Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Πόσο κρατάει η ανοσία όταν αναρρώσει κάποιος;

 


Όταν μας χτυπήσει ο κορωνοϊός, η φυσική ανοσία μετά από ανάρρωση μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες. Αυτό δείχνουν δύο νέες μελέτες Αμερικανών επιστημόνων.

Το πόσο ακριβώς μπορεί να είναι η διάρκεια της φυσικής ανοσίας (χωρίς εμβόλιο) είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη ποια ακριβώς επίπεδα των διαφόρων κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος χρειάζονται για να προστατεύσουν από το νέο ιό. 

Τι Γίνονται Οι Με Βαριά Νοητική Και Κινητική Αναπηρία Συνάνθρωποί Μας, Όταν Φεύγουν Από Τη Ζωή Οι Γονείς Τους Που Τους Φρόντιζαν;

 


Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο γιατρός Ηλίας Τσιούλης που εργάζεται ως εντατικολόγος - πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας (ΓΝΚ) αποτυπώνει το δράμα των συνάνθρωπων μας με βαριά νοητική και κινητική στέρηση, που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και ξαφνικά βρίσκονται μόνοι στη ζωή μετά τον ξαφνικό χαμό των γονιών τους.

Κορωνοϊός: Πώς δεν θα θολώνουν τα γυαλιά σου όταν φοράς μάσκα

 


Οι μάσκες βοηθούν στο να μην μεταδίδεται ο κορωνοϊός. Όσοι φορούν γυαλιά όμως βιώνουν μια δυσκολία. Τα γυαλιά θαμπώνουν κάθε φορά που εκπνέουν. Κι αυτό επειδή οι υδρατμοί από το στόμα ανεβαίνουν προς τα μάτι λόγω της μάσκας.

Δεν πρόκειται για ένα απλό ζήτημα. Γιατί πολλοί άνθρωποι εκνευρίζονται ή δυσανασχετούν τόσο πολύ, ώστε βγάζουν την μάσκα. Έτσι, ο κορωνοϊός εξαπλώνεται. Κινδυνεύουν τόσο οι ίδιοι, όσο και οι γύρω τους!

Βακτήρια: Κάθε χρόνο πεθαίνουν 33.000 άνθρωποι από λοιμώξεις

 


Οι αρνητικές επιπτώσεις των λοιμώξεων από ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια στον πληθυσμό της Ευρώπης είναι συγκρίσιμη με το άθροισμα των αρνητικών επιπτώσεων από λοιμώξεις όπως η γρίπη, η φυματίωση και το HIV/AIDS.

Διαβήτης της κύησης

 


Τι είναι ο διαβήτης της κύησης;


Διαβήτης της κύησης ονομάζεται η διαταραχή στο μεταβολισμό της γλυκόζης που διαπιστώνεται για πρώτη φορά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ποιες γυναίκες έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη κύησης;

Τα πλεονεκτήματα που έχει το γάλα σε σκόνη

 


Το γάλα και γενικότερα τα γαλακτοκομικά προϊόντα υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα σπίτια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κρίσης το γάλα είναι ένα από τα προϊόντα που αναμένεται να εξαφανιστούν πρώτα από τα ράφια των Supermarket. 

(Μέρος Έκτο) Ψυχολογικοί παράγοντες και το ανοσοποιητικό σύστημα - - ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΝΟΥ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

 


Η έρευνα του Antoni Schneiderman Fletcher, το 1990 απέδειξε ότι η μείωση των στρεσογόνων ψυχοκοινωνικών ερεθισμάτων έχει θετική επίδραση στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι αρνητικές ανοσοποιητικές αλλαγές μπορούν να μειωθούν με ψυχολογικούς παράγοντες που μειώνουν το στρες (Antoni et al., 1990). H αίσθηση ελέγχου μιας κατάστασης μειώνει την επίδραση του στρες στο ανοσοποιητικό σύστημα. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα