αυτοκίνητων μηχανών, που λειτουργούσαν και κινούνταν από μόνες τους σαν όντα αληθινά, αξιοποιώντας τις ιδιότητες των υγρών και των αερίων, διαθέτοντας πολύπλοκα μηχανικά συστήματα και έναν ιδιοφυή προγραμματισμό κινήσεων.. Κατά την παράδοση, που ίσως να περιλαμβάνει και υπερβολές, κατασκεύασε μηχανικά πουλιά που κελαηδούσαν, έπιναν νερό και πετούσαν. Τα σχέδια που έχουν σωθεί μας δείχνουν ότι είχε κατασκευάσει μια βρύση που έτρεχε αυτόματα νερό, πύλες ναού που άνοιγαν αυτόματα, βωμούς που μπορούσαν να κινούνται με κάποιο πρόγραμμα κλπ.

Το Θεώρημα Του Θεού

 



  Ευρωπαίοι μαθηματικοί απέδειξαν έπειτα από 40 χρόνια τη θεωρία περί της ύπαρξης του Θεού του Γκέντελ με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή




   Υπάρχει Θεός; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους φιλοσόφους και τους θεολόγους εδώ και δεκάδες αιώνες. Ξαφνικά πριν από λίγους μήνες εμφανίστηκε η είδηση ότι δύο ευρωπαίοι μαθηματικοί, χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τη σχετική θεωρία του αυστριακού μαθηματικού Κουρτ Γκέντελ, κατάφεραν να αποδείξουν μαθηματικά την ύπαρξη του Θεού! Το τι ακριβώς απέδειξαν και με ποιον τρόπο, σχετίζεται άμεσα με την κατανόηση της Μαθηματικής Λογικής και των κανόνων που τη διέπουν.



    Το θεώρημα του Θεού

  Λίγο πριν από τον θάνατό του ο μεγάλος αυστριακός μαθηματικός Κουρτ Γκέντελ (Kurt Gödel) δημοσιοποίησε μια μαθηματική απόδειξη για την ύπαρξη του Θεού την οποία επεξεργαζόταν επί 30 χρόνια.


  Η απόδειξη αυτή βασίζεται στην αξιωματική θεμελίωση των Μαθηματικών, η οποία με τη σειρά της αποτελεί συνέχεια της αρχαιοελληνικής μαθηματικής παράδοσης της Γεωμετρίας του Ευκλείδη. Αυτό σημαίνει όυι ξεκινάμε με τη διατύπωση αξιωμάτων, δηλαδή υποθέσεων που δεν αποδεικνύονται αλλά φαίνονται προφανείς. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των αξιωμάτων και της Μαθηματικής Λογικής, μπορούμε να αποδείξουμε θεωρήματα και να οικοδομήσουμε μια ολόκληρη θεωρία.


  Ο Γκέντελ προσπάθησε να «αποδείξει» την ύπαρξη του Θεού ως ένα θεώρημα ξεκινώντας από ένα σύνολο πέντε αξιωμάτων που φαίνονται «προφανή» στο πλαίσιο της Μαθηματικής Λογικής.

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ – ΕΜΒΟΛΙΟ.

 

Πίσω από τα αστραφτερά ψεύτικα χαμόγελα των επώνυμων που μας έδειξαν πόσα πολλά πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος στη καραντίνα, όμορφα γεύματα που ετοιμάζονται σε όμορφες κουζίνες, από όμορφους άντρες και γυναίκες, στον όμορφο κόσμο τον αγγελικά πλασμένο, η κόλαση έχει στρώσει χαλιά και χιλιάδες , μη αστραφτεροί δυστυχισμένοι, οδεύουν σιγά σιγά προς τη τρέλα.

Με λουκέτα στα μαγαζιά, με τους ανέργους να ψάχνουν στην όχι τόσο όμορφη κουζίνα τους ένα πιάτο φαΐ να βγάλουν τη μέρα, με τρομοκρατημένους ηλικιωμένους κλειδωμένους στα σπίτια και νέους ενόχους που αμάρτησαν και έσπειραν τη μόλυνση, με αρρώστους που δεν μπορούν πια να δεχτούν ούτε τις συνηθισμένες θεραπείες, λίστες για ανθρώπους που περιμένουν να χειρουργηθούν αλλά δεν υπάρχει πια κρεββάτι γι΄αυτούς, με ετοιμοθάνατους που σβήνουν μόνοι τους σε κάποιο θάλαμο χωρίς ένα χέρι αγαπημένο να τους αποχαιρετίσει για τελευταία φορά,

Η τελευταία ελπίδα εξόδου το εμβόλιο.

Οι έξι πυλώνες ευεξίας από τον Deepak Chopra

 


Μπορούν μόνο έξι παράγοντες να κάνουν την ζωή σας όμορφη; Διαβάστε και δείτε τι σας λέει στο βίντεο ο Deepak Chopra. Αν δες σας φτάνει το άρθρο, κατεβάστε μερικά σχετικά σπάνια βιβλία

Μετάφραση επεξεργασία από το Ζάχο Σκαφίδα

Η βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης αλλάζει ραγδαία, δήλωσε ο Deepak Chopra, MD, FACP, στο ετήσιο συνέδριο του Integrative Healthcare Symposium στη Νέα Υόρκη. Αντιμέτωποι με περιβαλλοντική ρύπανση, πιθανές επιδημίες μικρόβια και την επιταχυνόμενη διαδικασία γήρανσης, η σημασία της επίτευξης της βέλτιστης υγείας δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική - και το βάρος για την επίτευξή της βαρύνει τώρα τα άτομα που κάνουν τις σωστές επιλογές τρόπου ζωής κάθε μέρα.

Ενώ αυτή η επιβάρυνση μπορεί να φαίνεται υπερβολική τόσο για τους ασκούμενους όσο και για τους ασθενείς, ο Chopra προσφέρει έξι πυλώνες ευεξίας για να εστιάσετε στο ταξίδι σας προς τη βέλτιστη σωματική υγεία και ευεξία:


1.    Ύπνος

2.    Διαλογισμός και διαχείριση στρες

3.    Κίνηση, Γιόγκα και Πραναγιάμα

4.    Συναισθήματα

5.    Διατροφή και θρέψη

6.    Βιολογικοί ρυθμοί και γείωση

Το φαινόμενο Dunning-Kruger - Γιατί οι ηλίθιοι νομίζουν πως είναι ειδικοί

 


Αυτό που συμβαίνει στο φαινόμενο Dunning-Kruger, είναι ότι οι ανεπαρκείς άνθρωποι συνήθως: υπερεκτιμούν τις ικανότητες, τις γνώσεις και τον εαυτό τους, αδυνατούν να αναγνωρίσουν τη δική τους έλλειψη δεξιοτήτων, αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν την έκταση της ανεπάρκειας τους, αποτυγχάνουν να υπολογίσουν με ακρίβεια τις δεξιότητες των άλλων και αναγνωρίζουν τη δική τους έλλειψη ικανότητας μόνο αφού εκτεθούν σε κατάρτιση για αυτή τη δεξιότητα. Από την άλλη, οι ειδικοί σε έναν τομέα, συχνά υποτιμούν τις γνώσεις τους και τις ικανότητές τους ή πιστεύουν ότι και οι άλλοι γύρω τους βρίσκονται σε παρόμοιο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο περισσότερα μαθαίνουν για ένα θέμα τόσο συνειδητοποιούν πόσο πολύπλοκο είναι και πόσα πολλά έχουν ακόμα να μάθουν.

Τιμωρούμαστε για τις αρνήσεις μας. Όσκαρ Ουάιλντ



 ...  ακόμα και ο πιο γενναίος ανάμεσά μας φοβάται τον ίδιο του τον εαυτό.

«Πιστεύω ότι αν ένας άνθρωπος ζούσε τη ζωή του με πληρότητα, αν την εξαντλούσε ως την τελευταία της σταγόνα, αν έδινε ζωή σε κάθε του συναίσθημα κι έκφραση σε κάθε του σκέψη, αν υλοποιούσε κάθε του όνειρο- πιστεύω ότι ο κόσμος θα κέρδιζε μια τόσο καινούρια και ορμητική χαρά, που θα ξεχνούσε όλες τις αρρώστιες του μεσαιωνισμού και θα επιστρέφαμε στο ελληνικό ιδεώδες- ίσως και σε κάτι λεπτότερο, πλουσιότερο κι από το ελληνικό ιδεώδες.

Αλλά ακόμα και ο πιο γενναίος ανάμεσά μας φοβάται τον ίδιο του τον εαυτό. Ο αυτοακρωτηριασμός των αγρίων επιβιώνει τραγικά στην αυταπάρνηση που φθείρει τις ζωές μας.

Αρης σε Σύνοδο με Ουρανό στον Ταύρο* Ο Πλανήτης Γη σε Μεγάλη Μετάβαση*

 


20. 1. 2021



ΑΡΗΣ/ ΟΥΡΑΝΟΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ στον ΤΑΥΡΟ*

20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 22:38 ώρα Ελλάδος*

*

Αυτήν την Χρονική Περίοδο

αυτό που Παλεύει,

δεν είναι το Παλαιό και το Νέο,

όχι

είναι Δύο Απαρχαιωμένες Εκφράσεις

του Παλαιού Πατριαρχικού Συστήματος

που τρώγονται μεταξύ τους*

Αυτό το Πατριαρχικό Σύστημα

είναι που Κατασπαράζεται

αυτήν την στιγμή,

κι έχει επιτραπεί από το Γίγνεσθαι

να συμβεί αυτό

ώστε να ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ

και να ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ,

ώστε μέσα από αυτήν την ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ

να Επιτραπεί στο ΝΕΟ να ΑΝΘΙΣΕΙ*

Εν βορβόρω βαρβαρικώ…


Η ορφική παράδοση είναι διάχυτη μέσα και πίσω από τις γραμμές στα κείμενα του μεγαλύτερου φιλοσόφου που περπάτησε πάνω στη γη… Ο βόρβορος με τον οποίο παρομοιάζει την άγνοια που από αυτήν την ανασύρει η διαλεκτική την ψυχή ανάγεται ακριβώς εκεί, στην πανάρχαια ορφική μυητική και μυστική παράδοση που ο μεγάλος φιλόσοφος κρατούσε σαν δάδα αναμμένη και ζωντανή και παρέδωσε στους αδελφούς και μαθητές του στους αιώνες…

Ας δούμε το απόσπασμα από το 'άγιο πρωτότυπο' που θα έλεγε και ο Λιαντίνης:

«Ουκούν, ήν δ’εγώ, η διαλεκτική μέθοδος μόνη ταύτα πορεύεται, τας υποθέσεις αναιρούσα, επ’αυτήν την αρχήν ίνα βεβαιώσηται, και τώ όντι εν βορβόρω βαρβαρικώ τινι το της ψυχής όμμα κατορωρυγμένον ηρέμα έλκει και ανάγει άνω…» (Πολιτεία, 533 d 1).

«Επομένως, είπα εγώ, μόνο η διαλεκτική μέθοδος πορεύεται –ακυρώνοντας τις υποθέσεις- ίσαμε την ίδια την αφετηριακή αρχή για να κατοχυρώσει τα αποτελέσματά της και το μάτι της ψυχής που πραγματικά ήταν καταχωσμένο σε κάποιο βούρκο βαρβαρότητας το στρέφει η διαλεκτική σιγά σιγά και το οδηγεί προς τα άνω…»

 Στον Φαίδωνα διαβάζουμε ότι η μοίρα των αμύητων είναι να βυθίζονται στον βόρβορο, ός αν αμύητος… εις Άδου αφίκηται εν βορβόρω κείσεται… (69c 5-6)

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ!

 


Μετά τον θάνατο ενός παλιού του φίλου, τα λόγια του Albert Einstein ήταν τα εξής: «Τώρα ο Besso έχει φύγει από αυτόν τον παράξενο κόσμο λίγο πιο πριν από εμένα. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Άνθρωποι σαν κι εμάς… γνωρίζουν ότι ο διαχωρισμός ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον είναι μόνο μια πεισματικά επίμονη ψευδαίσθηση». 

Καινούρια στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε δίκιο – ο θάνατος αποτελεί όντως μια ψευδαίσθηση. Ο κλασσικός τρόπος σκέψης βασίζεται στην πεποίθηση ότι αποτελούμε έναν αντικειμενικό παρατηρητή του κόσμου και μια ανεξάρτητη ύπαρξη. Αλλά ένας μεγάλος κατάλογος πειραμάτων έχει δείξει ακριβώς το αντίθετο. 

Πιστεύουμε ότι η ζωή είναι απλώς η δραστηριότητα του άνθρακα και μία ανάμιξη των μορίων – ζούμε για λίγο και στη συνέχεια γινόμαστε χώμα. Πιστεύουμε στον θάνατο επειδή έχουμε μάθει ότι θα πεθάνουμε. Και φυσικά, επειδή εμείς οι ίδιοι συνδεόμαστε με το σώμα μας το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι θνητό. Κι εδώ τελειώνει η ιστορία. 

Αλλά ο Βιοκεντρισμός – μια νέα θεωρία των πάντων – μας λέει ότι ο θάνατος ίσως να μην είναι το τελικό συμβάν όπως νομίζουμε. Περιέργως, αν προσθέσετε τη ζωή και τη συνείδηση στην εξίσωση, θα μπορέσετε να εξηγήσετε μερικούς από τους μεγαλύτερους γρίφους της επιστήμης. 

Καρκίνος 2021 - Eτήσιες αστρολογικές προβλέψεις - Ένα έτος αλλαγών

 


 

Γενική εικόνα

 

Το ωροσκόπιο του 2021 υπόσχεται ορισμένες θεμελιώδεις αλλαγές για το ζώδιο σας! Η Σελήνη, ο κυβερνήτης σας, δεν θα αποτελεί για σας πηγή προβλημάτων, όπως για πολλά άλλα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, αλλά τον πολύτιμο σύμμαχός σας στις μάχες που θα κληθείτε να δώσετε μέσα στην χρονιά αυτή. Ακόμη και ο Άρης, ο οποίος είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, το 2021 θα γίνει ένας από τους κυριότερους συμμάχους σας με τις όψεις που θα σχηματίσει. Θα σας χαρίσει κάτι που στερείστε ζωδιακά: ένα ψυχρό και υπολογιστικό μυαλό, ικανό να επεξεργαστεί τα δεδομένα της στιγμής και να πάρει αποφάσεις, χωρίς την συναισθηματική παρόρμηση ή φόρτιση που φέρνει συνήθως η Σελήνη. Αυτό θα σας επιτρέψει σε μεγάλο βαθμό να κάνετε λογικές, ορθές επιλογές σε κρίσιμες στιγμές.

 

Δεν είναι όμως τίποτε δεδομένο, δεν θα έρθει τίποτε από μόνο του, εάν δεν το κυνηγήσετε ή δεν καλλιεργήσετε το έδαφος. Έχετε την τάση να αδρανείτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα και μετά να βιάζεστε την τελευταία στιγμή να ενεργήσετε μέσα σε κάποια χρονικά πλαίσια, κάνοντας συνήθως λανθασμένες επιλογές ή χάνοντας τα χρονικά περιθώρια δράσης. Ο Άρης φέτος θα σας ενεργοποιεί έγκαιρα και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους προβλήματα. Παρόλη την ορθολογιστική σας σκέψη, ο πλανήτης του πολέμου δεν αναμένεται να επέμβει στην προσωπική σας ζωή, αλλοιώνοντας τα συναισθήματά σας για τα δικά σας πρόσωπα. Η αγάπη σας θα παραμείνει ζωντανή και ένθερμη και η αρμονία στην προσωπική σας ζωή θα αποκατασταθεί, λόγω και των επιτυχιών που αναμένεται να έχετε στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα.

«Πρώιμη αναγνώριση σημείων και συμπτωμάτων επικείμενης καρδιακής ανακοπής από τους νοσηλευτές που εργάζονται σε ΤΕΠ Γενικών Νοσοκομείων.» (Μέρος Πρώτο)

 


ΕΙΣΑΓΩΓΗ 

Η καρδιακή ανακοπή είναι η πιο κοινή αιτία θανάτου στις δυτικές χώρες. Τουλάχιστον το 50% της καρδιαγγειακής θνησιμότητας προκαλείται από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή. 

Η καρδιακή ανακοπή επηρεάζει περισσότερους από ένα εκατομμύριο άτομα σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο1,2,3

Η καρδιακή ανακοπή, με τη μορφή του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου είναι απρόβλεπτη ακόμα και όταν γίνεται εντός των ιατρικών ιδρυμάτων4 . 

Παρ’ όλα αυτά, παρατηρείται ότι πριν από το επεισόδιο της ανακοπής προηγείται κάποιος χρόνος επιδείνωσης των ζωτικών σημείων αργά και προοδευτικά, η οποία είτε περνά απαρατήρητη από το νοσηλευτικό προσωπικό είτε αναγνωρίζεται μεν αλλά δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς δε. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα