Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Trump-effect: Η Ιερουσαλήμ είναι απλά μια πρόγευση

Trump-effect: Η Ιερουσαλήμ είναι απλά μια πρόγευση
Έντεκα μήνες σχεδόν μετά την ορκωμοσία του 45ου προέδρου των ΗΠΑ ο κόσμος αρχίζει να βιώνει έντονες αναταράξεις, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον σε θέση να εφαρμόσει την ατζέντα του, με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ να αποτελεί σαφές και ηχηρό μήνυμα τήρησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Ωστόσο, δεν θα είναι η μόνη απόφαση που πλήττει ευθέως την όποια -έστω και κατ επίφαση- σταθερότητα, καθώς η προσπάθεια ανατροπής του status quo σε σειρά μετώπων, εντός και εκτός των ΗΠΑ παράγει ήδη κρίσεις, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν, αποτελώντας πλέον τη νέα πραγματικότητα.
Οι κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν και οι νίκες του το ίδιο, τόσο στην εσωτερική, όσο και στη διεθνή σκακιέρα, ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει μάχες, προωθεί την πολιτική του και αποκτά συμμάχους. Αν και βαλλόμενος από την έρευνα για τις σχέσεις με τη Ρωσία, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει διστάσει να προβεί σε ενέργειες που εν τέλει θα αποτελέσουν τη βάση της νέας σχέσης Ουάσιγκτον-Μόσχας την οποία έχει δεσμευθεί προεκλογικά οικοδομήσει, τροχιά στην οποία κινείται παρά τις αντιδράσεις από τις υπηρεσίες πληροφοριών και το “κατεστημένο”.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατάφερε να παραμείνει όρθιος την κρίσιμη περίοδο, κερδίζοντας εν τέλει σημαντικές μάχες, απέναντι στην πολιτική και διπλωματική μηχανή της Ουάσιγκτον. Το ρολόι όμως ξεκινάει να μετράει ακριβώς μετά τον διορισμό φίλα προσκείμενων δικαστών και ανώτατων αξιωματούχων, καθώς διαθέτε πλέον το απαιτούμενο ειδικό βάρος και διαμέτρημα για την άσκηση πολιτικής.
Στην πορεία όμως μάτωσε πολύ, καθώς υποχρεώθηκε σε δυο σαρωτικούς ανασχηματισμούς του εσωτερικού του κύκλου, χάνοντας όλα -σχεδόν- τα στελέχη που ξεκίνησαν μαζί του. Η επιβίωσή του, μέχρι τώρα, -μετά από τόσο σφοδρές μάχες- και η στοχοπροσήλωση με την οποία υλοποιεί την ατζέντα του, καθιστούν σαφές ότι “πληγωμένος” είναι πιο επικίνδυνος.

Διώξε τον κομπλεξικό....φθείρει ανεπανόρθωτα την ψυχή σου!!!!




Είναι αδύνατον… να απαντήσεις στην ασχήμια!!!!!
Δεν υπάρχει περίπτωση…..να αποβάλλει την αρνητικότητα…
Που «κουβαλάει»...ένα κομπλεξικό άτομο!!!!!
Όσο και να προσπαθήσεις…..χάνεις χρόνο!!!!

Η καλύτερη αντιμετώπιση είναι να προσπεράσεις…….
Αδιαφορώντας πλήρως για την ύπάρξη του….αφού διαρκώς….    
Θα επιμένει να δείχνει το «μεγαλείο» του….για να τον προσέξεις…..
Μια και δεν μπορεί να δεχτεί κανέναν καλύτερο...
Από τον ίδιον!!!!!

Εξαγριώνεται με τους ικανούς θεωρώντας…..
Πως είναι  υποδεέστεροι από δαύτον…..οπότε….
Υποχρεούνται να υποκλιθούν στην «αξιότιμη» παρουσία του…
Που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να δείχνει ασέβεια….
Με σκοπό να σε φέρει στο δικό του επίπεδο…..
Για να παίξεις το παιχνίδι όπως επιθυμεί!!!!!

Να σε βγάλει εκτός εαυτού…
Πετυχαίνοντας  ευκολότερα τον στόχο του!!!!!!

ΛΥΣΣΑΕΙ  να αποδείξει…..
Την ανικανότητα σου γιατί έτσι…..
Πιστοποιεί πως έχει περισσότερο μυαλό.....
Απ’ ΟΛΟΥΣ εκείνους..... που σε παραδέχονται!!!!!!
Τέτοια «εξυπνάδα»!!!!!!

Ψάχνει απεγνωσμένα να ηρωποιηθεί…..μήπως ξεφεύγει….
Από το σκοτάδι…που δεν αντέχει πλέον ούτε ο ίδιος!!!!!

Αν καταλάβει  πως δεν ανέχεσαι……
Τέτοια παιχνίδια…..θα προσπαθήσει….
Να δικαιολογηθεί με ότι απίθανο σκαρφιστεί……
Έχοντας όμως ήδη σκεφτεί….την επόμενη ασχήμια
Που θα κάνει!!!!!

Έτσι λειτουργεί το «αρρωστημένο» μυαλό που διαθέτει….
Μπλοκαρισμένο από τα συμπλέγματα που τον βασανίζουν…..
Και δεν του επιτρέπουν να φερθεί με άλλον τρόπο!!!!!!

Αν πέσεις στην παγίδα να συνδιαλλαγείς  μαζί του…..
Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο……πως θα σε παρασύρει….
Στα  μονοπάτια που περπατά ο ίδιος!!!!!

Ο θυμός μας φέρνει πιο κοντά!!!

Ο θυμός μας φέρνει πιο κοντά!!!

Το συναίσθημα του θυμού είναι ίσως από τα πιο «παρεξηγημένα» συναισθήματα.

Προκαλεί φόβο τόσο σε αυτόν που τον εκφράζει, όσο και σε αυτόν που τον δέχεται. Αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως το συναίσθημα του θυμού συνοδεύεται από μια σύγκρουση, μια κρίση ή ένα περιστατικό που δυσκολεύονται όλοι να το διαχειριστούν. Όμως, το συναίσθημα του θυμού αποτελεί πραγματικά ένα από τα πιο λειτουργικά συναισθήματα όταν αξιοποιηθεί με τον κατάλληλο τρόπο.
Το συναίσθημα του θυμού συνοδεύεται από αρκετούς μύθους. Για παράδειγμα πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ο θυμός
«θα βγει σε κακό»,
«θα προκαλέσει ρήξη στη σχέση»,
«είναι αμαρτία»,
«θα πληγώσει τον άλλο»,
«αν θυμώσω δεν γίνεται να συνεχίσω να είμαι μαζί του»
και πολλά ακόμη.
Η παρεξήγηση έγκειται στο γεγονός ότι έχουμε ταυτίσει το ξέσπασμα με το θυμό. Το ξέσπασμα όμως σημαίνει ότι έχει υπάρξει συσσώρευση. Η συσσώρευση του θυμού θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα βυτίο που γεμίζει συνεχώς και προκειμένου να αδειάσει ξεσπάει με εκρήξεις για μικροπράγματα. Αυτό το ξέσπασμα είναι που καθιστά το θυμό και την κατάσταση που τον συνοδεύει παράλογη.

Αποστολή STS-115: Δείτε τις θεάσεις UFO από επίσημο βίντεο της NASA





















Στις 9 Δεκεμβρίου του 2006 το διαστημικό λεωφορείο εκτοξεύτηκε για μια ακόμη αποστολή στο διάστημα. Κατά τη διάρκεια της αποστολής που κράτησε 13 ημέρες παρατηρήθηκαν πολλά άγνωστα αντικείμενα σε βίντεο της NASA.

Αυτή είναι η επίσημη καταγραφή τους:

ΘΑ ΚΤΙΖΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;(Βίντεο)



Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Ζαχ. 14,2        Θα συγκεντρώσω όλα τα έθνη εναντίον της Ιερουσαλήμ εις πόλεμον και η πόλις θα κυριευθή. Αι οικίαι θα διαρπαγούν, αι γυναίκες θα μολυνθούν, το δε ήμισυ των κατοίκων της πόλεως θα οδηγηθή εις αιχμαλωσίαν. Αλλά οι απομείναντες από τον λαόν μου δεν θα εξαφανισθούν από την πόλιν.
Ζαχ. 12,2        Ο Κυριος λέγει• “ιδού, θα κάμω την Ιερουσαλήμ ως σαλευομένην εξώπορταν της αυλής σπιτιού, δι’ όλους τους γύρω από αυτήν λαούς. Την Ιουδαίαν θα κατακλύσουν εχθροί και πολιορκία θα στηθή εναντίον της Ιερουσαλήμ.
Ζαχ. 12,3          Κατά την κρίσιμον εκείνην ημέραν θα κάμω την Ιερουσαλήμ λίθον, που θα καταπατήται από όλα τα έθνη. Καθένας, που θα την καταπατή, θα την εμπαίζη και θα την εξευτελίζη. Θα συγκεντρωθούν εναντίον αυτής και θα καταπατούν αυτήν όλα τα έθνη της γης.

Ο πρόεδρος Τραμπ διέπραξε το ασυγχώρητο έγκλημα της αναγνώρισης ότι η Ιερουσαλήμ, που αναφέρεται 811 φορές στη Βίβλο, είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, όπως αναφέρει η Βίβλος ότι είναι. Η ανακοίνωσή του ξεκίνησε μια καταιγίδα διαμαρτυρίας όχι μόνο στον μουσουλμανικό κόσμο, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν νομίζατε ότι ο αντισημιτισμός πέθανε με τη Γερμανία του Χίτλερ, κάνετε μεγάλο λάθος.

Η Βίβλος αναφέρει ότι «όλος ο κόσμος» κατά τη διάρκεια της «κρίσης του Ιακώβου», δηλαδή της «κρίσης του Ισραήλ», θα έρθει εναντίον του Ισραήλ κάτω από τον Αντίχριστο. Παρακολουθούμε μια μικρή πρόγευση αυτού του γεγονότος τώρα. Ευτυχώς ο Θεός έσωσε τους πιστούς να μπορέσουν να ξεφύγουν στην Αρπαγή της Εκκλησίας πριν έρθουν όλα αυτά.

Αναρωτιέται κανείς, ποιο έθνος ή έθνη θα έρθει εναντίον του Ισραήλ εδώ και τώρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τολμηρή ανακοίνωση του Τραμπ; Παρακολουθήστε και δείτε τι θα συμβεί με τον «βαρύ λίθο» που είναι η Ιερουσαλήμ.

Φώτης Κόντογλου: Τρελό Νερό

Μια φορά,λέγει ο μύθος,ήτανε ένας σουλτάνος καλός και δίκαιος κι ήτανε και αστρολόγος.Μια μέρα ο βεζύρης λέγει του σουλτάνου πως είδε κάποια σημάδια στον ουρανό,πως θα βρέξει στον κόσμο ένα τρελό νερό και πως όποιος το πιει αυτό το νερό,θα τρελαίνεται και πως όλοι οι άνθρωποι που ζούνε στην επικράτειά τους θα το πιούνε και θα χάσουνε τα λογικά τους και δεν θα νιώθουνε πια τίποτα΄μήτε τι είναι σωστό και τι ψεύτικο,μήτε τι είναι καλό και τι είναι κακό,μήτε τι είναι νόστιμο και τι είναι άνοστο,μήτε τι είναι δίκιο και τι είναι άδικο.
saladin
Σαν τ΄άκουσε αυτά τα λόγια ο σουλτάνος,γυρίζει και λέγει στο βεζύρη:
-”Αφού θα τρελαθεί όλος ο κόσμος ,πρέπει να κοιτάξουμε να μην τρελαθούμε κι εμείς,γιατί αλλιώς πώς θα τους κρίνουμε με δικαιοσύνη;”
Toυ λέγει ο βεζύρης πως ο λόγος του είναι σωστός και πως θα ΄πρεπε να προστάξει να μαζέψουνε από το καλό νερό που πίνανε και να το φυλάξουνε μέσα στις στέρνες,για να μην πίνουνε από το χαλασμένο και κρίνουνε παλαβά κι άδικα,μα δίκια όπως έχουνε χρέος.Έτσι κι έγινε.
Σε λίγον καιρό έβρεξε στ΄αλήθεια και το νερό ήτανε νερό τρελό και τρελαθήκανε όλοι οι άνθρωποι και δεν γνωρίζανε οι καημένοι τι τους γίνεται κι είχανε το ψεύτικο για αληθινό,το κακό για καλό,το άδικο για δίκιο.Μα ο σουλτάνος κι ο βεζύρης πίνανε από το καλό νερό που είχανε φυλαγμένο και δεν τρελαθήκανε,αλλά κρίνανε τον κόσμο με δικαιοσύνη.Μα ο κόσμος τα΄βλεπε ανάποδα και δεν ήταν ευχαριστημένος από την κρίση του σουλτάνου και του βεζύρη και φωνάζανε πως τους αδικούνε και κοντεύανε να σηκώσουν επανάσταση.

Εγώ ειμί το φως του σκότους



Εν αρχή ην το τίποτα. Εκεί γεννήθηκα. Φως απο σκοτάδι. Και είδα χωρις μάτια, ανέπνευσα χωρίς αέρα, μίλησα χωρίς φωνή.
Και ο πατέρας μου χαμογέλασε. Χαμογέλασε και με καλοσώρισε. Κι εγώ του μίλησα. Του μίλησα και τον ρώτησα: Για ποιο λόγο ζώ, έζησα και θα ζήσω.
«Θα γενείς η χαρά στη θλίψη, η θλίψη στη χαρά. Θα ενώσεις χωρισμένους, και θα χωρίσεις ενωμένους. Για σένα θα γραφτούν τραγούδια. Για σένα θα κυλήσει αίμα. Για σένα θα κυλήσει δάκρυ»
Δεν το δέχτηκα. Το αρνήθηκα. Ζήτησα εξηγήσεις. Έλαβα μόνο σιωπή.
Κι έτσι έτρεξα.
Πες μου ότι δεν θα ‘κανες το ίδιο. Πες μου ότι θα μάθαινες πως προορισμός σου είναι να φέρεις δυστυχία και θα το δεχόσουν αψήφιστα.
Κι έτσι έτρεξα.
Έτρεξα πέρα απ’ τα βουνά, ώσπου το σπίτι χάθηκε στο βάθος σαν κόμπος στην χαίτη αλόγου.
Έτρεξα πέρα απ’ τις θάλασσες, ώσπου το αλμυρό νερό έμοιαζε με πάχνη θολή στο φως του ήλιου.
Έτρεξα πέρα απ’ το χρόνο, ώσπου οι δείκτες χορέψαν ακαθόριστα, μεθυσμένοι νέοι παραδομένοι στην έξαψη της έξαψης.
Τότε και μόνο τότε σταμάτησα, έγειρα αποκαμωμένος, κουρασμένος, εξαντλημένος, το μυαλό μου θολό σα φτηνή μπύρα κι η ψυχή σφιγμένη.
Τους αγαπούσα τους ανθρώπους. Δεν ήθελα να τους κάνω να υποφέρουν. Δεν ήταν αυτός ο προορισμός μου.

Όλη η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου είναι δανεισμένη. Δανεισμένη από αυτούς που δεν έχουν ιδέα ποιοι είναι οι ίδιοι.


Ο Osho είναι ίσως από τους λίγους ανθρώπους που δημιούργησαν τόσους φανατικούς φίλους και ακόλουθους αλλά και φανατικούς εχθρούς. Η αιτία είναι ο ριζοσπαστικός λόγος, οι ιδέες του αλλά και ο τρόπος ζωής του. Το σίγουρο είναι ότι ο Osho ήταν μια ισχυρή προσωπικότητα που επέδρασε στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα βιβλία του περιέχουν τις αυθόρμητες ομιλίες του που δόθηκαν μπροστά σε μαθητές του και σε επισκέπτες του καθώς και μεταγραφή των λεχθέντων στις ένας-προς-ένα συναντήσεις του. Μετά τον θάνατό του δόθηκε προτεραιότητα στην μετάφραση των ομιλιών του από την ινδική γλώσσα και φυσικά γίνονται συνεχώς ανατυπώσεις των ομιλιών του από την αγγλική γλώσσα. Αναφέρθηκε κάποτε ότι κυκλοφορούν περί τους 600 πρωτότυποι τίτλοι των ομιλιών του αλλά αυτός ο αριθμός σαφώς έχει ξεπεραστεί με τους νέους τίτλους που κυκλοφορούν με αυξημένους ρυθμούς.

Osho : Μερικά από τα πιο δημοφιλή του αποφθέγματα
– Αν αγαπάς ένα λουλούδι, μην το κόβεις, γιατί αν το κόψεις θα πεθάνει και θα πάψει να είναι αυτό που αγάπησες. Αν πραγματικά αγαπάς ένα λολούδι, τότε απλά πότισέ το.
– Ο αληθινός άνθρωπος παραμένει συνηθισμένος, εντελώς συνηθισμένος. Κανένας δεν ξέρει ποιος είναι, κανένας δε ξέρει τι θησαυρό κουβαλάει μέσα του. Ποτέ δεν διαφημίζει, ποτέ δεν προσπαθεί να προβάλει. Εμείς όμως γιατί διαφημίζουμε; Εξαιτίας του Εγώ. Δεν είσαι ικανοποιημένος από τον εαυτό σου. Είσαι ικανοποιημένος μόνο όταν σε εκτιμούν οι άλλοι.
– Βιωσε τη ζωή με όλους τους δυνατούς τρόπους. Δοκίμασε το καλό, το κακό, το πικρό, το γλυκό, το σκοτεινό, το φωτεινό, το καλοκαίρι, το χειμώνα. Βίωσε όλες τις δυαδικότητες. Μη φοβάσαι την εμπειρία, γιατί όση περισσότερη εμπειρία έχεις, τόσο περισσότερο ώριμος γίνεσαι.
– Οι πολιτικοί, οι ιερείς και οι γονείς είναι όλοι δημιουργοί ενοχών, επειδή μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να σας ελέγχουν και να σας χειραγωγούν
– Να είσαι! Να μην προσπαθείς να γίνεις

Ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει προσωπικότητά; Είμαι ο εγκέφαλός μου



Ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει προσωπικότητά; Είμαι ο εγκέφαλός μου.
Της δρ Λίζα Βάρβογλη (Ψυχολόγος, Νευροψυχολόγος) Αναδημοσίευση από "ΤΟ ΒΗΜΑ science"
Ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει την προσωπικότητά του, αλλά χρειάζεται σκληρή προσπάθεια 
Αν κάνουμε ένα «μίνι τεστ» στον εαυτό μας και σκεφτούμε 4-5 επίθετα που μας χαρακτηρίζουν, το πιθανότερο είναι ότι μπορούμε να κρίνουμε ενστικτωδώς αν είμαστε κοινωνικοί ή δειλοί, αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι, νευρικοί ή ήρεμοι και σε τι βαθμό έχουμε αυτά τα χαρακτηριστικά: με δυο λόγια, αντιλαμβανόμαστε τι είναι αυτό που μας ορίζει. Το σύνολο αυτών των καθοριστικών χαρακτηριστικών εξωτερικά εκδηλώνεται ως συμπεριφορά - αυτό που οι άλλοι βλέπουν σε εμάς -, ενώ εσωτερικά βιώνεται ως η αίσθηση συνοχής και προσωπικής ταυτότητα, ως «εαυτός».
H απάντηση στο ερώτημα «τι μας κάνει να είμαστε ο εαυτός μας;» έχει απασχολήσει τα τελευταία 100 χρόνια φιλοσόφους, επιστήμονες, ψυχολόγους, καλλιτέχνες... Σύμφωνα με τον δρα Paul Costa, έναν από τους πρωτεργάτες της έρευνας της προσωπικότητας στο National Institute of Health των ΗΠΑ, «η προσωπικότητα δεν επηρεάζει απλώς την επιτυχία του ανθρώπου στη ζωή, την καθορίζει». Δηλαδή η καριέρα, η ευτυχία, οι σχέσεις, η υγεία και, γενικότερα, η ζωή του ανθρώπου εξαρτώνται από την προσωπικότητά του.
H ψυχολογία διαθέτει ποικιλία εργαλείων (τεστ) τα οποία μετρούν διάφορα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τόσο υγιή όσο και ψυχοπαθολογικά. Τα τελευταία χρόνια όμως τη σκυτάλη έχει πάρει η βιολογία, που μελετά πώς τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας σχετίζονται με βιολογικές μεταβλητές. 
Το χρησιμότερο ψυχολογικό μοντέλο για τη μελέτη της βιολογικής βάσης της προσωπικότητας ονομάζεται «The big five» (οι 5 μεγάλοι παράγοντες) και περιλαμβάνει την εξωστρέφεια, τον νευρωτισμό, την προσήνεια, την ευσυνειδησία και τη δεκτικότητα σε εμπειρίες, παράγοντες που είναι ανεξάρτητοι ο ένας από τον άλλον: επομένως, και η βασική βιολογία του καθενός θα πρέπει να είναι ξεχωριστή. 
Εντυπωσιακό είναι ότι η βαθμολογία που παίρνει το άτομο σε κάθε παράγοντα παραμένει σταθερή στη διάρκεια της ζωής του και ότι υπάρχει μεγάλη συμφωνία ανάμεσα στη βαθμολογία που δίνει κάποιος βαθμολογώντας τον εαυτό του και όταν τον βαθμολογεί κάποιος άλλος που τον ξέρει καλά. Οι ίδιοι παράγοντες φαίνεται να ισχύουν σε διαφορετικούς πολιτισμούς και γλώσσες, γεγονός το οποίο δείχνει ότι πράγματι αναφέρονται σε κάτι βαθύτατα ανθρώπινο. Σύμφωνα με τον δρα Robert McCrae, ερευνητή στο National Institute of Health, το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικότητας (50-80%) κληρονομείται, καθορίζεται δηλαδή από τα γονίδια και όχι από το περιβάλλον ή την ανατροφή.

«Μην πληγώνεσαι αν δεν σε αγαπούν. Δεν αξίζει»

Αποτέλεσμα εικόνας για «Μην πληγώνεσαι αν δεν σε αγαπούν. Δεν αξίζει»

Το πολύ όμορφο κείμενο που ακολουθεί είναι από το βιβλίο του π. Ανδρέα Κονάνου «Στο βάθος κήπος» και αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε..

«Να λες στον άνθρωπό σου:

«Σ’ ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για μένα. Που υπάρχεις, που με βασανίζεις. Με βοηθάς να μαθαίνω να σε συγχωρώ»

Η αγάπη είναι το επιστέγασμα και η βάση. Αυτή σκεπάζει όλες τις αρετές. Είναι η ασφάλεια και η σιγουριά ότι πας καλά. Διότι, αν όλα αυτά τα κάνεις χωρίς αγάπη, όπως λέει ο Απόστολος Παύλος, δεν έχει νόημα. Διότι όλα αυτά τα βρίσκεις κι αλλού: σε αρχαίους φιλοσόφους, ρήτορες, ιδρυτές διάφορων φιλοσοφικών συστημάτων. Είχαν τιθασεύσει, ίσως, το «εγώ» τους, δεν έπιναν πολύ, δεν έτρωγαν, δεν κοιμούνταν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είχαν κι αγάπη.

Αγάπη να ‘χεις. Αγάπη να βγάζεις. Αγάπη ν’ αφήσεις. Κι όσοι θα έρχονται έπειτα από χρόνια κοντά στον τάφο σου και θα σε θυμούνται και θα σε φέρνουν στη σκέψη και στο μυαλό τους, θα λένε: «Α, αυτός ο άνθρωπος είχε αγάπη. Είχε καλοσύνη. Σε κανέναν δεν είπε κάτι κακό ούτε κράτησε σε κάποιον κακία. Λόγο για κάποιον δεν είπε. Δεν τον θυμάμαι να κατηγόρησε, να κατέκρινε. Ποτέ. Τα χέρια του, συνέχεια ελεημοσύνες. Το στόμα του έσταζε μέλι. Τα μάτια του, πάντα γεμάτα δάκρυα απ’ τον πόνο των ανθρώπων. Τα πόδια του πήγαιναν συνέχεια εδώ κι εκεί, σε αρρώστους και βασανισμένους».

Μια μαύρη τρύπα που είναι αρχαιότερη από το σύμπαν!

Μια θηριώδης μαύρη τρύπα που υπάρχει από την αυγή του χρόνου θέτει υπό αμφισβήτηση τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης.

Αυτή η καλλιτεχνική απεικόνιση από το Ίδρυμα για την Επιστήμη Κάρνεγκι δείχνει την πιο μακρινή υπερμεγέθη μαύρη τρύπα που ανακαλύφθηκε ποτέ, η οποία αποτελεί μέρος ενός κβάζαρ ηλικίας μόλις 690 εκατομμυρίων ετών μετά την Μεγάλη Έκρηξη. Photo: AP. Πηγή: Supplied
ΟΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΟΙ ανακάλυψαν μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα, που είναι η πιο μακρινή στο χώρο και στο χρόνο που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.
Βρίσκεται σε απόσταση 13 δισεκατομμυρίων ετών φωτός, δηλαδή έχει ηλικία μόλις 690 εκατομμυρίων ετών. Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang), η εποχή αυτή είναι το σημείο Μηδέν, ή Σημείο του Big Bang, όπου συνέβη η αυθόρμητη έκρηξη της πραγματικότητας όπως την ξέρουμε από μια κβαντική ιδιαιτερότητα.
Έχουμε επομένως μια μαύρη τρύπα που είναι αρχαιότερη από το σύμπαν, αφού δεν μπορεί να δημιουργήθηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα της Μεγάλης Έκρηξης.
Οι επιστήμονες δεν περίμεναν να βρουν μια τόσο μεγάλη μαύρη τρύπα στην κοσμική «αυγή» του σύμπαντος, δηλαδή τόσο νωρίς στην κοσμική ιστορία. Κανείς δεν έχει μια επιστημονική εξήγηση με ποιον τρόπο είναι δυνατό να σχηματίσθηκε ένα τέτοιο τεράστιο αντικείμενο σε ένα τόσο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα κατά τη γέννηση του σύμπαντος, αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature αυτή την εβδομάδα.

ΕΧΕΙ ΒΙΑΓΚΡΑ Ο ΑΕΡΑΣ ΣΤΟ RINGASKIDDY ΤΟΥ ΚΟΡΚ


Οι κάτοικοι από ένα μικρό ιρλανδικό χωριό όπου υπάρχει εργοστάσιο παραγωγής Viagra εδώ και 20 χρόνια λένε ότι υπάρχει… κάτι στον αέρα που τους εκτοξεύει την λίμπιντο! Οι ντόπιοι από το χωριό Ringaskiddy του Cork, όπου η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer προσθέτει ένα δραστικό συστατικό στο μικρό μπλε χάπι, έκαναν κάποιες… ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, όταν έμαθαν ότι το Viagra θα είναι διαθέσιμο στα φαρμακεία.

Μια ντόπια γυναίκα αστειεύτηκε ότι οι άνδρες στην περιοχή “δεν έχουν προβλήματα σε αυτό τον τομέα”, επειδή… οι ευεργετικές αναθυμιάσεις από το εργοστάσιο Viagra εξαπλώνονται στην πόλη εδώ και χρόνια.

Η κόρη της, Debbie O’Grady, δήλωσε στους The Sunday Times: “Μια εισπνοή και γίνονται… τούρμπο. Απολαμβάνουμε τους… καρπούς της εισπνοής των αναθυμιάσεων για χρόνια τώρα, δωρεάν”!

Αλλά η Fiona Toomey πιστεύει ότι δεν είναι μόνο άνδρες που έχουν βγει “κερδισμένοι” από το τοπικό εργοστάσιο. Είπε ότι ακόμη και τα… σκυλιά “περιφέρονται σε μια κατάσταση σεξουαλικού ενθουσιασμού, επειδή το Viagra πρέπει να έχει εισέλθει και στην παροχή νερού”!

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΚΑΘΑΡΙΩΝ


Οι Beatles, η μεγαλύτερη ποπ μπάντα του πλανήτη, δεν ήταν δυνατό να ξεφύγει από τη φθορά του χρόνου. Ήταν 10 Ιουνίου του 1970, όταν ο Πολ Μακάρτνεϊ ανακοίνωνε ότι οι Beatles δεν θα ξαναδουλέψουν ποτέ πια μαζί. Η αντίστροφη μέτρηση για τη διάλυση των «σκαθαριών» είχε αρχίσει.

Μέχρι εκείνη την ημέρα, για τους αμέτρητους φίλους τους τίποτε δεν προμήνυε το χωρισμό. Δημόσια, ο Πολ, ο Τζον, ο Ρίνγκο και ο Τζορτζ, φρόντιζαν να διασκεδάζουν τις όποιες ανησυχίες με συνεχείς δηλώσεις τους.

Όμως, στο εσωτερικό των Beatles η κρίση έδειχνε να υπάρχει. Καλλιτεχνικοί λόγοι, προσωπικές στρατηγικές, γυναικείοι δάκτυλοι και επιχειρηματικές διαφορές, είχαν αλλοιώσει τη μεταξύ τους χημεία, που γέννησε τραγούδια αριστουργήματα της ποπ μουσικής.

H «μυστήρια» επίσκεψη Ερντογάν, η Εθνική στρατηγική και η «Α έως Ω» Τουρκική απειλή


γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος

Το παρόν κείμενο γράφεται με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο 2017. Σε ένα πρόσφατο σχόλιο γράψαμε ότι για αυτή την «μυστήρια» επίσκεψη για την οποία πολλοί διερωτήθηκαν δεν μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα πριν καθότι ως προς κάποια ζητήματα χειρισμών για να μιλάς έγκυρα απαιτείται να γνωρίζεις τι υπάρχει μέσα στα αθέατα διπλωματικά κουτιά των πελατειακών διπλωματικών συναλλαγών. Μολαταύτα, στεκόμαστε κριτικά για μια σειρά σημαντικούς λόγους.



Μεταξύ άλλων, στην βάση της δικής μας αντίληψης για το πως συμπλέκονται οι στρατηγικοί σκοποί και μεθοδεύσεις με διπλωματικές στάσεις όπως αυτή, μια τόσο σημαντική επίσκεψη θα ήταν νοητή μόνο εάν είχαν ήδη σταθεροποιηθεί συμφωνίες τερματισμού των διενέξεων στο Αιγαίο και στην Κύπρο στην βάση του διεθνούς δικαίου. Προσκαλώντας ένα ακραία αμφιλεγόμενο αρχηγό κράτους με το βαρύ μητρώο του Ερντογάν και όλα τα θέματα να αιωρούνται είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο. Μόνο κριτικά μπορούμε λοιπόν να σταθούμε όσον αφορά μια τέτοια επίσκεψη εκτός και εάν στα διπλωματικά παρασκήνια έγιναν συναλλαγές πρωτίστως με τις ΗΠΑ και κάποια μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη για ελιγμούς και χειρισμούς που εντάσσονται σε αυτό που στην στρατηγική θεωρία ονομάζουμε «πελατειακές σχέσεις – patron client relations» και που εξυπηρετούν ζωτικά Ελληνικά συμφέροντα.

Τα προαναφερθέντα «μαύρα κουτιά της διπλωματίας» έχουν κάποιο νόημα μόνο εάν ήταν ενταγμένα σε μια συνολική εθνική αποτρεπτική στρατηγική η οποία ποτέ δεν είναι υπόθεση ενός ατόμου αλλά του κράτους στο σύνολό του και κυρίως του εκάστοτε πρωθυπουργού και των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας. Είναι; Εκτιμάται πως δεν είναι καθότι με όρους κοινώς αποδεκτούς διεθνώς η κρατική οργάνωση και το πολιτικό σύστημα πασίδηλα και καθημερινά καταμαρτυρείται πως είναι ελλειμματικά. Αυτό πρέπει να αναφέρουμε, δεν είναι μόνο φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών αλλά κατάσταση που επικρατεί ήδη από την δεκαετία του 1830. Το σημαντικό ζήτημα στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας όπως και με κάθε άλλο κράτος στο ανελέητα συγκρουσιακό και ανταγωνιστικό σύγχρονο διεθνές σύστημα είναι η διάγνωση του κατά πόσο υπάρχει ή δεν υπάρχει αναθεωρητική απειλή.

Αυτό απαιτεί πρώτον ορισμό της απειλής και δεύτερον σωστές εκτιμήσεις για την σχέση μεταξύ απειλής, ικανότητας και μπλόφας του αμυνόμενου και επιτιθέμενου.
Ιδιαίτερα όσον αφορά το αμυνόμενο κράτος ισχύει η ρήση του Sun Zu, «εάv γvωρίζεις τov αντίπαλο και τov εαυτό σoυ, δεv έχεις αvάγκη vα φoβάσαι τo απoτέλεσμα (ακόμη και) εκατό μαχώv. Εάv γvωρίζεις τov εαυτό σoυ αλλά όχι τov αντίπαλο, για κάθε vίκη πoυ κερδίζεις θα έχεις και μια ήττα. Εάv δέv γvωρίζεις τov εαυτό σoυ, oύτε τov αντίπαλό σου, θα ηττηθείς σε κάθε μάχη». 


Στο νεοελληνικό κράτος το τελευταίο τουλάχιστον τέταρτο του αιώνα δεν γνωρίζουμε αυτόν που μας απειλεί, δεν θέλουμε να ξέρουμε καν αν υπάρχει απειλή, δεν μας ενδιαφέρει εάν μας απειλεί και στρεφόμαστε με ύβρεις και δολοφονίες χαρακτήρα κατά όποιου επιχειρήσει χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της στρατηγικής θεωρίας να ορίσει την απειλή, να περιγράψει τον κίνδυνο και να εξηγήσει τι είναι μια αποτρεπτική στρατηγική ενός αμυνόμενου κράτους.
Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο μπορούμε να αναφερθούμε στην πρώτη μετά από πολλές δεκαετίες επίσκεψη αρχηγού του Τουρκικού κράτους στην Ελλάδα.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι θέμα DNA

Συγκρίνοντας το DNA ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ανδρών, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός έχει τις ρίζες του στη βιολογία ενός ατόμου.

Τα γονίδια καθορίζουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις. Image: Supplied
ΕΔΩ και πολύ καιρό γίνεται συζήτηση εάν ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι αποτέλεσμα της βιολογίας ενός ατόμου ή καθορίζεται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και εξωτερικές επιρροές.
Μια νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ φέρνει τους ειδικούς ένα βήμα πιο κοντά στην διαπίστωση ότι η ομοφυλοφιλία έχει τις ρίζες της στο DNA ενός ατόμου.
Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο North Shore του Ιλινόις που πραγματοποίησαν την έρευνα ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τους γενετικούς δείκτες που υποδεικνύουν εάν ένα άτομο είναι ομοφυλόφιλο ή όχι.
Συγκρίνοντας πλήρη γονιδιώματα περίπου 1.000 ομοφυλόφιλων και 1.200 ετεροφυλόφιλων ατόμων διαπίστωσαν ότι υπήρχαν δύο συγκεκριμένες περιοχές στην έλικα του DNA που διέφεραν μεταξύ των ομάδων.

4 δράσεις στη ζωή που θα μας ανανεώσουν!



Υπάρχουν μέρες, που μας έρχεται (τις περισσότερες φορές, ξαφνικά) η ανάγκη να αλλάξουμε τα πάντα γύρω μας. Πολλοί, βλέπουν με καχυποψία τη στάση μας αυτή. Πιστεύουν ότι χάσαμε τα λογικά μας. Έτσι νομίζουν εκείνοι. Ο εαυτός μας όμως προχωράει σε δράση. Δεν γίνεται να βλέπουμε τις αλλαγές με κακό μάτι, όταν πιστεύουμε μέσα μας ότι οι «άνθρωποι αλλάζουν»!
  1. Κοιτάζουμε τις σχέσεις μας με άλλο μάτι.
Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι. Ή μάλλον, δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ΓΙΑΤΙ έγινες έτσι. Πάντα πρέπει πρώτα να κοιτάμε τον εαυτό μας, αναφορικά με τις ευθύνες που έχει για κάποιο τέλμα στο οποίο έφτασε. Δε φταίμε όμως πάντα εμείς. Ουσιαστικά, φταίμε έμμεσα καθώς κρατούμε στη ζωή μας ανθρώπους που μας βλάπτουν. Οι τοξικές σχέσεις και φιλίες, γίνονται ολοένα και περισσότερο οι βασικές αιτίες που φτάνουμε σε κόπωση και τέλμα. Ας δούμε λοιπόν τους ανθρώπους γύρω μας με βάση το αν μας προσφέρουν γαλήνη και αρμονία. Δεν είναι εύκολο να κόψουμε σχέσεις στις οποίες «εθιστήκαμε». Ωστόσο, σταδιακά μπορούμε να απομακρύνουμε ανθρώπους που μας βλάπτουν.
  1. Εκτιμώντας ξανά τον εαυτό μας.
Έχουμε πιάσει στα πράσα τον εαυτό μας να θυμάται μέρες στις οποίες έθετε στόχους. Έβλεπε τότε, το μέλλον με αισιοδοξία και με θετική ενέργεια. Όλα φαίνονταν ευοίωνα. Ξαφνικά, παρατηρούμε πως χωρίς να συμβεί κάτι πολύ συνταρακτικό, έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας. Η «βλάβη πυξίδας» οφείλεται σε πολλές αιτίες. Η πιο σημαντική όμως από αυτές, είναι η ανία. Η ρουτίνα μας οδηγεί στο να βαριόμαστε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη δίνουμε σημασία στο τι γίνεται μέσα μας και γύρω μας. Μια περίοδος ηρεμίας και παύσης αυτοματισμών, θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε μέσα στη θολούρα, ποιά πράγματα…λάμπουν μέσα μας. Έτσι θα εκτιμήσουμε ξανά τον εαυτό μας.

Το να είμαι χορτάτος όμως ήταν κάτι που δεν μπορούσα να το αντέξω. (Έρμαν Έσσε)



Έτσι όμως όπως είναι τώρα η ζωή μου δεν έχει επίκεντρο παρά αιωρείται ανάμεσα σε σειρές από πόλους και αντιπάλους. Λαχτάρα για μόνιμο σπιτικό από τη μια μεριά, λαχτάρα για να βρίσκομαι διαρκώς μεσοστρατίς από την άλλη. Πόθος για μοναστήρι και μοναξιά από εδώ, λαχτάρα για αγάπη και κοινωνικότητα από εκεί! Μάζεψα βιβλία και πίνακες και τα έδωσα πάλι σε άλλους. Έζησα έντονα και άσωτα και ύστερα εγκατέλειψα αυτού του είδους τη ζωή και στράφηκα στον ασκητισμό και στην εγκράτεια. Τίμησα με πίστη τη ζωή σαν ουσία κι ύστερα έφτασα στο να μπορώ να την αναγνωρίζω και να την αγαπώ σαν μηχανική λειτουργία.
Αλλά δεν είναι δική μου δουλειά το να κάνω αλλιώτικο τον εαυτό μου. Αυτό είναι ζήτημα θαύματος. Όμως όποιος αναζητάει το θαύμα, όποιος θέλει να βοηθηθεί από το θαύμα, πάντοτε το θαύμα τού διαφεύγει. Εμένα δουλειά μου είναι να αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε πολλές αντιθέσεις και να είμαι έτοιμος όταν το θαύμα έρθει από μόνο του. Εμένα δουλειά δική μου είναι το να είμαι ανικανοποίητος και να υποφέρω από αστάθεια και ανησυχία.
Κόκκινο σπίτι μέσα στην πρασινάδα! Σε βίωσα ήδη, δε μου επιτρέπεται να θέλω να σε βιώσω ακόμα μια φορά. Είχα κάποτε πατρίδα, είχα οικοδομήσει ένα σπίτι, είχα φτιάξει αρμονικά τοίχους και στέγη, είχα χαράξει δρομάκια στον κήπο και είχα κρεμάσει στους τοίχους αυτού του σπιτιού πίνακες ζωγραφισμένους από εμένα τον ίδιο. Κάθε άνθρωπος έχει μια ροπή για τέτοια πράγματα —μακάριος εγώ που μπόρεσα να τα ζήσω μια φορά! 

3 + 1 ερωτήσεις που ίσως ντρέπεστε να κάνετε στον γιατρό σας



Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις, αλλά – δυστυχώς υπάρχουν – χαζές απαντήσεις. Χιλιοειπωμένη και χιλιοακουσμένη έκφραση η οποία όμως κρύβει μιαν αλήθεια. Πολλές φορές πηγαίνοντας στον γιατρό κάποιες ερωτήσεις μοιάζουν στα αυτιά του ασθενή “κάπως” ενώ στην ουσία είναι απλά κατανοητές και πολλές φορές χρήσιμες και κρίσιμες για την υγεία του.

1. Έχω κατάθλιψη;

Κάποιες φάσεις της ζωής είναι λίγο πιο δύσκολες. Μπορεί ένας φίλος να απεβίωσε, μπορεί να είχαμε ένα χωρισμό ή μπορεί να μην συνέβη κάτι που να εξηγεί την ψυχολογική μας κατάσταση με μια πρώτη ματιά. Λογικό είναι όταν το συναίσθημα θλίψης παρατείνεται ή γίνεται πιο έντονο από ότι περιμέναμε να δημιουργείται αυτή η ερώτηση. Η κατάθλιψη ήταν – και σε κάποια μέρη δυστυχώς είναι – ταμπού, λανθασμένα βέβαια. Ο γιατρός σας εκφράζοντάς του την ανησυχία σας και κάνοντας μια συζήτηση με εσάς θα μπορέσει να σας κατευθύνει. Σήμερα, με την εξέλιξη της επιστήμης η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται με πολύ καλά αποτελέσματα.

Η Παρεξηγημένη Έννοια της Αγάπης

Η Παρεξηγημένη Έννοια της Αγάπης

«Η παρατήρηση γίνεται η φλόγα που είναι η προσοχή και που μ’ αυτήν τα ψυχολογικά τραύματα, οι πληγές, το μίσος, κατακαίγονται, φεύγουν»

Τι είναι αγάπη;

Δεν αγαπιόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε πως να αγαπήσουμε

Η λέξη «αγάπη» είναι τόσο πολύ φορτωμένη και διεφθαρμένη που αποφεύγω να την χρησιμοποιώ. Όλοι μιλάνε για αγάπη -κάθε περιοδικό κι εφημερίδα και κάθε ιεραπόστολος, όλοι μιλούν συνεχώς για αγάπη. Αγαπώ την πατρίδα μου, αγαπώ τα χρήματα, αγαπώ κάποιο βιβλίο, αγαπώ το βουνό, αγαπώ την απόλαυση, αγαπώ την γυναίκα μου, αγαπώ τον θεό.

Είναι η αγάπη μια ιδέα; 

Αν όντως είναι, τότε μπορεί να καλλιεργηθεί, θραφεί, να περιβληθεί με στοργή, να επιβληθεί, να αλλάξει κατά το δοκούν. Επειδή δεν μπορούμε να λύσουμε αυτό το ανθρώπινο ζήτημα καταφεύγουμε σε αφαιρέσεις. Η αγάπη μπορεί να είναι η ύστατη λύση σε όλες τις δυσκολίες του ανθρώπου, τα προβλήματα και τις επώδυνες προσπάθειες, οπότε πως θα βρούμε τι είναι η αγάπη; Απλώς ορίζοντας την; Η εκκλησία την όρισε με τον ένα τρόπο, η κοινωνία με άλλο τρόπο και υπάρχουν ένα σορό αποκλίσεις και διαστρεβλώσεις. Λατρεύουμε κάποιον, κοιμόμαστε με κάποιον, η ανταλλαγή συναισθημάτων, η συντροφικότητα- είναι αυτό που λέμε αγάπη;

Μπορεί η αγάπη να χωριστεί στην ιερή και την ανίερη, την ανθρώπινη και την θειική, ή απλά υπάρχει μόνο μια αγάπη; Είναι η αγάπη ένα πράγμα και όχι πολλά πράγματα; Αν πούμε «σ’ αγαπώ» αυτό αποκλείει την αγάπη για κάποιον άλλον; Είναι η αγάπη προσωπική η μη προσωπική; Ηθική η ανήθικη; Οικογενειακή η μη οικογενειακή; Αν αγαπάς την ανθρωπότητα αγαπάς και τον καθένα ξεχωριστά; Είναι η αγάπη συναίσθημα; 

Είναι η αγάπη αίσθημα; 

Είναι η αγάπη απόλαυση κι επιθυμία; Όλες αυτές οι ερωτήσεις δείχνουν, ότι έχουμε ιδέες για την αγάπη, ιδέες για το τι πρέπει να είναι και τι δεν πρέπει να είναι η αγάπη, έναν κανόνα η κώδικα που έχει δημιουργήσει η κοινωνία στην οποία ζούμε.

Τώρα πως θα βρω τι είναι αυτή η φλόγα που λέμε αγάπη;

Πώς Να Καμουφλάρεις Αντικείμενα Που Έσπασαν, Σκίστηκαν ή Λερώθηκαν -12 Πανέξυπνες Ιδέες -ΦΩΤΟ

image1

Έχει σπάσει η αγαπημένη σου κούπα, έχει λερωθεί ο τοίχος στο παιδικό δωμάτιο ή έχει σκιστεί ο καναπές σου;
Πριν σκεφτείς να τα πετάξεις ή να τα επιδιορθώσεις, πάρε μερικές ιδέες για το πως θα τα καμουφλάρεις, για να μοιάζουν σαν καινούργια.
Συγκεκριμένα, το site Bored Panda συγκέντρωσε φωτογραφίες χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους διόρθωσαν μόνοι τους συσκευές, που είχαν σπάσει, λερωθεί ή σκιστεί.
  • Αν έχει σπάσει η λαβή της κούπας σου, μην την πετάξεις. Προτίμησε να κολλήσεις μία λαβή από πηλό όπως στην φωτογραφία.
image2
  • Αν συνηθίζουν να γράφουν τα παιδιά σου στον τοίχο, μην αλλάξεις χρώμα όλο τον τοίχο. Προτίμησε να βάλεις την φαντασία τους, ζωγραφίζοντας κάτι από πάνω.
image3

Όχι, δε στέρεψε η αγάπη σήμερα, ποτέ όσο υπάρχει ζωή δε στερεύει



Απόσπασμα από το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη «Κυριακή Απόγευμα στη Βιέννη» – Εκδ.Ψυχογιός
Δεν είναι δυνατό να αγαπάς κάποιον και να μην ενδιαφέρεσαι να καταλάβεις τι είναι εκείνο που χρειάζεται, τι εκείνο που δε χρειάζεται, τι εκείνο που αντέχει. Ευαίσθητος είναι όποιος είναι ευαίσθητος και προς τις ευαισθησίες των άλλων. Ο τρόπος που προσεγγίζουμε είναι η απόδειξη των αισθημάτων που έχουμε. Ο τρόπος! Η καλλιτεχνία εκείνου που συμβαίνει στ’ αλήθεια και επιζητά να εκφραστεί.
Σπάνια αγαπάμε ένα πλάσμα όπως είναι∙ αγαπάμε εκείνο που επιθυμούμε να ήταν. Η πραγματική του προσωπικότητα φτάνει μέχρι εμάς, έτσι κι αλλιώς, αποσπασματικά, επιλέγουμε τα αποσπάσματα που μας είναι ποθητά, που μας είναι βολικά, κολακευτικά, όλο το υπόλοιπο ή το πετάμε στο κενό ή το χτίζουμε μόνοι μας όπως ο σκηνοθέτης μία ταινία. Το παραγεμίζουμε με δικές μας ιδέες. Το όλον του άλλου σχεδόν ποτέ δεν το μαθαίνουμε, όχι μονάχα επειδή δύσκολα κατανοείται το όλον, αλλά – και αυτό συζητάμε σήμερα – επειδή δεν το θέλουμε, δεν μας χρειάζεται, αδιαφορούμε. Οι γονείς τα παιδιά τους θέλουν να είναι καταπώς οι ίδιοι τα ονειρεύτηκαν, καταπώς ονειρεύτηκαν κάποτε τον εαυτό τον δικό τους, δεν αντέχουν να ακούσουν αλήθειες που ακυρώνουν τις προσδοκίες τους.
Στον έρωτα βέβαια γίνεται πανδαιμόνιο!
Ο έρωτας μπορεί να έχει τα χίλια μύρια καλά, όμως αγάπη απαραιτήτως δεν έχει. Μπορεί να προέρχεται κι από μια πονηριά της φύσης για τη διαιώνισή της και γι’ αυτό να είναι πρωτίστως ένστικτο, ένστικτο εξιδανικευμένο όσο και ισχυρότατο για να επιτελέσει το έργο του. Η φύση βιάζεται να παγιδεύσει με μαγείες ένα ζευγάρι στη γονιμοποίηση. Ελάχιστοι είναι οι ευλογημένοι εραστές που τους χαρίστηκε αγάπη μαζί με τον έρωτά τους. Τους χαρίστηκε; Το κατόρθωσαν; Είναι μία απορία που θα διαρκεί για πάντα. Τείνω πάντως στην προσωπική ευθύνη μας και εδώ.
[…]

Το μυστικό μας ως φωτεινά όντα...

Φωτογραφία της Maria Pinoti.

Το μυστικό μας ως φωτεινά όντα είναι πως έχουμε αντίληψη, είμαστε μια συνείδηση δίχως όρια και σταθερότητα. 
Ο κόσμος που νομίζουμε πως βλέπουμε, αποτελεί μια περιγραφή του κόσμου για τον οποίο μας πληροφορεί ο Εσωτερικός μας Διάλογος, μια περιγραφή που έχουμε διδαχθεί από άλλους. 
Είμαστε αιχμάλωτοι μέσα στη Φυσαλίδα της Αντίληψης κι εκείνο που διακρίνουμε στους τοίχους της, δεν είναι παρά η αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου.

Σαν φωτεινά όντα, η αντίληψή μας ρυθμίζεται από το Σημείο Προσαρμογής μας -το σημείο εκείνο όπου η φωτεινή μας ύπαρξη εστιάζει την προσοχή της στα ενεργειακά νήματα του σύμπαντος. 
Υπάρχουν αμέτρητοι κόσμοι που δεν μπορούμε να αντιληφτούμε εξαιτίας της καθημερινότητάς μας. 
Με το σταμάτημα του Εσωτερικού μας Διαλόγου όμως ξεπερνάμε τα όρια της ολότητας του εαυτού μας.

Carlos Castanenda


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Αστεροειδής «θησαυροφυλάκιο»



H NASA ετοιμάζει αποστολή σε αστεροειδή που, αν και δεν είναι σίγουρο ότι απειλεί την ανθρωπότητα, θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα την οικονομία της. O «Ψυχή 16», όπως ονομάζεται, έχει πλάτος 252 χλμ. και εντάσσεται σε μια ζώνη με αστεροειδείς στο έσω ηλιακό σύστημα.
Η αμερικανική υπηρεσία Διαστήματος τώρα φέρεται ότι έχει εντατικοποιήσει τα σχέδια για την αποστολή πυραύλου στον αστεροειδή, δρομολογώντας τα για το 2022.
Ο «Ψυχή» αποτελείται από σίδηρο και νικέλιο, όπως ακριβώς και ο πυρήνας της Γης, γεγονός που κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι αποτελεί το απομεινάρι από κάποιο πλανήτη. Η αξία μόνο του σιδήρου που υπάρχει στον αστεροειδή, αν αυτός μπορούσε να μεταφερθεί με κάποιον τρόπο στη Γη, θα ανερχόταν σε 10.000 τετράκις εκατομμύρια δολάρια! Αυτό θα ήταν αρκετό να οδηγήσει στην κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία υπολογίζεται στα 73,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, όπως επισημαίνει στο σχετικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Daily Star».

Ο θυμός και η διαχείρισή του μέσα μας



Το συναίσθημα του θυμού είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πάθη με μεγάλη εξάρτηση από το εγώ. Όταν εκδηλωθεί επισκιάζει όλα τα άλλα συναισθήματα.

Ο σκοπός του θυμού έχει ένα μόνο στόχο: να αλλάξει τα πράγματα προς όφελος του θυμωμένου, και αντιμετωπίζει σαν εμπόδια τα αισθήματα της αγάπης, της κατανόησης και της αλήθειας.

Στο θυμό καταφεύγουμε συνήθως όταν όλες οι άλλες προσπάθειες έχουν αποτύχει. Πριν από το θυμό το άτομο καταλαμβάνεται από αδυναμία και φόβο. Ο θυμός επομένως είναι μια δευτερογενής συναισθηματική κατάσταση, αλλά και ένα πάθος που μπορεί να οδηγήσει μέχρι το έγκλημα. Τα παιδιά συνήθως νιώθουν θρίαμβο όταν καταφέρνουν να θυμώσουν έναν ενήλικα. Πιστεύουν ότι τον νίκησαν, ακόμη και όταν τον φοβούνται.

Ο σκοπός του θυμού είναι η κατατρόπωση ενός αόρατου εχθρού που εμποδίζει την πραγματοποίηση των επιθυμιών μας. Κι όμως στο θυμό δεν υπάρχει εχθρός-αντίπαλος, παρά μόνο ο ίδιος ο εαυτός μας.

Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα ανεπάρκειας που αναγκάζει το φορέα του να συγκεντρώσει όλες του τις δυνάμεις σε μια ενισχυμένη προσπάθεια με στόχο τη νίκη και το θρίαμβο. Ο θυμός είναι εξαρτημένος από το πάθος της προβολής για εξουσία και κυριαρχία. Δεν αποτελεί χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου, αλλά υπάρχει μέσα σε όλους μας και εκδηλώνεται όταν βρεθούμε σε κατάσταση εξάρτησης από το πάθος μας.

Η έκφραση του θυμού φανερώνει το σκοπό του ατόμου που τη συγκεκριμένη στιγμή ζητά τη γρήγορη καθυπόταξη και εκμηδένιση κάθε αντίστασης. Δεν αποτελεί καμιά ανώτερη μέθοδο, αν και τις περισσότερες φορές είναι αποτελεσματικός. Το βέβαιο είναι ότι θα υπήρχαν πολύ λιγότερες εκρήξεις θυμού αν δεν έφερναν αποτελέσματα. Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις που ένα απλό ξέσπασμα θυμού κρύβει κάποια δικαίωση.

Ξέρετε πότε θυμώνουμε; Όταν ζητάμε. Γιατί απλούστατα είμαστε ταυτισμένοι με το "ναι", με το άμεσο αποτέλεσμα. Όλοι επιζητούμε την ικανοποίηση του εγώ μας.

Υπάρχει ο Διάβολος; Ο Σατανάς και το Κακό στην ανθρώπινη ιστορία

Αποτέλεσμα εικόνας για Υπάρχει ο Διάβολος; Ο Σατανάς και το Κακό στην ανθρώπινη ιστορία

Υπάρχει ο Σατανάς; Ο Διάβολος και το Κακό στην ιστορία της ανθρωπότητας: (Το άρθρο Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Δωρεάν Ηλεκτρονικό περιοδικό «Unlocking the Truth») – Η Ανθρωπότητα πάντοτε αντιμετώπιζε εκτενώς το πρόβλημα του Κακού. Ανέκαθεν επιζητούσε να εξηγήσει τις δυσχέρειες της καθημερινότητας, τις δυσκολίες της ζωής που δεν γίνεται να αγνοηθούν ή να μείνουν κρυμμένες κάτω από πρόσκαιρες δικαιολογίες. Και καθώς αναζητούσαμε το νόημα της ύπαρξής μας ως άνθρωποι, τα συστήματα πεποίθησης εμφανίστηκαν για να αντιμετωπίσουν τέτοια θεμελιώδη υπαρξιακα ερωτήματα. Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα είναι η ύπαρξη του κακού, που προσωποποιήθηκε στην μορφή του Διαβόλου ή του Σατανά!

Η Δημιουργία του Διαβόλου

Η Αρχετυπική μορφή του Σατανά που γνωρίζουμε οι περισσότεροι μέσα από την απεικόνιση του Χριστιανικού Διαβόλου αντικατοπτρίζει την ανθρωπομορφική έννοια του Κακού. Η ύπαρξη διαφορετικών θεοτήτων ή δαιμονικών πνευμάτων σε όλους τους πολιτισμούς του κόσμου που κατέχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Χριστιανικό Σατανά όμως, δείχνει πως η έννοια του “Διαβόλου” δεν σχετίζεται αποκλειστικά με τον Χριστιανισμό, αφού μπορούμε να τον βρούμε σε διάφορες μορφές στην Ιστορία της Ανθρωπότητας. Το ζήτημα του Σατανά μπορεί να αντιμετωπιστεί με διαφορετικούς τρόπους, με ιστορική ματιά, θεολογική, καθώς και ψυχολογική. Γιατί είναι σχεδόν βέβαιο πως υπάρχει μία ψυχολογική ερμηνεία στο φαινόμενο της ύπαρξης του Σατανά σε όλες τις μορφές όπως τις γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα. Για να κατανοήσουμε περισσότερα για τα εσώτερα μηνύματα που περνά η μορφή του πιο δαιμονικού πλάσματος στην ανθρώπινη ιστορία, αξίζει να δούμε πως “γεννήθηκε” ο Σατανάς στην ιστορία.
Η Δαιμονική οντότητα που είναι γνωστή ως Διάβολος διαθέτει χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε θεότητες διαφόρων θρησκειών και στα περισσότερα συστήματα πεποίθησης. Οι περισσότεροι θεοί στις λεγόμενες “πρωτόγονες” θρησκείες και στα πολυθειστικά συστήματα βαδίζουν ανάμεσα στις ιδιότητες του καλού και του κακού, ανάλογα με την συνθήκη στην οποία εκδηλώνονται. Η ιδέα του διαχωρισμού των ιδιοτήτων μεταξύ καλού και κακού ανήκει σε πιο σύγχρονα θρησκευτικά συστήματα, αφού στις παλιότερες θρησκείες η κάθε θεότητα διαθέτει και τις δύο αρχές μέσα της. Αρχετυπικά, όταν μία νέα θεότητα ξεπερνούσε κάποια παλιά με ομαλό τρόπο, ονομαζόταν Υιός του θεού που αντικαθιστούσε. Όταν όμως αυτή η θεική μετάβαση γινόταν επιθετικά, τότε η νέα θεότητα κατακτούσε στην συνείδηση των πιστών όλες τις θετικές ιδιότητες, ενώ η παλιότερη εξοριζόταν και μετατρεπόταν σε αρνητική θεότητα, διατηρώντας όλες τις σκοτεινές και δαιμονικές ιδιότητες που μπορούσε να έχει ένας Θεός.
Στην Αρχαία Αίγυπτο αυτή η μετάβαση του καλού και του κακού απεικονίζεται άψογα στον Θεό Σετ (Σεκεθ ή Σεθ τα άλλα ονόματά του), ο οποίος αρχικά ήταν ο πρεσβευτής του Καλού ως Όσιρις, ενώ αργότερα εκφυλίστηκε τόσο που το όνομά του καταστράφηκε και έγινε συνώνυμο του κακού!

Η Δαιμονοποίηση του Παγανισμού & Το κακό μέσα μας

Οι αρχές του Καλού και του κακού ήρθαν αντιμέτωπες στον υπέρτατο βαθμό, δηλαδή περίπου όπως ο Θεός με τον Διάβολο του Χριστιανισμού, στην Θεολογία του Ζωροαστρισμού, μίας από τις παλαιότερες θρησκείες που ξεκίνησαν από τον Πέρση Προφήτη που πιθανότατα έζησε τον 12 Αιώνα Π.Χ! Εκείνος ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την μορφή του “Διαβόλου” ως την απόλυτη ενσάρκωση του Κακού! Ο Ζωροαστρισμός βασίστηκε στην Περσική λατρεία των Αχούρας (Ahuras), που ήταν θετικές οντότητες που πολεμούσαν μονίμως τις σκοτεινές οντότητες Ντέβας (Daevas). Ενώ ο Ζωροάστρης και οι ακόλουθοί του ήταν οι πρώτοι που ενσωμάτωσαν την αρχή του κακού σε μία θεική προσωπικότητα, η έννοια του Σατανά όπως τον γνωρίζουμε
σήμερα είναι Εβραικής προέλευσης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα