Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Όταν απαρνιέσαι, απλώς καταπιέζεις…

Φωτογραφία: Όταν απαρνιέσαι κάτι, πιέζεις τον εαυτό σου να εγκαταλείψει πράγματα. Και όποτε κάνεις οτιδήποτε με πίεση, στην πραγματικότητα δεν εγκαταλείπεις τίποτα. Αυτό που απαρνιέσαι, πηγαίνει βαθύτερα μέσα σου, στο ασυνείδητό σου. Γίνεται μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι ήταν προηγουμένως.
 Τώρα θα προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια με διαφορετικούς τρόπους, με διαφορετική περιβολή, με διαφορετικές μάσκες – και μπορεί να μην είσαι καν σε θέση να αναγνωρίσεις πως είναι το ίδιο πράγμα που απαρνιέσαι. Είναι βέβαιο όμως ότι θα εμφανιστεί – και μάλιστα με ένταση.
 Εσύ του έχεις δώσει αυτή την ένταση, πιέζοντάς το, σπρώχνοντάς το μέσα στο ασυνείδητο. Όταν πιέζεις κάτι, το δυναμώνεις και το κάνεις έναν εχθρό κρυμμένο μέσα σου – βαθιά μέσα στο σκοτάδι – οπότε γίνεσαι πιο ευάλωτος σ΄ αυτό.
 Όταν βρισκόταν στο φως, ήσουν λιγότερο ευάλωτος. Όταν απαρνιέσαι, απλώς καταπιέζεις…
 OSHO – Βιβλίο: Λόγια ενός ανθρώπου πέρα από τις λέξεις

Όταν απαρνιέσαι κάτι, πιέζεις τον εαυτό σου να εγκαταλείψει πράγματα. Και όποτε κάνεις οτιδήποτε με πίεση, στην πραγματικότητα δεν εγκαταλείπεις τίποτα. 

Αυτό που απαρνιέσαι, πηγαίνει βαθύτερα μέσα σου, στο ασυνείδητό σου. Γίνεται μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι ήταν προηγουμένως.

Γιατί είσαστε εδώ;

Φωτογραφία: Γιατί είσαστε εδώ;
Επτά διαφορετικοί καρμικοί δρόμοι και αποστολές που αναλαμβάνουν οι ψυχές για να εμπλουτιστούν σε εμπειρίες, να εξισορροπήσουν το κάρμα τους και να ανυψώσουν τη δόνησή τους. Ο ένας δρόμος δεν είναι πιο αληθινός ή αγνός από τον άλλο. Κάποιοι είναι μακρύτεροι και πιο επίπονοι, αλλά οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο ένας δρόμος χρησιμοποιεί περισσότερη τεχνική, ο άλλος ευθύνη, ο τρίτος τελετουργικό, ο τέταρτος αυτοθυσία, κτλ. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν κάποια στιγμή στην απελευθέρωση.
Οι επτά καρμικοί δρόμοι
1.Απουσία δρόμου
Όσοι βρίσκονται σ’ αυτό το δρόμο πρέπει να καταλάβουν μέσω της εμπειρίας και του πόνου τι αξίζει και τι όχι. Είναι επικριτικοί, τα βλέπουν όλα εγωκεντρικά και εγωιστικά, και δυσκολεύονται να διακρίνουν τι επιφέρει αρμονία και τι δυσαρμονία. Τούς λείπει η ισορροπία και αρνούνται να δεχτούν τις ευθύνες τους. Πέφτουν εύκολα θύμα της δίψας για εξουσία.
2. Αρχικός δρόμος
Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο υπεύθυνοι, αλλά τα περιμένουν όλα έτοιμα. Θέλουν να γίνονται όλα με το δικό τους τρόπο, είναι υλιστές και το ζητούμενό τους είναι οι υλικές απολαύσεις. Τα ενδιαφέροντά τους, πέρα από αυτά που δεν μπορούν να αγγίξουν, να φάνε ή να απολαύσουν είναι περιορισμένα.
3. Μέσος δρόμος
Αυτοί που βρίσκονται σ’ αυτό το δρόμο αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μια άλλη πραγματικότητα. Μπορεί να ενδιαφερθούν για πνευματικά θέματα, αλλά τείνουν να σκέφτονται δογματικά. Αν και είναι λιγότερο επικεντρωμένοι στον εαυτό τους, παραμένουν πολύ υλιστές και λάτρεις των απολαύσεων.
4. Ισορροπημένος δρόμος
Όσοι βρίσκονται σ’ αυτό το δρόμο έχουν επίγνωση του κάρμα και σχεδιάζουν προσεκτικά τις πράξεις τους αφού έχουν συνείδηση των επιπτώσεών τους. Αρχίζουν να κατανοούν τι είναι ανιδιοτελής αγάπη και προσπαθούν να αποκοπούν από τις συνηθισμένες αυταπάτες περί πραγματικότητας. Αρχίζουν να αναγνωρίζουν ότι είναι δυνατόν να βιώνει κανείς τη ζωή σαν ένας εχθρικός διαχωρισμός ή μια ήρεμη ενότητα. Αυτοί που βρίσκονται στον ισορροπημένο δρόμο δεν καταπιέζουν τις έμφυτες ανάγκες τους και απέχουν από τις υπερβολές.
5. Αρμoνικός δρόμος
Αυτοί οι άνθρωποι απαιτούν η ζωή τους να είναι σε αρμονία με τις εσωτερικές τους πεποιθήσεις. Ζουν την πνευματική και προσωπική τους φιλοσοφία. Αρχίζουν να βάζουν την ανιδιοτελή αγάπη και την αποδοχή σε πράξη και έχουν σταματήσει να ρίχνουν τις ευθύνες στους άλλους και να τούς κρίνουν. Δέχονται τα πράγματα όπως είναι και έχουν αρχίσει να έχουν  μια αποστασιοποιημένη αντίληψη. Οι πιο πολλοί εξασκούν κάποιο τρόπο διαλογισμού.
6. Ο δρόμος της δύναμης θέλησης
Αυτός ο δρόμος περιλαμβάνει ακραίο αυτοέλεγχο. Είναι ο δρόμος των μοναχών ζεν, των αφιερωμένων στη γιόγκα, κάποιων ιερέων και πολλών άλλων που ζουν σύμφωνα με τα πνευματικά ιδανικά τους. Για πολλούς σημαίνει ασκητισμό και αποχή από το σεξ. Το επιχείρημα για να ακολουθήσει κανείς αυτό το δρόμο είναι ότι είναι ένας γρήγορος τρόπος για να προχωρήσει πνευματικά. Το κύριο επιχείρημα εναντίων του είναι ότι η «αποχή» από τα εγκόσμια καταπιέζοντας τις φυσικές τους ορμές και επιθυμίες θα τις κάνει να δυναμώσουν.  Ακόμα και αν αποκτήσουν την κατάλληλη αυτοκυριαρχία για να τις απαρνηθούν σ’ αυτή τη ζωή αυτό θα δημιουργήσει μια καρμική φόρτιση που θα εμφανιστεί σε μια επόμενη ενσάρκωση. Ο πιο ισορροπημένος τρόπος να ακολουθήσει κανείς αυτό το δρόμο είναι να ζει μέσα στα εγκόσμια αλλά χωρίς να ενδίδει σε πειρασμούς, και όχι επειδή καταπιέζεται αλλά επειδή νιώθει ότι δεν αξίζουν και δεν οδηγούν σε κάτι καλό.
7. Ο δρόμος μποντισάτβα
Όσοι βρίσκονται εδώ έχουν σταματήσει να ψάχνονται. Είναι μέρος του κόσμου αλλά δεν ανήκουν σ’ αυτόν. Μόνο οι πολύ εξελιγμένοι είναι ικανοί να διαβούν αυτό το μονοπάτι. Είναι ζωντανά παραδείγματα της αποστασιοποίησης. Αφιερώνονται στο να βοηθούν τους άλλους να βγουν από το σκοτάδι και να οδηγηθούν στο πνευματικό φως.
Αυτοί οι δρόμοι αντιστοιχούν πάνω-κάτω στα επίπεδα ανάπτυξης της ψυχής, αλλά δε σημαίνει ότι είναι αποκλειστικοί. Μπορεί κάποιος να είναι π.χ. στον έκτο δρόμο αλλά να έχει χαρακτηριστικά όλων των δρόμων, σε διαφορετικούς τομείς. Παράδειγμα: Μπορεί να είναι ακραία ιδεαλιστής και να έχει τέλειο αυτοέλεγχο αλλά να τού λείπει κάθε ισορροπία, να είναι εντελώς εγωκεντρικός αλλά να βοηθάει τους άλλους, να μην τον νοιάζουν οι γήινες απολαύσεις αλλά να έχει εμμονές, να περιμένει πολλά πράγματα έτοιμα αλλά ταυτόχρονα να μοχθεί για αυτά που πιστεύει, να ξέρει ότι υπάρχει κάτι πέρα απ’ τα γήινα αλλά να παραμένει δέσμιος της λογικής. Είμαστε όλοι ένα συνονθύλευμα από προτερήματα και ελαττώματα και δεν μπορούμε να μπούμε σε καλούπια. Απλά οι δρόμοι που περιέγραψα περιγράφουν τις τάσεις που υπάρχουν. Όταν προχωρήσουμε στο όγδοο, ένατο και δέκατο επίπεδο ψυχής, σιγά-σιγά ξεπερνάμε και τους υπόλοιπους περιορισμούς μας, αν και αυτό δε γίνεται ποτέ σε ολικό βαθμό. Η ζωή στη γη μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να νοιώσει θυμό ή φόβο.


Επτά διαφορετικοί καρμικοί δρόμοι και αποστολές που αναλαμβάνουν οι ψυχές για να εμπλουτιστούν σε εμπειρίες, να εξισορροπήσουν το κάρμα τους και να ανυψώσουν τη δόνησή τους. Ο ένας δρόμος δεν είναι πιο αληθινός ή αγνός από τον άλλο. Κάποιοι είναι μακρύτεροι και πιο επίπονοι, αλλά οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο ένας δρόμος χρησιμοποιεί περισσότερη τεχνική, ο άλλος ευθύνη, ο τρίτος τελετουργικό, ο τέταρτος αυτοθυσία, κτλ. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν κάποια στιγμή στην απελευθέρωση.


Οι επτά καρμικοί δρόμοι

Η πιθανότητα να είσαι ελεύθερο άτομο εμφανίζεται μόνο όταν αρχίζεις να κατανοείς τον εαυτό σου και να μαθαίνεις γι’ αυτόν

1904142_600298046717514_1784960606_n
“Ο νους είναι εκείνος που δημιουργεί τα προβλήματα• η σκέψη του διαμορφωμένου νου• του νου που είναι επουσιώδης, στενόμυαλος, μισαλλόδοξος• που έχει δημιουργήσει θρησκείες, ιδέες και γνώσεις και που είναι σακατεμένος από τις ίδιες του τις αντιλήψεις, από τη ματαιοδοξία, την απληστία, τις φιλοδοξίες και τις απογοητεύσεις. 
Ο νους είναι, λοιπόν, εκείνο που πρέπει να κατανοηθεί, και ο νους είναι το «εγώ»• ο νους είναι ο εαυτός – όχι κάποιος «ανώτερος εαυτός». 
Ο νους επινοεί τον «ανώτερο εαυτό» και μετά λέει ότι εκείνος είναι ένα εργαλείο για τον ανώτερο. Μια τέτοια σκέψη είναι παράλογη, ανώριμη. Ο νους είναι εκείνος που δημιουργεί όλες αυτές τις λεωφόρους φυγής και μετά ξεκινάει από εκεί για να υψώσει το ανάστημά του.

«Η ανοιχτή πόρτα»

Scary Door
Ήταν μια αρκετά νέα γυναίκα, καλοντυμένη, με κοντά κομμένα μαλλιά, και έδειχνε πολύ δραστήρια και ικανή. Είχε παιδιά κι από ό,τι είπε δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις για τον εαυτό της. Είχε κάποια ποιότητα σοβαρότητας. Ήταν πολύ νέα και ίσως να ήταν κάπως ρομαντική, αλλά για αυτήν η Ανατολή είχε χάσει την αύρα του μυστικισμού και αυτό ήταν πολύ καλό. Μιλούσε απλά, χωρίς κανένα δισταγμό.
«Νομίζω ότι αυτοκτόνησα μέσα μου πριν από πολύ καιρό, όταν συνέβη κάποιο γεγονός στη ζωή μου· με εκείνο το γεγονός η ζωή μου τελείωσε. Φυσικά συνέχισα εξωτερικά να φροντίζω τα παιδιά μου και όλα τα υπόλοιπα, αλλά μέσα μου έχω σταματήσει να ζω».

Οι πιο παράξενοι φόροι στην ιστορία


Η φορολογία φαίνεται να ξεκίνησε από την αρχαιότητα ως υποχρέωση ανθρώπων να καταβάλλουν αντικείμενα ή προϊόντα αξίας σε άρχοντες ή κράτη. Συνήθως σε κάθε περιοχή υπήρχε ένας άρχοντας με στρατιωτική, πολιτική εξουσία ή ήταν απλά ένας γαιοκτήμονας στον οποίο αποδίδονταν οι εισφορές, και αυτός με τη σειρά του τις έστελνε στην ανώτατη κρατική αρχή.

 Άλλο αξιοσημείωτο φαινόμενο της αρχαιότητας και του Μεσαίωνα είναι η παροχή υπηρεσιών από τους άρχοντες με αντάλλαγμα το δικαίωμα της είσπραξης των φόρων μιας επαρχίας για δικό τους όφελος. Στον ελλαδικό χώρο επί Βυζαντίου παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι εισφορές να καταβάλλονται στην κοινότητα αντί για κάποιο άρχοντα και αυτή με τη σειρά της να αποδίδεται στο κράτος.

Ιστορικά υπάρχουν περιπτώσεις όπου ο φορολογούμενος δεν είναι ένας πολίτης ή περίοικος (κάτοικος χωρίς πολιτικά δικαιώματα) μιας περιοχής, αλλά ένα ολόκληρο κράτος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα αναγνωρισμένο κράτος καταβάλλει υποχρεωτική εισφορά σε ένα άλλο μετά από σχετική συνθήκη που έχει υπογραφεί. Αυτό συνέβη στο Μεσαίωνα, όπου σλαβικά κράτη πλήρωναν στο Βυζάντιο φόρο, ενώ το ίδιο σε άλλες ιστορικές περιόδους πλήρωνε φόρο στην Περσία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Οι καλύτεροι στο μίσος όποιοι κηρύττουν αγάπη.


Υπάρχει αρκετή πανουργία, μίσος, βια και παραλογισμός στο μέσο άνθρωπο, που αρκεί για να προμηθεύσει οποιονδήποτε στρατό μια οποιαδήποτε μέρα, και οι καλύτεροι στο φόνο είναι αυτοί που κηρύττουν εναντίον του, και οι καλύτεροι στο μίσος είναι αυτοί που κηρύττουν αγάπη, και οι καλύτεροι στον πόλεμο είναι τελικά αυτοί που κηρύττουν ειρήνη.

Εκείνοι που κηρύττουν θεό, χρειάζονται θεό
Εκείνοι που κηρύττουν ειρήνη, δεν έχουν ειρήνη.
Εκείνοι που κηρύττουν αγάπη, δεν έχουν αγάπη.
Προσοχή στους κήρυκες. Προσοχή στους γνώστες.
Προσοχή σ’ εκείνους που όλο διαβάζουν βιβλία.
Προσοχή σ’ εκείνους που είτε απεχθάνονται τη φτώχεια,
είτε είναι περήφανοι γι’ αυτήν.

ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



Ώρα αρχαίας Ελλάδος ------

Η πόλη διέθετε το δημόσιο ρολόι της.---- Ηταν ένα μεγάλο μαρμάρινο κωνικό ηλιακό ρολόι που βρίσκεται ακόμη στη θέση του, στη βάση του νότιου τείχους της Ακρόπολης, κάτω από τον Παρθενώνα. Είναι ορατό από την καφετέρια του Μουσείου της Ακρόπολης. Πολλοί βλέπουν προς τα εκεί, αλλά λίγοι το αναγνωρίζουν. Είναι επάνω από το θέατρο του Διονύσου, δεξιά από τους κίονες του Χορηγικού Μνημείου του Θρασύλλου.
Ηλιακά ρολόγια σε δημόσιους χώρους διέθεταν οι ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας

Η Τράπεζα

Φωτογραφία: Η Τράπεζα
"To commitment σου, η εσωτερική σου υπόσχεση, θα σου εξασφαλίσει όλους τους πόρους που χρειάζεσαι - ήταν η απάντηση του Dreamer στην ερώτηση που με βασάνιζε περισσότερο - Commitment is Investment... Commitment is Fortune... Δώσ'τα όλα... Μην αφήσεις ούτε ένα μόριό σου έξω από τη δέσμευσή σου... Στοιχημάτισε ό,τι έχεις, ακόμα κι αυτό που ακόμα δεν έχεις, στον εαυτό σου, στις ιδέες σου, και ολόκληρο το σύμπαν θα στοιχηματίσει πάνω σου ".
Θυμήθηκα αυτό που μου είχε πει στην casa del pensamiento. Το κύριο εμπόδιο πάνω στο οποίο συνθλίβονται τα πιο φιλόδοξα σχέδια δεν είναι οι χρηματοοικονομικοί πόροι, αλλά η έλλειψη ανθρώπων ικανών να συγκρατήσουν μια λαμπερή ιδέα, να υποστηρίξουν την υπευθυνότητα ενός μεγάλου ονείρου, να πιστέψουν στο αδύνατο, να βάλουν όλα τους τα δυνατά για την πραγματοποίησή του και να είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα προκαταβολικά.
«When you find yourself facing a financial problem...
Don't be discouraged...
Still yourself...
Elio D’ Anna ‘’Η Σχολή των Θεών’’

Το κύριο εμπόδιο πάνω στο οποίο συνθλίβονται τα πιο φιλόδοξα σχέδια δεν είναι οι χρηματοοικονομικοί πόροι, αλλά η έλλειψη ανθρώπων ικανών να συγκρατήσουν μια λαμπερή ιδέα, να υποστηρίξουν την υπευθυνότητα ενός μεγάλου ονείρου, να πιστέψουν στο αδύνατο, να βάλουν όλα τους τα δυνατά για την πραγματοποίησή του και να είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα προκαταβολικά.
Elio D’ Anna ‘’Η Σχολή των Θεών’’

Αγάπη και Κάρμα

Φωτογραφία: Αγάπη και Κάρμα
 Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι, μόλις πέθαιναν, ο θεός Όσιρις θα τους έκανε δυο ερωτήσεις. Από τις απαντήσεις τους θα κρινόταν αν θα συνέχιζαν το ταξίδι τους στη μεταθανάτια ζωή. Η πρώτη ερώτηση ήταν : «Πρόσφερες χαρά ;» Κι η δεύτερη: «Βρήκες χαρά ;» Αυτοί οι στόχοι, λοιπόν, γίνονταν ιερό καθήκον στη ζωή κι ο μοναδικός δρόμος προς την αιώνια ευτυχία.
Ο νόμος του «ότι σπείρεις θα θερίσεις» υπάρχει σχεδόν σε κάθε ιερό βιβλίο και επίσης αναφέρεται συχνά στην επιστήμη σαν ο «νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος» ή στην ανατολική φιλοσοφία ως «ο νόμος του Κάρμα». 
Είναι ο Νόμος της ανταποδοτικής δικαιοσύνης, Κάθε δράση παράγει μια ίση αντίδραση.
Ότι δίνουμε, αυτό μας επιστρέφεται. Αν φυτέψουμε ντομάτες δεν μπορεί να περιμένουμε κολοκύθες. Αν απολαμβάνουμε ζεστές και αγαπημένες φιλικές σχέσεις σήμερα είναι γιατί οργώσαμε το έδαφος των σχέσεων χθες. Αν ελέγχουμε το βάρος μας είναι γιατί γυμναζόμαστε καθημερινά ή προσέχουμε την διατροφή μας. Εάν έχουμε μια επιτυχημένη καριέρα προηγούνται προφανώς χρόνια σκληρής δουλειάς και συνεχόμενης προσπάθειας. Η ζωή που ζούμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των προηγούμενων δράσεών μας. Είναι μόνο θέμα χρόνου να συμβεί αυτό καθώς όλοι οι σπόροι αποδίδουν καρπούς στο δικό τους συγκεκριμένο χρόνο.
Χρειάζεται και η αποδοχή! Ότι δεν θέλουμε να υπάρχει στην Ζωή μας, ποτέ δεν το χορταίνουμε. Εάν για παράδειγμα, απεχθανόμαστε τους ψεύτες, αυτούς θα συναντούμε, μέχρι να καταλάβουμε ότι και εκείνοι έχουν δικαίωμα να υπάρχουν έως ότου πάρουν τα μαθήματά τους. Εάν απεχθανόμαστε τους ζηλιάρηδες και τους φθονερούς, τους κακόβουλους και τους ρηχούς, αυτούς θα συναντούμε. Αποδοχή λοιπόν! Τα πράγματα είναι έτσι. Συγκεντρωνόμαστε στον εαυτό μας και εργαζόμαστε να εξαλείψουμε σε εμάς αυτά τα χαρακτηριστικά. Τότε δεν θα τα συναντούμε στον εξωτερικό κόσμο.
Ο νόμος του κάρμα, δεν υπάρχει μόνο για να συσχετίζει τις τωρινές μας σχέσεις και τις καταστάσεις της ζωής μας με τις παρελθοντικές μας δράσεις αλλά κυρίως για να μας δώσει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον, αφού οι σπόροι του μέλλοντος είναι στα χέρια μας. Ο νόμος είναι δίκαιος και ακριβής, απλώς απαιτεί να “πληρώσουμε” μια προκαταβολή γιατί δεν μπορούμε να θερίσουμε αν δε σπείρουμε. Πρώτα πρέπει να δώσουμε στη γη, ακόμη κι αν είναι ο τελευταίος σπόρος μας, πριν μας ανταμείψει με την σοδειά της. Και η φύση είναι πάντα πολύ γενναιόδωρη. 
Πόσα δέντρα και φρούτα μπορούν να δημιουργηθούν από έναν και μόνο σπόρο;
Χρειάζεται να καθαρίσουμε το έδαφος του μυαλού μας από τις λάθος σκέψεις και να ξεριζώσουμε τα ζιζάνια των ανεπιθύμητων συναισθημάτων μας. Καθώς εμείς είμαστε οι κυβερνήτες του νου μας, μπορούμε να επιλέξουμε τα αποτελέσματα που τόσο πολύ επιθυμούμε, φυτεύοντας τους ευεργετικούς σπόρους των θετικών και αποτελεσματικών σκέψεων σε όλες τις περιοχές της ζωής μας. Μετά χρειάζεται να χαλαρώσουμε και να παρατηρήσουμε τα φρούτα μας να εμφανίζονται και να μεγαλώνουν. Ζητήστε και θα σας δοθεί! Χτυπήστε την πόρτα και θα σας ανοίξουν! 
Οτιδήποτε δίνουμε είναι μια ενέργεια που επιστρέφει σ’ εμάς αιώνια. Κι αν μοιραζόμαστε αγάπη, τότε αγάπη θα έρχεται πίσω σε εμάς. Αν η αγάπη δεν μας έχει ακόμη επιστραφεί, με οποιονδήποτε τρόπο, αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουμε δώσει ακόμη αγάπη. Πως όμως μπορούμε να δώσουμε αγάπη όταν δεν την έχουμε για να την δώσουμε; Αν είχαμε αγάπη τότε γιατί γυρίζουμε από πόρτα σε πόρτα ζητώντας την; Γιατί γινόμαστε ζητιάνοι;
Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι συνεχώς ψάχνουμε έξω κάτι που ήδη βρίσκεται μέσα μας. Η αγάπη είναι ο ουσιαστικός θησαυρός με τον οποίο γεννιέται κάθε άτομο. Είναι ένα δικαίωμα που το έχει από τη γέννησή του. Είναι ο ατομικός του πλούτος, βρίσκεται μέσα του. Είναι ένας σύντροφος, που του έχει δοθεί στη γέννησή του και ο οποίος τον συνοδεύει σε όλη του τη ζωή. Λίγοι όμως είναι αρκετά έτοιμοι για να κοιτάξουν μέσα τους και να δουν που βρίσκεται η αγάπη, πως μπορούν να τη βρουν και πως μπορούν να την αναπτύξουν.
Πάσχουμε οι περισσότεροι από το στερητικό σύνδρομο που δημιουργείται από την έλλειψη αγάπης και την γυρεύουμε απεγνωσμένα. Δεν παίρνουμε αγάπη! Δεν μας δίνουνε αγάπη! Και κανένας δεν αναρωτιέται αν είναι ποτέ τελικά εφικτό να πάρει αγάπη από έξω. Κανένας δεν ψάχνει αυτόν τον εσωτερικό θησαυρό, αυτή την μουσική που παράγει το κέντρο της καρδιάς του, μέσα του! Κανείς δεν ξέρει πώς να την προσεγγίσει.
Ποιο είναι άραγε το βασικό εμπόδιο που δεν επιτρέπει σ’ αυτή την θεϊκή μελωδία να αναπαραχθεί ;
Η απάντηση από τον Osho :
«Μόνο δυο φωνές είναι δυνατόν να υπάρχουν μέσα σου – μα δεν υπάρχει καμία φωνή της αγάπης μέσα στον άνθρωπο που είναι γεμάτος από τη φωνή του εγώ. Και δεν υπάρχει καμία φωνή του εγώ μέσα στον άνθρωπο που είναι γεμάτος από την φωνή της αγάπης. Αυτά τα δύο δεν μπορούν ποτέ να βρεθούν μαζί. Είναι ανέφικτο! Είναι ανέφικτο, όπως είναι ανέφικτο να υπάρχουν μαζί, το φως και το σκοτάδι.
Η αγάπη είναι απούσα μέσα σου, έτσι μέσα σου αντηχεί η φωνή του εγώ. Κι αυτή η φωνή του εγώ σου λέει : “Εγώ θέλω να αγαπηθώ, εγώ θέλω να δώσω αγάπη, εγώ θέλω να πάρω αγάπη” Έχεις τρελαθεί ; Δεν έχει υπάρξει ποτέ καμιά σχέση ανάμεσα στο εγώ και την αγάπη. Κι αυτό το εγώ μιλάει συνεχώς για αγάπη, λέγοντας : “Θέλω να προσευχηθώ, θέλω να φτάσω στο Θεό, θέλω να ελευθερωθώ”
Το εγώ είναι η απουσία της αγάπης. Το εγώ είναι η έλλειψη της αγάπης. Κι όσο περισσότερο εξακολουθείς να δυναμώνεις αυτή τη φωνή του δικού σου εγώ, τόσο λιγότερο θα είναι εφικτό να βρεις αγάπη μέσα σου. Όσο περισσότερο εγώ υπάρχει εκεί, τόσο περισσότερο απούσα θα είναι η αγάπη. Κι όταν είσαι γεμάτος εγώ τότε η αγάπη πεθαίνει απολύτως.» 
Όλοι μας κάποια ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή μας, έχουμε βιώσει αυτόν τον εναρμονισμό με το κέντρο της καρδιάς μας, έχουμε έστω και για λίγο συνδεθεί με αυτή την πηγή της ευδαιμονίας. Είναι μια κατάσταση που πολύ δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λόγια, όπου δεν υπάρχει φίλος και εχθρός, όπου δεν ξεχωρίζει το καλό απ’ το κακό, όπου δεν υπάρχει στεναχώρια, αγωνία ή άγχος επιβίωσης, παρά μόνον γαλήνη, χαρά και αγαλλίαση. Είναι εκείνη η κατάσταση όπου τα δάκρυα της ψυχής μας αναβλύζουν αβίαστα ακόμη και σε ανθρώπους που δεν έχουν δακρύσει ποτέ. 
Μπορεί η ζωή μας ξαφνικά να έγινε δυσκολότερη. Μπορεί το χαμόγελο να διαγράφεται στα χείλη μας με μεγαλύτερη δυσκολία. Μπορεί η αγωνία μας το τελευταίο διάστημα να έχει περισσέψει. Μπορεί να εισπράττουμε από παντού αρνητικότητα. Ας ενωθούμε τότε με αυτήν την πηγή της ζωής! Και στην συνέχεια μπορούμε να το μοιραστούμε με τους άλλους χωρίς προσδοκίες. Να θυμάστε ότι αυτό που προσφέρετε, δεν θα σας ανταποδοθεί, απαραίτητα, από τον ίδιο άνθρωπο στον οποίο το προσφέρατε. Εσείς είστε υπεύθυνοι μόνον για το δικό σας μισό της σχέσης. Ο άλλος άνθρωπος ίσως επεξεργάζεται ακόμη τα δικά του μαθήματα. Μάθετε να αφιερώνετε κάθε έργο σας και κάθε συναίσθημα στην Δημιουργία, στον Δημιουργό, γιατί εκεί ανήκει!
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν καταλάβει, πως το να βρεις τη χαρά στη ζωή και να την προσφέρεις στους άλλους, ήταν ένα και το αυτό. ‘’Χιλιάδες κεριά μπορούν να αναφτούν από ένα και μόνον κερί και η φλόγα αυτού του κεριού δεν τελειώνει. Η ευτυχία ποτέ δεν τελειώνει όταν την μοιράζεσαι’’.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι, μόλις πέθαιναν, ο θεός Όσιρις θα τους έκανε δυο ερωτήσεις. Από τις απαντήσεις τους θα κρινόταν αν θα συνέχιζαν το ταξίδι τους στη μεταθανάτια ζωή. Η πρώτη ερώτηση ήταν : «Πρόσφερες χαρά ;» Κι η δεύτερη: «Βρήκες χαρά ;» Αυτοί οι στόχοι, λοιπόν, γίνονταν ιερό καθήκον στη ζωή κι ο μοναδικός δρόμος προς την αιώνια ευτυχία.
Ο νόμος του «ότι σπείρεις θα θερίσεις» υπάρχει σχεδόν σε κάθε ιερό βιβλίο και επίσης αναφέρεται συχνά στην επιστήμη σαν ο «νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος» ή στην ανατολική φιλοσοφία ως «ο νόμος του Κάρμα».
Είναι ο Νόμος της ανταποδοτικής δικαιοσύνης, Κάθε δράση παράγει μια ίση αντίδραση.

Ότι δίνουμε, αυτό μας επιστρέφεται. Αν φυτέψουμε ντομάτες δεν μπορεί να περιμένουμε κολοκύθες. Αν απολαμβάνουμε ζεστές και αγαπημένες φιλικές σχέσεις σήμερα είναι γιατί οργώσαμε το έδαφος των σχέσεων χθες. Αν ελέγχουμε το βάρος μας είναι γιατί γυμναζόμαστε καθημερινά ή προσέχουμε την διατροφή μας. Εάν έχουμε μια επιτυχημένη καριέρα προηγούνται προφανώς χρόνια σκληρής δουλειάς και συνεχόμενης προσπάθειας. Η ζωή που ζούμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα των προηγούμενων δράσεών μας. Είναι μόνο θέμα χρόνου να συμβεί αυτό καθώς όλοι οι σπόροι αποδίδουν καρπούς στο δικό τους συγκεκριμένο χρόνο.

Εάν βγάλεις μία άσπρη τρίχα θα βγάλεις περισσότερες… Μύθος ή αλήθεια;

a7840b73ebc06e07475d0fc60f86c17e_M
Σίγουρα έχεις ακούσει ότι κάθε φορά που τραβάς μία άσπρη τρίχα από το κεφάλι σου, θα εμφανιστούν πολύ περισσότερες. Αληθεύει όμως αυτό ή όχι;

O τονισμός της Αρχαίας Ελληνικής


Ο τονισμός στις διάφορες γλώσσες του κόσμου έχει διάφορες ποικιλίες, αλλά χοντρικά μπορούμε να ξεχωρίσουμε δύο βασικά είδη τόνου: τον δυναμικό τόνο, στον οποίο το τονισμένο φωνήεν της λέξης προφέρεται σε διαφορετική ένταση φωνής από τα υπόλοιπα φωνήεντα. 

Και στον μουσικό τόνο, όπου το τονισμένο φωνήεν προφέρεται σε διαφορετικό ύψος φωνής από τα υπόλοιπα φωνήεντα.

 Δυναμικό τόνο έχει η Νέα Ελληνική και οι περισσότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Μουσικό τόνο έχει λ.χ. η Νορβηγική και η Κινεζική. Ωστόσο μουσικά στοιχεία υπάρχουν και σε γλώσσες με δυναμικό τονισμό, μόνο που δεν είναι λεξικά, αλλά λειτουργούν σε προτασιακό επίπεδο. Π.χ. στο τέλος μιας ερώτησης ή μιας έκφρασης θαυμασμού. Αυτό ονομάζεται επιτονισμός και συνήθως σημειώνεται με τα σημεία στίξης (λ.χ, !, ;). Αλλά και αντίστροφα: στο μουσικό τόνο συνήθως ενυπάρχουν και στοιχεία  του δυναμικού. Λ.χ. η άνοδος του ύψους της φωνής μπορεί να συνοδεύεται από αύξηση ή μείωση της έντασής της.

Η Αρχαία Ελληνική είχε μουσικό τόνο. Αυτό αποδεικνύεται από τα εξής στοιχεία:

1453 μ.Χ "ΤΑ ΥΣΤΕΡΑ"



φωτο :http://synodoiporia.blogspot.gr
' Οταν έπεσε και το τελευταίο βυζαντινό όπλο στην  Πύλη του Ρωμανού-το σπαθί του Κωνσταντίνου, πήραν οι γενίτσαροι και την Πύλη της Αδριανούπολης, που την υπερασπίζονταν οι αδελφοί Μοκιάρδι. Αυτοί κατάφεραν με τ΄άλογά τους καλπάζονας, να φτάσουν ως το Γαλατά και να σωθούν . 

Η τρίτη ρημαγμένη πόρτα, της Σηλυβρίας, κυριεύτηκε από τον Αλβανό Ηλία Μπέη, που τον αντάμοιψε ο σουλτάνος για την παλληκαριά του, με το να τον ονομάσει Ιμραχόρ (σταυλάρχη του) και να του χαρίσει όλα τα χτήματα της μονής Ιωάννου του Στουδίτη.

Οι γενίτσαροι άνοιξαν ύστερα διάπλατα κι΄όλες τις άλλς πύλες. Τώρα η οργή του Προφήτη πέφτει πάνω στη νικημένη Πόλη.....Τρέξανε στο κοντινό παλάτι της Βλαχέρνας και το κούρσεψαν, ύστερα πήγαν στη μονή της Χώρας κι΄έβαλαν χέρι στη θαυματουργό εικόνα της Οδηγήτριας.

Βότανα για τα παιδιά


Αν ζείτε με παιδιά, το φαρμακείο σας σίγουρα θα περιέχει αρκετά σιρόπια για το βήχα, αποσυμφορητικά, φάρμακα που καταπολεμούν τη διάρροια και ρίχνουν τον πυρετό. Τέτοιου είδους συνταγολογημένα φάρμακα συχνά κάνουν σπουδαία δουλειά στο να παρέχουν προσωρινή ανακούφιση από τα συμπτώματα.
Δυστυχώς, όμως, μπορεί επίσης να δημιουργήσουν και δικά τους προβλήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
 Για παράδειγμα, τα αποσυμφορητικά συνήθως προκαλούν υπνηλία και ανησυχία ενώ, κάποιες φορές επαναφέρουν τη συμφόρηση. Τα αντιβιοτικά, όταν χορηγούνται σε υπερβολική δόση, μπορεί να προκαλέσουν την ανάπτυξη επικίνδυνων στελεχών κάποιων βακτηριδίων που είναι ανεχτικά σε αυτού του είδους τα αντιβιοτικά.

Για τις πιο συνηθισμένες αρρώστιες της παιδικής ηλικίας, οι θεραπείες με βότανα προσφέρουν ασφαλή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση των φαρμακευτικών σκευασμάτων —χωρίς να έχουν καθόλου παρενέργειες. Η πλειοψηφία των ασθενειών της παιδικής ηλικίας τείνει να έχει ήπια μορφή, και η καλύτερη θεραπεία που μπορείτε να παρέχετε είναι αυτή που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας ανακουφίζοντας από τα δυσμενή συμπτώματα. Αυτό, σε συνδυασμό με την κατάλληλη ξεκούραση και την πρόσληψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και πολλών υγρών, θα βοηθήσει τα παιδιά σας να ανακτήσουν την υγεία τους.

Οι θεραπείες με βότανα που αναφέρονται παρακάτω προορίζονται για παιδιά μεγαλύτερα των δύο ετών. Για να εφαρμόσετε μια θεραπευτική αγωγή με βότανα σε παιδιά μικρότερα των δύο ετών, θα πρέπει να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.  

Έγινε θαύμα στα Σκόπια: Ο Μέγας Αλέξανδρος σε μουχλιασμένο τοίχο...


Μάρτιος 10, 2014.

Όταν η σχιζοφρένεια δεν έχει όρια.


Με τον τίτλο: Έγινε θαύμα στη φοιτητική εστία «Γκότσε Ντέλτσεφ», σε μουχλιασμένο τοίχο βγήκε ο Μέγας Αλέξανδρος, η σκοπιανή ιστοσελίδα ‘Μπριφ’, έσπασε ...ταμεία!

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΣΠΑΣΙΑΣ

Ο Περικλής καταγόμενος απο τον οίκο των Αλκμαιωνιδών, διακεκριμένη οικογένεια των Αθηνών, απο νωρίς ξεχώρισε για το ήθος του, τη ρητορική του δεινότητα, την μεγαλοφυία, την ανδρεία του και εξελίχθηκε σε ήρωα της Αθηναικής Δημοκρατίας. Όταν συναντήθηκε με την Ασπασία ήταν ήδη παντρεμένος και είχε δυο γιούς.
Αμέσως γοητεύτηκε απο τη θεσπέσια κόρη του Αξιόμαχου απο τη Μίλητο, διοτι η Ασπασία εκτός απο την εξωτερική ομορφιά της, που την δημιουργούσαν η ξεχωριστή της παιδεία, η οξύνοιά της, η πολιτική της ευθυκρισία.Τα προσόντα της αυτά την έφεραν, αν και ξένη, στο επίκεντρο της αθηναικής κοινωνίας. Είναι γνωστό οτι τα μεγαλύτερα πνεύματα της εποχής της, ο Σωκράτης και ο Πλάτων, χαιρόταν την συντροφιά της.

Ο Περικλής αψηφώντας το γεγονός οτι η Ασπασία ήταν ξένη, αρα εθεωρείτο κατώτερη απο οποιαδήποτε Αθηναία, χώρισε απο τη γυναίκα του για να την παντρευτεί. Αυτο για οποιονδήποτε άλλον θα ήταν ενα μεγάλο ηθικό στίγμα, αλλα η προσωπικότητα του ήταν τόσο μεγάλη, ωστε κατόρθωσε να γίνει έστω και κατ΄επίφαση ανεκτό απο την Αθηναική κοινωνία.

Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά

Ομιλία της Ε. Γιαμαρέλλου στον Δήμο Αμαρουσίου


επιμέλεια  Aλέξανδρος Γιατζίδης, Μ.D., medlabnews.gr

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Δημαρχείο Αμαρουσίου δόθηκε διάλεξη με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά» και με ομιλήτρια την Καθηγήτρια Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα. Ελένη Γιαμαρέλλου. 

Προσφωνώντας την Καθηγήτρια Ε. Γιαμαρέλλου, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στη σημασία των αντιβιοτικών για την Υγεία μας, εστιάζοντας στη λαθεμένη στάση που ακολουθεί η πλειονότητα των Ελλήνων απέναντι στη χρήση τους. «Η κατάχρηση των αντιβιοτικών έχει οδηγήσει τη χώρα μας πανευρωπαϊκά στα υψηλότερα επίπεδα ανθεκτικότητας με τα νέα αντιβιοτικά συνεχώς να μειώνονται και τα μικρόβια να αναπτύσσουν μηχανισμούς αντοχής, και αυτό αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για τη δημόσια Υγεία όπως πιστοποιείται και από τα επίσημα στοιχεία. Για αυτό και είναι σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη με στόχο τόσο την προστασία της δημόσιας Υγείας όσο και τη βιωσιμότητα των αντιβιοτικών».

Πως να καθαρίσετε την τοστιέρα σας!


Αν αγαπάτε τη χρήση της τοστιέρα σας, αλλά δυσκολεύεστε στον καθαρισμό της, τότε δοκιμάστε το εξής: 

Ο Αγώνας για Ανεξαρτησία ενάντια στην Αμερικανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση ξεκίνησε από την Georgia!!!



 Η Georgia γίνεται  η πρώτη πολιτεία στην αμερικανική ιστορία που αποφάσισε να ενεργοποιήσει <<την σύμβαση των κρατών>>  (
 Convention of States Project) , περιορίζοντας την εξουσία και τη δικαιοδοσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Η Βουλή αποφάσισε να εγκρίνει την έκδοση του ψηφίσματος της Γερουσίας με ψήφους 107-58.
Καλούμε τις άλλες πολιτείες να ενωθούν μαζί μας. "

Ο Γιώργος κρατάει κλειστό το στόμα για το πώς έπεσε


του Γιώργου Δελαστίκ

Αναπάντητο άφησε το θεμελιώδες ερώτημα και η συνέντευξη που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός και εν ενεργεία πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου στην αυστριακή εφημερίδα "Ντερ Στάνταρντ" και η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή: πώς ακριβώς υποχρεώθηκε να παραιτηθεί τον Νοέμβριο του 2011; Το συνολικό πολιτικό πλαίσιο το δίνει, αλλά αποφεύγει επιμελώς να δώσει τον ακριβή λόγο που τον ανάγκασε σε παραίτηση. Τον εκβίασαν κάποιοι ότι θα αποκαλύψουν κάτι; Φοβήθηκε ο ίδιος και το έβαλε στα πόδια παρατώντας την πρωθυπουργία; Απογοητεύθηκε και παρέδωσε την εξουσία αμαχητί; Συνέβη κάτι άλλο;

Σε αυτό το καίριο ερώτημα ο Γ. Παπανδρέου -ο οποίος βρέθηκε στη Βιέννη για να συμμετάσχει σε συνέδριο και προσήλθε στον χώρο της συνέντευξης συνοδευόμενος από δύο σωματοφύλακες, όπως σημειώνει η αυστριακή εφημερίδα- δεν απαντά. Το μυστήριο παραμένει. Για όλα τα άλλα ο πρώην πρωθυπουργός λέει τη γνώμη του.

Τρομακτικές Καταβόθρες Από Όλο Τον Κόσμο!!!

Καταβόθρες σε όλο τον κόσμο εμφανίζονται στο έδαφος ( ακόμα και σε νεκροταφεία ) προκαλώντας κατάρρευση κτιρίων και εξαφάνιση δρόμων. Σας παρουσιάζουμε μια συλλογή φωτογραφιών από πρόσφατες καταβόθρες και από τις μεγαλύτερες και πιο εκπληκτικές λακκούβες από όλο τον κόσμο. 

1. Καταβόθρα που άνοιξε σε ιδιωτικό δρόμο ενός σπιτιού στο Γουόλτερ Ash, Buckinghamshire. Εικόνα: Reuters
καταβόθρα, καταβόθρα φωτογραφία, καταπληκτική καταβόθρα, καταβόθρα uk 2014, καταβόθρα φωτογραφία, η φωτογραφία της καταβόθρες, μεγαλύτερες καταβόθρες σε όλο τον κόσμο, η φωτογραφία του καταβόθρα σε όλο τον κόσμο, καταβόθρα φωτογραφία, καταβόθρα εικόνα, καταβόθρα συλλογή, καταβόθρα, καταβόθρα στο δρόμο του σπιτιού σε Γουόλτερ Ash, Buckinghamshire.  Εικόνα: Reuters
καταβόθρα στο Γουόλτερ Ash, Buckinghamshire. Εικόνα: Reuters

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ!


1. Δεσμευτείτε στο παιδί σας ότι θα χρησιμοποιείτε την κανονική σας φωνή, με μια γερή δόση σεβασμού και ηρεμίας.  Πέστε στο παιδί την αλήθεια: μερικές φορές η συμπεριφορά του είναι κακή, άλλες φορές είχατε μια άσχημη μέρα στη δουλειά… Εξηγήστε στο παιδί ότι κι εσείς μαθαίνετε να είστε γονιός και κάνετε λάθη, αλλά βελτιώνεστε κάθε μέρα!  


2. Συνειδητοποιήστε ότι η #1 δουλειά σας ως γονιός είναι να ελέγχετε τα δικά σας συναισθήματα. Με αυτό τον τρόπο διδάσκετε στο παιδί πώς να ελέγχει τα δικά του συναισθήματα και πώς να αντιδράει.  Αν φωνάζετετο παιδί μαθαίνει να φωνάζει.  Αν δείχνετε ότι καταλαβαίνετε τη συναισθηματική του κατάσταση και την οπτική του γωνία, το παιδί θα μάθει να φέρεται αντίστοιχα.

Αυτοί οι Μαγικοί Ηλιακοί Πυλώνες είναι Πύλες Εισόδου σε έναν Φανταστικό Κόσμο!

Πριν από δέκα ημέρες, πυλώνες φωτός  παρουσιάσθηκαν και φωτογραφήθηκαν στον νυκτερινό ουρανό στο νότιο Οντάριο του Καναδά.
 Τα επόμενα πανέμορφα βίντεο δίνουν μία εικόνα για το πως μοιάζουν οι πυλώνες φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και είναι πανέμορφοι!
ήλιος πυλώνα, βίντεο ήλιος πυλώνα πυλώνα ήλιο φωτογραφία, τον ήλιο εικόνα πυλώνα, φωτογραφίες ήλιο πυλώνα, τον ήλιο βίντεο πυλώνα πυλώνα ηλιακή, Sun πυλώνα Ιαπωνία 2014 βίντεο, Αυτό το όμορφο φως του ήλιου πυλώνα γυρίστηκε γύρω Χοκάιντο, Ιαπωνία από Shinji Kawamura
Αυτό το όμορφο φως του ηλιακού  πυλώνα γυρίστηκε στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας από τον Shinji Kawamura
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα