Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η μεγάλη αναμονή

αναμονή

Η τελευταία αναμονή… ένα εξάμηνο το πολύ!!

Σε όλη της τη ζωή περίμενε, βρισκόταν σε μια μόνιμη κατάσταση αναμονής. Αναμονή για μια κίνηση που θα άλλαζε το βήμα της, για μια λέξη που θα έφτανε σαν μελωδία στα αυτιά της, για ένα μεγάλο γεγονός που θα την έκανε να αλλάξει τη ζωή της.
Σιγά το πρωτότυπο!
Όλοι μας, πάντα, κάτι περιμένουμε. Όλοι μας πάντα, προσμένουμε να έρθει το όνειρο, η επιθυμία, αυτό που κρύβουμε μέσα στην ψυχή μας, αυτό που σκεφτόμαστε όταν είμαστε μόνοι. Αυτό που το ξέρει μόνο αυτή η δύναμη εκεί πάνω που λένε ότι είναι πανταχού παρούσα και μας βλέπει και μας ακούει και μας «διαβάζει».
Μόλις είχε επιστρέψει με ένα νέο που σίγουρα δεν ήταν μέσα σε αυτά που περίμενε, αλλά θα έκανε εκείνη τη μεγάλη αλλαγή …..
Είπε να χαλαρώσει απόψε ….

Μην τολμήσεις να πεις δεν μπορώ

μπορώ
Η ζωή έχει αποδείξει άπειρες φορές ότι δεν υπάρχει το δεν μπορώ…
Είναι αρκετές μέρες τώρα που όλοι ασχολούμαστε με τα πολιτικά θέματα. Οι συζητήσεις μας, οι σκέψεις μας, τα σχέδιά μας. Όλα σχετίζονται και εξαρτώνται από τα πολιτικά γενόμενα…
Βλέπω ανθρώπους ανήσυχους, απογοητευμένους. Άλλους απελπισμένους και άλλους οργισμένους. Κυριαρχεί ένα γενικό κλίμα φόβου, αγωνίας και οργής για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.
Κι εγώ έτσι ένιωθα. Με κατέκλυζαν τα ίδια συναισθήματα που έχουν κυριεύσει όλους τους κατοίκους της Ελλάδας.
Κι όμως… Υπήρξε ένας άνθρωπος που με έκανε να αναθεωρήσω. Ακόμα και αυτές τις δύσκολες μέρες με έκανε να σκεφτώ πιο θετικά, πιο αισιόδοξα… βλέποντας τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια. Η ιστορία του μας διδάσκει πολλά…
Αξίζει να την διαβάσουμε.
«Μέχρι τα δεκαέξι μου χρόνια ήμουν ένα παιδί… Πώς να το πω; Αλάνι! Δεν υπολόγιζα τίποτα. Δεν φοβόμουν. Νόμιζα ότι μπορώ να κάνω τα πάντα.
Κι είχα ένα μεγάλο πάθος. Τις μηχανές. Φυσικά οι γονείς μου δεν έβρισκαν το πάθος μου αυτό καθόλου ασφαλές.
Γι” αυτό και σε κάθε προσπάθειά μου να τους πείσω να πάρω μηχανή ερχόμουν αντιμέτωπος με τη δυσάρεστη αρνητική τους απάντηση!
Εγώ όμως δεν το έβαζα κάτω. Πάντα έβρισκα τη μηχανή κάποιου φίλου για να κάνω τις… τρέλες μου!

5 πράγματα που δεν γνώριζες για εσένα

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα μεγάλο μηχάνημα που κινείται και αναμειγνύει χημικές ουσίες με ακρίβεια και συντονισμό επιτελώντας διάφορες λειτουργίες. Εδώ θα διερευνήσουμε μερικά από τα πολύπλοκα, όμορφα και μυστήρια πεδία του σώματος.
Ο κόσμος γελάει μαζί σας
Ακριβώς όπως ένα χασμουρητό μπορεί να προκαλέσει την ίδια συμπεριφορά, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το γέλιο είναι ένα κοινωνικό σύνθημα για μιμητισμό. Ακούγοντας ένα γέλιο διεγείρει πραγματικά την περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τις κινήσεις του προσώπου. Ο μιμητισμός διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνική αλληλεπίδραση. Φτέρνισμα, γέλιο, κλάμα και χασμουρητό αποτελούν ορισμένους τρόπους δημιουργίας ισχυρών κοινωνικών δεσμών μέσα σε μια ομάδα.
Η εφηβεία αναδιαμορφώνει τη δομή του εγκεφάλου
Γνωρίζουμε ότι ορισμένες ορμόνες είναι απαραίτητες για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης του σώματος και της προετοιμασίας για την αναπαραγωγή. Αλλά γιατί η εφηβεία είναι τόσο συναισθηματικά δυσάρεστη; Ορμόνες όπως η τεστοστερόνη επηρεάζουν πραγματικά την ανάπτυξη των νευρώνων στον εγκέφαλο, καθώς και οι αλλαγές που συντελούνται στη δομή του εγκεφάλου έχουν πολλές συνέπειες στη συμπεριφορά. Να περιμένετε συναισθηματική αμηχανία, απάθεια και φτωχές δεξιότητες στη λήψη αποφάσεων ως περιοχές του μετωπιαίου φλοιού.

Η Ταφόπλακα Της Δημοκρατίας Ξεκινάει Με €

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι φτιαγμένη κατά τέτοιο τρόπο που περιορίζει τη λαϊκή συμμετοχή.
Υπάρχει κάτι που κατέπληξε ακόμα και την αμερικανική Δεξιά, κι αυτό ήταν η απόλυτη ανεξαρτησία που παραχώρησε η Ε.Ε. στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ακόμα και το σπουδαιότερο περιοδικό του κατεστημένου των ΗΠΑ, το Foreing Affairs, άσκησε δριμεία κριτική στην Ε.Ε. γιατί έδωσε μια δύναμη χωρίς προηγούμενο στην ΕΚΤ, που δεν λογοδοτεί σε κανέναν.

Ίδρωσε την ώρα που έσκιζε μνημόνια ο Καμμένος! Συναγερμός στο Μαξίμου!

kammenos1
Θύμα της αφόρητης ζέστης που επικρατεί στη χώρα, έπεσε το πρωί της Πέμπτης ο μανιακός σκίστης μνημονίων και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
«Αλέξη, τελευταία φορά που σκίζω μνημόνια με τέτοια θερμοκρασία.
Είμαι και λίγο χοντρός και ιδρώνω εύκολα.
Εκτός αυτού, έπρεπε να μου είχες επισημάνει ότι το συγκεκριμένο είναι πιο μακρύ και σκληρό και από αυτά που ψήφιζαν τις προάλλες οι μνημονιακοί.
Μεγάλη παράλειψη.
Την επόμενη φορά θα θυμώσω και αντί να τα σκίσω θα τα φάω όλα με μιά χαψιά!
Και να δω τότε τί θα μείνει να σκίζεις εσύ και οι δικοί σου».

Σκόπια: Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός γρονθοκοπεί δημοσιογράφο!!


Θύμα γρονθοκόπησης ο δημοσιογράφος Σάσε Ιβανοφσκι (α) από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό των Σκοπίων  Βλαντίμιρ Πεσέφσκι (δ)

Γράφει από τα Σκόπια ο Βλαντισλάβ Περούνοβιτς (wperunovic@gmail.com)

Ιούλιος 16, 2015. Βίντεο.

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος της αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ, Σάσε Ιβανόφσκι, γνωστός ως «Πολίτικο», ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε βίαια επίθεση κοντά στο σπίτι του,  λόγω της συνήθους δημοσιογραφικής έκφρασής του, χθες (Τετάρτη) τόλμησε να ρωτήσει τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Βλαντίμιρ Πεσέφσκι, για δήθεν ποινικές διώξεις.
 
Ο δημοσιογράφος Ιβανόφσκι πλησίασε τον αναπληρωτή πρωθυπουργό που πήγαινε στο αυτοκίνητό του,  καθώς έβγαινε  από ένα εστιατόριο.

Οχτώ μικρά πράγματα που φανερώνουν την προσωπικότητα κάποιου

Η πρώτη εντύπωση είναι το παν. Και αυτή σχηματίζεται από μικρά πράγματα, κινήσεις ή συνήθειες που ίσως οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται καν ότι τις έχουν.gynaikaΜέσα από αυτές τις κινήσεις όμως, οι άλλοι βγάζουν τα πρώτα συμπεράσματα για την προσωπικότητα του ανθρώπου που έχουν απέναντί τους. Το Business Insider βρήκε οχτώ τέτοια πράγματα, με τα οποία όλοι κρίνουν τον άλλο.

Να σέβεστε όσους παραδέχονται πως δεν ξέρουν και ψάχνουν αδιάκοπα να μάθουν

anapnoes.gr : xeri.medium Να σέβεστε όσους παραδέχονται πως δεν ξέρουν και ψάχνουν αδιάκοπα να μάθουν.
Γνωρίζω ανθρώπους που γεννήθηκαν με την αλήθεια στην κούνια τους,
που δεν ξεγελάστηκαν ποτέ τους, που δεν τους χρειάστηκε να προχωρήσουν ούτε ένα βήμα σ’ ολόκληρη τη ζωή τους, επειδή από τότε που ήσαν ακόμα στις φασκιές είχαν κιόλας φτάσει.

Ξέρουν ποιο είναι το καλό, πάντοτε το ήξεραν.

Για τους άλλους έχουν την αυστηρότητα και την περιφρόνηση που τους δίνει η θριαμβευτική τους σιγουριά πως έχουν δίκιο.

Δεν τους μοιάζω.

Η διαφορά του οραματιστή με τον προδότη



Οραματιστής είναι εκείνος που μέσα στο σκοτάδι μπορεί να βλέπει το Φως και να χαράζει δρόμους… Είναι αγωνιστής, αλλά όχι αδιάλλακτος. Φοβάται, αλλά τολμά… Βλέπει μακροπρόθεσμα και όχι κοντόφθαλμα τις ευκαιρίες. Πληγώνεται, αλλά δεν απογοητεύεται… Και όταν είναι προ αποφάσεων, τις παίρνει όχι για τον Εαυτό του, αλλά για ένα σύνολο και λαμβάνει υπόψη του όχι τις δικές του αντοχές, αλλά εκείνων που τον ακολουθούν. Δεν είναι ήρωας, είναι ηρωικός όμως… Υποχωρεί αλλά δεν προδίδει… Παραδίνεται στον πόνο και έτσι δεν πονάει… Δεν οδηγεί σε πόλεμο τους τραυματισμένους, μα δεν τους εγκαταλείπει κιόλας. Είναι τόσο ευαίσθητος ώστε να μπορεί να σηκώσει το ανάθεμα των φοβισμένων και να το συγχωρήσει…

Προδότης τώρα είναι εκείνος που στηρίζει τα ιδανικά του με αδιαλλαξία. Γι’ αυτόν η νίκη δεν είναι για ένα σύνολο, αλλά για τον εαυτό του. Μπορεί εύκολα να θυσιάσει αυτούς που τον ακολουθούν, για να προωθήσει τα σχέδια του και δεν έχει καμία ευαισθησία στον πόνο, γιατί είναι σκληρός και ασυναίσθητος τόσο, ώστε να παγώσει την Ψυχή του και να νομίζει ότι δεν πονάει. Θέλει να δικαιωθεί, σπάνια έως καθόλου δικαιώνει. Φαίνεται ήρωας, αλλά δεν είναι ηρωικός, γιατί δεν μπορεί να συμπεριλάβει τίποτα, μόνο ακυρώνει ό,τι δεν προωθεί τα προσωπικά του πλάνα και έτσι γίνεται τιμωρός για όσους φοβούνται.

ΟΤΑΝ Η ΒΟΥΛΗ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!


Στα τέσσερα εμείς, στα τέσσερα κι εσείς. Το είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Σιγά μην άφηνε να πέσει κάτω το «ναι» του σφόδρα αντιμνημονιακού εδώ και χρόνια, Πάνου Καμμένου, ο κατά τους εχθρούς του «τζουτζούκος».
Το φύλαγε ο Αδωνις εδώ και καιρό και το πέταξε: «Στα τέσσερα τώρα». Ο Καμμένος χαμογέλασε, όμως πάντα υπάρχει ένας θιγμένος σε αυτές τις περιπτώσεις. Αφού δεν έκανε τσαμπουκάδες ο αρχηγός, σηκώθηκε με λυμένο το ζωνάρι κάποιος Χάρης Κάτανας, βουλευτής των ΑΝΕΛ. Εκανε τη λεζάντα του κι αυτός μέχρι να τον σταματήσει η Ντόρα που βρέθηκε να κάθεται στο κέντρο της διαμάχης.

Αφροδίτη στην Καρδιά του Λιονταριού* Όταν Αγαπάς Φαίνεται*


 16. 7. 2015


ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ στον ΚΑΡΚΙΝΟ*

(23η Μοίρα)


και 


Αφροδίτη στον Βασιλικό Αστέρα Regulus*


Αφροδίτη στην Καρδιά του Λιονταριού*


Στην Καρδιά του Ήλιου*


Στην 29η Μοίρα του Λέοντα*






Η Αγάπη Είναι Σπίτι*

Είναι Αγκαλιά*

Είναι Τώρα*

Είναι Εδώ*

Είναι Δίπλα σου*




Ό,τι Δεν Είναι Εδώ, 

Δεν Είναι Αγάπη*



Ό,τι Δεν Είναι Τώρα, 

Δεν Είναι Αγάπη* 



Ό,τι Δεν Είναι Εδώ Τώρα,

Δεν Είναι Αγάπη*




Ό,τι Δεν Είναι Δίπλα σου, 

Δεν Είναι Αγάπη*

OI ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...!




Απο την Αρχαιότητα οι Πρόγονοι μας γνώριζαν καλά τα οσα μας λέει η σύγχρονη Αστρονομία που (ξανα) ανακάλυψε στις ημέρες μας με τα σύγχρονα τηλεσκοπια και ρομποτικούς δορυφόρους με τα οργανα μετρησεων που διαθετουν.
Και που φρόντισαν να διασωθούν αυτες οι πληροφορίες μεσα απο το τοτε Ιερατειο, κυρίως δίνοντας αυτα τα "χαρακτηριστικά" στους "θεούς",και τους Ναους αυτών...
Παραδειγμα:Ο Πλανητης Δίας...
Ο Πλανητης Διας σαν 'θεος' ητο ο προστατης ολων των ανθρωπων...
Αυτο ομως υσχιει και Αστρονομικα περα της μυθολογιας.

Δηλαδη:
Λόγω της μεγαλης μαζας του,και της θεσης του στο Ηλιακο μας συστημα,προσελκυει ολα τα μεγαλα σωματα (κομητες-μετεωρητες),που εαν δεν τους ελκυε με την τεραστια βαρυτητα του 99% θα επεφταν στην Γη...
Η καλυτερη αποδειξη αυτου,μας ερχετε (για οσους θυμουνται) απο το 1994 οταν μια σειρα τεραστιων βραχων (Koμητης Σουμε'ι'κερ - Λεβι 9) ,που συγκρουστηκαν στην επηφανεια του, που το μεγαλυτερο κομματι του,ανοιξε μια τρυπα στο μεγεθος της Γης (!!!!!!!)

Το νόημα της ζωής

Tree of Life

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, I. Yalom |

Το νόημα της ζωής έχει απασχολήσει εδώ και αιώνες τον άνθρωπο σε φιλοσοφικό, επιστημονικό και θρησκευτικό επίπεδο. Παρακάτω παρατίθεται ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Irvin Yalom Θρησκεία και Ψυχιατρική:

Εμείς οι άνθρωποι φαίνεται πως είμαστε πλασμένοι να αναζητούμε τη σημασία ενώ είμαστε ριγμένοι σε έναν κόσμο από εγγενές νόημα. Ένα από τα κύρια έργα της ζωής μας είναι να επινοήσουμε έναν σκοπό αρκετά στέρεο για να στηρίξει μια ολόκληρη ζωή. Στη συνέχεια πρέπει να επιτελέσουμε τον δεξιοτεχνικό χειρισμό να απαρνηθούμε την πατρότητα αυτού του σκοπού ώστε να συμπεράνουμε ότι τον “ανακαλύψαμε” σαν να ήταν “εκεί έξω” και μας περίμενε.

Η συνεχιζόμενη αναζήτηση μας για ένα ουσιαστικό σκοπό στη ζωή μας συχνά μας ρίχνει σε βαθιά κρίση. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανατρέχουν στην ψυχοθεραπεία, επειδή αγωνιούν για ένα σκοπό στη ζωή τους. Ο Γιούνγκ υπολόγισε ότι το 1/3 των ασθενών του τον συμβουλεύτηκαν για αυτό το λόγο. Οι αφορμές παίρνουν διάφορες μορφές:” Η ζωή μου δεν έχει συνοχή”, “δεν παθιάζομαι με τίποτα”, “Γιατί ζω; Για ποιο σκοπό; Σίγουρα η ζωή θα πρέπει να έχει ένα βαθύτερο νόημα”, “Βαριέμαι, Νιώθω κενός”, “Το να βλέπω τηλεόραση κάθε βράδυ με κάνει να νιώθω άχρηστος”, “Ακόμη και τώρα που μεγάλωσα δεν ξέρω τι θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω!”.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Ο ακροατής” του Alan Wheelis :

Ο Συγγραφέας βγαίνει βόλτα με το σκύλο του τον Μόντυ. ΑΝ σκύψω και σηκώσω ένα κλαδί, τότε ο Μόντυ βρίσκεται αμέσως μπροστά μου. Το θαύμα έχει συντελεστεί. Τώρα έχει μια αποστολή…Ποτέ δεν του περνά από το νου να αξιολογήσει την αποστολή του. Αφοσιώνεται αποκλειστικά στην εκπλήρωσή της. Θα τρέξει, θα κολυμπήσει, θα υπερπηδήσει οποιοδήποτε εμπόδιο για να πιάσει αυτό το κλαδί. Και μόλις το πιάσει, το φέρνει πίσω γιατί η αποστολή του δεν είναι μόνο να το βρει αλλά και να το επιστρέψει. Και όμως καθώς με πλησιάζει κινείται πιο αργά. Θέλει να μου το δώσει και να ολοκληρώσει το έργο του αλλά από την άλλη δεν θέλει να τελειώσει η αποστολή του και να βρεθεί ξανά σε θέσει αναμονής. Όπως και για αυτόν έτσι και για μένα, είναι απαραίτητο να υπηρετώ κάτι που βρίσκεται πέρα από τον εαυτό μου. Ο Μόντυ είναι υποχρεωμένος να περιμένει ώσπου να είμαι πάλι έτοιμος. Είναι τυχερός που έχει εμένα να του πετάω το κλαδί του. Εγώ περιμένω το Θεό να μου πετάξει το δικό μου. Ποιός ξέρει αν και πότε θα ξαναστρέψει την προσοχή του σε μένα και θα μου επιτρέψει να βιώσω το αίσθημα μιας αποστολής;

Η Ψυχολογία της εθελοτυφλίας

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΣΙΑΝΟΥΔΗΣ
Bsc, ψυχοθεραπευτής|

Κάποτε, ένα αντρόγυνο αποφάσισε να πάει ένα μεγάλο ταξίδι με το αυτοκίνητο μαζί με το παιδί τους.. Στην πορεία, όμως, οι γονείς ένιωσαν τύψεις που θα ταλαιπωρούσαν τη μικρή τους κόρη και έτσι της επέτρεψαν να φάει όσα γλειφιτζούρια ήθελε για να μείνει απασχολημένη! Κάποια στιγμή, όμως, παρατήρησαν ότι το κοριτσάκι κατανάλωνε ασύστολα τα γλειφιτζούρια και της είπαν:
“Όχι αλλά, τώρα.. Φτάνει!”

Και ξέρετε τι έκανε το κορίτσι τότε; Έβαλε το χέρι μπροστά από το πρόσωπο, κλείνοντας τα μάτια της, και συνέχισε να τρώει το γλειφιτζούρι της! Ακριβώς! Θεώρησε ότι αφού δεν τους έβλεπε αυτή, δεν την έβλεπαν και εκείνοι! Και αυτό είναι ένα αντιπροσωπευτικότατο παράδειγμα που εξηγεί την εθελοτυφλία. Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που δεν μιλάμε για ένα κορίτσι μικρής ηλικίας αλλά για ένα ενήλικο άτομο; Και τι εξυπηρετεί για το ίδιο; Για αρχή, ας δούμε πριν απ’ αυτό… Τον “συναισθηματικό πομπό” που ταξίδεψε το σήμα και κατέληξε να προκαλέσει την εθελοτυφλία.

Hide and seek

Βγες από τον εαυτό σου και άφησέ τον εκεί

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, Leo Buscaglia

«Τι κρίμα για σένα, αν πιστεύεις ότι υπάρχει μόνο ό,τι μπορεί να μετρηθεί στατιστικά. Πραγματικά σε λυπάμαι αν διευθύνει τη ζωή σου μόνο αυτό που μπορεί να μετρηθεί, γιατί εμένα με κεντρίζει το απροσμέτρητο. Με κεντρίζουν τα όνειρα, όχι μόνο αυτό που είναι μπροστά μου. Δε δίνω δεκάρα γι’ αυτό που βρίσκεται μπροστά μου. Αυτό το βλέπω. Αν θες να περάσεις τη ζωή σου μετρώντας το, είναι δικαίωμά σου, εμένα όμως με ενδιαφέρει αυτό που βρίσκεται πιο έξω. Υπάρχουν τόσα που δε βλέπουμε, δεν πιάνουμε, δε νιώθουμε, δεν καταλαβαίνουμε.

Υποθέτουμε πως η πραγματικότητα είναι αυτό το ακουτί που μας βάλανε μέσα, κι όμως σας βεβαιώνω πως δεν είναι έτσι. Ανοίξτε την πόρτα κάποτε και κοιτάξτε τι υπάρχει έξω. Το όνειρο του σήμερα θα είναι η πραγματικότητα του αύριο. Κι όμως έχουμε ξεχάσει να ονειρευόμαστε».

10501780_742706425840743_8328707760399785650_n

Τα φτερά είναι για να πετάς


«Παιδί μου, δε γεννιόμαστε όλοι με φτερά. Μπορεί να μην είσαι υποχρεωμένος να πετάξεις, νομίζω όμως πως είναι κρίμα να πείνεις μόνο στο περπάτημα αφού έχεις τα φτερά που ο καλός Θεός σου έδωσε.»
«Μα, δεν ξέρω να πετάω» απάντησε ο γιος.
«Σωστά...» είπε ο πατέρας. Και περπατώντας, τον πήγε ώς το χείλος του γκρεμού, στο βουνό.
«Βλέπεις, γιε μου; Το κενό. Όταν θελήσεις να πετάξεις, θα έρ­θεις εδώ, θα πάρεις βαθιά ανάσα, θα πηδήξεις στην άβυσσο και απλώνοντας τα φτερά σου θα πετάξεις.»
Ο γιος αμφέβαλλε.
«Κι αν πέσω;»

Παραιτήσου από το κατάλοιπο της ταυτότητας που άλλοι σου όρισαν


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, Jorge Bucay|
«Ο αληθινά σοφός δεν δραπετεύει από την κοινωνία, απλώς προσπαθεί να παραιτηθεί από το κατάλοιπο της ταυτότητας που άλλοι του όρισαν […]
nj7245-468a-i1-0
Εδώ και χιλιάδες χρόνια, άντρες και γυναίκες ζούμε κατά κάποιον τρόπο φυλακισμένοι μέσα στις ταυτότητες μας, στις κουλτούρες μας, στους περιορισμούς, στους φόβους και στις ενοχές μας. Οι φυλακές που κλείνουν τις άκαμπτες προσωπικότητες μας δεν αποκαλούνται«φυλακές». Τις έχουμε βαφτίσει με πιο ωραία και απατηλά ονόματα: τις λένε ναούς, θρησκεία, πολιτικά κόμματα, ιδεολογία, κουλτούρα, πολιτισμός, φήμη,εξουσία και τιμές […]
πάντως, μην τρομάζεις άδικα. Ποτέ δεν μπήκες φυλακή. Γεννήθηκες μέσα, και σε διέταξαν να μείνεις εκεί-όπως κι εμένα-, προτού αποκτήσεις συνείδηση (και ίσως κανείς απ’ τους δυο μας να μην την απόκτησε ακόμα).
Σε περιόρισαν (με περιόρισαν) για να σπουδάσεις, να δουλέψεις, να ερωτευτείς και να παντρευτείς μέσα στη φυλακή.
Σε προπόνησαν και σε υπνώτισαν (όπως κι εμένα) για να μην μπορείς να δεις τα κάγκελα.
Σ’ έσπρωξαν (και με έσπρωξαν) να πιστέψεις ότι μόνο εκεί θα είσαι προστατευμένος.
Σου είπαν (και τους πιστέψαμε) ότι, τελικά, αυτό θα ήταν το καλύτερο που μπορούσες να ελπίζεις.

Μύρτιλα (blueberries) και άγρια μύρτιλα (bilberries) για το μεταβολικό σύνδρομο, την παχυσαρκία, τον διαβήτη, την καρδιά, τον κάρκινο, τα μάτια, την αντιγήρανση.


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Το μύρτιλο (Βακκίνιον ο Μύρτιλλος - Vaccinium myrtillus) ανήκει στην οικογένεια των Ερεικοειδών η οποία περιλαμβάνει πολλά φυτά χαμηλής ανάπτυξης. Είναι αυτοφυές, και το συναντάμε συνήθως στις εύκρατες και ψυχρές περιοχές του πλανήτη. Το ύψος του θάμνου κυμαίνεται από 60 μέχρι 2,5m  με πυκνό φύλλωμα το οποίο το φθινόπωρο γίνεται πορφυρό κόκκινο. Η περίοδος ανθοφορίας του ξεκινά τον Μάιο, οπότε και εμφανίζονται λευκά-ροζ άνθη, και την διαδέχεται η περίοδος καρποφορίας κατά τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο. Οι καρποί του, που ονομάζονται επίσης μύρτιλα, είναι εδώδιμοι, με ελαφρά ξινή γεύση. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες (πάνω από 30 οι οποίες δεν έχουν τις ίδιες ιδιότητες), δύο από τις οποίες συχνά συγχέονται μεταξύ τους: το Ευρωπαϊκό μπίλμπερι (bilberry) και το Αμερικάνικο μπλούμπερι (blueberry), με την κύρια διαφορά τους να βρίσκεται στο ότι το πρώτο είναι άγριο και το δεύτερο καλλιεργήσιμο

Άψυχη επικοινωνία!

epikoinonia

του Γιάννη Αραχωβίτη
Τα μάτια είναι η ψυχή του ανθρώπου. Αλλά στις μέρες μας σπανίως έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε. Γιατί όλοι, ακόμα και όταν σου μιλούν ζωντανά, κοιτάζουν (παίζουν με) το κινητό τους, το tablet κ.λ.π. Είμαστε 24 /7 «θαμμένοι» στα social media.
Οι εκφράσεις του προσώπου δείχνουν την έκπληξη, την αγωνία, το φόβο, την ευθυμία του ομιλητή , αλλά σήμερα αυτό απεικονίζεται με τις περίεργες «φατσούλες» τα emoticon.
Το φλερτ γίνεται με like. Τα λουλούδια είναι άοσμα, πλαστικά ή ηλεκτρονικά.
Σίγουρα η τεχνολογία διευκολύνει σε πολλά πράγματα τη ζωή μας. Όμως από την άλλη μεριά την απογυμνώνει από ζωντανό συναίσθημα, από πραγματικό σμίξιμο, από κοίταγμα στα μάτια, στην ψυχή του άλλου και από πραγματικό αγκάλιασμα. Ακόμα και όταν η οικογένεια καταφέρει να κάτσει στο οικογενειακό τραπέζι, τα μέλη δεν μιλούν μεταξύ τους γιατί ο καθένας στο ένα χέρι έχει το πιρούνι και με το άλλο στέλνει SMS.

Έμεινε με ικανότητα μνήμης 90' μετά από επίσκεψη σε οδοντίατρο!



Την σχεδόν απίστευτη ιστορία ενός 38χρονου Βρετανού φέρνει στο προσκήνιο μια σχετική δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση Neurocase.
Πριν από 10 χρόνια ο 38χρονος επισκέφθηκε τον οδοντίατρο για μια επέμβαση, η οποία κατέστρεψε τελικά την ζωή του. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης στο δόντι, και ενώ ο οδοντίατρος χρειάστηκε να του κάνει τοπική αναισθησία για να φτάσει στην ρίζα ενός δοντιού και να κάνει την δουλειά του, κάποιο νεύρο (υποθέτουν οι γιατροί ότι) πειράχτηκε με αποτέλεσμα ο 38χρονος να συνέλθει από την επέμβαση και να έχε απωλέσει την ικανότητα να δημιουργήσει νέες μνήμες!
 
Η ζημιά που υπέστη συγκλόνισε τον ιατρικό κόσμο και η περίπτωσή του παρομοιάστηκε με το σενάριο ταινιών, όπως το “Memento” και το “Groundhog Day”.

Για τη σημερινή ταλαιπωρία του ελληνικού λαού ποιοι φταίνε;


του θεολόγου Φαίδωνα Χριστοδουλάκη, – ΜΑ. Θεολογίας*

Ηθικό δίδαγμα ιστορικής προέλευσης: Για τη σημερινή ταλαιπωρία του ελληνικού λαού φταίνε αναμφισβήτητα όλοι εκείνοι οι πρόγονοί του, που σε Αλβανία, οχυρά Ρούπελ και Κρήτη, καθυστέρησαν τον Άξονα να πραγματοποιήσει το όραμα της «Ενωμένης Ευρώπης» κι εγκαίρως να μπουκάρει στην αχανή Ρωσία πριν εμφανιστεί ο στρατηγός Χειμώνας όπως έλεγε κι ο Μέγας Ναπολέων.

Οι μηχανοκίνητες ταξιαρχίες των Waffenss, αποτελούμενες από την ελίτ των Γερμανών, Δανών, Σουηδών, Ολλανδών, Φιλανδών, Τσεχοσλοβάκων, Εσθονών, Ουκρανών κτλ, έχασαν από το Κόκκινο στρατό λόγω ΚΥΡΙΩΣ κακού timing κι οι απόγονοί τους αυτό δεν το ξέχασαν ΠΟΤΕ.

Μωραίνει Κύριος...


Ο σχεδιασμός των ηλιθίων προδοτών.
...Πριν την απόλυτη ΠΡΟΔΟΣΙΑ η παράσταση της απόλυτης ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ.
Οι δωσίλογοι ταγματασφαλίτες προκάλεσαν έναν "στημένο" Εμφύλιο, για να "ξεπλυθούν", και ...τον έχασαν.
Να δούμε τώρα πώς θα "πλασάρουν" την προδοσία τους.
Μέσα στους αιώνες το σύστημα εξουσίας έχει έλθει πολλές φορές σε δύσκολη θέση, αλλά στο σημερινό "χάλι" δεν έχει βρεθεί ποτέ. Θεωρούμε ότι οι σημερινές συνθήκες είναι πρωτοφανείς για ένα ιστορικό "βάθος" χιλιάδων χρόνων. Τέτοιος "κατιμάς" στις υψηλές θέσεις εξουσίας δεν έχει βρεθεί ποτέ άλλοτε. Το παγκόσμιο σύστημα εξουσίας στην αμερικανική του εκδοχή στην κυριολεξία "σέρνεται". Έχει πέσει στα χέρια ηλιθίων και ανίκανων Κολεγιόπαιδων, οι οποίοι - αφού κατέλαβαν τις ανώτατες θέσεις εξουσίας υπό συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού -  καταστρέφουν τα πάντα ...Δεν είναι μόνον οι Κωστακογιωργακοαντωνάκηδες στην Ελλάδα ...Παντού υπάρχει πρόβλημα με το προσωπικό που στελεχώνει το σύστημα στις κορυφαίες θέσεις εξουσίας.

Άχρηστους ανθρώπους σαν τον Μπους, τη Χίλαρι, τον Τουσκ ή τον Γιούγκερ κάποτε η Ρώμη όχι μόνον δεν τους τοποθετούσε σε "θρόνους", αλλά τους βουτούσε στην πίσσα και τους έβαζε φωτιά, για να φωτίζει τους δρόμους της. Δεν έδινε ποτέ την εξουσία σε τόσο "μικρούς" ανθρώπους, ώστε αυτοί ν' αποφασίζουν για το μέλλον τού συστήματος. Ακόμα κι αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν φυσικοί απόγονοι των ισχυρών ανδρών της, δεν τους έδινε ποτέ εξουσία. Τους "πάρκαρε" σε λουτρά, σε πορνεία ή σε πάρκα να απολαμβάνουν έναν πολυτελή παρασιτισμό, αλλά δεν τους έβαζε ποτέ στα "σαλόνια" τής εξουσίας. Σ' ό,τι αφορούσε την εξουσία, ήταν απόλυτα αξιοκρατική, εφόσον σε αυτήν την αξία επένδυε τη διαιώνισή της ...Επένδυε τη θέλησή της να μπορεί να συνεχίσει να "παρκάρει" τους άχρηστους γόνους στα πάρκα και στα λουτρά.
Αυτήν την ασφαλή επιλογή τής Ρώμης οι σύγχρονοι "αυτοκράτορες" την αγνοούν. Θεωρώντας ότι παίζουν χωρίς "αντίπαλο", δεν διστάζουν να βάζουν ακόμα και τους κηπουρούς τους στους "θρόνους". Αυτό, το οποίο κάποτε έκαναν οι αυτοκράτορες με τα άλογά τους, για να "διδάξουν" τους συγχρόνους τους, οι σύγχρονοι "Νέρωνες" του συστήματος το κάνουν στην κυριολεξία και έχουν βάλει "φωτιά" στο σύστημα. Η απόδειξη των όσων λέμε είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους τού συστήματος να το "εκθέτουν" με τα λάθη τους.
Βλέπουμε να εκτελούνται λανθασμένες πολιτικές και να εγκαταλείπονται στην τύχη τους, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει ένας ορθός κεντρικός σχεδιασμός. Έβαλαν "φωτιά" στη Μέση Ανατολή και την άφησαν στην τύχη της, μόλις είδαν ότι δεν φέρνει το άμεσο αποτέλεσμα που τους βόλευε. Τη ζημιά στον σχεδιασμό τους αρνούνται να την καταμετρήσουν με την ίδια λογική που παραβλέπει τα "προβλήματά" της μια στρουθοκάμηλος. Τα ίδια κάνουν παντού. Παντού προχειρότητες αυτοδίδακτων "αυτοκρατόρων". Το ίδιο το σύστημα εμφανίζεται σήμερα να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τού εαυτού του. Καταστρέφει τα δικά του "όπλα" και τις δικές του μεθοδολογίες, και μάλιστα τις πιο επιτυχείς. Σε "στημένο" παιχνίδι κατορθώνει και "χάνει". Ούτε με "σκονάκια" δεν μπορεί να φέρει επιτυχή αποτελέσματα. Ακόμα κι όταν έχει έτοιμο και δοκιμασμένο ένα "σενάριο" και διαθέσιμους "πρωταγωνιστές" να "παίξουν" δεν μπορεί να το "τρέξει".

Τα παλικαράκια της φακής, η δραπέτευση του Χουντή και το “πραξικόπημα” του Νίκου Φίλη

Τα παλικαράκια της φακής, η δραπέτευση του Χουντή και το “πραξικόπημα” του Νίκου Φίλη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
Το μπόι των πολιτικών μετριέται στη φουρτούνα. Στην κρίση. Οταν όλα πηγαίνουν καλά, το επάγγελμα του πολιτικού είναι ίσως το… δεύτερο «επικερδέστερο» στον κόσμο. Το θέμα είναι τι γίνεται όταν όλα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά.
Αφορμή για τον προβληματισμό αυτόν έδωσαν τα όσα παρακολουθεί άφωνη η κοινή γνώμη. Ο Νίκος Χουντής, με μια θαρραλέα, όπως νομίσαμε αρχικά, κίνηση, αποφάσισε να παραιτηθεί διαφωνώντας με το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση. Σε μια πράξη συνέπειας που ταιριάζει σε έναν αριστερό, ο κ. Χουντής μάλιστα δεν παραιτήθηκε μόνο από τη θέση του υπουργού. Παραιτήθηκε και από βουλευτής.
Μετά μάθαμε ότι ο κ. Χουντής θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, διαδεχόμενος ως επιλαχών τον Μ. Γλέζο. Η συνείδησή του μέχρι εκεί φθάνει.

ΕΓΏ και ο ΚΟΣΜΟΣ (υπέρβαση του ζεύγους)




Ο άνθρωπος μόλις πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, αντίκρισε έκπληκτος έναν καινούργιο άγνωστο κόσμο. 
Ανάλογο συναίσθημα επικράτησε και στον άνθρωπο όταν βρέθηκε ξαφνικά, μετά την γέννησή του, μπροστά στο θαύμα της εκδήλωσης του κόσμου. 
Η εκδήλωση του όντος σε κόσμο είναι η αρχή της χωριστικότητας.  












Ο Έρωτας. Κοσμικής εμβέλειας φυσική πραγματικότητα, υπό την μορφή του νόμου της παγκόσμιας έλξης, εξειδικεύεται στην ζώσα ύλη με την μορφή του έρωτα. 
Η ερωτική λειτουργία σε όλα τα ήδη του ζωικού βασιλείου, εκδηλώνεται με την μορφή γενετήσιου ενστίκτου.
Στον άνθρωπο αποκτά εξιδανικευμένη μορφή, με πνευματικό περιεχόμενο σε ορισμένη κατηγορία καλιεργημένων ανθρώπων. 
Η φύση του έρωτα είναι αναμφισβήτητα ενωτική.
Η έννοια του έρωτα είναι σαφώς αντίθετη της 
χωριστικότητας, αποτελεί δε την αρχή της επιστροφής 
στην Ενότητα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα