Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Προτιμώ να είμαι καλά από το να έχω δίκιο


• Το πιο εκπληκτικό χαρακτηριστικό των υγιών ανθρώπων είναι μια αίσθηση χιούμορ και αυτοσαρκασμού. Μην παίρνετε τον εαυτό σας και τη ζωή τόσο στα σοβαρά. Όταν αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που δεν εξελίσσονται όπως θα θέλαμε αρχίζει μια απογοήτευση και στη συνέχεια θυμώνουμε. Θυμώνουμε με ανθρώπους όταν συμπεριφέρονται διαφορετικά από ότι θα θέλαμε εμείς, ή όταν κάνουν κάτι με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που θα κάναμε εμείς σε ανάλογη περίπτωση. Σε όλες τις περιπτώσεις θυμώνουμε επειδή οι άλλοι είναι διαφορετικοί από μας (άλλωστε εμείς είμαστε οι σωστοί !!!).

Όταν αφήσεις να φύγει αυτό που είσαι, γίνεσαι αυτό που μπορείς να είσαι


• Για να διορθωθεί μια κατάσταση ή για να λυθεί ένα πρόβλημα, πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε το συγκεκριμένο θέμα, να βγούμε από τον προγραμματισμένο τρόπο που σκεφτόμαστε δηλ. από το αυτόματο πλαίσιο απόψεων σχετικά με το τι είναι σωστό και τι λάθος. Οι δυσλειτουργικές πεποιθήσεις, όταν αλλάζουν απελευθερώνουν ενέργεια, όταν όμως δεν αλλάζουν γίνονται βαρίδια. Δυστυχώς οι περισσότεροι νομίζουν ότι πρέπει να αλλάξει ο άλλος !!!!

Οι μεγάλοι άνθρωποι ακούνε, οι μικροί μιλάνε


Δεν υπάρχει ευκολότερος και ασφαλέστερος δρόμος για την καρδιά ενός ανθρώπου από το να τον ακούμε πολύ προσεκτικά όταν μιλάει. Δυστυχώς μερικοί αντί να ακούσουν ετοιμάζουν την απάντηση τους, διακόπτουν ή δίνουν ηθικές συμβουλές. Άλλοι πάλι λένε κάτι ανάλογο δικό τους (το περίφημο : Εγώ να δεις!!! ) εστιασμένοι-όπως συνήθως τον εαυτούλη τους. Η ενεργητική ακρόαση είναι ΕΠΙΛΟΓΗ, μεταφέρει στον άλλον αποδοχή, εκτίμηση και τον κάνει να νιώθει σημαντικός. Το να μιλάμε είναι συνήθεια, αλλά το να ακούμε είναι τέχνη και προϋποθέτει σεβασμό για τον άλλον.

Κάτι είναι σημαντικό και έχει αξία και νόημα μόνο σε σχέση με κάτι άλλο



Θέλουμε να γίνουμε κάποιοι ούτως ώστε να υπηρετούμε τον κόσμο. Ακόμα κι αν γίνετε ένας θεός, ποιος νοιάζεται τι είστε εάν ο κόσμος δεν ωφελείται από εσάς; Εάν αναπτύσσεστε χωρίς να υπηρετείτε τους άλλους, είναι εγωκεντρική, τελείως εγωιστική ανάπτυξη που χρειάζεται χιλιάδες σφυριές για να σπάσει και να βγάλει προς τα έξω την ουσία σας. Κάτι είναι σημαντικό και έχει αξία και νόημα μόνο σε σχέση με κάτι άλλο. Τίποτα δεν είναι σημαντικό και έχει αξία εκτός αν δεν συνδέεται με κάτι άλλο. Η σημασία σας θα είναι μεγαλύτερη όταν έχετε υψηλότερες και πιο διευρυμένες σχέσεις.

Είστε ποιητής και η γυναίκα σας γνωρίζει ότι είστε ποιητής. Και λοιπόν; Εάν η ομάδα ξέρει ότι είστε ένας ποιητής, εάν ο κόσμος ξέρει, πωπω! Εάν όλη η ύπαρξη ξέρει, τότε έχετε αξία ίση όλης της ύπαρξης. Αλλά εάν είστε μόνος και απομονωμένος, κανείς δεν νοιάζεται τι είστε.

Το αμφιλεγόμενο ζήτημα των εκτρώσεων


Οι σκοτεινές δυνάμεις λειτουργούν μέσα απ' το αμφιλεγόμενο ζήτημα των εκτρώσεων. Οι εκτρώσεις είναι το αποτέλεσμα της δράσης των σκοτεινών δυνάμεων. Η έκτρωση ποτέ δεν πρέπει να εκτελείται εκτός αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή της μητέρας. Οι σκοτεινές δυνάμεις είναι είναι ιδιαιτέρως αντίθετες σε αυτές τις ψυχές που είναι πνευματικά προχωρημένες. Οι δυνάμεις του κακού προσπαθούν να αποτρέψουν εξελιγμένους ανθρώπους απ' το να λάβουν ενσάρκωση. Θέλουν να στείλουν προχωρημένες ψυχές στον Λεπτοφυή Κόσμο, ώστε να υπάρχουν λιγότεροι μαχητές του Φωτός που θα παλέψουν ενάντιά τους στο φυσικό πεδίο του πλανήτη. Στο μέλλον, δεν θα πρέπει καν να σκεφτόμαστε την έκτρωση αλλά θα βρίσκουμε λύσεις για την αποφυγή της.

Σωστό και λάθος

If There was Nothing Wrong.... by x0celestial

Ο κόσμος δημιούργησε μια φιλοσοφία που λέει ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Αυτό είναι μεγάλο σφάλμα. Τα πράγματα που είναι βλαβερά για το σώμα σας είναι λάθος. Τα πράγματα που είναι ευεργετικά για το σώμα σας είναι σωστά. Τα πράγματα που δημιουργούν αναταραχή και δηλητήριο στο συναισθηματικό σας σώμα είναι λάθος. Τα πράγματα που δημιουργούν ειρήνη, αγάπη, ηρεμία και ανάταση στο συναισθηματικό σας σώμα είναι σωστά.
Τα πράγματα που σας κάνουν τρελούς, παράφρονες και παράλογους είναι λάθος.

Λαβύρινθος και Μινώταυρος



Ένας ανατρεπτικός αποσυμβολισμός



Τόσο περίτεχνα και πολύπλοκα κατασκευασμένος αλήθεια ο κοσμικός μας λαβύρινθος και τόσο δυσδιάκριτη η έξοδος προς την ελευθερία! Ποιος θα μας προσφέρει τον μίτο της Αριάδνης για να μας λυτρώσει όταν στο σχέδιο του Δημιουργού δεν βλέπουμε να περιλαμβάνεται καμιά έξοδος; Καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας ότι ο κόσμος που ξέρουμε δεν μπορεί να μας προσφέρει αληθινή αγάπη, ασφάλεια, ευτυχία, γαλήνη, δεσμούς αληθινής αφοσίωσης. Τα πάντα, ωστόσο, στο περιβάλλον μας, συνωμοτούν για να μας πείσουν ότι έξω από τον εσωτερικό μας εαυτό, αυτά τα αγαθά της ζωής είναι εφικτά. Όπως είπαν και οι σοφοί διδάσκαλοι του παρελθόντος, ο κόσμος μοιάζει με παζάρι όπου όλοι πλασάρουν τα εμπορεύματά τους: Έκσταση! Λύτρωση! Φήμη! Απελευθέρωση από το φόβο! Τιμή και σεβασμός! Εκπλήρωση! ...και διάφορες άλλες τέτοιες πραμάτειες… 

Παιχνίδια του νου



Στην ταινία Matrix του 1999, ρωτάει ο Morpheus τον Neo: «Είχες ποτέ ένα όνειρο που ήσουν τόσο σίγουρος ότι ήταν αληθινό; Τι θα συνέβαινε αν ήταν αδύνατον να ξυπνήσεις από αυτό το όνειρο; Πως θα γνώριζες την διαφορά ανάμεσα στον κόσμο του ονείρου και τον πραγματικό κόσμο;».

Ο έλεγχος πραγματικότητας είναι ένας τρόπος να καθορίσει κανείς αν ονειρεύεται η όχι. Γίνεται με την πραγματοποίηση κάποιας ενέργειας που έχει διαφορετικά αποτελέσματα στην εγρήγορση και στο όνειρο. 


O Καρτέσιος (1637) διαπιστώνει στους στοχασμούς του: «Δεν υπάρχουν πουθενά σαφείς ενδείξεις ούτε επαρκώς βέβαια σημάδια με τα οποία μπορούμε να ξεχωρίσουμε με ευκρίνεια τον ύπνο από το ξύπνιο, και τούτο με εκπλήσσει...» και αναρωτιέται, πώς ξέρω ότι αυτό που βιώνω δεν είναι όνειρο;

Συνήθη τεστ ελέγχου πραγματικότητας -και τα θετικά τους αποτελέσματα- είναι:

Όταν η βλακεία σκοτώνει (Μέρος 1ο)

‘Ένα τσιτάτο  που αποδίδεται στον Αϊνστάιν και αναμασάς συχνά πυκνά είναι το “δύο πράγματα είναι άπειρα σε αυτόν τον κόσμο, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία… και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος” — ένα τσιτάτο που φυσικά ουδέποτε αναφέρεται σε εσένα.




Αν σκεφτείς πόσα άτομα το λένε, εξαιρώντας “φυσικά” τους εαυτούς τους από το άθροισμα της ηλιθιότητας, τότε πραγματικά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο: που βρέθηκε τόση ηλιθιότητα ώστε μάλιστα να χαρακτηρίζεται “άπειρη“, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας ηλίθιος τριγύρω;


Την λύση θα την βρούμε μέσα στο ίδιο το παράδοξο, και μπορεί να εκφραστεί με την τελειότητα των μαθηματικών ως “το άθροισμα των μερών του συνόλου πλην εσού, τείνει στο άπειρο της ηλιθιότητας, όπου εσού οποιοδήποτε μέρος του συνόλου“. Έχουμε κανένα μαθηματικό στην παρέα να μας το βγάλει σε φόρμουλα τούτο;

Λογοκρισία Εν Καιρώ Πολέμου – Αποχαιρετισμός στην Αλήθεια

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σαπαρδάνης 
«Συνέχισε να μου λες ψέματα. Αυτό θέλω από σένα.»
Ernest Hemingway ‘Αποχαιρετισμός Στα Όπλα’
Η στημένη φωτογραφία μετά την κατάληψη της Ίβο Τζίμα.Η στημένη φωτογραφία μετά την κατάληψη της Ίβο Τζίμα.


Κάθε πόλεμος ξεκινάει σαν ένας, αλλά μετατρέπεται σε δύο, αυτόν που πολεμάνε οι στρατιώτες και αυτόν που παρακολουθούν οι πολίτες. «Η πρώτη απώλεια του πολέμου είναι η αλήθεια» είπε ένας Αμερικάνος γερουσιαστής το 1917, αλλά είχε δίκιο κατά το ήμισυ. Στην πραγματικότητα οι κυβερνήσεις, χρησιμοποιούν την αλήθεια όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Την αμφισημία θεωρούν απαράδεκτη.
Όσο απαραίτητο είναι να παρουσιάζεται κάθε πόλεμος σαν πόλεμος άμυνας εναντίον ενός απειλητικού, δολοφονικού εχθρού, τόσο πρέπει να αποκρύπτονται οι φρικαλεότητες του μετώπου, και οι προσπάθειες της κυβέρνησης πρέπει να φαίνονται ηρωικές και χωρίς αμφιταλαντεύσεις. Οι ενέργειες του εγχώριου στρατού πρέπει να είναι άσπιλες, καθαρές, δίκαιες.

Ενριέτα Λακς: Η αφανής ηρωίδα της Ιατρικής!

Το 1951 πεθαίνει από καρκίνο της μήτρας η Ενριέτα Λακς, κάνοντας την οικογένειά της να ζήσει μια τραγωδία. Όμως για την ιατρική έρευνα και όλους εμάς, ήταν εκείνη που έσωσε και εξακολουθεί να σώζει εκατομμύρια ζωές, αφού τα κύτταρα από τον όγκο της εξακολουθούν να ζουν στο εργαστήριο και χάρη σ' αυτά έχουν γίνει μερικές απο τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις αλλά και θεραπείες, όπως το εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα, τη χημειοθεραπεία, την κλωνοποίηση και την χαρτογράφηση των κυττάρων.

Η Ενριέτα Λακς ήταν μια φτωχή καπνεργάτρια, γεννημένη το 1920, η οποία πέθανε από καρκίνο της μήτρας στην πτέρυγα για τους μαύρους του νοσοκομείου John Hopkins, μόλις στα 31 της χρόνια. Πίσω της άφησε πέντε παιδιά και τα κύτταρά της, που καταγράφηκαν ως τα πρώτα αθάνατα κύτταρα στην ιστορία της Ιατρικής.

Πόλεμος εἶναι ἡ ζωή…

Πόλεμος εἶναι ἡ ζωή...Διαρκής, καθημερινός, ἀσταμάτητος.
Μία στιγμὴ νὰ σταματήσῃς, γιὰ νὰ ἀναπαυθῇς, δὲν ἔχεις.
Μᾶχες καθημερινές, ἀσταμάτητες, μὲ ἐμᾶς, μὲ τοὺς γύρω μας, μὲ τὰ πιστεύω μας…
Ἀναθεωρήσεις, ἀνακατατάξεις, ἀναπροσαρμογές…
Πόλεμος εἶναι ἡ ζωή… Καὶ δίχως τοῦ Πολέμου ζωὴ δὲν ὑπάρχει…
Ὅμως γιὰ μίαν στιγμή….
Ὁ Πόλεμος ἔχει καὶ στιγμὲς ἀνάπαυλας… Λίγες, ἀλλὰ τὶς ἔχει. 
Ἐμεῖς τί κάνουμε; Τίς ἀντιλαμβανόμεθα ἤ μᾶς κρατᾶ ἀκινητοποιημένους καί δεσμίους ὁ φόβος τοῦ ἐρχομοῦ τῆς ἐπομένης μάχης;

Μετά την κρίση

κρίση_ανεργία

Ακόμα και μια πρόχειρη ανάγνωση των τρέχουσας Ελληνικής ειδησεογραφίας αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι η Ελλάδα έχει βγεί από την οικονομική κρίση αλλά, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, δεν κινείται προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης.
Αντίθετα, η έξοδος της χώρας από την παρατεταμένη οικονομική δυσχέρεια έχει επιβάλλει ένα νέο ανώμαλο καθεστώς, ένα νέο έκτροπο κατεστημένο, προσωρινό τρόπον τινά, αφού διαμορφώνεται βάσει των παραμέτρων της πάντα πιθανολογούμενης πτώχευσης και χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης, αλλά όπως και κάθε τι προσωρινό, έτσι και ουδέν μονιμότερο αυτής της νέας περιόδου, της μετά-Κρίσης.  
Δεν έχει τόσο σημασία αν οι αριθμοί επιβεβαιώνουν κάποια αλλαγή του οικονομικού κλίματος προς το καλύτερο – ούτως ή άλλως οι αριθμοί πλάθονται κατά το δοκούν του προπαγανδιστή που τους επικαλείται. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο καθεστωτικός λόγος, όπως εκφράζεται από τους πολιτικούς και τους διαπλεκόμενους δημοσιογράφους, πλέον δεν αφηγείται την πραγματικότητα με όρους κρίσης, αλλά με όρους ανάπτυξης.

Έξι ειδικοί για το AIDS επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος

Έξι ειδικοί για το AIDS επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος

Συγκλονισμένη η παγκόσμια κοινότητα της μάχης κατά του AIDS παραμονή του συνεδρίου

Έξι ειδικοί για την καταπολέμηση του AIDS επέβαιναν στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία και όχι εκατό όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα από τον Τύπο, δήλωσε το Σάββατο η πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για το AIDS (IAS) Φρανσουάζ Μπαρ-Σινουσί.
Οι επιστήμονες μετέβαιναν στο διεθνές συνέδριο της Μελβούρνης που διοργανώνεται από την IAS. «Ο αριθμός που έχει επιβεβαιωθεί μετά τις επαφές μας με τις αρχές της Αυστραλίας, της Μαλαισίας και της Ολλανδίας ανέρχεται σε έξι άτομα. Ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί αλλά όχι να φθάσει τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα».

Γυάλισμα φαναριών αυτοκινήτου

fanari 1

Όλοι έχουμε παρατηρήσει οτι στα νέα αυτοκίνητα τα φανάρια είναι πλαστικά για λόγους παθητικής ασφαλείας. Αυτο όμως έχει και ένα μειονέκτημα γιατί τα φανάρια στο πέρασμα του χρόνου(4-5 χρονια περιπου) αρχίζουν να κιτρινίζουν και να θαμπώνουν απο τον ήλιο. Δυστηχώς δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό απλα μπορούμε να το παρατήνουμε σκουπίζοντας πολυ καλά τα φανάρια μετα το πλύσιμο και να τα διατηρούμε οσο πιο στεγνά γινετε. Σε περίπτωση όμως που δεν το προλάβετε μην απελπίζεστε και μην αντικαταστήσετε τα φανάρια σας! Υπάρχει λύση και θα σας την δοσουμε. Φτάνει απλά να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑ 12 ΖΩΔΙΑ)

Οι 12 άθλοι του Ηρακλή
Μέσα από τους άθλους του Ηρακλή, έχουμε την ατραπό της Μαθητείας. Η σύνδεση των 12 άθλων με τα 12 σημεία του ζωδιακού κύκλου, είναι τα γυμνάσια της ψυχής μέσω επιτευγμάτων, δυσκολιών και εμποδίων για να πετύχει την τελειοποίηση. Η πορεία μας για το «γνώθι σαυτόν», για την αυτογνωσία.
Ο Ηρακλής, αυτός ο ημίθεος, γιος του Δία και μία θνητής, της Αλκμήνης, σε μία εποχή μακρινή, δεν δείχνει παρά τη πορεία του ανθρώπου προς την αποδέσμευση από την ύλη. Η θνητή μητέρα του προσφέρει ένα σώμα φθαρτό, αλλά ο θεϊκός πατέρας, του προσφέρει τη δυνατότητα να ενωθεί με τη συμπαντική ενέργεια, μετά από αγώνα προσωπικό και επίπονο.

Το ίδιο το όνομα «Ηρακλής» σημαίνει το «κλέος της Ήρας», δηλαδή η δόξα και η λάμψη της ψυχής. Ο μύθος αναφέρει πως ενώ ο Ηρακλής είχε γίνει ένας γενναίος και σημαντικός άντρας, απέκτησε οικογένεια, αλλά κάποια στιγμή η Ήρα που τον ζήλευε και τον καταδίωκε από βρέφος, τον τρέλανε κι εκείνος σκότωσε την οικογένειά του και τα στενά φιλικά του πρόσωπα. Όταν συνήλθε από τη τρέλα αυτή, ζήτησε βοήθεια στο μαντείο των Δελφών, για να βρει το δρόμο προς τη λύτρωση και τη συγχώρεση.

Η Πυθία τον συμβούλεψε να για 12 χρόνια υποτακτικός του Ευρυσθέα και να υπακούει σε ό,τι του ζητήσει, ώστε να γλιτώσει από το κακό. Ο Ευρυσθέας, του ζήτησε να εκπληρώσει 12 δύσκολα κατορθώματα, που μόνο ένας ημίθεος μπορούσε να ολοκληρώσει.

Η Ήρα φαίνεται να τον καταδιώκει από τη γέννησή του, αλλά πέρα από την εξωτερική μορφή του μύθου, αν σκεφθούμε πως το όνομά του φέρει σαν πρώτο συνθετικό τη λέξη «Ήρα», τότε πρέπει να σκεφθούμε τον συμβολισμό. Η Ήρα είναι η ψυχή που επιζητά τη δόξα και την λάμψη. Αλλά, πριν βρει τον δρόμο της, κάνει λάθη, άλλοτε απλά κι άλλοτε τραγικά.

Το συμπαντικό νόημα του Ηρακλή, είναι ο μαθητής που επιδιώκει την εσωτερική του τελείωση. 

Ωστόσο έχει να παλέψει με τα θηρία που κρύβει μέσα του. Η τρέλα κάτω από την οποία ο Ηρακλής σκοτώνει τα αγαπημένα του πρόσωπα, είναι ένα από τα πρώτα λάθη του αρχάριου, ο οποίος στην ανάγκη του να απελευθερωθεί το συντομότερο, θυσιάζει τον καθένα και το καθετί στην εξελικτική του πορεία. Ένα λάθος συχνό σε πολλούς αναζητητές, με καταστροφικά αποτελέσματα.

Για τον Ηρακλή και τη σχέση του με τον ζωδιακό κύκλο, υπάρχει μία αναφορά, πως τον εξέφραζε ο Σταθερός Σταυρός. Είχε την δύναμη του να πράττει (Ταύρος), την τόλμη (Λέων), την ικανότητα να σιωπά (Σκορπιός) και την δυνατότητα της γνώσης (Υδροχόος). Ακόμη και σαν άνθρωπος, κατάγεται από βασιλική γενιά και φορά μία λεοντή (Λέων), έχει ένα δυνατό σώμα (Ταύρος), δεν μιλά μέσα στο μύθο (Σκορπιός), ενώ γίνεται γνωστός μόνο μέσα από πράξεις (Ταύρος). Έχει την ευφυΐα και την ευρηματικότητα να τα βάλει και να νικήσει φοβερά θηρία (Υδροχόος).

Ας εξετάσουμε τους άθλους και τα στάδια της πορείας για την ολοκλήρωση.

ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ/ΕΝΕΡΓΟΜΟΡΦΕΣ - ΑΣΤΡΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Astral Journey by Faraday-of-SkarabostΑστρικό ταξίδι (μέρος 1ο) 

Εμείς σας παρακινούμε, στο ξεκίνημά σας, να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες του άρθρου και ν' αποκτήσετε εμπιστοσύνη στη δική σας εσωτερική καθοδήγηση. Καθώς θα συνεχίζετε την πορεία σας στο αστρικό ταξίδι, θα βοηθήσετε κι άλλους ν' ακολουθήσουν το δρόμο αυτό. Μη διστάζετε, λοιπόν, μπροστά στη χαρά, την ελευθερία και τη σοφία που μπορεί να σας χαρίσει. Καλωσορίσατε στη συναρπαστική περιπέτεια που ακολουθεί.

Οι προηγμένοι μαθητές ένιωσαν ότι το αστρικό ταξίδι - η επαφή δηλαδή μ' έναν ανώτερου επιπέδου οδηγό ή με τον ανώτερο εαυτό και άντληση πληροφοριών μέσα απ' αυτή την επαφή θα είναι ένα από τα κλειδιά που θα βοηθήσει τον άνθρωπο στην πνευματική του εξέλιξη και στις καινούργιες του εμπειρίες.
Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί, το αστρικό ταξίδι είναι μια ικανότητα που μπορεί ν' αποκτηθεί από τη στιγμή που θα καλλιεργηθεί η ανάλογη επιθυμία γι' αυτό, όταν κάποιος δηλαδή θελήσει να διευρύνει τη συνείδησή του. Οι άνθρωποι δε χρειάζονται χρόνια διαλογισμού ή να είναι ψυχικοί, ούτε να έχουν προϋπάρξει σαν αγωγοί.

Διάφορες σχολές μεταφυσικής και προικισμένοι ανώτεροι δάσκαλοι επιθυμούν να διδάξουν τα άτομα να είναι συνειδητά κατά τη διάρκεια του αστρικού ταξιδιού, για να μπορούν έτσι να αντιλαμβάνονται τα μηνύματα και να ελέγχουν την επαφή με τους οδηγούς τους. Μόνο μ' αυτόν του τρόπο θ' αναγνωρίσουν τη σοφία των οδηγών και θα εξελιχθούν πνευματικά. Και σίγουρα, δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο ακολουθώντας αυτόν το δρόμο, που οδηγεί στην επαφή μ' έναν ανώτερο οδηγό ή με τον ανώτερο εαυτό.
Όλοι είναι ικανοί να βαδίσουν στο δρόμο του αστρικού ταξιδιού, και πολύ το κάνουν πολύ πιο εύκολα απ' ότι περίμεναν.

ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ/ΕΝΕΡΓΟΜΟΡΦΕΣ - ΑΣΤΡΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Ενεργομορφές/σκεπτομορφες



Οι ενεργομορφές είναι οντότητες δημιουργημένες με ενέργεια και «προγραμματισμένες» για κάποιο σκοπό. Όταν ο νους και τα συναισθήματα επικεντρώνονται σε ένα συγκεκριμένο θέμα, τότε αυτό αρχίζει και «υλοποιείται» ενεργειακά στην αύρα. 


Με αρκετή δύναμη, μπορεί να αποκοπεί από το πεδίο της αύρας του σώματος και να δημιουργηθεί σαν σχεδόν ανεξάρτητη οντότητα, που σκοπός της είναι να πραγματοποιήσει την σκέψη από την οποία δημιουργήθηκε.Οι ενεργομορφές έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και συνήθως όταν πραγματοποιηθεί ο σκοπός «πεθαίνουν».

 Μια σωστά δημιουργημένη ενεργομορφή είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, αλλά την κακόβουλη ή καλόβουλη φύση της θα την καθορίσει ο δημιουργός της. Μπορεί δηλαδή να χρησιμοποιηθεί και για καλό μα και για κακό σκοπό. Μπορεί να προστατέψει μπορεί όμως και να καταστρέψει. 

H ενεργομορφή διατηρεί έναν σύνδεσμο με τον δημιουργό της, σαν ομφάλιο λώρο. Τρέφεται από την ζωτική του ενέργεια ή από τα φυσικά του υγρά (που περιέχουν ζωτική ενέργεια) και για να καταστραφεί, ο δημιουργός θα πρέπει να πάψει να της παρέχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται.

 Όταν όμως η ενεργομορφή έχει υπάρξει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν αποκλείεται να γίνει ανεξάρτητη, και ακόμα κι αν ο δημιουργός της καταστρέψει τον σύνδεσμό του μαζί της, εκείνη να εξακολουθήσει να υπάρχει, αναζητώντας όμως ζωτική ενέργεια από αλλού. 

Θεός & Πανεπιστήμιο

God's sign by mjagiellicz

Γιατί ο Θεός, παρ όλη την σοφία του, δεν έλαβε ποτέ κάποια θέση σε Πανεπιστήμιο;

1.Διότι είχε μόνο μία δημοσιευμένη εργασία. (Και αυτή ήταν στα... εβραϊκά).

2. Δεν είχε καθόλου αναφορές και βιβλιογραφία.

3. Δεν δημοσιεύτηκε σε έγκυρο περιοδικό.

4. Μερικοί, μάλιστα, αμφιβάλλουν ότι την έγραψε ο ίδιος.

5. Μπορεί να είναι αλήθεια ότι δημιούργησε τον κόσμο αλλά από τότε δεν έχει τίποτε άλλο να παρουσιάσει.

Το Πεντάκτινο και Εξάκτινο Αστέρι

5starΟι πηγές μας που απεικονίζουν το πεντάγραμμο ή πεντάκτινο αστέρι σαν τον μικρόκοσμο και το εξάκτινο διπλό τρίγωνο σαν τον μακρόκοσμο, είναι όλοι οι πιο γνωστοί Δυτικοί Καμπαλιστές – τόσο του Μεσαίωνα όσο και της σύγχρονης εποχής.
Ο Ελιφάς Λεβί (Αβάς Κωνσταντίνος), πιστεύουμε δε και ο Κουνράθ, ένας από τους σπουδαιότερους αποκρυφιστές του παρελθόντος, εξηγούν το γιατί. 

Στο βιβλίο Ροδόσταυροι του Χαργκρέιβ Τζένινγκς εμφανίζεται η σωστή συνοπτική παράσταση του μικρόκοσμου με τον άνθρωπο στο κέντρο του πενταγράμμου.


6ptstar2Η σπουδαιότητα της ανωτέρω εφημερίδας («Το Πεντάκτινο και Εξάκτινο Αστέρι» του Κρίσνα Σανκάρ Λαλσανκάρ) και οι πολλές και αξιόλογες παρατηρήσεις που περιέχονται σε αυτήν, μας δίνουν μια ευκαιρία να διορθώσουμε παρόμοια λάθη του συγγραφέα.
Όπως το αντιλαμβάνονται στη Δύση οι γνήσιοι Καμπαλιστές, το Πνεύμα και η Ύλη αποδίδουν την κύρια συμβολική έννοιά τους με τα αντίστοιχα χρώματα των δύο συμπλεκομένων τριγώνων και δεν έχουν σχέση με τις ευθείες γραμμές που συνδέουν αυτά τα σχήματα.
Για τον Καμπαλιστή και τον Ερμητικό φιλόσοφο, καθετί στη φύση εμφανίζεται με μια τρισυπόστατη όψη. Καθετί είναι πολλαπλότητα και τριαδικότητα σε ένωση και το αναπαριστά συμβολικά με διάφορα γεωμετρικά σχήματα.
«Ο Θεός γεωμετρεί», λέει ο Πλάτωνας. Τα «Τρία Καμπαλιστικά Πρόσωπα» είναι τα «Τρία Φώτα» και οι «Τρεις Ζωές» του Άινσοφ (το Παραμπράχμαν των Δυτικών) που λέγεται και, «Κεντρικός Αόρατος Ήλιος». «Το Σύμπαν είναι το Πνεύμα του, η Ψυχή και το Σώμα του», οι «Τρεις Απορροές» του.

Θεωρίες συνωμοσίας


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πιστεύει ότι η ελληνική κρίση είναι δημιούργημα των ξένων (72%), η 11η Σεπτεμβρίου ήταν προσχεδιασμένη (59%) και η προσελήνωση του Άρμστρονγκ σκηνοθετημένη (27%).
Παράλληλα, σε συντριπτικά ποσοστά οι Έλληνες θεωρούν ότι το φάρμακο για τον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δε δίνεται στην κυκλοφορία (69%) κι ότι ο Κώστας Σημίτης είναι Εβραίος (61%).
Με λίγα λόγια, οι Έλληνες δεν πιστεύουν τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω τους ή προτιμούν να μην τα πιστεύουν, οπότε κι αυτή η ερευνα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, αφού δε θα την πιστέψει κανείς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα