Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Ο βιασμός κατά τις ένοπλες συρράξεις

 


της Αγγελικής Καρδαρά.

Ακολούθως παρουσιάζονται τα πορίσματα μίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας μελέτης με θέμα τον βιασμό κατά τις ένοπλες συρράξεις, η οποία εκπονήθηκε από την Πολιτικό Επιστήμονα και Διδάκτορα Εγκληματολογίας, κ. Γεωργία Α. Καλαπόδη Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, με σύνθετες διαστάσεις και προεκτάσεις. Είναι, πιστεύουμε, αναγκαίο να διεξάγονται έρευνες και μελέτες για τόσο κρίσιμης σημασίας θέματα, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για σκοτεινές πτυχές των υπό διερεύνηση θεμάτων και σε ένα δεύτερο επίπεδο μεγαλύτερη αφύπνιση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.

Η αδόκιμη έκφραση «αρνητικό ρεκόρ» για τα θύματα της πανδημίας

 


του Δημήτρη Καλαντζή.

Η πανδημία κατέκλυσε τη γλώσσα μας με νέες λέξεις που επιχείρησαν να αποδώσουν στα ελληνικά τη διεθνή ορολογία. Για κάποιες λέξεις δεν έγινε καν προσπάθεια «ελληνικής απόδοσης», όπως η λέξη «cluster» (συστάδα, ομάδα, συρροή), την οποία ακούμε συχνά στο πρωτότυπο από τον κ.Χαρδαλιά.

Triage: η διαλογή ασθενών σε πανδημίες και σοβαρές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

 



της Αγγελικής Καρδαρά.

H εξαιρετικά κρίσιμη περίοδος που διανύουμε, στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θυμίζει σε εμάς τους πολίτες σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 

Βελτίωση της ποιότητας στο ΤΕΠ - ΔΙΑΛΟΓΗ (TRIAGE) ΚΑΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ (Μέρος Τρίτο)

 


Συστήματα διαλογής στο ΤΕΠ

 

 ΔΙΑΛΟΓΗ (TRIAGE) ΚΑΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ  ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ 

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ 

 

 Διαλογή είναι μια διαδικασία η οποία είναι κρίσιμη για την αποτελεσματική διαχείριση των σύγχρονων τμημάτων επειγόντων περιστατικών. Το σύστημα αυτό αποβλέπει, όχι μόνο στο να εξασφαλίσει την κλινική δικαιοσύνη για τον ασθενή, αλλά επίσης και στη χρησιμοποίηση ενός αποτελεσματικού εργαλείου για την οργάνωση των υπηρεσιών, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα