Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πώς μπορούμε να αγαπήσουμε τα πάντα (Swami Kriyananda)

Η μέγιστη επίτευξη του στόχου, το να βιώνεις ανιδιοτελή αγάπη συνεχώς στη ζωή σου και για όλα όσα υπάρχουν στο Σύμπαν, έχει πολλούς δρόμους. Όμως υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: η αγάπη που νιώθεις περνάει μέσα από τα πάντα, χωρίς να ταυτίζεσαι. Η ένωση και όχι η ταύτιση, είναι το χαρακτηριστικό που μας κάνει να συνειδητοποιούμε πως είμαστε Ένα.
Η διάρκεια ζωής της ψυχής μας είναι άπειρη για αυτό οφείλουμε να αγαπάμε τους πάντες και τα πάντα.
Μα πώς  μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Επιπλέον μερικοί άνθρωποι είναι τόσο απωθητικοί στην αγάπη! Μια φορά βρέθηκα σε ένα αεροδρόμιο, βλέποντας ορδές από επιβάτες να περνάνε μπροστά μου, ανθρώπους γεμάτους εγωισμό, εχθρικούς ακόμα και απέναντι στις ίδιες τους τις οικογένειες, ανθρώπους που σκέπτονται μόνο τον εαυτό τους και τις προσωπικές τους επιθυμίες και φιλοδοξίες, εγκλωβισμένοι από τις ίδιες τους τις επιθυμίες και φιλοδοξίες.

Στα μονοπάτια του μυαλού: Διαλογισμός (Νίκος Πνευματικός)

Διαλογισμός: Μια λέξη που η έννοιά της πολλές φορές παρεξηγείται. Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι, συχνά τον συνδέουν με θρησκευτικές ή μυστικιστικές τελετές. Αυτό συμβαίνει επειδή ο διαλογισμός κυρίως χρησιμοποιείται στις ανατολικές θρησκείες. Είναι όμως και ένα απαραίτητο συστατικό των πολεμικών τεχνών και κάθε είδους σοβαρής πνευματικής άσκησης. Μην ξεχνάμε όμως ότι και η προσευχή είναι ένα είδος διαλογισμού. Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να διαδίδεται με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς και στον δυτικό κόσμο, βοηθώντας πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ο διαλογισμός είναι μια απόλυτα φυσιολογική διεργασία του νου μας και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας βρισκόμαστε σε κατάσταση διαλογισμού πάρα πολλές φορές είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι.

Τελικά, γίνεται αυτό που θέλεις...

Σε ρωτώ συχνά: «Τι θέλεις;»
Κι εσύ συχνά μου απαντάς –στον εαυτό σου απαντάς-: «Δεν ξέρω…».  
Ακόμα συχνότερα του απαντάς, μου απαντάς: «Νομίζω πως…».
Τα «θέλω» σου διφορούμενα, ασθενικά, έως ανύπαρκτα.  
Μια ζωή γεμάτη επιλογές που βασίζονται σε άβουλα κι ατροφικά «νομίζω…».
Μια ζωή πλήρης από πληγές διστακτικών «θέλω» που, άγουρα έμβρυα θανατώθηκαν στην μήτρα της ανώριμης ψυχής σου, πριν προλάβουν να δουν το φως της μέρας.
Αναρωτιέσαι, σαν το φίδι που κυνηγάει μάταια την ουρά του,:
«γιατί δεν καρποφόρησαν οι επιλογές μου στην καριέρα, στον γάμο μου, στην ζωή μου;…». 
Γιατί δεν το θελες αρκετά.

Ποιος είναι ο αυθεντικός άνθρωπος;

Είναι αυτός που αγαπά πιο πολύ τον αγώνα από την νίκη.
Αυτός, που η πίστη του είναι πιο δυνατή απ’ τον ορθό του λόγο, η καρδιά του πιο ανοιχτή κι έτοιμη από την ικανότητα του να κατανοεί και να βάζει σε λέξεις την ουσία.
Αυτός που αναγνωρίζει την αλήθεια περισσότερο μέσα στα μυστήρια, παρά σε ό,τι μπορεί να αντιληφθεί και να κατανοήσει.
Που μπορεί να διακρίνει το μάταιο από το γνήσιο, το πλασματικό από το αληθινό.
Που δεν νιώθει αυτολύπηση.

Όταν πονούν τα νεφρά. Τα πρώτα συμπτώματα!!!

nefra_1

Η Χρόνια Νεφρική Νόσος (ΧΝΝ) αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εξέλιξης της νεφρικής βλάβης στο τελικό στάδιο της νεφρικής ανεπάρκειας. Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε θεραπεία εξωνεφρικής κάθαρσης (αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση), σχεδόν διπλασιάζεται ανά δεκαετία από το 1980 και υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 600.000 το 2015.
Οι ασθενείς με ΧΝΝ εμφανίζουν πιο συχνά καρδιαγγειακή νόσο (έμφραγμα του μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο), η οποία αποτελεί και την πρώτη αιτία θανάτου.

…ένα γράμμα από εμένα, στη Ζωή!

Καλημέρα σας Κυρία μου.
Θέλω με την παρούσα μου επιστολή, να σας ενημερώσω για κάποιες αποφάσεις που έχω λάβει.
Μου έχετε στείλει κάποιους ανθρώπους που προσπάθησαν σε απίστευτο βαθμό να με νουθετήσουν, να με δυσκολέψουν, να με απορρίψουν και να μην με αφήσουν να δω με τα δικά μου μάτια. Σας ευχαριστώ γι αυτό! Έμαθα έτσι, με ποιους να συναναστρέφομαι, δυνάμωσα το δικό μου βλέμμα, και επιτέλους κατάλαβα πως άσε τον κόσμο να λέει!
Μου έχετε στείλει καταστάσεις και γεγονότα που προσωρινά τσάκισαν το πνεύμα μου και λύγισαν τα πόδια μου. Σας ευχαριστώ γι αυτό! Έμαθα έτσι τη δύναμη της θέλησης, κατακλύστηκα από το πάθος της πίστης και είδα ότι μπορώ να φτάσω τόσο μακριά, όσο μου επιτρέπουν τα όρια της φαντασίας μου ότι μπορώ!
Μου έχετε στείλει μια κοινωνία σε ταχύτατους ρυθμούς, μία ημέρα που μετριέται με τα λεφτά, και μια αποτίμηση της ύπαρξης μας που ζυγιάζεται με τα αποκτήματα. Σας ευχαριστώ γι αυτό! Έμαθα έτσι να αγαπώ τη θάλασσα και τα βουνά, να μετράω την αξία του κάθε μου ξημερώματος και να ζυγιάζω το ηλιοβασίλεμα με την ανατολή του φεγγαριού!
Σας ενημερώνω αγαπητή μου Κυρία, ότι από τη στιγμή που με εφοδιάσατε με την ΕΠΙΛΟΓΗ που μπορώ να κάνω, για να κρίνω αυτά που συναντώ στη διαδρομή μου, έχει αλλάξει η οπτική μου, και αλλάζουν και αυτά που συναντώ.
Με εκτίμηση, ένα μοναδικό σας τμήμα.
…ένα γράμμα από εμένα, στη Ζωή!

Καλημέρα σας Κυρία μου.

Θέλω με την παρούσα μου επιστολή, να σας ενημερώσω για κάποιες αποφάσεις που έχω λάβει.


Μου έχετε στείλει κάποιους ανθρώπους που προσπάθησαν σε απίστευτο βαθμό να με νουθετήσουν, να με δυσκολέψουν, να με απορρίψουν και να μην με αφήσουν να δω με τα δικά μου μάτια. 


Σας ευχαριστώ γι αυτό! Έμαθα έτσι, με ποιους να συναναστρέφομαι, δυνάμωσα το δικό μου βλέμμα, και επιτέλους κατάλαβα πως άσε τον κόσμο να λέει!

«Τζάμπα χαπακώναμε τα υπερκινητικά παιδιά»

Αιχμή του δόρατος έχει αποτελέσει στη διεθνή επιστημονική κοινότητα το βιβλίο ενός γνωστού νευρολόγου, του δρος Ρίτσαρτντ Σάουλ, που έπειτα από είκοσι χρόνια εμπειρίας στο σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας ΔΕΠΥ, καταλήγει να διαπιστώνει σε ένα βιβλίο του (τίτλος: Το ΔΕΠΥ δεν υφίσταται), που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ότι το συγκεκριμένο σύνδρομο... δεν υφίσταται και κακώς έχει συμπεριληφθεί στο Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών.
Ο δρ Ρίτσαρντ Σάουλ, ύστερα από πενήντα χρόνια που κουράρει τους ασθενείς του με συγκεκριμένες αγωγές, έχει προκαλέσει την επιστημονική κοινότητα, τμήμα της οποίας έσπευσε να χαρακτηρίσει το βιβλίο του αναξιόπιστο και να κατηγορήσει τον ίδιο ότι προκαλεί για να καταφέρει πωλήσεις.

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ




Οι ανασκαφές που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα στη
θέση Καστά της Αμφίπολης είχαν ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1960 από τον
αείμνηστο Δ. Λαζαρίδη και συνεχίστηκαν τα τελευταία χρόνια από την ΚΗ΄ Εφορεία των Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, με υπεύθυνη ανασκαφής την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, κα «Αικατερίνη Περιστέρη».
Μετά από έρευνες έφεραν στο φως της δημοσιότητας έναν ιδιαίτερα σημαντικό κυκλικό περίβολο, που χρονολογείται με τα έως τώρα δεδομένα….στο
τέλος του 4ου αι. π.Χ. Πρόκειται δηλαδή ΑΔΕΛΦΙΑ….για έναν εξαιρετικά αξιόλογο κτιστό περίβολο που ορίζει τον χωμάτινο τύμβο που είναι κατασκευασμένος με βάσεις, ορθοστάτες, με ανωδομή και επιστέψεις από λευκό μάρμαρο της Θάσου. 

Eurobank: Κίνδυνος απώλειας εκατομμυρίων ευρώ για χιλιάδες ομολογιούχους

Eurobank: Κίνδυνος απώλειας εκατομμυρίων ευρώ για χιλιάδες ομολογιούχους
Γράφει ο Βαγγέλης Τριάντης
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ βρίσκονται χιλιάδες κάτοχοι υβριδικών ομολόγων και όχι μόνο της Eurobank. Πρόκειται για τα λεγόμενα προϊόντα μειωμένης εξασφάλισης οι κάτοχοι των οποίων αναμένεται να υποστούν υποχρεωτικό κούρεμα σε περίπτωση που η Τράπεζα ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικό χρήμα.
Τον περασμένο Αύγουστο, εκδόθηκε μία κοινοτική οδηγία που αφορούσε τις Τράπεζες. Σύμφωνα με αυτήν εάν μία Τράπεζα λάμβανε έστω και ένα ευρώ κρατικό χρήμα για ανακεφαλαιοποίηση τότε όσοι έχουν επενδύσει σε τέτοιου είδους επενδυτικά προϊόντα θα υποστούν υποχρεωτικό κούρεμα. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται τις επόμενες ημέρες με νομοσχέδιο της να ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο την συγκεκριμένη οδηγία. Κάτι που σημαίνει απώλειες εκατομμυρίων για χιλιάδες κατόχους τέτοιου είδους προϊόντων, σε περίπτωση που δοθεί έστω και ένα ευρώ κρατικό χρήμα.

Μελέτη Της NASA Συμπεραίνει: 'Οταν Ο Πολιτισμός Θα Τελειώσει...Δεν Φαίνεται Να Είναι Αρκετά Καλό Για Μας!!!



nasa, μελέτη, κατέληξε στο συμπέρασμα, όταν, τον πολιτισμό, τη θέληση, τέλος, και, είναι, όχι, ψάχνει, καλό για μας,

Ο Πολιτισμός υπήρξε πραγματικά σπουδαίος όσο διήρκεσε, έτσι δεν είναι; Κρίμα που δεν πρόκειται να υπάρξει για πολύ καιρό ακόμη. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA, μας έχουν απομείνει μόνο μερικές δεκαετίες πριν,  σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, επέλθει η κατάρρευση.
Η μελέτη, που συντάχθηκε από την εφαρμοσμένη μαθηματικό Safa Motesharrei, του Κέντρου  Εθνικής κοινωνικοπεριβαλλοντοντικής Σύνθεσης, σε συνεργασία με μια ομάδα φυσικών και κοινωνικών επιστημόνων ,  εξηγεί ότι  ο σύγχρονος πολιτισμός είναι καταδικασμένος . Και δεν κατηγορεί μόνο μία συγκεκριμένη ομάδα, αλλά ολόκληρη τη βασική δομή και φύση της κοινωνίας μας.

Προτιμάς να φαίνεσαι ή να… μυρίζεις νεότερη;

Μπορεί ένα άρωμα να κάνει μια γυναίκα να… μυρίζει νεότερη; Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού Ιδρύματος Έρευνας και Θεραπείας της Όσφρησης και της Γεύσης, φαίνεται ότι η μυρωδιά ενός εσπεριδοειδούς μπορεί να προσθέσει μια επιπλέον φρεσκάδα στην αύρα μιας γυναίκας παραπλανώντας τις αντρικές μύτες ως προς την ηλικία της.

Πώς θα μάθεις εύκολα μια ξένη γλώσσα σε έξι μήνες

Οπωσδήποτε το να μάθεις να μιλάς μια ξένη γλώσσα σημαίνει ότι πρέπει να ζητήσεις από τον εγκέφαλο να εργαστεί σκληρά. Μήπως όμως δε θέλει τόσο πνευματικό κόπο αλλά τον κατάλληλο τρόπο; Σύμφωνα με τον Νεοζηλανδό ψυχολόγο Chris Lonsdale, ένας ενήλικος μπορεί να μιλήσει μια ξένη γλώσσα – ακόμα και τα κινέζικα – εύκολα και αποτελεσματικά σε μόλις 6 μήνες! Πώς; Μπαίνοντας για τα καλά μέσα στην ψυχολογία της γλώσσας, συνηθίζοντας τους ήχους της και παρατηρώντας την γλώσσα του σώματος εκείνων που τη μιλούν. Όπως ισχυρίζεται, δεν πρόκειται για κάτι τρελό και ανέφικτο αλλά για μια έξυπνη μέθοδο.

O καλός ύπνος είναι αναζωογονητικός και τονώνει τον οργανισμό. 21 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα 'Υπνου


του Aλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D.


Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου, ενώ, σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου ένας στους τρεις ενήλικες ανέφερε ότι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Το φαινόμενο καταγράφεται πιο συχνά στις γυναίκες, ενώ οι ηλικιωμένοι άνω των 65 χρόνων αναφέρεται ότι πάσχουν από αϋπνία σε ποσοστό, που προσεγγίζει το 50%.

Η αϋπνία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη και οι διαταραχές του ύπνου μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη μνήμη, τη μάθηση, το καρδιαγγειακό, το ανοσοποιητικό, το νευρικό σύστημα, ακόμη και στην κοινωνική συμπεριφορά. Επιπλέον, τα άτομα που πάσχουν από αϋπνία, για περισσότερο από έναν χρόνο, έχουν 40 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν κατάθλιψη.

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΙΗΣΟΥΣ...



Ο παγκόσμιος πολιτισμός μας είναι ένας συρφετός που σφύζει από θεραπεία. Και ο Ιησούς θεράπευε αλλά, ο Ιησούς ήταν ο Ιησούς. Το μήνυμα του Ιησού ήταν όλο υγεία, όλο τελειότητα, θέληση και απλότητα. Γι' αυτό ακριβώς τον λόγο θεράπευε, για να δείξει ότι η θεραπεία είναι κάτι ευτελές, περιττό και επιφανειακό ΑΝ λείπει η υγεία. Ο Ιησούς έδινε εν μέρει στους ανθρώπους αυτό που ήθελαν, χωρίς να υπολογίζει το προσωπικό του κόστος. Δεν ήταν ηθελημένα ασυνείδητος αλλά ασυνείδητα ο εαυτός του. Η υγεία δεν βρισκόταν στον θεραπευτή Ιησού αλλά, στον Ιησού «Άνθρωπο».

Οι άνθρωποι θαμπώνονται με τα εξωτερικά θαύματα και όχι με την ουσία, που είναι η μυστικιστική αυτοφανέρωση της ψυχής τους, η ανάδειξη της πραγματικής τους φύσης και η συνειδητοποίηση ότι φύση για τον άνθρωπο δεν είναι κάτι εξωτερικό αλλά, αντίστροφα όλα αντανακλούν ως Ένα από μέσα προς τα έξω.

Τι έχω να περιμένω πια;




Τι ακόμα έχω να περιμένω;
Μια απειλητική αναμονή απλώνει πάντοτε τα δίχτυα της επάνω μου.
Με έπεισαν πως τα δίχτυα του χρόνου είναι χρυσά υφαντά που πρέπει αυτοβούλως να πέσω.
Ανόητη μύγα σε ιστό επίχρυσης αράχνης!
Πάντα στο ύστερα.

Στο κοχύλι του νου ηχολογάει,
Θα πας σχολείο, περίμενε...
Θα πας στρατό, περίμενε...
Θα πας πανεπιστήμιο, περίμενε...
Θα βρεις δουλεία, περίμενε...
Θα κάνεις οικογένεια, περίμενε...

Τα μυστικά μαγειρικής που θα θέλατε να γνωρίζατε νωρίτερα!

Επειδή, η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά, σημειώστε μερικά ακόμη μυστικά που θα απογειώσουν τους ουρανίσκους σας!

Ρύζι που δε λασπώνει
Το σπυρωτό ρύζι είναι αυτό που επιθυμεί κάθε καλή μαγείρισσα. Το μυστικό για σπυρωτό ρύζι, πέραν της σωστής αναλογίας με νερό, είναι να προσθέσετε την ώρα που βράζει λίγες σταγόνες λεμονιού.

Εναλλακτική για αλκοόλ
Αν δε θέλετε να βάλετε κρασί (ή άλλο αλκοόλ) στο φαγητό σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό μήλου ή χυμό καρότου ή ζωμό λαχανικών μαζί με λίγο μηλόξυδο. Η γεύση θα είναι εξίσου έντονη.

Το πιο νόστιμο τηγανιτό αβγό
Πριν βγάλετε το αβγό από το τηγάνι, σβήστε το με λίγο ξύδι μπαλσάμικο ή λευκό κρασί. Αφήστε το τηγάνι για λίγο στη φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί μια σάλτσα και περιχύστε την πάνω στο αυγό, πριν το σερβίρετε στο πιάτο.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ουκρανία:
                    ————–
ΓρυπαίοςΑφορμή του παρόντος έδωσε η είδηση ότι η νέα πραξικοπηματική Σιωνιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, φυγάδευσε και παρέδωσε όλο το χρυσό της φτωχιάς Ουκρανίας στις Σιωνιστικές ΗΠΑ, της Ν.Τ.Π.
Παρέδωσαν όλο το χρυσό των φτωχών Ουκρανών στο Πρόεδρο της Νέας Τάξης Πραγμάτων ROTHSCHILD, εις ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης που τους εγκατέστησε κυβερνήτες της Ουκρανίας, με τη γνωστή πραξικοπηματική μέθοδο.
Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες ψυχασθενείς ηγέτες της Ν.Τ.Π., εις ένδειξη ευγνωμοσύνης από τα πιόνια τους, δεν θέλουν μαρμάρινες προτομές & στεφάνους, αλλά προσφορά & δώρα σε ΧΡΥΣΟ!!!
Είναι οι σύγχρονοι Μήδες. Θέλουν το χρυσό των Κρατών της Γης.
Οι πληροφορίες λένε για 40 τόνους χρυσού. Όλα τα Ουκρανικά αποθέματα σε χρυσό μεταφέρθηκαν «πεσκέσι» στο μεγάλο αφεντικό Κοσμοκράτορα της Ν.Τ.Π. μέσω FED των ΗΠΑ.

Τι είναι η αντρική κλιμακτήριος;


Είναι το ανάλογο της εμμηνόπαυσης και δηλώνει τη βαθμιαία κάμψη της αντρικής αναπαραγωγικής ικανότητας. 

Η αντρική κλιμακτήριος δε χαρακτηρίζεται από αιφνίδιες ορμονικές αλλαγές όπως συμβαίνει στις γυναίκες. 

Στους άντρες η υπόφυση παράγει την ορμόνη LH, η οποία ευνοεί την έκκριση τεστοστερόνης, και τη FSH, η οποία βοηθά στην ωρίμανση των σπερματοζωαρίων. Η παραγωγή αυτή μειώνεται σταδιακά με την πάροδο των χρόνων.

ΜΟΝΑΞΙΑ


Της Δημοσιογράφου Κατερίνας Ράγιου.
Αγαπητέ αναγνώστη το θέμα μας αυτή τη φορά είναι η μοναξιά. Είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό για κάθε άνθρωπο, ο καθένας μας τη βιώνει διαφορετικά. Για διαφορετικούς λόγους και αιτίες. Άρα δεν θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε τίποτα με ιατρικούς όρους , απλά θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε βαθύτερα μέσα μας.
Το άρθρο αυτό το γράφω με το έναυσμα που μου έδωσε μια φίλη μου, όταν την ρώτησα τι έχεις μου απάντησε είμαι «μόνη» και σταμάτησε εκεί δεν μου είπε τίποτα άλλο.

Ισότητα των φύλων: Ποια η επίδραση στη σεξουαλική ζωή και ικανοποίηση;


Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων οδηγεί σε καλύτερη σεξουαλική ζωή και μεγαλύτερη ικανοποίηση.
Σε χώρες και πολιτισμούς όπου δεν υπάρχει ισότητα, με τους άνδρες να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τις γυναίκες, οι άνθρωποι γενικά, δηλώνουν λιγότερο ευχαριστημένοι από τη σωματική και συναισθηματική ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής.
Σε σχέσεις που βασίζονται στην ισότητα, τα ζευγάρια αναπτύσσουν σεξουαλικές συνήθειες που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες και των δύο.
Αντίθετα σε πολιτισμούς που επικεντρώνονται στην αντρική υπεροχή, οι σεξουαλικές συμπεριφορές, στρέφονται περισσότερο προς την τεκνοποίηση και αποδοκιμάζουν ή μειώνουν τη σημασία της σεξουαλικής απόλαυσης στις γυναίκες.

10 ανορθόδοξες συμβουλές για καλύτερο ύπνο

10 ανορθόδοξες συμβουλές για καλύτερο ύπνο


Όλοι ξέρουμε πως οι ώρες του ύπνου είναι ευεργετικές για τον οργανισμό μας.

Ο ύπνος δίνει στο σώμα την ευκαιρία να ξεκουραστεί αποβάλλοντας την κούραση της ημέρας και να "γεμίζει" τις μπαταρίες μας για την αρχή της επόμενης.

Μήπως όμως τον τελευταίο καιρό δεν τον απολαμβάνεις όπως παλιά;

Παρακάτω ακολουθούν 10 προτάσεις που μόνο καλό θα σου κάνουν...

11 πράγματα που πρέπει να αφήσεις στο παρελθόν

11 πράγματα που πρέπει να αφήσεις στο παρελθόν


Δε μπορείς να ανακαλύψεις νέους ωκεανούς αν δεν έχεις το κουράγιο να χάσεις την ακτή από τα μάτια σου... Πλάτων

Μπορεί να μην είσαι περήφανος για όλα τα πράγματα που έχεις κάνει στο παρελθόν, αλλά δεν πειράζει. Το παρελθόν δεν ανήκει στο παρόν.

Ορίστε 11 πράγματα που πρέπει να αφήσεις πίσω και να προχωρήσεις:

ΦΤΙAΞΤΕ ΤΑ ΠΙΟ ΦΘΗΝA ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΠΑΠΟYΤΣΙΑ !


ΥΛΙΚΑ:
ΧΑΡΤΟΝΙ
ΠΑΛΙEΣ ΚAΛΤΣΕΣ
ΣΙΛΙΚΟΝΗ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥH...

Ας ερχόσουν για λίγο μοναχά για ένα βράδυ…

Ας ερχόσουν για λίγο μοναχά για ένα βράδυ…


Τη γνώρισα ένα καλοκαίρι που κάναμε κάμπινγκ με φίλους στην Αμοργό. Είχε κατασκηνώσει απέναντί μας με δυο φίλες της και δεν αργήσαμε να μιλήσουμε. Εκείνη είχε σχέση με έναν άλλον με τον οποίο χώρισε μόλις γυρίσαμε. Κάναμε σχέση στο νησί και πήραμε και οι δύο τηλέφωνο στις δουλειές μας για να πάρουμε άλλη μια εβδομάδα άδεια. Ήμασταν τρελλοί και παλαβοί ο ένας για τον άλλον. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μπερδεμένα της μαλλιά γεμάτα άμμο, το πόσο χαρούμενη ήταν, το αλμυρό της δέρμα, τα βράδια που χόρευε μεθυσμένη γύρω απ’ τη φωτιά. Ήταν η αγάπη της ζωής μου. Η μόνη μου ηλιαχτίδα.

Γυρίσαμε στην Αθήνα. Στην αρχή είχαμε ένα φόβο, αυτό που λένε ότι οι καλοκαιρινοί έρωτες δεν κρατάνε. Όταν δώσαμε το πρώτο μας ραντεβού στη Πανεπιστημίου και βρεθήκαμε ξανά, δεν υπήρχε φόβος, δεν υπήρχε αμφιβολία, δεν υπήρχε τίποτα. Υπήρχε μόνο εκείνη και εγώ. Την πήρα μαζί μου, στη γκαρσονιέρα μου. Συζήσαμε αμέσως και έμεινε έγκυος πρίν κλείσουμε χρόνο μαζί. Παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο τον οποίο γιορτάσαμε σε ένα ξέφρενο πάρτυ με φίλους μέχρι το πρωί. Μετά το πάρτυ φύγαμε για μήνα του μέλιτος. Στην Αμοργό.

Με εντολή Ερντογάν

Με εντολή Ερντογάν έκλεισε το Twitter στην Τουρκία και αυτό είναι πάρα πολύ αντιδημοκρατικό, ενώ, όταν, με εντολή Σαμαρά, έκλεινε η ΕΡΤ και έπεφτε μαύρο στην οθόνη, ήταν δημοκρατικότατο. Η βλακεία μας επιτίθεται από παντού και είναι βέβαιο πως θα υπερισχύσει τελικά. 



«Απαγορεύεται να απαγορεύεται» αλλά σκέφτομαι πως το κλείσιμο του Twitter στην Τουρκία μπορεί να ενεργοποιήσει τους Τούρκους πολίτες.
Τα social media βοηθούν τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν αλλά έχω την εντύπωση πως –στην Ελλάδα τουλάχιστον- τα social media είναι, κυρίως, μέσα κουτσομπολιού και κωλοβαρέματος.

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ

ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ

Το "Βυζάντιο", που δεν ήταν παρά η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, καθιέρωσε με ωμή βία τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία της αυτοκρατορίας. Ο χριστιανικός κόσμος ποτέ δε θέλησε να παραδεχτεί το βίαιον της υπόθεσης, παρ’ όλο που ατέλειωτες ιστορικές μαρτυρίες, γραπτές και αρχαιολογικές, βοούν προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως κι έντιμοι χριστιανοί οι οποίοι το αναγνωρίζουν. Θα αναφέρουμε μια τέτοια περίπτωση:
Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Πρύτανις στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, βιβλίο «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ», έκδοση «Ψυχογιός» σελ. 17,
«Πράγματι κατά τη βασιλεία του Θεοδοσίου ο χριστιανισμός γίνεται η θρησκεία του κράτους. Εναντίων των ειδωλολατρών (διάβαζε Ελλήνων) εφαρμόσθηκαν μέτρα, που πήραν συχνά το χαρακτήρα πραγματικών διώξεων. Το μαντείο των Δελφών
υποχρεώθηκε να σιγήσει, οι Ολυμπιακοί αγώνες και τα Ελευσίνια μυστήρια απαγορεύτηκαν, τα ιερά λεηλατήθηκαν από τους χριστιανούς, οι ιερείς, όπως γράφει ο Λιβάνιος υποχρεώθηκαν «να σιγήσουν ή να πεθάνουν».

Αλήθειες για τον Ξεσηκωμό του 1821

Η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε στις 23 Μαρτίου 1821 ήταν η Καλαμάτα

Πίνακας του Ε. Δράκου που περιγράφει στιγμιότυπο μετά την απελευθέρωση της Καλαμάτας  
Του Πάρη Πέτρα
Σαν σήμερα οι Μανιάτες συνεπικουρούμενοι από Μεσσήνιους και Αλαγόνιους, με αρχηγό τον Πέτρο Μαυρομιχάλη (Πετρόμπεη) κατέλαβαν την Καλαμάτα. Ήταν η πρώτο επιτυχής πολεμική ενέργεια των Ελλήνων οι οποίοι, υπό την καθοδήγηση της Φιλικής Εταιρείας, ξεκίνησαν τον Απελευθερωτικό Πόλεμο κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.     
Προς απόδειξη αυτού (για να μην βγαίνουν οι κάθε λογής "ακραιφνείς" και λένε ανοησίες), υπάρχει το "Συμφωνητικό των Κιτριών". Η σημαντική αυτή συμφωνία μεταξύ των ισχυρών Μανιάτικων Οικογενειών επετεύχθη από τον απεσταλμένο της Φιλικής Εταιρείας, Χριστόφορο Περραιβό. Επισκέφθηκε την Μάνη το δύο χρόνια πριν από την έναρξη του Αγών (1819) και παρουσιάστηκε ως δάσκαλος που θέλει να ιδρύσει σχολείο στους Δολούς, χωριό - βίγλα του λιμανιού των Κιτριών όπου και ο πύργος των μπέηδων της Μάνης. Στα σχέδια της Φιλικής ήταν η έναρξη του Αγώνα από την Μολδοιβλαχία προκειμένου να ξεσηκωθούν και οι λοιποί ορθόδοξοι πληθυσμοί (λίγες φορές μας βγήκε το ποντάρισμα σε σλάβους) και από το άλλο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, την Μάνη η οποία διέθετε πολεμική δύναμη σε ετοιμότητα. 

Σήμερα το Φως και το Σκοτάδι, αποκτούν εκείνη την απόλυτη νομοτέλεια της ισότητας...


Σήμερα επίσημα προετοιμαζόμαστε για να υποδεχτούμε την Άνοιξη, εδώ στην Ελλάδα...
Την ανθοφορία, το φως, την θετικότητα της αναγέννησης...

Ο Χειμώνας, που κάνει τα πάντα να σταματούν την ανάπτυξη τους, από αύριο θα είναι παρελθόν, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει μέλλον η ανάπτυξη...Η Φύση ξεκουράζεται, δεν πεθαίνει...Συγκρατεί την Δύναμή της, για να δώσει ώθηση στην μελλοντική της ανάπτυξη, σαν κάτι φυσιολογικό και αναγκαίο...

Τον Χειμώνα η Δύναμη εργάζεται εσωτερικά...σιωπηλά τρέφει τον καρπό, σωπηλά τον φροντίζει...Η Φύση, με απόλυτη ταπεινότητα υπηρετεί το Σχέδιο της, κάνοντας το Σκοτάδι εμφανές σαν μια αναγκαία κατάσταση Σιωπής, που αναζωογονεί, δημιουργεί και αυξάνει...

Πέντε μαθήματα ζωής

Αναγνώριση, επαγγελματική επιτυχία, οικονομική εξασφάλιση. Όποιες και αν είναι οι προσωπικές μας φιλοδοξίες, υπάρχει ένας πλούτος γνώσης για να μας βοηθήσει να τις κατακτήσουμε. Αν, ωστόσο, ο υπέρτατος στόχος μας είναι να έχουμε μια ισορροπημένη και ήρεμη ζωή, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αναζητήσουμε τη σοφία που θα μας βοηθήσει να καλλιεργήσουμε στενές και υγιείς σχέσεις.
five-lessons-for-lifeΠέντε μαθήματα που αργούμε να αφομοιώσουμε, αλλά όταν το κάνουμε θα αλλάξει η ζωή μας!
Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν στενούς κοινωνικούς δεσμούς με τους φίλους και την οικογένειά τους είναι πιο ευτυχισμένοι, έχουν λιγότερα προβλήματα υγείας και διαχειρίζονται καλύτερα το άγχος των καιρών μας. Οι καλές κοινωνικές σχέσεις είναι σημαντικές σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, αφού όταν στερούμαστε ένα σταθερό και υποστηρικτικό περιβάλλον αυξάνονται οι πιθανότητες να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, όπως η κατάθλιψη, που μπορούν να μας επηρεάζουν σε κάθε τομέα.

Νέα Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα το «Ποτάμι», δεύτερος ο Θορ

neadimoskopisi1

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως νέα δημοσκόπηση, με το πολιτικό σκηνικό να είναι ιδιαίτερα ασταθές και τις πολιτικές ζυμώσεις να οργιάζουν.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το «Ποτάμι» κάνει το μεγάλο βήμα, «πρωταγωνιστεί» και περνάει στην πρώτη θέση της εκλογικής προτίμησης των Ελλήνων, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών φέρεται να συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις που παρουσίασε το νεοσύστατο κόμμα: το «τίποτα» στην Ελλάδα είναι θρησκεία. Μάλιστα, η μόνη μερίδα του πληθυσμού που αρνείται να μπει στο «Ποτάμι» είναι αυτοί που κρυώνουν τα πόδια τους.

Το σύμπαν που… φουσκώνει μόνο του

gravitational1

Το ξέρετε φαντάζομαι το σλόγκαν για τη διαφήμιση γνωστού αλεύρου. Ε, λοιπόν και το σύμπαν ολόκληρο δε διαφέρει. Και μάλιστα όταν δημιουργήθηκε φούσκωσε με ασύλληπτα ραγδαίο ρυθμό.
Το talk of the town της επιστήμης ή μάλλον το talk of the universe είναι η ανακοίνωση της ομάδας BICEP2 που έγινε στη Βοστώνη, η οποία αν επιβεβαιωθεί έχει στο τσεπάκι της ένα βραβείο Νόμπελ. Τι ακριβώς όμως έχει ανακαλυφθεί; Σύμφωνα με τη θεωρία του “πληθωρισμού”, το σύμπαν άρχισε να επεκτείνεται με απίστευτους ρυθμούς στη γέννησή του, με αποτέλεσμα όποια και να ήταν η ανισοτροπία και η ανομοιογένειά του (να ήταν π.χ. λίγο σαν πατάτα και όχι τέλεια σφαιρικό) να έχει εξομαλυνθεί και έτσι όπου και να κοιτάξουμε στον ουρανό να βλέπουμε την ίδια εικόνα.

35 σταγόνες από 35 χρόνια

35xronia


Άραγε, αν έπρεπε να καταγράψεις ένα μέρος από το απόσταγμα μιας περιόδου σου, να το ρίξεις σε έναν κουβά και να το ανακατέψεις μαζί με τα αποστάγματα και άλλων, θα μπορούσες μετά να ανακαλύψεις κάποιο ελιξίριο και να το μοιράσεις;
Μάλλον όχι. Φαίνεται ότι ο μοναδικός τρόπος να αποκομίσεις την γνώση κάποιας εμπειρίας είναι μόνο μέσα από την ίδια την εμπειρία. Στην καλύτερη περίπτωση, να μπορέσεις να αναγνωρίσεις κάποια πράγματα πιο γρήγορα, εφόσον έχεις διαβάσει κάτι πρώτα γι’ αυτά. Η καταγραφή των διδαγμάτων οποιασδήποτε εμπειρίας σε λέξεις, φαίνεται να είναι πολυμορφική και εύπλαστη, σοφή και χαζή, ώριμη και ανώριμη, παιδική και γερασμένη, υποκριτική και ειλικρινής. Είναι πολλά και τίποτα μαζί. Απομακρύνομαι από την πολυδιάστατη αυτή εικόνα της λοιπόν και καταγράφω και εγώ εδώ, ένα μέρος αυτής. Ίσως, με τη βοήθειά σας, να γεμίσουμε μαζί αυτόν τον κουβά και ίσως κάποιος να τον γευτεί, προς όφελός του.
1. Αγάπα όσο περισσότερο μπορείς και όσους περισσότερους μπορείς. Έχω καταλήξει ότι η αγάπη είναι ο μοναδικός σου προορισμός. Αν δεχτούμε ότι μόνο μέσα από το μοίρασμα μπορείς να ζήσεις ευτυχισμένα, τότε ξεκίνα από το μοίρασμα του συναισθήματος.

Η επίγνωση, ως δομικό συστατικό του σύμπαντος



«Το πρώτο που οφείλεις να συνειδητοποιήσεις, είναι ότι το σύμπαν που παρατηρείς, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η γνώση που συγκέντρωσες για αυτό…»

Πριν λίγες μέρες, ένας αναγνώστης κατάφερε να διαπεράσει την ουσία των πραγμάτων, κάνοντας μια πολύ σημαντική ερώτηση…  για το «ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος να απελευθερωθεί από την παρούσα Συνειδητότητα κι αν αυτό, μπορεί να το πετύχει μέσα από την αντίληψη της συνείδησης και της επίγνωσης που έχει για αυτή»… 

Νέα αιματολογική εξέταση ανιχνεύει γρηγορότερα τις καρδιακές προσβολές




Νέα αιματολογική εξέταση μπορεί να ανιχνεύει τις καρδιακές προσβολές ώρες νωρίτερα 

από 

τις τωρινές εξετάσεις εκλογής, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών της Ιατρικής Σχολής Stritch 

του 

Πανεπιστημίου Loyola του Σικάγο

Η νέα εξέταση μετρά μια πρωτεΐνη που απελευθερώνεται στην κυκλοφορία από τον 

νεκρωμένο μυοκαρδιακό ιστό. Η πρωτεΐνη καλείται πρωτεΐνη-

C δεσμεύουσα την καρδιακή μυοσίνη (cMyBP-C). Η μελέτη βρήκε ότι η cMyBP-

C απελευθερώνεται στην κυκλοφορία εντός μόλις 15’ από την καρδιακή βλάβη, και α

υξάνεται σημαντικά εντός 3 ωρών.

Σοκ με έρευνα που αποδεικνύει πως 8 στους 10 Έλληνες δεν αφαιρούν τις κάλτσες τους κατά την ερωτική πράξη


socks_during_sexΙδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του περιοδικού Cosmopolitan σχετικά με τις σεξουαλικές συνήθειες των Ελλήνων και ειδικότερα τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις κατά τη διάρκεια των πιο «ιδιαίτερων» στιγμών τους. Συγκεκριμένα, εντύπωση προκαλεί η συνήθεια πολλών εκ των ερωτηθέντων να μην αφαιρούν τις κάλτσες τους προτού ξεκινήσει η σεξουαλική πράξη,  με το ποσοστό των ανδρών που υιοθετεί την παραπάνω συμπεριφορά να φτάνει μέχρι και το 80%.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι ερωτηθέντες δείχνουν να θεωρούν τις κάλτσες ως ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, κυρίως λόγω της δυνατότητάς τους να προστατεύσουν τα πόδια των εραστών από το κρύο, επιτρέποντας τους έτσι να συγκεντρωθούν στη δραστηριότητά τους δίχως το φόβο κάποιου ατυχήματος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα