Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ “ μια δυνατή ιστορία της ανθρωπότητας ” - Άρνηση προσφοράς των πρώτων βοηθειών, σήμερα - Σωτήρια η προσφορά των πρώτων βοηθειών, σήμερα (Μέρος Τέταρο)




Άρνηση προσφοράς των πρώτων βοηθειών, σήμερα 

Να έχει τραυματιστεί και να αιμορραγεί ένας συνάνθρωπος, να έχει καταστεί ανίκανος προς αυτοβοήθεια και αυτοεξυπηρέτηση και να κακοποιείται, να λιντσάρεται, να εξευτελίζεται και να εγκαταλείπεται σε δημόσια θέα, αντί να τυγχάνει ανθρωπιάς και συμπόνιας, σημαίνει ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, για την αφομοίωση της εντολής του Κυρίου «αγαπήσεις τον πλησίον σου ως εαυτόν» ή της ιδέας του Ερρίκου Ντυνάν «βοήθεια χωρίς διάκριση σε κείνους που υποφέρουν». 

Η περίπτωση της δολοφονικής επιθετικότητας στον Ζακ Κωστόπουλο στην Αθήνα, το 2018, υπό τις συνθήκες τις οποίες συνέβη, κατέδειξε την ανασφάλεια της ασφάλειας της καθημερινότητας του ανθρώπου από τον συνάνθρωπο. 

Γιατί, οι κυβερνήσεις, οι πολιτικές που εφαρμόζονται, τα μέτρα που επιβάλλονται και η δύναμη της μάζας, στέρησαν από τον άνθρωπο των βιομηχανικών κοινωνιών, τον φυσικό ρυθμό της ζωής, δηλαδή, τον ρυθμό της καθημερινότητας, της οικογενειακής γαλήνης, της εργασιακής σχέσης, της κοινωνικής ευχαρίστησης. Όλα σήμερα κινούνται με ασθματικό ρυθμό. Ο κόσμος βρίσκεται σε μια συνεχή υπερένταση, με τα νεύρα διαρκώς «τεντωμένα». Γι’ αυτό αντιδρά συχνά με τόση βιαιότητα. Λείπει η ηρεμία και η ψυχική γαλήνη. Η ηρεμία αντικαταστάθηκε από την ένταση και η ψυχική γαλήνη από την ταραχή και την επιθετικότητα. (https://www.fire.gr/?p=47725). 

Ζητάς την έκσταση κι όμως αποφεύγεις τη Ζωή!


Στη ζωή σου ψάχνεις την Έκσταση. 
Αυτό το κάτι άλλο που θα σε απογειώσει, θα σε συγκλονίσει συθέμελα και θα σε κάνει να νιώσεις τι είναι πραγματικά η Ζωή. Μέσα σου όμως ξέρεις ότι στην καθημερινότητά σου κάτι έχεις χάσει…
Κάτι δεν έχεις καταλάβει… Κάτι δεν έχεις κατανοήσει…
Κάτι σου διαφεύγει…
Και ψάχνεις την ¨ένταση¨ της ζωής…
Όμως όλο την ψάχνεις και όλο τη χάνεις…

Πιστεύεις ότι θα την βρεις μέσα στον έρωτα, στο sex, στο καινούργιο πρόσωπο που θα ερωτευτείς…
Όμως τίποτα δεν συμβαίνει… σχεδόν μια από τα ίδια…


Το να μπορείς να ζεις με έκσταση τη Ζωή σημαίνει ότι μπορείς να είσαι άνθρωπος εκστατικός. Το να είσαι εκστατικός σημαίνει ότι μπορείς να είσαι οργασμικός. Το να είσαι οργασμικός σημαίνει ότι έχεις την ικανότητα να χάνεις τον έλεγχο. 
Εσύ όμως στρογγυλοκάθεσαι πάνω στο θρόνο του ελέγχου ελέγχοντας τα πάντα. "Αυτό θα πρέπει να υπάρχει, λες… Εκείνο δεν θα πρέπει να υπάρχει... Αυτό είναι σωστό, εκείνο είναι λάθος." Και αυτό το κάνεις συνεχώς. Δεν αφήνεσαι στην ενέργεια, στη ροή… Προχωράς τόσο, όσο…

Λες: Μόνο τόσο επιτρέπεται! Πέρα απ’ αυτό υπάρχει κίνδυνος! Κίνδυνος να πονέσω... να ρημάξω την καρδιά μου… να χάσω τον εαυτό μου…
Κι όλο καταπιέζεις, όλο περιορίζεις, εσένα… τους άλλους… Όλο καταδυναστεύεις τις στιγμές σου… τη ΖΩΗ σου… και από την άλλη ζητάς σαν τρελός την Έκσταση 

Η Περιοχή 51 καταστράφηκε καθώς ο Μυστικός Πόλεμος εντείνεται

Διόνιος: Η Περιοχή 51 καταστράφηκε καθώς ο Μυστικός Πόλεμος εντείνεται


BENJAMIN FULFORD 18/5/2020

Η μάχη για τον Πλανήτη Γη εισέρχεται σε μια επικίνδυνη φάση, καθώς τρεις τουλάχιστον πλευρές μάχονται απεγνωσμένα για κυριαρχία. Αυτή η επέλαση τώρα δείχνει να έχει όχι μόνο βιβλικές, αλλά και απόκοσμες διαστάσεις. Η βιβλική πλευρά περιλαμβάνει την κατάληψη των βασικών ιερών τοποθεσιών του Ισλάμ από άγνωστες δυνάμεις. Η απόκοσμη πλευρά περιλαμβάνει μια επίθεση στην περιοχή 51 κι ένα πεσμένο UFO στη Βραζιλία. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώσω παλεύουν για την ψευτοδημία του COVID-19 αντιμαχόμενες πλευρές, που θέλουν οι μεν να ελέγχουν την ανθρωπότητα, οι δε να σκοτώσουν το μεγαλύτερο μέρος της.
Ας ξεκινήσουμε με το απόκοσμο τμήμα της μάχης αυτής. Εδώ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε ανοιχτά να στρατολογεί προσωπικό για εκτός-κόσμου εργασία. Μπορείτε να δείτε τη διαφήμιση εδώ:
Την κυκλοφορία αυτής της διαφήμισης στρατολόγησης ακολούθησε η δολοφονία του Συνταγματάρχη της Air Force Τόμας Φαλτσαράνο (Thomas Falzarano), που διοικούσε την υπηρεσία της 21ης Διαστημικής Πτέρυγας.
Και αμέσως μετά, έγινε μια τεράστια επίθεση στη διαβόητη «βάση των UFO» στην Περιοχή 51. Ο σεισμογράφος που κατέγραψε τον σεισμό των 6,5 ρίχτερ που χτύπησε τη βάση, δείχνει μία ξαφνική τεράστια έκρηξη κι όχι έναν φυσικό σεισμό.

Μπορούμε να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι;

Η εγκεφαλική δραστηριότητα και οι ενσυνείδητες εμπειρίες. Βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι; Κατασκευάζουμε αυτά που βλέπουμε. Η εξέλιξη δεν ευνοεί τη φιλαλήθη ή ακριβή αντίληψη. Η εξέλιξη μας έχει διαμορφώσει με αντιληπτικά σύμβολα που σχεδιάστηκαν για να μας κρατήσουν ζωντανούς. Δεν βλέπουμε ότι είμαστε τυφλοί. Η πραγματικότητα είναι ένα τεράστιο μηχάνημα που προκαλεί τις ενσυνείδητες εμπειρίες μας. Συνομιλία  Κρις Άντερσον και Ντόναλντ Χόφμαν.


Στο κάτω μέρος της εικόνας βλέπουμε δύο κλαράκια που ενώνονται. Στο αριστερό μέρος, στη μέση του δέντρου ένα κλαράκι και παραπάνω ένα άλλο που τα φύλλα του πέφτουν προς τα κάτω. Εσείς βέβαια μπορεί να βλέπετε ό,τι ονειρεύεστε!

Επεξεργασία ανάρτησης από τον Ζάχο Σκαφίδα

Μετάφραση: Lucas Kaimaras Επιμέλεια: Miriela Patrikiadou

Η εγκεφαλική δραστηριότητα και οι ενσυνείδητες εμπειρίες

Μου αρέσουν τα μυστήρια και με συναρπάζει το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της επιστήμης, ίσως επειδή είναι προσωπικό. Αφορά το ποιοι είμαστε, και δεν μπορώ παρά να αναρωτιέμαι. Το μυστήριο είναι αυτό: Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στον εγκέφαλό σας και τις ενσυνείδητες εμπειρίες σας, όπως η εμπειρία της γεύσης της σοκολάτας ή της αίσθησης του βελούδου;

Αυτό βέβαια το μυστήριο δεν είναι νέο. Το 1868 ο Τόμας Χάξλεϊ έγραφε, «Πώς γίνεται, κάτι τόσο εκπληκτικό όσο μια συνειδησιακή κατάσταση που επέρχεται ως αποτέλεσμα ερεθίσματος στον νευρικό ιστό, να είναι το ίδιο ανεξήγητο με το πώς εμφανιζόταν το Τζίνι όταν ο Αλαντίν έτριβε το λυχνάρι του». Βέβαια ο Χάξλεϊ γνώριζε ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα και οι ενσυνείδητες εμπειρίες συσχετίζονται αλλά δεν ήξερε γιατί. Για την επιστήμη της εποχής του ήταν ένα μυστήριο.

Στα χρόνια μετά τον Χάξλεϊ η επιστήμη έμαθε πολλά σχετικά με την εγκεφαλική δραστηριότητα αλλά η σχέση μεταξύ αυτής και των ενσυνείδητων εμπειριών παραμένει ένα μυστήριο. Γιατί; Γιατί κάναμε τόσο μικρή πρόοδο; Κάποιοι ειδήμονες πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα επειδή στερούμαστε τις κατάλληλες έννοιες και πληροφορίες.

 Δεν περιμένουμε από πιθήκους να λύσουν προβλήματα της κβαντικής μηχανικής. Παρομοίως, δεν μπορούμε να περιμένουμε το είδος μας να λύσει αυτό το πρόβλημα. Εγώ όμως διαφωνώ. Είμαι πιο αισιόδοξος. Νομίζω ότι απλώς κάναμε μια λάθος υπόθεση. Μόλις τη διορθώσουμε, μπορεί ίσως να λύσουμε το πρόβλημα. Σήμερα θέλω να σας πω ποια είναι η υπόθεση, γιατί είναι λανθασμένη, και πώς να τη διορθώσουμε.

Βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι;

Ας αρχίσουμε με μια ερώτηση: Βλέπουμε την πραγματικότητα όπως είναι; Ανοίγω τα μάτια μου κι έχω μια εμπειρία που την περιγράφω ως μια κόκκινη ντομάτα σε απόσταση ενός μέτρου από εμένα. Σαν αποτέλεσμα, τείνω να πιστέψω ότι στην πραγματικότητα υπάρχει μια κόκκινη ντομάτα ένα μέτρο μακριά μου. Μετά κλείνω τα μάτια και η εμπειρία μου αλλάζει σε ένα γκρίζο χωράφι, αλλά ισχύει ακόμη ότι στην πραγματικότητα υπάρχει μια κόκκινη ντομάτα στο ένα μέτρο; Έτσι νομίζω, μπορεί όμως να κάνω λάθος; Μπορεί να παρερμηνεύω τη φύση όσων αντιλαμβάνομαι;

Να λες “ευχαριστώ” για όλα όσα έχεις. Η ζωή, δεν έχει δεδομένα.



Να μετράς τις ευλογίες σου. Καθημερινά. Να είσαι ευγνώμων για τα μικρά γιατί, δια μέσω τους, φτάνεις στα μεγάλα.
‘Μεγάλα’ δεν σημαινει απαραίτητα και ακριβά. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά, ναι, τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν. Η ευτυχία βιώνεται, δεν αγοράζεται, έτσι φρόντισε να ζεις στη στιγμή, να εισπνέεις κάθε μόριο από τον αιθέρα της, είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε περπατάς, είτε τρέχεις. Η ζωή σου δίνεται μόνο όταν της δωθείς εσυ πρώτος, απόλυτα και ολοκληρωτικά.
Οι περιορισμοί στη ζωή, ανεξαρτήτως αν είναι ενδογενείς ή εξωγενείς, βλάπτουν την όλη εμπειρία του να ζεις. Γιατί το να ζεις είναι εμπειρία, μοναδική μάλιστα, και όχι διαδικασία ρομποτική, οπως οι πλείστοι το βιώνουν. Μην αφήσεις κανέναν να σου πει το αντίθετο. Από την ώρα που ξυπνάμε μέχρι την ώρα που πάμε να κοιμηθούμε, έχουμε στη διάθεση μας μια χούφτα ωρες, οι οποίες κρύβουν μέσα τους άπειρους εμπειρικούς συνδυασμούς.
Κοίτα να αξιοποιήσεις σοφά αυτές σου τις ώρες. Αν τις αφήσεις να περάσουν στο έτσι, κούφιες και νεκρές, θα έχεις θυσιάσει όλες εκείνες τις ευκαιρίες που θα σου επέτρεπαν να ζήσεις τη ζωή σαν την εμπειρία που είναι, την εμπειρία που της αξίζει.

Πείραμα της NASA ανιχνεύει στοιχεία παράλληλου σύμπαντος όπου ο χρόνος πάει προς τα πίσω

Σε ένα σενάριο απευθείας από το "The Twilight Zone", μια ομάδα επιστημόνων της NASA που εργάζονται σε ένα πείραμα στην Ανταρκτική έχουν εντοπίσει στοιχεία για ένα παράλληλο σύμπαν - όπου οι κανόνες της φυσικής είναι το αντίθετοι από τους δικούς μας, σύμφωνα με μια έκθεση.

Η ιδέα ενός παράλληλου σύμπαντος υπήρχε από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, κυρίως στο μυαλό των οπαδών των τηλεοπτικών εκπομπών και των κόμικς, αλλά τώρα ένα πείραμα ανίχνευσης κοσμικών ακτίνων βρήκε σωματίδια που θα μπορούσαν να προέρχονται από έναν παράλληλο κόσμο που επίσης γεννήθηκε στο Big Bang, ανέφερε η Daily Star.



Οι ειδικοί χρησιμοποίησαν ένα γιγαντιαίο μπαλόνι για να μεταφέρουν την Ανταρκτική παρορμητική παροδική κεραία, ή ANITA, ψηλά πάνω από την Ανταρκτική, όπου ο ψυχρός, ξηρός αέρας παρείχε στο τέλειο περιβάλλον με ελάχιστο ή καθόλου θόρυβο ραδιοφώνου για να παραμορφώσει τα ευρήματά του.

Ένας σταθερός "άνεμος" σωματιδίων υψηλής ενέργειας φτάνει συνεχώς στη Γη από το διάστημα.

Τα χαμηλής ενέργειας, υποατομικά νετρίνα με μάζα κοντά στο μηδέν μπορούν να περάσουν εντελώς από τη Γη, αλλά αντικείμενα υψηλότερης ενέργειας σταματούν από τη στερεή ύλη του πλανήτη μας, σύμφωνα με την έκθεση.

Ασθενοφόρο μηδενικών ρύπων από τη Nissan




Το Nissan e-NV400 γίνεται μέρος της πρωτοβουλίας Zero Emission Tokyo της Mητροπολιτικής Kυβέρνησης.

Η Nissan και η πυροσβεστική υπηρεσία του Τόκιο ανακοίνωσαν μια νέα προσθήκη στο στόλο ασθενοφόρων του σταθμού της πυροσβεστικής στο Ikebukuro, με το πρώτο Nissan e-NV400 σε τέτοιο ρόλο.

Το όλο εγχείρημα είναι το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Nissan, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Τόκιο και της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης του Τόκιο. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα