Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ? – ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ? – ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ? – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ!!

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, SRF, ιερός διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.




Ο νόμος κυβερνά τα πάντα στο σύμπαν. Κι όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν προσπάθησαν να εφαρμόσουν τον επιστημονικό νόμο του πειραματισμού για να ερευνήσουν και να θέσουν υπό δοκιμή θρησκευτικές πεποιθήσεις. Απλώς πιστεύουν, νομίζοντας ότι είναι αδύνατο να διερευνήσουν και να αποδείξουν τα θρησκευτικά κείμενα. «Πρέπει απλώς να πιστεύουμε», διαβεβαιώνουν τον εαυτό τους και τους άλλους. Και ότι πρέπει να δεχτούν ότι μόνο αυτό υπάρχει στη θρησκεία.
Η πίστη είναι διαφορετική από την πεποίθηση, η οποία είναι μόνο το πρώτο βήμα. Αν σας έλεγα ότι πίσω απ’ αυτό το κτίριο υπάρχει ένα τεράστιο λιοντάρι, μάλλον θα λέγατε: «Πώς μπορεί να είναι δυνατό κάτι τέτοιο?». Αν όμως επέμενα: «Ναι, υπάρχει ένα λιοντάρι εκεί», θα με πιστεύατε στο μέτρο που θα βγαίνατε έξω να ψάξετε. Η πεποίθηση ήταν αναγκαία για να σας κάνει να ψάξετε – κι αν δεν βλέπατε το λιοντάρι, θα λέγατε ότι σας είχα πει ένα παραμύθι! Παρόμοια, αν θέλω να σας πείσω να κάνετε ένα πνευματικό πείραμα, πρέπει να με πιστέψετε πριν το κάνετε. Μπορείτε τουλάχιστον να έχετε αυτήν την πεποίθηση μέχρι να αποδείξετε κάτι διαφορετικό.
Αν ένας καθηγητής μαθηματικών σας εξηγεί τον λογισμό, αλλά αρνείστε να τον ακούσετε, λέγοντας ότι δεν τον πιστεύετε επειδή στη συγκεκριμένη στιγμή δεν τον καταλαβαίνετε, τότε δεν θα μπορέσει να σας διδάξει. Πρώτα θα πρέπει να πάρετε μολύβι και χαρτί και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του. Τότε, αν δεν έχετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα είστε δικαιολογημένοι να αμφιβάλλετε. Αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί πριν ανακοινώνετε κάποια κρίση. Να είστε βέβαιοι ότι δεν διαπράττετε κανένα λάθος στην επίλυση του προβλήματος. Βλέπετε λοιπόν, πρέπει να ξεκινάτε με την πεποίθηση.
Οι άνθρωποι πρέπει να πειραματιστούν με τη θρησκεία, να την αποδείξουν και να την εφαρμόσουν με πρακτικό τρόπο. Πολλές εκκλησίες επιτελούν μεγάλο κοινωνικό έργο, αλλά δεν σας δείχνουν πώς μπορείτε να αποδείξετε πραγματικά στον εαυτό σας τον Θεό και πώς μπορείτε να συντονίζεστε μαζί Του.

Το πρώτο πείραμα με τη θρησκεία πρέπει να αρχίσει με τη σιωπή. Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν αφιερώνουν χρόνο στο να μένουν στη σιωπή ή να κάθονται ήσυχα σε διαλογισμό. Γιατί δεν πειραματίζεστε? Οι περισσότεροι από σας δεν μπορείτε να καθίσετε ούτε δέκα λεπτά χωρίς να διασκορπίζονται οι σκέψεις σας προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν έχετε μάθει να είστε γαλήνιοι μέσα στο εσωτερικό σας σπίτι γιατί πάντα ο νους σας πάντα τριγυρνάει ανήσυχα. Ο Δάσκαλός μου, ο Σρι Γιουκτέσβαρ, έλεγε: «Κλειδώνοντας την πόρτα του δωματίου της ευτυχίας, ο άνθρωπος τρέχει σε όλα τα άλλα μέρη ικετεύοντας για ευτυχία. Τι ανόητο, όταν έχει ολόκληρο το απόθεμα της χαράς μέσα στον ίδιο τον εαυτό του!». Έψαχνα τον Θεό από τα παιδικά μου χρόνια και η κοινωνία μαζί Του μου έδωσε τέτοια ευτυχία που καμία εκπλήρωση υλικής επιθυμίας δεν θα μπορούσε ποτέ να μου δώσει. Δεν έχετε τίποτα αν δεν έχετε τον Θεό. Έχετε τα πάντα αν έχετε τον Θεό. Διότι είναι ο Κύριος του σύμπαντος.
Αν δεν έχετε νιώσει κάτι μέσω της θρησκείας, πειραματιστείτε με τον διαλογισμό. Ταρακουνήστε τον Θεό να βγει από τη σιωπή Του. Πρέπει να επιμένετε: «Κύριε, μίλα μου!». Αν κάνετε υπέρτατη προσπάθεια μέσα στη σιωπή της νύχτας και νωρίς την αυγή, μετά από λίγο διάστημα θα δείτε να τρεμοπαίζει λίγο από το φως του Θεού, ή θα νιώσετε ένα ίχνος από τη χαρά Του να διεισδύει στη συνειδητότητά σας. Ο πειραματισμός για να βρείτε τον Θεό στον διαλογισμό, στη σιωπή, φέρνει τα πιο απτά, τα πιο θεαματικά αποτελέσματα.
Οι επιστήμονες κάποτε πίστευαν ότι το νερό ήταν ένα μοναδικό στοιχείο. Αργότερα όμως αποδείχθηκε με πειράματα ότι δύο αόρατα στοιχεία, το υδρογόνο και το οξυγόνο, ενώθηκαν με κάποιο συνδυασμό και δημιουργήθηκε το νερό. Παρόμοια, με θρησκευτικά πειράματα συνειδητοποιούνται υπέροχες πνευματικές αλήθειες. Όταν κάθεστε ήσυχα σε διαλογισμό και ο νους σας είναι στραμμένος εσωτερικά, θα βρείτε αποδείξεις του Θεού και της αληθινής φύσης σας. Ο πειραματισμός με θρησκευτικούς νόμους είναι υπέροχος γιατί το αποτέλεσμα προκύπτει μέσα στον ίδιο τον εαυτό σας, όχι έξω από σας. 

– Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα