Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΞΙΚΗ ΣΧΕΣΗ (Μέρος Β)


(Μέρος Α)


Φωτογραφία της Kate Minogianni.
Ο Φόβος της Απώλειας

Βλέπετε, οι τοξικές σχέσεις δεν είναι από την αρχή τοξικές… γίνονται σταδιακά τοξικές, με τον καιρό.

Ας πούμε ότι μια γυναίκα για πάρα πολύ καιρό θέλει έναν συγκεκριμένο τύπο άντρα, και στη συνέχεια ξεκινά μια σχέση με έναν άντρα που ταιριάζει σε αυτή την ποιότητα ή την περιγραφή. Ίσως ήθελε έναν πλούσιο άντρα ή ένα πραγματικά αρρενωπό ή έναν ωραίο άνδρα ή έναν έξυπνο, επιτυχημένο άντρα ή έναν καλλιτεχνικό τύπο ή έναν διάσημο άνδρα ή οτιδήποτε άλλο.

Ξεκινά μια σχέση με αυτόν τον άντρα και λέει: «Θαυμάσια, αυτός είναι ο τύπος του ατόμου που ήθελα και τώρα τον έχω». Έτσι, σε κάποιο επίπεδο, αισθάνεται ότι έχει κάτι πολύτιμο μόνο επειδή έχει (ή δυνητικά έχει) μια σχέση με αυτόν τον τύπο ατόμου που εκτιμά, αντί να αξιολογεί αποκλειστικά τη σχέση από το πώς αισθάνεται την κάθε στιγμή όταν είναι μαζί με αυτόν τον άντρα.

Έτσι τα πράγματα ξεκινούν και αυτή είναι όλο χαρά που είναι με αυτόν που έχει τα χαρακτηριστικά (ή τις πολλαπλές ιδιότητες) που ήθελε ... είναι ενθουσιασμένη που είναι μαζί του και η σχέση είναι καλή.

Στη συνέχεια, σε κάποιο σημείο, η διάθεση αλλάζει από καλή σε δυσάρεστη. Τις περισσότερες φορές είναι κάποια σύγκρουση ή σκληρή κριτική από το σύντροφό σας που δεν προκαλέσατε ή που δεν σκεφτήκατε καν ότι θα μπορούσε να ερμηνευθεί αρνητικά κατ’ αρχήν.
Μέσα στο μυαλό σας, σκέφτεστε: «Τα πράγματα ήταν τόσο καλά ... δεν υπάρχει πρόβλημα εδώ... είναι μόνο μια παρεξήγηση».

Προσπαθείτε λοιπόν να κάνετε ότι μπορείτε για να ηρεμήσετε την κατάσταση και να ξεφύγετε από όλο αυτό. Τα πράγματα γίνονται πάλι καλά στο μεγαλύτερο μέρος ... αλλά, όλο και περισσότερο, παρατηρείτε ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται (χωρίς πρόκληση από την πλευρά σας) και όλο και περισσότερο τα σχόλιά του προς εσάς εμπεριέχουν προσβολές, υποτιμήσεις ή μειώσεις για τα πράγματα που εκτιμάτε ή απολαμβάνετε.

Εδώ είναι το κλειδί:

ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΞΙΚΗ ΣΧΕΣΗ (Μέρος Α)

Φωτογραφία της Kate Minogianni.


Είμαι σε μια σχέση εδώ και δύο χρόνια. Ξεκινήσαμε υπέροχα. Ήταν προσεκτικός, γλυκός, με φρόντιζε και ένιωθα ότι πετούσα στα σύννεφα μαζί του. Ωστόσο, κοιτώντας πίσω μπορώ να δω ότι μετά από 3 μήνες, η δυναμική της σχέσης άρχισε να αλλάζει και άρχισα κι εγώ να αλλάζω. Άρχισε να με υποτιμά, να γίνεται συναισθηματικά ψυχρός ή να θυμώνει πραγματικά κάποιες φορές... Αυτά δεν συνέβαιναν σε υπερβολικό βαθμό ή έξω από το συνηθισμένο και το άφηνα έτσι, χωρίς να δώσω ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το μόνο που ήθελα ήταν απλά η σχέση να γίνει πάλι αρμονική.
Τώρα, μετά από 2 χρόνια στη σχέση, αρχίζω να αναρωτιέμαι αν είμαι σε μια τοξική σχέση. Για μεγάλο χρονικό διάστημα αισθάνομαι ότι πρέπει να είμαι υπερβολικά προσεκτική όταν είμαι κοντά του... Φοβάμαι να πω ή να κάνω το λάθος πράγμα όταν είμαι μαζί του, γιατί ποτέ δεν ξέρω τι θα προκαλέσει το θυμό του ή σκληρή κριτική.
Από την άλλη πλευρά, όμως, όταν τα πράγματα είναι καλά, είναι πραγματικά καλά. Η σεξουαλική μας χημεία είναι καταπληκτική, ποτέ δεν έχω δεθεί με έναν άντρα με τον τρόπο που έχω δεθεί μαζί του και όταν είναι ευχαριστημένος μαζί μου αισθάνομαι σαν να είμαι στα σύννεφα. Τον αγαπώ πάρα πολύ και παρά τους αρνητικούς τρόπους με τους οποίους ενεργεί μερικές φορές, πιστεύω ότι με αγαπά πάρα πολύ. Είναι πάντα πιστός σε μένα, πληρώνει όλους τους λογαριασμούς μου και ζούμε μαζί τώρα.
Αισθάνομαι τόσο αντιφατικά: Είμαι σε μια τοξική σχέση; Είναι δυνατή η αποκατάσταση των τοξικών σχέσεων; Είναι αυτό που βιώνω φυσιολογικό σε μια σχέση κάποιες φορές;
Οι τοξικές σχέσεις είναι δύσκολες επειδή δεν είναι ποτέ ξεκάθαρες, μαύρες ή άσπρες περιπτώσεις πραγμάτων που είναι "άσχημα". Δεν θα είχατε εσωτερική σύγκρουση αν δεν υπήρχε ένα μίγμα καλών και κακών στην τρέχουσα σχέση σας.
Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με το αν είστε ή όχι σε μια τοξική σχέση, πώς οι άνθρωποι καταλήγουν σε τοξικές σχέσεις κατ’ αρχήν, και σε επόμενο άρθρο πώς να διορθώσετε μια τοξική σχέση.
"Είμαι σε μια τοξική σχέση;"

Σούφι: Τα μυστικιστικά τάγματα του Ισλάμ


"... Ο άνθρωπος του Θεού γίνεται με την Αλήθεια σοφός.
Ο άνθρωπος του Θεού δεν μαθαίνει από τα βιβλία.
Ο άνθρωπος του Θεού είναι πέρα από απιστία και πίστη.
Για τον άνθρωπο του Θεού, το ορθό και το λάθος είναι ίδιο..."


ΤΑ λόγια αυτά του μεγάλου «σούφι» δασκάλου Τζελαλουντίν Ρουμί περιέχουν κάποιες από τις βασικές αρχές του σουφισμού. Ο σουφισμός, με μια απλοϊκή προσέγγιση, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια κίνηση θρησκευτικού μοναχισμού στον χώρο του Ισλάμ. Στην πραγματικότητα όμως αποτελεί ένα ιδεολογικό και φιλοσοφικό κίνημα βαθύτατα επηρεασμένο από τη χριστιανική θρησκεία, την ινδική φιλοσοφία, τον Βουδισμό και άλλα πολιτιστικά και ιδεολογικά ρεύματα.


Ο σουφισμός είναι η εσωτερική φιλοσοφία του Ισλάμ. Μέσα από τη σουφική παράδοση εκφράσθηκε ο ισλαμικός μυστικισμός. Οι ίδιοι οι σούφι δάσκαλοι αποκαλούν τον σουφισμό με ένα συνοπτικό όρο ως «αντίληψη της θείας πραγματικότητας», ενώ οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται Ελ αλ-Χακ «οπαδοί του πραγματικού».


Από τα πρώτα χρόνια επικράτησης της ισλαμικής θρησκείας και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Μωάμεθ τάχθηκε εναντίον του μοναχικού βίου, παρατηρείται μια στροφή πολλών μουσουλμάνων προς την ασκητική ζωή, σαφώς επηρεασμένων από τους αντίστοιχους χριστιανούς ασκητές. Οι πρώτοι μουσουλμάνοι ασκητές εμφανίσθηκαν στις αρχές του 8ου αιώνα μ.Χ. στη Συρία, στη Μεσοποταμία και στην Περσία.


Οι διδασκαλίες του Κορανίου περί Μέλλουσας Κρίσης και Κόλασης, στις φλόγες της οποίας θα βασανισθούν αυτοί που δεν υπακούουν στις εντολές του Θεού, παρακινούν τους πρώτους σούφι να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια. Στην αρχή ζουν μεμονωμένοι, ενώ αργότερα συνδέονται, δημιουργώντας τις πρώτες κοινότητες.


Το χαρακτηριστικό της αρχικής αυτής περιόδου είναι ότι το ασκητικό στοιχείο υπερτερεί έναντι του μυστικιστικού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το πνεύμα του ασκητισμού, επηρεασμένο από τη χριστιανική ηθική, ήλθε σε πλήρη αντίθεση με το ενεργητικό και ευδαιμονικό πνεύμα του Ισλάμ. Η νέα θρησκεία, όπως τη δίδαξε ο Μωάμεθ, καταδίκαζε την αυστηρότητα της μοναχικής ζωής και καλούσε τον λαό σε ιερό πόλεμο εναντίον των απίστων. Ο ίδιος ο προφήτης με τη ζωή του αποτελεί ένα παράδειγμα κοσμικότητας, καθώς έκανε γάμους και απέκτησε παιδιά. Σταδιακά όμως και μετά από εξωγενείς επιρροές, επέρχεται μια ουσιαστική μετεξέλιξη στο κίνημα των σούφι.


Στη Συρία, και γενικότερα στις ανατολικές επαρχίες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η διάδοση της ισλαμικής θρησκείας ήταν πιο εύκολη για τους εκεί πληθυσμούς. Την ίδια εποχή, πλήθος αιρέσεων είχε εμφανισθεί και είχε βρει υποστηρικτές στους χριστιανικούς πληθυσμούς των περιοχών αυτών, με κυριότερη την αίρεση του Αρείου, ο οποίος αρνήθηκε τη θεία υπόσταση του Ιησού Χριστού. Ο Άρειος γεννήθηκε στη Λιβύη, ήταν σημιτικής καταγωγής και γνώστης της ελληνικής φιλοσοφίας.


Πολλοί μελετητές θεωρούν τον Άρειο πρόδρομο του Μωάμεθ και πιστεύουν ότι ο αρειανισμός προλείανε το έδαφος για τη διάδοση του Ισλάμ. Είναι αξιοσημείωτο ότι στην αρχή της διάδοσής του, πολλοί χριστιανοί, ακόμη και μεγάλοι δάσκαλοι όπως ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός, θεωρούσαν το Ισλάμ ως μια ακόμη αίρεση.

Οι άνδρες διαλέγουν τις γυναίκες σε κλάσμα δευτερολέπτου!


pairΈνα κλάσμα του δευτερολέπτου είναι αρκετό για να αποφασίσει ένας άνδρας αν τον ελκύει μια γυναίκα. Ωστόσο ας μη βιαστούμε να χαρακτηρίσουμε τους άνδρες «ρηχούς», αφού, όπως δείχνει μια νέα μελέτη, είναι γενετικώς προγραμματισμένοι να φέρονται με αυτόν τον τρόπο.
Η «πανάρχαια» γενετική κληρονομιά οδηγεί τους άνδρες προς τις ελκυστικές γυναίκες, καθώς υποσυνείδητα σκέφτονται ότι είναι γόνιμες και κατάλληλες για τη διαιώνιση του είδους
Οι άνδρες κάνουν τόσο γρήγορα την επιλογή της υποψήφιας συντρόφου τους με βάση την εξωτερική εμφάνισή της επειδή η «πανάρχαιη» γενετική κληρονομιά τους τούς οδηγεί προς τις ελκυστικές γυναίκες, υποστηρίζουν ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Άμστερνταμ στην Ολλανδία και του Κεντ στη Βρετανία.
Σύμφωνα με τη μελέτη, όταν ένας άνδρας βλέπει μια γυναίκα με ελκυστικό πρόσωπο, το ένστικτο της επιβίωσης τον οδηγεί στο να σκεφτεί υποσυνείδητα ότι η γυναίκα αυτή είναι γόνιμη και κατάλληλη για τη διαιώνιση του είδους.
Αντιθέτως οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματά τους για έναν άνδρα, αφού είναι πιο αναλυτικές και «ζυγίζουν» τα υπέρ και τα κατά του. Υποσυνείδητα οι γυναίκες σκέφτονται κυρίως αν θα είναι ένας πιστός σύντροφος που θα τους παρέχει τα απαραίτητα- και η συγκεκριμένη διεργασία είναι αυτόματη και γίνεται στο πλαίσιο του ενστίκτου επιβίωσης.

Φρανσουά Ντιβαλιέ. Ο γιατρός που έγινε αδίστακτος δικτάτορας και έλεγε ότι σκότωσε τον Κένεντυ με βουντού! Δημιούργησε τα «SS της Αϊτής» που ξερίζωναν καρδιές και έβγαζαν τα μάτια των αντιφρονούντων ...


Φρανσουά Ντιβαλιέ και ο γιος του Ζαν Κλοντ. Δύο από τους πιο αιμοσταγείς δυνάστες του σύγχρονου πολιτισμού.
Για 29 χρόνια σκόρπισαν το θάνατο σε περίπου 100 χιλιάδες πολίτες της Αϊτής, μιμήθηκαν τακτικές του Χίτλερ, καταπάτησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, έκαναν κουρελόχαρτο το σύνταγμα και καταλήστεψαν τον οικονομικό πλούτο της χώρας.
Με τις αιμοσταγείς μεθόδους τους μετέτρεψαν μια πολλά υποσχόμενη χώρα σε ένα από τα φτωχότερα έθνη στον κόσμο.
Duvalier-vi
Ο Papa Doc  κάνει βουντού στον Κένεντι!
Ο Φρανσουά Ντιβαλιέ ήταν ένας ικανότατος γιατρός. Οι ασθενείς του τον φώναζαν Papa Doc. Το 1943 συνεργάστηκε σε πρόγραμμα των ΗΠΑ για την καταπολέμηση δερματικών ασθενειών.
Μέχρι το 1956 ανέβηκε σταθερά σε διάφορες κυβερνητικές θέσεις και έγινε υπουργός υγείας.
Ασκούσε χρόνια την ιατρική, αλλά αντί να παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις, μυήθηκε για τα καλά στη μαγεία και τα βουντού.
Όταν οι σχέσεις της Αϊτής με τις ΗΠΑ διακόπηκαν, έλεγε ότι σκότωσε τον Κένεντι καρφώνοντας βελόνες σε ένα κέρινο ομοίωμά του!
Ο «πρόεδρος»
Οι ισχυρές σχέσεις που είχε αναπτύξει με τον στρατό τον έφεραν στην εξουσία το 1957. Με τη βοήθεια των όπλων εκλέχθηκε πρόεδρος για έξι χρόνια. Υποσχέθηκε το τέλος της ξενοκρατίας και την οικονομική ανάκαμψη με διανομή του πλούτου στον μαύρο πληθυσμό.
Το 1958 μετά από αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του, άλλαξε τακτική και έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Η εκταφή της σορού του Σαλβαδόρ Νταλί και άλλες μακάβριες ιστορίες

Η εκταφή της σορού του Σαλβαδόρ Νταλί και άλλες μακάβριες ιστορίες
Υπάρχει κάτι μακάβριο σε αυτές τις διαδικασίες, αλλά ταυτόχρονα καθαρτικό. Μια αναζήτηση εξιλέωσης, ίσως μια ακόμα προσπάθεια πως το τέλος ποτέ δεν ήρθε ή πως αποθανών ήταν ήρωας. Αλλά και πιο προσωπικές ιστορίες, όπως η αναζήτηση μιας κόρης αγνώστου πατρός και φυσικά το κληρονομικό της δικαίωμα. Όπως και να έχει οι περιπτώσεις εκταφής προσώπων της ιστορίας από τη στιγμή που η επιστήμη έχει τόσο προχωρήσει δεν είναι και τόσο σπάνιες.

Σαλβαδόρ Νταλί

ΝΤΑΛΙ

 

Ο μεγαλοφυής σουρεαλιστής ζωγράφος Σαλβαδόρ Νταλί εξακολουθεί και μετά θάνατον να απασχολεί και να σκανδαλίζει τη δημόσια γνώμη, όπως μέσα στη μεγαλομανία του κι ο ίδιος διατεινόταν πως είναι "αθάνατος". Τριάντα χρόνια μετά την αποδημία του στην άλλη ζωή, δικαστήριο της Μαδρίτης στις 26 Ιουνίου του 2017, αποφάσισε πως η σορός του θα πρέπει να εκταφεί και να συγκριθεί το γενετικό υλικό του με αυτό της Πιλάρ Άβελ ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως είναι η κόρη του, όπως αυτή διατείνεται.
Όμως είναι αυτό δυνατόν; Γιατί όπως υποστηρίζει στην εφημερίδα La Vangiardia ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Ναρσίς Μπαρνταλέτ, που είχε διευθύνει τις εργασίες για να βαλσαμωθεί η σορός του Νταλί στην κατοικία του στο Τόρρε Γκαλατέα του Φιγκέρες, "μπορεί να έχει καταστραφεί η γενετική του δομή" λόγω των υλικών που είχαν χρησιμοποιηθεί με βάση τη φορμόλη και συνεπώς να αποβεί άκαρπη η όλη εκταφή.
Όπως τονίζεται στην εφημερίδα, ο Νταλί είχε βαλσαμωθεί, χωρίς να αφαιρεθούν τα εσωτερικά όργανα και τα σπλάχνα από το σώμα του, ακολούθως προς τη μέθοδο της ενδοαρτηριακής έγχυσης, μέσω του μηρού, οκτώ λίτρων υγρού με βάση τη φορμόλη, το οποίο διαχύθηκε σε όλα τα τριχοειδή αγγεία του σώματος εξασφαλίζοντας τη συντήρησή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ο διάσημος σουρεαλιστής ζωγράφος πέθανε σε ηλικία 84 ετών στις 24 Ιανουαρίου 1989 σε νοσοκομείο του Φιγκέρας, έχοντας βιώσει μια πολυτάραχη και έντονη ζωή. Βαθύπλουτος, αλλά σε κακή ψυχολογική κατάσταση, πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια της ζωής του κλεισμένος στον πύργο του στο Πουμπόλ, περιστοιχισμένος από νοσηλεύτριες και γραμματείς.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ


Γειά σας φίλοι μου, σήμερα θα δώσουμε μια πρακτική για την αναπτυξη αυτοσυνείδησης στη καθημερινότητα μας!


Σε μια συζήτηση με φίλους ανέπτυξα ένα παράδειγμα για  τηνενέργεια των χρημάτων χωρίς να τους το έχω πει!

Τους έφερα ένα μπολ με νερό, και τους είπα να μεταφέρει ο καθένας με το δεξι του χέρι την ενέργεια που θα ήθελε να προσφέρει, αν ήξερε οτι όλοι μετά, μαζί και αυτός, θα πίναμε από το μπολ!

Οι δύο μετέφεραν θετική ενέργεια, ένας την δόνηση της θεραπείας και ένας την δόνηση της κάθαρσης , εγώ μια ευλογία αρμονίας με τα Θεία.

""Ακριβώς αυτό που κάναμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνετε κάθε φορά που προσφέρετε την ενέργεια ... ακόμα και στην ενέργεια που λέτε λεφτά!""

Όλο το σύστημα θα μπορεί να αλλάξει με τη δική μας προσφορά!

Είναι ένα θέμα που πολλοί άνθρωποι δεν είναι συνειδητοί !

Κάθε φορά που δίνεται χρήματα... παρατηρείστε τον εαυτό σας...
Τα προσφέρετε με τη καρδιά σας?... τις περισσότερες φορές δυσανασχετειτε..

¨Ολο το ενεργειακό σύστημα των χρημάτων, όπως έχω γράψει στην ανάρτηση στο μπλοκ μου με τίτλο " το αόρατο χρήμα", είναι η δική μας ενέργεια που αποτυπώνεται πάνω στα χαρτονομίσματα...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...


ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ...


 ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ,

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ,

 ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΓΩ  ΣΟΥ,

 ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ,

ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ,

ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΟΥ,   ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥΣ,

 ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΟ,

 ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ,

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

Φωτογραφία του Nicos Kastanias.


Για να υλοποιηθεί μια σκέψη, εξαρτάται από την ένταση της επιθυμίας, δηλαδή κατά πόσο πολύ θέλουμε να συμβεί αυτό που επιδιώκουμε. Το πως θα επιτευχθεί, ξεφεύγει από τις δικές μας δυνατότητες και εξαρτάται από τις συμπαντικές διαδικασίες καθώς και από την ένταση που αυτές επηρεάζονται από την δική μας πίστη.
Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε και πως να το ζητήσουμε από την κοσμική νοημοσύνη, χωρίς να αγχωνόμαστε αν θα συμβεί και πότε θα συμβεί. Το να βάζουμε ένα στόχο αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσουμε ψηλά την διάθεση και το ηθικό μας. Αν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε και αποφεύγουμε να εστιάζουμε την σκέψη μας σε υλικές επιθυμίες και σε αυτά που νομίζουμε πως μας λείπουν, τότε θα αποφύγουμε να βιώνουμε αγχωτικές καταστάσεις.
Η συστηματική φόρτιση του εγκεφάλου με θετικές σκέψεις και επιθυμίες και η παράκληση στη θεότητα για ικανοποίηση τους, εντάσσεται στην έννοια της προσευχής, η οποία κατά την άποψη των θρησκειών, ακούγεται από τον θεό και ο θεός ανταποκρίνεται στις παρακλήσεις των πιστών.

Περίανδρος ο Κορίνθιος (668 π.Χ. – 584 π.Χ.)



Ο Περίανδρος, ο τύραννος της Κορίνθου έστειλε κάποτε στον Θρασύβουλο [τύραννο της Μιλήτου] έναν κήρυκά του και γύρευε να μάθει με ποια πολιτική θα διαχειριζόταν ασφαλέστατα τα πράγματα της πόλης και κάλλιστα θα τη διαφέντευε.
Ο Θρασύβουλος, λοιπόν, έβγαλε τον απεσταλμένο του Περιάνδρου έξω από την πόλη, τον έμπασε σ’ ένα χωράφι σπαρμένο και μαζί του περνούσε ανάμεσα από τα στάχυα, ρωτώντας κι εξετάζοντας τον κήρυκα εξαρχής ποιος λόγος τον έφερε από την Κόρινθο, ενώ ταυτόχρονα έκοβε, κάθε φορά που έβλεπε ένα στάχυ να ξεπερνά τα αλλά, και αποκεφαλίζοντάς το το έριχνε χάμω, ώσπου μ’ αυτό τον τρόπο κατέστρεψε τα πιο ψηλά και τα πιο ωραία στάχυα του χωραφιού. Κι αφού πέρασε από άκρου σ’ άκρο το χωράφι, δίχως να δώσει καμία άλλη συμβουλή, στέλνει πίσω τον κήρυκα.

Αρχαίες ανακαλύψεις ~ Θανάσιμες Μηχανές του Αρχαίου Κόσμου - History Channel (Βίντεο)



Σχεδόν όλη η τεχνολογία του πλανήτη σήμερα έχει τις ρίζες της σε εφευρέσεις με ένα σκοπό: Τον πόλεμο. Τα πιο πολλά θανατηφόρα όπλα, έχουν ρίζες στους εφευρέτες του Αρχαίου Κόσμου.

Σε ένα κόσμο όπου ο θάνατος ήταν συνηθισμένος, οι μηχανές του θανάτου γινόταν όλο και πιο εκλεπτυσμένες: Υπήρχαν φούρνοι που έψηναν ζωντανά τα θύματα & μηχανές αποκεφαλισμού που έδιναν τέλος στη ζωή ακαριαία. Επίσης...

-Ελέπολις, οι τρομακτικοί "ουρανοξύστες" των αρχαίων Μακεδόνων, από τα μεγαλύτερα κινούμενα οχήματα που χτίστηκαν ποτέ.

-Η τρομερή μυστηριώδης Ελληνική Φωτιά (Υγρόν Πυρ), σε χειροβομβίδες-προδρόμους της βόμβας μολότωφ...


Αυτή είναι η ιστορία των Θανάσιμων Μηχανών των αρχαίων κόσμων.

Νέα έρευνα βρίσκει ότι η γιόγκα και ο διαλογισμός κυριολεκτικά “επισκευάζουν” το DNA σας για την εξάλειψη της νόσου και της κατάθλιψης

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα έρευνα βρίσκει ότι η γιόγκα και ο διαλογισμός κυριολεκτικά “επισκευάζουν” το DNA σας για την εξάλειψη της νόσου και της κατάθλιψης

Είναι γνωστό ότι δραστηριότητες εξισορρόπησης όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός προσφέρονται για την ικανότητά τους να προάγουν την αίσθηση της ευημερίας και να μειώνουν το άγχος, αλλά προσφέρουν μόνο αυτό;

Ενώ αυτές οι ασκήσεις είναι γνωστές ως σπουδαίοι τρόποι χαλάρωσης, νέα έρευνα δείχνει ότι τα οφέλη τους εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την εφήμερη ανακούφιση μυαλού και σώματος. Στην πραγματικότητα, αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να επιφέρουν φυσικές αλλαγές στο μοριακό επίπεδο.
Μια πρόσφατη μελέτη με επικεφαλής επιστήμονες του πανεπιστημίου του Coventry και του Πανεπιστημίου Radboud έδειξε ότι μπορούν να μετατρέψουν τις μοριακές αντιδράσεις στο DNA σας που προκαλούν ασθένειες και κατάθλιψη.
Η επικεφαλής ερευνητής της μελέτης Ivana Buric, από το Εργαστήριο Brain, Belief and Behaviour Lab στο Κέντρο Ψυχολογίας, Συμπεριφοράς και Επιτεύξεως του Πανεπιστημίου του Coventry σχολίασε: «Αυτές οι δραστηριότητες αφήνουν αυτό που ονομάζουμε μοριακή υπογραφή στα κύτταρά μας, το οποίο αντιστρέφει την επίδραση του άγχους που θα είχε στο σώμα μεταβάλλοντας τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται τα γονίδιά μας. Με απλά λόγια, οι ΜΒΙ [παρεμβάσεις μυαλού-σώματος] αναγκάζουν τον εγκέφαλο να κατευθύνει τις διεργασίες DNA μας σε ένα μονοπάτι που βελτιώνει την ευημερία μας».
Η Buric σημείωσε επίσης ότι εκατομμύρια άνθρωποι αποκομίζουν ήδη τα οφέλη των ασκήσεων όπως η γιόγκα και το Τάι Τσι, χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο πραγματικά επωφελείς είναι αυτές οι δραστηριότητες για το σώμα τους. Η Buric δηλώνει ότι, ενώ πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερες μελέτες για να εξακριβωθεί πλήρως το περιεχόμενο της παρέμβασης του νου και του σώματος, πιστεύει ότι η έρευνά τους αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο για τις μελλοντικές ερευνητικές προσπάθειες.

Η προηγμένη πυξίδα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Κυκλαδίτες του 4000 π.Χ


ΠΥΞΙΔΑ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η κεραμική αποτελεί για τη ζωή των αρχαίων Κυκλαδιτών μια από τις πλουσιότερες πηγές γνώσης. Τα περισσότερα αγγεία και σκεύη καθημερινής χρήσης ήταν πήλινα και τα πιο συνηθισμένα σχήματα ήταν πυξίδες ("κουτάκια" για κοσμήματα), κρατηρίσκοι, αρύβαλλοι, ασκοί, κωνικά κύπελλα, κύλικες κλπ. Μεταξύ αυτών ήταν και τα τηγανόσχημα σκεύη που ονομάστηκαν έτσι λόγω του σχήματος τους που θυμίζει τηγάνι.





 Χρονολογούνται στην Πρωτοκυκλαδική Ι ή ΙΙ και η απεικόνιση ήταν συνήθως εμπνευσμένη από τον κόσμο της θάλασσας με αστερίες, κύματα (σπείρες), ήλιο κλπ. Λιγοστές είναι οι πληροφορίες για τις επιστημονικές γνώσεις τού κυκλαδικού πολιτισμού, γιατί, όπως λένε οι αρχαιολόγοι, δεν υπάρχουν γραπτά στοιχεία.  Για τα -άγνωστης λειτουργικότητας- τηγανόσχημα αγγεία, που ονομάστηκαν έτσι, γιατί θυμίζουν τηγάνια, η κρατούσα αρχαιολογική άποψη είναι, ότι ίσως τους έβαζαν νερό και τα έκαναν καθρέπτη στον Ήλιο ή ότι τα γέμιζαν με θαλασσινό νερό, τα άφηναν στον Ήλιο κι έφτιαχναν αλάτι. Παρατηρώντας προσεκτικά όμως, τις γραμμές, που είναι χαραγμένες σε τηγανόσχημο τού Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, διαφαίνεται, ότι η χρήση του ήταν τελείως διαφορετική από αυτή, που πιστεύουν οι αρχαιολόγοι. Αυτά, που είναι χαραγμένα πάνω του, δεν είναι απλές διακοσμητικές χαρακιές, αλλά αποτυπώνουν γεωγραφικές συντεταγμένες τής περιοχής των Κυκλάδων, οπότε, όπως θα εξετάσουμε παρακάτω, χρησιμοποιούταν σαν πυξίδα. 


Ας δούμε πώς σύμφωνα με τον κ. Λούη Ρούσσο, λαογράφο και κάτοικο της Σύρου:

ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΩΠΟ ΣΑΣ!


ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Υπάρχουν άνδρες που έχουν ευαισθησία στους γλουτούς της γυναίκας. Αυτή είναι η περιοχή του σώματος που τους τραβάει περισσότερο. Ασφαλώς το στήθος, όπως και το πρόσωπο έχουν μια σαφή υπεροχή στις οφθαλμολαγνικές προτιμήσεις των ανδρών. Παίζουν, όμως, και τα δύο καρπούζια στα οπίσθια, όπως σ’ ένα ισχυρό ποσοστό οι γάμπες, που στον εγκέφαλο του άνδρα δίνουν το μήνυμα της δύναμης, της υγείας, της αρμονίας της γυναίκας.

Μια στιγμή. Το θέμα δεν είναι σεξουαλικό. Το ότι, δηλαδή, ο πισινός σε πολλούς άνδρες προκαλεί την ερωτική φαντασίωση. Είναι και θέμα υγείας, όχι μόνον αισθητικής.

Ο Αδάμ και η Εύα δεν είχαν καρέκλα. Ούτε οι απόγονοί τους δούλευαν για πολλές ώρες στο γραφείο. Δεν έκαναν καν καθιστική ζωή. Ο Θεός τοποθέτησε την τρύπα για ξεφόρτωμα, για την αφόδευση, σ’ εκείνο το μέρος, που αιώνες μετά τη δημιουργία ο μαλάκας ο άνθρωπος το κακομεταχειρίζεται. Όχι, βρε μαλάκα, να στήνεσαι με τις ώρες κάθε ημέρα επάνω στην τρύπα και να τη στουπώνεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα