Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Η Εκπληκτική Δύναμη του Οραματισμού της Επιτυχίας

Η Εκπληκτική Δύναμη του Οραματισμού της Επιτυχίας

Ολοι αυτοι που εχουν κορυφαιες επιδοσεις, ανεξαρτητα απ το επαγγελμα, γνωριζουν τη σημασια και τη δυναμη του οραματισμου.
Οραματίζονται τους εαυτούς τους να πετυχαίνουν πριν να το κάνουν στην πραγματικότητα. Κάτι που ήμουν σε θέση να μεταφράσω από τον αθλητισμό πάνω στην αρένα της επιχειρηματικότητας, είναι η δύναμη του οραματισμού. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός όταν αξιοποιηθεί και χρησιμοποιηθεί σωστά.
Κάθε Παρασκευή βράδυ μετά το δείπνο της ομάδας μας, οι συμπαίκτες μου κι εγώ συγκεντρωνόμασταν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου κατά την προετοιμασία για το παιχνίδι μας το Σάββατο.
Οδηγηθήκαμε μέσα από μια σειρά τεχνικών και πρακτικών οραματισμού με επικεφαλής τον αθλητικό ψυχολόγο. Αμέσως, άρχισα να βιώνω τα απίστευτα οφέλη του να φαντάζομαι τον εαυτό μου να πετυχαίνω πριν πραγματικά παίξω στο παιχνίδι. Οραματιζόμουν κάθε μικρή λεπτομέρεια, από το περπάτημα στα αποδυτήρια, δένοντας τα παπούτσια μου και συνομιλώντας με τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου.
Φανταζόμουν τον εαυτό μου να έχω το “τέλειο” παιχνίδι, εκτελώντας το αμυντικό πλάνο του παιχνιδιού και κάνοντας μεγάλο έργο μέσα στο γήπεδο. Όσο πιο ζωντανά έκανα τον οραματισμό, τόσο πιο καλύτερα έπαιζα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Πριν το παιχνίδι ακόμα ξεκινήσει, είχα ήδη παίξει όλο το παιχνίδι στο μυαλό μου. Αυτό έκανε μια τεράστια διαφορά, διότι αύξησε σημαντικά τα επίπεδα αυτοπεποίθησης και άνεσής μου.
Στη συνέχεια, μπορούσα να αξιοποιήσω τη δύναμη του οραματισμού έξω από τον αθλητισμό. Πριν ανέβω στη σκηνή και να μιλάω σε μεγάλο ακροατήριο, πάντα φαντάζομαι τον εαυτό μου να δίνει την “τέλεια ομιλία”. Αρχίζω εβδομάδες πριν οραματίζοντας το κοινό, την επιλογή των λέξεών μου και την αντίδραση από το πλήθος μόλις έχω τελειώσει. Ο οραματισμός μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τομέα της ζωής σας, καθώς γνωρίζω ότι είναι πολύ ευεργετικός στην δική μου.
Σκεφτείτε αυτά τα τρία παραδείγματα:

Ήταν τόσο όμορφα εδώ που υποθέτω ότι ξέχασα να πεθάνω


ΜΙΑ ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα ευτυχισμένο, έξυπνο και χαρούμενο κορίτσι που αγαπούσε την ζωή.
Καθώς το κορίτσι μεγάλωνε, πολλές φορές πληγώνονταν, όπου και να πήγαινε δεν ένιωθε ασφαλής, και άρχισε να σκέπτεται ότι δεν ήταν καλή…
Καθώς τα χρόνια περνούσαν έγινε πολύ λυπημένη και θυμωμένη μέσα της, αλλά εξωτερικά προφασίζονταν ότι όλα ήταν εν τάξει. Άρχισε να κάνει πράγματα που δεν ήταν καλά για το σώμα της – έτρωγε κακές τροφές, ανησυχούσε συνεχώς και ξεχνούσε να τρέχει και να παίζει. Όταν επέστρεφε σπίτι από την δουλειά έκλαιγε γιατί μισούσε την δουλειά της.
Και τότε μια μέρα, αρρώστησε πολύ σοβαρά και ο γιατρός της είπε ότι θα πέθαινε σε έξη μήνες.
Εγκατέλειψε τον εαυτό της, άφησε τη δουλειά της, και πήγε να μείνει σε μια παράγκα, δίπλα σε μια λίμνη για όσες ημέρες της είχαν απομείνει.
Ένα χρόνο αργότερα ο γιατρός της της τηλεφώνησε και εκείνη απάντησε στο τηλέφωνο!
Έμεινε έκπληκτος και την ρώτησε: «Πώς γίνεται και είσαι ακόμα ζωντανή;»

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια που σας στέλνει το δέρμα σας

derma

Δερματικές παθήσεις: τι είναι και ποια τα συμπτώματά τους;
Αυτές οι παθήσεις σχετίζονται με το δέρμα μας. Υπάρχουν αρκετές, από ακμή μέχρι και καρκίνο (μελάνωμα) και σχετίζονται επίσης με τα νύχια, το ζωικό λίπος, τα μαλλιά και τον ιδρώτα σας. Οι δερματολόγοι φροντίζουν εκείνα που προέρχονται από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καθώς έχουν άμεση επίδραση στο δέρμα μας (όπως το HIV και η σύφιλη).
Τα συμπτώματα επίσης διαφέρουν αν και έχουν μερικά κοινά κριτήρια.Βασικά, η εμφάνιση, το χρώμα, η υφή και η θερμοκρασία μιας συγκεκριμένης περιοχής παρουσιάζουν αλλαγές. Αυτές οι διαταραχές μπορεί να εκδηλωθούν με κηλίδες, σπυράκια, μικρά εξογκώματα, πύον, ξεφλούδισμα, εξανθήματα, έλκη, κνησμό, πόνο ή κάψιμο.
xirodermia
Η πλειοψηφία των αιτιών αυτών των παθήσεων είναι άγνωστη, αλλά είναι γνωστό ότι το στρες και η εκτεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία φέρουν ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Επιπλέον, η διατροφή σας, οι κακές συνήθειες και εξωτερικοί παράγοντες όπως προϊόντα καθαρισμού και η αιθαλομίχλη μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του δέρματός σας. Θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τα σημάδια και να επισκεφτείτε το δερματολόγο σας το συντομότερο δυνατό.
Όσον αφορά στον ψυχολογικό τομέα, το άγχος και ο φόβος μπορούν να προκαλέσουν κηλίδες στην επιδερμίδα σας, το εξωτερικό στρώμα του σώματός σας. Αν ένα άτομο αισθανθεί ότι δέχεται επίθεση ή απειλείται από οτιδήποτε, θα αντιδράσει με ένα φυσικό φράγμα. Όταν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι κι εσείς οι ίδιοι αισθάνεστε κατ’ αυτό τον τρόπο. Όταν το δέρμα είναι σκληρό τότε αυτό σημαίνει ότι και το άτομο είναι σκληρό. Όταν το δέρμα είναι κόκκινο τότε το άτομο είναι ενθουσιασμένο και όταν ιδρώνει πολύ υποδεικνύει σημάδια ανασφάλειας.
Να δίνετε προσοχή στις αλλαγές του χρώματος στο δέρμα σας. Για παράδειγμα, αν είναι πολύ χλωμό τότε αυτό μπορεί να υποδεικνύει σημάδια κόπωσης ή αναιμίας. Αν έχει μπλε χρώμα τότε αυτό οφείλεται στην έλλειψη οξυγόνου στο αίμα σας. Αν είναι κιτρινωπό τότε αυτό οφείλεται στην αυξημένη ποσότητα χολερυθρίνης.

9 μηνύματα από τις κόρες των ματιών σας


Όταν βρίσκεστε κοντά σε κάποιον που σας αρέσει, οι κόρες των ματιών σας διαστέλλονται. Κι αν βλέπετε κάτι δυσάρεστο, ασυναίσθητα συστέλλονται για να δείτε όσο το δυνατόν λιγότερα.



Πιθανώς έχετε ακούσει εκατοντάδες φορές την παρακάτω έκφραση: «τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής». Πόσο συχνά πήρατε αποφάσεις με βάση αυτό που σας έλεγαν τα μάτια κάποιου; Ειδικότερα, τι λένε οι κόρες των ματιών σας στους άλλους;
Η αλήθεια είναι ότι τα μάτια σας φανερώνουν τις σκέψεις σας. Όμως ένα μεγάλο μέρος των συγκεκριμένων πληροφοριών μεταδίδεται από τις κόρες τους. Το αν διαστέλλονται ή συστέλλονται παρέχει πολλές ενδείξεις στους άλλους για όσα λέμε ή δεν λέμε.
Όπως πολλά άλλα πράγματα στη ζωή, αυτό έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Και μην πιστέψετε ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι 100% ακριβής και αξιόπιστη.Παρόλα αυτά οι κόρες των ματιών σας έχουν πολλά να πουν και είναι ενδιαφέρον να μάθουμε να τα διαβάζουμε και να τα ερμηνεύουμε.

1. Συγκεντρώνεστε σε κάτι
Οι κόρες των ματιών σας αποτελούν αληθινό καθρέφτη όσων συμβαίνουν στον εγκέφαλό σας. Όταν κάτι απαιτεί να συγκεντρωθείτε σε κάποια δραστηριότητα, οι κόρες διαστέλλονται.
Αυτό παρατηρήθηκε σε μια μελέτη του 1964, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο από τους ψυχολόγους Eckhard Hess και James M. Polt, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι κόρες των ματιών διαστέλλονταν κατά τα χρονικά διαστήματα στα οποία οι συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν όλο και πιο δύσκολα έργα.
Από την άλλη πλευρά, όταν ασχολούνταν με λιγότερο πολύπλοκες δραστηριότητες, οι κόρες των ματιών τους συστέλλονταν ελαφρά.

Τι κατάντια, να φοβόμαστε να δείξουμε ποιοί είμαστε...



Παντού θυμωμένοι άνθρωποι.
Οργισμένοι.
Ξεσπάνε, χτυπάνε, ουρλιάζουν σε άλλους,
την πληρώνουν άλλοι.
Πάντα άλλοι την πληρώνουν.
Οι άλλοι, πάντα οι άλλοι.
Εκείνοι; Εκείνοι…
Νομίζουν ότι είναι δυνατοί ενώ είναι φοβισμένοι ενήλικες
που κουβαλάνε το "βιασμένο" καταπιεσμένο παιδί που
κρύβουν μέσα τους.
Κλαίει το κρυμμένο παιδάκι, φωνάζει.
Πονάω, Φοβάμαι!
Μην με διώχνεις, μη με αφήνεις μόνο μου.
Χάιδεψε με.
Όμως ο "δυνατός" ενώ το ακούει του λέει φύγε.
Μη μου θυμίζεις τι πέρασα, με πονάει.
Δεν πρέπει ποτέ να φανερωθείς, τώρα είμαι μεγάλος,
σοβαρός.
Σκοτώνει το παιδί και γίνεται ο "ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ", ο "ΜΑΓΚΑΣ" ο
γαμήκουλας που δεν αγαπάει κανέναν και τίποτα.
Γίνεται η "ΓΑΜΑΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑΡΑ" που δε μασάει,
η "καριερίστρια", η "σταρούμπα", που δεν χρειάζεται κανέναν.
Τα κατάφεραν.
Είναι "ΔΥΝΑΤΟΙ", "ΝΙΚΗΣΑΝ" φοράνε την πανοπλία τους,
τη μάσκα τους και όλοι τους λένε μπράβο.
Είσαι θεός/θεά, τους χειροκροτούνε.

ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ


Την προηγούμενη χρονιά μας έφεραν από την Ιταλία το λείψανο της (Αγίας) Βαρβάρας, και παρακολουθήσαμε με μεγάλο προβληματισμό όλα τα τραγελαφικά που διαδραματίστηκαν. 


Αλλά η παναγία η Ιεροσόλυμιώτησσα …είναι η τακτική επισκέπτρια της χώρας μας, και παλιά μας γνώριμη. Όμως το μεγάλο ντε πούτο της στην Αθήνα το έκανε το 2003. 


«Το 2003 μας την κουβάλησαν από τα Ιεροσόλυμα και την πήγαν στο μητροπολητικό Ναό των Αθηνών και την έθεσαν σε δημόσιο προσκύνημα. Πλήθος προσκυνητών, Μπέέέέ, δημιουργώντας ατελείωτες ουρές έτρεξαν να την ασπασθούν. Μαζί με τους προσκυνητές και οι Δημοσιογράφοι, αφού πήραν τις κάμερες και τα μικρόφωνα, άρχισαν να παίρνουν συνεντεύξεις από τους προσκυνητές. 


Η ερώτηση σχεδόν πάντα στερεότυπη : Ποίοι οι λόγοι που σας ώθησαν να έλθετε για να προσκυνήσετε την εικόνα, και η απαντήσεις σχεδόν παρόμοιες: ήλθα να προσκυνήσω γιατί έχω πρόβλημα υγείας, ή έχει πρόβλημα υγείας ο πατέρας μου ή μάννα μου ή κάποιο άλλο συγγενικό μου ή φιλικό πρόσωπο. Βέβαια πήγαν να ζητήσουν την βοήθεια της Ιεροσολυμιώτισας διότι τα αγαπητά τους πρόσωπα έπασχαν από κάποια ανίατο ασθένεια, διότι αν έπασχαν από ιάσιμο ασθένεια θα έτρεχαν στους γιατρούς. Αν λοιπόν κάποιος από τους ασθενείς που έπασχαν από ανίατο ασθένεια , θεραπεύονταν τότε θα έλεγαν ότι έγινε θαύμα. Όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε, γιατί σήμερα υπάρχουν οι δημοσιογράφοι οι εικονολήπτες, και η τηλεόραση, και είναι δύσκολο να σκαρώσουν θαύματα. Όπως τον παλιό καλό καιρό.

Αν πάμε μερικά χρόνια ποιο παλιά το 1930, τότε είχαμε και πολλές άλλες ασθένειες ανίατες όπως η φυματίωση, η πνευμονία, η χολέρα, η λέπρα, πανώλης. Και επαναλαμβανόταν το ίδιο σκηνικό, τότε οι προσκυνητές θα ζητούσαν την βοήθεια της Ιεροσολυμιώτισας και γι’ αυτές τις ασθένειες, ελπίζοντας σε ένα θαύμα που σίγουρα δεν θα γινόταν. Και όμως το θαύμα έγινε, όχι βέβαια από την Παναγία την Ιεροσολυμιώτισσα, ή κάποιαν άλλη, από το πλήθος των προσωνυμιών που διαθέτει η ορθοδοξία, αλλά από τον Αλεξάντερ Φλέμιγκ και έγιναν όχι ένα αλλά εκατομμύρια θαύματα, και ιάθηκαν όλοι, γιατί η Πενικιλίνη έκανε το θαύμα της. 


Για το Ιερατείο αρκεί ένα δήθεν θαύμα να έχει κάνει κάποιος από το σινάφι τους για να τον ανακηρύξει Άγιο μετά θάνατον. Με τον Φλέμιγκ τι θα κάνει… Αλλά αυτός βέβαια δεν ανήκει στο σινάφι τους. Η μήπως πειράζει ότι του Φλέμιγκ είναι γνήσια, και με αποδείξεις, ενώ τα δικά τους δεν αποδεικνύονται γιατί είναι απάτη. 

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ










Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ






Ο Επίκουρος δεν ακούστηκε στον καιρό του, αλλά ούτε και οι υστερινοί τον άκουσαν.

Κατάκτησε χώρες μεγάλες όσο και οι χώρες του Αριστοτέλη και του Αλέξανδρου, και μας έφτασαν μόνο μισόλογα γι’ αυτόν. Κανείς δεν έγραψε την ιστορία του. 

Εξαίρεση έξοχη ξεχωρίζει ξεχασμένος ο εξαίσιος Λουκρήτιος.

Οι μισοί από τους ανθρώπους που άκουσαν το όνομα του Επίκουρου, αγαθοί σαν τους μηλοκόπους στη θάλασσα, τόνε πήρανε για ακαμάτη.


Οι άλλοι μισοί, πονηροί και μπαλντατζήδες, ανιχνέψανε σωστά τον επαναστατικό του γόμο. Είδαν και τρόμαξαν τη μελλοντική του συγκομιδή. Και λάβανε μέτρα. 


Ο αδιάβαγος, είπανε. Ο χοιροβοσκός, ο βοϊδολάτης.

Γρήγορα άρπαξαν τα αξίνια τους και τα άλλα σύνεργα του νεκροθάφτη. Και σκέπασαν το τίμιο σώμα της γνώσης του Επίκουρου στα μαγιάπριλα και στους αηδονισμούς της σιωπής. Η χειροπιαστή στιγμή για τον άνθρωπο χάθηκε μέσα στα μάτια του.


Έτσι στερήθηκε η ανθρωπότητα τη μεγάλη ευκαιρία να εισέλθει στην τροχιά της ειλικρίνειας, της ευθύνης, της εντιμότητας και της εμορφιάς.


Οι σελτζούκοι του ιερατείου, του σχολειού και της πέννας κατηγόρησαν τον Επίκουρο τα πολλά τάχατες.

Γρύπας



Ο γρύπας έχει σώμα λιονταριού, αλλά φτερά και κεφάλι αετού, συνδυάζει δηλαδή τα δύο εμβληματικότερα ζώα της φύσης κι ίσως γι’αυτό θεωρήθηκε ταιριαστός συνοδός για θεούς και βασιλείς. 

Ο Ηρόδοτος μαρτυρεί μια παράδοση σύμφωνα με την οποία οι Γρύπες ήταν φύλακες του χρυσού στα βουνά του Βορρά και οι γείτονες τους, οι μονόφθαλμοι Αριμασποί (Σκύθες) τούς επιτίθονταν με τα άλογά τους για να κλέψουν τους θησαυρούς τους. 

Ακόμα και στη ζωή του Μέγα Αλέξανδρου είναι αναμεμειγμένοι οι γρύπες μέσα στη χριστιανική όμως παράδοση.

Κένταυροι



Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Κένταυροι ήταν μια φυλή «τερατωδών» υπάρξεων, οι οποίες είχαν ανθρώπινο κεφάλι, κορμό και χέρια, ενώ από τη μέση και κάτω είχαν αλογίσιο σώμα. 

Κατοικούσαν κυρίως στα δάση του ό ρους Πηλίου της Μαγνησίας, στην αρχαία Θεσσαλία, όπου ζούσαν σε σχεδόν άγρια κατάσταση. Φημολογείται ότι κατάγονταν από τον Ιξίονα, γιο του Φλεγύα, βασιλιά των Λαπίθων. 

Ο μύθος λέει πως εκείνος δίνοντας δείγματα του κακού χαρακτήρα του είχε δολοφονήσει με δόλο τους γονείς της συζύγου του. 

Κατόπιν προσέφυγε στον Δία, ο οποίος και δέχθηκε να τον εξαγνίσει από το μίασμα των φόνων που τον βάρυνε. 

Ο βασιλιάς των θεών, μάλιστα, τον συμπάθησε τόσο, ώστε τον κάλεσε σε θεϊκό γεύμα στον Όλυμπο, όπου ο Ιξίων μέθυσε και, παραγνωρίζοντας τη θεϊκή τιμή που του αποτιόταν, θέλησε να αποπλανήσει την Ήρα και να συνευρεθεί μαζί της.

 Υπέθετε ότι και αυτή θα συναινούσε στις ορέξεις του και ότι θα εκμεταλλευόταν δεόντως την ευκαιρία προκειμένου να εκδικηθεί τον Δία για τις συχνές απιστίες του. 

Αγάπες του Καλοκαιριού

Summer Love
Το Καλοκαίρι και η περίοδος των Διακοπών είναι, συνήθως, η Λυδία Λίθος που κρίνει αν ένα ζευγάρι θα συνεχίσει να είναι μαζί και τον Χειμώνα… το Καλοκαίρι οι άνθρωποι μαζί με τα ρούχα βγάζουν και τις μάσκες της Καθημερινότητας και αφήνουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα να αναδυθεί. Για αυτό και ζευγάρια που τον Χειμώνα είναι συνεχώς παρέα με άλλους, όταν πάνε μόνα τους διακοπές πολλές φορές επιστρέφουν διαλυμένα γιατί δεν έχουν κοινό Σημείο Αναφοράς… δεν έχουν θέματα να συζητήσουν μεταξύ τους και καθένας με την πάρτη του και για πάρτη του chatάρει με τον «κύκλο» του στο Διαδίκτυο, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που ανεβάζουν για να πείσουν τους άλλους πως περνάνε καλά.
Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα έχουν μάθει να κάνουν πράγματα ΜΕ τον άλλο για συντροφιά και συνήθως μέσα σε μια παρέα… έρωτας όμως είναι να κάνεις πράγματα ΓΙΑ την/τον σύντροφό σου.

«Αντανάκλαση της Ιθάκης»


sky
Κανένας δεν σου κάθεται στον σβέρκο αν δεν σκύψεις το κεφάλι…
κανένας δεν μπορεί να σου στερήσει τον Ορίζοντα, αν έχεις μάθει να κοιτάζεις χωρίς παρωπίδες και να βλέπεις αυτό που πρέπει να δεις.
Ο Πολεμιστής κατά την Αναζήτησή του κοιτάζει χαμηλά ΜΟΝΟΝ για να δει την αντανάκλαση της Ιθάκης του…
τον Ουρανό και τα Άστρα.
Ο Πολεμιστής δεν λυπάται όταν έχει πιάσει πάτο, γιατί ξέρει πως ο μόνος Δρόμος που του απομένει τότε, είναι προς τα Πάνω…
Όπως θα έλεγε ο Oscar Wilde:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα