Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

DW: Γιατί διστάζουν γιατροί και νοσηλευτές να εμβολιαστούν;

 Οι λόγοι είναι πολυσχιδείς και δεν σχετίζονται πάντα με πιθανούς ενδοιασμούς σε σχέση με το εμβόλιο

Σε σχετικό άρθρο επιχειρείται να εξηγηθεί το γεγονός ότι γιατροί και νοσηλευτές διστάζουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού

Η ελπίδα ήταν ότι όταν βρεθεί εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, η πανδημία θα τελειώσει. Τώρα που υπάρχουν εμβόλια, καταγράφεται διστακτικότητα από το προσωπικό των νοσοκομείων να εμβολιαστεί. 

Πέτρα (λιθίαση) στην ουροδόχο κύστη - Θεραπεία κατά τον 19ο αιώνα

 


Τον 19 ο αιώνα, για να σπάσουν μια πέτρα από την κύστη τους, οι άνδρες έπρεπε

Νορβηγία: μόλις ένας νεκρός σε τροχαίο το 2019 – Η επιτυχία του προγράμματος «Vision Zero»

 



 Ίσως πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουμε ως χώρα να παραδειγματιζόμαστε από χώρες που λειτουργούν καλύτερα από εμάς. Μπορεί ως Ελλάδα να σπάμε το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ σε ζητήματα οδηγικής συμπεριφοράς και τροχαίων ατυχημάτων, ωστόσο υπάρχει και μια χώρα στην Ευρώπη που έθεσε την οδική ασφάλεια των πολιτών της ως στόχο και τον έφερε σε πέρας. Κάπως έτσι η Νορβηγία και ειδικότερα το Οσλο κατάφερε το ακατόρθωτο: κατέγραψε μόνο έναν νεκρό σε τροχαίο ατύχημα το 2019.

Ιούνιος του 1907: Όταν ένας άνεργος δάσκαλος από την Πάτρα έβαλε βόμβα στη Βουλή [εικόνες]

 


Στα απίστευτα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, συνέβησαν πολλές ανήκουστες καταστάσεις αλλά, ευτυχώς, δεν είδαμε έκρηξη βόμβας, με αποτέλεσμα σε αυτό το θέμα να παραμένει …πρωτοπόρο το ελληνικό κοινοβούλιο…

Είναι ξημερώματα της 6ης με 7ης Ιουνίου 1907, γύρω στις  2 το πρωί, όταν στη παλαιά Βουλή διεξάγεται  συζήτηση περί του προϋπολογισμού που έχει  καταθέσει η κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη.

Παρά το περασμένο της ώρας, το ζεστό καλοκαιρινό βράδυ και τα βαρετά νούμερα του προϋπολογισμού, το σώμα βρίσκεται σχεδόν εν απαρτία όταν μια έκρηξη μέσα στο χώρο διακόπτει την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Σιμόπουλου που βρίσκεται στο βήμα, ταράζοντας τη …γαλήνη του συνόλου των βουλευτών.

Αιμορραγία στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

  Πόσο συχνή είναι η αιμορραγία κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης;


Η αιμορραγία είναι ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα της κύησης τόσο κατά το πρώτο τρίμηνο, όσο και αργότερα.Η διαρκούντος του πρώτου τριμήνου εμφανισθείσα κολπική αιμόρροια – όπως είναι και ο ακριβέστερος όρος – δεν συνεπάγεται απαραίτητα πρόβλημα για την εξέλιξη της κύησης και την ασφάλεια του μωρού, αλλά εν πάσει περιπτώσει αποτελεί πηγή ανησχυχίας.

SARS-COV-2: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ;

 



Ο SARS-CoV-2 μπορεί να εισέλθει στον εγκέφαλο και να επηρεάσει άμεσα τα εγκεφαλικά κύτταρα, προκαλώντας νευροφλεγμονή, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μίας νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience.

Χημεία ή Αλχημεία στις σχέσεις των ζευγαριών;



 Χημεία ή Αλχημεία; Εσύ τι λες;


Μια μέρα ρώτησαν τον δάσκαλο ποια ήταν η διαφορά μεταξύ χημείας και αλχημείας στις σχέσεις των ζευγαριών;

Ο Δάσκαλος απάντησε με αυτές τις όμορφες και σοφές λέξεις:
- Οι άνθρωποι που αναζητούν τη "χημεία" είναι επιστήμονες της αγάπης, δηλαδή, έχουν συνηθίσει στη δράση και την αντίδραση.
- Οι άνθρωποι που βρίσκουν την "Αλχημεία" είναι καλλιτέχνες της αγάπης, δημιουργώντας συνεχώς νέους τρόπους αγάπης.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φιλάς



 Η ένταση και το άγχος, που μπορεί να βιώνεις στην καθημερινότητα σου, μαζεύεται και διαχέεσαι σε όλο σου το σώμα. Το κάνει να σφίγγετε, να αγκυλώνεται και να αντιστέκεται στην απαλότητα. Αυτό συμβαίνει ειδικά στην περιοχή του στόματος. Ο μυς που καλύπτει τα σαγόνια είναι ο πιο δυνατός μυς του σώματος και δυστυχώς συσσωρεύει όλες οι εντάσεις μας που αφορούν την μάχη για την επιβίωση, το φόβο για την σεξουαλικότητα, το φόβο για το άγνωστο, την ελευθερία...

Αν θέλεις να χαλαρώσεις και να οδηγηθείς στην απόλαυση με τον σύντροφο σου χρειάζεται πριν τον συναντήσεις να χαλαρώσεις πρώτα απ’ όλα το στόμα και το πρόσωπό σου.
Κλείσε για λίγο τα μάτια και καθώς αναπνέεις φαντάσου ότι η αναπνοή σου, κυκλοφορεί σε όλο το πρόσωπο. Ότι γεμίζει τα χείλη σου, τη γλώσσα σου, τα μαγουλά σου, τα μάτια σου…
Νιώσε τη χαλαρότητα να σε τυλίγει και μετά άνοιξε τα βλέφαρα έτοιμος/η να του χαρίσεις ένα αισθησιακό βλέμμα.

ΠΟΙΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ LONG COVID;

 


Στους περισσότερους ασθενείς που μολύνονται με τον SARS-CoV-2, θα εμφανιστούν ήπια συμπτώματα βραχείας διάρκειας. Ωστόσο, σε ορισμένους ασθενείς, κάποια από τα συμπτώματα της λοίμωξης μπορεί να παραμείνουν για αρκετό διάστημα μετά την αποδρομή της οξείας φάσης. Το φαινόμενο αυτό έχει ονομαστεί σήμερα «long COVID».

Το ιερό θηλυκό, αιώνια γυναίκα, η Θεά

 


Κάθε μέρα η Άρτεμις κάνει μπάνιο στην ιερή της πηγή και ανανεώνει την παρθενία της

Ο όρος Παρθένος είναι πολύ περισσότερο από μια ελεύθερη γυναίκα ανεξάρτητη και απόμακρη από τους άνδρες. Είναι η στάση της Άρτεμις να αμφισβητεί τα πάντα, να ανακαλύπτει και να βιώνει τον εαυτό της ξανά και ξανά. Πάντα στο εδώ και τώρα και όχι να αναδημιουργει μια εικόνα από τη μνήμη, αλλά να αποφασίζει στη στιγμή, να νιώθει και να ζει ενεργά. Έτσι βρίσκεται σε συνεχή αλλαγή και εξέλιξη .

Μία Παρθένος υπό αυτή την έννοια είναι απρόβλεπτη και απολύτως ελεύθερη
, είναι ανοιχτή σε όλα.

Η Άρτεμις μιλάει μέσα από τη γυναίκα:

ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ COVID-19 ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ;

 


Πριν από σχεδόν 1 έτος, με εξαίρεση τους επιστήμονες και τις εταιρίες που ασχολούνται με αυτή την τεχνολογία, κανένας δεν είχε ακούσει για τα mRNA εμβόλια. Σήμερα, δισεκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για τον τερματισμό της πανδημίας σε αυτά. Ωστόσο, η μαζική παραγωγή των mRNA εμβολίων είναι κάτι που πιθανώς δεν θα υλοποιηθεί τόσο εύκολα όσο θα ελπίζαμε.

Οι πρώτες δόσεις των mRNA εμβολίων άρχισαν να χορηγούνται στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ από τις αρχές Δεκεμβρίου. 

ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΗΣ COVID-19;


Η έγκριση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna το Δεκέμβριο σηματοδότησε την έναρξη της παγκόσμιας προσπάθειας για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Ως αποτέλεσμα, τους επόμενους μήνες, εκατομμύρια ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα λάβουν ένα από τα παραπάνω εμβόλια.

Η νόσος covid19 έχει δόνηση των 5,5 Hz, άνω των 25,5 Hz δεν μπορεί να επιβιώσει.

 


Για τους ανθρώπους που έχουν υψηλότερη δόνηση, ο ιός είναι μια απλή γρίπη.


Οι λόγοι που έχουμε χαμηλή δόνηση μπορεί να είναι:
Κούραση
Φόβος
Άγχος
Ένταση νευρικού συστήματος
Οργή
Μίσος
Ζήλεια

ΥΛΟΝΟΜΗ

 


Ο Οβιδιος αναφερεται ονομαστικα στην κενταυριδα Υλονομη,συζυγο του ομορφου κενταυρου Κυλλαρου.

Πολλες κενταυριδες τον ποθησαν ομως τον κερδισε η Υλονομη ομορφη και αυτη με φροντισμενη παντα την χαιτη της και λαμπερο το δερμα της.

Μοιραζονταν την αγαπη τους και περιπλανιονταν στις βουνοπλαγιες η αναπαυονταν στις σπηλιες.

Μαζι πηγαν στο παλατι των Λαπιθων και μαζι πολεμησαν ο ενας πλαι στον αλλον σκληρα.

Είναι φοβερό, πόσο βίαιοι γίνονται οι άνθρωποι σε ανθρώπους που δεν προβάλλουν καμία αντίσταση - Το πείραμα της Μαρίνα Αμπράμοβιτς

 


Μαρινα Αμπραμοβιτς. Το 1974 μπαίνει στο Studio Morra στη Νάπολη.

Τοποθετεί στο κέντρο της σκηνής ένας μεγάλο τραπέζι και πάνω σε αυτό αφήνει 72 αντικείμενα.

Μπροστά από το τραπέζι υπάρχει μια επιγραφή που λέει πως οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όπως εκείνοι θέλουν πάνω στο κορμί της επί έξι ολόκληρες ώρες. Η ίδια στέκεται μερικά βήματα πιο πίσω, εντελώς ακίνητη και με το βλέμμα κολλημένο στο άπειρο.

Μεταξύ άλλων ένα σφυρί, ένα τσεκούρι, , ένα ψαλίδι, ένα μαχαίρι, ένα κουδούνι, ένα φτερό, ένα πιρούνι, ένας καθρέφτης, ένα άρωμα, ένα καπέλο, ένα τριαντάφυλλο, ένα αρνίσιο κόκαλο, ένα σάλι, ζάχαρη, μέλι, κραγιόν, καρφίτσες, βελόνες, μια εφημερίδα και μια φωτογραφική μηχανή .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα